Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αν χτυπήσετε τους Κούρδους θα αντιδράσουμε, απαντούν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν



Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, διαμήνυσε στον τούρκο ομόλογό του σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν σε ενδεχόμενη κακομεταχείριση των Κούρδων συμμάχων τους στη Συρία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ωστόσο ο Μπόλτον δεν θεωρεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον «σνόμπαρε» επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Ο αξιωματούχος αυτός, που συνοδεύει τον Μπόλτον στην περιοδεία του, σημείωσε ότι δεν είχε επισημοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Μπόλτον, ενοχλημένος για τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας. «Δεν είναι ανάγκη» να συναντήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το «βαρύ» πρόγραμμά του.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον Μπόλτον που σε δηλώσεις του είχε ουσιαστικά ζητήσει κάθε δράση της Τουρκίας στην περιοχή να είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Σύμβουλο Ασφαλείας, λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τα σχόλιά του που έκανε από το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε πως περιμένει από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που δόθηκαν σε πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας, οι οποίες υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αλλά θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα.

«Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακτηθούν όλα τα όπλα που δόθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας.


Πηγή : in.gr


Απαράδεκτο: Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας χωρίς θέρμανση


Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε δημόσιες δομές της χώρας, λόγω βλαβών στα συστήματά θέρμανσης.

Μετά το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» που μπήκε στο προσκήνιο από τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ακολουθεί το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ενας νευραλγικός χώρος του νοσοκομείου, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όπου υποβάλλονται σε μετάγγιση εκατοντάδες ασθενείς, δεν έχει θέρμανση τα τελευταία τρία 24ωρα, μετά από βλάβη του κεντρικού συστήματος κλιματισμού.

Το πρόβλημα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook o νευροχειρουργός του νοσοκομείου και μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κ. Πάνος Παπανικολάου. «Χωρίς θέρμανση από προχθές η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΗ πλέον η περίθαλψη πολυμεταγγιζόμενων ασθενών» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που εδωσε στους εργαζόμενους ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Ιωάννης Κούρλας, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την επισκευή της βλάβης και τη μεταφορά των ασθενών για μετάγγιση στο χώρο της Νεφρολογικής κλινικής.

Συνθήκες ψύχους και για την τραπεζαρία των γιατρών
Το πρόβλημα, όμως, με τη θέρμανση δεν αφορά μόνο τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά και τον χώρο της τραπεζαρίας των γιατρών. Όπως αναφέρει ο νευροχειρουργός, «Καλά για την τραπεζαρία όπου τρώνε οι εφημερεύοντες και είναι εδώ και χρόνια μόνιμα Ανταρκτική τον χειμώνα και Σαχάρα το καλοκαίρι, δεν συζητάμε καν».


Panagiotis G Papanikolaou
20 ώρες πριν
Χωρίς θέρμανση από προχθές η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.
Πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΗ πλέον η περίθαλψη πολυμεταγγιζόμενων ασθενών.
Καλά για την τραπεζαρία όπου τρώνε οι εφημερεύοντες και είναι εδώ και χρόνια μόνιμα Ανταρκτική τον χειμώνα και Σαχάρα το καλοκαίρι, δεν συζητάμε καν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέο "γλύψιμο" Σαρίδη στην κυβέρνηση αλλά προσεκτικός για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Γελάνε σε όλες τις Ηπείρους παρακολουθώντας την πολιτική ζωή της χώρας μας!!!! 

Νέες δηλώσεις από τον τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης στο Θέμα 104,6, που προσπαθεί και αυτός να επιβιώσει πολιτικά ποντάροντας στην τελειωμένη κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο βουλευτής εξέφρασε σήμερα την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει, όπως  ο ίδιος λέει και γελάει ο κόσμος, το θετικό νομοθετικό της έργο, αλλά ξεκαθάρισε γιατί φοβάται και την κοινωνία ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο Σαρίδης είπε:

«Αν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλωμένης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμη. Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;».

