Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κάνουν το μπικίνι "μπουρκίνι" οι μουσουλμάνες της Ευρώπης!



Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, πολλές κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα "εξορίζοντας" από τις παραλίες το μπουρκίνι, ένα είδος μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.



Έτσι, ο δήμος της Νίκαιας, της πόλης όπου τον Ιούλιο σημειώθηκε μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει με τη σειρά του το μπουρκίνι, ένα μέτρο που έχει διχάσει τη Γαλλία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η Νίκαια, όπου τον Ιούλιο ένας ριζοσπαστικοποιημένος Τυνήσιος παρέσυρε και σκότωσε 85 ανθρώπους, έλαβε την ίδια απόφαση σήμερα, τρεις ημέρες αφότου ένας αντιδήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει στο θέμα αυτό.

Η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το διοικητικό δικαστήριο της Νίκαιας πρόκειται να εκδώσει την απόφασή του την Δευτέρα. Η απαγόρευση συνιστά "σοβαρή και καταφανώς παράνομη προσβολή των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως της ελευθερίας της έκφρασης, της θρησκείας, της ενδυμασίας" ανέφερε ένας δικηγόρος της LDH.

Πάντως τα μπουρκίνι αποτελούν σπάνιο θέαμα στις γαλλικές παραλίες. Από την άλλη, στη Μεσόγειο, ορισμένες μουσουλμάνες εμφανίζονται στις πλαζ όχι με μαγιό αλλά με πλήρως καλυμμένο το σώμα τους με ρούχα. Η Γαλλία, η χώρα με τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, απαγόρευσε το 2010 την μπούρκα στους δημόσιους χώρους όμως τίποτα δεν απαγορεύει να φορά κανείς θρησκευτικά σύμβολα ή ρούχα.




Πηγή : parapolitika.gr


ΝΔ: Διαλυμένη η δημόσια Υγεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Κέλλας τονίζει ότι «ακόμη μια κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου, επί υπουργίας Ξανθού- Πολάκη, έκλεισε»

«Η διάλυση στη δημόσια Υγεία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Χρήστου Κέλλα.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κέλλας τονίζει ότι «ακόμη μια κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου, επί υπουργίας Ξανθού- Πολάκη, έκλεισε».

«Ο υπεύθυνος γιατρός της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, υπέβαλε την παραίτησή του και ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρθηκε για την αντικατάστασή του. Τι θα απογίνουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς της κλινικής;», διερωτάται ο κ. Κέλλας.

«Αυτήν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση σχεδιάζουν; Η διάλυση στη δημόσια Υγεία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται», καταλήγει ο ίδιος.


Πηγή : protothema.gr


Τόλμας να πανηγυρίζεις Τσίπρα για τις εργασιακές συνθήκες αντί να ντρέπεσαι;





Κώστας Βουκελάτος

Δεν ντρέπονταν ποτέ, δεν ντράπηκαν ποτέ αυτό τον ενάμιση χρόνο, η ντροπή δεν είναι καν στο αριστερό λεξιλόγιο και τόλμησαν στον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσουν επικοινωνιακά για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που οι ίδιοι με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει.

Παίζοντας το ίδιο παιχνίδι της λατινοαμερικάνικης αποτυχημένης αριστερής προπαγάνδας επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παραπλανήσει την κοινωνία με αφορμή τα στοιχεία της ανεργίας.

Μοιράζει σανό κατά την προσφιλή καθεστωτική τακτική της,  διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια και κρύβοντας την πραγματική τραγική κατάσταση των συνθηκών εργασίας στην άμοιρη με πρωθυπουργό  Τσίπρα χώρας μας.

Πρώτο φερέφωνο για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει τους πολίτες η εφημερίδα ΑΥΓΗ η οποία έχει τον ρόλο να πετάει λάσπες σε Ολυμπιονίκες αντικαθεστωτικούς και να παρουσιάζει ψεύτικες δήθεν επιτυχίες της ανύπαρκτης για την Ελλάδα και τους πολίτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Εάν απέδιδαν σωστά αυτά τα οποία γνωρίζουν και διαβάζουν γιατί πιστεύω ξέρουν γράμματα δεν είναι της σχολής Φίλη, τότε θα να έγραφαν και την αλήθεια στον κόσμο λέγοντας ότι η πλειοψηφία των προσλήψεων κατά 54,16% για τον Ιούλιο και 51,2% από τις αρχές του χρόνου αφορά τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και αυτό λόγω τις άθλιας υπερφορολόγησης που συνεχίζει να απαιτεί η κυβέρνηση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις γιατί είναι ανίκανη για οτιδήποτε άλλο.

Η επικοινωνιακή καθεστωτική διαχείριση της κυβέρνησης εξοργίζει περισσότερο τους πολίτες γιατί η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται, το 80% των Ελλήνων πολιτών έχει ένα μέλος στην οικογένεια του που εργάζεται για να επιβιώσει με ελαστική μορφή απασχόλησης λόγω υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων.

