Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταξιοδοτικό: 150.000 ασφαλισμένοι «γλιτώνουν» τα νέα όρια ηλικίας




Πώς μπορούν να κερδίσουν έως και 17 έτη κάνοντας αίτηση τώρα -Υπάρχουν παράθυρα στο νόμο που επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση πριν τα 62 ή τα 67 - Ακόμη και στα 55 μπορούν να πάρουν σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης τους ως και 17 έτη μπορούν να αποτρέψουν σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» περίπου 150.000 ασφαλισμένοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπάρχουν τέσσερα παράθυρα  ανοιχτά μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου στο ασφαλιστικό.

Ο νόμος μπορεί να ψηφίστηκε και να δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου, πλην όμως η ισχύς των νέων διατάξεων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το σημαντικότερο δε είναι πως ορισμένες από αυτές θα επανεξεταστούν ή θα διορθωθούν παρασύροντας και την ημερομηνία για την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου, που συνδέεται με την έκδοση υπουργικής απόφασης αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο διάστημα αυτό υπάρχουν ευκαιρίες και τέσσερα, τουλάχιστον, παράθυρα, που για 150.000 ασφαλισμένους αποτελούν σανίδα σωτηρίας στο τσουνάμι των ανατροπών που έρχεται μετά τις εκλογές σε όρια ηλικίας, και υπολογισμό συντάξεων.

Οι ευκαιρίες και τα παράθυρα που ανοίγει το «κενό» από την ψήφιση έως την πλήρη εφαρμογή του νόμου αφορούν όλους όσοι πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 και συμπλήρωσαν, ή συμπληρώνουν, με τη χρήση πλασματικών ετών, ακόμη και σήμερα, το χρόνο που έπρεπε να έχουν μέχρι το 2012, ώστε να αποχωρήσουν πριν από τα 62 και τα 67.

Τα παράθυρα που είναι ανοιχτά μέχρι να αποσαφηνιστεί πότε ακριβώς θα ισχύσει ο νόμος για τα νέα όρια ηλικίας και πώς θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του, αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις».

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για άμεση έξοδο για όσους ασφαλισμένους συμπληρώνουν την ηλικία που θα έβγαιναν στη σύνταξη μετά τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή μετά τις 14 Αυγούστου του 2015. Η ισχύς του νόμου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που ήδη συντάσσουν τα συναρμόδια υπουργεία, αρχίζει από τις 19 Αυγούστου, που υπογράφτηκε η νέα δανειακή σύμβαση με το νέο μνημόνιο, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο τελευταίο άρθρο του ν. 4336/15, αντί της 14ης Αυγούστου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Κερδισμένοι είναι όσοι συμπληρώνουν την ηλικία που θα έβγαιναν στη σύνταξη από τις 14 ως τις 19 Αυγούστου, αρκεί να έχουν συμπληρωμένο και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για να αποχωρήσουν με τις παλιές διατάξεις. Κερδισμένοι είναι, όμως, και όσοι συμπληρώνουν την 35ετία για έξοδο, χωρίς όριο ηλικίας μέχρι τις 19 Αυγούστου. Αν ο νόμος έμπαινε άμεσα σε ισχύ από τη δημοσίευσή του, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου, τότε μια ασφαλισμένη που θα συμπλήρωνε τα 50 στις 16 Αυγούστου θα είχε αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 5 χρόνια, ενώ ένας ασφαλισμένος που θα συμπλήρωνε την 35ετία στις 15 Αυγούστου θα έχανε την έξοδο, γιατί με τις νέες ρυθμίσεις μπαίνει όριο ηλικίας το 58ο έτος, το οποίο, μάλιστα, αυξάνεται και για τους παλαιούς πριν το 1983 ασφαλισμένους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν την 35ετία μετά την ισχύ του νόμου.

Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη πιάσει το όριο ηλικίας που θα έβγαιναν στη σύνταξη. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» από αξιόπιστη πηγή, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί η δυνατότητα αναγνώρισης περισσότερων πλασματικών ετών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε όσους είναι 62 ή 67 ετών αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για να πάρουν μειωμένη ή πλήρη σύνταξη αντίστοιχα. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος που συμπληρώνει το 62ο έτος αλλά δεν έχει τουλάχιστον τα 15 χρόνια για να πάρει μειωμένη σύνταξη μπορεί να αναγνωρίσει μόνον τη στρατιωτική του θητεία. Ενώ για τις γυναίκες, η έξοδος με μειωμένη στα 62 προϋποθέτει τα 15 χρόνια τουλάχιστον χωρίς καμία αναγνώριση πλασματικού χρόνου. Αν γίνουν δεκτές οι υπηρεσιακές εισηγήσεις, τότε είναι πιθανό να δοθεί η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου και σε ασφαλισμένους που είχαν περιορισμένο, ή καθόλου δικαίωμα να εξαγοράσουν συντάξιμο χρόνο.

Η έξοδος στη σύνταξη με νέα όρια ηλικίας είναι δυο ταχυτήτων, καθώς υπάρχουν δυο διαφορετικοί πίνακες. Ο νόμος προβλέπει μικρότερη αύξηση του ορίου ηλικίας για όσους αποχωρούν με διατάξεις 35ετίας (Δημόσιο, ΙΚΑ, και ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών) ή με 10.000 ημέρες ασφάλισης (αν πρόκειται για το ΙΚΑ). Η εξέλιξη των ορίων ηλικίας για αυτές τις κατηγορίες εξετάζεται να ισχύσει για τον πίνακα που αυξάνει τα νέα όρια στο 62ο έτος από το 2022, με 35 ως 40 έτη ασφάλισης. Για όσους , όμως, έχουν λιγότερα από 35-40 έτη ή δεν συνταξιοδοτούνται με προϋποθέσεις των 10.000 ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ, τότε η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι σημαντικά μεγαλύτερη και εδώ έχει εφαρμογή ο πίνακας που αναφέρεται στη συνταξιοδότηση με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 62ο για μειωμένη. Σε αυτή την περίπτωση, οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται με περισσότερα έτη στην ηλικία εξόδου.


Πηγή : protothema.gr


Πάτρα: 14χρονη «ξάφριζε» ηλικιωμένους καθοδηγούμενη από τον πατέρα της



Για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα κατηγορούνται ένας 53χρονος και η 14χρονη κόρη του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος έδινε εντολές στην ανήλικη κόρη του, να πλησιάζει ηλικιωμένα άτομα και με την μέθοδο της απασχόλησης να τους αφαιρεί πορτοφόλια και χρηματικά ποσά.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες ηλικιωμένων στην Ασφάλεια Πατρών, για απώλειες χρηματικών ποσών. Ειδικότερα, έπειτα από έρευνες που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι η 14χρονη, κατ' εντολή του 53χρονου πατέρα της, πλησίαζε πεζή ηλικιωμένα άτομα και τούς αφαιρούσε πορτοφόλια και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν γίνει από τις 25 Μαΐου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σε βάρος ενός 53χρονου και της 14χρονης κόρης του σχηματίστηκε δικογραφία, για ηθική και φυσική αυτουργία διακεκριμένων κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Πηγή: skai.gr


Μύκονος: Χαροπαλεύει 31χρονος που υπέστη ξυλοδαρμό από μπράβο σε μπαρ



Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 25χρονο δράστη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε, τραυματισμένος στο κεφάλι, ένας 31χρονος Κύπριος, μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από beach bar στην παραλία Super Paradise στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν το θύμα αρχικά διαπληκτίστηκε με άλλο Κύπριο μέσα στο κατάστημα.

Τότε το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού τον απομάκρυνε για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, αυτός επιχείρησε να ξαναμπεί στον χώρο του, οπότε επενέβησαν εκ νέου ο 34χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι που επόπτευε το beach bar και ο 25χρονος υπάλληλός του.
 
