Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ρε φαιδρέ Ανδρουλάκη επιτίθεσαι σε αυτούς που προσπαθούν να αποκρούσουν την κυβερνοεπίθεση;Είναι απίστευτα προκλητικός, ανεπαρκής και επικίνδυνος ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε σημείο που πρέπει στο ΠΑΣΟΚ να του απαγορεύσουν να μιλάει, μήπως και έχουν κάποια ελπίδα.

Γίνεται κυβερνοεπίθεση και το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται σε αυτούς που προσπαθούν να την αποκρούσουν, μην μπορώντας να διαχειριστεί αλλιώς την αντιπολίτευση και να κάνει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πεις για τον γελοίο Ανδρουλάκη που καθημερινά δείχνει ότι είναι ακατάλληλος για την θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και χειρότερος απο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ευθύνες στη ΝΔ που προσπαθεί να αποκρούσει κυβερνοεπίθεση, επιρρίπτει ο ακατάλληλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για την επίθεση χάκερ στην Τράπεζα θεμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ανεπαρκή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παίζουν με την αγωνία των μαθητών, προσπαθώντας να ρίξουν ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων.

Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος.

Παίζουν με την αγωνία των μαθητών προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Δήμος Αθήνας : ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα για την απελευθέρωση Φρέντι Μπέλερη

 


Νέα ανθελληνική πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας και το ΚΚΕ.

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται από τις αλβανικές αρχές από τις 12 Μαΐου, υιοθέτησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο γιος του δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο προέδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ υπερψήφισε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ».
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι

 


Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Ψηλά τις σημαίες της νίκης.
 
Την τελευταία φορά που βρέθηκα στη Δυτική Αθήνα σας ζήτησα να δεσμευτούμε σε μία μεγάλη υπέρβαση: να «βάψουμε» τη Δυτική Αθήνα γαλάζια και τα καταφέραμε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτό. Αλλά δεν «βάψαμε» μόνο τη Δυτική Αθήνα γαλάζια, όλη την Ελλάδα τη «βάψαμε» γαλάζια. Εσείς κάνατε το σύνθημα αυτό πράξη.
 
Ήθελα, φίλες και φίλοι, στην πρώτη επίσημη προεκλογική μας ομιλία μετά τη διάλυση της Βουλής -το Διάταγμα θυροκολλήθηκε πριν από λίγες ώρες- να βρεθώ εδώ, στο Περιστέρι, και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, για τον αγώνα που δώσαμε μαζί, για τη μεγάλη νίκη την οποία πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
 
Ειδικά εδώ, στη Δυτική Αθήνα, βλέπω ανάμεσά μας πολλούς παλιούς φίλους και θυμάμαι. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλες και σε όλους που ακολούθησαν την προσωπική μου πολιτική διαδρομή από το 2003, 20 χρόνια τώρα. Πορευθήκαμε μαζί σε καλές και σε άσχημες στιγμές, αλλά χαιρόμαστε σήμερα που γιορτάζουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη στη μεγάλη ιστορία της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.
 
Πράγματι, φίλες και φίλοι, ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από αυτό το εκλογικό  αποτέλεσμα και θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κόμμα αυξάνει το ποσοστό του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων, μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση. Και για πρώτη φορά από το 1974 το πρώτο κόμμα έχει υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από το δεύτερο.
 
Πού πήγαν τώρα όλοι αυτοί που προέβλεπαν ότι οι εκλογές θα ήταν ντέρμπι; Αναρωτιέμαι. Αναρωτιέμαι πού κρύφτηκαν. Αλλά, φίλες και φίλοι, εγώ ήμουν σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ήμουν σίγουρος και για την απόδοση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, για τον απλούστατο λόγο ότι γυρνώντας σε όλη την Ελλάδα και όλη την Αθήνα -και ειδικά όλη τη δυτική Αθήνα- έβλεπα κάτι το οποίο ενδεχομένως κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν: ότι η ελληνική κοινωνία αλλάζει, ότι η ελληνική κοινωνία προοδεύει και ότι η ελληνική κοινωνία έχει σήμερα απαίτηση από ουσιαστικό προγραμματικό λόγο.
 
Πράγματι, οι πολίτες μάς επιβράβευσαν. Επιβράβευσαν την προσπάθεια αυτών των τεσσάρων ετών. Επιβράβευσαν τη διαχείριση των κρίσεων, επιβράβευσαν το γεγονός ότι ξαναβάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, ότι φυλάξαμε τα σύνορά μας, ότι ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Όλα αυτά επιβραβεύτηκαν από τους πολίτες στην κάλπη. Αλλά έγινε και κάτι ακόμα, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό: οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα, στο μίσος, στην εμπάθεια, στον διχασμό. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα. Ηττήθηκε η τοξικότητα και κέρδισε η ευπρέπεια. Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος, τεκμηριωμένος και κοστολογημένος πολιτικός λόγος τον οποίον μόνο εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, καταφέραμε σε αυτές τις εκλογές να εκφράσουμε.
 
Πρέπει να σας πω ότι αυτή η μεγάλη, πλατιά δυναμική της νίκης της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε από πολλά σημεία αναφοράς. Καταφέραμε και κάναμε ανοίγματα σε γεωγραφικές περιοχές αλλά και σε κοινωνικές ομάδες όπου κάποιοι πίστευαν ότι δεν μπορούσαμε να τα πάμε καλά. Τι έχουν να πούν όλες και όλοι αυτοί που προέβλεπαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πίσω στη νεολαία; Ήμασταν πρώτοι και στη νεολαία μας.
 