Είπε επίσης προκαλώντας και μην έχοντας αίσθηση τι λέει ότι : «Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα εθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν». θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον θυμάται και να τον βολέψει ο Τσίπρας ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό με την δικαιολογία ότι:  «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χρόνια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι 8 μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλά δειλά στα πόδια της. Ο βασικός λόγος όμως ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα φέρει πρόταση νόμου που αφορά πάνω από 1 εκατ. πολίτες για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».



Νέα πρόκληση από την ΕΡΤ έδωσε 900.000€ για υπερωρίες υπαλλήλων της



Την τελευταία ημέρα του χρόνου δημοσιεύτηκε με ΦΕΚ η έγκριση υπερωριακής απασχόλησης πέρα από το κανονικό ωράριο του προσωπικού της ΕΡΤ για το 2019. 

Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ διαβάζουμε, λοιπόν, πως: "από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη ύψους έως 900.000,00€ (συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών), για την οποία υπάρχει πίστωση και βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ Α.Ε. του οικονομικού έτους 2019".

Και συνεχίζει αναφέροντας: "Εγκρίνει την υπερωριακή απασχόληση πέρα από το κανονικό ωράριο του προσωπικού για το έτος 2019, εξαιρουμένων των εργαζομένων που κατέχουν θέσεις ευθύνης (Προϊστάμενοι Τμημάτων, Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών), προκειμένου να είναι εφικτή η εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας και η ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών και υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε., όπως αυτές της έχουν ανατεθεί με τον ιδρυτικό της νόμο".

Το ποσό των 900.000 ευρώ κατατμείται ως εξής:

480.000 ευρώ για υπερωριακή απογευματινή εργασία
220.000 ευρώ για υπερωριακή νυκτερινή εργασία και
200.000 ευρώ για υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες

Δείτε το ΦΕΚ:










Πηγή : omadaalithias.gr


Γελάνε τα έδρανα στην βουλή με την προκλητικότητα Παπαχριστόπουλου : Δεν παραδίδω την έδρα μου



Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έδειξε σε όλους ότι πρόκειται καθαρά για την καρέκλα και την διατήρηση της βουλευτικής του αποζημίωσης, λέγοντας ότι αν ο Πάνος Καμμένος με διαγράψει σήμερα δεν θα παραδώσω την έδρα.

Ο Παπαχριστόπουλος είπε, ότι θα παραδώσει την έδρα του μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση, γλύφοντας έτσι τον Τσίπρα και ότι στην περίπτωση που σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ του ζητήσει ο Πάνος Καμμένος να παραδώσει την έδρα του, δεν θα το κάνει.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων «αν σας διώξει, σας διαγράψει, ο Καμμένος σήμερα, όταν θα κληθείτε να πάρετε θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραδώσετε την έδρα σας;» ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε ευθέως ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και ότι θα το κάνει μόνο «όταν θα εκλειψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

Για να θολώσει τα νερά για σχετική του συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαχριστόπουλος είπε ότι εφόσον διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ θα είναι ελεύθερος πολίτης για να πάει σπίτι του ή για να κάνει διακοπές.


Αυγενάκης: Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας



«Η αποχώρηση του κ. Καμμένου και των υπουργών του -όταν και αν αυτή γίνει- από την κυβέρνηση δημιουργεί νέα δεδομένα» υποστηρίζει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά».