Με βάση αστυνομικές πηγές, ο πρώτος χαστούκισε τον 31χρονο και ο δεύτερος τον έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Κύπριος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Μετά από αναζητήσεις, ο 34χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Μύκονο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Σύρου. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 25χρονο, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού.



Πηγή : tovima.gr



Πρόεδρος ΚΕΔΕ για Δούρου: Αόρατη, άεργη, αλαζονική, καθεστωτική και διχαστική



«Αόρατη», λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου, χαρακτήρισε την περιφερειάρχη Αττικής το γραφείο του πρόεδρου της ΚΕΔΕ & δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη,  με αφορμή την απάντηση της Ρένας Δούρου σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα μόνα «έργα» που έχει να επιδείξει στο διάστημα αυτό «η κομματικά στρατευμένη περιφερειάρχης Αττικής είναι»:

-Η τυφλή υποταγή στις κομματικές εντολές

Πρώτο «έργο» της κας Δούρου, είναι η τυφλή υπακοή της στις εντολές της απελθούσας κυβέρνησης.
Εκείνη πρώτη από όλους και πριν καν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που νομιμοποίησε εκ των υστέρων την παράνομη πράξη της, έσπευσε να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Παρέδωσε χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν τα χρήματα των πολιτών, τα οποία υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά έργα που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της Αττικής.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι η «προίκα» της κας Περιφερειάρχη για να τα παραχωρεί άνευ όρων στον κ. Βαρουφάκη και την παρέα του, προκειμένου να στηρίξει όπως αποδείχθηκε στην πράξη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση.

Αντί λοιπόν να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη για έλλειμμα σοβαρότητας, ας μας απαντήσει καλύτερα στο εξής ερώτημα:
Πόσα χρήματα της Περιφέρειας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος το προηγούμενο διάστημα
Πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν επιστραφεί σήμερα στο Ταμείο της.
Για να διαπιστωθεί τελικά ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα όχι μόνον σοβαρότητας, αλλά και στο ταμείο του.

-Αλαζονεία, καθεστωτική και διχαστική συμπεριφορά

Δεύτερο «έργο» της κας Δούρου, είναι η αλαζονική, διχαστική και καθεστωτική συμπεριφορά και νοοτροπία τόσο της ίδιας, όσο και στενών συνεργατών της. Η συμπεριφορά και νοοτροπία αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.

Με υβριστικές ανακοινώσεις κατά καιρούς σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά.
Με απειλές για αποκλεισμό Δήμων από τα κονδύλια της Περιφέρειας και τη χρηματοδότηση έργων.

Με την κατανομή των κονδυλίων του Προϋπολογισμού του 2016 στους Δήμους της Βόρειας Αττικής, με κομματικά κριτήρια. Έχουν προβλέψει να διαθέσουν σε τρεις από τους έντεκα Δήμους του Βόρειου Τομέα, που διαθέτουν Δημοτικές Αρχές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ), το 78,2% των κονδυλίων. Αποκλείοντας εντελώς από τη χρηματοδότηση Δήμους, στους οποίους δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για έργα.
Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα σοβαρότητας.

Αυτός που διχάζει και συμπεριφέρεται με μικροκομματική λογική, ή όσοι προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την Αυτοδιοίκηση;

-Το αόρατο σχέδιο για τα σκουπίδια

Τρίτο «έργο» της κας Δούρου, είναι το αόρατο μέχρι σήμερα σχέδιο της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Αφού πρώτα φρόντισε να ακυρώσει τον προηγούμενο σχεδιασμό της Περιφέρειας, στη συνέχεια επέλεξε να πετάξει στους Δήμους «μπαλάκι» της ευθύνης διαχείρισης του προβλήματος.

Κι όλα αυτά ενώ οι προθεσμίες τρέχουν, το πρόβλημα οξύνεται και κινδυνεύουμε να χάσουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.

