Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στη Λουιζιάνα



Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Grambling στη Λουιζιάνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ μετά από διαπληκτισμό που σημειώθηκε σε αυλή του Πανεπιστημίου.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, ενώ νεκροί είναι οι 23χρονοι Earl Andrews και Monquiarius Caldwell.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. «Πρόκειται για μια τρομακτική τραγωδία. Είναι κάτι που ποτέ κανείς δεν θα ήθελε να συμβεί. Οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Η βία δεν έχει χώρο στο πανεπιστήμιό μας. Αυτό είναι ένα πολύ ατυχές περιστατικό», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου σε τοπικά μέσα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα αίτια του συμβάντος.


Καθημερινή


Στο στόχαστρο του ISIS ο Μέσι και το Μουντιάλ



Μέσα από τρία πόστερ που προκαλούν σοκ και έχουν ως στόχους τον Λιονέλ Μέσι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας ο ISIS θέλει να σπείρει τον τρόμο και στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Τρεις φωτογραφίες που προκαλούν σοκ σε όποιον τις βλέπει διέρρευσε στον Τύπο ο ISIS μέσα από το νέο του Μέσο για τη διάδοση της προπαγάνδας του, τη Wafa Media Foundation. Οι δύο από τις τρεις φωτογραφίες αφορούν το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ η τρίτη είναι για τον Μέσι.

Η αφίσα που απεικονίζει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα να βγάζει δάκρυα από αίμα αναγράφει: "Πολεμάτε ένα κράτος το οποίο δεν έχει την αποτυχία στο λεξικό του".


Οι άλλες δύο δείχνουν τζιχαντιστές να είναι μπροστά από γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία κρατώντας όπλα στα χέρια. Στη μία αφίσα γράφει: "Εχθροί του Αλάχ στη Ρωσία σας ορκίζομαι ότι η φωτιά των Μουτζαχεντίν θα σας κάψει. Απλά περιμένετε", ενώ στην άλλη που είναι γραμμένη στα αραβικά αναφέρει: "Να μας περιμένετε".


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η διαρροή των συγκεκριμένων πόστερ αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτός είναι ο λόγος που δύο από τις τρεις φωτογραφίες συμπεριλαμβάνουν μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά.

Όλα αυτά την ώρα που οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εκδίωξαν το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από μια πόλη της επαρχίας Χομς με ιδιαίτερη συμβολική αξία, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, την ώρα που οι τζιχαντιστές βρίσκονται υπό πολιορκία στα τελευταία τους προπύργια στη Συρία.

Στις αρχές του Οκτωβρίου το ΙΚ είχε καταλάβει την πόλη αλ Καριατάιν (κεντρική Συρία), 100 χλμ. από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην Μπαντίγια, τη συριακή έρημο. Η πόλη αποτελούσε για χρόνια σύμβολο της συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών στην εμπόλεμη από το 2011 Συρία.

Δεχόμενο ταυτόχρονες επιθέσεις σε πολλά μέτωπα, το ΙΚ έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες βαριές ήττες στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Εκδιώχθηκε από μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων από τη Ράκα, τη de facto «πρωτεύουσά» του στη Συρία, και βλέπει να καταρρέει το «χαλιφάτο» την εγκαθίδρυση του οποίου είχε ανακηρύξει στα εδάφη που είχε καταλάβει το 2014.


Πηγή : sport24.gr


Αθωώθηκε Βολιώτης που πήγε να κάνει το καλό και βρέθηκε με …κακούργημα



Δικαιώθηκε δικαστικά μετά από απίστευτη ταλαιπωρία συλληφθείς από Αστυνομικούς στα Τρίκαλα.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση με Βολιώτη που είχε συλληφθεί στα Τρίκαλα από Αστυνομικούς που ενεδρεύουν στο «Δέλτα» Καλαμπάκας.