Ήμασταν πρώτοι και στις ηλικιακές κατηγορίες από 17 έως 30, για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς τελικά μιλήσαμε για τα πραγματικά σας προβλήματα, για την εκπαίδευση που θέλετε, για τις δουλειές τις οποίες θέλουμε να δημιουργήσουμε. Δεν βλέπουμε τη νεολαία απλά σαν μια «καύσιμη ύλη» για τον λαϊκισμό και για την οργή που κάποιοι θέλουν να πυροδοτήσουν.
 
Όπως το ίδιο έγινε και εδώ στη δυτική Αθήνα στις -εντός εισαγωγικών, κρατήστε τα εισαγωγικά έχουν αξία- πιο «λαϊκές» συνοικίες. Εμείς σκύψαμε πάνω στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία, τελικά, είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη αυτού του τόπου.
 
Εμείς κρατήσαμε την κοινωνία και τους πιο αδύναμους όρθιους στη διάρκεια της πανδημίας. Εμείς στηρίξαμε τα νοικοκυριά στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Και εμείς, τελικά, ήμασταν αυτοί που δρομολογήσαμε την πιο προοδευτική κοινωνική πολιτική, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας. Και η Δυτική Αθήνα μας επιβράβευσε.
 
Για όσους δεν το γνωρίζετε -αναρωτιέμαι, δεν ξέρω καν αν αυτό το έπαιζε το «στοίχημα»- 12 μονάδες μπροστά στη Δυτική Αθήνα. Αν θέλατε να βάλετε στοίχημα δεν θα σας έβγαζε πιθανότητες γι’ αυτό. Κι όμως, έγινε πράξη. Και κάποιοι εξακολουθούν και σήμερα να μην αντιλαμβάνονται γιατί έχασαν και τι έγινε το βράδυ της 21ης Μαΐου.
 
Πράγματι, δεν μου κάνει εντύπωση, διότι δεν κατάλαβαν ποτέ πώς η ίδια η κοινωνία είχε αλλάξει και πως είχε προοδεύσει στη διάρκεια αυτής της τετραετίας.
 
Εμείς, όμως, φίλες και φίλοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα, αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, αυτή η μεγάλη νίκη σήμερα δεν λέει τίποτα. Δεν λέει τίποτα -κρατήστε το αυτό που σας λέω. Η κάλπη την 25η Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια. Εδώ δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Δεν είμαστε σε δημοτικές εκλογές. Δεν προσμετράται το ποσοστό μας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή.
 
Θέλω να σας ζητήσω μαζί -και από τους βουλευτές και τους υποψήφιους βουλευτές μας, απαλλαγμένοι τώρα από το άγχος του σταυρού- να δώσουμε μαζί τη μάχη για την παράταξή μας και μόνο. Για να είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές, στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.
 
Και αυτή η νίκη θα είναι η νίκη η οποία θα βάλει οριστικά τέλος σε ένα κύκλο αβεβαιότητας τον οποίο άνοιξε η επιλογή της αντιπολίτευσης να μας ταλαιπωρήσει με το σύστημα της απλής αναλογικής. Σήμερα, η χώρα θα είχε ήδη ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική. Επομένως, υπάρχει ένας τρόπος μόνο να απενεργοποιήσουμε αυτή τη «νάρκη» οριστικά και αμετάκλητα: αυτός είναι να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
 
Γιατί επιμένω σε αυτό; Προσέξτε. Τα μαθηματικά των εκλογών αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως την 25η Ιουνίου ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανέβει. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αυτοδυναμία. Και αυτό το οποίο δεν χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία ασταθή κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
 
Πού και πού αυτές τις τελευταίες μέρες πηγαίνω και μου λένε, «κύριε Πρωθυπουργέ». Λέω, «προσέξτε, δεν είμαι Πρωθυπουργός». Άμα με θέλετε και πάλι Πρωθυπουργό πρέπει όλες και όλοι να έρθετε να ψηφίσετε, να μην πάτε στην παραλία ή να θεωρήσετε ότι η εκλογική μάχη αυτή έχει κριθεί.
 
Αυτό, λοιπόν, είναι το ζήτημα και το πραγματικό αίτημά της επόμενης κάλπης: μία σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς οι οποίοι σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση.
 
Τους λέω λοιπόν: κυρίες και κύριοι ξυπνήστε, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση είναι δικό σας θέμα. Οι πολίτες νοιάζονται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και πώς την επόμενη μέρα θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να παρέχει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και προοπτική. Και το μόνο που τους ενδιαφέρει, στο μόνο στο οποίο ενώνονται, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην επιθυμία τους να έχουμε τελικά μια αδύναμη κυβέρνηση.
 
Και τι μας λένε κάποιοι; «Και 149 βουλευτές να έχουμε, εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Μονίμως στην αντιπολίτευση θέλουμε να είμαστε». Τους απαντώ λοιπόν: κοιτάξτε, εγώ δεν ξέρω άλλη εκλογή όπου ουσιαστικά να υπάρχει ένας υποψήφιος για Πρωθυπουργός και ένα κόμμα το οποίο να διεκδικεί την ευθύνη της διακυβέρνησης.
 
Εμείς, λοιπόν, φίλες και φίλοι, θα ξεκινήσουμε από σήμερα να ξαναδώσουμε αυτό τον πολύ ωραίο αγώνα, να συνεχίσουμε τον αγώνα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Εγώ θα ξαναγυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το έκανα ήδη πολλές φορές, θα το ξανακάνω άλλη μία για να μεταφέρω δύο πράγματα: πρώτον, το μήνυμα της ανάγκης για μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Νομίζω, ότι αυτό έχει εξηγηθεί με απλά λόγια σε όλες και σε όλους. Όλοι καταλαβαίνουν ότι σε αυτό το δύσκολο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον -είδατε, οι εκλογές στην Τουρκία ολοκληρώθηκαν, η Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και Πρόεδρο- εμείς δεν έχουμε ακόμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Αλλά θα έχουμε στις 26 Ιουνίου. Άρα, ένα ζητούμενο: η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα.
 
Ένα δεύτερο ζητούμενο -ακόμα πιο σημαντικό και αυτό τελικά σας αφορά όλες και όλους πολύ περισσότερο- είναι ποιο είναι το κόμμα το οποίο θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί.
 
Εύχομαι και ελπίζω σε αυτή την προεκλογική περίοδο να αντιληφθούν και οι αντίπαλοί μας ότι η πολιτική δεν γίνεται με συνθήματα, με σλόγκαν, με τοξικότητα, με ύβρεις, με tweets. Ελάτε, τους λέμε, να αντιπαρατεθούμε για το πολιτικό μας πρόγραμμα. Ελάτε να συγκριθούμε, τελικά ποιος μπορεί να κρατήσει τη χώρα σε μία δυναμική τροχιά ανάπτυξης.
 
Ποιος μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα. Η επενδυτική βαθμίδα, δεν θα κουραστώ να το λέω γι’ αυτούς οι οποίοι δεν είναι ειδικοί στα δημόσια οικονομικά, αφορά όλες και όλους. Τη στιγμή που θα την πάρουμε θα έχουμε όλοι χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και αυτό είναι σημαντικό για τα νοικοκυριά, για τις επιχειρήσεις και τελικά για το ίδιο το κράτος μας.
 
Εμείς, λοιπόν, ξέρουμε και μπορούμε, και να φέρουμε επενδύσεις, και να δρομολογήσουμε, ειδικά εδώ στη Δυτική Αθήνα, πολλές νέες θέσεις εργασίας. Εμείς, δεν θα κουραστώ να το λέω, θα πάμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε.
 
Εμείς είμαστε αυτοί που θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία, όχι όμως υπερφορολογώντας όλες και όλους και κυρίως τη μεσαία τάξη, αλλά από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα ξανατσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστρέφοντας στον νόμο Κατρούγκαλου. Ξέρετε τι πληρώνετε σε εργοδοτικές εισφορές με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ξέρετε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία στην οποία οι φόροι θα μειωθούν κι άλλο. Ναι, και το τέλος επιτηδεύματος, σε ορίζοντα τετραετίας, θα είναι και αυτό παρελθόν, θα τελειώσουμε και με αυτόν τον μνημονιακό φόρο.
 
Άρα, η συνέχιση της πορείας ανάπτυξης περνάει μέσα από τη σταθερή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και όλοι οι ξένοι οίκοι. Βλέπετε την ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Αλλά όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, και οι πολίτες τελικά πηγαίνουν καλά. Γιατί όσο μειώνεται η ανεργία, φίλες και φίλοι, τόσο η δύναμη του εργαζόμενου να διαπραγματευτεί έναν καλύτερο μισθό ισχυροποιείται. Γι’ αυτό ανεβαίνουν και οι μισθοί.
 
Ο πληθωρισμός είναι ακόμα πρόβλημα, το αναγνωρίζουμε, έχουμε βοηθήσει, αλλά βλέπετε ότι ήδη αρχίζει και πέφτει. Όμως σε ένα χρόνο, όταν δεν θα έχουμε οξύ πρόβλημα πληθωρισμού, οι μισθοί θα είναι υψηλότεροι και οι φόροι θα είναι χαμηλότεροι. Έτσι στηρίζεται τελικά το διαθέσιμο εισόδημα όλων, με μόνιμες αυξήσεις, όχι με προσωρινά επιδόματα. Τα επιδόματα είναι χρήσιμα. Και είμαι υπερήφανος που η δική μας παράταξη είναι αυτή που κράτησε τελικά όρθια την ελληνική κοινωνία σε μια δύσκολη συγκυρία. 
 
Όμως η μόνιμη πολιτική μας είναι μία πολιτική ανάπτυξης και στήριξης των διαθέσιμων εισοδημάτων. Και είναι μία πολιτική, βέβαια, η οποία ενθαρρύνει τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επενδύσεις, στηρίζει τους Δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο εδώ, στο Περιστέρι, γίνονται έργα τα οποία αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, από ευρωπαϊκά κονδύλια, για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων.
 