Θα προτείναμε λοιπόν στην κα Δούρου να αφήσει τα λόγια και να ασχοληθεί επιτέλους με τα καθήκοντά της.

Εκτός αν την ικανοποιεί ο ρόλος του ανθρώπου που κουβαλά το σακάκι του αρχηγού, στις προεκλογικές του ομιλίες, καταλήγει η ανακοίνωση.



Πηγή 


Τους χειρότερους υπουργούς, που διέλυσαν τη χώρα Τασία και Μπαλτά βάζει πρώτους στα ψηφοδέλτια ο Τσίπρας




Επικεφαλής ο πρώην υπουργός Παιδείας στην Αττική - Σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας η Χριστοδουλοπούλου - Οριστικά εκτός ο Αλέξης Μητρόπουλος - Άγρια «καραμπόλα» Τσακαλώτου, Δραγασάκη και Κουρουμπλή για Β' Αθήνας και Επικρατείας - Δείτε τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι «καυτές» εσωκομματικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τη γενική κατακραυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τοποθετήσει ψηλά στις λίστες του τόσο την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και τον πρώην υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, που «διέλυσε» την Παιδεία και αφήνει τα σχολεία να ανοίξουν με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών!

Με βάση όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, οριστικά εκτός του ψηφοδελτίου Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρά την εισήγηση της κομματικής επιτροπής να τοποθετηθεί στην τελευταία τιμητική θέση και την θετική απάντηση από τον ίδιο.

Η κεντρική επιτροπή του κόμματος στη δραματική συνεδρίαση το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε να τον αφήσει έξω από τη λίστα, μετά τις έντονες αντιδράσεις πολλών κομματικών στελεχών.



Πηγή






Άμα δεν έχεις επιχειρήματα καταφεύγεις στην αθλιότητα όπως ο Σακελλαρίδη



"Στέλνατε το Λιμενικό να βουλιάζει τις βάρκες", τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης προς τη ΝΔ. Κυρ. Μητσοτάκης: "Πάρτε το πίσω, είναι ντροπή να μας λέτε δολοφόνους".

Αυτή η δήθεν καταγγελία από τον ανεκδιήγητο Σακελλαρίδη έκανε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μείνει άφωνος.

"Πολιτική σας για το μεταναστευτικό ειναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει τις βάρκες", σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Σακελλαρίδης, με τον τέως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά σε οργισμένο ύφος:

"Δε ντρέπεστε να τα λέτε αυτά. Ντροπή για τους ανθρώπους που κάνουν αγώνα. Θα εκτεθείτε, πάρτε το πίσω πριν είναι αργά. Πάρτε το πίσω, δε θα μας πείτε δολοφόνους".

Ανταπαντώντας και εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι "η πολιτική σας ήταν να φυλάτε τα σύνορα κάνοντας ανασχέσεις, δηλαδή προκαλώντας περισσότερα ατυχήματα για να ανακόψεις μια ροή που δε μπορείς να ανακόψεις".

Τα λεγόμενα του Σακελλαρίδη προκάλεσαν την οργή και του Μ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας ότι πρόκειται περί αθλιότητας Σακελλαρίδη  

«Διέπραξε μια πολιτική αθλιότητα που θα τον συνοδεύει σε όλη την πολιτική του διαδρομή» σχολίασε τα λεγόμενα του Γ. Σακελλαρίδη και ο πρώην Στον Γ. Σακελλαρίδη απάντησε και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μ Βαρβιτσιώτης

«Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, δε δίστασε (…) να προσβάλει το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά διασώζει με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τους, ουσιαστικά, “κατ’ εντολήν δολοφόνους”», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κατέληξε πως αφήνει τον κ.Σακελλαρίδη  «στη χλεύη όχι μόνο των νησιωτών αλλά και όλων των Ελλήνων, που σήμερα βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησής του».


