Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ονειρεύονται νέο ξεπούλημα, ο Φίλης θέλει μοντέλο «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την Τουρκία

 




Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο ξεπούλημα νησιών στην Τουρκία όπως ξεπούλησαν την Μακεδονία στα Σκόπια.

Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και τα νησιά στους Τούρκους στον ΣΥΡΙΖΑ, και το λέει ξεκάθαρα ο Νίκος Φίλης.

Μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή ξεπούλημα, και στις διαφωνίες της Ελλάδας με την Τουρκία στο Αιγαίο, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24 ο Νίκος Φίλης.

Ο Φίλης  χαρακτήρισε θετική τη θέση που εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Πρώτο ΘΕΜΑ για προσπάθεια συνεννόησης που πρέπει να γίνει με τη γειτονική χώρα, αλλά όπως την θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει και το κουβεντιάζουμε στον δημόσιο διάλογο, είναι αυτό των εθνικών θεμάτων. Ακούω, διαβάζω για τον κύριο Δένδια, πως δημιουργείται μια δυνατότητα απομάκρυνσης από την ένταση με τους Τούρκους και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Βοήθησαν οι σεισμοί, το κλίμα στην ελληνική και την τουρκική κοινωνία για μια στάση αλληλέγγυα και ανθρωπιστική. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην πολιτική» είπε αρχικά ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Όμως, θα ήθελα να πω ότι δεν αρκούν τα ανθρωπιστικά λόγια για να κάνεις εξωτερική πολιτική. Πρέπει να έχεις και πολιτική συγκεκριμένη. Γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική αλληλεγγύης, συνεννόησης ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, με τις ιδιομορφίες που έχει η Τουρκία. Μια συνεννόηση που θα καταλήξει στο δικαστήριο της Χάγης».

Στη συνέχεια, όταν ο Φίλης ρωτήθηκε για τα θέματα που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία στο Αιγαίο, σε σχέση με αυτά που υπήρχαν με τα Σκόπα, απάντησε: «Με την Τουρκία, έχουμε ζήτημα στο Αιγαίο, στον προσδιορισμό των θαλασσίων χώρων. Αφού δεν υπάρχει συνεννόηση μέσα απ΄τον διάλογο τόσων χρόνων, πρέπει να πάει στη Χάγη».

Και όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια, αναφέροντας: «Δεν το ξέρω αυτό...».





Στη Φθιώτιδα ο Μητσοτάκης

 


Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης, ήταν οι δύο πρώτοι σταθμοί του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Οι παρεμβάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης. Οι θέσεις ελλιμενισμού θα αυξηθούν σε έξι, από δύο που είναι σήμερα, ενώ ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα επεκταθεί κατά 3.745 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει ποιοτικές, σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή ταξιδιωτών. Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τμ.





Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί.

Χάρη στα νέα λιμενικά έργα θα αυξηθεί, επίσης, η προστασία και θα βελτιωθούν οι παροχές του γειτονικού αλιευτικού καταφυγίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινότητα.





Το επενδυτικό σχέδιο για τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων αποβλέπει στην επανένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξή της εκ νέου σε προορισμό για δραστηριότητες που συνδέονται με την ευεξία.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Mitsis Hotels Σταύρο Μήτση και την Πρόεδρο Χριστίνα Μήτση. Ενημερώθηκε για τα έργα, που θα γίνουν στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης που υπογράφηκε έπειτα από διαγωνισμό ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον πλειοδότη όμιλο Μήτση. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αξιοποίηση ιστορικών εγκαταστάσεων της λουτρόπολης και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων.

Το σχέδιο προβλέπει την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον» και του επίσης εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης», διατήρηση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» με προδιαγραφές επιπέδου 5 αστέρων, αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά», καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, στάθμευσης οχημάτων και περιμετρικού δακτυλίου για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.







Σαφέστατο μήνυμα Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη : Εμένα κανείς δεν μπορεί να με ακουμπήσει


 

Τις φήμες περί διαγραφής του διέψευσε μιλώντας στην εκπομπή το ΣΚΑΪ Αταίριαστοι ο Ανδρέας Λοβέρδος και είπε πως «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να ‘φας’ εύκολα, τελεία και παύλα».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Αλλά δεν βλέπω και το λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και παρά πολύ καλά. Συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα».

«Διάβαζα χθες φουλ το βιβλίο του Παντελή Καψή 2009 – 2014… Και θυμήθηκα τις τραγικές στιγμές τις οποίες πέρασα όλες στην πρώτη γραμμή. Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα» πρόσθεσε.

Οταν του επισημάνθηκε ότι αυτό που λέει ακούγεται κάπως αλαζονικό και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα διαγραφής, σχολίασε ότι «πρέπει να είμαστε σε διαφορετική γραμμή, πρέπει να γίνει κάτι παρά πολύ σοβαρό» είπε.

Σε ότι αφορά, τέλος, τα περί αγνώστου χ πρωθυπουργού που είπε ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «ούτε ο κ. Ανδρουλάκης ούτε κανένας από εμάς ψαρεύει σε θολά νερά. Κάνουμε έναν αγώνα».



Αντί ο Τσίπρας να ασχοληθεί με τον λαό συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι με επίσκεψη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 


Ένας πολιτικός αρχηγός που έχει δύο τελεσίδικα καταδικασμένους υπουργούς, ελέγχεται για μαύρες σακκούλες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταγγελθεί απο τα στελέχη του ότι τα παρακολουθούσε, στήνει fake news για να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους και άλλα πολλά φαιδρά, συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι ζητώντας δήθεν, ένα κράτος δημοκρατικό, ελεύθερο, που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη.

Και το λέει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, που προσπάθησε με διάφορους τρόπους να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, που έχει στο κόμμα του ακροαριστερούς φασίστες που απειλούν ότι θα έρθουν με το άγριο, και το χειρότερο ελέγχει ακροαριστερούς κακοποιούς στα Εξάρχεια που δημιουργούν με μία του εντολή καταστροφές περιουσιών αθώων πολιτών, προσπαθώντας με μολότοφ να σκοτώσουν αστυνομικούς.

Αυτός λοιπόν ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένωνστις 10:30 το πρωί, ο πρόεδρος του  για να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης Ανδρουλάκη και των όσων ανέφερε ο ίδιος για την προσέγγιση του πρωθυπουργού περί αντικατάστασης του Μενουδάκου. Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε απευθύνει το εξής δήθεν ερώτημα για την υπόθεση και τις δήθεν προθέσεις Μητσοτάκη: «Για ποιο λόγο σχεδίαζε από τον περασμένο Ιούλιο και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αντικατάσταση Μενουδάκου και τη κατάργηση Ράμμου με μια μόνο κίνηση;».

Ο φαιδρός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και δηλώσεις που δεν έχουν κανένα νόημα να αναφέρουμε, είναι στημένες ξεκάθαρα για να εξυπηρετήσουν το αφήγημα ενός ανίκανου πολιτικού που δεν μπορεί να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη.



Αδίστακτος ο Ερντογάν με fake θεμέλια, που θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά με μουσαμάδες στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

 


Fake … θεμελίωση νοσοκομείου στη σεισμόπληκτη περιοχή της Αντιόχειας, πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας έντονες στους κύκλους της αντιπολίτευσης και ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε στημένο πανηγυρικό τόνο, και μέσω … skype, o Ερντογάν εκθείασε την γρήγορη θεμελίωση του υποτιθέμενου νοσοκομείου λέγοντας : «Όπως βλέπετε δεν μιλάμε για κατασκευές με άμμο θαλάσσης. Είναι με τσιμέντο με χάλυβα κάνουμε σωστές κατασκευές». 

Μόλις τελείωσε η σύνδεση, αποκαλύφθηκε η απάτη και η προεκλογική φιέστα αφού μπετόν έπεσε, αλλά χωρίς … θεμέλια και σε λίγα τετραγωνικά μέτρα σε ένα μεγάλο άδειο οικόπεδο, το οποίο μετά αφαιρέθηκε.

Το HALK TV, με εικόνες από την υποτιθέμενη θεμελίωση που προκάλεσαν αίσθηση, που όπως αποκάλυψε το fake σκηνικό τελικά αποσύρθηκε. «Αυτά εδώ είναι τα θεμέλια ενός νοσοκομείου. Μόλις αποκαλύφθηκαν αυτές οι εικόνες, τα θεμέλια αποσύρθηκαν» σχολίασε η παρουσιάστρια εκπομπής που αναφέρθηκε στο θέμα της ψεύτικης θεμελίωσης από τον Τούρκο πρόεδρο.




Υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο προεκλογικά είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαινιάζει το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης με μουσαμάδες για δήθεν τα εκδοτήρια, και τον Σπίρτζη με τους υπόλοιπους βουλευτές Θεσσαλονίκης να κάνουν τους επιβάτες σε ένα ακίνητο εκθεσιακό συρμό του ΜΕΤΡΟ.









Τέλος οι μάσκες στα ΜΜΜ από σήμερα και επίσημα

 


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ το οποίο προβλέπει διατήρηση της χρήσης μάσκας και rapid test σε ανεμβολίαστους μόνο στις δομές υγείας.

Αντίθετα στο ΦΕΚ δεν περιλαμβάνεται πλέον η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου από το υπουργείο Υγείας μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα για νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης προβλέπεται χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Όσον αφορά το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις δομές αυτές αλλά και σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) ισχύουν τα εξής μέτρα:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95)

- Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Στην περίπτωση που το προσωπικό αυτό νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19, για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7, υποχρεούται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Μετά το πέρας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, το εν λόγω προσωπικό υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.

Για τους ασθενείς:

- Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

- Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

- Ασθενείς που εισάγονται-νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο ως ακολούθως:

1. Οι ασθενείς που εισάγονται με τακτικό εισιτήριο (προγραμματισμένη εισαγωγή) προσέρχονται με PCR που διενεργήθηκε έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή τους.

2. Οι ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως (έκτακτη εισαγωγή) υπόκεινται άμεσα σε rapid test και παράλληλα σε PCR την πρώτη ημέρα της εισαγωγής-νοσηλείας τους.

3. Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις ο έλεγχος επαναλαμβάνεται με rapid test ανά επτά (7) ημέρες.

Για τους συνοδούς ασθενών

- Οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7, συνοδοί ασθενών δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

- Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

- Oι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών, ανεξαρτήτως της κατάστασης εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 7, αντιστοίχως, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο [PCR εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών] πριν την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας. Ο εργαστηριακός έλεγχος (PCR ή rapid test) επαναλαμβάνεται ανά τρεις (3) ημέρες.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α' 118). Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι συνοδοί ασθενών που προσέρχονται σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Οι εργαζόμενοι σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 7 αντιστοίχως και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55570/12.9.2021 (Β'4207) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69461/5.11.2021 (Β' 5163) και Δ1α/ΓΠ.οικ.23985/3.5.2022 (Β' 2196) όμοιες αποφάσεις και την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.64232/15.10.2021 (Β' 4766) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69459/5.11.2021 (Β' 5165) και Δ1α/ΓΠ.οικ.24415/3.5.2022 (Β' 2193) όμοιες αποφάσεις, αντιστοίχως, οι οποίες διατηρούνται σε ισχύ μόνο για εργαζόμενους σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας.



Η Eurobank καταρρίπτει τα fake news του DOCUMENTO για Παπαθανάση

 


Με μια επίσημη ανακοίνωσή της η Eurobank βάζει τέλος στην επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ - DOCUMENTO που έχει στηθεί σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Στόχος των φαιδρών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε ο Νίκος Παπαθανάσης για να στήσουν ένα αφήγημα, ότι η κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες ανοχύρωτους την ώρα που στελέχη της τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης, και έφτασαν στο σημείο να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του υπουργού για να το πετύχουν.

φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονούν χαρακτήρες για να κάνουν αντιπολίτευση με fake news.

Η Eurobank με την ανακοίνωσή της αποδομεί τα ποινικός κολάσιμα fake news της εφημερίδας Documento και ξεκαθαρίζει ότι έχει ανακτήσει ποσοστό 75% του κεφαλαίου της αρχικής πίστωσης, αλλά και ότι έχει εξαντλήσει και όλες τις σχετικές νομικές ενέργειες (καταγγελία σύμβασης, έκδοση διαταγής πληρωμής, εκπλειστηρίαση ακινήτων, αγωγές κατά των εγγυητών, αναδιάρθρωση Πιστούχου μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα κ.ά.) σε σχέση με τα δάνεια που είχε χορηγήσει στην εταιρία “ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ” .

Η ανακοίνωση της Eurobank

«1. H Eurobank (Τράπεζα) χορήγησε το 2005 πίστωση ύψους €1.500.000 στην εταιρεία με την επωνυμία «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Πιστούχος), εγγράφοντας προσημείωση υποθήκης σε ακίνητα ιδιοκτησίας της. Το 2007 το ποσό της πίστωσης αυξήθηκε κατά 500.000 σε 2.000.000 ευρώ, οπότε καταρτίστηκε και σύμβαση εγγυήσεως με τον κ. Νικόλαο Παπαθανάση (Εγγυητής).


