Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Αθλιότητα από τον φαιδρό ταχυδρόμο του Ιησού αποκάλεσε πρόβατα τους πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ.

 


Επιβάλλεται το 3% για την είσοδο στην βουλή, να γίνει 5% δεν είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να πληρώνουν τον κάθε απατεώνα, νούμερο και παρατράγουδο που μπαίνει στην βουλή.

Ο Βελόπουλος που εξαπάτησε πολίτες δήθεν ότι γιατρεύει με τα ματζούνια του τον κορονοιό και κυκλοφορεί ελεύθερος, αυτός που εξαπατά λέγοντας ότι έχει τις επιστολές του Ιησού και κυκλοφορεί ελεύθερος, χυδαίος και αδίστακτος αποκάλεσε πρόβατα τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο μίλησε για τους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας για την κτηνοτροφία στη χώρα μας και τις ελλείψεις στα αμνοερίφια, είπε: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…».



Νέα επιβεβαίωση σύνδεσης Κασιδιάρη - Σπαρτιατών


 


Την απόλυτη επιβεβαίωση για τη σύνδεση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα των «Σπαρτιάτων», επιφύλαξε από το βήμα της βουλής, βουλευτής του κόμματος, προκαλώντας τους πάντες και ειδικά την δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο βουλευτής Α' Αθηνών με τους «Σπαρτιάτες», Αθανάσιος Χαλκιάς, θέλησε να ευχαριστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη για την είσοδο τους στη βουλή.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιάτων, ο Αθανάσιος Χαλκιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για τον καταδικασμένο Ηλία Κασδιάρη: «οι Σπαρτιάτες, εισήλθαν στη Βουλή με τη βοήθεια του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο και ευχαριστούμε».



Στο «Μινιόν», και την Ομόνοια έκανε βόλτα ο πρωθυπουργός

 


Στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το «Μινιόν», στο κέντρο της Αθήνας, και στο οποίο γίνεται ανακαίνιση βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κτήριο ανακατασκευάζεται ώστε να μετατραπεί σε «πράσινο» συγκρότημα που θα φιλοξενεί γραφεία, εμπορικά καταστήματα και διαμερίσματα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους. 



Στο τέλος της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ιστορικό “Μινιόν” είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Χαίρομαι, πράγματι, που μέσα και από αυτή την σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στις τύχες της -προσωπικά το γνωρίζω καλά, διότι για αρκετό καιρό το πολιτικό μου γραφείο ήταν εδώ, στη γωνία Πατησίων και Χαλκοκονδύλη.

Η περιοχή αλλάζει, όμως, όπως αλλάζει και ολόκληρη η Ελλάδα. Μια χώρα η οποία, πια, είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και φυσικά το κέντρο της Αθήνας προσφέρει, ακριβώς, αυτές τις σημαντικές ευκαιρίες.

Εγώ να σταθώ στο γεγονός ότι αυτή η επένδυση -πέρα από τη μεγάλη σημειολογία της: μετά από δεκαετίες αυτό το ιστορικό κτίριο θα ξαναποκτήσει ζωή- να σταθώ στο γεγονός ότι μιλάμε για μια μεικτή χρήση. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ένα ξενοδοχείο. Μιλάμε για χώρους για καταστήματα, για χώρους γραφείων αλλά και για κατοικία, κάτι το οποίο δίνει ζωή 24 ώρες το 24ωρο σε μια περιοχή της Αθήνας που το βράδυ είχε -και σε έναν βαθμό έχει ακόμα- τις δυσκολίες της.

Και βέβαια στο γεγονός ότι όλες οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται σήμερα που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο είναι επενδύσεις οι οποίες γίνονται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά standards, και ως προς την απομάκρυνση του αμιάντου αλλά και ως προς το ενεργειακό αποτύπωμα, την ενεργειακή κατανάλωση αυτού του κτιρίου.

Επίσης, το γεγονός ότι και αυτό το σημαντικό, δύσκολο και περίπλοκο έργο γίνεται από ελληνική εταιρεία development, από ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, με Έλληνες αρχιτέκτονες, καταδεικνύει ότι και στον τομέα αυτόν είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην σημαντική αστική αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας. Μια προσπάθεια η οποία έχει την συνολική στήριξη της κυβέρνησης, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό το οποίο γίνεται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, παρά τις όποιες προσωρινές δυσκολίες, είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό.

Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας, δεν τα έχουμε δει».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.









Πυροβόλησαν Σύρο διακινητή που περιέργως είχε αποφυλακιστεί και με κλεμμένο αμάξι άρχισε τα ίδια

 



Ο 20χρονος κακοποιός υπήκοος Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρέμεινε ελεύθερος με τις ευχές της δικαιοσύνης.

Παρά την παραβατικότητα του, περιέργως η δικαιοσύνη αφού τον αποφυλάκισε μετά από κακούργημα υπό όρους, τον άφηνε ελεύθερο να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα, ενώ είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης του, τον προηγούμενο μήνα.

Ο 20χρονος κακοποιός έκλεψε ένα αμάξι περιουσία αθώου ανθρώπου και έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού μετά από καταδίωξη.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. : «Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος. Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο οδηγός βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κακοποιού στα πλευρά. 

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, ο κακοποιός κατέληξε.





Επαναπατρισμός μαρμάρινου θραύσματος από τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του Ερεχθείου

 


«Ο επαναπατρισμός των παρανόμως εξαχθέντων από τη χώρα μας πολιτιστικών αγαθών αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Κάθε οικειοθελής επιστροφή αρχαιοτήτων, στη γενέθλια γη, μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση», δήλωσε, με την ευκαιρία της παράδοσης μαρμάρινου θραύσματος από τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του Ερεχθείου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

  • Το αρχαίο αντικείμενο παραδόθηκε οικειοθελώς στη Νομαρχία του Ροδανού, στη Λυών, από τον ιστορικό τέχνης Jean-Claude Mossiere, εκ μέρους της υπέργηρης Γαλλίδας υπηκόου Jacqueline Junelles. Η τελευταία κατείχε το θραύσμα, από τη δεκαετία του 1970. Κατά δήλωσή της το θραύμα απομακρύνθηκε από την Ακρόπολη, τη δεκαετία του 1930, και προέρχεται από το Ερεχθείο. Η Νομάρχης του Ροδανού Emmanuelle Darmon και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πολιτιστικών Υποθέσεων της Περιοχής Ωβέρνης-Ροδανού-Άλπεων Marc Drouot παρέδωσαν το θραύμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Δημήτριο Ζεβελάκη.
  • Πρόκειται για τον δεύτερο επαναπατρισμό θραύσματος προερχόμενου από τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του Ερεχθείου, καθώς το 2006 είχε επιστρέψει από τη Σουηδία ένα ακόμη θραύσμα από την επικρανίτιδα, κατόπιν, επίσης, οικειοθελούς παράδοσης.
  • Και ο συγκεκριμένος επαναπατρισμός-μετά από την παράνομη εξαγωγή, δεκαετίες πριν, από την Ελλάδα- εντάσσεται σε ένα μεγάλο αριθμό εκούσιων παραδόσεων πολιτιστικών αγαθών από πολίτες που βρέθηκαν να τα κατέχουν, συνήθως από εκλιπόντες συγγενείς ή φίλους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενεργεί με κάθε τρόπο, για την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επικροτώντας κάθε οικειοθελή επιστροφή αρχαιοτήτων.




Νέο ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων και νέων υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

 



Συνεχίζεται σταθερά και κατά τον μήνα Ιούνιο του 2023 ο υψηλός αριθμός ρυθμίσεων και οριστικών υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, πιστοποιώντας τη δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου και το ενδιαφέρον των πολιτών, όπως είχαν άλλωστε αποτυπωθεί και στα στατιστικά τη χρονική περίοδο των τελευταίων μηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τ. Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

  • Τον μήνα Ιούνιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 823 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών και 2.389 οριστικές υποβολές αιτήσεων.
  • Συνολικά, μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,33 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
  • Σημαντική είναι, επίσης, η διατήρηση του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς σε υψηλό επίπεδο, το οποίο κυμάνθηκε στο 78%.
  • Στη μηνιαία αναφορά προόδου Ιουνίου του 2023 συμπεριλαμβάνεται και η ανάλυση της αιτιολογίας απόρριψης της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς χρηματοδοτικών φορέων και οφειλετών, σε συνέχεια της σειράς βελτιώσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών με το ν.5024/2023, και συγκεκριμένα το άρ. 48 αυτού, που θέτει σε ισχύ τη διαδικασία γνωστοποίησης της αιτιολογίας μη συναίνεσης στις προτάσεις ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.