Η ΕΛ.ΑΣ απόψε πενθεί ξανά - Ο Στάθης Λαζαρίδης έφυγε απο την ζωή.




Ο επίλογος μιας τραγωδίας που άρχισε πριν από 8 χρόνια, γράφτηκε απόψε.

Ο Στάθης, δεν είναι πια μαζί μας, έφυγε από τη ζωή περίπου στις 22.00 απόψε το βράδυ, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η κατάσταση της υγείας του Στάθη Λαζαρίδη, είχε επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει έκκληση για αίμα καθώς είχε γίνει γνωστό πως είχε υποστεί σηψαιψία.

Η είδηση του χαμού του Στάθη, βυθίζει στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την οικογένειά του που ήλπιζε και προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή για τον άνθρωπό της, τους συναδέλφους του αλλά και όλη την κοινωνία.

Να θυμήσουμε ότι η αρχή ενός γολγοθά που κράτησε χρόνια είχε γραφτεί το 2007 όταν σε μια αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, οι δυνάμεις της αστυνομίας έπεσαν σε ενέδρα από άτομα που τους πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα ο Στάθης να τραυματιστεί μοιραία από σφαίρα στον αυχένα.

Από τους διαχειριστές του Blog και της σελίδας του "ΛΥΣΤΕ" τα θερμά συλληπητήρια στους οικοίους του και τα συγγενικά του πρόσωπα.



Πηγή : flashnews, elas-lyste


Στο τέλος μίλησε η ελληνική ψυχή, 72-70 την Κροατία και δήλωση Σπανούλη «Δείξαμε χαρακτήρα»




Ο Βασιλης Σπανούλης κράτησε χαμηλούς τόνους και τόνισε πως το σημαντικό είναι που έπαιξαν σαν μία γροθιά και θεωρεί πως αρχίζει... κάτι καλό.

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1: «Ήταν μία σπουδαία νίκη, όχι τόσο από βαθμολογικής σημασίας. Σε αυτό το σημείο που είμαστε, θέλουμε να βελτιωθούμε. Ενωθήκαμε, γίναμε σαν μία γροθιά και πήραμε τη νίκη. Βελτιωθήκαμε σαν ομάδα. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια. Είναι πολύ νωρίς. Αρχίζει και γίνεται κάτι καλό. Αρχίζουμε και γινόμαστε ομάδα και θέλουμε να χτίσουμε περισσότερο χαρακτήρα. Δεν παίξαμε σπουδαία, απλά δείξαμε χαρακτήρα. Μας ενδιαφέρει να νικάμε και να δείχνουμε χαρακτήρα. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να παίζουμε σαν μία γροθιά».

Για το επόμενο ματς με τη Γεωργία: «Έχουμε μία μέρα να ξεκουραστούμε και να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Τρουχίγιο (Ισπανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία)

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70

ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 10 (5 ασ.), Ζήσης 7, Σπανούλης 16 (3 τρίπ., 6 ασ.), Καλάθης 2, Περπέρογλου, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου, Κουφός 11 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Αντετοκούνμπο 6.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμιτς 9, Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς, Σάριτς 11 (1), Ούκιτς 14 (2), Σιμόν 18 (3), Ντρέιπερ 2, Ζόριτς 8, Χεζόνια 8 (2/8 τρίπ.).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ελλάδα 2-0 4
Ολλανδία 1-1 3
ΠΓΔΜ 1-1 3
Σλοβενία 1-1 3
Κροατία 1-1 3
Γεωργία 0-2 2



Συγκλονιστική μαρτυρία του Τούρκου αστυνομικού που κράτησε το άψυχο κορμάκι του Αϊλαν



Ο Τούρκος αστυνομικός ο οποίος εικονίζεται σε φωτογραφίες να κρατάει το άψυχο σώμα του τρίχρονου Σύρου πρόσφυγα Αϊλάν Κούρντι--ο θάνατος του οποίου προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ευαισθητοποίηση για το δράμα των προσφύγων--δήλωσε ότι σκέφτηκε τον γιο του μόλις είδε το παιδί ακίνητο στην παραλία

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan ο Μεχμέτ Τσιπλάκ δήλωσε ότι προσευχήθηκε το αγόρι να ήταν ακόμη ζωντανό καθώς το πλησίαζε στην παραλία.

