Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Χαμός στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους! «Θα ψηφίσω τη Χίλαρι»



Ο κακός χαμός έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά από την είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον και όχι τον… ομοϊδεάτη του Ντοναλντ Τραμπ.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω της σελίδας της στο Facebook, η κόρη του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ, ενώ ο εκπρόσωπος του Τζορτζ Μπους ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το μυστήριο, δηλώνοντας πως η ψήφος είναι μυστική και ότι ο πρώην πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση όσο η προεκλογική εκστρατεία είναι σε εξέλιξη.

Το σίγουρο είναι ότι αρκετοί είναι οι Ρεπουμπλικανοί που είναι στα κάγκελα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος έχει ένα λόγο παραπάνω, αφού έβγαλε από την κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος τον γιο του Τζεμπ.

Ένας από αυτούς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος σε mail του που παραβιάστηκαν από χάκερ χαρακτήριζε τον Τραμπ «εθνική ντροπή» και «διεθνή παρία».

Αρνητική άποψη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών έχουν όμως και άλλα Γεράκια της κυβέρνησης Μπους που σχεδίασαν και οργάνωσαν τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος σε άρθρο του στη Wall Street Journal αποκάλεσε τον Τραμπ «χαμένη περίπτωση», αλλά και τον επίσης πρώην υπουργό Άμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο στο Der Spiegel δήλωσε ότι μπορεί να αναγκαστεί να ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον για να μην εκλεγεί ο Τραμπ. 



Πηγή : star.gr


Τι θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη σεζόν 2016-2017


Μπαράζ θεάτρου, χορού, μουσικής, ομιλιών, συναντήσεων, εκπαιδευτικών δράσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη σεζόν 2016-2017. Ο προσανατολισμός της είναι σταθερός και με συνέπεια στις πειραματικές παραστάσεις και τάσεις από τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή πρώτης γραμμής, στις ξένες συμπαραγωγές για Έλληνες δημιουργούς και στις δράσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στα έξη χρόνια λειτουργίας της, έχει διαμορφώσει πλέον την ταυτότητά της «να παράγει πολιτισμό και όχι απλά παραστάσεις» λένε οι άνθρωποί της. Η ανταπόκριση του κοινού- νεανικό στην πλειονότητά του- ήταν αυτά τα χρόνια θετική, με τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν 80 -85% πληρότητα και πολλά sold out.

Λέξεις κλειδιά στον οδηγό επιβίωσης του φετινού προγράμματος είναι οι εξής τέσσερις: Πόλη, Γυναίκες, Μέση Ανατολή, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η σεζόν ανοίγει με χορό στο κέντρο της πόλης, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (1,2/10). Στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Γιάννης Μανταφούνης και η Αουάφ Μακατάμνεϊ χορεύουν για κάθε θεατή ξεχωριστά. Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η ομάδα της Τρίσα Μπράουν παρουσιάζει μια αναδρομή στην κορυφαία Αμερικανίδα χορογράφο με αποσπάσματα εμβληματικών έργων της, των τελευταίων πενήντα ετών. Από το Σύνταγμα, ξεκινούν οι χορευτές της ομάδας του Γουίλι Ντόρνερ και καθώς προχωρούν με το κοινό σε διαδρομές καθημερινές, στριμώχνονται σε χαραμάδες, σκαρφαλώνουν σε στύλους, «φωτίζουν» αναπάντεχα ρωγμές της πόλης. Το βράδυ, στην Πλατεία Κοτζιά, ο ανυποψίαστος περαστικός συναντά τον Μπορίς Σαρμάτζ να χορεύει έναν νυχτερινό χορό.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει φέτος το πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ Θεάτρου -Χορού made in USA, με πρωτοπόρους καλλιτέχνες και ομάδες της αμερικανικής σκηνής, που φέρνουν νέους τρόπους ανάγνωσης και χρήσης τεχνολογίας, ριζοσπαστικά πειράματα με έργα ρεπερτορίου -όπως 'Αμλετ σε «αλγοριθμική περφόρμανς» της 'Ανι Ντόρσεν (16,17/11 2016) - ερμηνευτές και θεατές στη σκηνή, όπως στην παράσταση Attendance της Φαίη Ντρίσκολλ (28,29/11 2016) σε ένα ατέλειωτο ταξίδι επανεφεύρεσης της εμπειρίας μιας ομαδικής χορογραφίας.

Στην ενότητα Γυναίκες, η Ιζαμπέλ Ιπέρ υποδύεται τη Φαίδρα σε σκηνοθεσία Κριστόφ Βαρλικόφσκι (20-22.12.2016), με αφορμή τον Ευριπίδη, τον Σενέκα και τρεις σύγχρονούς μας λογοτέχνες. Στο Hearing ( 28-30.4.2017), ο νέος Ιρανός σκηνοθέτης Αμίρ Ρεζά Κουεστάνι μιλά για τα ταμπού, το τσαντόρ, το πώς είναι να περνάς τη νιότη σου σε συνθήκες καταστολής, με βάση ένα ιρανικό «παράδειγμα»: το άκουσμα μιας «απαγορευμένης» ανδρικής φωνής σε μια φοιτητική εστία θηλέων στην Τεχεράνη του 1979. Η ενότητα Γυναίκες, επίσης, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική χορογράφο Πίνα Μπάους με το προτελευταίο της έργο, το Sweet Mambo (3-6.11.2016) όπου στο ποιητικό σύμπαν που δημιουργεί, άντρες και γυναίκες εξερευνούν πόθους και φόβους, μοιράζονται επιθυμίες και ιστορίες. Ενώ στις λέξεις και σκέψεις μοιράζονται τις απόψεις τους με το κοινό, η Μαριάν Σατραπί (30.11.2016), οι δυναμικές ακτιβίστριες Guerilla Girls (9.3.2017), καταγγελτικές στον ανδροκρατούμενο κόσμο της τέχνης, οι διάσημες Ρωσίδες Pussy Riot (24.3.2017) και η βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφος Mona Elthahawy μιλά για «Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση» (23.5.2017).

Στην ενότητα Μέση Ανατολή, ο σκηνοθέτης από τη Συρία και θιασώτης θεάτρου ντοκουμέντου, Ομάρ Αμπουσάαντα, στο έργο του While I was waiting (26-27.10.2016), ενώνει τη φωνή του με τη σπαρακτική κραυγή του λαού του για σωτηρία. Ο επίσης Σύρος, εγκαταστημένος στη Γαλλία, χορογράφος Mithkal Αlzghair, στο έργο του Displacement (26,27/10), διερευνά μέσα από μουσικά και κινητικά μοτίβα παραδοσιακών χορών τα θέματα της εκτόπισης και της εξορίας.