Ο κατηγορούμενος απειλούνταν με 20ετή φυλάκιση και πρόστιμο από 20.000- 60.000 ευρώ κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Η περιπέτειά του, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 όταν κινούμενος από Ηγουμενίτσα προς Βόλο, σταμάτησε σε βενζινάδικο-café και εκεί ζευγάρι Αλβανών που δήλωσαν αρραβωνιασμένοι, βλέποντας τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, ζήτησαν να τους μεταφέρει στον Βόλο και του έδειξαν και τα διαβατήριά τους προκειμένου να τον πείσουν ότι δεν ήταν παράνομοι μετανάστες.

Όμως στο «Δέλτα» Καλαμπάκας, οι Αστυνομικοί στα διαβατήρια, είδαν αυτό που δεν πρόσεξε ο κατηγορούμενος, ότι δεν είχαν σφραγίδα εισόδου στην Ελλάδα και βγήκαν οι …χειροπέδες.

Από τον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη, απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, του επιβλήθηκε η ανά 15ημέρου παρουσία του σε Αστυνομικό Τμήμα, του κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο, έμεινε …ταπί αφού του κατασχέθηκαν και τα χρήματα που είχε πάνω του και ταυτόχρονα του δημιουργήθηκε και σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με την απειλή διαζυγίου, χώρια ότι αντιμετώπιζε κακούργημα στην δίκη που ορίστηκε.

Μετά από αναβολές, υπήρξε η εκδίκαση της υπόθεσης όπου η έδρα πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι διακινητής παράνομων μεταναστών και τον αθώωσε.

Όταν όμως αναζήτησε την επιστροφή του κατασχεμένου αυτοκινήτου, (Audi A4) αυτό ήδη είχε βγει στο «σφυρί» για 5.000 ευρώ και βάση την τιμή της πώλησης δικαιούται μετά τις κρατήσεις περίπου 4.000 ευρώ…

Άγνωστο πότε θα του επιστραφούν τα χρήματα που του κατασχέθηκαν και αν μετά την αθώωση του λύθηκε και το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε…

«Αν θέλουμε να δούμε αν κάποιος δεν είναι παράνομος μετανάστης , να ζητάμε επίδειξη της άδειας παραμονής του», τονίζει ο Δικηγόρος Απόστολος Τσαντίλας που ήταν η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Βολιώτη.



Πηγές : trikalanews.grtaxydromos.gr


Ο Ρουβίκωνας εισβάλλει στον «Ευαγγελισμό» και απειλεί γιατρό: Παίρνεις φακελάκι, θα σου σπάσουμε το κεφάλι (video)



«Θα σου σπάσουμε το κεφάλι», «θα σου κόψουμε το χέρι», είπε ομάδα του Ρουβίκωνα, η οποία εισέβαλε σε γραφείο γιατρού του «Ευαγγελισμού» τον οποίο κατηγόρησε ότι παίρνει φακελάκια από ασθενείς.

Στο βίντεο που ανήρτησε η ομάδα του Ρουβίκωνα απεικονίζεται ο γιατρός, όρθιος στο γραφείο του, και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Ρουβίκωνας: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;
Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;
Ρουβίκωνας: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι; Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς! Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο και την ανάγκη του άλλου;
Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;
Ρουβίκωνας: Μη μιλάς! Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.
Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;
Ρουβίκωνας: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ηρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.
Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;
Ρουβίκωνας: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι...
Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;
Ρουβίκωνας: Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο.
Γιατρός: Τελείωσες;
Ρουβίκωνας: Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου τώρα! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;
Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.
Ρουβίκωνας: Δεν θα μιλήσεις.
Γιατρός: Εντάξει.
Ρουβίκωνας: Λοιπόν, τελευταία προειδοποίηση, εντάξει; Άιντε! Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εδώ σεβόμαστε το χώρο τώρα.