"Όταν πλησίασα το μωρό, είπα στον εαυτό μου 'Θεέ μου, ας είναι ζωντανό'. Αλλά δεν έδειχνε ίχνη ζωής. Κατέρρευσα", είπε.

"Εχω έναν γιο έξι ετών. Τη στιγμή που είδα το μωρό, σκέφτηκα τον γιο μου κι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του πατέρα του (Αϊλάν). Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πόσο θλιβερό και τραγικό θέαμα ήταν".

Ο Τσιπλάκ πρόσθεσε ακόμη πως δεν γνώριζε ότι τον έβγαζαν φωτογραφία--μία φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου: "Εκανα απλώς τη δουλειά μου".



Πηγή


Προκαλεί ο Νταβούτογλου: «Γελοία μικρό» το μερίδιο μεταναστών που δέχεται η ΕΕ




«Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο» λέει ειρωνικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και εγκαλεί τους ηγέτες της «Γηραιάς Ηπείρου» ότι επιχειρούν να «φορτώσουν» το προσφυγικό πρόβλημα στην πλάτη της χώρας του

Προκλητικός για το θέμα των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επικρίνει το "γελοία μικρό μερίδιο" προσφύγων που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, χαρακτηρίζοντας την ήπειρο: "Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο".

Η Τουρκία έχει δεχθεί στο έδαφός της περισσότερα από 2.000.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας "μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο χάος και την Ευρώπη" γράφει ο Τούρκος πρωθυπουργός, την ώρα που τα ελληνικά ακριτικά νησιά «βουλιάζουν» από τους μετανάστες που περνούν καθημερινά στο έδαφός τους από τα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, τονίζει ότι η οικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προσπάθεια της Τουρκίας είναι μικρή.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα "βολικό αντανακλαστικό" να φορτώνεις το πρόβλημα των προσφύγων στην πλάτη της Τουρκίας και να χτίζεις μία "Ευρώπη χριστιανικό φρούριο", γράφει.

Αυτή η προσέγγιση αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτή η προσέγγιση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων, γράφει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Και καταλήγει, λέγοντας ότι είναι καιρός οι χώρες της Ευρώπης να δράσουν από κοινού για το πρόβλημα της μετανάστευσης και διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για μία συνεργασία και συντονισμό με "τους Ευρωπαίους εταίρους της".


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία η Λίνα και ο Απόστολος (VIDEO)




Μετά τη Λίνα, την ιδιωτική υπάλληλο, έρχεται ο Απόστολος, ιδιοκτήτης καταστήματος. Είναι το δεύτερο σποτ της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών.

Στο νέο σποτ του κόμματος παρουσιάζεται η μια μέρα από τη ζωή του Απόστολου, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος. Όπως και στο προηγούμενο video έτσι και σε αυτό, το πρόσωπο του πρωταγωνιστή δεν φαίνεται.

Το video ξεκινά με τον Απόστολο να πηγαίνει με τη μηχανή στο μαγαζί του, ένα μικρό μαγαζάκι με παπούτσια. Στο δρόμο σταματά για να πάρει καφέ και ακούει τον πρωθυπουργό να μιλά από την τηλεόραση και να λέει ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρή επιχείρηση.