Ξεχωρίζει, επίσης, η τριήμερη διεθνής συνάντηση «Διασπορές σε Διάλογο»(7-10.10.2016) με τρεις μουσικές εκδηλώσεις και ένα συνέδριο με καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς με θέμα την προσφυγική κρίση. Ενώ στις λέξεις και σκέψεις φιλοξενείται ο κορυφαίος εκπρόσωπος της αραβικής ποίησης της εποχής μας, ποιητής Αδωνις (10.1.2017). Ο Ali Ahmed Saïd Esber, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, υιοθέτησε ήδη από την εφηβική του ηλικία το μυθολογικό ψευδώνυμο 'Αδωνις, θεωρώντας πως η απέκδυση του μουσουλμανικού του ονόματος, θα έδινε συμβολικά πρόσβαση στην οικουμενικότητα και την πράξη της δημιουργίας. Καταδικασμένος σε φυλάκιση στην πατρίδα του, λόγω των προοδευτικών πολιτικών του πεποιθήσεων, ο 'Αδωνις αυτοεξορίστηκε, αρχικά στον Λίβανο και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Οι Έλληνες στη Στέγη:

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» του Τζακ Λόντον (31.10.2016 -31.5.2017), ο Δημήτρης Ξανθόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μοσκώβ Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού (εφηβική σκηνή, 17.11.2016 - 9.4.2017), ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη «Απ' τα ψηλά στα χαμηλά - Ένας δολοφόνος στο Τόκυο» (25-30.12.2016), ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί «Δον Ζουάν» (25.1-12.2.2017), η Σοφία Βγενοπούλου και GrasshopperYouth σκηνοθετεί την παράσταση «Η γραμμή της Αθήνας» (βασισμένο στο "Linie 1" του Volker Ludwig) (15-19.2.2017), η ομάδα Nova Melancholia παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα «Τα χρόνια της αθωότητας», βασισμένο στην «Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη (11-26.3.2017), η ομάδα VASISTAS παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη (22.4 - 6.5.2017), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων (1-2.4.2017) παρουσιάζει τους νέους Έλληνες χορογράφους που πρέπει να προσέξουμε, στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου νέοι Έλληνες συγγραφείς γράφουν θεατρικά έργα για εφήβους - μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Οκτώβριος 2016 - Απρίλιος 2017), Cementary από την Ομάδα Χορού Αερίτες και την Πατρίσια Απέργη (1-3.3.2017), Δημήτρης Παπαϊωάννου με τη νέα του παραγωγή (24.5.2017-11.6.2017).

Στη μουσική, Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζονται στο 6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ (2-4.12.2016) και στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: New Generation 4 (9-11.6.2017), το Ergon Ensemble παρουσιάζει το In Vain (6.12.2016), εμφανίζεται το Harris Lambrakis Quartet (11.2.2017), το ARTéfacts ensemble & & UrbanDig Project φτιάχνουν Μουσική για το Νέο Κόσμο (26-27.5.2017), ο Δημήτρης Καμαρωτός και η Αμαλία Μουτούση παρουσιάζουν τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη (7-11.6.2017). Το Ελληνικό Σχέδιο παρουσιάζει το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου: Λόγος Ερωτικός (18-19.10.2016), τους Μετασχηματισμούς 1:Bach, Mozart, Satie…: Ταξίδι στην Ανατολή (2.11.2016), τον κύκλο «Το Ελληνικό Τραγούδι» / Οι Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια (3-4.12.2016), τους Μετασχηματισμούς 2 / Dichterliebe: Ο Έρωτας του ποιητή (22.1.2017), τους Μετασχηματισμούς 3: Οι έρωτες του ποιητή (24.2.2017), τον κύκλο «Δημιουργία Ρεπερτορίου» / Μουσική στη Ματιά (18-19.3.2017).




«Ναυάγιο» προ των πυλών για ΔΕΣΦΑ-Socar



Σε μείζον θέμα που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το κλείσιμο της αξιολόγησης εξελίσσεται η υπόθεση ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, με την πλευρά της Socar να παρακάμπτει τον υπουργό Περιβάλλοντος και να ζητά συνάντηση μόνο με τον πρωθυπουργό.

Την ώρα που ο Πάνος Σκουρλέτης εμμένει στη θέση του ότι η συμφωνία  Socar-ΔΕΣΦΑ μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο εφόσον δεν μειωθεί το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και δεν αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση με την οποία απετράπησαν υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου, οι αζέροι εμφανίζονται απολύτως αδιάλλακτοι. Ανώνυμη πηγή της SOCAR μιλώντας  στο κρατικό πρακτορείο της χώρας ΑΡΑ σημειώνει ότι θα συζητήσουν την υπόθεση μόνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο- όπως δηλώνει- θα θέσουν ένα και μοναδικό ερώτημα:

Εάν επιθυμεί ή όχι τη Socar ως μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα.

Για τη συνάντηση, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα του αζέρικου πρακτορείου,  θα έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Socar, Rovnag Abdullayev και αναμένουν την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη προκειμένου να γίνει το ραντεβού.

Το ίδιο άρθρο φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της SOCAR Greece Ανάρ Μαμάντοφ, ο οποίος θέτει εμφατικά και πάλι ζήτημα μείωσης του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ. «Η αξία του ΔΕΣΦΑ έχει μειωθεί κατά 40%-50% έπειτα από τη νομοθετική παρέμβαση στην οποία προέβη ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος (σ.σ. περιορίζοντας την περιουσιακή βάση της ελληνικής εταιρείας) κι αν αυτό δεν αλλάξει, θα πάψουμε πλέον να ενδιαφερόμαστε» τονίζει ο Μαμάντοφ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση που είχε προχθές με τη Snam εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιμείνει έως το τέλος, δηλώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο με τη SOCAR, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει το τίμημα των 400 εκατ ευρώ και θα εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Και τούτο παρά το γεγονός ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τους δανειστές να κλείσει την υπόθεση στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού. Όσο δε για τους Ιταλούς, δεν φάνηκαν διατιθέμενοι να παρακάμψουν τους Αζέρους και να μπουν στο ΔΕΣΦΑ με μεγαλύτερο ποσοστό.  Μετά από αυτά, η Αζέρικη πρεσβεία στην Αθήνα άφηνε το χρόνο να κυλάει χωρίς να κλείνει νέα συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της SOCAR.

Από την πλευρά τους οι θεσμοί ασκούν ισχυρές πιέσεις για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποιήσης και αυτό έγινε σαφές στη συνάντηση που είχε ο κ. Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Μπορεί η υπόθεση ΔΕΣΦΑ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα στα ενεργειακά όπως ο διπλασιασμός των ποσοτήτων που βγάζει η ΔΕΠΑ στις δημοπρασίες για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στη χονδρική αγορά, να είναι τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα ωστόσο οι καθυστερήσεις εκτιμούνται από τους θεσμούς ως αρνητική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει εμπλοκή.



Πηγή: iefimerida.gr


ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των καρκινοπαθών



Με τίτλο «διαλύονται τα αντικαρκινικά νοσοκομεία», χαρακτηρισμούς που σπάνε κόκαλα, του τύπου «ψευτοαριστερά» και μπαρουφολόγος πρωθυπουργός» αλλά και απαρίθμηση των προβλημάτων στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλουν νέα μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στις 6 Οκτωβρίου που θα καταλήξει στην Αριστοτέλους.



Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Εκτός τόπου και χρόνου η εθνικολαϊκίστικη κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς.
Είπε στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ «ο μπαρουφολόγος» πρωθυπουργός. Τα σκυλιά αλυχτάνε αλλά το καραβάνι προχωρά. Αδικούν τα καραβάνια. Οργανώθηκαν από ανθρώπους που διεκδικούσαν καλύτερο αύριο στη ζωή τους. Ο κος Τσίπρας αντιθέτως σπρώχνει το λαό στο γκρεμό. Οι μόνοι που λυσσάνε είναι οι πολίτες, αφού η κυβέρνηση μας πήρε και τα «σώβρακα».