Πηγή:  iefimerida.gr 


Κυριάκος Μητσοτάκης : Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει κανονική χώρα



Βασικά σημεία ομιλίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας 


  • Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει κανονική χώρα. Γιατί δεν είναι κανονική μια χώρα, η σημερινή Ελλάδα, που οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Σας θυμίζω ότι οι συνολικές υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι κανονική μια χώρα  όταν το Κράτος χρωστάει στους πολίτες του περισσότερα από 6 δις ευρώ. Σίγουρα δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτι με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Δεν ζούμε σε μια κανονική  χώρα όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία τα Πανεπιστήμιά μας γίνονται, πολλές φορές, θερμοκοιτίδες βίας και αναρχίας. Δεν ζούμε σε μία κανονική χώρα, όταν ο βασικός της ενεργειακός πάροχος, η Δ.Ε.Η., βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.



  • Ένας στους τρεις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα είναι με μερική απασχόληση και με αμοιβές κάτω των 400 ευρώ. Και μάλιστα συχνά σε εξαθλιωμένες συνθήκες μιας αγοράς εργασίας, που μόνο ο κ. Τσίπρας θεωρεί κανονική και είχε μάλιστα το θράσος, χθες στα Γιάννενα, να πανηγυρίζει για αυτό. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συνεχίζεται το στράγγισμα της πραγματικής οικονομίας. Με νέους – έμμεσους κυρίως – φόρους, αλλά το σημαντικότερο, με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές. Με περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα. Με κατασχέσεις. Με εσωτερική στάση πληρωμών. Αυτή είναι η κανονική Ελλάδα του κ. Τσίπρα.


  • Η αναπτυξιακή απόσταση, δυστυχώς, από τις υπόλοιπες  χώρες, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. Συνεχίζει να διευρύνεται διότι κατόρθωσε η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου - και περί κατορθώματος πρόκειται - να έχουμε σήμερα τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σε μία εξαιρετικά θετική συγκυρία για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το 21% των Ελλήνων πολιτών, ένας στους πέντε συμπολίτες μας, είναι σήμερα φτωχοί. Και το 35% ζει κάτω από τη σκιά της φτώχειας, που τους απειλεί. Δηλαδή έναν στους τρεις. Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και μετά παίζει θέατρο ότι δήθεν νοιάζεται για αυτούς. Αυτή είναι η Ελλάδα την οποία ο κ. Τσίπρας θεωρεί κανονική.



  • Το πιο πρόσφατο παραμύθι, του  κ. Τσίπρα, ο τρίτος μύθος τον οποίο προσπαθεί να οικοδομήσει, αφορά  στο δήθεν πλεόνασμα το οποίο θα επιστραφεί, ως μάλιστα το αποτέλεσμα της δήθεν επιτυχημένης οικονομικής τους πολιτικής. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Η Κυβέρνηση, όχι μόνον δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει για το μεγαλύτερο πλεόνασμα το οποίο τάχα πέτυχε, αλλά ακριβώς αυτό το υπερπλεόνασμα είναι η επιβεβαίωση της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της. Και θέλω να το εξηγήσω αυτό με  απλά λόγια για να το καταλάβουν αυτό όλοι οι πολίτες. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα αχρείαστα Μνημόνια του κ. Τσίπρα. Πώς προκύπτει, λοιπόν, αυτό το  μεγαλύτερο πλεόνασμα; Προκύπτει πολύ απλά  από τους αχρείαστους φόρους που έχει επιβάλει ο  κ. Τσίπρας. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και πέρσι. Πανηγύριζαν γιατί πετύχαν πλεόνασμα - λένε - πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας ζητούσαν. Και αποσιώπησαν ότι το πλεόνασμα αυτό, το είχαν επί της ουσίας υφαρπάξει από όλους τους συνεπείς φορολογούμενους που εξοντώθηκαν από την υπερβολική φορολόγηση. Ο στόχος κάθε σοβαρής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων και όχι η αύξησή τους.