Στο 96,35% των προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» οι τιμές παραμένουν σταθερές ή μειώνονται

 


Στο 96,35% των προϊόντων στο "Καλάθι του Νοικοκυριού'' οι τιμές παραμένουν σταθερές ή μειώνονται την 36η εβδομάδα εφαρμογής του. Πιο αναλυτικά, από τα 1206 προϊόντα:

  • 44 προϊόντα (3,65%) παρουσίασαν αύξηση,
  • 42 (3,48%) παρουσίασαν μείωση και
  • 1120 (92,87%) παρέμειναν σταθερά.

 



Τα μέτρα, οι παρεμβάσεις και οι μεταρρυθμίσεις για την νέα τετραετία

 


Από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης:

 Το εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 

  1. Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου έως τέλος του 2023
  2. Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα και μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κάτω από το 140% έως το 2027
  3. Υποχώρηση της ανεργίας στο 8% έως το 2027
  4. Αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ
  5. Μείωση των ανισοτήτων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027 
  6. Το 80% της ηλεκτροπαραγωγής και το 45% της κατανάλωσης να προέρχονται από «πράσινες» πηγές
  7. Μέχρι το 2027 το 90% των περίπου 4.500 διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου θα έχουν ψηφιοποιηθεί
  8. Εκκίνηση συνταγματικής αναθεώρησης από προτείνουσα Βουλή το 2025
  9. Αναβάθμιση αμυντικών εξοπλισμών με 24 μαχητικά Rafale, 83 F-16 Viper, 3 φρεγάτες Belharra, προμήθεια των ελληνικών F-35

 Άμεσα οικονομικά μέτρα

  1. Από 1/1/2024 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, με οριζόντιες αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους ύστερα από 15 χρόνια. Ειδική έμφαση δίνεται στις αμοιβές όσων κατέχουν θέση ευθύνης, σε αυτούς που έχουν οικογένεια
  2. Επέκταση του Market Pass για τους επόμενους μήνες, για την κάλυψη του 10% των μηνιαίων αγορών των περισσότερων νοικοκυριών
  3. Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τα ασφαλισμένα από φυσικές καταστροφές ακίνητα
  4. Πρόσθετη έκπτωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά
  5. Συνέχιση της εφάπαξ ενίσχυσης, στο τέλος του 2023, όσων συνεχίζουν να πλήττονται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, που θα αντληθεί από το πλεόνασμα της ανάπτυξης
  6. Όσοι από τους συνταξιούχους εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Αντιθέτως, θα τη λαμβάνουν ολόκληρη, βλέποντας μόνο μία παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από τη δεύτερη δηλωμένη -και νόμιμη πλέον- αμοιβή τους

Μεσοπρόθεσμα οικονομικά μέτρα

  1. Μείωση των τεκμηρίων κατά 30%.
  2. Υποχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ακόμη μονάδα
  3. Σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μέτρα στήριξης των Νέων και για την Παιδεία

Πέραν της αύξησης του κατώτατου και του μέσου μισθού, της περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

  1. Αύξηση οικογενειακού επιδόματος στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και κατά επιπλέον 50 ευρώ από το 2ο παιδί
  2. Youth Pass ύψους 150 ευρώ σε κάθε νέο και νέα 18 και 19 ετών για ταξίδια και πολιτιστικές δράσεις από τον Σεπτέμβριο
  3. Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η μελέτη για ένα εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Με άξονα ένα νέο μοντέλο αρχιτεκτονικών προδιαγραφών που θα ακολουθούν, στο εξής, όλα τα καινούργια σχολικά κτίρια
  4. Εξάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης και διεθνούς πιστοποίησης 100.000 εργαζομένων και ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Μία πιστοποίηση - διαβατήριο για τις επιχειρήσεις αυτού του χώρου που ήδη ζητούν όλο και περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες
  5. Ενεργοποιούμε τις διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος που προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα, με την ευθύνη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων, που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε την κατάσταση στο σημερινό τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ενώ θα προετοίμαζε το πλαίσιο για την μελλοντική μεταρρύθμιση του άρθρου 16
  6. Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών για 8.500 φοιτητές
  7. Συνέχιση του προγράμματος προσιτής στέγης «Σπίτι Μου», που έχει, ήδη, προσφέρει 4.700 κατοικίες με φθηνά στεγαστικά δάνεια
  8. Αναβάθμιση - επέκταση αστικών συγκοινωνιών με τα νέα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και τον εξηλεκτρισμό του στόλου των λεωφορείων
  9. Ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών και ανάπτυξη της ελληνικής οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, με πολλές νέες ειδικότητες και πολλές νέες θέσεις εργασίας,
  10. Στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής κοινωνίας εφαρμόζονται με συνέπεια όλα τα Εθνικά Σχέδια, για τους πολίτες με αναπηρία, για την ισότητα των φύλων, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και το παιδί

 Υγεία - Ανασυγκρότηση ΕΚΑΒ

  1. Συγκροτείται ειδική ομάδα από 250 δικυκλιστές-διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες
  2. Προσλαμβάνονται 800 διασώστες στο ΕΚΑΒ
  3. Διατίθεται εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για κάλυψη κενών στο προσωπικό σε περισσότερες από 50 περιοχές της Ελλάδας
  4. Μισθώνονται εναέρια μέσα και πληρώματα για υπηρεσίες έρευνας, διάσωσης και πρωτογενούς διακομιδής από απομακρυσμένες περιοχές

Συνταξιούχοι

Πέραν της συνέχισης της εφάπαξ στήριξης συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και της αναθεώρησης των κρατήσεων για εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε:

  1. Μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στις φαρμακευτικές τους δαπάνες
  2. Αύξηση συντάξεων μεγαλύτερη του 3% από 1/1/24

Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα

  1. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027
  2. Όσοι από τους συνταξιούχους εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Αντιθέτως, θα την λαμβάνουν ολόκληρη, βλέποντας μόνο μία μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από την δεύτερη δηλωμένη -και νόμιμη πλέον- αμοιβή τους
  3. Μείωση των τεκμηρίων κατά 30%
  4. Υποχώρηση κατά μία ακόμη μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών
  5. Σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

 Δημόσιοι υπάλληλοι

  1. Νέο μισθολόγιο από την 1η Ιανουαρίου του 2024
  2. Ειδικά επιδόματα για θέσεις ευθύνης και εργαζόμενους με παιδιά

 Μέτρα στήριξης της Οικογένειας

  1. Αύξηση οικογενειακού επιδόματος κατα 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και κατά 50 ευρώ επιπλέον από το 2ο παιδί και πάνω, στους δημόσιους υπαλλήλους.
  2. Πρόσθετη έκπτωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά

Θεσμοί, κράτος και δημοκρατία

  1. Κοστολόγηση των κομματικών προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο
  2. Εθνική στρατηγική διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων με επιστροφή των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στον κρατικό έλεγχο από το Υπερταμείο, όπου τις είχε μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
  3. Σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής στον Πρωθυπουργό για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τα πιο λαμπρά ελληνικά μυαλά εντός και εκτός συνόρων

 Μεγάλα έργα υποδομών

  1. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται
  2. Το Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται
  3. Υλοποιείται ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
  4. Υλοποιείται ο άξονας Ε-65 στην Κεντρική Ελλάδα
  5. Κατασκευάζεται ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη
  6. Νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι
  7. Διπλή ανάπλαση του Βοτανικού
  8. Νέος περιφερειακός Θεσσαλονίκης (fly-over)
  9. 5.700 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, που ξεπερνούν τα 60 δισ. με 12 περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει

 



Εάν συμπεριφέρονται έτσι στους ανθρώπους σκέψου πώς συμπεριφέρονται στα άλογα

 


Σάλος έχει προκληθεί με τον θάνατο αλόγου άμαξας στην Κέρκυρα, που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου, την ώρα που μετέφερε τουρίστες μεσημεριάτικα μέσα στο ήλιο, ενώ απαγορεύεται. 

Ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη και του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου και διώκεται για κακούργημα.