Το μόνο ανένδοτο αγώνα που κήρυξε η κυβέρνηση είναι κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τολμάνε ακόμη να λένε ότι πολεμάνε τα συμφέροντα. Ποιοι; Αυτοί που άφησαν πανί με πανί τους πολίτες με τα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία βαπτίζουν παράλληλο πρόγραμμα. Αυτοί που αφήνουν ανέργους χιλιάδες εργαζόμενους των καναλιών, μόνο και μόνο για να «το παίξουν» αδιάφθοροι, αν και όπως αποδεικνύεται καίγονται με υπερθεματιστές αδειών.

Κοίτα ποιοι μιλάνε; Διέλυσαν το ΕΣΥ και ζητάνε και «τα ρέστα» με τον «μπουλντόζα» κο Πολάκη.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο κος Πολάκης είναι «ο λαγός» του κύριου Τσίπρα. Ο Ρομπέν των μνημονίων μέσω facebook. Ο κος Ξανθός είναι παρατηρητής υπουργός Υγείας.
Δεν τρώμε κουτόχορτο.

Διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι. Πουλάνε τρέλα ότι δήθεν σώζουν το σύστημα. Θυμίζουν τους πολιτευτές του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου που έταζαν ότι θα φτιάξουν ακόμα και θάλασσες σε ορεινές περιοχές.

Salto – mortale (πήδημα θανάτου) είναι αναγκασμένοι να κάνουν οι ασθενείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Βαριά άρρωστα τα νοσοκομεία, διαλυμένες οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες, υπό κατάρρευση το ΕΚΑΒ και «το τρίο» της διάλυσης (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) σφυρίζει αδιάφορα. Αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες υγείας μόνο στη φαντασία τους. Στην πραγματικότητα «ο σώζον εαυτόν σωθήτω» από τη διάλυση του ΕΣΥ.

Οι δημόσιες δαπάνες υγείας επί των ημερών τους κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (το 2ο μνημόνιο προέβλεπε 6%). Οι «συντηρητικές» κυβερνήσεις των άλλων χωρών της Ευρώπης, στις οποίες ο Μαυρογιαλούρος πρωθυπουργός αγωνίζεται να αλλάξει, έχουν δημόσιες δαπάνες υγείας 7,5% του ΑΕΠ, το οποίο συνεχώς μεγεθύνεται. Στην Ελλάδα του κου Τσίπρα, των capital control, αντιθέτως το ΑΕΠ συνεχώς συρρικνώνεται (ύφεση).

Το ελλιπέστατο προσωπικό, η ανεπάρκεια υλικών, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, τα κλειστά χειρουργικά τραπέζια και φυσικά ο σαράβαλος και ανεπαρκής ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός σκοτώνει ασθενείς.
Τα σαράβαλα ιατρικά μηχανήματα τίθενται το ένα μετά το άλλο εκτός λειτουργίας. Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για αγορά σύγχρονων και στοχευμένων μηχανημάτων. Ούτε καν για επισκευή. Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της ανεπάρκειας και «των γκράδων» Ιατρικών Μηχανημάτων και «το τρίο» δεν δείχνει να αισθάνεται τύψεις για τα θύματα που προκαλούν οι πολιτικές τους.
Πουλάνε τσαμπουκάδες αν και κλείνουν σπίτια με τις διαλυτικές πολιτικές τους.

Οι καρκινοπαθείς σηκώνουν το Σταυρό του Μαρτυρίου με το αχαρακτήριστο ανάλγητο «τρίο» της κυβέρνησης που έχουμε την ατυχία να χειρίζεται τα θέματα της Δημόσιας Υγείας (Τσίπρας – Ξανθός – Πολάκης).

Μεγάλες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπείες. Παλαιά μηχανήματα ακτινοθεραπείας (κοβάλτιο) είναι εκτός λειτουργίας. Δεν επισκευάζονται επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα για την αντικατάσταση της πηγής τους. Έχουν φάει επίσης τα ψωμιά τους οι περισσότεροι γραμμικοί επιταχυντές που είναι παλαιοί (πάνω από μια δεκαετία).

Χαλάνε τα μηχανήματα ακτινοθεραπείας και μένουν χαλασμένα πολύ καιρό αφού τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα για service και αγορά ανταλλακτικών. Οι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία φτάνουν το Φλεβάρη 2017. Πολλοί καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα να κάνουν θεραπείες στον ιδιωτικό τομέα, δυστυχώς η σειρά τους έρχεται μετά θάνατο.

Στον ιδιωτικό τομέα το σχήμα ακτινοθεραπειών στοιχίζει πάνω από 5.000 ευρώ (αμοιβή ιατρού που δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ συν τα παράνομα καπέλα στο κόστος της θεραπείας που βάζει ο Ιδιωτικός Τομέας). Το κάθε σχήμα ακτινοθεραπείας στα μηχανήματα του Ιατρόπολις στοιχίζει από 10.000 έως 20.000 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει ούτε ευρώ. Οι ασθενείς κατευθύνονται θέλοντας και μη στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, γραμμικοί επιταχυντές σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες πρέπει αν είναι 1 ανά 200.000 κατοίκους και στη χώρα μας είναι 1 ανά 1 εκατ. κατοίκους. Καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο εκτός θεραπείας δεν εισάγονται στα ογκολογικά νοσοκομεία. Πεθαίνουν δυστυχώς πριν από την ώρα τους.

Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς ογκολόγους ιατρούς

Τα ογκολογικά νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από Ιατρούς. Ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα δεν έχουν εξασφαλισμένη την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία. Ταλαιπωρούνται, γίνονται μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Μόνο τα επείγοντα εισάγονται.

Συγκεκριμένα:

Νοσ. ΜΕΤΑΞΑ: Δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο. Λόγω έλλειψης προσωπικού συγχωνεύτηκαν η ενδοκρινολογική με την παθολογική κλινική, καθώς επίσης η γυναικολογική με τη θωρακοχειρουργική κλινική. Μεγάλη ταλαιπωρία στους καρκινοπαθείς. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις.
Λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες 1,5 μήνα. Καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο που βρίσκονται εκτός θεραπείας δεν εισάγονται. Πεθαίνουν αβοήθητοι πριν την ώρα τους.
Τα πλυντήρια του Νοσοκομείου είναι διαλυμένα και πολλές φορές κινδυνεύει το προσωπικό με ατυχήματα.
Ετοιμάζεται χώρος για να παραληφθεί νέο Μηχάνημα Ακτινοθεραπείας (Γραμμικός επιταχυντής) δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, αλλά δεν παραδίδεται επειδή δεν εκπληρώνεται ο όρος της δωρεάς (έτοιμος χώρος υποδοχής και επαρκώς στελεχωμένος με προσωπικό) προκειμένου να λειτουργήσει αμέσως. Για μια χούφτα προσλήψεις πεθαίνουν άνθρωποι.

Νοσ. ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού 493 κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας λόγω έλλειψης προσωπικού. Λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες έως το Φλεβάρη του 2017. Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα πρωί – απόγευμα. Η Γυναικολογική και Ενδοκρινολογική κλινική είναι έτοιμες να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία για εισαγωγή καρκινοπαθών.

