Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Βγήκε η προκήρυξη για τις 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

 



Οι προκηρύξεις αφορούν συνολικά 609 προσλήψεις, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

ΟΣΥ: Θα προσληφθούν 367 εργαζόμενοι στην κατηγορία Οδηγών Λεωφορείων ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και 56 εργαζόμενοι στην κατηγορία ΔΕ Τεχνιτών διάφορων ειδικοτήτων.

ΣΤΑΣΥ: Θα προσληφθούν 186 εργαζόμενοι Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 75 θα είναι οδηγοί συρμών και οι υπόλοιποι τεχνικοί.

Ολόκληρες οι προκηρύξεις για την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

84121_PROKIRIXI_OSY.pdf (20 Downloads)

84120_PROKIRIXI_STASY.pdf (25 Downloads)

Τα γενικά προσόντα πρόσληψης ορίζουν ότι οι υποψήφιοι πρέπει:

Να είναι Έλληνες πολίτες. Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εφόσον γνωρίζουν ελληνικά σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.), η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας. Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.Δ. 3832/1958).

Να έχουν γεννηθεί από το έτος 1975 έως και το έτος 1999.

Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.

Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού. Ειδικότερα δεν προσλαμβάνεται προσωπικό που έχει απολυθεί λόγω ακαταλληλότητας ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) ή τους Εκτελεστικούς Φορείς Συγκοινωνιακού Έργου (Ε.Φ.Σ.Ε.)

Οι άνδρες κατά το χρόνο πρόσληψης πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Εξαίρεση: Για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοια υποχρέωση και έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες.

Να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα/ιδιότητες (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας), όπως και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά αναγνώρισης και ισοτιμίας των πτυχίων τους –εφόσον τα τελευταία αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της αιτήσεως συμμετοχής .

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά, ενώ το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο

α) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών www.yme.gr (Προσκλήσεις ενδιαφέροντος - Προκηρύξεις – Ανακοινώσεις)

β) στην ιστοσελίδα της ΟΣΥ. Α.Ε. (www.osy.gr)

γ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).



Πέθανε ο Σον Κόνερι

 


Παγκόσμια συγκίνηση για τον πιο διάσημο Τζέιμς Μποντ που έφυγε σε ηλικία 90  χρονών.

Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι ( τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β') γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 Φάουντενμπριτζ στο Εδιμβούργο και μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια με μητέρα καθαρίστρια και πατέρα εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγό φορτηγού. Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα

Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ, ενώ στην πολυετή καριέρα του κατέκτησε πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσές Σφαίρες και BAFTA. 

Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables)

Οι ταινίες Τζέιμς Μποντ που πρωταγωνίστησε είναι:

Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)
Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)
Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)
Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)
Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)
Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)
Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983)




Τα νέα μέτρα για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια

 



Η Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασε τα 2.000 κρούσματα για πρώτη φορά.

Τι ισχύει για τα γυμναστήρια και τον αθλητισμό

Συγκεκριμένα, στις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο:

Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές,

μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος,

ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο:

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας

Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο χωρίς γυμναστή και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League.

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου α’: ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Στα περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.




Ξεπεράσαμε τα 2.000 ημερήσια κρούσματα

 



Την επιδημιολογική έκθεση με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και ο νέος αριθμός προκαλεί σοκ.

Ειδικότερα, σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Μητσοτάκης : Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί της Σάμου

 



Ενημερωτικό σημείωμα για την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο, στις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό.

«Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, όπου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό.

