Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση Νέας Δημοκρατίας στην νέα αθλιότητα Μαξίμου με βίντεο!!




Νέα προσπάθεια του Μαξίμου με ψέματα να δημιουργήσει κλίμα για να καλύψει το ξεπούλημα και την προδοσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για την Μακεδονία.

Το Μαξίμου υιοθέτησε πλήρως ένα στημένο δημοσίευμα της FAZ (δεν είναι η πρώτη φορά που στήνει ρεπορτάζ για να ενισχύσει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ η  FAZ) περί μυστικών συναντήσεων της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ και με άθλια ανακοίνωσή του ξεφτιλίζεται και δείχνει την ποιότητα των παρακρατικών που κρύβονται στα υπόγεια του Μαξίμου.

Την απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το δημοσίευμα της FAZ και τη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Απαντώντας στην αθλιότητα και τη δειλία του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία στέλνει στο Μαξίμου το βίντεο της ομιλίας της Εκπροσώπου του κόμματος, ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, από το βήμα της βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.- ΠΓΔΜ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Δυστυχώς για το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας».



Η ξεφτιλισμένη ανακοίνωση των ακροαριστερών παρακρατικών καθεστωτικών που κρύβονται στα υπόγεια του Μαξίμου :

Η χθεσινή αποκάλυψη της FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της κας Σπυράκη, ως ειδικής απεσταλμένης του Κου Μητσοτάκη, με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κο Ζάεφ αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, την δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας.

Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του που εξηγούσε στον κο Ζάεφ, ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κου Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματος του.

Ο κ. Μητσοτάκης και η «ειδική απεσταλμένη» του οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και η κα Σπυράκη να σταματήσει τις υπεκφυγές ότι δήθεν συνάντησε τον κο Ζάεφ τυχαία όταν είχε πάει για καφέ.

Οφείλουν να απαντήσουν: Γιατί κράτησαν τη συνάντηση μυστική; Ποιος ο σκοπός της συνάντησης πριν καν ανοίξει ο επίσημος κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ;

Ποια εμπιστευτικά μηνύματα διαβίβασε στον κο Ζάεφ εκ μέρους του κου Μητσοτάκη; Είχε και άλλες τέτοιες τυχαίες συναντήσεις σε καφετέριες με την πολιτική ηγεσία της γείτονος που επέλεξε να κρατήσει μυστικές;
Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξομολογήσεις. Θα είναι όμως και αυτές κατόπιν εορτής…

Η διάψευση της Μαρίας Σπυράκη

«Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», δήλωσε η κα Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του ΜητσοτάκηΕίχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές. Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. «Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».

Σε ότι έχει να κάνει με την δεύτερη συνάντηση τόνισε ότι ποτέ δεν έγινε και θα έπρεπε ο συντάκτης του άρθρου να γνωρίζει ότι το Σάββατο που φέρεται να συναντήθηκε με τον σκοπιανό πρωθυπουργό οι ευρωβουλευτές γυρίζουν στα σπίτια τους.


Κ. Μητσοτάκης: Η κατάσταση δυστυχώς στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο είναι θλιβερή



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα, 2 Οκτωβρίου, περιοδεία στη Σάμο. Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του νησιού όπου και συνομίλησε με πρόσφυγες και με τους υπεύθυνους του κέντρου. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε τα εξής:



Δημοσιογράφος: Πρόεδρε, πώς είδατε την κατάσταση εδώ στο hotspot;

Κ. Μητσοτάκης: Η κατάσταση δυστυχώς στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο είναι θλιβερή. Είναι θλιβερή διότι το κέντρο έχει κανονικά δυνατότητα φιλοξενίας 700 ανθρώπων και βρίσκονται στοιβαγμένοι εντός και εκτός κέντρου παραπάνω από 3.800 ψυχές σε συνθήκες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσομοιάσουν με συνθήκες που εξασφαλίζουν ασφάλεια και υγεία, κυρίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες. Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι ενώ η χώρα μας είχε στην διάθεσή της 1,6 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων -από τα οποία έχει απορροφήσει το 1,1 δισ.- υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.