Νοσ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Ένα Ακτινοθεραπευτικό Μηχάνημα (κοβάλτιο) εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται αντικατάσταση η πηγή του μηχανήματος κόστους 200.000 ευρώ. Παρότι ταλαιπωρούνται και επιβαρύνεται η υγεία των καρκινοπαθών, φωνάζουν οι εργαζόμενοι, δεν αντικαθίσταται η πηγή λόγω κόστους. Το ταμείο του νοσοκομείου είναι μείον.
Η λίστα αναμονής είναι 1,5 μήνα για ακτινοθεραπείες με σημαντική επιβάρυνση της νόσου.

Το Θεαγένειο εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθότι τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα (γραμμικοί επιταχυντές) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Λάρισας είναι παλαιού τύπου, έφαγαν τα ψωμιά τους και σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας.

Οι γραμμικοί επιταχυντές του Θεαγενείου είναι παλαιού τύπου. Το ένα εκ των δύο θα ακτικατασταθεί με την Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου (με τον γνωστό όρο της Δωρεάς για το χώρο και τη στελέχωση).

Σύνολο οργανικών κενών θέσεων 351.

• Δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος
• Είναι χαλασμένο το μηχάνημα της Βραχυθεραπείας (απαραίτητο στη θεραπεία του καρκίνου της μήτρας)
• Στο τμήμα υπερήχων τα ραντεβού κλείνονται μετά από δύο χρόνια γιατί καλύπτεται από έναν μόνο γιατρό
• Το πρόσφατα αποκτημένο Pet-scan λειτούργησε με δωρεές ραδιοφαρμάκου για 4 μήνες και σταμάτησε δίχως να ξέρουμε πότε θα ξαναλειτουργήσει
• Συγχωνεύτηκε η Γναθοχειρουργική κλινική με την ΩΡΛ γιατί δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
• Συγχωνεύτηκαν οι χειρουργικές κλινικές Β΄ και Γ’ λόγω συνταξιοδότησης του διευθυντή
• Καταργήθηκε το Ερευνητικό Τμήμα.
• Η υποχρηματοδότηση προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους διότι το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν μπορεί να προμηθευτεί άλλα φάρμακα (prolia, x-geva κλπ), με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να τα προμηθεύονται από εξωτερικά φαρμακεία και να τα κουβαλούν μαζί τους με την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη προσωπικού που μεταφράζεται σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και καθυστέρηση των ραντεβού. Π.χ. από το Τμήμα Πρόληψης έχει κλείσει το Γαστρεντολογικό Ιατρείο, υπολειτουργεί η Γυναικολογική κλινική και το Τμήμα Μαστού λειτουργεί 3 ημέρες την εβδομάδα αντί για 5.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μεγάλες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες είναι 3 μήνες. Λίστα αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις μαγνητικού και αξονικού τομογράφου 1 μήνας.
Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών από την καθυστέρηση της διάγνωσης και τις καθυστερήσεις στις ακτινοθεραπείες λόγω των λιστών αναμονής.
Δεν λειτουργεί η Αιματολογική Κλινική με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των καρκινοπαθών. Εξαιτίας αυτού δεν λειτουργεί η μονάδα μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών αν και τα μηχανήματα είναι εγκατεστημένα στο νοσοκομείο (παραμένουν στις ζελατίνες).
Το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών εφημερεύει μέχρι το μεσημέρι. αντικαρκινικό νοσοκομείο, άκρως απαραίτητο και εφημερεύει λειψά. Αν είναι δυνατόν!!! Οι καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα τραβάνε το Σταυρό του Μαρτυρίου.

Η κυβέρνηση στον κόσμο της.

Συγκλονιστικό περιστατικό
Εργαζόμενη στο ΓΟΝΚ με καρκίνο συνεστήθη να κάνει ακτινοθεραπεία στον Ιδιωτικό Τομέα σε πιο στοχευμένο μηχάνημα. (Ιατρόπολις 17.000ευρώ).

Νοσ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Διαθέτει ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας παλαιού τύπου (κοβάλτιο) που κάθε ημέρα εξυπηρετούσε 15 ασθενείς.
Είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Το νοσοκομείο παρήγγειλε λειψά ανταλλακτικά λόγω κόστους επειδή το ταμείο του νοσοκομείου είναι μείον. Είναι αμφίβολο όταν και όποτε παραληφθούν και τοποθετηθούν εάν θα λειτουργήσει. Δεν παρήγγειλαν την πηγή του (200.000 ευρώ) λόγω κόστους.

Οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (το οποίο είναι κλειστό) με το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Αν είναι δυνατόν.

Το φοβερό είναι ότι εγκρίθηκε δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου, εγκατάστασης σύγχρονου στοχευμένου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος (γραμμικός επιταχυντής) αλλά δεν παραδίδεται επειδή δεν είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής και δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό να το λειτουργήσει που είναι όρος απαράβατος στη δωρεά. Για λίγο προσωπικό πεθαίνουν άνθρωποι!!! Ντροπή!!!
Και μη χειρότερα!!!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ένα Ακτινοθεραπευτικό Μηχάνημα (Γραμμικός Επιταχυντής) παλαιού τύπου, που συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας. Οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται για ακτινοθεραπείες στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ή σε ιδιωτικά κέντρα. Σκάνε από τη τσέπη τους πάνω από 5.000 ευρώ. Εάν έχουν. Εάν δεν έχουν χρήματα περιμένουν στη λίστα με δεήσεις στο θεό για να καταφέρουν να ζήσουν.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (γραμμικός επιταχυντής) παλαιού τύπου, ασυντήρητος και συχνά εκτός λειτουργίας. Οι ασθενείς για ακτινοθεραπείες απευθύνονται στο Θεαγένειο ή στην Αττική ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Εάν δεν έχουν χρήματα «ο Θεός βοηθός».

ΔΩΡΕΕΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Το Ίδρυμα Νιάρχος ενέκρινε δωρεά 7 ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων (γραμμικοί επιταχυντές) νέου τύπου στοχευμένοι, σύγχρονοι για τα Νοσοκομεία Αλεξάνδρας, Αττικό, Μεταξά, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Θεαγένειο, Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου.
Δεν εγκαταστάθηκε κανένας, επειδή η δωρεά έχει σαν όρο να είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής του Μηχανήματος και να υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση ώστε να λειτουργήσει αμέσως.
Πεθαίνουν άνθρωποι στις λίστες αναμονής για Ακτινοθεραπεία και οι υπουργοί της Υγείας δεν κάνουν τα στοιχειώδη. Την εξεύρεση χώρων και τη πρόσληψη του λιγοστού απαραίτητου προσωπικού.
Ντροπή τους!!!
Τι άλλο θα δούμε με την επικίνδυνη κυβέρνηση των εθνικολαϊκιστών;

ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΙ

Οι αξονικοί τομογράφοι στα περισσότερα νοσοκομεία είναι παλαιού τύπου. Στην κυριολεξία σαράβαλα που χαλάνε συνεχώς. Διακομίζονται οι ασθενείς σε εφημερεύοντα νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας και τρέχουν σε άλλα νοσοκομεία ή τον ιδιωτικό τομέα να κάνουν αξονική τομογραφία. Έτσι καθυστερεί η διάγνωση που μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή τους.
Το «τρίο» της συμφοράς πουλάει τσαμπουκάδες. Αντί να ψηφίζουν γονατιστοί τα μνημόνια, έπρεπε να ζητάνε γονατιστοί συγγνώμη από τους ασθενείς που βιώνουν μαρτύρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας.
Ψάχνουν ανταλλακτικά μεταχειρισμένα για τους αξονικούς τομογράφους παλαιού τύπου (μονοτομικούς) σε χώρες της Άπω Ανατολής. Ο ιδιωτικός τομέας ανθίζει.

Πως είναι δυνατόν σε κάθε πόλη της χώρας να υπάρχουν ιδιωτικοί πολυτομικοί αξονικοί τομογράφοι και οι ιατροί των νοσοκομείων να προσπαθούν να κάνουν διάγνωση σε «αξονικούς γράδες».
Ο εκτελών μέχρι πρόσφατα χρέη διοικητή και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έκανε μήνυση στο Σωματείο Εργαζομένων επειδή με παραίνεση της ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε ότι οι δύο Αξονικοί Τομογράφοι του Νοσοκομείου ήταν εκτός λειτουργίας πολλές ημέρες το μήνα Μάϊο του τρέχοντος έτους (είναι στο στάδιο της Δικαστικής διερεύνησης)
Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ δεν έχει αξονικό τομογράφο. Στο Γεννηματάς σε τακτικά διαστήματα ο ένας εκ των δύο (παλαιός) Αξονικός είναι εκτός λειτουργίας. Στο Σισμανόγλειο έφτιαξε όταν το ανέδειξε η ΠΟΕΔΗΝ. Ξέρετε ποιο άλλο Νοσοκομείο δεν έχει αξονικό τομογράφο; Το Νοσοκομείο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Αυτό που εγκαινίασε ο Μαυρογιαλούρος Πρωθυπουργός και ο αιμορροϊδοχειρουργός Πολάκης.

ΛΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Οι λίστες αναμονής των χειρουργείων ξεπέρασαν το ένα έτος εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικών χειρουργείων.
Σοβαρά χειρουργεία δεν γίνονται επειδή δεν είναι εξασφαλισμένες κλίνες ΜΕΘ εκ των προτέρων με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πεθαίνουν χωρίς να δοκιμάσουν να ζήσουν. Τα χειρουργεία των Δημόσιων Νοσοκομείων κατάντησαν «ο σώζων εαυτό σωθήτο».
Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει χειρουργούς, νοσηλευτικό προσωπικό, να ανοίξει τα κλειστά χειρουργικά τραπέζια, να μηδενίσει τις λίστες αναμονής σε κάθε νοσοκομείο, διαχειρίζεται τη μιζέρια (τον θάνατο) για επικοινωνιακούς λόγους.
Με τη βούλα του κράτους (Υπουργική Απόφαση) θα αποφασίζεται ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
Η κυβέρνηση με την καθιέρωση της λίστας αποδέχεται τις διαλυτικές πολιτικές που ασκεί στα νοσοκομεία και αποκαλύπτει ότι δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες να ανοίξουν τα χειρουργικά τραπέζια, ώστε για να μηδενιστεί η λίστα αναμονής.
Δεν θα τους αφήσουμε .

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι λυσάνε κατά της ψευτοαριστερής κυβέρνησης που διαλύει τη Δημόσια Υγεία. Θα είμαστε όλοι στο Καραβάνι που θα παρασύρει τις διαλυτικές πολιτικές «του τρίο» της καταστροφής.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Θα εκκινήσει από το ΕΚΑΒ 7πμ και θα διέλθει από όλα τα Νοσοκομεία του κέντρου και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας. Πορεία 10 χιλιομέτρων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή : iatropedia.gr



Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία που είχε ζητήσει η ΝΔ θα γίνει 28 Σεπτεμβρίου




1η Αυγούστου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση, σημειώνοντας ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», καταγγέλλοντας πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα γίνει Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να την παρακολουθήσουμε.


Ο Α. Τσίπρας μην πατώντας στην γή και στην Ελλάδα συνεχίζει να τάζει ανάπτυξη



Διαβάζουμε στο capital.gr ότι : 

Ο Α. Τσίπρας τάζει ανάπτυξη με όλα τα μέτωπα να "μπάζουν νερά"

Την πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, σκιαγράφησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Reuters, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο θετικού ρυθμού ανάπτυξης φέτος και μερικής επιστροφής στις αγορές ομολόγων το 2017.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο Reuters πως τα κυβερνητικά έσοδα και οι τουριστικές ροές ήταν ισχυρές και ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,2%-0,4% φέτος, έναντι των εκτιμήσεων της Eurostat για συρρίκνωση 0,3%.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα κατορθώσει να πετύχει ή και να υπερβεί τον στόχο της Eurostat για ανάπτυξη 2,7% το επόμενο έτος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η χώρα έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις μέχρι στιγμής φέτος και ότι περιμένει το ίδιο και για το 2017.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μηνύματα που θα στείλουν οι αγορές και εάν θα υπάρξει επιστροφή των ξένων επενδύσεων.

Τόνισε ακόμη πως ήλπιζε η Ελλάδα να μπορέσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, από το οποίο αποκλείεται μέχρι τώρα εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε στη συνέχεια να τεστάρει την διάθεση των αγορών για ελληνικά ομόλογα τον επόμενο χρόνο. "Νομίζω πως θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε τη διαδικασία για την έκδοση ομολόγων", δήλωσε.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε πως η ικανότητα της Ελλάδας να εκδώσει ομόλογα το επόμενο έτος και να επιστρέψει πλήρως στις αγορές ομολόγων το 2018, εξαρτάται από το εάν θα λάβει ελάφρυνση του χρέους, από τη βελτίωση της ανάπτυξης και από το τι θα δείξει η ανάλυση χρέους από την ΕΚΤ, για το εάν το χρέος είναι βιώσιμο και πώς η χώρα μπορεί να ζήσει με όσα μέσα διαθέτει.

Ανέφερε ακόμη ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει μία λύση μέχρι το τέλος του χρόνου για μια πρόταση ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, "ο Τσίπρας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα φορέσει γραβάτα αν η Ελλάδα λάβει ελάφρυνση του χρέους, χαμογέλασε όταν ρωτήθηκε για την υπόσχεση και για το εάν ήταν θυμωμένος με την Γερμανία που δεν κινείται πιο γρήγορα στο θέμα του χρέους.

"Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, δεν αφορά γραβάτες. Θα αλλάξει την ικανότητα μιας χώρας που έχει περάσει πολλά, για να έχει στα αλήθεια μια βιώσιμη ανάκαμψη", τόνισε.

"Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει προς τα εμπρός, ανεξαρτήτως των εσωτερικών ζητημάτων και των εκλογικών διαδικασιών σε κάθε χώρα. Πρέπει να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον και όχι τα ζητήματα σε μικροπολιτικό επίπεδο", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και την εκταμίευση των κεφαλαίων, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως αναμένεται να είναι σε θέση να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, και υποστήριξε πως η πρώτη αξιολόγηση είχε καλύψει τα δυσκολότερα ζητήματα.

"Από εδώ και στο εξής, κάθε αξιολόγηση θα είναι κρίσιμη, αλλά ευκολότερη από την προηγούμενη. Σπεύδουμε ώστε να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τα ορόσημα στο τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, σε ένα προγραμματισμένο Eurogroup, έτσι ώστε στο τέλος Οκτωβρίου να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την δεύτερη αξιολόγηση", τόνισε.