Πηγή


Ζωή: Τσίπρας, Παππάς και Καμμένος υπεύθυνοι για τη νεο-διαπλοκή



Η απόπειρα να μου προσάψουν διαφθορά κατατείνει στο να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια, είπε η πρόεδρος της Βουλής - Θα τους έλεγα να σταματήσουν - Μπορούν να ψάξουν και στα ληξιαρχεία για τους παππούδες μου, δεν θα βρουν σκελετούς στην ντουλάπα μου

Μύδρους κατά των Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά και Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τους ότι αντί να πατάξουν την διαφθορά, δημιούργησαν νεοδιαπλοκή και τροφοδότησαν μιντιακά κυκλώματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμβόλαια «πολιτικού θανάτου» αντιπάλων τους.

Ως απόπειρα «πολιτικής της δολοφονίας» χαρακτήρισε και τις επιθέσεις του κ. Καμμένου ο οποίος νωρίτερα την κατηγόρησε ότι «έθαψε» στα συρτάρια του κοινοβουλίου συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η παραιτηθείσα κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που είχε για μίζες εξοπλιστικών... Δεν συγκρούστηκε με την διαπλοκή. Αντίθετα, δημιούργησε μια νεοδιαπλοκή με  εκείνους που επέλεξε να έχει ως συνομιλητές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει ότι οι επιθέσεις που δέχεται η ίδια προέρχονται από «το site periodista του κ. Μπεκιάρη που συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά καθώς του είχαν αναθέσει την προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές. Από το συγκρότημα του κ. Κουρή αλλά και από το Olympia.gr που συνδέεται με τον κ. Καμμένο αλλά και με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο».

Υποστήριξε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί και υφίσταται και κατά την προεκλογική περίοδο σημειώνοντας ότι «επιχειρούν να αποδομήσουν όσους παρέμειναν συνεπείς στις ιδέες τους, σε όσα είπαν στον λαό και δεν ψήφισαν μνημόνια. Βλέπουμε το ένα χέρι να νίβει το άλλο χωρίς όμως να ξεχωρίζει το αριστερό από το δεξί».

Παράλληλα, κάλεσε τους κ.κ. Τσίπρα, Παππά και Καμμένο να μην «συνεχίσουν την ελεεινή επιχείρηση σπίλωσής». Αναφερόμενη δε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τέως υπουργό Εθνικής Αμυνας υπενθύμισε την υπόθεση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων παλαιών αεροσκαφών, ενώ κάλεσε και τον κ. Παππά να απαντήσει «γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου»;

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια ανήγγειλε δημόσια στην Ολομέλεια της Βουλής την κατάθεση της συγκεκριμένης δικογραφίας και τα ονόματα των εμπλεκομένων προκαλώντας τότε μια από τις σφοδρότερες συγκρούσεις της με την αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε τον κ. Καμμένο να ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά και στα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου.

«Η απόπειρα να μου προσάψουν διαφθορά κατατείνει στο να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια, αλλά έχω το δυσμενές προνόμιο και την τιμή να έχω πει και να έχω κάνει ακριβώς τα ίδια, με απόλυτη συνέπεια» τόνισε.

«Ουδέν ψευδέστερο και τερατωδέστερο» τόνισε για το ζήτημα, προσθέτοντας: «Εχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό».

Στην συνέχεια της ομιλίας της κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε με ημερομηνίες τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχει κάνει για τα ζητήματα που την κατηγορούν ότι απέκρυψε. Επισήμανε μάλιστα ότι την επίμαχη δικογραφία ο κ. Καμμένος την είχε αναζητήσει και την είχε λάβει από τις υπηρεσίες της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο και τον κάλεσε αντί «λάσπης» να απαντήσει «τι έκανε ο ίδιος για τα στοιχεία που έχει η δικογραφία; Γιατί δεν αναζήτησε υπογραφές βουλευτών για να ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής;».

Κλείνοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανήλθε σε όσους θεωρεί υπευθύνους για την επίθεση εναντίον της, κατονομάζοντας και πάλι ειδικά τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, λέγοντας: Θα τους έλεγα, ειδικά στον πρώην υπουργό Επικρατείας κύριο Παππά, «να σταματήσουν την ελεεινή προσπάθεια απόπειρας αποδόμησής μου και σπίλωσής μου, έχω υπάρξει πάντοτε διαφανής και ειλικρινής».

