Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Καταδίωξη Ρομά ληστών κατέληξε σε τροχαίο στην λεωφόρο Αεροδρομίου - Κορωπίου με έναν τραυματία




Καταδίωξη υπόπτων για διάρρηξη κατέληξε σε τροχαίο ατύχημα στην λεωφόρο Αεροδρομίου - Κορωπίου στο ρεύμα προς Κορωπί και στο ύψος της οδού Αγίων Αναργύρων.

Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία κλήθηκε για περιστατικό απόπειρας διάρρηξης στο Κορωπί. Οι πέντε ύποπτοι, όλοι τους Ρομά, εντοπίστηκαν από περιπολικά στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους και ξεκίνησε καταδίωξη.

Ο οδηγός του οχήματος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα για να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει όταν βρέθηκε στον ερυθρό σηματοδότη όπου είχαν ακινητοποιηθεί προσωρινά τέσσερα αυτοκίνητα και έπεσαν πάνω τους.

Από την σφοδρή πρόσκρουση, ένας πολίτης τραυματίστηκε, όχι σοβαρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ και οι 5 Ρομά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Ασφάλεια και θα εξετασθούν μεταξύ άλλων και για την διάπραξη τυχόν άλλων παρόμοιων ενεργειών.


Πηγή : news247.gr


Τέλος στο «θρίλερ» της Καβάλας: Βρέθηκαν θαμμένα τα 4,2 εκατ. ευρώ – Τρεις συλλήψεις


Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα.

Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Όμως έλειπε μεγάλο μέρος από τα 4 και πλέον εκατομμύρια. Έτσι, εντοπίστηκε μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα και εκεί βρέθηκαν σάκοι με πολλά χρήματα τα οποία σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Ιατρού έχουν μεταφερθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος όπου και γίνεται η καταμέτρηση.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή

Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Όλα ξεκίνησαν από μια ληστεία και σκηνοθετημένη απαγωγή που  έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Τότε, είχε καταγγελθεί ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρίας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων που βρίσκεται στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, φέρεται και ως εγκέφαλος της ληστείας. Μαζί του συνελήφθησαν ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι. Πατέρας και γιος με τον πρώην διευθυντή είναι κουμπάροι. Οι δυο φαίνεται να έσπασαν κατα την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται  τα χρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2019 καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου εισέβαλαν στο σπίτι πρώην διευθυντή εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου καθώς και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος υποστήριξε ότι πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πολεμικό κλίμα στη Λιβύη: Ο Χαφτάρ απειλεί με πλήγμα τα τουρκικά στρατεύματα


Με στρατιωτικό πλήγμα προειδοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν σε έδαφος της Λιβύης ο Εθνικός Στρατός της χώρας (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο Χαφτάρ έστειλε παράλληλα τελεσίγραφο 72 ωρών στις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές να αποσυρθούν από την Τρίπολη και τη Σύρτη ειδάλλως θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς εναντίον τους.

Η προειδοποίηση του LNA προς την Άγκυρα ακολουθεί την αποδοχή από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης της προσφοράς στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία, που άνοιξε το δρόμο για μεγαλύτερη εμπλοκή της τελευταίας στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο βορειοαφρικανική χώρα.

Μιλώντας εκ μέρους των δυνάμεων του Χαφτάρ ο Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ δήλωσε στο δίκτυο Al Arabiya ότι θεωρεί απίθανο να στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, αφού «παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Τόνισε δε ότι αν πατήσουν πόδι σε λιβυκό έδαφος Τούρκοι στρατιώτες θα εκληφθούν ως «εχθρικές δυνάμεις» και νόμιμος στόχος. 

Ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στη Λιβύη, Εμρουλά Ισλέρ, είπε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται αποστολή χερσαίων δυνάμεων και ότι το θέμα θα συζητήσει το Σάββατο η τουρκική εθνοσυνέλευση.