Αυξάνοντας τους φόρους και τις εισφορές ενισχύεις την ελαστική μορφή απασχόλησης και είναι ντροπή σου Τσίπρα αυτό να το κάνεις επικοινωνιακή σημαία για να δηλώσεις δήθεν μείωση της ανεργίας!! 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! 



Μεμονωμένα κρούσματα μολυσματικών ασθενειών στα κέντρα φιλοξενίας



Ηπατίτιδα Α, ελονοσία αλλά και γαστρεντερίτιδες εντοπίζονται όλο και πιο συχνά στους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πραγματοποιεί καταγραφή και από τα τελευταία δελτία επιδημιολογικής παρακολούθησης, προκύπτει ότι σημειώνονται κρούσματα μολυσματικών ασθενειών στα 53 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου εντοπίστηκαν βραχείας διάρκειας εξάρσεις γαστρεντερίτιδας σε δύο κέντρα, για τις οποίες ελήφθησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα Δημόσιας Υγείας.

Δεν δηλώθηκε κανένα περιστατικό ελονοσίας, διφθερίτιδας, ίκτερου με οξεία έναρξη, εκδηλώσεις παράλυσης, μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, αιμορραγικές εκδηλώσεις με πυρετό, σήψη ή σοκ, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος άγνωστης αιτιολογίας.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου παρουσιάστηκε μία βραχείας διάρκειας έξαρση γαστρεντερίτιδας σε ένα κέντρο. Δηλώθηκαν, επίσης, δύο περιστατικά του συνδρόμου “ίκτερος με οξεία έναρξη” από ένα κέντρο, για τα οποία η διερεύνηση έδειξε ότι επρόκειτο για ηπατίτιδα Α, καθώς και ένα περιστατικό μηνιγγίτιδας.

Από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου απομονώθηκαν περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού, με πυρετό σε δύο διαδοχικές ημέρες και αφορούσαν δύο κέντρα φιλοξενίας. Οφείλονταν κυρίως σε περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, χωρίς περαιτέρω συνέχιση της έξαρσης.

Δηλώθηκαν, επίσης, δύο περιστατικά του συνδρόμου “ίκτερος με οξεία έναρξη” από ένα κέντρο φιλοξενίας, για το οποίο η περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι επρόκειτο για ηπατίτιδα Α. Απομονώθηκε και ένα περιστατικό ελονοσίας.

Το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας Υγείας προσφύγων και μεταναστών λειτουργεί από τις 16 Μαΐου, με καθημερινή συλλογή επιδημιολογικών δεδομένων για επιλεγμένες καταστάσεις, που έχουν σημασία από πλευράς Δημόσιας Υγείας.

Τα δεδομένα που καταγράφονται αφορούν επισκέψεις που έγιναν στους χώρους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα 53 κέντρα φιλοξενίας.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Χαμός στην Κρήτη! Γερμανός τουρίστας σε ταξιτζή: "Δεν σε πληρώνω γιατί χρωστάτε στη χώρα μου"!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Επεισοδιακή ήταν η μεταφορά δύο Γερμανών τουριστών από ξενοδοχείο της Αγίας Πελαγίας στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Αρνήθηκαν να πληρώσουν τον οδηγό ταξί, με την... δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στην Γερμανία!

Οι δύο Γερμανοί τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 40 ευρώ που "έγραψε" το ταξίμετρο για την διαδρομή Αγία Πελαγία – αεροδρόμιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες είπαν στο οδηγό ταξί πως είχαν πληρώσει την διαδρομή όταν έκλεισαν το τουριστικό τους πακέτο στην Γερμανία!

Ο οδηγός δήλωσε στους τουρίστες ότι δεν είχε πάρει από κανέναν χρήματα και πως βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να τους παραλάβει μετά από κλήση που δέχθηκε από την ρεσεψιόν, ωστόσο η ανταπάντηση που του έδωσαν τον άφησε εμβρόντητο: “Δεν πρέπει να σε πληρώσω, γιατί χρωστάτε λεφτά στην Γερμανία...”!

Η συνέχεια στο... αστυνομικό τμήμα

Μετά από αυτή την απίστευτη απάντηση, άπαντες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα, αφού ο οδηγός ταξί ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, με τον Γερμανό να επιμένει πως δεν πρόκειται να πληρώσει για την κούρσα!

Υπό την απειλή της υποβολής μήνυσης -που θα σήμαινε και την παραμονή των τουριστών στο αυτόφωρο για το Σαββατοκύριακο- ο Γερμανός τουρίστας ζήτησε από τον οδηγό ταξί έναν τραπεζικό λογαριασμό (!) για να του καταθέσει τα χρήματα όταν θα επέστρεφε στην πατρίδα του!