2. Επί σειρά ετών το εν λόγω δάνειο εξυπηρετήθηκε κανονικά, με καταβολή των συμβατικών τόκων και αποπληρωμές κεφαλαίου.


3. Στις 28.8.2015, η Τράπεζα κατήγγειλε τη σύμβαση με συνολική λογιστική απαίτηση ύψους €1.054.674 πλέον τόκων υπερημερίας (σύνολο €1.458.548) και δρομολόγησε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση του δανείου, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, αγωγές διάρρηξης, πλειστηριασμούς, εξυγίανση της Πιστούχου κ.λπ. Συγκεκριμένα:


4. Το 2015 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το παραπάνω ποσό.


5. Το ίδιο έτος 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση λόγω γονικής παροχής (2011) της κυριότητας του ½ εξ αδιαιρέτου ακινήτων ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο (αγροτεμάχια) και την Καλλιθέα (αποθήκη). Ενόψει της αγωγής, η κυριότητα των ακινήτων αναμεταβιβάστηκε στον Εγγυητή και η Τράπεζα ενέγραψε προσημείωση υποθήκης για 60.000 ευρώ, ποσό αντίστοιχο της αξίας των αγροτεμαχίων, ενώ για την μικρής αξίας αποθήκη ο Εγγυητής κατέβαλε ποσό σε μετρητά.


6. Το Δεκέμβριο του 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση με γονική παροχή (2010) του ½ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 102,5 τ.μ., 4ου ορόφου, στη Ν. Σμύρνη, με θέση στάθμευσης και αποθήκη. Το διαμέρισμα βαρυνόταν ήδη με πρώτη προσημείωση υπέρ άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Το 2020, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή. Ασκήθηκε έφεση από τον Εγγυητή και λίγο αργότερα καταρτίστηκε συμφωνία μεταξύ του Εγγυητή και της doValue Greece, ως διαχειρίστρια του ειδικού διαδόχου της Τράπεζας, για την καταβολή από τον Εγγυητή ποσού σε μετρητά. Το σχετικό ποσό υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης.


7. Το 2018, η Τράπεζα εκπλειστηρίασε τέσσερα ακίνητα ιδιοκτησίας της Πιστούχου.


8. Παράλληλα, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της Πιστούχου, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης, η doValue Greece θα λάβει επιπλέον ποσό σε μετρητά κατ’αναλογία, σε σχέση με την ανωτέρω πίστωση.


9. Οι ανακτήσεις από το σύνολο των ανωτέρω ενεργειών ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης».



Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν με 10 μολότοφ σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

 


Καταδρομική επίθεση με 10 βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια από 30 ακροαριστερούς κακοποιούς, δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

H επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά στα Εξάρχεια.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας την ομάδα των ατόμων. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.



Κύμα συμπαράστασης στην καθηγήτρια που δέχτηκε την φασιστική επίθεση αριστερών φοιτητών

 


Άγρια κόντρα μερίδας αριστερών και ακροαριστερών φοιτητών με φασιστική νοοτροπία, με την καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ.

Μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εξαπολύουν λεκτικές φασιστικές επιθέσεις στην καθηγήτρια. Με σκαιό και προσβλητικό τρόπο, πραγματοποιώντας φασιστικές πραξικοπηματικές παρεμβάσεις όπως η περικύκλωση του γραφείου της καθηγήτριας, η διακοπή του μαθήματός της κ.α. οι εκπρόσωποι της ΣΑΦ-ΕΑΑΚ, εν ονόματι -υποτίθεται- της πλειονότητας των συμφοιτητών τους, χωρίς να συμβαίνει αυτό, βάλλουν συστηματικά κατά της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου τα λέει όλα : 

«Σήμερα στο protothema.gr ως πρώτο θέμα (και μπράβο τους) μιλά η Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου

.RESPECT!!!

Υπάρχουν «Καθηγηταί» εις τας Αθήνας. Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής ,του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;) βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με την βία. Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν να αντισταθούν να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν την δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν. Έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της Υπουργίας μου ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται.

Βάσω Κιντή, Μαρια Ευθυμιου η Βάνα Νικολαιδου-Κυπριανίδου τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες .. όχι αρκετοί.