«Αν η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης ζητήσει βοήθεια για στρατιωτική εκπαίδευση ή το σχηματισμό στρατιωτικών θεσμών μετά την έγκριση του μνημονίου συνεργασίας το Σάββατα, τότε θα ανπτυχθούν δυνάμεις όπως στη Σομαλία ή το Κατάρ. Η έπαρση της τουρκικής σημαίας εκεί θα στείλει το αναγκαίο μήνυμα στην άλλη πλευρά», δήλωσε.

Υπάρχουν όμως και εσωτερικές πολιτικές αντιδράσεις στην Τουρκία για εμπλοκή της χώρας στη Λιβύη σε μια περίοδο που έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις στην επιχείρηση κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ο Ερντογάν αναμένεται να κινηθεί προσεκτικά στο συγκεκριμένο θέμα καθώς η Τουρκία επιδιώκει τη σύναψη πιθανής συμφωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το μέλλον της Λιβύης. Ο Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές του 2019, πιθανώς σε μια προσπάθεια να αναπαράγουν στη Λιβύη το είδος της άβολης συμμαχίας που συνήψαν στη Συρία.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Αντιεξουσιαστές στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3


Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, επί της οδού Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αναρχικοί περίπου 15 άτομα, πέταξαν φέιγ-βολάν, έγραψαν συνθήματα με σπρέι στη γυάλινη πρόσοψη του κτηρίου, ενώ πραγματοποίησαν και παρέμβαση στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου.

Η αστυνομία προχώρησε σε προαγωγές υπόπτων.




Προκλητική δήλωση καταληψιών: «Ρίξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών»



Προκλητικοί οι καταληψίες στο Κουκάκι ειδικά μετά την κάλυψη και την προστασία που έχουν από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν ανακοίνωση και παραδέχονται ότι ήθελαν να τραυματίσουν ακόμα και να σκοτώσουν αστυνομικούς.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σωστά δασκαλεμένοι αναφέρονται για πλαστικές σφαίρες που δεν ήταν τελικά πλαστικές σφαίρες, οι καταληψίες της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι αναφέρουν : 

«Μπορεί να πέσαμε αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους» και στη συνέχεια περιγράφουν τι έκαναν «στις 6 και τέταρτο περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, μονάδες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προσέγγισαν την κατάληψη Ματρόζου 45. Την ίδια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα άλλα σπίτια της κοινότητας.
Αφού οχυρώσαμε το σπίτι ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολή. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρόνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε " Εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε! Σκατά στην ανάπτυξή και στα airbnb σας." Κάτι μαυροφορεμένοι ειδικοδυναμίτες που τρώγαν κατσαρόλες στο κεφάλι».



Νέα φασιστική πρόκληση Ραγκούση στον ΑΝΤ1! Δέν ήθελε να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.


Κατρακυλάει κάθε μέρα και περισσότερο η συμπεριφορά του Γιάννη Ραγκούση που γίνεται χειρότερος από ακροαριστερό Συριζαίο και καταντάει καθεστωτικός φασίστας.

Η φασιστική συμπεριφορά του προκλητικού Ραγκούση έκανε Γιώργο Παπαδάκη να τσακωθεί άγρια μαζί του.

Αιτία ήταν η άρνηση του κ. Ραγκούση να κάνει διάλογο, με τον επίσης καλεσμένο στην εκπομπή Σπύρο Κρικέτο, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. και αντιπρόεδρο των αστυνομικών Δυτικής Αττικής.

«Κύριε Ραγκούση, μου έκανε εντύπωση, επειδή σας γνωρίζω και χρόνια, το γεγονός ότι αρνηθήκατε να ακούσετε και την άποψη του εκπροσώπου των αστυνομικών υπαλλήλων», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Όχι, εγώ δεν αρνήθηκα να ακούσω την άποψη, σε καμία περίπτωση. Εγώ είπα ότι έχω ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση να μιλήσω μαζί σας. (…) Δεν ξέρω καν με ποιον μιλώ, δεν έχω καν τηλεόραση. Σας παρακαλώ αυτό να το σεβαστείτε», απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι θα είχε διάλογο με συνδικαλιστή κάτι που εξόργισε τον κ. Παπαδάκη: «Δεν ενημερώνω, εγώ προσωπικά, δεν ενημερώνω κύριε Ραγκούση κανέναν! Γιατί, να σας πω “θέλεις να είναι ο εκπρόσωπος των αστυνομικών;”. Τότε πρέπει να με καταγγείλουν οι αστυνομικοί».