Και βέβαια, κρατήστε αυτό για το οποίο θα μιλάω συνέχεια μέχρι τις εκλογές: τη δέσμευσή μου η δεύτερη τετραετία μας να είναι μια τετραετία αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικά εδώ θέλω να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του πώς μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα τα οποία εσείς μας λέτε ότι σας απασχολούν τόσο πολύ. Κάποια στιγμή, τον Ιανουάριο, βρεθήκαμε μπροστά στη δύσκολη κατάσταση μετά τον Covid. Είχαμε πολλές εκκρεμότητες, πολλές καθυστερήσεις στα χειρουργεία και βρεθήκαμε πάλι αντιμέτωποι με πρόβλημα ράντζων και στο «Αττικόν» και στον «Ευαγγελισμό» και σε μια σειρά από νοσοκομεία.
 
Κάναμε μια σειρά από παρεμβάσεις και περιορίσαμε πολύ την έκταση του προβλήματος. Συνεργαστήκαμε και με τον ιδιωτικό τομέα, όχι στη λογική της ιδιωτικοποίησης -όπως κάποιοι λένε- αλλά αγοράζοντας υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε ο πολίτης, χωρίς να βάλει ευρώ από την τσέπη του, να μπορεί να μπει να βρει ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, είτε είναι δημόσιο είτε είναι ιδιωτικό.
 
Το πρόβλημα των ράντζων αντιμετωπίζεται. Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το «Αττικόν», ειδικά στις εφημερίες του.
 
Ενίσχυση των κέντρων υγείας, ενίσχυση του προσωπικού γιατρού, ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων, τόσο σημαντικές για τις γυναίκες και για τους άντρες. Οι γυναίκες ξέρετε πόσο σημαντικό αποτύπωμα είχαν οι εξετάσεις που κάναμε για τον καρκίνο του μαστού. Ακολουθούν πολλές άλλες προληπτικές εξετάσεις. Πρέπει να φροντίζουμε για την υγεία μας. Πριν αρρωστήσουμε. Και αυτό πια έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να το κάνουμε.
 
Να περιμένετε, λοιπόν, η δεύτερη τετραετία να είναι η τετραετία της μεγάλης αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Να σταματήσουν πια οι καθυστερήσεις στα χειρουργεία. Τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο, φίλες και φίλοι, από όταν ακούω έναν συμπολίτη μας να μου λέει «έχω προγραμματισμένο χειρουργείο σε τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, για ένα επείγον περιστατικό». Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Θα βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε προσλήψεις, θα αλλάξουμε τις διαδικασίες στα νοσοκομεία μας. Αυτό θα σταματήσει.
 
Αλλά, βέβαια, δεν θα σταματήσουμε μόνο εκεί. Θα συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχουμε κάνει στην παιδεία μας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής βρίσκει πια τα πατήματα του, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Και θέλουμε αυτή την στιγμή να ενισχύσουμε όχι μόνο τα πανεπιστήμια μας αλλά και τα Δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παρέχουν πολύ σημαντικές ειδικότητες σε παιδιά τα οποία δεν θα θελήσουν να πάνε στο πανεπιστήμιο.
 
Πρώτα και πάνω από όλα, να ενισχύσουμε τα σχολεία μας. Διαδραστικοί πίνακες: 36.000 νέοι διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία, μέχρι του χρόνου θα έχουν μπει, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Νηπιαγωγείο από τα τέσσερα έτη. Και βέβαια, κάτι στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία, στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας και ειδικά της εργαζόμενης μητέρας. 
 
Δεν μιλάμε αρκετά για το μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι πρόβλημα, είναι μια «βόμβα». Και μιλάω για την υπογεννητικότητα. Η υπογεννητικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο, όπως έχουμε κάνει, με το να δίνουμε 2.000 ευρώ στη γέννηση κάθε παιδιού. Ναι, και αυτό εμείς το κάναμε, να τα θυμόμαστε.
 
Αντιμετωπίζεται πρώτα και πάνω από όλα με το πώς θα στηρίξουμε τις οικογένειες, τις εργαζόμενες μητέρες, με περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με νηπιαγωγεία ολοήμερα, με προγράμματα όπως οι «Νταντάδες της Γειτονιάς». Με μια ανακούφιση της οικογένειας, η οποία πρέπει να γνωρίζει, πια, ότι μπορεί να έχει μια στήριξη από το κράτος, εφόσον αποφασίσει και όταν αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά.
 
Θέλουμε περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα, τα χρειαζόμαστε, και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες -μην κοροϊδευόμαστε- σηκώνουν τελικά το μεγάλο βάρος.
 
Και βέβαια, μην ξεχνάτε, φίλες και φίλοι -το έλεγα και πριν από τις προηγούμενες εκλογές, το επαναλαμβάνω και τώρα- την πολύ σημαντική διάσταση που έχουν όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής την επόμενη τετραετία.
 
Ο κόσμος μας, η γειτονιά μας δεν θα γίνει πιο εύκολη. Προβλήματα θα υπάρχουν. Είχα την ευκαιρία σήμερα και δημόσια να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον Πρόεδρο Erdoğan για την επανεκλογή του. Θα έχω την ευκαιρία να του μιλήσω τηλεφωνικά και τις επόμενες ώρες. Και να του μεταφέρω αυτό το οποίο λέω σε κάθε ευκαιρία, ότι η Ελλάδα πάντα θα τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία.
 
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που επιδιώκουμε την ένταση. Αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποια είναι τα όρια τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει. Οι διαφορές λύνονται με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο. Και η προσπάθεια της χώρας για ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχιστεί, ακριβώς όπως την έχουμε σχεδιάσει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη φύλαξη των συνόρων μας. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και το Λιμενικό θα εξακολουθεί να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας. 
 
Όλα αυτά, λοιπόν, φίλες και φίλοι, συνθέτουν τον «καμβά» της προεκλογικής εκστρατείας, όπως θα διαμορφωθεί από τώρα μέχρι τις 25 Ιουνίου. Και θα επαναλάβω αυτό το οποίο σας είπα και στην αρχή: ένα πράγμα δεν μπορούμε να ανεχθούμε κι αυτό δεν είναι άλλο από τον εφησυχασμό. 
 
Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλοί σήμερα οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται «δεν βαριέσαι μωρέ, οι εκλογές έχουν κριθεί, δεν χρειάζεται να πάω να ψηφίσω, να φύγω στο νησί ή να πάω στο χωριό στο οποίο μπορεί και να μην ψηφίζω και να ψηφίζω στην Αθήνα». Πείτε τους ένα μεγάλο «όχι», πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά την οποία ξεκινήσαμε, μέχρι τις 25 Ιουνίου να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό από αυτό που πήραμε την 21η Μαΐου. Και μπορούμε, μπορούμε να το πετύχουμε. Η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε. 
 
Και μία μικρή γωνιά της Ελλάδος που έμεινε ροζ, ξέρουμε γιατί έμεινε ροζ, δεν έχουμε αυταπάτες. Και αυτή μπλε θα την κάνουμε και θα είναι πραγματικά όλη η Ελλάδα μπλε στις επόμενες εκλογές.
 
Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία προσερχόμαστε με τον ενθουσιασμό του νικητή αλλά -θέλω να το τονίσω- και με τη σεμνότητα και την υπευθυνότητα ενός κόμματος που αναγνωρίζει το βάρος της ευθύνης που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μας. Και είναι βαριά αυτή η ευθύνη. Πρώτος εγώ την αισθάνομαι, γι’ αυτό και δεν θα ανεχτώ κανένα φαινόμενο αλαζονείας. Θέλουμε ενθουσιασμό, θέλουμε δυνατές φωνές, θέλουμε ψηλά τις σημαίες, αλλά δεν θέλουμε αλαζονεία, δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων. Δεν μας ταιριάζουν εμάς αυτά.
 
Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα μας και να απευθυνθούμε πάντα και στους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν, λέγοντάς τους να έρθουν κοντά μας. Και να ξέρουν όλες και όλοι ότι την επόμενη μέρα, όπως το έκανα το 2019, οφείλω -εφόσον με εμπιστευτείτε- να είμαι και θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτό επιβάλλει το αξίωμα και η ευθύνη του Πρωθυπουργού της χώρας. 
 
Πάμε λοιπόν μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στις κομματικές μας οργανώσεις για την άψογη υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Στους εθελοντές μας, στους ΟΝΝΕΔίτες μας, σε όλο το οργανωτικό.
 
Και πάλι οι κάλπες, όλες οι κάλπες, θα έχουν και στις επόμενες εκλογές εκλογικούς αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας. Περνάω από παντού, βλέπω εκλογικά περίπτερα, τα μόνα εκλογικά περίπτερα τα οποία σήμερα είναι ανοιχτά είναι τα περίπτερα της Νέας Δημοκρατίας. Οι άλλοι κατέβασαν ήδη ρολά και αμφιβάλω αν θα τα ξανανοίξουν μέχρι τις εκλογές.
 
Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτό τον ωραίο αγώνα μαζί. Ας αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας στη Δυτική Αθήνα. Μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.
 
Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα και καλή δύναμη. Να είστε καλά.


Ο Γιαννούλης συνεχίζει το αφήγημα των fake news και της απάτης

 


Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είναι να απαγορεύσει στον Χρήστο Γιαννούλη να βγαίνει στις ενημερωτικές εκπομπές εξαπατώντας και λέγοντας ασύστολα ψέματα.

Όχι ότι δεν κάνουν όλοι το ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε ψέματα, εξαπατούν τον κόσμο ασύστολα χωρίς ίχνος αλήθειας, αλλά ο Γιαννούλης είναι τόσο ψεύτης και προκλητικός που εξοργίζει τον κόσμο και αλλάζουν κανάλι.

Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι ένα μεγάλο δώρο για την Νέασ Δημοκρατία, γιατί θυμίζει στον κόσμο σε κάθε του εμφάνιση το πόσο φαιδρά και χυδαία στελέχη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εχθές στο MEGA και πριν απο λίγο στον ΣΚΑΙ, έδειξε το πόσο φαιδρός γνήσιος Συριζαίος είναι, κάτι που δεν κάνει καλό στο ίδιο του το κόμμα που θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο.

Εχθές υποστήριξε ένα fake news αναφορικά με δήθεν δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί παντοδυναμίας, κάτι που δεν είπε φυσικά.

«Έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που ζητεί παντοδυναμία και οι λέξεις έχουν νόημα, για να επιβάλλει μια αυταρχική πολιτική» ξεκίνησε να λέει ο φαιδρός Χρήστος Γιαννούλης για να τον διακόψει ο Γιάννης Οικονόμου και να του θέσει το ερώτημα: «Ποιος ζητάει παντοδυναμία; Καθαρή εντολή ζητάει», και να ακολουθήσουν τα εξής:

Γιαννούλης: Το είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παντοδυναμία της χώρας στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Οικονόμου: Η χώρα πρέπει να είναι παντοδύναμη, αυτό το θέλουμε όλοι.