Ερωτηθείς για το χρόνο των εθνικών εκλογών, ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει συσχετισμός με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει ωστόσο ότι «ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει εθνικές εκλογές την άνοιξη, δεν μπορεί να αναβάλει ούτε τις αυτοδιοικητικές, ούτε τις ευρωεκλογές» και σημειώνει ότι «κάλπες θα στηθούν και σε αυτές οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Αναφορικά με το αν θα καταθέσει ή όχι πρόταση μομφής η ΝΔ ο γραμματέας της Π.Ε δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι στο τραπέζι όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά όπλα και υπογραμμίζει ότι «αν θέλει ο κ. Καμμένος να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών έχει μια και μόνη επιλογή. Να αποσύρει εδώ και τώρα τους βουλευτές του ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «υπάρχει σκευωρία με στόχο την εξόντωση των αντιπάλων» και σημειώνει ότι «μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι κατηγορίες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον τότε υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη καθώς και άλλες προσωπικότητες που είχαν στοχοποιηθεί, συντονισμένα από την κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος μίλησε για καταστροφική πολιτική από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης αφενός δηλώνει «εμείς δεν μένουμε σε δηλώσεις επιμέρους στελεχών άλλων κομμάτων» και αφετέρου υποστηρίζει ότι «το σενάριο αυτοδυναμίας της ΝΔ, μέρα με τη μέρα, ισχυροποιείται».

Τέλος σχολιάζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα τυχόν φαινόμενα αντάρτικων ψηφοδελτίων, ο γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια μάχη που σε πολλές περιπτώσεις έχει πολιτικά χαρακτηριστικά» και τελειώνει λέγοντας: «Πρέπει και επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μας για τη μεγάλη νίκη και την επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθεί η συνέντευξη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κύριε Αυγενάκη, το 2019 είναι εκλογικό έτος και μάλιστα πολλαπλών εκλογών. Αναφορικά με τις εθνικές εκλογές θεωρείτε ότι θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών ή θα γίνουν, όπως επιμένει ο πρωθυπουργός τον προσεχή Οκτώβριο;

Η κυβέρνηση τρίζει συθέμελα από τα δυσώδη σκάνδαλα, την οικονομική αποτυχία, την πρωτοφανή υπονόμευση του κράτους δικαίου. Και όλα όσα συμβαίνουν, είναι τα είδωλα του κ. Τσίπρα. Η πτώση της κυβέρνησης ξεκίνησε και θα είναι εκκωφαντική. Αργά ή γρήγορα και το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο, ένα νέο Κοινοβούλιο και μια νέα μεταρρυθμιστική και φιλελεύθερη κυβέρνηση θα εκλεγεί στη χώρα. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την παρακμή των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου. Οι Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Θα λέγατε ότι οι εκλογές θα είναι συνάρτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Υπάρχει αναμφισβήτητα ένας συσχετισμός, ωστόσο κι αν ακόμη δεν κάνει ο κ. Τσίπρας εθνικές εκλογές την άνοιξη, δεν μπορεί να αναβάλει ούτε τις αυτοδιοικητικές, ούτε βέβαια τις ευρωεκλογές. Κάλπες θα στηθούν και σε αυτές οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει. Θα του προτείναμε μέχρι τότε να κυκλοφορούσε για λίγο στο δρόμο και να άκουγε τον κόσμο. Θα ήταν, αν μη τι άλλο, πιο συγκρατημένος και ίσως και λιγότερο αλαζόνας. Αποτελεί παρελθόν για τους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή.

Η ΝΔ προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής και με ποιο στόχο;

Προφανώς είναι στο τραπέζι όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά όπλα που έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως θυμάστε η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και έδωσε την ευκαιρία να σταματήσει η Συμφωνία των Πρεσπών πριν καν υπογραφεί. Αν θέλει ο κ. Καμμένος -που εξειδικεύεται σε ψευτολεονταρισμούς, κωλοτούμπες και υπεκφυγές- να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών έχει μια και μόνο επιλογή. Να αποσύρει εδώ και τώρα τους βουλευτές του ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Θα κοιτούν άπραγοι οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος να ολοκληρώνεται η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ενώ δήθεν θέλουν να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία των Πρεσπών; Τι ακριβώς περιμένουν; Να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και να πουν μετά ότι διαφωνούν; Ποιον κοροϊδεύουν; Και κυρίως ποιος πιστεύει πια τον κ. Καμμένο ότι δεν θυσιάζει ακόμη και το εθνικό συμφέρον για να παραμείνει για λίγους ακόμη μήνες στην καρέκλα του; Και για να τελειώνουμε με αυτή την κοροϊδία προς τους πολίτες, οι βουλευτές ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν πλέον και ατομικά την ευθύνη.

