Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Διέσωσαν λύκο που είχε εγκλωβιστεί στα νερά αρδευτικού καναλιού



To περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου έξω από την είσοδο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.

Ερασιτέχνης ψαράς που βρισκόταν στο σημείο, εντόπισε ένα ζώο, νομίζοντας ότι ήταν σκύλος εγκλωβισμένο στα νερά του καναλιού και κάλεσε σε βοήθεια.

Στο περιστατικό έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και ένας συνεργάτης του Δήμου Αλεξάνδρειας, καταφέρνοντας τελικά τη διάσωση του ζώου, όπου αποκαλύφθηκε ότι ήταν λύκος.

Μόλις αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για λύκο,  ειδοποιήθηκαν το Δασαρχείο και η αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας Αγρίων Ζώων για να παραλάβουν με ασφαλή τρόπο τον ταλαιπωρημένο λύκο και μόλις συνέλθει να τον απελευθερώσουν.




Μητσοτάκης: Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα μπορεί καλύτερα, μπορούμε να πάμε μπροστά, με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία



Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Σας ευχαριστώ  πολύ γι’ αυτήν τη θερμή υποδοχή, για το χειροκρότημά σας, για την αγάπη σας, για τη στήριξή σας στη μεγάλη μας Παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία.

Αναλογίζομαι, βλέποντάς σας σήμερα, χαμογελαστούς, αισιόδοξους, πολλούς και ενωμένους, πόσο βελτιωμένο είναι το κλίμα για την Παράταξή μας, για τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την προηγούμενη φορά, που είχα πάλι βρεθεί εδώ  στη Θράκη. Κάτι το οποίο είχα την ευκαιρία και σήμερα να επιβεβαιώσω, σ’ αυτό το πολύ όμορφο οδοιπορικό στην ενδοχώρα της Ροδόπης και της Ξάνθης, που με έφερε σε επαφή με απλούς πολίτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Το μήνυμα το οποίο εισπράττω από κάθε γωνιά της χώρας και εδώ από την Θράκη και τη Ανατολική Μακεδονία, είναι το ίδιο: Είμαστε έτοιμη για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Είμαστε έτοιμοι, στις εκλογές, που θα γίνουν εντός του 2019. Σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, να στείλουμε ένα μήνυμα: Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα μπορεί καλύτερα, μπορούμε να πάμε μπροστά, με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και με άξιους αυτοδιοικητικούς συνεργάτες, θα οδηγήσουμε τον τόπο μας σε ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι εδώ σήμερα, φίλες και φίλοι, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξη μου στον Χρήστο Μέτιο, για να είναι ο επόμενος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ο δεύτερος είναι για να σας μιλήσω συνοπτικά για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το σχέδιό μου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για το πώς η αντίληψή μου για το μέλλον της Πατρίδας μας έρχεται και  κουμπώνει με το αναπτυξιακό πρόταγμα το οποίο παρουσίασε ο Χρήστος Μέτιος.

Διότι, φίλες και φίλοι, έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δίνουμε πολιτικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές, όχι γιατί θέλουμε απλά να καταγράψουμε κάποιες εκλογικές νίκες το βράδυ των εκλογών, για να βαφτούν γαλάζιες όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. Θα γίνει αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά, δεν μας αρκεί αυτό. Διότι έχουμε πει ότι από τη στιγμή που υπάρχει η αιρετή Περιφέρεια, με σημαντικές αρμοδιότητες, με σημαντικότατους πόρους στη διάθεσή της, το αναπτυξιακό σχέδιο της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με το σχέδιο της κυβέρνησης. Η κοινωνική πολιτική της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με την δική μας αντίληψη για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Στηρίζουμε, λοιπόν, αιρετούς Περιφερειάρχες ακριβώς για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε αυτή τη συνέχεια και αυτή τη συνέργεια μεταξύ κεντρικής διοίκησης, Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, μιλώντας για Περιφερειακές διαδρομές να κάνω μία ξεχωριστή μνεία σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο, στον Γιώργο Παυλίδη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την τελευταία μας συνάντηση στο γραφείο της Περιφέρειας. Ήταν ήδη εμφανώς καταβεβλημένος.  Όμως, το πάθος  και η αγάπη του για τον τόπο του ξεχείλιζε από μέσα του. Η επιθυμία του να μπορέσει να κάνει πράγματα για τον τόπο του βρίσκει συνέχεια στην ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος  Μέτιος. Το ίδιο όραμα υπηρετεί ο Χρήστος  Μέτιος και οι συνεργάτες του με το όραμα το οποίο είχε ο Γιώργος  Παυλίδη. Μαρίνα, έχεις κάθε λόγο να είσαι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα σου και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μας αφήνει παρακαταθήκη ένα αναπτυξιακό  οραματικό και φιλόδοξο σχέδιο.

Φίλες και φίλοι, σε 2,5 μήνες από τώρα έχουμε εκλογές. Το ξαναλέω: Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Το λέω συχνά γιατί με ρωτάνε συμπολίτες μας, με ρωτούσαν και σήμερα στο δρόμο, στα καφενεία, πότε θα γίνουν εκλογές. Τους λέω: 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Ό,τι και να γίνει 26 Μαΐου θα στηθούν τουλάχιστον 3 κάλπες. Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές. Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Οκτώβριο, είναι δικαίωμά του, το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει λίγο ακόμα το προδιαγεγραμμένο πολιτικό του τέλος. Δεν έχει ο κ. Τσίπρας μέλλον, έχει τελειώσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το γνωρίζει καλά. Και ίσως και αυτός είναι και ο λόγος που θα επιλέξει τελικά να απολαύσει λίγους μήνες ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας. Εξάλλου δείχνουν πόσο χαίρονται και πόσο το απολαμβάνουν, οι δήθεν προοδευτικοί αριστεροί οι οποίοι υποτίθεται ότι  είναι με τους πολλούς, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την εξουσία για να κάνουν διευθετήσεις για τους λίγους φίλους τους.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι στην περίπτωση αυτή η κάλπη των Ευρωεκλογών αποκτά ξεχωριστά πολιτικά χαρακτηριστικά. Σκεφτείτε ότι μετά από πάρα πολύ καιρό, μετά από πάρα πολλά χρόνια, δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση να έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 4 χρόνια χωρίς να έχει στηθεί καμία κάλπη, για πρώτη φορά θα στηθεί κάλπη μετά από το Σεπτέμβριο του 2015. Και σε αυτή την κάλπη των Ευρωεκλογών οι πολίτες θα κάνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι: Θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αλλά θα στείλουν και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη νέα ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση. Δεν υπάρχει χώρος σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο. Δεν υπάρχουν εύκολες, ανέξοδες επιλογές σε μικρότερα Κόμματα διαμαρτυρίας. Το λέω αυτό, γιατί το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η κάλπη των Ευρωεκλογών, εκτός από την ανάγκη να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές, θα στείλει και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα. Θα στείλει ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Να είναι ισχυρή, εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης περιόδου.

Και η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι Κόμμα της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη. Έχουμε αξιοπιστία, έχουμε κύρος, μπορούμε να επηρεάσουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε ζητήματα που μας ενδιαφέρουν. Από τη νέα αγροτική πολιτική μέχρι και την πολιτική για το μεταναστευτικό για το οποίο ερχόμαστε και συντασσόμαστε με την Ευρώπη και λέμε “Κύριε Τσίπρα η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται” . Γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Αλλά και από τους πόρους τους οποίους θα διεκδικήσουμε από την Ευρώπη, μέχρι τις εξελίξεις στην καινοτομία και στην τεχνολογία, που πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να είμαστε μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Έχουμε ήδη παρουσιάσει, φίλες και φίλοι, 34 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Και σ’ αυτές τις επιλογές μας αποτυπώνεται η διάθεσή μας, να μπορέσουμε να πετύχουμε μία δημιουργική σύνθεση, μεταξύ παλαιών, έμπειρων στελεχών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι πολιτεύονται για πρώτη φορά με τη Νέα Δημοκρατία. Πολλοί από αυτούς δεν ανήκουν παραδοσιακά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Συμπορεύονται, όμως, μαζί μας, διότι θέλουν να στείλουν αυτό το συνολικό μήνυμα συστράτευσης με την μεγάλη προοδευτική, λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη.

Έχουμε τρεις υποψήφιους ευρωβουλευτές μαζί μας σήμερα, τον Κώστα Δέρβο τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που σηματοδοτεί  την ποιοτική ανανέωση.  Τον Μιχάλη  Αγγελόπουλο Δήμαρχο Σάμου και γνωστό σας. Και την Καλυψώ  Γούλα από τη Θεσσαλονίκη τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάνουμε πράξη και επιμένουμε να έχουμε  περισσότερες γυναίκες στην πολιτική. Έχουμε μόλις 16% συμμετοχή στο εθνικό Κοινοβούλιο και στηρίξαμε και στηρίζουμε την ποσόστωση των γυναικών ώστε να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη γυναικεία εκπροσώπηση.

Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα ποιοτικής ανανέωσης στις ευρωεκλογές.  Οι λόγοι για τους οποίους οι συμπολίτες μας θα αποδοκιμάσουν τον κ. Τσίπρα είναι προφανείς. Δεν χρειάζεται καν να τους απαριθμήσω ούτε χρειάζεται να αφιερώσω πολύ χρόνο. Λέω συχνά ότι τέσσερα πράγματα θα θυμούνται οι Έλληνες πολίτες από τον κ. Τσίπρα.  Το πρώτο είναι ότι τους κορόιδεψε, τους ενέπαιξε, τους εξαπάτησε, άλλα τους είπε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου και άλλα τελικά έκανε. Το δεύτερο που θα θυμούνται είναι ότι σας έπνιξε όλους στους φόρους και στις εισφορές. Έλιωσε, διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να μοιράζει λίγα επιδόματα σε κομματικούς του φίλους. Το τρίτο,  που θα θυμούνται -και λυπάμαι που το λέω αυτό γιατί είναι μια εξέλιξη πολύ άσχημη για τη χώρα- είναι ότι  ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Που είπε “ναι” εκεί που ο Κώστας  Καραμανλής στο Βουκουρέστι είχε πει “όχι”.  Εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είχαν πει “όχι”, δεν δέχτηκαν ποτέ να αναγνωρίσει η Ελλάδα “μακεδονική” εθνότητα και  “μακεδονική” γλώσσα.  Και ξέρω πόσο ευαίσθητοι είστε στα ζητήματα αυτά και πόσο ενοχλείστε και προσβάλλεστε όταν κάποιοι σας λένε ότι επειδή έχετε αυξημένη ευαισθησία στο ζήτημα της δικής σας ταυτότητας είστε, είμαστε, όλοι εθνικιστές, υπερπατριώτες, γραφικοί, ακροδεξιοί. Όχι, κ. Τσίπρα, το 70% της ελληνικής κοινωνίας που είναι απέναντι στη συμφωνία είναι πραγματικοί πατριώτες που νοιάζονται για τον τόπο τους, γνωρίζουν την ιστορία τους, γνωρίζουν τι σημαίνει Μακεδονία και πως συγκροτήθηκε το Ελληνικό Έθνος.

Και ενοχλούμαστε βαθιά όταν ακούμε τον Υπουργό Παιδείας να σφυρίζει αδιάφορα και να μην στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος του λέει “όχι δεν θα διδάσκεται η “μακεδονική” γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας”. Και ο κ. Γαβρόγλου  σφυρίζει αδιάφορα, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αλλά βέβαια μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, οι άνθρωποι αυτοί το 2008 υπέγραφαν όταν δίναμε τη μάχη στο Βουκουρέστι, επιστολές να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σκέτη.  Αυτό πίστευαν, αυτό ήθελαν, δεν κατάλαβαν ποτέ τις δικές μας ευαισθησίες, τις θεωρούσαν περίπου γραφικές και για αυτό αυτοί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία.

Το τέταρτο που θα θυμόμαστε από τον κ. Τσίπρα είναι αυτή την αφόρητη και άκρως προσβλητική για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου προσπάθεια να διχάσει τους Έλληνες. Να μπολιάσει την πολιτική ζωή με ένα κλίμα τοξικότητας και διχασμού που μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω. Αν ο κ. Τσίπρας ήταν πραγματικά υπερήφανος για το έργο του και αν είχε σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας δεν θα αναλωνόταν σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Δεν θα χρησιμοποιούσε όλο το παρασύστημα του Μαξίμου στο να πετάει λάσπη και να στήνει θεωρίες συνομωσίας και σκευωρίες. Τα κάνει όλα αυτά επειδή δεν έχει να πει τίποτα για αυτά τα οποία έκανε και δεν έχει να σας πει τίποτα για το δικό σας μέλλον, για το δικό σας αύριο. Για αυτό και καταφεύγει σε αυτές τις πρακτικές. Και ξέρετε πολλοί έχασαν εκλογές. Στην Δημοκρατία όλοι κάποια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ήττας. Το πώς χάνεις όμως εκλογές, αν δέχεσαι την ετυμηγορία, τη βούληση του λαού, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό ή αν καταλήγεις να χρησιμοποιείς κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να παραμείνεις στην εξουσία αυτό τελικά σε χαρακτηρίζει. Και χαρακτηρίζει προσωπικά τον κ. Τσίπρα το γεγονός ότι σήμερα που περισσότερο παρά ποτέ η Πατρίδα μας χρειάζεται ενότητα και καθαρό μυαλό, αυτός επιλέγει τη λάσπη και το διχασμό. Θα τιμωρηθεί όμως και για αυτό. Τέσσερα πράγματα θα θυμάστε, λοιπόν, από τον κ. Τσίπρα: φόροι, ψέματα, Πρέσπες και διχασμός.

Εδώ, όμως, επιτρέψτε μου μία κουβέντα για αυτό: Είχα την ευκαιρία να μιλήσω αναλυτικά σήμερα εδώ για ένα θέμα που αφορά ειδικά τη Θράκη, τη Ροδόπη και την Ξάνθη. Υπάρχει ένα τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, και αναφέρομαι στην μειονότητα, που θα τον θυμάται και για ένα πράγμα ακόμα: για τις προσδοκίες τις οποίες διέψευσε. Διότι η μειονότητα στήριξε τον κ. Τσίπρα με τέτοια  ποσοστά που έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 50%, αν θυμάμαι καλά, και στην Ροδόπη και στην Ξάνθη στις πρόσφατες εκλογές. Επιτρέψτε μου, όμως, μία προσωπική αναφορά, αν και δεν το συνηθίζω. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Άφησε με τον τρόπο του τη σφραγίδα του και στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εδώ η περιοχή σας τον θυμάται για δύο λόγους, ανάμεσα σε πολλούς άλλους: Ο πρώτος, θέλω να τον μνημονεύω γιατί έχει τη σημασία του, αναφέρθηκε και ο Χρήστος σε αυτό, είναι ότι η Εγνατία Οδός είναι έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και η Εγνατία Οδός είναι ο δρόμος που άλλαξε την όψη της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Και ο δεύτερος λόγος που τον θυμάται η Θράκη είναι ότι είχε το θάρρος το 1990 να μιλήσει και να κάνει πράξη την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο ίσα δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Και είναι μία πολιτική την οποία, φίλες και φίλοι, δεσμεύομαι να συνεχίσω. Γιατί σήμερα, δυστυχώς παντού στον κόσμο φαίνεται να κυριαρχεί το μίσος. Ένα μίσος το οποίο φτάνει να εκδηλώνεται και με ακραία, με βάρβαρα, με αποκρουστικά περιστατικά, όπως αυτό που είδαμε σήμερα στην άλλη άκρη του κόσμου, με έναν ένοπλο δολοφόνο να εισβάλλει σε ένα χώρο λατρείας και να σκοτώνει αθώους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Απέναντι σε αυτό το μίσος πρέπει να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι εδώ στη Θράκη είμαστε ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν και παρά τις εκκρεμότητες τις οποίες πρέπει να λύσουμε. Να είμαστε υπερήφανοι για αυτό το οποίο όλοι μας έχουμε πετύχει. Να το διαφημίσουμε στην Ευρώπη, να διεκδικήσουμε για αυτό περισσότερους πόρους για να αποδείξουμε ότι οι θρησκείες δεν μας χωρίζουν. Μπορούν να μας ενώσουν. Η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία ήταν πάντα γέφυρα πολιτισμών και σημείο όσμωσης θρησκειών.

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να πω πολλά για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα, διότι όντως ο Χρήστος Μέτιος με την παρουσίασή του κάλυψε τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες έχουμε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ακουσα ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο για το πώς μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού, κεντρική εξουσία και περιφερειακή διοίκηση, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη. Θα πω ότι στην Περιφέρειά σας, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη συμπυκνώνονται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία έχει η Ελλάδα και τα οποία, εφόσον αναδειχθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν σταθερή και διατηρήσιμη ευημερία, καλές θέσεις απασχόλησης και υψηλότερα εισοδήματα. Από όπου και αν ξεκινήσετε, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός ευκαιριών. Όπως είναι ο πρωτογενής τομέα, ο οποίος αποτελεί τη βάση της οικονομίας και ο οποίος αντιμετωπίζει, όμως, μεγάλα προβλήματα, όπως ξέρουν και οι εκλεκτοί συνάδελφοι, οι οποίοι διαχειρίστηκαν επιτυχημένα το χαρτοφυλάκιο αυτό σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Όμως, εδώ, στην περιοχή σας, είναι πολύ σημαντικό, εκτός από τις οριζόντιες πολιτικές που θα εφαρμόσουμε, να ολοκληρώσουμε και μια σειρά από βασικά έργα υποδομής, τα οποία τα χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας, προκειμένου πράγματι να είναι ανταγωνιστικός. Θα περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Περιφέρειας για το ζήτημα της άρδευσης της λεκάνης του Νέστου, μετά την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κλείνει -δυστυχώς μετά από μια δεκαετία- μία εκκρεμότητα και μας επιτρέπει να ξαναδούμε αυτό το έργο από την αρχή, με μία φρέσκια ματιά. Είναι ένα έργο που είναι απαραίτητο για τους αγρότες ολόκληρης της περιοχής.

Θα δώσουμε περισσότερα κίνητρα για σχήματα συνεργασίας, τα οποία θα αυξάνουν την κρίσιμη μάζα και τη δυνατότητα των αγροτών μας να συνεργαστούν. Όχι στη λογική των παλιών συνεταιρισμών, που πολύ συχνά, μην κοροϊδευόμαστε, ήταν ένας μηχανισμός απορρόφησης δανεικών και αγύριστων, αλλά στη λογική σύγχρονων σχημάτων, που θα προτάξουν τα ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειας, θα τα βάλουν στις ξένες αγορές, θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, θα αξιοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία. Και θα υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη, ειδικά στην επόμενη προγραμματική περίοδο, για να στηρίξουμε τους αγρότες μας σε αυτήν την κατεύθυνση. Ένα παράδειγμα μόνο για το πώς μπορούμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής-αναφέρθηκε και ο Χρήστος Μέτιος: Καθόμαστε πάνω στην περιοχή με το πιο πλούσιο γεωθερμικό δυναμικό στη χώρα. Τζάμπα ενέργεια είναι αυτό. Είναι τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για τα θερμοκήπιά μας που μειώνει το κόστος. Αυτές είναι οι τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε από κοινού, Κεντρική Διοίκηση και Περιφέρεια, για να δώσουμε μία νέα προοπτική στον πρωτογενή τομέα. Μαζί με πολιτικές που έχουν μείνει πίσω, όπως οι αναδασμοί, η στήριξη του μικρού κλήρου και του καπνού, που αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν για τις περιοχές τις δικές σας, από το οποίο ζουν πολλές χιλιάδες οικογένειες.

Τουρισμός. Για την περιοχή σας είναι ένα μεγάλο αναξιοποίητο πλεονέκτημα. Έβλεπα τα στατιστικά στοιχεία. Αν δεν κάνω λάθος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας έχει τη μικρότερη συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ, σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, παρ’ ότι έχει τόσους αναξιοποίητους θησαυρούς. Γι’ αυτό και έχουμε σχέδιο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στον καλοκαιρινό τουρισμό, στις όμορφες παραλίες μας, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη. Αλλά μπορούμε να αναδείξουμε την περιοχή σας, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την πλούσια ιστορία της, αυτό τα σταυροδρόμι πολιτισμών, ως έναν τόπο, τον οποίον θα επισκέπτονται τουρίστες 12 μήνες τον χρόνο, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Από πού να ξεκινήσει κανείς σε αυτή την πλούσια πολιτιστική διαδρομή; Από τους Φιλίππους; Από τη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου; Από την πλούσια βυζαντινή παρακαταθήκη; Από τα ιστορικά τζαμιά στον Έβρο και τη Ροδόπη; Όλα αυτά συνθέτουν μια πολιτιστική διαδρομή μοναδική, που σε συνδυασμό με ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε -τα δάση της Ροδόπης, τη Δαδιά, το Δέλτα του Έβρου, τον Νέστο- μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό αναπτυξιακό προϊόν, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόληση. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον πρωτογενή τομέα, με τα προϊόντα μας, με την ιδιαίτερη κουζίνα σας.

Έχουμε να μιλήσουμε για μία αναπτυξιακή ιστορία εξαιρετικά πειστική, που θα διευρύνει το πλαίσιο των ευκαιριών για τους ανθρώπους της περιοχής, ειδικά για τα νέα παιδιά. Ώστε να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Παραγωγικές επενδύσεις. Βιομηχανία. Βιομηχανικές περιοχές, οι οποίες μαραζώνουν. Έχουμε πει ότι θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, όταν μπαίνουν σε μια βιομηχανική περιοχή, να μην χρειάζονται καμία πρόσθετη αδειοδότηση. Η ίδια η βιομηχανική περιοχή θα μεριμνά για την αδειοδότηση και η επιχείρηση η οποία εντάσσεται σε αυτή, θα μπορεί να ξεκινάει πολύ γρήγορα την παραγωγική της δραστηριότητα.  Έχουμε παραδείγματα επιχειρήσεων που -κόντρα στο ρεύμα- ήρθαν και επένδυσαν. Και είναι πολύ ευχαριστημένες και διευρύνουν τον κύκλο τους και αυξάνουν τους αυτούς που απασχολούνται από την περιοχή. 

Ενέργεια, τεράστιες δυνατότητες.  Στηρίζω ανεπιφύλακτα -και θα δουλέψουμε μαζί με τον Χρήστο Μέτιο- την προσπάθεια το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν  περισσότερες πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όχι μόνο στις 6 στις οποίες αναφέρθηκε αλλά στο Διδυμότειχο και σε άλλα αστικά κέντρα, τα οποία και αυτά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.  Υποδομές, ευκαιρίες στα λιμάνια μας: Αλεξανδρούπολη, Καβάλα. Με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη να γίνει ένα πραγματικό διαμετακομιστικό κέντρο, μια πύλη εισόδου για προϊόντα που μπορεί να έρχονται από την Ασία μέχρι την Αφρική για να τροφοδοτήσουν στη συνέχεια τις αγορές της Ευρώπης. Μια Περιφέρεια όχι μόνο υποδοχέας επισκεπτών αλλά μια περιφέρεια η οποία βρίσκεται στο κέντρο διαδρόμων, ενέργειας, προϊόντων, ανθρώπων αλλά και ιδεών. Ιδεών, διότι έχετε την τύχη να έχετε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο, ένα πανεπιστήμιο αναφορά για την περιοχή της Θράκης. Και έχω πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα στηρίξουμε τη δημόσια ανώτατη παιδεία και το πώς θα αναδείξουμε τον πραγματικό ρόλο του Δημοκριτείου πανεπιστημίου ως περιφερειακού πόλου αριστείας στην εκπαίδευση.

Χάσαμε μια ευκαιρία στη συζήτηση που έγινε για τη συνταγματική αναθεώρηση, χάσαμε μια ευκαιρία λόγω των ιδεοληψιών των σημερινών κυβερνώντων να μπορέσουμε να αλλάξουμε το άρθρο 16 για να μπορέσουμε επιτέλους στη χώρα μας να αποκτήσουμε μη κρατικά και -γιατί όχι- ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πήγαμε πίσω σε αυτό, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη και η μόνη χώρα στον κόσμο από όσο ξέρω.  Ακόμη -δεν ξέρω αν το γνωρίζετε- και στη Βόρειο Κορέα υπάρχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα απαγορεύεται το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Χάσαμε και θα χάσουμε 8 χρόνια με αυτή την περιπέτεια.  Αυτό, όμως, αυξάνει την ευθύνη μας να στηρίξουμε τα δημόσια πανεπιστήμια. Θα το κάναμε ούτως ή άλλως διότι ο πυρήνας της παιδείας είναι η δημόσια παιδεία. Και πανεπιστήμια τα οποία συνδέονται με την τοπική οικονομία, παράγουν έρευνα, παράγουν καινοτομία είναι πανεπιστήμια στην κατεύθυνση που τα θέλουμε. Και εδώ,  η Θράκη, η Ανατολική Μακεδονία θα γίνει ένα κέντρο περιφερειακής εκπαιδευτικής ανάπτυξης. Και, ναι, θα στηρίξουμε και τη νομική σχολή στην Κομοτηνή.  Επειδή είμαι άνθρωπος που τα λέει λίγο έξω από τα δόντια, έγινα δυσάρεστος στους φίλους μου τους Πατρινούς λέγοντάς τους ότι η χώρα δεν χρειάζεται 4η νομική σχολή.

Αλλά, φίλες και φίλοι, και κλείνω με αυτό, όπως καταλαβαίνετε έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Έχουμε άποψη, έχουμε θέσεις, έχουμε προτάσεις για όλα τα πεδία πολιτικής και θέλουμε να δουλέψουμε με τους τοπικούς άρχοντες.  Γι’ αυτό και σας ζητώ να στηρίξετε ανεπιφύλακτα τον Χρήστο Μέτιο. Γιατί ξέρω ότι θα δουλέψω καλά μαζί του προς όφελος δικό σας.  Προς όφελος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αλλά δεν σας ζητώ να στηρίξετε μόνο τον Χρήστο. Σας ζητώ να στηρίξετε και εμένα προσωπικά στις μεγάλες εκλογικές μάχες οι οποίες έρχονται.  Γιατί η μάχη που έρχεται θα είναι μια μάχη κρίσιμη, θα είναι μια μάχη για την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πάει η Ελλάδα. Θα είναι μια μάχη στην οποία θα επαναπροσδιορίσουμε όλοι πως φανταζόμαστε το μέλλον μας, τι είναι τελικά πρόοδος και τι είναι συντήρηση. Ποιος έχει άποψη για το μέλλον και ποιος θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη σας χρειαζόμαστε όλους. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας που κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολες στιγμές. Τώρα που κερδίζουμε υπάρχει ενθουσιασμός και χαμόγελο αλλά δεν ξεχνώ ότι σταθήκατε κοντά μας στις δύσκολες στιγμές, στις ήττες. Εκεί που κάποιοι έσπευδαν να μας ξεγράψουν, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως έχει ρίζες και πως έχει στήριξη. Και για αυτό είναι σήμερα εδώ ενωμένη και δυνατή, για να δώσει τη μάχη για μια μεγάλη εκλογική επικράτηση. Καλωσορίζουμε, όμως, και τους νέους φίλους μας. Ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά έρχονται κοντά μας και τους χρειαζόμαστε.  Γιατί κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία έφτασε σε υψηλά ποσοστά, άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα για να υποδεχθεί νέους φίλους. Σε αυτό τον αγώνα, λοιπόν, σας ζητώ όλοι να δώσουμε το παρόν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να εκλέξουμε τον Χρήστο Μέτιο Περιφερειάρχη, να εκλέξουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση, να πάμε επιτέλους μπροστά με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Να είστε καλά, καλό αγώνα, καλή δύναμη.  Στο επανιδείν.  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.




Μάζης : «Θα πληρώσουμε ακριβά το θέμα της μακεδονικής γλώσσας»




«Θα πληρώσουμε ακριβά το θέμα της μακεδονικής γλώσσας», είπε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

«Από εδώ και πέρα φοβάμαι ότι είναι μοιραίο ότι θα ακολουθήσει μία διαδικασία καταρρακτώδης προσφυγών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει εκείνη τη νομική βάση την οποία οι γείτονες θα μπορούν να επικαλούνται ούτως ώστε να μας οδηγούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αυτό σιγά σιγά θα δημιουργήσει τους πυρήνες που είπα. Πρώτον, διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας το οποίο όπως λέει και ο καθηγητής Μπαμπινιώτης σοφότερος από εμένα στα γλωσσολογικά  αποτελεί στοιχείο ταυτοτικό βασικό. Το ταυτοτικό στοιχείο αυτό θα οδηγήσει σε κέντρα μακεδονικών σπουδών και θα απαιτηθεί τα κέντρα αυτά να γίνουν κέντρα πολιτισμού μακεδονικού και μοιραία θα οδηγηθούμε στη δημιουργία μακεδονικής μειονότητας. Αυτό θα ξεκινήσει από το εσωτερικό της χώρας από ελληνικούς συλλόγους και ελληνικά κόμματα. Δεν θα γίνει από τα Σκόπια γιατί οι συμβατικές υποχρεώσεις των Σκοπίων είναι να μην δημιουργούν αλυτρωτικές τάσεις στην Ελλάδα. Έχουν όμως φτιάξει θαυμάσια το περικάλυμμά και θα δείτε να εμφανίζονται και πάρα πολλές ΜΚΟ γνωστών φιλάνθρωπων διεθνών  με πολύ χρήμα και οι οποίες θα λειτουργήσουν θαυμάσια υπονομευτικά για την ακεραιότητα της χώρας», τόνισε ο καθηγητής.


Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες εκατόν εξήντα τριών (163) ατόμων, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν εξήντα τριών (163) ατόμων, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών και η οποία εξαρθρώθηκε την 28-2-2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες των εκατόν εξήντα τριών (163) ατόμων εδώ

Ειδικότερα απο το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. 03-03-2019

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε κλοπές - διαρρήξεις, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών

Δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας

Συνελήφθησαν (138) άτομα, από τα οποία τα (93) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και (45) για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Πέραν των συλληφθέντων, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι (21) αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης και αναζητούνται ακόμα (54) αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε (213) άτομα

Οι συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται σε περισσότερες από (320) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων

Κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από (350) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (300) κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των (16.000) ευρώ και (60) συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών σε διάφορες «πιάτσες»

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με πολυεπίπεδη δράση στις κλοπές – διαρρήξεις, τις ληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ευρείας έκτασης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με συνολικό απολογισμό (138) συλλήψεις ατόμων, από τα οποία τα (93) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ τα (45) κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Πρόκειται για άνδρες αλλοδαπούς υπηκόους κυρίως Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπανγκλαντές.

Πέραν των (138) συλληφθέντων, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι (21) αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης και αναζητούνται ακόμα (54) αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε (213) άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διάπραξη ληστειών, κλοπών-διαρρήξεων και ομοειδών αδικημάτων καθώς και στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε (324) περιπτώσεις από τις οποίες:

(287) διαρρήξεις οχημάτων,
( 11) διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων,
( 15) κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και
( 11) ληστείες με τη χρήση όπλων – αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι) αλλά και χρήση σωματικής βίας.
Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου προηγήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, αστυνομικές εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ εφαρμόστηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές.

Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής έρευνας ήταν να ταυτοποιηθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να πιστοποιηθούν οι ρόλοι των αρχηγικών, βασικών και περιφερειακών μελών της και να διακριβωθεί πλήρως όλο το πεδίο της εγκληματικής τους δράσης και των επιμέρους διασυνδέσεών τους.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), οι «επιχειρησιακές» ομάδες της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει τη διάπραξη των ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, μεταβάλλοντας -κατά περίπτωση- τη σύνθεσή τους και εναλλάσσοντας τους μεταξύ τους ρόλους (παρατηρητές, άτομα προσέγγισης, ενέργειας και έρευνας).

Μάλιστα, εντόπιζαν τους στόχους τους, κατά περίπτωση, επιλέγοντας:

διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία προκειμένου κατά το χρόνο μη λειτουργίας να μη γίνονται αντιληπτοί από ενοίκους,
οχήματα σταθμευμένα σε σημεία με μειωμένη κυκλοφορία, και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας ώστε να επιτυγχάνουν το επιθυμητό προς αυτούς αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο με το ελάχιστο ρίσκο και
πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και έφεραν εμφανή αντικείμενα (τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα), τα οποία αφαιρούσαν χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, πυροβόλου όπλου ή λεκτικής βίας ενώ σε περίπτωση αντίδρασής τους δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.
Τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές – διαρρήξεις που διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα διοχέτευαν, έναντι αντιτίμου, στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους – καταστήματα, που λειτουργούσαν ως αποθήκες κλεπταποδοχής, καταστήματα πώλησης προϊόντων κλεπταποδοχής και χώροι απόκρυψης κλοπιμαίων (καβάτζες).

Σημειώνεται ότι υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαινε επίσης στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ακατέργαστης κάνναβης) πέριξ των οδών Αραχώβης και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο και χώρο αποθήκευσης και διαφυγής, υπό κατάληψη κτήριο επί της οδού Αραχώβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στα Εξάρχεια, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, την Καλλιθέα και το κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(16.000) ευρώ,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
έγγραφα διαφόρων αρχών και χωρών,
ποσότητες ναρκωτικών,
πλήθος ρολογιών και τιμαλφή,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
πάνω από (350) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
σπρέι πιπεριού,
σκληροί δίσκοι και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
πιστωτικές κάρτες,
θήκες περιέχουσες συλλογές ελληνικών νομισμάτων,
μεγάλος αριθμός γυαλιών ηλίου και οράσεως και
μαχαίρια και πλαστό δελτίο ταυτότητας
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο στα Εξάρχεια, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(60) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών σε διάφορες «πιάτσες»,
ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε στερεή μορφή,
(94) άγνωστης χημικής σύστασης δισκία,
πλήθος μαχαιριών και σπαθιών,
διαρρηκτικά εργαλεία,
συσκευές κινητών τηλεφώνων και
(410) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων.





Μετά το πέρας της έρευνας, το κτίριο ασφαλίστηκε και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Τα κατασχεθέντα ευρήματα εξετάζονται για την ταυτοποίηση περαιτέρω περιπτώσεων εγκληματικών δράσεων διαρρήξεων και ληστειών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών και οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.


Οι ΓΝΩΣΤΟΙ "άγνωστοι" σύντροφοι έκαναν επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Ανάπτυξης τα ξημερώματα



Στόχος των ΓΝΩΣΤΩΝ αγνώστων συντρόφων, έγινε σήμερα τα ξημερώματα 05:30 στο υπουργείο Ανάπτυξης, που έκαναν καταδρομική επίθεση πετώντας μπογιές.

Οι δράστες αιφνιδίασαν τον φρουρό πέταξαν μπογιές στο κτίριο του υπουργείου, τόσο στην είσοδο όσο και σε άλλα σημεία και αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή. 


Πιο κάτω τους περίμεναν 10 συνεργοί τους, οι οποίοι φορούσαν κράνη.




Ειδική υπηρεσία για ΑμεΑ στα ΚΕΠ


Προσλήψεις στα ΚΕΠ αλλά και την αναβάθμισή τους προκειμένου να γίνουν «φιλικά» προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η σύσταση ειδικής υπηρεσίας για ΑμεΑ, στην οποία θα προσληφθούν δημόσιοι υπάλληλοι με απαραίτητο προσόν την πιστοποιημένη γνώση γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, προκειμένου να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Παράλληλα, στην τροπολογία προβλέπεται η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στην κλάδο διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών.

Οπως σημείωσε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή, προχωράει άμεσα η διαδικασία της κάλυψης των 155 κενών οργανικών θέσεων στα ΚΕΠ με ανοικτή προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, με την οποία θα αναγνωρίζονται και θα «πριμοδοτούνται» η εμπειρία και η προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις ΚΕΠ. Οι νέες θέσεις θα συσταθούν με κοινή υπουργική απόφαση μετά γνώμη του οικείου φορέα, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τη γεωγραφική θέση και τον μόνιμο πληθυσμό του οικείου δήμου.

Η ενίσχυση των ΚΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό, πέραν της ουσιαστικής συμβολής τους στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συντελείται στο πλαίσιο της μετάβασής τους στην ψηφιακή εποχή. Εντός του 2019 τα ΚΕΠ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, θα μεταβούν στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται ταχύτερα «με το πάτημα ενός κουμπιού» και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σε συλλογή δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, θα εφαρμοστεί η λογική του once only για την υποβολή δικαιολογητικών, γεγονός που σημαίνει ότι δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί σε δημόσιες αρχές δεν απαιτείται να υποβληθούν ξανά. Με τα ψηφιακά ΚΕΠ θα αρκεί η υποβολή του αιτήματος, διά ζώσης ή online, και άμεσα ο πολίτης θα λαμβάνει απάντηση ότι μπορεί να παραλάβει το έγγραφο που αιτήθηκε ή ότι δεν μπορεί να το λάβει για συγκεκριμένους λόγους.

Επί του παρόντος υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης για περίπου 50 διαδικασίες μέσω της πύλης ΕΡΜΗΣ, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο σύνολο των 8.519.381 υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ της χώρας το 2017, τα 4.940.205 διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά.

Εν τω μεταξύ, νέες προσλήψεις την επόμενη τριετία βάσει του νέου πολυετούς σχεδιασμού, εξήγγειλε από τη Βουλή και ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στους νησιωτικούς και στους μικρούς απομακρυσμένους δήμους. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, «ήδη έχουν κληθεί οι φορείς της αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους». Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε επίσης τη θέσπιση ρύθμισης προκειμένου να διευθετηθεί «το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών», σημειώνοντας ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπιστούν συνολικά.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξαρθρώθηκε διεθνούς χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση


Εξαρθρώθηκε διεθνούς χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τουλάχιστο από διετίας, με λεία που υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες 200.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα 

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 13-03-2019, τους άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέδραμε και το Κινητό Γραφείο της ΕUROPOL, λόγω του διεθνικού χαρακτήρα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της συμμετοχής σε αυτή υψηλόβαθμου στελέχους της Μαφίας.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων (ευρήματα, κατασχέσεις, φυσική επιτήρηση, profiling, τεχνητές μέθοδοι κ.λπ.) διακριβώθηκε πλήρως ο τρόπος δράσης της εγκληματικής ομάδας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν και συγκεκριμένα:

συνεργασία μεταξύ περισσοτέρων των τριών προσώπων,
διακριτούς ρόλους και καταμερισμό καθηκόντων,
αυστηρή πειθαρχία και διαρκή έλεγχο,
σημαντική χρονική διάρκεια δράσης, με καθημερινή εγκληματική δραστηριότητα,
επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οικονομικού και περιουσιακού οφέλους,
νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή δράση.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση κρατούν οι «κλέφτες στο νόμο» («VOR V ZAKONE» ή «Thieves In Law»). Οι φέροντες τον τίτλο «VOR V ZAKONE» αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας. Κύριο χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτού του τύπου, αποτελεί η πίστη και η αφοσίωση στην «ομάδα», η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση.

Στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, ο 38χρονος συλληφθείς, κατείχε τον τίτλο «VOR V ZAKONE» ή «Thief - in - Law», επιδεικνύοντας έντονη και σημαντική διεθνή δραστηριότητα, ενώ παράλληλα αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαφίας. Ο ίδιος είχε τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης και από αυτόν λαμβάνονταν όλες οι σημαντικές αποφάσεις, σχετικά με την δράση της ομάδας, τη διάπραξη των διαρρήξεων, τους στόχους, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και την περαιτέρω διάθεση τους. Συγκεκριμένα, κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και μετά από κάθε διάρρηξη, του παραδιδόταν μέρος του χρηματικού ποσού που οι φυσικοί αυτουργοί των διαρρήξεων αποκόμιζαν.

Μετά τον «VOR», ακολουθούσε ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της οργάνωσης που ήταν ο 40χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για τις ενέργειες των μελών κατά την διάρκεια των διαρρήξεων. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει με την σειρά του ένα «αυστηρό προφίλ», ώστε να ασκεί τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα μέλη και να ελέγχει την διαδικασία αφαίρεσης των αντικειμένων από τις οικίες στις οποίες εισέρχονταν. Επίσης, είχε αναλάβει την επικοινωνία με τον αρχηγό «VOR» της οργάνωσης και ήταν επί της ουσίας το «δεξί του χέρι». Παράλληλα, ήταν και ο οικονομικός διαχειριστής της οργάνωσης, αναλαμβάνοντας την κατανομή των κερδών από τις αξιόποινες πράξεις μεταξύ των μελών, αλλά και την εξασφάλιση του ποσοστού από κάθε αξιόποινη πράξη, που αναλογούσε στον αρχηγό.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, ο 40χρονος και 41χρονος συλληφθέντες βρίσκονταν εντός των οικιών, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν αντικείμενα. Ένας εξ αυτών, βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους τσιλιαδόρους, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση αν πλησιάσει κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή αστυνομικοί. Οι κλοπές διαπράττονταν πάντα, με την παρουσία του επιχειρησιακού αρχηγού.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν εγκληματίες επιπέδου δρόμου και ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες). Ο επιχειρησιακός αρχηγός της ομάδας συμπεριλάμβανε την 32χρονη συλληφθείσα στις κλοπές, υπολογίζοντας στην ικανότητά της, ως τσιλιαδόρου περιμετρικά των πολυκατοικιών - στόχων, χωρίς να κινεί υποψίες, αλλά και να αποκρύπτει πάνω της τα διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία μετέφερε από και προς τα σημεία των διαρρήξεων. Ήταν αυτή που επικοινωνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της διάπραξης των διαρρήξεων με τους φυσικούς αυτουργούς αυτών, ώστε να προλάβει να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση που θα προσεγγίσει κάποιος στην πολυκατοικία.

Στις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πάντα συγκεκριμένη μεθοδολογία. Προκειμένου να εντοπίσουν τους στόχους τους, μετέβαιναν στην επιλεγμένη περιοχή πρωινές ώρες, σε ημέρες κατά τις οποίες λειτουργούσε λαϊκή αγορά και επομένως οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους.

Πήγαιναν στην περιοχή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν καταχωρημένα είτε στα στοιχεία τους, είτε στα στοιχεία έτερων ομοεθνών τους και τα στάθμευαν πάντα πλησίον της οικίας στόχου, ώστε να είναι σε θέση να διαφύγουν άμεσα μετά την διάρρηξη. Σε ειδικά διαμορφωμένες κρυψώνες εντός των αυτοκινήτων, απέκρυπταν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κλοπιμαία, έτσι ώστε να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (για παράδειγμα μοίρασμα διαφημιστών φυλλαδίων, καρτών περιποίησης νυχιών κ.λπ.), αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών. Στη συνέχεια και αφού πρώτα βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν από το διαμέρισμα, παραβίαζαν τον ομφαλό της κλειδαριάς, τις περισσότερες φορές χωρίς να αφήνουν ίχνη και εισέρχονταν σε αυτό. Κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τις κλειδαριές ασφαλείας συγκεκριμένου τύπου και χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού, σπρέι και διάφορα άλλα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, προκειμένου να τις παραβιάσουν.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε ως λεία από την εγκληματική της δραστηριότητα κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ασημικά και ρολόγια, ενώ αφαιρούσαν και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και κινητά τηλέφωνα. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις, μετέφεραν τα κλοπιμαία και εκτός χώρας και πιο συγκεκριμένα στη χώρα καταγωγής τους, όπου εκεί είχαν την δυνατότητα να πετύχουν το μεγαλύτερο για αυτούς δυνατό οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της οικονομικής έρευνας και ανάλυσης που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση επεδίωκε και διέπραττε συστηματικά τη νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζε από την εγκληματική της δραστηριότητα. Τα μέλη της ήταν άεργοι, δεν είχαν κανένα νόμιμο εισόδημα και μοναδική πηγή εσόδων τους αποτελούσαν οι εγκληματικές τους δραστηριότητες. Συναλλάσσονταν κυρίως με μετρητά, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός των οικονομικών τους «ιχνών». Επίσης, επεξεργάζονταν διάφορες τεχνικές, ώστε να αποκρύπτουν από τις φορολογικές Αρχές της Χώρας την προέλευση της περιουσίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, προέβαιναν συστηματικά στην μετατροπή των προϊόντων που αποκόμιζαν (χρήματα, κοσμήματα κ.λπ.) από τις διαρρήξεις, προσκομίζοντάς τα και ανταλλάσσοντάς τα σε ενεχυροδανειστήρια του κέντρου των Αθηνών. Στη συνέχεια, μοιράζονταν τα χρήματα που εισέπρατταν, διατηρώντας παράλληλα ένα ποσό για το «ταμείο» της οργάνωσης.

Μέρος των κλοπιμαίων και των εσόδων τους που αποκόμιζαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα, τα έστελναν σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα στο εξωτερικό, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης προέλευσης τους, χρησιμοποιώντας εταιρίες μεταφοράς χρημάτων.

Τα μέλη της οργάνωσης, μέχρι και τη σύλληψή τους, είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, προβαίνοντας παράλληλα στο σχεδιασμό και υλοποίηση των αξιόποινων πράξεων καθώς και στη διανομή των κερδών. Σημείο συνάντησης της ομάδας αποτελούσαν καταστήματα και εστιατόρια στο κέντρο των Αθηνών, όπου σύχναζαν αποκλειστικά και μόνο ομοεθνείς τους. Τα καταστήματα αυτά ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι Αστυνομικές Αρχές, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τους δράστες ή από έτερους συνεργούς τους, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια που τα μέλη της οργάνωσης επιζητούσαν.

Σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε κίνδυνο αποκάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.

Ενδεικτικό του επαγγελματισμού της ομάδας είναι το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης, για να πετύχουν τον σκοπό τους, σχεδίαζαν να προβούν μέχρι και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να είναι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψης τους, «αποκρύπτοντας» με αυτόν τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν.

Παράλληλα, προέβαιναν σε εικονικούς γάμους με Έλληνες ή Ευρωπαίους υπηκόους, προκειμένου να αποκτήσουν την νόμιμη διαμονή στην ελληνική επικράτεια ή στο έδαφος Schengen , καθώς και τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των 9602,50 ευρώ,
πλήθος πιστωτικών καρτών,
μετάλλιο με το έμβλημα των «VOR»,
38άρι περίστροφο,
περίστροφο 357 MAGNUM ,
πιστόλι μάρκας GLOCK 9 mm ,
πιστόλι μάρκας WALTER 9μμ, τ o o ποίο είχε αφαιρεθεί από οικία αστυνομικού το 2013,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
κουκούλα full-face ,
γεμιστήρες και θήκες όπλων,
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
πλήθος κλειδιών θυρών ασφαλείας,
εργαλεία κατασκευής κλειδιών,
πλήθος καρτών SIM και κινητών τηλεφώνων,
πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,
πλήθος δερμάτινων ειδών επώνυμων εταιρειών,
κάρτες καζίνο και μεταφοράς χρημάτων,
αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό και
αποδεικτικά συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια.














Στο σύνολό τους οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.


Υπουργείο δικαιοσύνης: H ποινή για ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται, εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα



Το υπουργείο Δικαιοσύνης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις από το περιεχόμενο του νέου νόμου έγκλημα που προσπάθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περάσει με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

«το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι» αναφέρει το υπουργείο,  η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα» και προσθέτει: «Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους».

«Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση» καταλήγει το υπουργείο.

Να φανταστούμε ότι αφού ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα, τότε και οι σύντροφοι που πετούν μολότοφ με σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καταστροφές και τον θάνατο διαπράττουν κακούργημα.


Μπακογιάννη: Δεν εξισώνεις το οικονομικό έγκλημα με τον Κουφοντίνα




Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε για την ανεξάρτητη επιτροπή επί υπουργίας Χαράλαμπου Αθανασίου ότι «Έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του οικονομικού εγκλήματος. Η αντίρρηση μας είναι ότι την τελευταία φορά μπήκε η πινελιά του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα η μολότοφ» και διερωτήθηκε: «Εγώ έχω στην κατοχή μου 10 μολότοφ. Τι θα τις κάνω; Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε με αυτά».

«Το οικονομικό έγκλημα σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον Κουφοντίνα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας πως : «δεν μπορείς να έχεις π.χ. τον Κουφοντίνα να βγαίνει με 11 φορές ισόβια στα 25 χρόνια και να καταδικάζεις την καθαρίστρια σε 20 χρόνια».

Το οικονομικό έγκλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται, όπως αντιμετωπίζεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πού έχουμε εμείς αντιρρήσεις; Ότι την τελευταία στιγμή μπήκε η πινελιά του ΣΥΡΙΖΑ. Πού είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι αδίκημα να έχεις στο χέρι μία μολότοφ. Δηλαδή, αν έχω μία μολότοφ στο χέρι τι θέλω να την κάνω; Εγώ έχω στην κατοχή μου δέκα μολότοφ, τι θα τις κάνω;» 

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις Κυρίτση, η πρώην υπουργός επισήμανε πως ο τελευταίος  ζήτησε συγγνώμη για την Marfin, διότι «σηκώθηκαν και οι πέτρες».

«Δεν ζήτησε συγγνώμη για τους αστυνομικούς, διότι οι αστυνομικοί είναι εκείνοι που καίγονται» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για τάση Κυρίτση στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει καθαρά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βία.


«Εγώ έχω μηδενική ανοχή σε αυτή την ιστορία. Τέρμα οι μπούρδες, τέρμα οι σαχλαμάρες. Ή βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει καθαρά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βία –όχι ρητορικά, πρακτικά. Δεν μπορεί να επιβραβεύω έναν άνθρωπο που λέει αυτά τα πράγματα», αφήνοντας αιχμές και για το ζήτημα της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοΐζου.


Με τον πύργο του Μοράλες που έχει για σπίτι απαντάει η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στο tweet του κ. Τσίπρα

«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη.  

Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες. 

Για να καταλάβουν οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα, εσωκλείουμε τη φωτογραφία της νέας κατοικίας του Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. 

Υ.Γ. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του  Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».