Είχα πει κάποτε όταν γράφαμε τον νόμο στους καθηγητές Achilleas Gravanis και Joachim Grispolakis και στον αείμνηστο Βασίλη Παπάζογλου: είμαστε δυο, είμαστε τρεις ,δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς .. ακόμα».

Βάνα Νικολαϊδου: «Έγινα στόχος απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων – Ωρυόμενοι εκτόξευαν συκοφαντίες»

Για το εν λόγω ντροπιαστικό περιστατικό που συνέβη στο ΕΚΠΑ μίλησε στο protothema.gr η Βάνα Νικολαϊδου- Κυρανίδου.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ έχουν συμβεί κατά καιρούς παρόμοια γεγονότα εις βάρος άλλων συναδέλφων.

Ακόμη είπε ότι δεν της επέτρεπαν να μιλήσει και ότι θα είναι υποψήφια στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

 Συνοπτικά:

«Ήρθε στο γραφείο μου μία ομάδα ατόμων της ΣΑΦ ΚΑΡΦΙ («Αντικαπιταλιστικό σχήμα που παρεμβαίνει στο φοιτητικό σύλλογο φιλοσοφικής Αθήνας»). Ούρλιαζαν και ωρυόμενοι εκτόξευαν διάφορα ψέματα και συκοφαντίες, χωρίς να μου επιτρέπουν να μιλήσω.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και στην αίθουσα διδασκαλίας όπου άπλωσαν πανό, φώναζαν και εξύβριζαν όσους προσπάθησαν να με υποστηρίξουν. Ελάχιστες φορές πήρα το μικρόφωνο για να ακουστώ, αλλά και πάλι ήταν αδύνατον, διότι με διέκοπταν λέγοντας ασυναρτησίες, ασύστολα ψεύδη.

Όπως πχ ότι θέλω να είμαι υποψήφια στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ότι είμαι υποψήφια για το Συμβούλιο Ιδρύματος -που δεν είμαι- και ότι όλα αυτά τα κάνω γιατί είμαι φερέφωνο της Νέας Δημοκρατίας. Σκεφτείτε σε συνθήκες εργασιακού χώρου να ζει κανείς έτσι. Όταν απαιτείς να παραιτηθεί κάποιος επειδή σκέφτεται διαφορετικά από σένα, όταν αναγράφεις το όνομά μου στις προκηρύξεις σου και τις αναρτάς στο Διαδίκτυο, οποιοσδήποτε παράφρων μπορεί να με στοχοποιήσει. Ξαφνικά έγινα στόχος μιας απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων.

Κι εγώ σας λέω ότι υποστηρίζω τη Νέα Δημοκρατία ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα του δημοκρατικού τόξου (προσωπικά δεν ανήκα και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα) είναι κακό αυτό; Έφτασαν να με κατηγορούν ότι είμαι λογογράφος της ΔΑΠ. Τρελά πράγματα.

Στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ παρόμοια έχουν συμβεί κατά καιρούς εις βάρος κι άλλων συναδέλφων. Ωστόσο, υπάρχει γενικώς μια τάση να αντιπαρερχόμαστε τις απόπειρες εκφοβισμού, για να κατευνάζουμε τα πνεύματα. Εγώ απλώς δεν υιοθετώ αυτή την προσέγγιση. Στέκομαι απέναντι στους εκφοβιστές, επιμένοντας στις απόψεις μου. Με έχουν στοχοποιήσει διότι ανήκω στους πανεπιστημιακούς που δεν θέλουν καταλήψεις, που ήταν υπέρ του νόμου Διαμαντοπούλου, που είναι εναντίον των αιωνίων φοιτητών, εναντίον της κομματικοποίησης του πανεπιστημίου και, οπωσδήποτε, είμαι εναντίον αυτού του κλίματος εκφοβισμού. Δεν δέχομαι τους τραμπουκισμούς και τη συστηματική επιδίωξη φίμωσης της αντίθετης γνώμης.

Δεν μπορεί κυρίως μέσα σ’ ένα Πανεπιστήμιο, να φοβάσαι να μιλήσεις. Αυτή είναι η ουσία και γι’ αυτό είναι και θα είναι τόσο σθεναρή η εναντίωσή μου.