Πάρα ταύτα, κύριε Αυγενάκη, προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ «θα οδηγηθούμε σε ψήφο ανοχής όπως συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη». Τι απαντάτε;

Η αποχώρηση του κ. Καμμένου και των υπουργών του -όταν και αν αυτή γίνει- από την κυβέρνηση, δημιουργεί νέα δεδομένα. Οπότε για μας είναι απαραίτητο ο κ. Τσίπρας, να προσέλθει στη Βουλή και να αναζητήσει μια νέα πλειοψηφία. Διαφορετικά δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα, μεταπολιτευτικά. Δεν υπάρχουν πλειοψηφίες αλλά καρτ.

Πώς κρίνετε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis;

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο άλλοτε «ήρωας» κατά τον κ. Τσίπρα, κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να ενοχοποιήσει τους κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση απαξιώνει τον μάρτυρα και ισχυρίζεται ότι πλέον είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis. Το ερώτημα που απευθύνουμε εμείς είναι: Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;

Δηλαδή θεωρείτε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο;

Σκευωρία σίγουρα υπάρχει με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αυτό είναι βέβαιο. Επιπλέον οι συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση μας κάνουν, να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη υπόθεση παρακράτους. Μετά και τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη, κατέρρευσαν σαν «χάρτινος πύργος» οι κατηγορίες για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον τότε υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και άλλες προσωπικότητες που είχαν στοχοποιηθεί συντονισμένα από την κυβέρνηση. Είναι πλέον γνωστό πως αυτή η κυβέρνηση όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε πολιτικό επίπεδο τους αντιπάλους της, επιστρατεύει τις προσφιλείς σε αυτή σταλινικές μεθόδους λασπολογίας και κατασυκοφάντησης.

Είναι πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές επειδή δεν λειτουργούν καθ΄ υπαγόρευση του, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Πλέον όταν ακούμε Πολάκης ξέρουμε όλοι ότι είναι καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δικάζει, να καταδικάζει και ταυτόχρονα να καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη επειδή δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες της. Με αφορμή την υπόθεση αυτή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή. Το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό απειλή. Και είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Κύριε Αυγενάκη, θα ήθελα να σας ρωτήσω σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές ποιο θεωρείτε το πιο πιθανό σενάριο: Εκλογές με απλή αναλογική ή κυβέρνηση συνεργασίας; Και πώς μπορεί να συνεργαστεί η ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ όταν πρόσφατα ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για καταστροφική πολιτική από την πλευρά της ΝΔ;

Το σενάριο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται. Η ΝΔ θα καταγράψει πολύ μεγάλο ποσοστό και μια καθαρή νίκη. Ωστόσο, εμείς δεν μένουμε σε δηλώσεις επιμέρους στελεχών άλλων κομμάτων. Αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας είναι άμεσα πολιτική αλλαγή και στη συνέχεια μια ευρεία κοινωνική και κοινοβουλευτική συμμαχία. Στόχος μας είναι με αφετηρία τα κοινά σημεία μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, να «συναντηθούμε» σε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να κάνουμε πράξη το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα που ξεφεύγει από την μνημονιακή ή αντιμνημονιακή ατζέντα. Το δικό μας πρόγραμμα έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι για τη νίκη, η οποία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να πάμε τη χώρα μπροστά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, υπηρετώντας την ενότητα και τον ελληνισμό. Θα αναζητήσουμε συνεργασίες ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος και του αριθμού των εδρών που θα εξασφαλίσει η ΝΔ μετά τις εκλογές.

Αλήθεια, συμφωνείτε με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που προέβλεψε νέα μέτρα και ανάγκη νέας χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η χώρα;

Κυρία Αδηλίνη, ο λόγος που ζητάμε να γίνουν το ταχύτερο δυνατό εκλογές και όχι στην ώρα τους είναι ότι η παράταση αυτής της παρακμιακής κατάστασης με την παραμονή μιας απολύτως απονομιμοποιημένης κυβέρνησης στην ηγεσία της χώρας κοστίζει πολύ ακριβά σε όλους τους Έλληνες. Υπονομεύει κάθε μέρα την οικονομία, παρατείνει την αβεβαιότητα στο επενδυτικό πεδίο καθώς κανείς δεν δεσμεύει σήμερα τα λεφτά του στην Ελλάδα. Η επιστροφή της κυβέρνησης στην παλιά κακή συνταγή που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού ώστε η χώρα να έχει πρόσβαση στις αγορές και τελικά οι μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν λογικά επιτόκια δανεισμού, ώστε να επεκταθούν και να δημιουργήσουν δουλειές.

Να περάσουμε και στην τοπική αυτοδιοίκηση και να σας ρωτήσω: Σας προβληματίζει στη ΝΔ το φαινόμενο αντάρτικων ψηφοδελτίων;

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μία μάχη που σε πολλές περιπτώσεις έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως στις περιφέρειες ή τους μεγάλους δήμους. Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες ο στόχος μας είναι να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι και οι 13 περιφέρειες «γαλάζιες». Κι αυτό διότι οι περιφέρειες είναι βραχίονας ανάπτυξης και πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία με το κεντρικό κράτος.

Σε ότι αφορά τους δήμους. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα, κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους, όμως, όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας και είμαι βέβαιος ότι θα κινηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

Δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τι κάνει το κόμμα για εμάς ή τι έκανε το κόμμα για εμάς ή τι πικρία μπορεί να έχουμε, και απευθύνομαι στα αυτοδιοικητικά στελέχη-μέλη του κόμματός μας. Είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την Παράταξη και κατ΄ επέκταση για τη χώρα μας. Και εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει και επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μας για τη μεγάλη νίκη και την επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα και θα το καταφέρουμε. Σταθερότητα, ρεαλισμό, μέθοδο και σχέδιο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : «Ουαί υμίν γραμματείς και Συριζαίοι υποκριταί»



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις πρώτες δήθεν αποκομματικοποιημένες επιλογές γραμματέων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

«Ουαί υμίν γραμματείς και Συριζαίοι υποκριταί»

Με το πρόσχημα της τάχα αποκομματικοποίησης του Δημοσίου, η κυβέρνηση επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο.
 
Το σχέδιο τους αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. Αυτό που η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας.
 
Πρόκειται για τους κ. Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων.
 
Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.
 
Για την θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου.
 
Για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.
 
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ.  Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν.
 
ΥΓ: Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ. Σταθάκη και Βίτσα στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν.
 

Κατεβάστε εδώ τα στοιχεία που δείχνουν την ταύτιση των προκηρύξεων με τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.



Ντόρα: Ας είναι το 2019 αφετηρία εθνικής αναγέννησης



Άρθρο στην εφημερίδα » Το Βήμα της Κυριακής».

Το 2018 υπήρξε μία αρνητική χρονιά για την ελληνική οικονομία και συνακόλουθα τους Έλληνες πολίτες. Οι ρυθμοί ανάπτυξης παρέμειναν για ακόμη μία χρονιά υποτονικοί, αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσει το ευνοϊκό διεθνές κλίμα. Η οικονομία παραμένει αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε, η ισχνή αύξηση των εξαγωγών εξισορροπήθηκε από τις αυξημένες εισαγωγές, οι επενδύσεις ακόμη αναζητούνται. Με λίγα λόγια, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης, όπου οι φόροι και τα έσοδα αυξάνονται ενώ η ανάπτυξη χωλαίνει και το δημόσιο χρέος παραμένει αμείωτο.

Στο πεδίο της καθημερινότητας οι πολίτες αγκομαχούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2017 συγκριτικά με το 2016 κατά 3,5%, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ενώ η μείωση της ανεργίας βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη μετατροπή συμβάσεων σε συμβάσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης. Τέσσερις στους δέκα Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη των φαρμάκων τους, περισσότεροι από δύο στους δέκα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας των κατοικιών τους. Και η Eurostat μας πληροφορεί ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια στιγμή που η φορολογική αφαίμαξη συνεχίζεται από μία κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή επέλεξε να απομυζήσει κάθε κινητή και ακίνητη οικονομική αξία. Η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της φορολογίας την περίοδο 2015-2017, σε μία περίοδο που οι φόροι μειώνονται παγκοσμίως. Και οι έμμεσοι φόροι, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους κατευθύνεται στην κατανάλωση, αντιστοιχούν στο 39,1% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, δίνοντας στη χώρα μας ακόμη μία θλιβερή πρωτιά. Γίνεται έτσι αντιληπτό πώς αντιλαμβάνεται ο υπουργός Οικονομικών την ταξική πολιτική που επαίρεται ότι εφαρμόζει. Όμως οι πολίτες θέλουν αξιοπρέπεια και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Δεν αρκούνται σε αβέβαια και αναποτελεσματικά οικονομικά επιδόματα που τους καθιστούν ομήρους των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης και ενθαρρύνουν τις πελατειακές σχέσεις, αφού προηγουμένως τους έχει γονατίσει οικονομικά.

Δυστυχώς οι εκτιμήσεις για το 2019 δεν μπορεί παρά να κινούνται στην ίδια αρνητική κατεύθυνση. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη επιβραδύνονται και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εμφανίζεται ξανά ιδιαίτερα ανήσυχο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να εφαρμόσει μία ορθολογική αναπτυξιακή πολιτική που θα ενισχύσει τις δυνητικές αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας. Αντίθετα, η μεταρρυθμιστική οκνηρία της κυβέρνησης και οι λανθασμένες προτεραιότητές της οδηγούν σε διαρκή απώλεια ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που με τη σειρά της υπονομεύει τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές δυνατότητες της. Οι πρόσφατες εκθέσεις των διεθνών οργανισμών επιβεβαίωσαν την συνεχιζόμενη υποχώρηση σχεδόν σε όλους τις δείκτες διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων. Περιορίζομαι να αναφέρω την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου η Ελλάδα σημειώνει περαιτέρω υποχώρηση τεσσάρων θέσεων (στην 57η θέση ανάμεσα σε 140 κράτη) καθώς και την Έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία επίσης υποχωρούμε κατά έξι θέσεις (στην 72η θέση ανάμεσα σε 190 κράτη).

Ακόμη χειρότερα και έχοντας εισέλθει στην προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ναρκοθετεί συνειδητά το μακρο-οικονομικό περιβάλλον. Ο προϋπολογισμός που συνέταξε (ο τελευταίος μιας σειράς προϋπολογισμών που αναθεωρούνταν συνεχώς προς το χειρότερο) αποτελεί μνημείο ανεδαφικών εκτιμήσεων. Υπερεκτιμά τους βασικούς δείκτες της οικονομίας ώστε να δημιουργήσει πλασματικό δημοσιονομικό χώρο και να δεσμεύσει πόρους σε ένα προεκλογικό παιχνίδι ανήθικο προεκλογικών υποσχέσεων. Δεν αρκείται στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία πρόθυμα δέσμευσε τη χώρα, αλλά επιδιώκει πρωτοφανή υπερ-πλεονάσματα, υπονομεύοντας τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα της χώρας αλλά και υποσκάπτοντας την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναμενόμενα έπειτα από τα παραπάνω, οι πολίτες δηλώνουν σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτε νομοτελειακό στην πορεία των οικονομιών και των κοινωνιών. Εμείς γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να επαναφέρουμε τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διαρκούς ανάπτυξης. Αρκεί βέβαια να πάρουμε τις ορθές οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις που θα τερματίσουν το φαύλο κύκλο της αντι-αναπτυξιακής εσωστρέφειας και των χαμηλών προσδοκιών. Και να απομακρύνουν, το συντομότερο δυνατό, οι πολίτες αυτή την αναποτελεσματική κυβέρνηση των «χαλασοχώρηδων» (για να θυμηθούμε το παπαδιαμαντικό διήγημα). Είναι γνωστό ότι, ο πολιτικός χρόνος ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς και πολλά πρέπει και μπορούν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασαν στη φετινή ΔΕΘ αλλά και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού της προγράμματός για την ανάπτυξη την επόμενη μέρα. Με κύριους άξονες τη διαμόρφωση ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα φορολογικού περιβάλλοντος, την προώθηση των κατάλληλων θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρουν δουλειές, και την μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας καθώς και την αποτελεσματική ενσωμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία. Και με επαρκώς επεξεργασμένες δράσεις και ικανό στελεχιακό δυναμικό ώστε να μη χάσουμε ούτε μία διαθέσιμη μέρα.