Με την άφιξή του στο νησί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βαθύ, πέρασε από το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους και άφησε ένα λουλούδι.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, 23 ώρες μετά το μεγάλο σεισμό, για να έχω μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών. Από την πρώτη στιγμή, έχει έρθει στη Σάμο κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο καταγράφει τις ζημιές σε επίπεδο νοικοκυριών, σε επίπεδο επιχειρήσεων και σε επίπεδο δημόσιων υποδομών» τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει πια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο να μπορεί να καταγραφεί ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Αυτό θα γίνει και τώρα στη Σάμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Περιφερειάρχη Αττικής και Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη, τοπικών φορέων καθώς και του Καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Παράκτιας Μηχανικής Κώστα Συνολάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και συζητήθηκαν οι ζημιές που έχουν γίνει στις υποδομές και στις επιχειρήσεις και από το σεισμό και από το τσουνάμι. Έγινε επίσης αναφορά στο ζήτημα που προσφυγικού – μεταναστευτικού αλλά και στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. «Είχα αναλάβει μια δέσμευση, να φυλάξουμε τα σύνορα της χώρας. Το έχουμε κάνει πράξη, ξέρετε πολύ καλά πόσο έχουν μειωθεί οι ροές» τόνισε στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός μιλώντας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε και ευχαρίστησε τα στελέχη των σωστικών συνεργείων και του στρατού καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι συγκεντρώνουν αιτήσεις καταγραφής των ζημιών. Στη συνέχεια, περιόδευσε στο Βαθύ για να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί κτίρια και επιχειρήσεις. Συνομίλησε με πολίτες και συζήτησε με επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από το τσουνάμι.

Θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες στην εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου

Μετά το Βαθύ, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Καρλόβασι, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου και δεσμεύτηκε για την αναστήλωση του ναού. «Αυτή την εμβληματική εκκλησία θα μεριμνήσω -σε συνεννόηση και με τους ειδικούς μηχανικούς και του Υπουργείου Πολιτισμού- να την αναστηλώσουμε, να ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες, γιατί αυτό και της αξίζει και αξίζει σε όλη την ιστορία αυτού του όμορφου τόπου» σημείωσε.

Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί στο απολύτως ελάχιστο

Στο Καρλόβασι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την «πραγματικά άμεση ανταπόκριση» και συζήτησαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό. «Θέλω δημόσια να πω ότι το μεταναστευτικό επί των ημερών σας βρήκε λύση» ανέφερε μεταξύ άλλων στον Πρωθυπουργό ο κ. Λυμπέρης και στη συνέχεια του έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Σε ευχαριστώ Δήμαρχε γι’ αυτό που είπες για το μεταναστευτικό» απάντησε ο Πρωθυπουργός και τόνισε: «Παραλάβαμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση -το ξέρετε- έχουμε περιορίσει στο απολύτως ελάχιστο τις ροές και ταυτόχρονα εργαζόμαστε σε συνεννόηση με όλους τους τοπικούς φορείς για να δημιουργήσουμε -όπως έχουμε δεσμευτεί- μια σύγχρονη δομή στη Σάμο για να κλείσει, επιτέλους, το Βαθύ το οποίο αποτελεί και μια προσωπική μου δέσμευση».

Για τα έργα αποκατάστασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών θα δοθεί προτεραιότητα σε Δήμους οι οποίοι έχουν πληγεί από μεγάλες φυσικές καταστροφές. Μιλώντας, τέλος, για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είπε ότι έχει πολύ καλές αξιολογήσεις και ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για τα θέματα των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού στο Βαθύ της Σάμου

Επιτρέψτε μου καταρχάς να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, την οδύνη μου για την απώλεια δύο νέων παιδιών. Όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί αυτό το τραγικό γεγονός και η σκέψη μας είναι με τις οικογένειές τους και ο Θεός να τους δίνει δύναμη να ξεπεράσουν αυτό τον αφόρητο πόνο.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, 23 ώρες μετά το μεγάλο σεισμό, για να έχω μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών. Όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή, έχει έρθει στη Σάμο κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο καταγράφει τις ζημιές σε επίπεδο νοικοκυριών, σε επίπεδο επιχειρήσεων και σε επίπεδο δημόσιων υποδομών.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν γίνει σημαντικές ζημιές, λαμβάνοντας όμως υπόψη το μέγεθος του σεισμού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα.