Στην συνέχεια και ενώ ο κ. Ραγκούσης συνέχιζε να μιλά μόνος του ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γιώργος Παπαδάκης: «Κύριε Ραγκούση, δεν είναι σωστό να γίνεται μονόλογος. Ξέρετε κάτι; Φέρνετε κι εμένα σε δύσκολη θέση»

Γιάννης Ραγκούσης: «Κύριε Παπαδάκη, τώρα να σας πω, εγώ σ’ αυτά ξέρετε, δεν είμαι κανά παιδί, ούτε κανάς χθεσινός».

Γιώργος Παπαδάκης: «Ούτε εγώ είμαι χθεσινός! Εγώ είμαι πολύ πιο παλιός από εσάς! Είμαι 45 χρόνια στη δημοσιογραφία».

Γιάννης Ραγκούσης: «Κύριε Παπαδάκη, εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω».

Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν ακούτε τίποτα όμως. Ούτε εμένα δεν ακούτε!»

Γιάννης Ραγκούσης: «Τι να ακούσω; Εγώ από το τηλέφωνο δεν πρόκειται να κάνω διάλογο με κανέναν. Κλήθηκα να μιλήσω μαζί σας στο τηλέφωνο».

Γιώργος Παπαδάκης: «Τότε ευχαριστώ πάρα πολύ, καλημέρα σας! Εάν δεν θέλετε να μιλήσετε και με τον παρουσιαστή της εκπομπής . Κύριε Ραγκούση, αν δεν έχετε διάθεση να κάνετε διάλογο και με εμένα, ευχαριστώ πολύ, καλημέρα σας! Εγώ τι είμαι εδώ; Πασαδόρος της άποψης του Γεωργιάδη ή του Ραγκούση; Δεν είναι αυτό δημοκρατικό».

Γιάννης Ραγκούσης: «Όχι είναι δημοκρατικό να με καλείτε να κάνω τηλεφωνική παρέμβαση χωρίς να έχω τηλεόραση και να ζητάτε να μιλήσω με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρω καν».

Παπαδάκης: Αφεντικό εδώ, είμαι εγώ!




Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η παρουσίαση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112»



Την παρουσίαση της πλήρους λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί επιχειρησιακά την 1η Ιανουαρίου 2020, παρακολούθησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Τον Ιούλιο ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως έως το τέλος του έτους θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το «112», προσφέροντας και δυνατότητα προειδοποίησης των πολιτών. Η υπόσχεση σήμερα γίνεται πράξη, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε τεθεί σε εφαρμογή μεταβατική λύση.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την υλοποίηση του έργου κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι των εταιρειών τηλεπικοινωνίας που συμμετείχαν στο έργο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο που λαμβάνει τις κλήσεις πολιτών και παρακολούθησε επίδειξη-αναπαράσταση συμβάντος, ενός τηλεφωνήματος από τον Όλυμπο, όπου το σύστημα εντόπισε άμεσα τη θέση του ορειβάτη. Ακολούθησε επίδειξη αποστολής προειδοποιητικού μηνύματος.

Προσερχόμενος, ο Πρωθυπουργός σταμάτησε και υποκλίθηκε στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στο προαύλιο του κτιρίου.

Κατά την επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να κάνουμε την τελική σύσκεψη πριν την επίσημη παράδοση της νέας πύλης επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, του αριθμού 112, ο οποίος θα αρχίσει να λειτουργεί από 1/1/2020.

Είχα δεσμευτεί προσωπικά ότι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και θα μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε μία πύλη αμφίδρομης επικοινωνίας, ενημέρωσης από και προς τους πολίτες, για ζητήματα που αφορούν πάνω απ’ όλα την προσωπική τους ασφάλεια. Χαίρομαι, διότι με την υποστήριξη των δύο συναρμόδιων Υπουργείων -του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης- και κάτω από την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καταφέραμε και τηρήσαμε αυτό το χρονοδιάγραμμα και από 1/1/2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία -επιτέλους, με μεγάλη καθυστέρηση- του αριθμού 112.