Γιαννούλης: Είναι παράφραση ότι θέλω να είμαι παντοδύναμος.

Αναφορά που προκάλεσε αμηχανία στους υπόλοιπους δεδομένου ότι το «θέλω να είμαι παντοδύναμος» που αρχικά υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «η χώρα να είναι παντοδύναμη».

Πριν από λίγο ο Χρήστος Γιαννούλης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ, με το ίδιο τροπάρι, ψέμα, απάτη, φαιδρότητα και χυδαιότητα κάτι που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, και η Νέα Δημοκρατία τρίβει τα χέρια της.Ομολογία ΠΑΣΟΚ - Δουδωνής: Θα φορολογήσουμε τα κέρδη των επιχειρήσεων από 5% σε 15% από 100.000 και πάνωΜετά την Ελένη Χρονοπούλου που απέδωσε σε σαρδάμ την ομολογία της για αύξηση φορολογίας, για το οικονομικό πρόγραμμα μίλησε το πρωί της Τρίτης (30/5) και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής και ομολόγησε επίσης για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δουδωνής χρειάστηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αν και δεν ήξερε ούτε ένα νούμερο να μας πεί, όπως και για τη φορολόγηση των μερισμάτων. 

Ομολόγησε στον Σκάι μετά από πιέσεις ότι θα φορολογηθούν με 15%, για ποσά από 100.000 και πάνω.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε πως «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα που έχουν κέρδη, είναι σε αυτή την κατηγορία».

Για να απαντήσει ανεύθυνα και για να είχαμε να λέγαμε ο Δουδώνης «Προφανώς εδώ θα γίνει μια πολιτική για άρση των ανισοτήτων. Οι ανισότητες στη χώρα έχουν εκτοξευτεί», τόνισε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Δουδωνής, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τις μεγάλες εταιρίες.Αμετανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο ψέμα εξαπατούν με δήθεν αύξηση σε ασφαλιστικές εισφορές

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτα απο τις εκλογές 21 Μαίου και συνεχίζει να εξαπατά τον κόσμο με fake news.

Κάνουν κάτι για το οποίο μαζί με όλα τα άλλα που τους βαραίνουν,  τιμωρήθηκαν, αλλά μυαλό δεν βάζουν, και συνεχίζουν να εκνευρίζουν τον κόσμο που τους έχει πάρει χαμπάρι.

ΣΥΡΙΖΑ, υπόγα και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν μπροστά το σχέδιο απάτη και όποιος τσιμπήσει τσίμπησε, έτσι και αλλιώς πίσω είμαστε σε ποσοστά.

Για να καλύψουν την ομολογία Κατρούγακαλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσκίσει και πάλι τους ελεύθερους επαγγελματίες με 20% εισφορά, επανέρχονται στον ισχυρισμό ξεκάθαρη απάτη ότι δήθεν η κυβέρνηση δεσμεύτηκε δήθεν στην Κομισιόν για αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών που φτάνουν το 14% και ότι δήθεν αποκρύπτει το σχέδιό της.

Για να καλύψουν την απάτη τους στηρίζονται, στην αύξηση εισφορών που έγινε στις αρχές του 2023 κατά 9,6% λόγω πληθωρισμού του 2022 και στην επόμενη αύξηση αρχές 2024 με βάση τον πληθωρισμό το 2023. 

Μιλούν για δήθεν κρυφή ατζέντα την στιγμή που η αναπροσαρμογή των εισφορών λόγω πληθωρισμού έχει γίνει από τις αρχές του χρόνου και προφανώς δεν είναι κρυφή, είναι φανερή και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες το γνωρίζουν, αλλά επειδή είναι απατεώνες δεν ξέρουν να πούν η να κάνουν κάτι άλλο.

Προσποιούνται πως δεν ξέρουν ότι οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών ακόμη και μετά την αναπροσαρμογή αυτή παραμένουν σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που επέβαλε το 2017 ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά και σε σχέση με τις εισφορές που καθιερώθηκαν το 2019 από την Κυβέρνησή τους, μετά από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο νόμος Κατρούγκαλου. 

Κάνουν τους χαζούς ότι δήθεν δεν ξέρουν ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κλιμακώνονται -με το νόμο της Νέας Δημοκρατίας- σε έξι διαφορετικές κλάσεις και οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών που θα πληρώνουν, και το κάνουν συνειδητά για να εξαπατήσουν το κόσμο.

Η αναπροσαρμογή των εισφορών λόγω πληθωρισμού ήταν απαραίτητη προκειμένου οι συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών να τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στο μέλλον, αλλά και για να διατηρούνται οι δημοσιονομικές ισορροπίες με δεδομένη την αύξηση των συντάξεων που έγινε μετά από 12 χρόνια και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, αλλά αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΑΠΑΤΗ είναι μικρά γράμματα δεν μπορεί να τα διαβάσει.Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 5 συνοριοφύλακες


Οι πέντε συλληφθέντες, που αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την Τουρκία. 