Η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει την χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας, διεξάγεται από αξιωματούχους του κουαρτέτου. Ενώ το ΔΝΤ επισήμως δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, η παρουσία του στη διαδικασία αξιολόγησης είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσει τους επενδυτές και τους πιστωτές ότι η Ελλάδα τηρεί το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Τσίπρας δήλωσε πως θεωρεί ότι θα είναι δυνατό να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, αλλά ότι το Ταμείο χρειάζεται να σεβαστεί το "ευρωπαϊκό κεκτημένο", μια αναφορά στη νομοθεσία και στις δικαστικές αποφάσεις που διέπουν το δίκαιο της ΕΕ.

"Δεν νομίζω πως θα έχουμε δυσκολία στην επίτευξη συμβιβασμού για αυτά τα θέματα", τόνισε.
Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα ήλπιζε για ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους δανειστές τον Μάιο ότι η κρίση έχει τελειώσει, αλλά ουσιαστικά πήρε ως απάντηση "διαφωνούμε με τα μέτρα για το χρέος, περιμένετε μέχρι το τέλος του έτους".

"Αυτό είναι άδικο για την Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας κατανοούν πως μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί μία λύσει για να μας επιτρέψουν να συμπεριληφθούμε στο QE, το οποίο με τη σειρά του θα ανοίξει το δρόμο για μια επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές", δήλωσε.


Με την ουρά στα σκέλια ο Παππάς : Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους «4» την άδεια



Με την ουρά στα σκέλια και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εμφανίστηκε στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά 90,1» ο Νίκος Παππάς προσπαθώντας να "απεταξάμην" όσα αυτός δημιούργησε με την δικιά του ελεγχόμενη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και με όσους αυτός χρησιμοποίησε για να πάρουν τηλεοπτική άδεια.

Ίσως τώρα ο Νίκος Παππάς βλέπει τις τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που έχει για όσα έχει προκαλέσει αφού ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος αν και οι ποινικές δεν βλέπουμε να φαίνονται ακόμα γιατί η δικαιοσύνη περιέργως ακόμα δεν έχει φανεί.

Διαβάζουμε στο tovima.gr που παρακολούθησε την εκπομπή του του «Παραπολιτικά 90,1» :

«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νικος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε σε μια «πραγματικότητα όπου θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά» ενώ είπε ότι στην «Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους είπε: «δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».

Επίσης, τόνισε ότι «Το δελτίο ειδήσεων του ΣKAI είναι τα επιχειρήματα του κ. Αλαφούζου, το δελτίο του Alpha είναι τα επιχειρήματα του κ. Κοντομηνά, το δελτίο του Star είναι τα επιχειρήματα του κ. Βαρδινογιάννη»

«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ.Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».

Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη».

Διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο, θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα».

«Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο»

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές.

» Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας.»

Σε ερώτηση αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες απάντησε ότι καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα.

Είπε ωστόσο ότι εγείρονται ερωτηματικά για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» επεσήμανε σε άλλο σημείο ενώ «Απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».




Οι κάτοικοι της Β. Κορέας έχουν πρόσβαση μόνο σε 28 ιστοσελίδες



To λάθος ενός εργαζόμενου στον τομέα τεχνολογίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί πως στην απομονωμένη χώρα, οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μόλιις 28 ιστοσελίδας.

To λάθος ενός εργαζόμενου στον τομέα τεχνολογίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί πως στην απομονωμένη χώρα, οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μόλιις 28 ιστοσελίδας.

Ο τεχνικός δεν ρύθμισε σωστά έναν από τους κορυφαίους διακομιστές ονομάτων της χώρας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο διαδίκτυο η λίστα όλων των ονομάτων που περιλαμβάνει ο τομέας domain.kp.

Οι περισσότεροι από τους 28 ιστότοπους ανήκουν σε φορείς, όπως η επιτροπή πολιτισμικών σχέσεων, η υπηρεσία ναυτιλίας, η κρατική αεροπορική εταιρεία και το Κρατικό Συμβούλιο Τουρισμού, σε επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κράτους, όπως η Υπηρεσία Εκπομπών της Πιονγιάνγκ και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Ροντόνγκ Σινμούν. Υπάρχουν και σάιτ με αφιερωμένα Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πιονγιάνγκ και την τοπική κουζίνα.

Το περιεχόμενο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων περιλαμβάνουν ειδήσεις όπως τα δώρα γενεθλίων που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε «βετεράνους» ακαδημαϊκούς αλλά και ειδήσεις αρνητικές για τη Νότια Κορέα όπως για παράδειγμα: «Αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά στη νοτιοκορεάτικη νεολαία».

Το σφάλμα στη ρύθμιση των βορειοκορεάτικων διακομιστών που επέτρεψε την πρόσβαση από χρήστες άλλων χωρών ανακάλυψε την Τρίτη ο προγραμματιστής Matt Bryant, που δημοσίευσε τα δεδομένα στο GitHub. Αμέσως μετά την αποκάλυψη αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στους ιστότοπους αυτούς με αποτέλεσμα να καταρρέυσουν. Ωστόσο, ορισμένοι πρόλαβαν να κρατήσουν μερικά printscreen.





Πηγή


Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στην υπόθεση Καλογρίτσα



Ερωτήματα χωρίς πειστικές απαντήσεις - Εγκλωβισμένο το Μαξίμου.

Αδύναμη να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μεγάλα και πιεστικά ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής εμφανίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου από τη Νέα Υόρκη, ευελπιστώντας ότι θα συγκροτηθεί μια γραμμή άμυνας που θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το κενό που προκαλεί η πολυήμερη πρωθυπουργική απουσία και ο ρόλος παρατηρητή που φαίνεται προς το παρόν να υιοθετεί η κυβέρνηση επιτείνουν τη σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οδηγούν σε υπουργικές και βουλευτικές παρεκκλίσεις, υπό την ανησυχία ότι το κυβερνητικό πουλόβερ ξηλώνεται ταχύτατα και δημιουργούνται μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση Καλογρίτσα, διαβλέποντας ακόμη και ποινικές ευθύνες πίσω από τις διαδικασίες δανειοδότησης και αδειοδότησης του εργολάβου -έστω κι αν μετά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Αποστασιοποιημένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές, κυρίως λόγω της αμηχανίας τους μπροστά στις αποκαλύψεις. 

Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις στον Σκάι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα ο οποίες ανέφερε ότι δεν έγινε ουσιαστική εξέταση των δηλώσεων πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών από την επιτροπή διενέργειας του επίμαχου διαγωνισμού.

Στους κυβερνητικούς διαδρόμους το κλίμα είναι εκρηκτικό και για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς επικρίνεται για «ανεξήγητη σιωπή» μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων τόσο για τις ελεγχόμενες δανειοδοτήσεις του από την Τράπεζας Αττικής όσο και για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, τα οποία εμφάνισε ως εγγύηση για την εξασφάλιση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. 