«Μπορούν να ψάξουν και στα ληξιαρχεία της Αιδηψού και της Αθήνας να βρουν τους παππούδες μου, αλλά δεν θα βρουν σκελετούς διαφθοράς στη δική μου ντουλάπα, γιατί πάντοτε ήμουν συνεπής σε αυτά που έλεγα και έκανα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν χαρίστηκα σε κανέναν, το γνωρίζει ο κύριος Καμμένος, όταν στην περίπτωση της ασυλίας του είχα διαφοροποιηθεί από την κοινοβουλευτική μου ομάδα» σημείωσε.


Πηγή : protothema.gr


Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές 2015: "Μαλώνουν" οι συνιστώσες για Α’ και Β’ Αθήνας – Όλα τα ονόματα




Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα όταν... έφτασαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από δραματικό παρασκήνιο, τσακωμούς και συντροφικά μαχαιρώματα και το σήριαλ Μητρόπουλου, η Κουμουνδούρου κατέθεσε στο... παρά πέντε τα ψηφοδέλτιά της αλλά ακόμη κι έτσι υπάρχουν ακόμη αστερίσκοι!

Αν και όλες τις προηγούμενες μέρες οι πληροφορίες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και το Ηράκλειο τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη Λάρισα και το Ηράκλειο. Από τη λίστα που δόθηκε τα ξημερώματα στη δημοσιότητα απουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Πολλά είναι τα δεδομένα που προκαλούν εντύπωση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός το γεγονός πως οι λίστες στην Α’ και Β’ Αθήνας έχουν δοθεί πανελλαδικά, που σημαίνει ότι δεν έχουν... κλειδώσει οι επικεφαλής!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια στην Α’ και Β’ Αθήνας δόθηκαν με αλφαβητική σειρά γιατί δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι συνιστώσες και κυρίως οι 53+ με την Κουμουνδούρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Αλέκο Φλαμπουράρη να μπαίνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Αθήνας, στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στη Β’ Αθήνας επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη θέση του Γιάνη Βαφρουφάκη.

Στο υπόλοιπο Αττικής, τη θέση του Αλέξη Μητρόπουλου ως επικεφαλής πήρε τελικά ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, με τον α’ αντιπρόεδρο της Βουλής να μένει οριστικά εκτός ψηφοδελτίων, αφού μετά την πρότασή του για ψηφοφορία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον άφησε οριστικά εκτός εκλογικής μάχης, βάζοντας έτσι τέλος στο κακόγουστο σήριαλ των τελευταίων ημερών.

Στις υπόλοιπες έξι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Αττικής βρίσκονται οι Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη Μεσσηνία, τη θέση του Θανάση Πετράκου που έφυγε για την Λαϊκή Ενότητα πήρε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ τη θέση της Λίτσας Αμανατίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης πήρε ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος δεν θα είναι όμως επικεφαλής, αφού την πρώτη θέση έχει ο Σωκράτης Φάμελλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στη θέση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Στις πρώτες, εκλόγιμες θέσεις, του ψηφοδελτίου Α’ Θεσσαλονίκης είναι οι Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου.

Επικεφαλής στη Β’ Πειραιά, εκλογική περιφέρεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα είναι ο Δημήτρης Βίτσας με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ στην Α’ Πειραιά, όπου επικεφαλής είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας πήρε τη θέση του Στάθη Λεουτσάκου και δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Δουζίνας είναι στην τρίτη θέση, με την Ελένη Σταματάκη να είναι στη δεύτερη.
Εκεί, επικεφαλής θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα Γιάννης Δραγασάκης.

Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Άννα Βαγενά, αντιστοίχως.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία της ηθοποιού Ταμίλας Κουλίεβα και της τραγουδίστριας Ραλίας Χρηστίδου στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 


Πηγή : newsit.gr