Θα έχουμε την ευκαιρία, με την έναρξη λειτουργίας του αριθμού και με μία καμπάνια ενημέρωσης που θα δρομολογηθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να ενημερώσουμε πλήρως το κοινό για τις πολύ μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες αυτού του συστήματος.

Εγώ θέλω με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν και απέδειξαν ότι όταν υπάρχει βούληση, σχέδιο και σωστή ηγεσία μπορούν συναρμόδια Υπουργεία και φορείς να συνεργάζονται αποτελεσματικά, με συγκεκριμένο παραδοτέο για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα:

Ευχαριστώ, τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τα στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις δύο project managers που τόσο πολύ έτρεξαν για να υλοποιηθεί το έργο.

Από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου που τίθεται στην διάθεσή μας και το οποίο πιστεύω ότι, στην κυριολεξία, θα σώσει ζωές. Αυτός είναι ο σκοπός του, αυτός είναι ο στόχος του.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω και πάλι ότι μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2020 θα έχουμε νομοθετήσει και για το νέο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει ήδη ετοιμαστεί και από την Γραμματεία, κάτω από την κατεύθυνση του Υπουργού, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο είχαμε πάλι δεσμευτεί: Να εκσυγχρονίσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά το συνολικό πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας.

Γνωρίζουμε -είναι μία συζήτηση η οποία έγινε έντονα και στη Σύνοδο Κορυφής- ότι μία από τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι τα ακραία φυσικά και καιρικά φαινόμενα, τα οποία μας υποχρεώνουν να είμαστε σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας για να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους καταστροφές.

Πιστεύω ότι φέτος δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής, το καλοκαίρι -αλλά όχι μόνο- και με τις πλημμύρες. Αλλά είναι επίσης απολύτως σαφές και ξεκάθαρο ότι πρέπει να πάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας αλλά και οργάνωσης. Με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλες τις εκφάνσεις και με την καλύτερη υποστήριξη – αναδιοργάνωση του στελεχιακού μας δυναμικού. Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε.

«112» λοιπόν, ένας τριψήφιος αριθμός. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πρώτο ένα (1) σηματοδοτεί το ενδιαφέρον για τον πολίτη, το επόμενο ένα (1) σηματοδοτεί το ψηφιακό κράτος, το δύο (2) είναι η ένωση και το άθροισμα αυτών των πολιτικών.

Ας κρατήσουμε λοιπόν όλοι στην μνήμη μας αυτόν τον νέο αριθμό, θα ξεκινήσει η λειτουργία του από 1/1/2020 και εύχομαι βέβαια να μας είναι ολοένα και λιγότερο αναγκαίος.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους που εργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο».

Πώς θα λειτουργεί το «112»

Στην ολοκληρωμένη μορφή του το «112» περιλαμβάνει εισερχόμενο σκέλος, όπου οι πολίτες μπορούν να καλούν για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη από οπουδήποτε στην ΕΕ, και το νέο εξερχόμενο σκέλος, χάρη στο οποίο πολίτες που βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων σε περιπτώσεις καταστροφών.

Τα μηνύματα δεν επιφέρουν οποιαδήποτε χρέωση. Θα είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, θα είναι προσαρμοσμένα στο είδος της εκάστοτε καταστροφής και θα παρέχουν οδηγίες και μέτρα αυτοπροστασίας.

Το εξερχόμενο σκέλος θα ενεργοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που εκτιμάται πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των πολιτών και όχι για κάθε συμβάν. Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν αμέσως υπόψη κάθε ειδοποίηση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους δίνονται. Αυτό δεν υποκαθιστά άλλες μεθόδους ειδοποίησης από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ειδικά τις νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες έχει διαπιστωθεί πως «κλασικές» λύσεις είναι αποτελεσματικότερες.