Δημοσιογράφος: Νομίζετε ότι μπορεί να λυθεί εύκολα αυτό το ζήτημα; Ας πούμε με το κέντρο εδώ τι μπορεί να γίνει άμεσα;

Κ. Μητσοτάκης: Εύκολη λύση δεν υπάρχει για το ζήτημα αυτό. Μόνο που θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι στο ζήτημα του προσφυγικού από πλευράς κυβέρνησης συνυπάρχει η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και τελικά ο κυνισμός. Ιδεοληψία διότι κάποιοι πίστευαν -και εξακολουθούν να πιστεύουν ενδεχομένως- ότι τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να φυλάσσονται. Ανικανότητα διαχειριστική για τις συνθήκες τις οποία είδα παρά -θέλω να το πω αυτό- τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού το οποίο πραγματικά καταθέτει την ψυχή του για να ανταποκριθεί σε συνθήκες που συχνά το ξεπερνούν. Αδιαφάνεια διότι δεν είναι δυνατόν -όπως σας είπα και πριν- να έχουν διατεθεί στη χώρα τόσα πολλά κονδύλια και να επικρατούν τέτοιες συνθήκες. Θα αναμένουμε και εμείς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την έρευνα η οποία διεξάγεται από την OLAF για το αν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων. Και βέβαια κυνισμός διότι όλοι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, κατά τα άλλα, είναι ανθρωπιστές και ενδιαφέρονται για την ευημερία αυτών των ανθρώπων, θα πρέπει να έρθουν εδώ στη Σάμο, να πάνε στη Μόρια να δουν τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί.

Από εκεί και πέρα, τι πρέπει να γίνει: Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτό αφορά και τη Σάμο, αφορά και τη Χίο, αφορά και τη Μυτιλήνη, με γρήγορη αποχώρηση σε πρώτη φάση των ευάλωτων ομάδων. Είναι απολύτως απαραίτητο -και δεν θα κουραστώ να το λέω- να αλλάξουν επιτέλους οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε αυτές να τελεσιδικούν γρηγορότερα. Είχαμε μόνο 37 επιστροφές από τη Σάμο μέσα στο 2018. Με αυτούς τους ρυθμούς επιστροφών στην Τουρκία θα στοιβάζεται, δυστυχώς στα νησιά μας περισσότερος κόσμος απ’ ότι μπορούμε να διαχειριστούμε. Επιτέλους, να υπάρχει -όπως το έχουμε πει- ένας διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και η χώρα πρέπει, όταν έχει στη διάθεσή της τόσους ευρωπαϊκούς πόρους, να μπορεί να εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όσους ανθρώπους έφτασαν κατατρεγμένοι στην πατρίδα μας. Αυτοί οι οποίοι δικαιούνται καθεστώς προστασίας να το παίρνουν γρήγορα και αυτοί οι οποίοι δεν δικαιούνται καθεστώς προστασίας να επιστρέφουν, είτε στις χώρες προέλευσής τους, είτε στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Δυστυχώς, η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος είναι συνολική και εκκωφαντική.



Δημοσιογράφος: Είχατε χαρακτηρίσει πρόσφατα τον κ. Τσίπρα ως  Ορμπάν. Εσείς θα θέσετε το θέμα αυτό στο Ε.Λ.Κ. τώρα που είναι και η Σύνοδος μέσα στο μήνα;

Κ. Μητσοτάκης: Θα τα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα, όταν θα έρθει η ώρα στο Ε.Λ.Κ.. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει σήμερα, είναι να κάνω μια προσωπική αυτοψία για την κατάσταση η οποία επικρατεί εδώ στη Σάμο και να επαναλάβω τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για το πως πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πολύ μεγάλο πολιτικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα.      




Ν.Δ.: Καταγγελίες στην Deutsche Welle για διαμονή τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” στο ΚΥΤ της Μόριας.



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle από το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και τις καταγγελίες για τη διαμονή τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» σε αυτό, καθώς και για τις εικόνες ντροπής που, για πολλοστή φορά, έκαναν το γύρο του κόσμου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια στοιχειωδώς υπεύθυνη κυβέρνηση, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στο ρεπορτάζ της Deutsche Welle για  διαμονή τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” στο ΚΥΤ της Μόριας. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει. Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Για πολλοστή φορά, στο ίδιο έργο θεατές.

Μια ανίκανη κυβέρνηση που, εξαιτίας της, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι έκθετη στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το Προσφυγικό.

Μόνο που αυτή τη φορά, εκτός από ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη. 

Γιατί, εδώ και δύο μέρες, δεν έχει απαντήσει με επίσημο τρόπο στις καταγγελίες που παρουσίασε το «Deutsche Welle» οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή διαμονή  στη Μόρια μελών του Ισλαμικού Κράτους! 

Καταγγελίες που, αν ήταν στοιχειωδώς υπεύθυνη, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει.

Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις».

Η ερώτηση :


Βουλευτής Β’ Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα
           Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα  Προστασίας του Πολίτη, κ. Γεροβασίλη
           Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένο

Θέμα: Πιθανή διαμονή τρομοκρατών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου

Η πασίδηλη κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού έχει καταστήσει τα εθνικά σύνορα διάτρητα και προσπελάσιμα, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να εγείρονται ερωτήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle» σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει πως κατέφθασε πρόσφατα στη Μόρια μια ομάδα Σύρων προσφύγων, προερχομένων από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ενός από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους. Πρόσφυγες που ενδέχεται, ακόμη και τώρα, να διατηρούν άμεσα ή έμμεσα σχέσεις με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, η άφιξη τους σηματοδότησε μια νέα εποχή τρόμου στον προσφυγικό καταυλισμό, καθώς οι εν λόγω μετανάστες προσπαθούν να επιβάλουν με «βία και λοστούς το νόμο της Σαρίας» και να πάρουν στα «χέρια» τους τον έλεγχο των εκνόμων δραστηριοτήτων εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (λ.χ. διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κλπ).
Επιπροσθέτως, το ρεπορτάζ αναφέρει πως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν αγνοία των αρμόδιων ελληνικών αρχών, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους ισλαμιστές να έχουν εγκαταλείψει το νησί της Λέσβου και να μην είναι γνωστή η μετέπειτα διαδρομή τους, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η περίπτωση αυτοί να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν «περάσει ήδη και στη Δυτική Ευρώπη».
Η αποτυχία της κυβέρνησης, όχι μόνο να περιφρουρήσει τα ελληνικά σύνορα, αλλά αντιθέτως, να εμποδίσει και την ελεύθερη μετάβαση τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι Υπουργοί:

·         Ισχύουν τα όσα περιγράφει στο ρεπορτάζ του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle»;
·         Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη των εν λόγω μεταναστών και να εξακριβώσει το αν αυτοί αποτελούν ενεργά μέλη της διεθνούς τρομοκρατίας;
·         Ποιες οι δράσεις που θα πραγματοποιήσουν, προκειμένου να αναζητήσουν στην ελληνική επικράτεια τους εν λόγω τρομοκράτες και να προχωρήσουν στην άμεση σύλληψη τους;
·         Ποιες οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν, προκειμένου να καταστήσει τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και πάλι ασφαλή για τους πρόσφυγες που διαμένουν σ’ αυτόν;

 ​                                           Ο ερωτών βουλευτής
                                           Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης






Η εικόνα της Αμερικής επιδεινώθηκε περαιτέρω τη δεύτερη χρονιά του Τραμπ στην προεδρία



Η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιδεινώθηκε περαιτέρω μεταξύ των παραδοσιακών τους συμμάχων, έπειτα από μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τις φραστικές επιθέσεις του εναντίον χωρών όπως ο Καναδάς ή η Γερμανία, κατέδειξε έρευνα.

Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε σε 25 χώρες από το ινστιτούτο Pew Research Center, κατέγραψε επίσης ότι τα πρόσωπα που ερωτήθηκαν έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Τραμπ να ηγηθεί σε σύγκριση με αυτή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ή του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον Ιανουάριο του 2017, ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από διεθνείς συμφωνίες, όπως η συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ηγετών που θεωρούνται αυταρχικοί, όπως ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ενώ επέκρινε τους γείτονες των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο NATO.

Τον Ιούνιο, έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά, ο Τραμπ αρνήθηκε να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση, ενώ επιτέθηκε στον οικοδεσπότη, τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ ανέντιμο και αδύναμο». Έχει εξαπολύσει επανειλημμένα επιθέσεις εναντίον της Γερμανίας για το εμπορικό της πλεόνασμα, τις χαμηλές κατ' αυτόν στρατιωτικές της δαπάνες και την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ προκάλεσε θυμηδία όταν υποστήριξε ότι έχει επιτύχει περισσότερα τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο από ό,τι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση των ΗΠΑ στην ιστορία.

Κατά την έρευνα του Pew, η εικόνα της Αμερικής, η οποία είχε ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα το 2017, την πρώτη χρονιά του ρεπουμπλικάνου προέδρου στην εξουσία, συνέχισε να επιδεινώνεται το 2018 σε πολλές χώρες, ειδικά στην Ευρώπη (1).