Πηγή : tovima.gr


Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη με επίκεντρο προσφυγικό και Κυπριακό



Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν, διάρκειας δύο ωρών είχαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν, με την ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού να περιλαμβάνει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, το θέμα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών και το Κυπριακό.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης των ΟΗΕ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «καλό και θετικό κλίμα» όπου υπήρχε η κοινή επιβεβαίωση ότι στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά χρήσιμο όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα να λυθούν μέσα από τον διάλογο και την συνεννόηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόσφατο πραξικόπημα λέγοντας: «Xαίρομαι που σας βλέπω καλά. Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια για την Τουρκία. Πήραμε μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της αλληλεγγύης της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον τουρκικό λαό και την εκλεγμένη του κυβέρνηση». 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με τον Έλληνα πρωθυπουργό τονίζει πως «το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται με βάση όσα προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο ώστε η έκβαση της υπόθεσης να είναι βέβαιη και σύμφωνη με όσα ισχύουν και δεν θα είναι προσβλητέα νομικά». 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι «δεν υπήρξε δυσαρέσκεια από τον Ερντογάν», με τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην απόρριψη αίτησης ασύλου τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών την Πέμπτη, και να υπογραμμίζει ότι «οι εμπλεκόμενοι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα». 

Σχετικά με το προσφυγικό, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η συμφωνία αυτή εξαρτάται και από την σχέση των δυο πλευρών. «Να τα λύνουμε όλα με τον διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η ελληνική πλευρά επισήμανε την προσπάθεια που καταβάλει η Τουρκία στην πίεση των προσφυγικών ροών, ωστόσο οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν από όλες τις μεριές για να σταθεροποιηθεί η συμφωνία. Σύμφωνα με τις πηγές, η Ελλάδα υποστηρίζει το ζήτημα της βίζας υπό την προϋπόθεση των κριτηρίων που τέθηκαν από την Ε.Ε, αλλά και την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας πάλι υπό την τήρηση του οδικού χάρτη. 

Εκφράστηκε η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε διάφορους τομείς με έμφαση στην σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης- Θεσσαλονίκης και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης. 

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το θέμα της ασφάλειας όλων των Κυπρίων επαναλαμβλέγοντας ότι πάγια ελληνική θέση είναι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από το νησί. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το Κυπριακό είναι μια διαδικασία που σημειώνει πρόοδο αλλά υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν στο πλαίσιο του διαλόγου.
Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν απάντησε στην τοποθέτηση Τσίπρα, αλλά σημείωσε πως «πρέπει να συνεχίσουμε την συνεργασία και να υπάρξουν στενότερες συνομιλίες για τα θέματα που είναι ανοικτά». 

Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το βασικό διακύβευμα για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι η ανάγκη να υποστηριχθεί σε κάποια ζητήματα που θέτει η Τουρκία στην Ε.Ε.

Σήμερα Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χασάν Ρουχανί και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το μοναδικό ελληνοαμερικανικό λύκειο στις ΗΠΑ, το σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια ενώ μετά θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. 

Στις 6:30 μ.μ ώρα Νέας Υόρκης θα συναντηθείη με τον Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενώ αμέσως μετά θα προσφωνήσει την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της πενθήμερης επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη με δείπνο που παραθέτουν στο Χάρβαρντ Κλαμπ οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών επαγγελματικών ενώσεων.




Πηγή: skai.gr


Φίλης: Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας



Ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Η εκκλησία εχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή». Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Αρχιεπισκοπή: Απάντησή μας το έργο μας

Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο, απαντά με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, ο εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Νωρίτερα, αιχμές κατά του κ. Φιλη , χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. 

«Το υπουργείο είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων», ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη. 





Νέα Δημοκρατία «Η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει »



«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία και  σημειώνει ότι κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες, κάτι που υπενθυμίζει, έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμπληρώνει τελειώνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  «αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων»


Τι αλλάζει στα κινητά από τον Ιούνιο του 2017



Την αναθεωρημένη πρότασή της για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής για τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2017, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα αυτή πρόταση δεν προβλέπει κανένα όριο όσον αφορά την περίοδο ή τη συχνότητα χρήσης των κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό της χώρας, εντός της ΕΕ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Επιτροπή, παρέχει ικανοποιητικές διασφαλίσεις για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κατά των πιθανών καταχρήσεων.

Ειδικότερα, ο νέος μηχανισμός θα βασίζεται στην αρχή της κατοικίας ή του «σταθερού δεσμού» που ενδέχεται να έχουν κάποιοι καταναλωτές με κάποιο κράτος-μέλος της ΕΕ (δηλαδή θα πρέπει να αποδεικνύεται η «συχνή» και «ουσιαστική» παρουσία του χρήστη στο κράτος-μέλος του παρόχου περιαγωγής). Όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι επίτροποι Άνσιπ και Έτινγκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος καταναλωτής να αγοράσει μια κάρτα SIM από χώρα με φθηνές χρεώσεις και να τη χρησιμοποιεί σε άλλη χώρα με πιο ακριβές χρεώσεις.

«Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν σχετικά με την πρότασή μας για τερματισμό των χρεώσεων περιαγωγής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής υπεύθυνος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Άντρους Άνσιπ.

Η προηγούμενη πρόταση που αποσύρθηκε έπειτα από εντολή του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προέβλεπε πως οι εταιρίες θα μπορούσαν να επιβάλλουν χρεώσεις περιαγωγής στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στο εξωτερικό για περισσότερες από 90 ημέρες το χρόνο ή περισσότερες από 30 ημέρες στη σειρά.\

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το Κολέγιο των Επιτρόπων θα εγκρίνει την τελική πρόταση έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016, μετά το πέρας της περιόδου διαβουλεύσεων με το Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC), τα κράτη-μέλη και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.



Πηγή : newsit.gr


Ζωή για Ελληνικό: Όποιος ψηφίσει «ναι» πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα



Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για «χαριστική δικαιοπραξία» που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον 

Για «χαριστική δικαιοπραξία» που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην παραχώρηση του Ελληνικού, το νομοσχέδιο για την οποία εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στη Βουλή.

«Ο κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει “ναι” πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα, δεν είναι αστείο πράγμα», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε:

«Όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισ. το τίμημα, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισ. ο ένας και 1,5 δισ. ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατ. παρούσα αξία, υπάρχει μία τερατώδης ζημιά του ελληνικού δημοσίου, η οποία είναι γνωστή». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι θα επιχειρήσουν απόψε να ξεπλύνουν αυτή τη δικαιοπραξία και εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές του ευθύνες, ούτε καλή πίστη μπορούν να επικαλεστούν, ούτε άγνοια. Είναι ξεκάθαρο ότι με νομικίστικους ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και αυτό αυτοτελώς αποδεικνύει ότι γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη αυτή». 

Στο ερώτημα αν ο νέος νομικός φορέας υπεράσπισης δημοσίου συμφέροντος που έχει εξαγγείλει θα κινηθεί και για το θέμα αυτό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Ο νομικός φορέας, ούτως ή άλλως, μεταξύ των τεσσάρων θεμάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα, έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινηθεί για τα θέματα που αφορούν το χρέος και φυσικά το Ελληνικό είναι άμεσα συναρτώμενο με την επιβολή στη χώρα μας αυτού του παράνομου χρέους. Πέραν, όμως, αυτού και μέχρι την έγκριση του καταστατικού του νομικού φορέα που έχει μία διαδικασία ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήδη μεθαύριο θα κάνουμε νομικές κινήσεις». 