Ο εκφοβισμός που υπέστην εγώ ήταν φραστικός, αλλά ανησυχώ επειδή ξέρω πολύ καλά τη μιμητική δυναμική του όχλου. Αν κάτι πήγαινε στραβά, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί σε εμένα. Ήταν εφιαλτικό και παραμένει, γιατί αύριο μπορεί να με κλείσουν στο γραφείο μου ή να προβούν σε μη λεκτικές βιαιοπραγίες.

Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω πόλεμο. Αντιθέτως, αμύνομαι. Αμύνομαι όμως στη βάση των αρχών μου που είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ο αγώνας για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτούν φοιτητές, διότι αυτά τα άτομα που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου δεν ξέρουν καν πού βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας και το μόνο που κάνουν είναι να φτιάχνουν αφίσες, πανό και να φωνάζουν.».

Άννα Διαμαντοπούλου
12 ώρες πριν

Σήμερα στο protothema.gr ως πρωτο θεμα ( και μπράβο τους)μιλά η Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου
.RESPECT!!!
Υπάρχουν «Καθηγηταί» εις τας Αθήνας .Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής ,του κρύπτεσθαι,και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.Αντίθετα αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;)βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό με αποτέλεσμα...

See more
342
14
22


Το ΕΚΠΑ υπέρ της καθηγήτριας

Με δύο ανακοινώσεις της, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ παίρνει θέση υπέρ της κας Νικολαΐδου, αναφέροντας ότι «εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, στο κείμενο πρόσφατης Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής «Κ. Βάρναλης».

O καθηγητής Εφαρμογών Φυσικής και Φυσικής Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ, Ορέστης Καλογήρου έγραψε στο Facebook ότι «η συνάδελφος Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου έχει τον απέραντο σεβασμό μου. Δίνει με μέγιστο θάρρος τον μοναχικό αγώνα της αξιοπρέπειας του πανεπιστημιακού δασκάλου. Φωτίζει τον σκοταδισμό των διωκτών της. Στο πανεπιστήμιο δεν επιτρέπεται η ελεύθερη έκφραση. Χωρίς να επιδιώκω την αυτοαναφορά, το έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι. Βιωματικά το περιγράφω σαν το αίσθημα του βιασμού. Ιστορικά οι ομάδες αυτές μιμούνται τους μαθητές και φοιτητές της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο. Που διαπόμπευαν στους δρόμους των κινεζικών πόλεων και χωριών τους δασκάλους τους εξευτελίζοντάς τους με τον χειρότερο τρόπο. Όμως δεν μπορούν να αγγίξουν την Κυρία Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Γιατί έχει το ύψιστο ηθικό πλεονέκτημα: Υπερασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία. Με τεράστιο ψυχικό κόστος, βέβαια».

Ορέστης Καλογήρου
14 ώρες πριν

Η συνάδελφος Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου έχει τον απέραντο σεβασμό μου. Δίνει με μέγιστο θάρρος τον μοναχικό αγώνα της αξιοπρέπειας του πανεπιστημιακού δασκάλου. Φωτίζει τον σκοταδισμό των διωκτών της. Στο πανεπιστήμιο δεν επιτρέπεται η ελεύθερη έκφραση. Χωρίς να επιδιώκω την αυτοαναφορά, το έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι. Βιωματικά το περιγράφω σαν το αίσθημα του βιασμού. Ιστορικά οι ομάδες αυτές μιμούνται τους μαθητές και φοιτητές της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο. Που διαπό...

See more
150
5
5


Μήνυση και αγωγή στον Βαξεβάνη απο τον Παπαθανάση, σβήνουν τις αναρτήσεις όσοι τα αναπαρήγαγαν

 


Η επιχείρηση λάσπη, ψέμα, απάτη, δολοφονία χαρακτήρων είναι σε πλήρη εξέλιξη απο τον ΣΥΡΙΖΑ, και τα ΜΜΕ που στηρίζουν το ακροαριστερό φασιστικό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τα δημοσιεύματα, με την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του Νίκου Παπαθανάση, και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του από τον  Βαξεβάνη, ο υπουργός προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά του  εκδότη της εφημερίδας «DOCUMENTO» , καταγγέλλοντας βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των συνεχόμενων δημοσιευμάτων εις βάρος του.


Το πώς κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε μετά την μήνυση και την αγωγή στον Βαξεβάνη από τον Παπαθανάση, που όσοι αναπαρήγαγαν άρχισαν να τα σβήνουν αφού είδαν ότι η λάσπη γυρνούσε επάνω τους.