Η επιμονή όμως του οδηγού ταξί να πληρωθεί άμεσα για το δρομολόγιο και η απειλή της... στενής, έκανε τους Γερμανούς να πληρώσουν τελικά το αντίτιμο της κούρσας και να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που καταγράφεται στην Κρήτη, αφού πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ταξί έρχονται αντιμέτωποι με την προσβλητική συμπεριφορά τουριστών, κυρίως Γερμανών, όμως το κακό φέτος έχει παραγίνει... Αγένεια, ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια είναι μερικά μόνο από τα κακώς κείμενα της τουριστικής σεζόν που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.



Πηγή: ekriti.gr, newsit.gr


Οι Όρνιθες ενθουσίασαν τους θεατές την Επίδαυρο



Τα χειροκροτήματα των θεατών στο τέλος της  παράστασης έδειξαν ότι άρεσε και ενθουσίασε.

Η παράσταση των κωμικών πουλιών του Αριστοφάνη είναι sold out εδώ και καιρό




Στην Επίδαυρο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κύριο Αντώνη Παπαδημητρίου.



Τήν παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος και πρωταγωνιστούν τόσο ο ίδιος αλλά και οι Άρης Σερβετάλης, Χρήστος Λούλης και Νατάσα Μποφίλιου κτλπ.


Σε κατ’οίκον περιορισμό ο 77χρονος κατηγορούμενος για την τραγωδία στην Αίγινα



Σε κατ οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, τέθηκε ο 77χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. 

Οριστική απόφαση θα δώσει εντός 5 ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά. 

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 77χρονος επέρριψε ευθύνες στον καπετάνιο της λάντζας, υποστηρίζοντας ότι δεν του έδωσε προτεραιότητα όπως όφειλε.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης και αρχηγών πολιτικών κομμάτων για δηλώσεις και θέσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα τραγικό δυστύχημα θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης.

“Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.




O Γιουσέιν Μπολτ πανηγύρισε το χρυσό της Στεφανίδη




Είχα ονειρευτεί από καιρό αυτή τη στιγμή δήλωσε μετά το «χρυσό άλμα» η ολυμπιονίκης - Δεν άντεξε να δει την κρίσιμη προσπάθεια της Μόρις στα 4,90 μ. - Έχω δρόμο ακόμη για το παγκόσμιο ρεκόρ

Παρέα με τον Γιουσέιν Μπολτ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, με την Ελληνίδα αθλήτρια να... ποζάρει μαζί με τον άνθρωπο-αστραπή από την Τζαμάικα. Οι τελικοί του 4Χ100 και του επί κοντώ, συνέπεσαν, με τους δύο χρυσούς Ολυμπιονίκες να ανταλλάσσουν συγχαρητήριες ευχές και να βγάζουν στην συνέχεια αναμνηστικές φωτογραφίες, με την χαρά τους, φυσικά, να μην μπορεί να κρυφτεί.


Ευτυχισμένη, σχεδόν «χαμένη» και σε κάθε περίπτωση μη έχοντας συνειδητοποιήσει το επίτευγμά της εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μερικά λεπτά μετά τη νίκη της στο άλμα επί κοντώ και την ανάδειξή της σε χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Νομίζω ότι ο Μιτς (σύζυγος και προπονητής της) το πίστευε πιο πολύ από μένα... Ήθελα να περάσω τα 4,90 αλλά δεν το κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι (Μόρις) θα περάσει το ύψος (4,90 μέτρα) και θα πάρει το χρυσό. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω από φέτος τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών γιατί επηρεάζομαι» ήταν η πρώτη δήλωσή της.  


«Κάνω επί κοντώ από τα 10 χρόνια μου. Είμαι στο στίβο 16 χρόνια, πιο πολλά από τη μισή ζωή μου. Είχα επιτυχίες μικρή αλλά και πολλά προβλήματα και χρειάστηκα πολλά χρόνια για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο. Σχεδόν σταμάτησα, μετά ξανάρχισα, αλλά τελικά η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα» συνέχισε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

«Ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που το έβλεπα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Όταν γύρισα από το Λονδίνο (Diamond League) στο Οχάιο είχα μια ενόχληση στο λαγονοψωΐτη. Έμεινα εκτός αγώνων, γι΄ αυτό ήρθα εδώ με μεγαλύτερο άγχος. Οι φυσιοθεραπευτές της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής με βοήθησαν. Είμαι και με αντιβιοτικά τις τελευταίες ημέρες...» πρόσθεσε. 

Όσο για το αν την άγχωσε η πρώτη χαμένη προσπάθειά της στα 4,80 μέτρα; «Μετά την πρώτη μου χαμένη προσπάθεια δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως θα χρειαζόταν μεγαλύτερο ύψος. Αντιμετώπιζα κάθε προσπάθεια σαν να ήταν η τελευταία. Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει δρόμο ακόμη. Είχα όμως καλά άλματα στα 4,90 και πρέπει να τα ξαναδώ» 




Πηγή : protothema.gr