Για τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών: «Ηταν μάλλον αίσχος»

Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ήταν μάλλον αίσχος».

«Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν είναι εμφανές τι δρομολόγησε και τι υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση. Δρομολόγησε και υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στήσει τη δική της διαπλοκής», είπε.



Πηγή : protothema.gr


Allianz: Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων

  (Φωτογραφία:  Reuters )


Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz (Allianz Global Wealth Report).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση, ενώ στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης η θέση των νοικοκυριών ήταν καλύτερη το 2015 σε σχέση με το 2007.

«Η κρίση άφησε μεγάλα σημάδια στην Ελλάδα, όπου ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της ανήκε στη μεσαία περιουσιακή τάξη του ευρώ, όταν καθιερώθηκε το νόμισμα, σήμερα ανήκει μόνο το 20%», σημειώνει η έκθεση.

Η μέση καθαρή χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων - που αντιστοιχεί στη διαφορά της περιουσίας (τραπεζικών καταθέσεων, αξιόγραφων και συμμετοχών σε ασφαλιστικά προγράμματα) από το χρέος τους - ανήλθε σε 11.231 ευρώ το 2015 και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που περιλαμβάνονται στην έκθεση, με εξαίρεση τις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία) και τη Σλοβακία.

Στην πρώτη θέση ήταν οι Ελβετοί με μέση καθαρή περιουσία 170.589 ευρώ και στη δεύτερη οι Αμερικανοί με 160.949 ευρώ, ενώ η διαφορά τους από τους τρίτους στη σειρά Βρετανούς είναι πολύ μεγάλη, καθώς η μέση περιουσία των τελευταίων ήταν 95.600 ευρώ. Οι Γερμανοί είναι στη 18η θέση με 47.681 ευρώ, κάτω από τους Ιταλούς (στη 15η θέση με 53.494 ευρώ) και τους Γάλλους (16οι με 53.425 ευρώ).

Τα ευρήματα της έκθεσης για το σύνολο της Ευρωζώνης δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους για διάβρωση της μεσαίας τάξης και τους σχετικούς κινδύνους κοινωνικού αποκλεισμού, αν και οι φόβοι αυτοί ασφαλώς είναι πραγματικοί στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρεται στην έκθεση.

«Ταυτόχρονα, όμως, ο πλούτος φαίνεται να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα χέρια μίας μικρής πλούσιας ελίτ: Οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον μέσο όρο. Αυτό αποτελεί επίσης μία μορφή αυξανόμενης ανισότητας. Αν και δεν καταλήγει σε μία πραγματική κοινωνική πόλωση, έχει τη δυναμική να ασκήσει πίεση στην κοινωνική συνοχή μακροχρόνια, εάν η πλειοψηφία του πληθυσμού πεισθεί ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι κάτι που ωφελεί λίγους, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός παραμένει λιγότερο ή περισσότερο εκεί που ήταν», αναφέρει η έκθεση.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αν ο Ντοναλντ Τραμπ θεωρείται επικίνδυνος, τότε δεν έχετε γνωρίσει το γιο του




Λένε ότι το μήλο δε πέφτει μακριά από τη μηλιά και αυτό δε θα μπορούσε να μην ισχύει και στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ και του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ!

Ο γιος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, και της πρώην συζύγου του Ιβάνκα, έβαλε τον εαυτό του στο στόχαστρο έντονων αποδοκιμασιών όταν με ανάρτησή του στο Twitter παρομοίασε τους πρόσφυγες με... δηλητηριασμένες καραμέλες. "Αν είχα ένα μπολ με Skittles (καραμέλες) και σας έλεγα ότι τρεις από αυτές θα σας σκοτώσουν, θα παίρνατε μια χούφτα;", αναρωτήθηκε συνοδεύοντας το σχόλιο και με ένα μπολ με καραμέλες. "Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους πρόσφυγες", κατέληξε. 

Πάντως, ο 38χρονος μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα, δεν είναι η πρώτη φορά που μιμείται τις απερίγραπτες ατάκες του πατέρα του. Την περασμένη εβδομάδα, γράφει ο Independent, είπε ότι αν οι Ρεπουμπλικάνοι ψεύδονταν με τον ίδιο τρόπο όπως κάνει η Χίλαρι Κλίντον, τότε τα μίντια θα ετοίμαζαν για τον πατέρα του "θάλαμο αερίων". 

Αργότερα βέβαια, αρνήθηκε κάθε αναφορά στο Ολοκαύτωμα, και είπε πως έκανε "λάθος επιλογή λέξεων" και πως στην πραγματικότητα αναφερόταν στον τρόπο εκτέλεσης που ακόμα επιτρέπεται στις ΗΠΑ. 

Κι όλα αυτά για να προωθήσει την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, μαζί με τις ξενοφοβικές του απόψεις. Ο 38χρονος, υπερασπίζεται τις θέσεις του συνονόματου πατέρα του λέγοντας ότι όσοι έχουν εισέλθει παράνομα, θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα αν εκλεγεί τελικά ο Τραμπ. Πάντως, σε μια προσπάθειά του να "μαλακώσει" λίγο την εικόνα του ο Τζούνιορ πρότεινε ότι μερικοί θα μπορούσαν να μείνουν. 

Ο πρωτότοκος γιος του 70χρονου αμφιλεγόμενου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, φυσικά θέλει και εκείνος ένα κομμάτι από τη πίτα της πολιτικής με φιλοδοξίες, μια ημέρα, να καθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα της Νέας Υόρκης, αν και μάλλον ο πατέρας του δεν φαίνεται διατεθειμένος να δει το γιο του σε τέτοια θέση.




Πηγή : news.gr


Δεν υπάρχει φράγκο στο ΙΚΑ με το ζόρι θα πληρώσει τις συντάξεις




Πρόσφατα πανηγύριζαν για να αποπροσανατολήσουν και να εξαπατήσουν και πάλι τους Έλληνες λέγοντας ότι τα έσοδα του ΙΚΑ πάνε καλά ενώ το έλλειμμα του προυπολογισμού εκτοξεύονταν στα 2,099 δισ.

Όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ασφαλιστικό Ταμείο (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) το έλλειμμα «κλειδώνει» στα 2,099 δισ. ευρώ για το 2016 από 950 εκατ. ευρω πέρυσι με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να ζητά να «σπάσει» ο κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) για να καλύψει μέρος της μαύρης τρύπας και να καταφέρει να πληρώσει συντάξεις.

Όλα αυτά ενώ έρχεται το τρίτο κύμα περικοπών σε επικουρικές, αυτή την φορά και σε κύριες συντάξεις.







Δημοσκόπηση : Αρνητικά αξιολογεί την πορεία της κυβέρνησης το 83,8%



Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

«Ανησυχία για τα χειρότερα» αποτυπώνεται στους πολίτες σε ποσοστό 83,1% για όσο παραμένουν κυβέρνηση η ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% απαντά οργή/θυμό και το 37,7% απογοήτευση.

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, αρνητικά και μάλλον αρνητικά απαντά το 83,8%.

Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση Ν.Δ., καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στο ερώτημα «σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;», «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 72%, «ναι και μάλλον ναι» το 13,2.
Στην ίδια ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης και το 45,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% απαντά «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι». 

Στην ερώτηση «θέλετε να κλείσει ο Alpha;», το 90,3% απαντά όχι.