Όπως αποκαλύφθηκε, η δράση των αστυνομικών χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι είχαν διευκολύνει σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από 26.550 ευρώ μέχρι...πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


– 26.550 ευρώ,

– 59 κινητά τηλέφωνα,

– 12 power banks,

– 2.120 δολάρια Αμερικής,

– 850 λίρες Τουρκίας,

– 23 λίρες Αγγλίας,

– 77 Lei Ρουμανίας,

– πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και

– τραπεζική κάρτα.Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκε υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα ο Νίκος Πάπουτσας

 Με ηχηρό τρόπο παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και φυσικά αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος υποψήφιος βουλευτής.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Νίκο Πάπουτσα, ο οποίος είχε έρθει προτελευταίος με 2.123 σταυρούς στο νομό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν βουλευτή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, ο κ. Πάπουτσας αποσύρθηκε και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν νέο υποψήφιο για να βάλουν στο ψηφοδέλτιο.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, ο κ. Πάπουτσας υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και από απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και γνωστοποίησε την απόφασή του να μη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, της 25ης Ιουνίου.

Οι προθέσεις του γνωστού δικηγόρου Νίκου Πάπουτσα είχαν φανεί από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, όταν σε δελτίο τύπου σημείωνε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρει το δρόμο του και να αντιληφθεί αυτός και τα συλλογικά του όργανα, έστω και τώρα, ότι όταν σε φτύνουν δεν βρέχει».

Για την επιστολή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενημερώθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα με διευρυμένη σύνθεση, χωρίς να είναι γνωστό όμως ακόμα ποιος θα είναι ο τρίτος υποψήφιος που θα καλύψει την πέμπτη θέση που μένει κενή στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου.
Άμα δεν έχεις κοστολογημένο πρόγραμμα ξεφτιλίζεσαι όπως η Χρονοπούλου με τις αύξηση φόρων

 


Τραγική η κατάσταση και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΠΑΣΟΚ, με προγράμματα ακοστολόγητα, αμολάνε τα στελέχη τους στα πάνελ και λένε ότι τους κατέβει κάνοντας τους πολίτες να γελάνε μαζί τους.

Αυξήσεις αλλά και μειώσεις φόρων περιλαμβάνει το ακοστολόγητο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως προανήγγειλε η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο», με τον Γιώργο Κουβαρά, η κυρία Χρονοπούλου ρωτήθηκε από τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά, πώς και πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

• Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.

• Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;

• Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία (αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)

• Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Είδα στο πρόγραμμά σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα. Τι εννοείτε;

• Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.

• Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

• Χρονοπούλου: Ναι, θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

• Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε... Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

• Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ πλάνα χωρίς ήχο από την εκλογική επιτροπή του κόμματος

 Πριν το τέλος πώς μοιάζει η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη!!!

Το ζήσαμε και αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνθήκες Βόρειας Κορέας με μετάδοση πλάνων από την συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ήχο.

Τα μέλη της επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζονται να μιλούν αλλά τα πλάνα που μεταδόθηκαν δεν είχαν ήχο και μάλιστα υπήρχε και σχετική ειδοποίηση στο σχετικό βίντεο.Η σχετική ανάρτηση κατέβηκε μετά το κράξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Νέος επικίνδυνος Τσίπρας ξημερώνει για την Ελλάδα και λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης

 


Ευτυχώς αυτός έδειξε από νωρίς τι είναι, πάθαμε μάθαμε  και τώρα ξέρουμε!!!

Η ανευθυνότητα  Ανδρουλάκη να λέει ότι ο πραγματικός φόβος δεν είναι η ακυβερνησία αλλά η παντοδυναμία Μητσοτάκη η οποία αν έρθει θα έρθει μέσω εκλογών δείχνει το πόσο επικίνδυνος γίνεται για την χώρα.

Αποδεικνύει ότι δυσκολεύεται με την σοβαρότητα αφού σκέφτεται μόνο το κόμμα και την πολιτική του επιβίωση, και όχι το καλό της χώρας.

Αυτό που τον σώζει και δεν έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες την ανεπάρκεια του, καθώς και το μικρό ποσοστά του 11% που κατάφερε να πάρει, είναι το ότι δεν έχει ευτυχώς κυβερνήσει.

Δεν ήταν τυχαίο, ότι το ΠΑΣΟΚ με ευθύνη την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια Ανδρουλάκη δεν καρπώνεται από την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να έχει διαλύσει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος όπου κυριάρχησε μια αντιμητσοτακική ρητορική ανάλογη με αυτή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η αναζήτηση επιχειρημάτων κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, βάζοντας στόχο την Νέα Δημοκρατία και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ που εάν ήταν σοβαρός θα ήθελε να φανεί κάποια διαφορά από το κόμμα του Τσίπρα.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακριβώς τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, τρομάζοντας τους πολίτες ότι γεννιέται ένας άλλος Τσίπρας που έχει απαξιώσει και καταδικάσει ο κόσμος.

Στόχος του Ανδρουλάκη είναι και πάλι ο πρόεδρος της Ν.Δ και το κόμμα που κατέγραψε ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και όχι ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει στην δεύτερη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γελοίο και ανεύθυνο επιχείρημα περί παντοδυναμίας του συστήματος Μητσοτάκη που όπως είπε ο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι πιο επικίνδυνο από την ακυβερνησία, επιβεβαιώνοντας ότι έχει εμμονή όπως και ο Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απλά επειδή είναι ανώτερος τους και δεν μπορούν να τον αντιπολιτευθούν.