Ας είναι λοιπόν το 2019 έτος αφετηρίας για την αναγέννηση του τόπου.


Στέλεχος πετρελαϊκής συνελήφθη επειδή πέταξε δύο σκυλάκια από το μπαλκόνι



Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας πετρελαϊκής εταιρείας συνελήφθη με την υποψία ότι πέταξε δύο σκυλάκια ράτσας Τσιουάουα από μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο 51χρονος Τζέραλντ Τζέσκε, δικηγόρος και επικεφαλής συμφωνιών στη Βόρεια Αμερική για λογαριασμό της Mercuria Energy Group, με έδρα τη Γενεύη, τέθηκε υπό κράτηση στο Σικάγο, με την κατηγορία της βιαιοπραγίας σε βάρος ζώων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μία κλήση για ενδοοικογενειακή βία την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου το θύμα κατήγγειλε ότι ο Τζέσκε πέταξε τα δύο ζώα από το μπαλκόνι. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα.

«Το τσιουάουα, ηλικίας 17 ετών, πέθανε επιτόπου» τονίζεται στην έκθεση, ενώ προστίθεται ότι η τύχη του δεύτερου σκυλιού δεν είναι γνωστή.

Η Mercuria, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας ενέργειας παγκοσμίως, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με την νυν εργασιακή κατάσταση του Τζέσκε. Όμως, ένας εκπρόσωπος τύπου επισήμανε ότι η εταιρεία επιδεικνύει μηδενική ανοχή έναντι οποιουδήποτε είδους βίας από τους εργαζόμενούς της, είτε εντός του εργασιακού χώρου είτε οπουδήποτε αλλού.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σάλος από τη δήλωση Γάλλου συγγραφέα: Οι πενηντάρες παραείναι μεγάλες για να τις ερωτευτείς



Σάλο προκάλεσε με τις δηλώσεις του αναφορικά με τις γυναίκες ηλικίας 50 ετών ο Γάλλος συγγραφέας, Γιαν Μουάξ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Marie Claire, ο Μουάξ, που είναι γνωστός στη χώρα του,  δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί μία 50χρονη ή μεγαλύτερη γυναίκα, παρότι ο ίδιος είναι 50 ετών. Όπως είπε μάλιστα, θεωρεί «πολύ μεγάλες» τις γυναίκες αυτής της ηλικίας.

«Προτιμώ τα σώματα νεαρότερων γυναικών, αυτό εννοώ. Το σώμα μιας 25χρονης είναι εντυπωσιακό. Το σώμα μιας 50χρονης δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό» υπογράμμισε.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαρίνα Φουά, γνωστή Γαλλίδα κωμικός, αστειεύτηκε γράφοντας στο Twitter ότι, επειδή πρόκειται να κλείσει τα 49, τής απομένουν μόλις «ένας χρόνος και 14 ημέρες» για να συνάψει σχέση με τον συγγραφέα.