Χρέος της πολιτείας, όπως το κάνει πάντα εξάλλου, είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Δυστυχώς, μέσα από μια σειρά από φυσικές καταστροφές, με πιο πρόσφατη αυτή της μεγάλης θεομηνίας που χτύπησε τη Θεσσαλία και κυρίως τη Λάρισα, ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει πια μια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο να μπορεί να καταγράφει ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Αυτό θα γίνει και τώρα στη Σάμο.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όσες και όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή -όπως πάντα το κάνουν μετά από κάθε φυσική καταστροφή- όχι μόνο τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους διασώστες μας, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την ΕΜΑΚ, οι οποίοι πάντα κινητοποιούνται όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το 112 λειτούργησε με μεγάλη ταχύτητα, στέλνοντας σε λιγότερο από 10 λεπτά ένα προειδοποιητικό μήνυμα για το ενδεχόμενο -το οποίο δεν ήταν ενδεχόμενο τελικά, ήταν πραγματικότητα- εμφάνισης τσουνάμι, κάτι το οποίο είδαμε και εδώ στη Σάμο και μάλιστα έχουμε και ζημιές σε μια σειρά από επιχειρήσεις από το κύμα αυτό, ευτυχώς όμως καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Να το ξαναπώ, είμαστε μια σεισμογενής χώρα, δεν είναι ο τελευταίος μεγάλος σεισμός αυτός ο οποίος θα γίνει στην Ελλάδα, αυτό το ξέρουμε και οφείλουμε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας να έχουμε στη διάθεσή μας όλα εκείνα τα μέσα για να μπορούμε εκεί που υπάρχει η δυνατότητα -και στην περίπτωση του τσουνάμι, υπάρχει- να ειδοποιούμε τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας. Χρειάζεται, όμως, και μια μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών για το πως πρέπει να αντιδρούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τέλος, επιτρέψτε μου να κλείσω από εκεί που ξεκίνησα. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους επειδή κατέρρευσε ένας τοίχος από ένα ακατοίκητο κτίσμα, ο οποίος μπορεί να έπεφτε και σε ένα σεισμό πολύ μικρότερο από αυτόν. Νομίζω ότι έχουμε ένα χρέος ως Πολιτεία και ως τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναδούμε αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μας επισημαίνεται πάρα πολύ συχνά από ειδικούς. Ξέρουμε ότι τα καινούργια κτίσματα τα οποία φτιάχνονται αντέχουν σε σεισμούς και πολύ μεγαλύτερους από αυτόν που βιώσαμε χθες. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για παλιά ακατοίκητα κτίρια τα οποία ενέχουν έναν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα από το παρελθόν το οποίο κληρονομούμε, θα σκύψουμε πάνω και σε αυτό το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι νομίζω το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των δύο νέων παιδιών.

Ευχαριστώ πολύ.





Εξαρθρώθηκαν 2 συμμορίες που διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Δημοσίου

 


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες, που διέπρατταν συστηματικά κακουργηματικές απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με τη συνολική ζημία από το έτος 2013 έως και σήμερα να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (801.725,53) ευρώ.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες προχθές (Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου) στην Αττική, συνελήφθη αλλοδαπός, αρχηγικό μέλος των συμμοριών, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμη δύο αλλοδαπών και δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, αποκαλύφθηκε η δράση των δύο συμμοριών, τα μέλη των οποίων από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι και σήμερα, οργανώθηκαν από κοινού και επεδίωκαν με μεθοδευμένο και οργανωμένο τρόπο τη διάπραξη απατών και πλαστογραφιών σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, το αρχηγικό μέλος προέβαινε στην ίδρυση επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας πλαστά και υφαρπαχθέντα έγγραφα και στοιχεία μελών των συμμοριών.

Τα μέλη αυτά λειτουργούσαν ως «αχυράνθρωποι», προκειμένου να αναλαμβάνουν την αστική και ποινική ευθύνη των οφειλών (ασφαλιστικές εισφορές, κ.α.) έναντι του ελληνικού Δημοσίου και κυρίως του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Στη συνέχεια, έχοντας εξαπατήσει το Δημόσιο ως προς το πραγματικό πρόσωπο του υπευθύνου των επιχειρήσεων, ασφάλιζε σε αυτές άτομα, αποφεύγοντας την καταβολή των αναλογούντων ασφαλιστικών εισφορών, προς όφελός του και αντίστοιχη ζημιά του Δημοσίου.

Στις επιχειρήσεις ασφαλίζονταν κυρίως άτομα, που παρείχαν πραγματική εργασία ή ασφαλίζονταν εικονικά για τα απαιτούμενα ένσημα της παραμονής τους στη χώρα και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και δικαιώματος συνταξιοδότησης.

Από την μέχρι σήμερα έρευνα προέκυψε η ίδρυση τριών (3) εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην κατασκευή ενδυμάτων – φασόν. Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με τέτοιο τρόπο, ώστε η παύση της δραστηριότητας καθεμίας συνέπιπτε χρονικά με την έναρξη δραστηριότητας της επόμενης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) διαβατήρια, έγγραφα, παραστατικά και κάρτες ανάληψης, μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και (560) ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.



Πλησιάζει η ΕΛ.ΑΣ. τους αναρχοκουμουνιστοφασίστες! Προέρχονται από καταλήψεις που έχουν σπάσει

 


Σύμφωνα με «Το Βήμα» στην επίθεση συμμετείχαν 10 άτομα και σχεδόν όλα είναι γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ από σειρά πληροφοριών, ενώ ήδη γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να τεκμηριωθεί η συμμετοχή τους στην εν λόγω ενέργεια.

«Οι δράστες έχουν ήδη επικηρυχθεί με 100.000 ευρώ σε μία περισσότερο συμβολική πράξη. Έχουμε την εικόνα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από δύο καταλήψεις στα Πατήσια και στο Κουκάκι που έχουν εκκενωθεί προ αρκετών μηνών κι από άλλα στέκια αναρχικών, ενώ οι σπουδαστές της σχολής που συμμετείχαν ίσως ήταν δύο έως τρεις.» 

« Όλοι οι δράστες ήταν κουκουλοφόροι και φορούσαν γάντια εκτός από έναν ή δύο όπως φαίνεται και στην εικόνα που δημοσιοποιήθηκε με την προσπάθεια διαπόμπευσης του πρύτανη της Σχολής. Εκτιμούμε ότι η ομάδα που πραγματοποίησε την εν λόγω επιδρομή ίσως να μην είναι πλήρως της ίδιας σύνθεσης με αυτήν που εισέβαλε στις 9 Οκτωβρίου στο γραφείο του Πρύτανη του ΕΜΠ κι οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη τότε ως «Αναρχικοί και Αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές».

» Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε την επίθεση δεν είχε καταθέσει αρχικά για το συμβάν με την χάρτινη ταμπέλα με τίτλο «Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις» και σε δεύτερη φάση ανέφερε ότι βρήκε μετά αυτό το χαρτόνι δίπλα του, το έσκισε και το πέταξε στα σκουπίδια. Υπήρχαν φόβοι για αυτή την επιδρομή εδώ κι αρκετές ημέρες αφού ομάδες αναρχικών είχαν κηρύξει τον Οκτώβριο σαν περίοδο «καμπάνιας» εναντίον των εκκενώσεων των καταλήψεων κι υπήρχαν σχετικές κινητοποιήσεις.

»Ωστόσο εκπρόσωποι της ΑΣΟΕΕ είχαν αρνηθεί σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρουσία αστυνομικών σε κοντινούς χώρους ή σε γραφεία. Χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση. Αυτή η κατάσταση τρόμου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ.

Σημειώνεται ότι μετά και την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό πραγματοποιεί έρευνα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και προχωρά στον σχηματισμό δικογραφίας ενώ επιχειρείται να αντληθούν στοιχεία από τη διερεύνηση του χώρου, από κάμερες, μαρτυρίες υπαλλήλων, από άρσεις επικοινωνιών κλπ.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δηλώνουν «συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών».



Με 100.000 ευρώ «επικηρύχθηκαν» οι αναρχοκουμουνιστοφασίστες που προπηλάκισαν τον πρύτανη

 



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από αναρχοκουμουνιστοφασίστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».



Μόσιαλος : «Με τους ψεκασμένους και τα τρολ που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος»

 


«Με τους ψεκασμένους και τα τρολ που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου καθηγητή του LSE :

«Μέχρι σήμερα κάθε λογής ψεκασμένοι και ανώνυμα τρολ προσπαθούν να κυριαρχήσουν με την διακίνηση ψευδών ειδήσεων και έντονων επιθέσεων εναντίων όσων διαφωνούν μαζί τους. Οι επιθέσεις είναι συνήθως μαζικές, κατευθυνόμενες και μνημεία ασυναρτησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αλλά τις προηγούμενες φορές το διακύβευμα δεν ήταν η υγεία μας και η υγεία των συμπολιτών μας.

Η αντιπαράθεση με όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να είναι συστηματική και σθεναρή. Με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν υπάρχει διάλογος. Διάλογος γίνεται με ορθολογιστές ανθρώπους που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές προτάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συστηματική και χυδαία επιθετικότητα στους επιστήμονες δεν είναι μέρος μιας πολυφωνικής και ανεκτικής κοινωνίας. Είναι η χειρότερη μορφή σκοταδισμού που υπονομεύει την υγεία μας, τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς μας.

Από την αρχή της πανδημίας έχω κρατήσει μια σταθερή στάση απέναντι στους ψεκασμένους και στα τρολ. Χαίρομαι γιατί σήμερα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε διάγγελμα του στους ψεκασμένους. Πρέπει όμως να αντιδράσουμε όλοι πλέον. Όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, όλοι οι πολίτες. Δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να τρομοκρατεί και παραπληροφορεί συστηματικά.

Γνωρίζω ότι αρκετοί διστάζετε. Γράφετε ένα σχόλιο, πετάγονται δέκα ψεκασμένοι να σας ψέξουν και αισθάνεστε ότι πρέπει να απαντήσετε ορθολογικά σε μη ορθολογιστές συμπολίτες μας. Δεν γίνεται. Ο σκοπός τους δεν είναι να κάνουν διάλογο. Είναι να σας εκφοβίσουν.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το φόβο και μια μικρή μειοψηφία να κυριαρχήσουν. Στους αγενείς δεν απαντάμε ευγενικά. Σε αυτούς που εκφοβίζουν είμαστε αμείλικτοι.

Θα σας βομβαρδίσουν με προκλητικά μηνύματα στα ινμποξ σας. Αυτό ξέρουν να κάνουν και το κάνουν καλά. Γιατί οι υπόλοιποι σιωπούμε. Καιρός πλέον να σταματήσει αυτό»



Lockdown για ένα μήνα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

 



Έως τις 2 Δεκεμβρίου κλειστά όλα εκτός από σχολεία και πανεπιστήμια. Έκκληση στους πολίτες να βγαίνουν μόνο αν υπάρχει ανάγκη!

Μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, “λουκέτο” για έναν μήνα βάζει και η Αγγλία όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (31.10.2020) ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Τρίτη και για έναν μήνα η Αγγλία μπαίνει ξανά σε καραντίνα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που εξαιρούνται από το lockdown. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πηγαίνουν στη δουλειά τους, όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους το ίδιο. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται επίσης για ιατρικούς λόγους, ενώ θα επιτρέπεται και η άσκηση. Φυσικά οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. 

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια. O Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως αν η Βρετανία δεν δράσει τώρα, θα έχει ακόμη περισσότερους νεκρούς και ζήτησε από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου. 

Σημείωσε δε ότι τα Χριστούγεννα φέτος “θα είναι πιθανόν πολύ διαφορετικά αλλά ελπίζω ειλικρινά και πιστεύω ότι αν πάρουμε άμεσα μέτρα τώρα, μπορούμε να επιτρέψουμε στις οικογένειες σε όλη τη χώρα να είναι μαζί”. 

Η Βρετανία ανακοίνωσε 21.915 κρούσματα κορονοϊού σήμερα με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.011.660. Άλλοι 326 άνθρωποι πέθαναν.