Ο Ανδρουλάκης και γιαυτό πρέπει να τιμωρηθεί απο τον Ελληνικό λαό αδιαφορεί για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, όπως και για το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ ο ίδιος δεν θα δεχθεί να μετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε νέα εκλογική διαδικασία, λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχόταν ποτέ να κάνει κυβέρνηση με έναν ανεύθυνο, επικίνδυνο και ανεπαρκή πολιτικό αρχηγό.

Ανδρουλάκης λοιπόν στα βήματα του Αλέξη Τσίπρα, ίδιες αναφορές, ίδια φρασεολογία και ίδια λογική έναντι των πολιτών αλλά και της χώρας.

Θα το θυμηθείτε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πολύ σύντομα να έχει την απαξίωση και την μοίρα του Αλέξη Τσίπρα και ευτυχώς αυτόν τον πήραμε χαμπάρι απο νωρίς.Έκλεισε με βούλευμα η σκευωρία που έστησε Τσίπρας - Παπαγγελόπουλος για την Novartis

 


Κλείνει με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το σκέλος της σκευωρίας της Novartis που αφορά τα στελέχη της εταιρείας που είχαν κατηγορηθεί για δωροδοκία πολιτικών προσώπων. 

Την σκευωρία έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ενορχηστρωτές τους Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου.

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι μόνο οι γιατροί που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία καθώς φέρεται να έλαβαν χρήματα για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.

Με το βούλευμα, που εκδόθηκε επτά χρόνια μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών, οι δικαστές του Συμβουλίου αποφαίνονται ότι το τότε ανώτερο στέλεχος του ελληνικού τμήματος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους, στελέχη της μητρικής Novartis, δεν τέλεσαν την πράξη της δωροδοκίας από κοινού κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στο εν λόγω αδίκημα «σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διερευνήθηκαν για την υπ' αυτών τέλεση πράξεων παθητικής δωροδοκίας είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι».

Υπενθυμίζεται ότι τα πολιτικά πρόσωπα που έπεσαν θύματα της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος. 

Στο ίδιο βούλευμα αναφέρεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της εταιρείας απαλλάσσονται και για το αδίκημα της δωροδοκίας μη πολιτικών προσώπων καθώς με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για πλημμέλημα που έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Για το σκέλος που αφορά γιατρούς που φέρονται να είχαν δωροδοκηθεί για να προωθούν προϊόντα της εταιρείας, ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων κατά 15 γιατρών για τους οποίους προκύπτουν στοιχεία από την έρευνα που διενεργείται. Επικίνδυνοι για την χώρα θέλουν να την σύρουν σε 3ες κάλπες σε βάρος της οικονομίας και της ασφάλειας

 


Επικίνδυνοι, ανεύθυνοι, και ίδιοι σε όλα Τσίπρας - Ανδρουλάκης καλούν τους πολίτες να μη δώσουν ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να οδηγηθεί η χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία. 

Να μην επιτρέψουν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να συρθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες. 

Η επικινδυνότητα και των δύο αρχηγών ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την ανάγκη να δοθεί ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, από τους πολίτες και να τους καταδικάσει και τους δύο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την συντριπτική ήττα που υπέστη κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αδιαφορούσε για τη σταθερότητα της χώρας επιδιώκοντας την αυτοδυναμία. Και τον κατηγορούσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος, αν δεν την πετύχει, να πάει και σε… τρίτες κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωνε πως πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Έθετε και προϋποθέσεις , ειδικά αυτή που αφορούσε το πρόσωπο του πρωθυπουργού της όποιας συγκυβέρνησης, δήλωνε όμως ότι στόχος του είναι να βρεθεί η Νέα Δημοκρατία στη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αντίπαλος της δεξιάς και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τι εννοεί ως προς το σχήμα της υποτιθέμενης συγκυβέρνησης.

Τώρα επικίνδυνοι και ανεύθυνοι και οι δύο άλλαξαν το τροπάρι, και δεν θέλουν σταθερή κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την χώρα και τους πολίτες, θέλουν ακυβερνησία για να επιβιώσουν και οι δύο πολιτικά.

Συντεταγμένα Τσίπρας και Ανδρουλάκης, θα έλεγε κανένας σε πλήρη συννενόηση, ζητούν οι ανεύθυνοι από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά να επιλέξουν τον έναν από τους δύο ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια εξοργίζοντας τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει εάν την 25η Ιουνίου η χώρα θα έχει κυβέρνηση, αλλά ποιος θα είναι μια επικίνδυνη ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν σκέφτονται ούτε την οικονομία της χώρας, ούτε την ασφάλεια της χώρας ειδικά μετά τις εκλογές στην Τουρκία, αδιαφορούν εάν η χώρα θα κυβερνηθεί, τους ενδιαφέρει να παίζουν με την χώρα για να επιβιώσουν πολιτικά.

Το αφήγημα και τον δύο Τσίπρα - Ανδρουλάκη πως αν επαναληφθεί η ψήφος της 21ης Μαΐου θα υπάρξει ένα καθεστώς σε βάρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τη βούληση των πολιτών απειλή, δείχνει το πόσο ανεύθυνοι, ανεπαρκής και επικίνδυνοι είναι για την χώρα.