Αλλος χρήστης του Τwitter τον ειρωνεύτηκε γράφοντας ότι, μετά τα σχόλιά του, οι άνω των 50 ετών γυναίκες προφανώς «αναστέναξαν με ανακούφιση».

Ενας άλλος διερωτήθηκε: «Μπορούν οι γυναίκες κάτω των 50 να είναι εξίσου αόρατες για εσάς παρακαλώ;».

Σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές γυναίκες άνω των 50 ανήρτησαν φωτογραφίες τους εκθέτοντας με αυτοπεποίθηση τα σώματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Και άλλη τραγική προσωπικότητα των ΑΝΕΛ προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά... η κυρία Χρυσοβελώνη



Είναι βέβαιο ότι Παπαχριστόπουλος, Χρυσοβελώνη παρά την απέλπιδα προσπάθεια τους να επιβιώσουν πολιτικά θα πατώσουν και θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.

Μετά τον Παπαχριστόπουλο και η Χρυσοβελώνη δηλώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δείχνει ότι εύκολα μπορεί να ξεπουληθεί κάποιος για την καρέκλα.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ από κοινού με όργανα του κόμματος κοιτώντας προς την έξοδο των ΑΝΕΛ και "γλύφοντας" τον Σύριζα για την όποια πολιτική επιβίωση . 

Αναλυτικά η δήλωσή της Χρυσοβελώνη:

«1.Για την Συνθήκη των Πρεσπών, είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία.

Συνεπώς, έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο.

2. Εκείνοι που βιάζονται να λασπολογήσουν, είναι καλό να απομονώνονται.
Δεν χρειάζεται να διχάσουμε την κοινωνία, αλλά να την ενώσουμε, ακόμη και αν διαφωνούμε.

3.Υπενθυμίζω ότι στην ψηφοφορία το Καλοκαίρι του 2015, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα «Μνημόνιο» γιατί αυτό ήταν που συνέφερε τον τόπο και τους πολίτες του. Τον Αύγουστο του 2018 αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξαν. Σε κορυφαίες στιγμές επομένως, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για «κόκκινες γραμμές», δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Έχω την άποψη ότι η καλή αντίληψη και βαθιά μελέτη του συνόλου των δεδομένων, εγχώριων και διεθνών σε σχέση με την πατρίδα μας, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε επωφελείς λύσεις.

4. Hκυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και το μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη. Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες «πιέσεις» και αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμποδιστούν από κανέναν τώρα οι εξελίξεις για:

– καταπολέμηση της διαφθοράς,

– αποκατάσταση των αδικιών,

– ενίσχυση του κοινωνικού κράτους,

– οικονομική ανάπτυξη, επαναφορά των επενδύσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (εγχώριας και διεθνούς) στη χώρα μας,

– ανάδειξη της Ελλάδας στον πιο καίριο, σταθερό, σημαντικό παράγοντα ειρήνης, συνύπαρξης, συνεργασίας και συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων,

– αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

5. Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα συμμετάσχω γιατί δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».


Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα του Νεάντερταλ Πολάκη



Αμετανόητος και προκλητικός ο επικίνδυνος ακροαριστερός Παύλος Πολάκης βάλλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που συναντήθηκε με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης ομολογεί προκλητικά και αδιάφορα ότι ασκεί δημόσια κριτική στη δικαιοσύνη και λέει «όταν μετά συναντιέται ο Μητσοτάκης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προφανώς και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αλλά είναι περιφρούρηση της καθεστωτικής και συνταγματικής τάξης».

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΑΣΚΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,για συγκεκριμενες υποθεσεις,εχοντας στειλει πριν αναφορες στον Αρειο παγο ειναι "ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ" !!!!!
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ,προφανως και βεβαιως-βεβαιως δεν ειναι παρεμβαση στη δικαιοσυνη ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ......
...οσο κι αν ειναι καταχνια και σκοτεινια μεγαλη
θα τηνε βρει τη περασια ο ηλιος να προβαλλει ...