Ο ιδιοκτήτης του με τη βοήθεια συναδέλφων του προσπαθεί όπως-όπως να το μεταφέρει σε φορτηγό. Περαστικοί που σοκάρονται, από τις βάρβαρες ενέργειές τους προσπαθούν να παρέμβουν. Νταήδες αμαξάδες διαπληκτίζονται και με ποδηλάτη και κινούνται απειλητικά εναντίον του, δείχνοντας την βιαιότητα τους, που προκαλεί ανησυχία για το πώς συμπεριφέρονται στα άλογα που έχουν στην κατοχή τους. 

Ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε.

«Φώναζαν οι τουρίστες διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δειξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα πλησίαζαν πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής ακόμα και από τις γυναίκες που στεκόταν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν και έλεγαν "τι θα μας χτυπήσετε; χτυπήστε μας". Εγώ πλησίασα μόλις είδα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπως... Μου έριξε μία κλωτσιά ο τύπος ο δεύτερος που ήρθε. Εκεί πείστηκα εντελώς ότι δεν πήγαινε καλά το πράγμα και την ώρα που άρχισα να φεύγω σιγά-σιγά και αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν, να με αποκαλούν δειλό και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, εκεί πήγε να μπουκάρει ο δεύτερος που με κλώτσησε και τον συγκρατήσε ο πρώτος που στην αρχή ήρθε να με αποπάρει» είπε ο παιδίατρος.

Και πρόσθεσε: «Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω με πολύ άγρια διάθεση. Δεν με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Και μετά με ακολούθησε ο δεύτερος τύπος που τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο, λέω εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει».




Η Στάμη Τζώρα πρόεδρος φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρα ανέφερε: «Κινητοποιήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα οι αμαξάδες, δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά ήταν στο περιστατικό και προσπαθούσαν ίσως να το αποσιωπήσουν, δηλαδή να μαζέψουν το άλογο και να φύγουν... Διαπληκτιστηκαν με πολίτες για να μην βγει ίσως παραπέρα».

Φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς το άλογο, όπως λένε δεν θα έπρεπε να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής, μέσα στην αφόρητη ζέστη, καθώς η κυκλοφορία αμαξών απαγορεύεται το μεσημέρι.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη από τον εισαγγελέα Κέρκυρας να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του αλόγου.

Σε αυτό το βίντεο, στο Twitter, φαίνεται και η φραστική επίθεση, που δέχθηκε ποδηλάτης ο οποίος σταμάτησε με το ποδήλατό του, κοντά στο ζώο, που είχε ξεψυχήσει και τότε, ο νταής αμαξάς του επιτέθηκε φραστικά φωνάζοντάς του «Ωρέ φεύγε ωρέ παιδί απ' το άλογο που το λυπάσαι εσύ» ενώ τον πλησίαζε.

«Φεύγα, φεύγα που το λυπάσαι το άλογο» επαναλμβάνει ο εξοργισμένος άνδρας ενώ είχε φτάσει κοντά του κάνοντας συγχρόνως νευρικές κινήσεις με τα χέρια του, εναντίον του ποδηλάτη. «Εσύ δεν λυπάσαι;» ακούγεται να του λέει. Και τότε ακόμη πιο εξοργισμένος είπε απειλώντας τον: «Τι λες; Φύγε από εδώ πέρα. Έχεις το παλιοποδήλατο εσύ. Έχω δέκα άλογα εγώ ωρέ. Καταλάβες; Αλλού τι θα σου έδινα... Φεύγα α....ι από εδώ. Είσαι άνδρας;».

Ο ποδηλάτης ετοιμάζεται για να φύγει και τότε εμφανίζεται ένας άλλος άνδρας και είναι έτοιμος να τον χτυπήσει, με τον πρώτο άνδρα να τον συγκρατεί και τελικά τον ποδηλάτη να φεύγει.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, σύμφωνα με το Mega, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Σύμφωνα με αναφορές το άλογο ξεψύχησε ενώ ανέβαινε μια ανηφόρα στην Κέρκυρα σέρνοντας την άμαξα με τους τουρίστες, με λίγα λόγια έσκασε από την προσπάθεια.




Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογά Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Βίλνιους


 

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.  

Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν, αλλά δεν θα είναι μόνοι τους.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Άννα Μαρία Μπούρα. 

Αν η συνάντηση πάει καλά, ενδέχεται να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Την συνάντηση έχει επιδιώξει και ο ίδιος ο Ερντογάν, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ισχυρός και υπολογίσιμος πλέον γείτονας.