Η υπηρεσία προβλέπει την αποστολή μηνυμάτων διαφορετικών τύπων ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δυνητικοί αποδέκτες, ανεξάρτητα από το είδος κινητού τηλεφώνου που διαθέτουν.

Οι πολίτες που διαθέτουν «έξυπνες» συσκευές (smartphones) δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια ώστε να λάβουν προειδοποιητικά μηνύματα, πέραν του να διατηρούν ενημερωμένο το λογισμικό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όσοι διαθέτουν συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας θα χρειαστεί να εγγραφούν στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το ίδιο ισχύει για όσους επιθυμούν να ειδοποιούνται μέσω email ή φωνητικού συναγερμού.




Εμμονή στην στήριξη της ανομίας καταλογίζει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ



Για «εμμονή στη στήριξη της ανομίας» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με «αμείλικτα ερωτήματα» που προκύπτουν από την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι.

«Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ' οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτίριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν».


Ψήφος εμπιστοσύνης δίνουν οι πολίτες σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη



Δημοσκόπηση διεξήγαγε η εταιρεία PULSE, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση έγινε πάνω στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει την αστυνομία και να δημιουργήσει εντυπώσεις στους πολίτες αναφέροντας περιστατικά αστυνομικής βίας.



Η πρόθεση ψήφου 

Νέα Δημοκρατία 38%,
ΣΥΡΙΖΑ 25%,
ΚΙΝΑΛ 6,5%,
ΚΚΕ 5,5%,
Ελληνική Λύση 4,5% και
Μέρα25 στο 3%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά απο τον Τσίπρα 18 μονάδων 



Κυριάκος Μητσοτάκης 45% 
Αλέξης Τσίπρας 27%.

Στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης όπως παλαιότερα, καθώς έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας.

5 στους 10 Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία. Μάλιστα, ακόμα και το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.


Ιταλία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας - Χειροπέδες σε 334 άτομα


Οι Ιταλοί καραμπινιέροι ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν μεγάλη έφοδο εναντίον της μαφίας της Καλαβρίας, "Ντραγκέτα", συλλαμβάνοντας 334 άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, λογιστές, ένας πρώην βουλευτής του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο πρόεδρος της ένωσης δημάρχων της Καλαβρίας.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση από την εποχή της μεγάλης δίκης του Παλέρμο» (475 κατηγορούμενοι, που δικάστηκαν από τον Φεβρουάριο του 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1987), δήλωσε ο εισαγγελέας κατά της μαφίας στην περιοχή του Καταντζάρο, Νίκολα Γκρατέρι, ένας από τους Ιταλούς δικαστές που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του οργανωμένου εγκλήματος.



Συνολικά, 416 άτομα αποτελούν αντικείμενο αυτής της τεράστιας έρευνας με στόχο τις "οικογένειες" των Βίμπο Βαλέντια, Μανκούσο ντι Λιμπάντι και Λο Μπιάνκο-Μπάρμπα. Οι ερευνητές κατέσχεσαν επίσης προϊόντα αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των τοπικών προσωπικοτήτων που συνελήφθησαν είναι ο Τζιανκάρλο Πιτέλι, ένας γνωστός δικηγόρος του Καταντζάρο (Καλαβρία, νοτιοανατολική Ιταλία), πρώην βουλευτής και πρώην συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια (του κεντροδεξιού κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) για την Καλαβρία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής με την επωνυμία "Ρινασκίτα Σκοτ", συνελήφθη επίσης ο περιφερειακός πρόεδρος της Anci (της ένωσης των δημάρχων) και δήμαρχος του Πίτσο (στην περιοχή Βίμπο Βαλέντια), ο κεντροαριστερός Τζιανλούκα Καλίπο.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επίσης ο Φιλίπο Νέσκι, διοικητής της δημοτικής αστυνομίας της περιοχής Βίμπο Βαλέντια και ο Μάριο Αρτούσα, ένας γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της ένδυσης.

Περίπου 2.500 καραμπινιέροι, μεταξύ των οποίων μέλη της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Ros, συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή υποστηριζόμενοι από αλεξιπτωτιστές του στρατού.