Μόλις το 30% των Γερμανών έχει θετική γνώμη για τις ΗΠΑ, ποσοστό μειωμένο κατά πέντε μονάδες από πέρυσι και μάλιστα το δεύτερο χαμηλότερο σε όλα τα κράτη που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, μετά τη Ρωσία (26%).

Μόλις το 38% των Γάλλων και το 39% των Καναδών απάντησαν ότι έχουν θετική άποψη για τις ΗΠΑ, ποσοστό μειωμένο και στις δύο χώρες από πέρυσι. Το ποσοστό αυξήθηκε, ελαφρά πάντως, στο Μεξικό (32%).

Η Μέρκελ προσελκύει την υψηλότερη εμπιστοσύνη

Οι χώρες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απόψεων για τις ΗΠΑ είναι το Ισραήλ, οι Φιλιππίνες και η Νότια Κορέα, όπου φθάνουν το 80% ή το ξεπερνούν. Και στις 25 χώρες, οι ΗΠΑ ως χώρα έχουν θετικό ισοζύγιο, με το 50% να λέει ότι έχει θετική άποψη και το 43% αρνητική.

Μόλις το 7% των Ισπανών, το 9% των Γάλλων και το 10% των Γερμανών είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ηγετική ικανότητα του Τραμπ. Στις 20 από τις 25 χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα, η πλειοψηφία ανέφερε ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον Τραμπ.

Συνολικά στο δείγμα, κατά μέσον όρο ένα 27% δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ. Υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσαν τόσο ο Πούτιν (30%) όσο και ο Σι (34%). Το χαμηλότερο ποσοστό του Τραμπ καταγράφηκε στο Μεξικό (6%).

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήταν η μόνη στην οποία εξέφρασε εμπιστοσύνη η πλειοψηφία όσων ερωτήθηκαν, το 52%. Την ακολούθησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με ένα 46%.

Παρά τις κακές επιδόσεις του Τραμπ, το 63% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος τα πάει καλύτερα όταν ηγούνται οι ΗΠΑ, ενώ το 19% θα προτιμούσε την Κίνα σε αυτόν τον ρόλο.

Αρνητική άποψη εξέφρασαν οι πολίτες των χωρών που αποτελούν παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ όσον αφορά τις θέσεις της κυβέρνησης Τραμπ για τις αστικές και πολιτικές ελευθερίες, με την πλειοψηφία στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και το Μεξικό να λέει πως η κυβέρνησή του δεν σέβεται τις ατομικές ελευθερίες.

Ενώ, εξαιτίας του δόγματος «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ, η πλειοψηφία στις 19 από τις 25 χώρες εξέφερε την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τα δικά τους συμφέροντα όταν χαράσσουν πολιτική.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από την 20ή Μαΐου ως τη 12η Αυγούστου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε δείγμα 900 και πλέον προσώπων σε καθεμιά από τις χώρες που συμπεριλήφθηκαν, ήτοι 26.112 ανθρώπους.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Τουρκία: 417 συλλήψεις για εμβάσματα στο εξωτερικό



Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν την σύλληψη 417 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος που αφορά την μεταφορά περίπου 2,5 δισεκ τουρκικών λιρών (419 εκατ δολαρίων) σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, μετέδωσε σήμερα το CNN Turk.

Αστυνομικές μονάδες της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν ταυτόχρονα εφόδους σε μια σειρά από επαρχίες και συνέλαβαν πολλούς ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν την είδηση, την οποία μετέδωσαν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα είχε στόχο εκείνους που «απειλούν την οικονομική και χρηματοπιστωτική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε η πηγή.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, οι ύποπτοι είχαν λάβει άδεια να στείλουν τα χρήματα σε 28.088 λογαριασμούς του εξωτερικού και οι λογαριασμοί αυτοί ανήκαν σε Ιρανούς στις ΗΠΑ.


Πηγή : in.gr


Σεισμός πριν από λίγο στην Πάτρα



Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή πριν από λίγο στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 3,3 ρίχτερ. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 7 χλμ Νότια της Ναυπάκτου.


Συνελήφθησαν 4 γυναίκες που είχαν ρημάξει σε διαρρήξεις-κλοπές οικίες στην Γλυφάδα



Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 27-9-2018 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, τέσσερις ημεδαπές, ηλικίας 17, 26, 27 και 34 ετών, που λίγη ώρα νωρίτερα παραβίασαν κεντρική θύρα οικίας και εισήλθαν στο εσωτερικό της με σκοπό την κλοπή. 

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας, προέκυψε ότι οι 4 γυναίκες προέβαιναν τις τελευταίες μέρες, κατ’ επανάληψη σε διαρρήξεις οικιών ενώ στις περιπτώσεις που εντόπιζαν τους ιδιοκτήτες, προέβαιναν στη διάπραξη των κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης. Από το εσωτερικό των οικιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Προσγείωση για την Primera Air, στον αέρα εκατοντάδες τουρίστες σε Κρήτη και Ζάκυνθο



Αίτηση πτώχευσης αναμένεται να υποβάλει σήμερα Τρίτη η αεροπορική εταιρεία Primera Air, η οποία άφησε στον… αέρα εκατοντάδες τουρίστες στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

Το «κανόνι» της εταιρείας έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα περίπου 400 τουρίστες, οι οποίοι επρόκειτο ν’ αναχωρήσουν από τα Χανιά με πτήσεις της Primera Air, βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» και αναζητείται λύση για τον τρόπο μεταφοράς τους στις πατρίδες τους.

Επίσης, την ώρα που ανακοινώθηκε η πτώχευση, 400 τουρίστες ταξίδευαν προς τα Χανιά με αεροσκάφη της Primera Air, τα οποία προσγειώθηκαν στο «Δασκαλογιάννης».

Ανάλογο πρόβλημα με επισκέπτες υπό αναχώρηση υπάρχει και στη Ζάκυνθο.

«Μαύρη μέρα»

Η Primera Air ανήκει στον όμιλο Primera Group, που διαθέτει Tour Operator σε Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φινλανδία (Lomamatkat)

Μεταφέρει κάθε χρόνο επιβάτες σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω, Ζάκυνθο, Αθήνα).

Για «μαύρη μέρα» έκανε λόγο τη Δευτέρα ο διευθυντής Πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας, σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους.

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι τόσο η Primera Air Nordic όσο και η Primera Air Scandinavia θα υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης αύριο, 2 Οκτωβρίου 2018» ανέφερε ο διευθυντής στο e-mail του, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην πτώχευση.

Ούτε μηνύματα, ούτε τηλέφωνα
Σε ανακοίνωσή της σήμερα Τρίτη, στην ιστοσελίδα της, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει:

«Αγαπητοί επιβάτες

Οι αεροπορικές εταιρείες Primera Air και οι κώδικες IATA PF και 6F έχουν ανασταλεί από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018. Εκ μέρους της ομάδας της Primera Air, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή σας. Σε αυτή τη θλιβερή μέρα, λέμε αντίο σε όλους εσάς. Επισκεφθείτε το primeraair.com για περαιτέρω ενημερώσεις τις επόμενες μέρες. Οι επιβάτες τουριστικών εταιρειών σας προτείνουν να απευθυνθείτε στους Tour Operators και τους πράκτορες για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες. Καταλαβαίνετε ότι οι συνήθεις επιλογές για επαφές (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου) δεν μπορούν πλέον να προσφερθούν».


ΤΑ ΝΕΑ


Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού στην Καστοριά



30-09-2018 το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 36χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, ο 36χρονος αλλοδαπός, με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε σοβαρά τον 24χρονο ημεδαπό.

Έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 36χρονος σε περιοχή της Καστοριάς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Ακέφαλο πτώμα βρέθηκε στο Φάληρο



Ακέφαλο πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε εχθές το απόγευμα απογευματινές ώρες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της μαρίνας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στις εκβολές του Κηφισού ποταμού, μεταξύ της θάλασσας και βραχώδους δύσβατου σημείου.

Σύμφωνα με το λιμενικό η σορός ήταν ενδεδυμένη με παντελόνι τζιν μπλε χρώματος και υποδήματα μαύρου-λευκού χρώματος, δεν έφερε εμπρόσθιο τμήμα κορμού και άνω άκρα, ενώ απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο Αθηνών.




Βίντεο-ντοκουμέντο από το φρικτό δυστύχημα με Ferrari, Porsche και Mercedes



Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στη Σλοβακία, όταν τρεις οδηγοί έκαναν αγώνες ταχύτητας με τα αυτοκίνητα τους, τα οποία ήταν μάρκας Φεράρι, Πόρσε και Μερσεντές.


Στο βίντεο-ντοκουμέντο τα τρία αυτοκίνητα επιχειρούν να προσπεράσουν το μπροστινό τους αυτοκίνητο, με την Μερσεντές να τα καταφέρνει, αλλά έχοντας βγει στο αντίθετο ρεύμα η Φεράρι συγκρούστηκε με την Πόρσε.

Αποτέλεσμα αυτής της ανοησίας ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός ενός Skoda Fabia, ο οποίος ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και δεν έφταιγε σε τίποτα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίντεο: Άλογο κούρσας εισβάλλει σε μπαρ και προκαλεί τον «κακό χαμό»!




Ο εκπαιδευτής της είπε ότι έχασε τον έλεγχο της νεαρής φοράδας καθώς την οδηγούσε από τους στάβλους στον ιππόδρομο.

Ένα άλογο κούρσας που έκανε προπόνηση κοντά στο παγκοσμίως γνωστό Chateau de Chantilly δραπέτευσε από τον εκπαιδευτή του και όρμησε προς το κοντινότερο μπαρ στοιχημάτων, με αποτέλεσμα οι θαμώνες του να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας ασφαλές μέρος για να γλυτώσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest-France, ο εκπαιδευτής Ζαν Μαρί Μπεγκινιέμ είπε ότι έχασε τον έλεγχο της νεαρής φοράδας καθώς την οδηγούσε από τους στάβλους στον ιππόδρομο, που βρίσκεται σε απόσταση 50χλμ βόρεια του Παρισιού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το άλογο είχε πάθος να… δραπετεύσει.


«Υπήρξε μεγάλος πανικός. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ιδιοκτήτης του μπαρ Στεφάν Ζασμέν.

Η φοράδα έτρεξε από τη μία πλευρά του μπαρ στην άλλη διασχίζοντας το κατάστημα προτού γυρίσει πίσω χτυπώντας με τα πόδια της και αναποδογυρίζοντας τραπέζια και καρέκλες, περιέγραψε ο ιδιοκτήτης.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου.


Πηγή : protothema.gr


Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών ζητούσε χρήματα και σεξ από τους φοιτητές του για να τους πέρασει στο μάθημα



Σοκαρισμένη η κοινωνία των Σερρών από την αποκάλυψη ότι καθηγητής του ΤΕΙ της πόλης έβαζε δύσκολα θέματα στις εξετάσεις για να κόβει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του και στην συνέχεια να τους ζητάει ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα. 

Φοιτητές του έκαναν καταγγελία και σήμερα στα ΤΕΙ βρέθηκαν αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. Ο καθηγητής συνελήφθη όπως και δύο φροντιστές με τους οποίους συνεργαζόταν και στους οποίους παρέπεμπε τους κομμένους φοιτητές του για να προετοιμαστούν και να περάσουν τα μαθήματα του.Στην συνέχεια έπαιρνε σύμφωνα με καταγγελίες το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων. 

Δεν λείπουν οι καταγγελίες από φοιτήτριες σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του για να τους περάσει στα μαθήματα. 

Η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.


Πηγή : seleo.gr


Ν.Δ.: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει τελικά και τις νέες περικοπές των συντάξεων




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για το προσχέδιο του προΰπολογισμού

«Το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε και επισήμως σήμερα. 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει τελικά και τις νέες περικοπές των συντάξεων που μόνοι τους ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την 1/1/19. 

Η Νέα Δημοκρατία ειλικρινά εύχεται στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο να πείσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την Τρόικα να αφαιρέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που υπέγραψαν. 

Μέχρι τότε, ωστόσο, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες και ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη από τους συνταξιούχους για το ανατριχιαστικό επιχείρημά τους ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόνον αν αποβιώσουν».


Προκαλεί Καμμένο ο Κοτζιάς : Ας θέσει σε ψηφοφορία την πτώση της κυβέρνησης



Άρχισαν να προκαλούν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας έτσι ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης τους έχει τελειώσει, τον χρησιμοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια και τώρα δεν τον έχουν ανάγκη.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό, καλώντας ουσιαστικά το κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει θέμα δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Είπε στην ΕΡΤ1 ο Κοτζιάς «ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, αλλά με ψηφοφορία. Όποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Ο κ. Κοτζιάς επιμένει στην προδοσία και το ξεπούλημα και επέμεινε στην άποψη ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση στη συμφωνία των Πρεσπών, εν αντιθέσει με τα όσα υποστηρίζει ο Π.Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε «άκυρο» το δημοψήφισμα στη γείτονα και δήλωσε ότι ο Καμμένος είναι αναρμόδιος να μιλά για εξωτερική πολιτική

Εκεί που γελάει η υφήλιος είναι όταν ο Κοτζιάς είπε ότι "είμαστε σοβαρή κυβέρνηση και κάναμε σοβαρή διαπραγμάτευση "