Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Μητέρα κακοποίησε το βρέφος της και κάλεσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για βοήθεια


Χαμόγελο του Παιδιού: Μείωση εξαφανισμένων παιδιών, αύξηση της φυγής λόγω  διαδικτύου | in.gr


Μια σοκαριστική ιστορία κακοποίησης βρέφους δημοσιοποίησε η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή της. 

Μια μητέρα που κακοποιούσε το παιδί της κάλεσε αυτοβούλως το «Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να καταγγείλει τον ίδιο της τον εαυτό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γυναίκα βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική κατάσταση και ανέφερε πως χτύπησε το 2 μηνών βρέφος της, και ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του, καθώς το παιδί έφερε τραύματα. Κάλεσε την οργάνωση για να τη βοηθήσει, καθώς είχε μετανιώσει για την πράξη στην οποία είχε προβεί και ανέφερε πως δεν το έκανε ηθελημένα..

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία εξειδικευμένων ανθρώπων του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει:

«Μητέρα κάλεσε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέροντας, σε έντονη συναισθηματική κατάσταση, ότι η ίδια μόλις χτύπησε το 2 μηνών βρέφος της, και ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του, καθώς το παιδί έφερε τραύματα. Η μητέρα έκανε έκκληση για βοήθεια, καθώς είχε μετανιώσει για την πράξη στην οποία είχε, μόλις, προβεί και ανέφερε ότι δεν το έκανε με τη θέλησή της.

Στη συνέχεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και τις Αστυνομικές Αρχές, και κατόπιν κλήσης του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του Οργανισμού μετέβη άμεσα στην οικία, μεταφέροντας με ασφάλεια και απόλυτη φροντίδα το βρέφος στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία εξειδικευμένων ανθρώπων του Οργανισμού.

Μέσα σε αυτή τη θλίψη που προκαλεί η είδηση, το ευτυχές γεγονός είναι ότι το βρέφος βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, είναι καλά στην υγεία του και δέχεται τη φροντίδα και περιποίηση των ανθρώπων του Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στο βρέφος, και το επιστημονικό προσωπικό του δε θα φύγει λεπτό από κοντά του, προσφέροντάς του ολιστική υποστήριξη και καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη κι αν χρειαστεί. Αναφορικά με την κατάσταση της μητέρας, σε εξέλιξη βρίσκεται κοινωνική έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές. Όπως σε κάθε υπόθεση, οι άνθρωποι του Οργανισμού — εφόσον τους ζητηθεί — θα σταθούν δίπλα και σε αυτή την ευάλωτη μητέρα, με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της οικογένειας, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή να ανταποκριθεί στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Η σοκαριστική καταγγελία κακοποίησης του βρέφους, δυστυχώς, επιβεβαιώνει την έντονη ανησυχία του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μία μόλις ημέρα μετά από την Ανακοίνωση του ετήσιου απολογισμού έργου του, σύμφωνα με τον οποίο το 2021, στις 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας καταγράφηκαν:

22.567 παιδιά θύματα Βίας που στηρίχθηκαν από τον Οργανισμό

204.791 κλήσεις συνολικά σε όλες τις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης (1 κλήση ανά 2 sec)

Το 45,57% των κλήσεων για ψυχολογική υποστήριξη ήταν από παιδιά

1 κλήση ανά ημέρα αφορούσε σε ψυχολογική υποστήριξη για θέματα εκφοβισμού

Υψηλό ποσοστό κλήσεων αφορούσε στη Διαχείριση Φόβου/ Άγχους (9,72%)

Παραπάνω από μία υπόθεση αυτοκτονικού ιδεασμού ανά ημέρα

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το 2021, ανά δύο λεπτά χτυπούσε για μία υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο. Παιδιά που κακοποιήθηκαν ή παραμελήθηκαν από το ευρύτερο συγγενικό ή στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Θέλει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση από το σύνολο της κοινωνίας, για να σταθούμε δίπλα σε ένα παιδί που ταλαιπωρείται. Αυτό είναι και το κλειδί, κανένα παιδί δεν είναι μόνο του. Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο».



Εξασφάλιση 97 δεσμεύσεων για υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας για θέση μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας

 Εξασφαλίστηκαν 97 δεσμεύσεις για την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ - Πτήση & Διάστημα


Εξασφαλίστηκαν 97 γραπτές δεσμεύσεις υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας για την εκλογή σε θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας την περίοδο 2025-26. Πάνω από το 50% των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών στηρίζουν την εκλογή μας.

Είναι μια σημαντική επιτυχία της εξωτερικής πολιτική και της στρατηγικής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που οικοδομεί συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις με όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μόνο υποψήφιες χώρες για τις δύο θέσεις που αντιστοιχούν στη γεωγραφική ομάδα που ανήκουμε: η Ελλάδα και η Δανία. Δεν πρέπει, όμως, να αποκλείσουμε την υποβολή και άλλης υποψηφιότητας.

Σκοπός μας -όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών- είναι να προβάλλουμε τις αρχές  που  αποτελούν και τις βασικές αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής:

Το σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών.

Τον πλήρη σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Την απαγόρευση της χρήσης και της απειλής της χρήσης βίας.

Την ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όπου χρειάζεται, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Την προώθηση διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση και επίλυση των διεθνών σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η τρομοκρατία.




Voucher 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλους τους εκπαιδευτικούς

 Voucher 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλους τους εκπαιδευτικούς


Η χορήγηση voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σε πάνω από 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, θεσμοθετείται μέσω νομοθετικής ρύθμισης που παρουσίασε στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ενός εκ των πρώτων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου έχουν ήδη δοθεί αντίστοιχα voucher σε πάνω από 500.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4-24 ετών. Στο εν λόγω πρόγραμμα, περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί μετά από πρόταση της Υπουργού.

Στόχος είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, του τόσο σημαντικού αυτού ανθρώπινου κεφαλαίου μας που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του σχολείου μας.

Η στήριξη των εκπαιδευτικών μας έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς δράσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται και συντελούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης της χώρας μας. Μεταξύ άλλων:


Δωρεάν χρήση διεθνούς πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που αριθμεί 1,6 εκατ. μέλη,

Μηδενική χρέωση δεδομένων για πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες του Υπ. Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρόγραμμα «ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» με συμμετοχή σχεδόν 83.000 εκπαιδευτικών.

Νέο Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης Επιμορφωτικών Δράσεων του Ι.Ε.Π., μέσω του οποίου έχουν αρχίσει να υλοποιούνται επιμορφώσεις για 166.500 εκπαιδευτικούς στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία καθώς και εισαγωγικές επιμορφώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Παροχή άνω των 90.000 tablet και laptop σε σχολεία, συνέχιση αναβάθμισης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σχολικών μονάδων.

Παροχή εξοπλισμού και ψηφιακών εργαλείων για σχολεία Ειδικής Αγωγής και για σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Μαζική αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων σε VDSL και δίκτυα οπτικών ινών και ψηφιοποίηση διαδικασιών όπως οι e-εγγραφές, η αποστολή αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων μέσω sms, η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όλα σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 453 εκ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τα οποία περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα την εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων στις τάξεις, εργαστήρια ρομποτικής, δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού κ.ά.



Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης

 


Μια τηλεδιάσκεψη με αμεσότητα και συγκινητικές στιγμές είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μαθητές από την Κοζάνη. Η Βάσια, ο Λευτέρης, η Αντωνία, ο Γιώργος και ο Ευθύμης συμμετέχουν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και φέτος εκπαιδεύει 22 μαθητές και μαθήτριες.

Το σημαντικότερό του πρόγραμμα είναι το Πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece): Μαθητές και μαθήτριες του ειδικού σχολείου μπορούν να επιχειρούν και να καινοτομούν, δημιουργώντας κάθε χρόνο μια διαφορετική εικονική επιχείρηση. Το φετινό εγχείρημα αφορά μια εικονική επιχείρηση με την επωνυμία «Το ρούχο μου… ρούχο σου».

Κοινωνική αλληλεγγύη και δημιουργική συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του προγράμματος και το Junior Achievement Greece για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και τίποτα πιο δημιουργικό από το να βάζετε στόχους και να μπορείτε να δουλεύετε μαζί για να τους επιτυγχάνετε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα παιδιά.

Μιλώντας για όσα κάνουν παιδιά και εκπαιδευτικοί μαζί στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι, τόνισε ότι δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση «απολύτως ενταγμένη στη λογική της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της κυκλικής οικονομίας, που τόσο και εμείς θέλουμε να υποστηρίζουμε».

«Το να στήνετε μία εικονική επιχείρηση είναι, όπως διαπιστώσατε, μια πάρα πολύ δημιουργική ενασχόληση, η οποία σας επιτρέπει και να μαθαίνετε καινούργια πράγματα, αλλά κυρίως να βοηθάτε και τους συνανθρώπους σας», σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την προσφορά τους την υπεύθυνη επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου, και ασφαλώς τους εκπαιδευτικούς που στέκονται με αστείρευτη στοργή δίπλα σε αυτά τα παιδιά και ειδικότερα τη Διευθύντρια του Σχολείου Σουλτάνα Βασιλειάδου.

«Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους εκπαιδευτικούς γιατί είναι εκείνοι που βάζουν τα παιδιά στην εικονική επιχείρηση, με δική τους πρωτοβουλία φέρνουν τα παιδιά κοντά μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε από την πλευρά της η κ. Γιαννέτου.

«Ξέρω ότι καταθέτετε την ψυχή σας για να βοηθήσετε παιδιά που χρειάζονται παραπάνω τη φροντίδα μας και τη στοργή μας από άλλα παιδιά και ξέρω πόσο κουραστικό είναι από τη μια, αλλά και δημιουργικό όταν βλέπετε τα παιδιά αυτά να αγαπάνε και να αγκαλιάζουν νέες, καινοτόμες ιδέες», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κ. Βασιλειάδου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Κοζάνης.

«Μέσα από κάθε δυσκολία μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι»

Οι μαθητές ρώτησαν τον Πρωθυπουργό για τη δική του καθημερινότητα. Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε ότι «κάθε πρωί λέω στον εαυτό μου ότι οι δυσκολίες είναι εδώ για να τις ξεπερνάμε και ότι μέσα από κάθε δυσκολία μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Και θέλω κάθε βράδυ που θα έχει τελειώσει η μέρα μου να μπορώ να πω στον εαυτό μου σήμερα έκανα κάτι δημιουργικό και κάτι χρήσιμο».

Η φιλοσοφία του προγράμματος

«Φέτος λοιπόν δεν πετάμε κανένα ρούχο μας. Το φέρνουμε στην επιχείρηση του σχολείου μας και το πουλάμε διαδικτυακά. Κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων και είμαστε όλοι κερδισμένοι», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι του προγράμματος, εξηγώντας τη φιλοσοφία της φετινής δραστηριότητας.

Κλείνοντας τη συνομιλία, οι μαθητές του ειδικού σχολείου ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να ακούσει το τραγούδι που έχουν γράψει όλοι μαζί, παιδιά και εκπαιδευτικοί, για την πρωτοβουλία «Το ρούχο μου … το ρούχο σου» και το οποίο κλείνει με τον στίχο «όλοι μαζί, όλες μαζί, θα σώσουμε τη γη».

«Έτσι είναι, όλοι πρέπει να κάνουν τη δικιά σας προσπάθεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας από καρδιάς τα παιδιά για τη συνομιλία που είχαν.





Χριστοδουλοπούλου «Πρέπει να προετοιμαστούμε -Να μπούμε σε όλους τους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους»



Το ακροαριστερό καθεστώς σε όλο του το μεγαλείο!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του αυτό ήθελαν και αυτό θέλουν, έτσι και γίνει και πάλι το λάθος. Όνειρο τους η ίδρυση καθεστώτος για να μην τολμήσει κανένας να κουνηθεί και να μιλήσει

Πρώτος απο όλους ο Αλέξης Τσίπρας που έχει δηλώσει την πρόθεση του δύο φορές να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους αρμούς της εξουσίας.

Και από πίσω η Τασία Χριστοδολοπούλου λέγοντας «να μπούμε μέσα στους θεσμούς, και ειδικά στη Δικαιοσύνη, με δικούς μας ανθρώπους».

Η Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τάζει και προτείνει «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, κατ' αντίστιξη με τους «πρασινοφρουρούς», όπως τους αποκάλεσε, για τη δεύτερη φορά Αριστερά.

Την απίστευτη καθεστωτική ομολογία Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αν έρθει ξανά στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1 και η εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο. 

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μαζί με τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου που άλλαξε τον ποινικό κώδικα το 2019, μέσα σε μιά νύχτα για να γλιτώσουν την φυλακή σύντροφοι, είπε πώς «πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Το θράσος της Τασίας είναι, ότι υπερασπίστηκε και τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που έγιναν μία νύχτα πρίν τις εκλογές, προκαλώντας περισσότερο την κοινωνία, υπέρ των κακοποιών και των συντρόφων της.

Απαξιώνοντας τους δικαστές η Τασία χαρακτηρίζοντας τους «αυτοί», δηλαδή οι δικαστές, «μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε "ιστορία" στον χώρο της Δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ».

Και συνέχισε δείχνοντας την ακροαριστερή καθεστωτική της νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο λέγοντας «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα κράτος εχθρικό απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα».

Ηχητικό :







Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε φαιδρά και ανυπόστατα ρεπορτάζ για να κάνει αντιπολίτευση

 


Ένα δημοσίευμα του site Euractiv, σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες δήθεν καθυστερούν την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το ταμείο Ανάπτυξης, και επεξεργάζονται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τεχνοκρατική κυβέρνηση στη χώρα μας, το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνει σημαία.

Φυσικά και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν, ότι εκτός από ανυπόστατο και fake  το δήθεν ρεπορτάζ, ήταν και στημένο, όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που κρύβονται από πίσω.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ δήλωσε με απαρέσκεια: «Δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά ώστε να σχολιάσουμε ένα τόσο φαιδρό και εντελώς ανυπόστατο ρεπορτάζ».

Μετά την δήλωση ενός σοβαρού στελέχους της Ε.Ε. τα όποια σχόλια σταμάτησαν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, που του αρέσει να ξεφτιλίζεται και συνέχισε να το διακινεί.

Από τους πρώτους που συνέχισε να ξεφτιλίζεται είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης που αναρτούσε ότι «κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν να ονειρεύονται «Παπαδήμους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεπιτυχώς προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση, ανίσχυρη, που δεν έχει την εμπιστοσύνη των Βρυξελών και βρίσκεται στο τέλος της.

Αυτός είναι ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ.



Βρέθηκε νεκρή στη Σαλαμίνα η νεαρή φάλαινα



Η νεαρή ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris), η οποία είχε εμφανιστεί το προηγούμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια στη Σαλαμίνα μετά από διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής, εντοπίστηκε νεκρή σήμερα το πρωί από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά του νησιού. 

Σκάφος του Λιμενικού, που τα τελευταία 24ωρα διενεργούσε περιπολίες γύρω από το νησί της Σαλαμίνας σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρακολούθηση  και πιθανή επαναπροσάραξη του ζιφιού, εντόπισε το θαλάσσιο θηλαστικό στο συγκεκριμένο σημείο.

Αμέσως, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, κινητοποιήθηκε ομάδα κτηνιάτρων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθώς και ειδικών επιστημόνων για την κατάλληλη μεταφορά του ζώου σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και λήψη των αναγκαίων βιολογικών δειγμάτων για την πραγματοποίηση εξιδεικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Δ/νσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες επί περιστατικών νεκρών άγριων υδρόβιων ζώων.

Τα ευρήματα που θα προκύψουν θα καταστήσουν δυνατή τη διαπίστωση και τυχόν άλλων παθολογικών προβλημάτων, εκτός αυτών που είχαν ήδη εντοπιστεί κλινικά και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τις προηγούμενες ημέρες. 

Στο πλαίσιο του δόγματος της Ενιαίας Υγείας (One Health), κατά την διερεύνηση θα εξεταστεί και η τυχόν παρουσία νοσημάτων που αφορούν τόσο στην υγεία των ζώων όσο και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτοκόλλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ). 

Τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής επιβλέπει η καθηγήτρια Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Νατάσσα Κομνηνού, η οποία συμμετέχει θεσμικώς στην Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη της λειτουργίας του εθνικώς συντονισμένου δικτύου παρακολούθησης των εκβρασμών ειδών θαλάσσιας πανίδας, που συγκροτήθηκε από το ΥΠΕΝ και αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) καθώς και των θεματικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ΑΡΙΩΝ, ΑΡΧΕΛΩΝ, MΟm και ΠΕΛΑΓΟΣ.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την προηγούμενη Παρασκευή οι δύτες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι, νοσηλευτές και εθελοντές, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της καθηγήτριας κυρίας Κομνηνού, να κρατήσουν το τραυματισμένο και αδύναμο θηλαστικό στη ζωή, δυστυχώς η νεαρή φάλαινα δεν τα κατάφερε. Γνωρίζαμε από τις πρώτες κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις που είχαν διενεργηθεί στο κήτος, ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά, κάναμε ωστόσο ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το σώσουμε»


skai.gr



Ο Τσίπρας ασκεί κριτική στη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ο ίδιος θα καταργούσε! Γελάει ο κόσμος

 


«Η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Για τους πολλούς υπερκαλύπτεται από τις νέες αντικειμενικές» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, που ξεχνάει ότι εξαπάτησε τον κόσμο λέγοντας ότι θα τον καταργήσει.

Ο ΕΝΦΙΑ λοιπόν που τον είχε "καταργήσει" ο Τσίπρας «με ένα νόμο ένα άρθρο» από το 2016! Μειώθηκε κατά 13% και αυτό δεν άρεσε στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας.

Είναι τραγικό για την χώρα να έχει ένα κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, με ένα φαιδρό αρχηγό, χωρίς ενσυναίσθηση της θέσης και των πεπραγμένων τους, να μιλάνε κουνάνε το δάχτυλο.

Έχουν το θράσος να καταγγέλλουν ως ημίμετρο τη μείωση ενός φόρου, που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσουν εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό για να τους ψηφίσουν και και δεν το έκαναν.

Μετά αναρωτιούνται, γιατί τους απαξιώνουν οι πολίτες, γιατί εξοργίζονται μαζί τους, και γιατί γελάνε με τον Αλέξη Τσίπρα όταν τον ακούν να μιλάει και να κουνάει το δάχτυλο.




Οργή από ΣΚΑΪ για τις «δήθεν χρηματικές συναλλαγές με τον Άδωνι Γεωργιάδη»


 

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες κι έκαναν λόγο για χρηματικές συναλλαγές από τον σταθμό προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα fake news διακινούνται όπως γνωρίζουμε όλοι απο τα υπόγεια της Κουμουνδούρου, και δείχνει το βόθρο και την παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να σπλιλώσει την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων του.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να αναπαράγονται, διαδικτυακά, fake news σχετικά με την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ) και δήθεν χρηματικές συναλλαγές της με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη. Το όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση NOVARTIS, αφορά σε αμοιβή της κ. Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”, το οποίο μεταδόθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ την τηλεοπτική περίοδο 2016-2017.

Η εν λόγω αμοιβή καταβλήθηκε νόμιμα σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου είναι η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.

Ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων είναι γνωστοί «δημοσιογράφοι» που, κατ’ επάγγελμα, παραπλανούν την κοινή γνώμη, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναμένουμε επιτέλους η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους φαινόμενα «δημοσιογραφικής αλητείας».

Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη: Σε όποιον με κατηγορεί από εδώ και πέρα θα καταθέτω αγωγές, να τελειώνει η πλάκα

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα της Novartis.

«Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι κριτική για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης Novartis. Από αύριο όποιος μιλάει για μένα και την υπόθεση θα του καταθέτω αγωγή για να τελειώσει η πλάκα, δεν έχω άλλο μέσο να αμυνθώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο Τσίπρας σήμερα έβαλε όλη την υπόγα του διαδικτύου να με παρουσιάζει ένοχο» είπε σε πολύ υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για επιθέσεις που δέχεται από το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του για τη Novartis.

O Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι «όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ με παρουσιάζει ύποπτο για Novartis.θα κάνω κατευθείαν αγωγή .Θα με βρίζετε όσο θέλετε αλλά όχι τζάμπα» και χαρακτηρίσει την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ ως «μίσος εναντίον του».

Παράλληλα ανέφερε πως ο Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε πως λείπει σελίδα από την πράξη αρχειοθέτησης και κάνετε νέα συνωμοσία ενώ είναι σελίδα με γραμμή από το σκανάρισμα. Απευθυνόμενος στον Θόδωρο Δρίτσα είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε τον Θεό σας; Για αυτό έκανε το κόμμα σας επίσημη ανακοίνωση; Ως που θα φτάσει η ανθρωποφαγία σας εναντίον μου»;

Αναφορικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με δικό μου αίτημα έλεγξε το πόθεν έσχες μου. Δεν γνωρίζετε από την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι έλεγξε το πόθεν έσχες μου; Το κόμμα σας βγάζει ανακοίνωση που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση και λέτε ότι ενώ είμαι συνένοχος με τους εισαγγελικούς λειτουργούς! Θα σταματήσετε;Ανθρώπινα σας το λέω θα σταματήσετε;Τι άλλο θέλετε από εμένα».

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στην Αυγή για το σημερινό της πρωτοσέλιδο που αναφέρει πως βρήκαν λεφτά στον λογαριασμό του Άδωνι Γεωργιάδη από τον ΣΚΑΙ.

«Μα καλά, δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου παρουσίαζε εκπομπή στον ΣΚΑΙ; Η Αυγή κάποτε είχε ηθική άξια δεν είναι Documento. Είναι ηθικό αυτό που κάνατε σήμερα; Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου και τις καταθέσεις μου; Τι άλλο θέλετε»;

Μάλιστα απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ είπε «και εσείς μην μου πείτε για ίσες αποστάσεις».

Στη συνέχεια συνέχισε την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εσείς μιλάτε που είχατε υπουργό που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή; Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι για το ποινικό σκέλος για τη Novartis να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ .Παρακαλώ τον κ. Τσίπρα να σταματήσει .Εγώ από αύριο θα καταθέτω αγωγή σε όποιον κάνει αναφορά σε εμένα και την Novartis.Το πολιτικό σας σχέδιο ήταν να πάμε σε εκλογές με κατηγορούμενους υπουργούς και Πρωθυπουργούς. Συγχωρέστε με για την συναισθηματική φόρτιση άλλα είμαστε και άνθρωποι».

Στον Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας λέγοντας πως τον προσκαλεί να του κάνει αγωγή ενώ σε υψηλούς τόνους και αυτός είπε πως «μπορώ να καταλάβω εάν έχετε την πίκρα ότι έχετε αδικηθεί , το δικαίωμα του ελεγχόμενου ή του κατηγορούμενου να ζητήσετε την επιείκεια. Αλλά απέναντι σε ανθρώπους σαν και εμένα και σχεδόν στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε δώσει σε όλη μας τη ζωή μάχες για την υποστήριξη και υπεράσπιση αξιών όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μην διεκδικείτε Νόμπελ διαστρέβλωσης των δεδομένων στο οποίο είστε εξπέρ όντως».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του ανταπάντησε λέγοντας πως «δεν απείλησα εσάς προσωπικά απείλησα όποιον και μετά την οριστική πράξη αρχειοθέτησης και τις καταγγελίες εναντίον μου να με παρουσιάζει ως ύποπτο και ως ένοχος. Τελεία. Εάν έχετε να υποδείξετε κάποιον άλλο πολιτισμένο τρόπο για να το σταματήσω ευχαρίστως, δεν έχω όμως άλλο πια γιατί αυτό που έχει να γίνει έχει γίνει. Χθες το κόμμα σας έβγαλε ανακοίνωση για το πόθεν έσχες μου, αλλά το πόθεν έσχες μου ελέχθηκε από τη σύντροφό σας στην ζωή και στους αγώνες, που είναι αυτή που μου είπατε, το δέχομαι Αλλά σας ξαναρωτάω , αφού η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ακέραια,έντιμη,καλή επιστήμονας,ικανή και είπε ότι το πόρισμα του Γεωργιάδη είναι ακέραιο σαν διαμάντι έχει λόγο γι αυτό να αμφιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; ή δεν εμπιστεύεται την κυρία Χριστοδουλοπούλου; Αυτό σας είπα. Είναι τόσο απλό».



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε δωρεά του Ιδρ. «Σταύρος Νιάρχος» για την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου

 



Απογοήτευση στους πολίτες για την άθλια αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα αθλιότητα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ψήφιση της δωρεάς στη Βουλή, καθώς προβλέπεται η λειτουργία του νοσοκομείου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε «παρών», παρά τη σημασία του έργου για τη δημόσια υγεία και τα παιδιά.

Υπέρ της επικύρωσης της σύμβασης μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την κατασκευή του «Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος», τάχθηκαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Ο κ. Πλεύρης έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, λέγοντας πως πρόκειται για «ιδεοληπτικού τύπου» αντιμετώπιση της δωρεάς, κάνοντας λόγο για «κεντρικής φύσεως επιλογή» καταψήφισης.



Κορωνοϊός: Η χαλάρωση των μέτρων, το καμπανάκι του ΠΟΥ και οι δύο δρόμοι προς την κανονικότητα

 


Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αρχίζουν και πάλι τα ξενύχτια στα νυχτερινά κέντρα, τα θέατρα γεμίζουν και λαμβάνουν χώρα δημόσιες συναθροίσεις χωρίς μάσκα. Πολλές χώρες, οι οποίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό αρχίζουν να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν λάβει λόγω της παραλλαγής Όμικρον, τα οποία αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο επικρίσεων από τους πολίτες. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» ο αριθμός των κρουσμάτων.

Οι πρόωρες αποφάσεις για χαλάρωση των εν λόγω περιορισμών αποτελούν μια νέα τροπή στα δύο χρόνια πανδημίας, τα οποία σημαδεύτηκαν από την επιβολή και την τήρησή τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η «Όμικρον» οδήγησε στο να καταγραφούν περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες δέκα εβδομάδες (90 εκατομμύρια) από ό,τι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι κάποιες χώρες μπορούν να εξετάσουν με σύνεση τη χαλάρωση των μέτρων εάν έχουν φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας, εάν διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα Υγείας καθώς και αν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Η «Όμικρον» είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βαριά νόσηση σε σχέση με τη «Δέλτα», σύμφωνα με μελέτες. Ο «Όμικρον» όμως μεταδίδεται πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα στελέχη του ιού και έχει ήδη επικρατήσει σε πολλές χώρες. Επιπλέον, μολύνει ευκολότερα όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από προηγούμενες εκδοχές του ιού.

Οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ

Ωστόσο, η υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εξακολουθεί να ανησυχεί για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ένας ιός που μεταδίδεται τόσο γρήγορα, προειδοποιεί ότι ο πλανήτης δεν πρέπει να υποτιμήσει την απειλή της «Όμικρον».

«Ανησυχούμε ότι, σε κάποιες χώρες, έχει επικρατήσει το αφήγημα ότι χάρη στη και την υψηλή μεταδοτικότητα και πιο ήπια φύση της Όμικρον, δεν είναι πια δυνατή η αποτροπή ούτε απαραίτητη η αποτροπή των μολύνσεων», αναφέρει ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς. «Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αληθές», τονίζει.

Ο επικεφαλής Έκτακτων Αναγκών του Οργανισμού, Δρ. Μάικλ Ράιαν, είπε ότι κάποιες χώρες μπορούν δικαιολογημένα να αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, αλλά προειδοποίησε να μην βιαστούν να κατευθυνθούν προς την έξοδο από την πανδημία, συμβουλεύοντάς τις να εξετάσουν προσεκτικά τα δεδομένα. 

Επισήμανε μάλιστα ότι «οι πολιτικές πιέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν κάποιες χώρες σε πρόωρο άνοιγμα» και, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα έχει ως συνέπεια επιπλέον κρούσματα, βαριές νοσήσεις και θανάτους, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Ο ΠΟΥ έχει κάνει λόγο εδώ και καιρό για μια χρονική καθυστέρηση μεταξύ της καταγραφής των κρουσμάτων και του αντίκτυπού τους στον απολογισμό των θανάτων.

Αίρονται τα μέτρα στη Βόρεια Ευρώπη

Το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα παγκοσμίως από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου βρίσκονταν σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα της περασμένης εβδομάδας, αλλά ο αριθμός των νέων θανάτων αυξήθηκε κατά 9%. Πάνω από 370 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 5,6 εκατ. θάνατοι που συνδέονται με την Covid έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και αρκετά κράτη του βορρά, έχουν κάνει βήματα προς την άρση ή τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της Covid-19.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αγγλία ήρθε σχεδόν όλα τα μέτρα: Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν είναι πια απαραίτητα για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε εκδηλώσεις ή άλλους δημόσιους χώρους, ενώ η εντολή για τηλεργασία έχει πάψει να ισχύει. Το μόνο μέτρο που συνεχίζει να ισχύει είναι ότι όσοι εντοπίζονται θετικοί θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση. 

Επιπλέον, η Νορβηγία ήρε τα περισσότερα από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κρίνεται απίθανο να πιέσει τις υπηρεσίες υγείας, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται και πάλι να σερβίρουν αλκοόλ πέρα από τις 11 το βράδυ, η τηλεργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική και το ισχύον όριο των 10 επισκεπτών σε ιδιωτικά σπίτια καταργείται, δήλωσε ο Γιόνας Γκαρ Στέρε σε συνέντευξη Τύπου.

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Παρ’ όλο όμως που η πανδημία αποτελεί πρόκληση για όλη την Ευρώπη, οι τρόποι διαχείρισής της ποικίλουν, με κάποιες χώρες να διατηρούν μια πιο αυστηρή προσέγγιση.

Για παράδειγμα, η Ιταλία αυστηροποίησε της απαιτήσεις της σε ό,τι αφορά το υγειονομικό πάσο, κατά τη διάρκεια της έξαρσης που προκάλεσε η «Όμικρον». Από τη Δευτέρα, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα απαιτείται τουλάχιστον ένα αρνητικό τεστ που να έχει γίνει εντός των προηγούμενων 48 ωρών για την πρόσβαση σε τράπεζες και ταχυδρομεία, ενώ όλοι οι πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν με πρόστιμο 100 ευρώ.

Παρόμοιο παράδειγμα, αποτελεί και η Ελλάδα, η οποία αποφάσισε την επιβολή προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Η Αυστρία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που πήρε την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς αυτό τον μήνα και να κάνει κάποιο βήματα προς την κανονικότητα, όπως το να επιτρέπει να κλείνουν αργότερα τα εστιατόρια.

Στη Γερμανία, όπου τα ημερήσια κρούσματα εξακολουθούν να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ και οι αξιωματούχοι ανησυχούν ακόμη για τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων, συνεχίζουν να ισχύουν περιορισμοί στις ιδιωτικές συναθροίσεις καθώς και απαιτήσεις προς τους πολίτες να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να μπουν σε καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Η χώρα σχεδιάζει να επανεξετάσει τα δεδομένα στις 16 Φεβρουαρίου.

Αυστηρότερα τα μέτρα στην Ασία

Στις άλλες ηπείρους, υπάρχουν χώρες που είναι ακόμη πιο επιφυλακτικές. Η Ασία – η οποία στο παρελθόν είχε δεχθεί πλήγμα και από τους ιούς SARS και MERS –  έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στον κόσμο, αλλά οι ηγέτες της συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα lockdown και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα ενισχύουν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, παρ’ όλο που το 85% του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data. Το Πεκίνο επιβάλλει γρήγορα αυστηρά lockdown και καραντίνες, όταν εντοπίζεται κάποιο κρούσματα, και εξακολουθεί να απαιτεί από τους πολίτες να φορούν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και να δείχνουν ένα πράσινο πάσο μέσω εφαρμογής στα κινητά τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια και καταστήματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τοπικοί ηγέτες έχουν προβεί σε ένα συνονθύλευμα από αποφάσεις. Η πόλη του Ντένβερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται να βάλει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους, διατηρώντας όμως το εν λόγω μέτρα στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία που βρίσκονται εντός της πόλης. Σε ό,τι αφορά την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε έξαρση κρουσμάτων λόγω της Όμικρον και στη συνέχεια μείωση στο τέλος του Δεκεμβρίου, οι αποφάσεις έχουν παραμείνει σε δικαστικό στάδιο.


Πηγή: Associated Press

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζούκερ γιατί απέκρυψε σχέση με συνάδελφό του


Ο πρόεδρος του CNN Jeff Zucker ανακοίνωσε την παραίτησή του παραδεχόμενος ότι είχε μια σχέση με μια συνάδελφό του, την οποία δεν είχε αποκαλύψει.

Σε μια δήλωση που εστάλη στα στελέχη του CNN που κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον Brian Stelter, επικεφαλής ανταποκριτής μέσων ενημέρωσης του CNN, ο Zucker είπε ότι δεν αποκάλυψε μια σχέση που είχε με την «πιο στενή συνάδελφό του» που «εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια», παρά το γεγονός ότι ήταν «έπρεπε» να το κάνει.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ρωτήθηκα για μια συναινετική σχέση με την στενότερη συνάδελφό μου, κάποια με την οποία έχω συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια. Αντιλήφθηκα ότι η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Έπρεπε να το αποκαλύψω όταν ξεκίνησε αλλά δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Ως αποτέλεσμα, παραιτούμαι σήμερα» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Ζούκερ.

Ο Zucker είχε σχέση με την Allison Gollust, εκτελεστική αντιπρόεδρο και επικεφαλής μάρκετινγκ στο CNN, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Gollust είπε στους Times ότι η σχέση της με τον Zucker «άλλαξε κατά τη διάρκεια του Covid» και αν και λυπάται που «δεν το αποκάλυψαν την κατάλληλη στιγμή», θα παραμείνει στο CNN.


Πηγή: Forbes

skai.gr



Νέα κατάθεση Κοντονή για το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ με τη αλλαγή των ποινικών νόμων

 


«Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας», ανέφερε ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του πως υπήρχαν διευθετήσεις σε εκκρεμείς δίκες όταν ψηφίστηκαν εσπευσμένα οι ποινικοί κώδικες παραμονές των εκλογών του 2019 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω, ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους.

Δημοσιογράφος: Αναφερθήκατε σε συγκεκριμένα περιστατικά;

Στ. Κοντονής: Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας.



Σκληρός και σεσημασμένος χούλιγκαν ο δολοφόνος του Άλκη


 

Βίντεο-ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τους δράστες να ξεφεύγουν.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας άνδρας που κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας σκυβει και δίνει άλλο ένα χτύπημα -ίσως το τελειωτικό- στον Άλκη, που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο:


Η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από καταγγελίες στο τμήμα αθλητικής βίας, έκανε έφοδο σε στέκι οργανωμένων οπαδών μεγάλης ομάδας, όπου εντόπισε έναν 23χρονο, ο οποίος φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου τον άτυχο Άλκη. Ο 23χρονος Αλβανός κακοποιός ταυτοποιήθηκε και από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, ενώ ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε αρχικά πως ήταν παρών στο αιματηρό συμβάν. 

Ο κακοποιός κρατάει σκληρή στάση και δεν έχει ομολογήσει ότι ενεπλάκη σε αυτό.

Ο 23χρονος συνελήφθη, αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, 

Ο 23χρονος Αλβανός κακοποιός έχει "βαρύ" ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κύπελλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Κατά την έρευνα μέσα στο στέκι των χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Σουγιάδες, ρόπαλα, σφυριά, φτυάρια, βεγγαλικά και κράνη είναι μερικά από τα πολεμοφόδια που είχαν κρύψει οι χούλιγκαν.

Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως για τους δράστες, το ποδόσφαιρο είναι απλά μια… βιτρίνα για άλλες παράνομες ασχολίες.

«Είναι μία ομάδα η οποία πριν από έναν χρόνο στην ίδια περιοχή είχε μαχαιρώσει στα ίδια σημεία. Είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως προκάλυψη, καθώς κάνει εμπόριο ναρκωτικών και πουλάει προστασία στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδα είναι «αλβανικής καταγωγής, κυρίως, με κάποιους Έλληνες μέσα. Η ομάδα κάνει μία επίδειξη “imperium” για να κυριαρχήσει στις άλλες ομάδα. Υπάρχει μία νοοτροπία ότι αν μαχαιρώσεις ή αν σκοτώσεις, επικρατείς. Χρησιμοποιούν την ομάδα. Είναι οι πιο επικίνδυνοι και για αυτό έχουν επικρατήσει και τους φοβούνται και οι ίδιοι οι οργανωμένοι (οπαδοί)».

«Η Ασφάλεια αναζητεί και τους υπόλοιπους της ομάδας, οι οποίοι θα κατηγορηθούν όλοι για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη. Έχει αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας. Πλέον, δεν υπάρχουν οι διατάξεις περί απλής συνέργειας. Μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και αυτός που δεν χρησιμοποίησε το φονικό όπλο και απλώς ήταν στην εκάστοτε επίθεση», εξήγησε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ανεξάρτητα από το θανατηφόρο χτύπημα που έκοψε την αρτηρία του Άλκη, υπήρξαν θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι κι αυτό δημιουργεί κι άλλους φυσικούς αυτουργούς. Αυτή η ομάδα ολόκληρη θα κατηγορηθεί όλη για τη δολοφονία του Άλκη και για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών».