Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρλοτ μετά τις βίαιες διαδηλώσεις



Τραυματίστηκε σοβαρά διαδηλωτής από πυροβολισμό - Ταραξίες προσπάθησαν να εισβάλλουν σε εμπορικό - Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας την πόλη της Σάρλοτ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σοβαρών επεισοδίων για τον θάνατο Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε από αστυνομικό την Τρίτη το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης τραυματίστηκε σοβαρά διαδηλωτής από πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά η πληροφορία που μεταδόθηκε ήταν ότι ο διαδηλωτής ήταν νεκρός. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκε από πυροβολισμό άλλου πολίτη και όχι αστυνομικού.

Μετά την ανακήρυξη της Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλέον στους δρόμους της πόλης βγαίνει και ο στρατός εκτός από την αστυνομία άνδρες της οποίας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τα εξαγριωμένα πλήθη.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε διάφορα μαγαζιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85.

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν δημοσιογράφοι και βαν τηλεοπτικών σταθμών με έναν δημοσιογράφο του CNN να πέφτει θύμα επίθεσης ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου