Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Κι άλλη παρανομία Κασσελάκη - Διαθέτει μετοχές στο εξωτερικό, το απαγορεύει ο νόμος Τσίπρα

 



Και νέα παράβαση του νόμου του 2016 - επί κυβέρνησης Τσίπρα - που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα παραδέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης , στο  excel που παρουσίασε ως «Πόεθν Έσχες» στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη. Πέραν της συμμετοχής του στη διοίκηση της Osios LLC, Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι διαθέτει μετοχές αξίας 358.548 δολαρίων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που έχει απαγορευτεί για αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. 

Όπως αναφέρεται στο νόμο, απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών μέ έδρα την αλλοδαπή. Όπως είναι γνωστό, στην παρουσίαση του excel, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να αναφέρει ότι μεταβίβασε στις αρχές του 2024 την εταιρεία Osios, με έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, όπου ισχύει ένα προνομιακό φορολογικό καθεστώς. δεν είπε όμως το παραμικρό για τις μετοχές του στη Wall Street. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το excel του κ. Κασσελάκη: 


Δείτε τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα: 


Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3213/2003 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο τέταρτο παρ. 5 του ν. 4396/2016:

«1. Στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

3. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.

4. Για τις ανάγκες του παρόντος άρθρου παρένθετα πρόσωπα των ατόμων, που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, είναι:


α) οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοί τους και τα πρόσωπα, με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης,

β) οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους,

γ) το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο ενεργεί, για οποιαδήποτε αιτία, για λογαριασμό ή καθ’ υπόδειξη ή κατ’ εντολή άλλου προσώπου, που κατέχει μία εκ των ιδιοτήτων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου.

5.α Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου οφείλουν να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στην διάταξη.

β. Η μεταβίβαση δεν επηρεάζει και δεν αίρει το αξιόποινο για τις ήδη συντελεσθείσες παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν σε εταιρίες που έχουν πραγματική ή καταστατική έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα ή σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς κατά την έννοια του άρθρου 65 του Ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Α΄167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ’ επίκληση των ως άνω διατάξεων, όπως ισχύουν.

6. Η διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα δεν εφαρμόζεται για τις άνω παραβάσεις.

7. Το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (Α΄97) καταργείται από τότε, που τέθηκε σε ισχύ.»


Πηγή



Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το φιρμάνι που βοήθησε στην κλοπή των Γλυπτών από τον Έλγιν

 


Η επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης της Παράνομης Διακίνησης Αρχαιοτήτων της Τουρκίας στην UNESCO στήριξε το ελληνικό αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, καταρρίπτοντας τον βρετανικό ισχυρισμό περί νόμιμης αγοράς των Αρχαιοτήτων κατά την οθωμανική περίοδο.

Στην 24η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης (ICPRCP), που ολοκλήρωσε τις εργασίες της την περασμένη εβδομάδα, συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην εκτενή της παρουσίαση παρέθεσε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το ιστορικό της υπόθεσης και τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μέσα από μαρτυρίες περιηγητών και λογίων της εποχής του Έλγιν, τεκμηρίωσε τη βίαιη κλοπή των αρχιτεκτονικών γλυπτών από το μνημείο και τόνισε εμφατικά ότι δεν υπήρξε φιρμάνι και σχετικό σουλτανικό έγγραφο που να νομιμοποιεί την ιδιοποίηση των Γλυπτών από τον λόρδο Έλγιν, προτού καταλήξουν στο Βρετανικό Μουσείο.

«Δεν γνωρίζουμε κανένα έγγραφο που να νομιμοποιεί αυτή την αγορά»

Η Τουρκία, που συμμετείχε ως παρατηρήτρια χώρα, διά στόματος της επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης της Παράνομης Διακίνησης Αρχαιοτήτων της Τουρκίας στην UNESCO, επιβεβαίωσε την ελληνική θέση για την ανυπαρξία φιρμανιού (διάταγμα) που δήθεν νομιμοποιούσε την πώληση των Γλυπτών, όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο για να δικαιολογήσει την κλοπή των γλυπτών.

Η Τουρκάλα παρατηρήτρια, αφού χαιρέτισε την ελληνική αντιπροσωπεία για την αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση της υπόθεσης επιστροφής των Γλυπτών -η οποία, όπως επισήμανε, τρέχει εδώ και 40 χρόνια-, πήρε θέση στο πλευρό της Ελλάδας, λέγοντας: «Ως επικεφαλής της μονάδας καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Τουρκία, δεν γνωρίζουμε κανένα έγγραφο που να νομιμοποιεί αυτή την αγορά από το τότε αποικιοκρατικό Ηνωμένο Βασίλειο».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο να συζητήσουμε για οποιαδήποτε νομιμοποίηση, ακόμη και σύμφωνα με το Δίκαιο της εποχής, και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει την αλλαγή συμπεριφοράς προς την κατεύθυνση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα είναι το ισχυρότερο μήνυμα που έχει δοθεί παγκοσμίως. Γι' αυτό μείνετε δυνατοί», είπε η Τουρκάλα αντιπρόσωπος, απευθυνόμενη στην ελληνική αντιπροσωπεία και στην Επιτροπή.

Η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τα επιχειρήματά της έτυχαν θερμής υποδοχής, και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της Διακυβερνητικής Επιτροπής (Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Λιβύη, Ιράκ, Ινδία, Χιλή, Βενεζουέλα, Παναμάς, Γουατεμάλα, Γκαμπόν, Ζάμπια, Αίγυπτος), αλλά και κράτη-παρατηρητές (Τουρκία, Παλαιστίνη, Νικαράγουα, Ονδούρα, Βραζιλία), υποστήριξαν με σθένος τις ελληνικές θέσεις και ζήτησαν εμφατικά από το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Ελλάδα, προκειμένου να επανενωθούν με τον Παρθενώνα, μνημείο-σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή υιοθέτησε Σύσταση, στο κείμενο της οποίας, μεταξύ άλλων:

Παραπέμπει στις προηγούμενες συστάσεις και στις αποφάσεις της.

Εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για το ότι η επίλυση του θέματος παραμένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο διάστημα.

Καλεί για μία ακόμη φορά τις δύο πλευρές να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση της διαφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, πολιτιστικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος.

Καλεί τη γενική διευθύντρια της UNESCO να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αποφασίζει να ενταχθεί το ζήτημα των Γλυπτών στην ατζέντα της 25ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν από πλευράς ΥΠΠΟ ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης καθ. Νικόλαος Σταμπολίδης, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ολυμπία Βικάτου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου. Από πλευράς ΥΠΕΞ συμμετείχε η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου Άρτεμις Παπαθανασίου και από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO ο μόνιμος αντιπρόσωπος πρέσβης Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Δείτε την τοποθέτηση της Τουρκίας στο 4:32:58





Στημένες κριτικές για το μαγαζί του ινφλουένσερ τις Σπέτσες

 


Ο ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε, ένα μονοσέλιδο απάτη, δήθεν πίνακα ως «Πόθεν Έσχες», δείχνοντας τα δικά του οικονομικά στοιχεία αλλά και του συζύγου του, Τάιλερ.

Σε αυτόν τον πίνακα απάτη δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες.

Στις αξιολογήσεις μάλιστα, της Google φαίνονται λογαριασμοί με τα ονόματα Stefanos Kasselakis, Stilianos Kasselakis και Susan Kasselakis να γράφουν καλές κριτικές για το Pura Vita στις Σπέτσες- πριν από 10 μήνες- γράφοντας: 

«Επιτέλους υγιεινές επιλογές στις Σπέτσες», «το καλύτερο νέο μαγαζί στις Σπέτσες» και «απίθανα smoothies και ροφήματα». Σημειώνεται πως ο Στέλιος είναι ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη και η Σούζαν είναι η νύφη του ινφλουένσερ οπότε στημένο και αυτό.






Κακός κρύβουν την μούρη του κακοποιού που πήρε την αλυσίδα ηλικιωμένης

 


Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης στην παραλία του Αλίμου με έναν άνδρα να αρπάζει τον σταυρό από τον λαιμό λουόμενης την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να κάνει τη βουτιά της.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, ο θρασύτατος κλέφτης που άρπαξε τον σταυρό, έκοβε βόλτες στην παραλία από νωρίς το πρωί μαζί με έναν συνεργό του που κρατούσε τσίλιες.

Το θύμα της κλοπής περιέγραψε ότι «ετοιμαζόμουν να βουτήξω, έκανα τον σταυρό μου και, τακ, μου άρπαξε τον σταυρό».

Σύμφωνα με την ίδια, ο σταυρός έχει κάποια αξία και είχε χοντρή αλυσίδα, στοιχεία που φαίνεται να οδήγησαν τον κλέφτη να τον αρπάξει και μετά να το βάζει στα πόδια.

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν κυνήγησε το αλλοδαπό θρασίμι που μπορεί να ήταν και Ρομά, και ότι το να κρύβεις το πρόσωπο του δεν βοηθάς στην γρήγορη ανακάλυψη του και σύλληψη.



Το φιάσκο Κασσελάκη φέρνει τον εισαγγελέα στην πόρτα όλης της οικογένειας

 


Επικίνδυνος απατεώνας; Βλάκας με άγνοια κινδύνου; Η και τα δύο; Όπως και να έχει το χθεσινό φιάσκο μόνο μπλεξίματα θα φέρει για τον ίδιο, το κόμμα του και την οικογένεια του, γιατί θα χρειαστεί να ψαχτούν πολλά.

Η φαιδρή και χυδαία προσπάθεια του Στέφανου κασσελάκη να παραπλανήσει και να υποτιμήσει τους Έλληνες πολίτες, τα κόμματα, την δικαιοσύνη, την κοινή γνώμη γενικότερα, παρουσιάζοντας σε video wall από τη Θεσσαλονίκη ένα excel μίας σελίδας αντί για «πόθεν έσχες», γυρνάει μπούμερναγκ στον ίδιο και επιτέλους κάποιον να τον ψάξει να μάθουμε εάν είναι απατεώνας, η απλά βλάκας!!!!

Ο Κασσελάκης «παρουσίασε», αντί να καταθέσει όπως έχει υποχρέωση, ένα «χαρτί» περιουσιακής κατάστασης, όπου οι «γκρίζες ζώνες» και τα αναπάντητα ερωτήματα είναι περισσότερα από τα στοιχεία, αντί να τυπώσει το ελεύθερο έγγραφο πόθεν έσχες 11 σελίδων να το συμπληρώσει και να το παρουσιάσει.

Ήρθε λοιπόν εχθές το βράδυ μπροστά σε 100 ανθρώπους ένα excel με καταθέσεις, ακίνητα, δάνεια, χρέη κ.λπ. και ημερομηνία 31.12.2023, χωρίς να εμφανίζει τίποτε για τα προηγούμενα έτη, αλλά κυρίως χωρίς να απαντά στο μείζον ερώτημα της προέλευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας και νομίζει ότι μας έχει κοροιδέψει.

Εμφανίζει εισοδήματα 1,9 εκατ. ευρώ για το 2023, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αφορούν όλο το 2023 ή το διάστημα από τον Σεπτέμβριο που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, δάνεια 1,9 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται το σπίτι στο Κολωνάκι, καταθέσεις 22.000 ευρώ, επενδύσεις, μετοχές 3,8 εκατ. ευρώ, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.

Επί της ουσίας, η μία σελίδα excel δημιουργεί στον απατεώνα ινφλουένσερ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, γιατί την δικαιοσύνη και την εφορία δεν μπορείς να τους κοροιδέψεις. 

Ένα παράδειγμα εξαπάτησης είναι όταν ο επικίνδυνος ινφλουένσερ είπε ότι μόλις έμαθε την υποχρέωση που είχε πούλησε την εταιρία που είχε στο εξωτερικό τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά στη σελίδα που παρουσίασε για «πόθεν έσχες» δεν αναφέρει ποια εταιρία ήταν αυτή. Δεν υπάρχουν πουθενά πωλήσεις ή μεταβιβάσεις και κυρίως δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο, όπως ο ίδιος είχε πει, και αναρωτιόμαστε που πήγαν τα λεφτά; Υπήρχαν λεφτά; Η απλά είναι απάτη;

Ο τρόπος απόκτησης κινητών και ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές είτε για δωρεές από τους γονείς του για να καλυφθούν άλλες τρύπες και περιουσιακά στοιχεία, δεν υπάρχει πουθενά, ενώ όπως δεν παρουσίασε το «πόθεν έσχες» το δικό του, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παρουσίασε και το «πόθεν έσχες» του συζύγου του, Τάιλερ, και φυσικά πρέπει να ξέρουμε και την πορεία της οικογένειας του γενικότερα.

Τον Κασσελάκη τον έφαγε η βιασύνη του, και εκεί που νόμιζε ότι μπορεί να εξαπατήσει και να παραπλανήσει εύκολα, τα πράγματα έδειξαν ότι τα έκανε χειρότερα και τα μπλεξίματα μόλις ξεκινήσει, όπως και οι ποινικές του ευθύνες που κανένας δεν ξέρει τι έκταση θα έχουν.

Σίγουρα γνωρίζει ο Κασσελάκης ότι κάθε παράλειψη, παράβλεψη ή αποφυγή επισείει αυστηρές κυρώσεις από το νόμο, όπως πρέπει να γνωρίζει ότι η παράθεση φορολογικών στοιχείων δεν είναι «πόθεν έσχες» και δεν πρέπει να εξαπατά τον κόσμο και ειδικά την δικαιοσύνη.

Δε γνωρίζει ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την εταιρία που διέθετε στο εξωτερικό; Εάν το ξέχασε τον ενημερώνουμε ότι πλέον η δικαιοσύνη έχει και ένα κωλόχαρτο για να τον περιλάβει γενικότερα.

Μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, απευθυνθήκαμε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ίδια ερωτήματα. Αν και εκείνοι θεωρούν ότι ένα μονοσέλιδο εxcel είναι δήλωση «πόθεν έσχες» όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Κασσελάκης ή αν τέλος πάντως θεωρούν ότι με αυτήν την «παρουσίαση» απάντησε στα πολιτικά ερωτήματα στα οποία τον βαραίνουν.

«Δεν ασχοληθήκαμε. Δεν απευθύνεται σε εμάς. Μόνος του τα προετοίμασε, μαζί με τους δικούς του…», είπαν τα στελέχη καρφώνοντας τον απατεωνίσκο όπως τον αποκάλεσε ο Κουτσούμπας.

Αναμένουμε τις εξελίξεις οι οποίες θα είναι ραγδαίες.



Η ώρα του εισαγγελέα για τον Στέφανο Κασσελάκη

 


Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα μια σύνοψη της περιουσιακής του κατάστασης με ένα μονοσέλιδο excel, δημιούργησε μεγάλο θέμα που επιβάλλει την παρέμβαση της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση και οι πολίτες απαιτούν απο τον Κασσελάκη να διευκρινίσει το πόθεν έσχες του. Και πλέον, σύμφωνα με την εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών, φέρνει τον κ. Κασσελάκη σε θέση άμυνας, καθώς, τόσο αυτός όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα καλούνται ως το «φίνις» της προεκλογικής περιόδου να απαντούν σε ερωτήματα για την «ταμπακιέρα» και το «πόθεν» της περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εχθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ποινικό αδίκημα, ήτοι τη συμμετοχή του σε εταιρία της αλλοδαπής έως τους πρώτους μήνες του 2024, και πρέπει να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη. Πρόκειται για την εταιρία OSIOS LLC, η οποία έγινε γνωστή από τη δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των Χριστουγέννων και η οποία εμφανιζόταν να έχει έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Ο Κασσελάκης χθες παραδέχθηκε χθες ότι διευθέτησε τα της συμμετοχής του τους πρώτους μήνες του 2024, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση του ποσοστού του, καθώς το τρέχουν έτος δεν περιλαμβάνεται στη δήλωση που παρουσίασε χθες. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι ότι παρέβη τον νόμο και μάλιστα τον αυστηρότερο νόμο που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καθώς δεν μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια εντός δύο μηνών από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Στην κυβέρνηση, παράλληλα, στέκονται και στο γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν παρουσιάζει λεπτομέρειες των συναλλαγών του και τα πλήρη στοιχεία, επικαλούμενος έγγραφα που θα έρθουν… από το αμερικανικό IRS και τα οποία έχει ζητήσει.

Κυβερνητικά στελέχη, αφήνουν αιχμές για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι από την κυβέρνηση διερωτώνται τίνι τρόπω ο κ. Κασσελάκης διάγει πολυτελή βίο με τον τρόπο που το κάνει. «Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κυβερνητικά στελέχη ήγειραν αρκετά ερωτήματα για το lifestyle του κ. Κασσελάκη, όταν αποκαλύπτονται βάσει της έκθεσης περιουσιακής κατάστασης ένας υψηλός δανεισμός και μικρός όγκος καταθέσεων, παρά το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοσημείωτο portfolio με αμοιβαία κεφάλαια της UBS και μετοχές της εισηγημένης στο χρηματιστήριο Interactive Brokers, εμβέλειας 3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι στο εν λόγω έντυπο δεν αναγράφονται τα εισοδήματα του συζύγου του κ. Κασσελάκη Τάιλερ Μακ Μπεθ, παρά το ότι αναγράφονται σε άλλες στήλες δύο λογαριασμοί με ελάχιστες καταθέσεις του, οι οφειλές του από δύο πιστωτικές κάρτες και το φοιτητικό του δάνειο.



Άδωνις για πόθεν έσχες Κασσελάκη: Είναι όλο παραμύθι, αυτός είναι μέσα και μισό εκατομμύριο!

 


Την ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων σε ένα μπακαλόχαρτο που παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με αυτά που έδειξε δεν είναι τελικά ο ζάμπλουτος που δεν έχει ανάγκη να δουλέψει.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το πόθεν έσχες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ως «τραγωδία» και «παραμύθια της Χαλιμάς».

Σε πάνελ που βρισκόταν ήρθε σε αντιπαράθεση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη αναφέροντας τα εξής:

«Είπε η κυρία Τζάκρη ότι ο Κασσελάκης δεν χρωστάει σε κανέναν. Έχει δάνειο 1,8 εκατομμύρια. Ο άνθρωπος παρουσιάζει ότι έχει συνολικά επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ., καταθέσεις 22.000 και πήρε σπίτι το 2024 μετά τη δήλωση δηλαδή, 1,8 εκατ. και χρωστάει 1,8 εκατ. Αν δεν το καταλάβατε ο κ. Κασσελάκης είναι και μέσα περίπου μισό εκατομμύριο.

Ερώτηση: Ένας άνθρωπος που δεν εργάζεται πια, έχει δάνειο 1,8 εκατ. κατά δική του δήλωση, έχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. και έχει ξοδέψει για να πάρει σπίτι 1,8 εκατ. Πώς γίνεται;

Αν πούλησε τα επενδυτικά προϊόντα να πάρει σπίτι, είναι φτωχός. Άρα η εικόνα του ζάμπλουτου που παρουσιάζει και δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Έχει πάρει το σπίτι του στις Σπέτσες όταν ήταν δύο ετών από γονική παροχή, αλλά ο πατέρας του φαίνεται να χρωστάει στην εφορία 11 εκατ. Άρα όλο το πόθεν έσχες του Κασσελάκη είναι μια τραγωδία.

Δεν είναι η εικόνα ενός ζάμπλουτου Κασσελάκη από τα Χάμπτονς που δεν χρειάζεται να δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που έβγαλε κάποια στιγμή λεφτά και αν πράγματι με αυτά τα λεφτά,  δεν έχει κρύψει κάπου αλλού κάποια άλλα, διάγει τον βίο που μας παρουσιάζει, σε ένα-ενάμιση χρόνο δεν θα έχει να φάει, άρα κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που παρουσιάζει. Έχει ανοίξει διάπλατα το μεγάλο ζήτημα της ασκήσεων ποινικής δίωξης εναντίον του».