Οι συλληφθέντες διώκονται ως ύποπτοι κυρίως για διασυνδέσεις με εγκληματίες της μαφίας, ανθρωποκτονίες, εκβιασμούς, τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η επιχείρηση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε πολλά χρόνια και αφορούσε όχι μόνο την περιοχή του Βίμπο Βαλέντια όπου η Ντραγκέτα είναι ενεργή αλλά και άλλες περιοχές όπως η Λομβαρδία, το Πιεμόντε, η Βενετία, η Λιγουρία, η Εμίλια Ρομάνα, η Τοσκάνη, το Λάτιο, η Σικελία, η Απουλία, η Καμπανία και Μπαζιλικάτα.

Ορισμένοι από τους υπόπτους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.


Πηγή : protothema.gr


Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τριών κτηρίων σε κατάληψη στο Κουκάκι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες και αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα, όπως για παράδειγμα αυτό της σωματικής βλάβης.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν όχι ένας αλλά τρεις εισαγγελείς και οι κατ' οίκον έρευνες διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.


Χρυσή Αυγή: Θα πάρει πάνω από 8 εκατ. ευρώ από το κράτος αν αποδειχθεί ότι δεν συνέστησε εγκληματική οργάνωση


Σημαντικότατες οικονομικές προεκτάσεις ενδέχεται να επιφέρει η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής που κρίνει πως το εν λόγω εθνικιστικό κόμμα θα πρέπει να αθωωθεί για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εάν η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας κας Αδαμαντίας Οικονόμου γίνει όντως δεκτή από την έδρα, τότε ανοίγει διάπλατος ο δρόμος προκειμένου να καταβληθεί στον λαϊκό σύνδεσμο το σύνολο των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης που έχει δεσμευτεί από το 2013, ακριβώς επειδή η ηγετική ομάδα και κάποια από τα μέλη της δικάζονται. Μιλάμε για ένα ποσό που πλέον ξεπερνά τα… οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, χθες η κ. Οικονόμου, σε μια αγόρευση που διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή όλων των μελών της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από το κακούργημα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης που τους είχε οδηγήσει άλλωστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όπως είπε, «δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τα κακουργήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ούτε εντολή του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η ηγεσία».

Εάν η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού γίνει δεκτή από το δικαστήριο τότε η Χρυσή Αυγή θα γίνει ένα από τα πλουσιότερα κόμματα σε επίπεδο ισολογισμού κερδών – ζημιών. Θυμίζουμε ότι από το 2013 η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει τροπολογία βάσει της οποίας αναστέλλεται η καταβολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων τα στελέχη διώκονται για εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικές πράξεις, διάταξη που προφανώς «φωτογράφιζε» το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. Το 2015 υπήρξε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αποφάνθηκε ότι νομικά είναι ορθή η διάταξη, με το σκεπτικό ότι υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνταν για δραστηριότητες που θα ήταν αντίθετες προς το Σύνταγμα της χώρας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Όλα αυτά τα χρόνια η κρατική επιχορήγηση προς τη Χρυσή Αυγή υπολογιζόταν κανονικά από το υπουργείο Εσωτερικών και προς τον λαϊκό σύνδεσμο, αλλά έμπαινε σε έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό έτσι ώστε να τα πάρει μονάχα εάν τυχόν κριθεί δικαστικά ότι τα μέλη της δεν αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση. Ειδάλλως θα επιστραφούν στο κράτος. Η πρόταση της εισαγγελέως αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της απόδοσης των χρημάτων προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόνο για το έτος 2019 η Χρυσή Αυγή έχει λαμβάνειν 1.060.000 ευρώ λόγω των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Υπάρχει πάντως και μια σημαντική λεπτομέρεια. Για να πάρει η Χρυσή Αυγή τα χρήματα, θα πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η απόφαση. Εάν τυχόν το δικαστήριο κάνει αποδεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πως το εθνικιστικό κόμμα δεν έχει σχέση με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και υπάρξει έφεση, θα πρέπει να αναμένουμε και την απόφαση του Εφετείου.


Πηγή : newsbeast.gr


ΕΛΠΙΣ: Η ίδια η γυναίκα δήλωσε πως ο τραυματισμός προήλθε από πλαστική σφαίρα και καταγράφηκε ως ιστορικό



Δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε όμως να επιβεβαιωθεί από το νοσοκομείο «Ελπίς» ότι ο τραυματισμός της 28χρονης γυναίκας κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι την Τετάρτη, οφείλεται σε πλαστική σφαίρα. Αυτό δήλωσε στο CNN Greece ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Χρήστος Βαράκης. Η δήλωση έγινε μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας που συνοδεύει την καταγγελία του, Γιάννη Ραγκούση και πράγματι προέρχεται από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων του νοσοκομείου. 

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, η 28χρονη προσήλθε χθές το πρωί, στις 11:00 στο νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικού.



Από την ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε εκδορά και αιμάτωμα στον αριστερό μαστό. Η ίδια δήλωσε πως ο τραυματισμός προήλθε από πλαστική σφαίρα και καταγράφηκε ως ιστορικό. Καθώς ήταν καλά στην υγεία της η 28χρονη αποχώρησε, και πάλι συνοδεία αστυνομικού. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαράκης, δεν μπορεί να πει το νοσοκομείο, εάν το τραύμα οφείλεται σε πλαστική σφαίρα ή σε ελαστική μπάλα.


Αυτοί που πήγαιναν μάρτυρες υπέρ Κουφοντίνα λένε επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών τον Χρυσοχοίδη


Είναι τραγικό να συνεχίζουμε ακόμα να ασχολούμαστε με το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ασύστολα ψέματα, και προσπαθεί να απαξιώσει την αστυνομία στα μάτια των πολιτών για να προστατέψει τους συντρόφους τους.

Ακροαριστεροί εθνομηδενιστές, επικίνδυνοι που έχουν στις τάξεις τους κακοποιούς συντρόφους αντιεξουσιαστές τους οποίους προστατεύουν, υμνούν και στέκονται δίπλα σε εκτελεστές τρομοκράτες όπως ο Κουφοντίνας.

Αυτοί λοιπόν οι ακροαριστεροί Συριζαίοι, με θράσος θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα κατά της αστυνομίας για αν προστατέψουν κακοποιούς συντρόφους αντιεξουσιαστές. «Ψευδόμενο» και «επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας χθες στον κ. Αλιβιζάτο, είχε το θράσος να κάνει λόγο για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να πείσει το πανελλήνιο πως οι εικόνες που είδε από την αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι -άσχετο με την κατάληψη- τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη αθώων πολιτών, ήταν στη φαντασία του», αναφέρει η ανακοίνωση των επικίνδυνων ακροαριστερών.

Προσθέτει λέγοντας και πάλι ψέματα για δήθεν πλαστικές σφαίρες: «Ωστόσο, για κακή του τύχη, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η καταχώρηση των ιατρών στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου "Ελπίς", σύμφωνα με την οποία νεαρή γυναίκα, που διακομίστηκε με χειροπέδες και συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή της, έφερε τραύμα από πυροβολισμό εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο αριστερό στήθος».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να αφήσει τα ψέματα και να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που δημιουργούνται». Και τονίζει: «Δεδομένου ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει προμηθευθεί επισήμως οπλισμό με πλαστικές σφαίρες, έχει δώσει εντολή για εξαγορά σχετικού οπλισμού;». «Τι απαντά στην επίμαχη καταγγελία για πυροβολισμό με όπλο με πλαστικές σφαίρες;». «Ο ίδιος ήταν ενήμερος για την εντολή εισβολής σε οικία χωρίς εισαγγελική παραγγελία και για τη χρήση πλαστικών σφαιρών;».

«Οι σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις αλλά και ο ξυλοδαρμός χθες των τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μετά από αντισυνταγματική παραβίαση του οικιακού ασύλου, δεν διαψεύδουν απλά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση απάτη του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών και το Σύνταγμα, αλλά με τον αυταρχισμό της γεννά την ανασφάλεια και τον φόβο».