  • Σε ό,τι αφορά το θέμα των F16 δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Αρκετά πληρώσαμε τους μεσάζοντες και τα αντισταθμιστικά από τα οποία κάποιοι έγιναν πλούσιοι από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Και δεν μπορεί η αμυντική θωράκιση της χώρας να γίνεται εισιτήριο για να πάνε ταξίδια ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμένος με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν στην εξουσία.



  • Και για να κλείσω το κεφάλαιο «Τσίπρας Καμμένος στην Αμερική», υπενθυμίζω ότι ζητήσαμε επιτακτικά, από την Κυβέρνηση να ενισχύσει τους δεσμούς της μητέρας Πατρίδας με τους Έλληνες της ομογένειας. Και να συζητήσει μαζί τους το πάγιο αίτημα των  ομογενών, να μπορούν - όσοι έχουν δικαίωμα, όσοι είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους - να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους. Τους το χρωστάμε. Όχι μόνο σε αυτούς που έφυγαν πριν πολλά χρόνια από την Ελλάδα και κατάφεραν και έχτισαν τη ζωή τους στο εξωτερικό, αλλά και στους 400 χιλιάδες συμπολίτες μας που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ελληνικό Κράτος είναι να  δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από το μόνιμο τόπο διαμονής τους.


  • Στο βωμό των εσωκομματικών ισορροπιών του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζονται ακόμη και τα θέματα ασφάλειας. Οι συμμορίες λυμαίνονται τα πανεπιστήμιά μας. Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες βαρυποινίτες έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Νέα γκέτο ανομίας δημιουργούνται στη Δυτική Αθήνα. Είμαι απόλυτος: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του Κράτους δικαίου. Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας από αυτά που πλήττουν καθημερινά τους συμπολίτες μας, ιδίως τους  πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί η χώρα να ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι.



  • Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, σήμερα, στη χώρα που έχει συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Και μπορεί να προτάξει τον ρόλο της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Να αξιοποιήσει, ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, τα σημαντικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εμείς, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακαλύψαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 και την Αμερική το 2017. Είμαστε η μεγάλη υπεύθυνη και προοδευτική Παράταξη που, για μια φορά ακόμα, θα επωμιστεί το βάρος της εξόδου της χώρας από μια μεγάλη εθνική κρίση, μία κρίση την οποία δυστυχώς ενέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.


  • Δεν μας αρκεί να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει η σημερινή Κυβέρνηση. Δεν θέλουμε μόνο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν αρκεστούμε σε αυτό, θα έχουμε υπονομεύσει την επόμενη μέρα στην εξουσία. Θέλουμε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και ζητάμε τη θετική στήριξη των πολιτών Για αυτό και  ζητάμε την εμπιστοσύνη τους. Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, από το παρελθόν μας. Έχουμε μάθει κι από τα δικά μας λάθη αλλά έχουμε μάθει και από τα λάθη των άλλων. Δεν ερχόμαστε πάλι για να κάνουμε ακριβώς  τα ίδια, αλλά για να κάνουμε τη διαφορά.


Ο Αρκάς ξεφτιλίζει για ακόμα μία φορά τον Τσίπρα και καυτηριάζει την δήθεν επιτυχία στο ταξίδι στις ΗΠΑ



Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του παίρνουν αυτό που τους αξίζει από την Αρκά τους αρέσει δεν τους αρέσει.

Με νέο σκίτσο ο Αρκάς αναφέρεται στα όσα είπαν τα κυβερνητικά στελέχη μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σχετικά με τα αποτελέσματά του και τους «πανηγυρισμούς» για την δήθεν «μεγάλη επιτυχία».




Ο Τσίπρας έκανε πάλι τον δήθεν επιτυχημένο και απείλησε την χώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019




Η ψυχιατρική κοινότητα έχει πλέον ένα σπάνιο είδος για να παρακολουθεί καθημερινά σε ότι κάνει και ότι λέει.

Εμφανίστηκε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας τον επιτυχημένο λέγοντας χωρίς ίχνος ηθικής ότι  «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά» και πήγε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας «εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι. Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».

Με λίγα λόγια κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντας ότι αυτός πέτυχε, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα.

Δέν παρέλειψε να κάνει σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τα για σπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί απλά λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θέλουν να λέγονται απο το καθεστώς.

Παράλληλα προανήγγειλε την κατανομή του αποθέματος στους αδύναμους χωρίς να διευκρινίζει από που προκύπτει αυτό υπερπλεόνασμα και ποιοι υποφέρουν για να μαζευτεί ώστε να κάνει τον επιτυχημένο κοροιδεύοντας τον ελληνικό λαό όπως κάνει εδώ και δυόμιση χρόνια.

Τέλος απείλησε την χώρα ότι θα κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν είναι στο χέρι του οι εξελίξεις θα τον οδηγήσουν σύντομα σε εκλογές για να γλιτώσει η χώρα.




Ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου η ηλεκτρονική διαδικασία πλειστηρίασης



Τέλη Νοεμβρίου και επίσημα πλέον αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά και τις γκρίνιες των θεσμών για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί αναφορικά με τις αναδιαρθρώσεις των τραπεζών στα κόκκινα χαρτοφυλάκια τους. Την ίδια στιγμή, ο γνωστός «νόμος Κατσέλη» δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά να «σώσουν» το σπίτι τους.  

Οι τράπεζες σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι έτοιμες να δεχθούν τη λειτουργία της πλατφόρμας και να ξεκινήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πραγματοποιώντας πολλαπλές εντολές έναντι μιας παραδοσιακής δημοπρασίας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ότι έφτασαν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ξεκίνησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), καθώς το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν φαίνεται να υποχωρεί. Άλλωστε και ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας έκανε έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών, ζητώντας από τις τράπεζες πιο φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τις πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Πρώτιστος στόχος σε πρώτη φάση τουλάχιστον είναι τα μεγάλα ακίνητα και η κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών που ενώ έχουν, αδιαφορούν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν. Εκτιμάται ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αφορούν το 20%-25% των κόκκινων δανείων οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκουν «καταφύγιο» στην καθυστέρηση της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στις ακυρώσεις πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. 

Ο νόμος Κατσέλη 

«Καταφύγιο» για χιλιάδες δανειολήπτες αποτελεί ο νόμος Κατσέλη αφού όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτόν και πληρούν πραγματικά τα κριτήρια αδυναμίας εξυπηρέτησης η πρώτη κατοικία είναι προστατευμένη. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη και πρώτη κατοικία μπορεί να μπει στη λίστα δημοπρασιών.

Έτσι, τα νοικοκυριά μπορούν να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους, από πλειστηριασμούς με την προϋπόθεση να προσφύγουν στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη, μέχρι στις 31-12-2018, εφόσον βέβαια πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Από την στιγμή, που καταθέσουν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο παύουν να ισχύουν τα ένδικα μέσα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να ξεπερνά και τα δύο χρόνια, ενώ αν πρόκειται για παλαιές υποθέσεις ο χρόνος εκδίκασης μπορεί να περάσει και τα τρία χρόνια.

Ο χρόνος, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, εξαρτάται από το φόρτο εργασίας που έχουν τα Ειρηνοδικεία σε όλη την χώρα. 

Ετοιμάζουν και… βελτιώσεις 

Στην επανεξέταση του νόμου Κατσέλη ενόψει της τρίτης αξιολόγησης προχωρά η κυβέρνηση ώστε να πάψουν οι κακοπληρωτές να βρίσκουν καταφύγιο στο νόμο σε βάρος των πραγματικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και προστατεύεται από πλειστηριασμό η πρώτη τους κατοικία μέχρι τα τέλη του 2018.

Μεταξύ των βελτιώσεων που σχεδιάζονται είναι η ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων, η επανεξέταση περιπτώσεων δανείων όπου υπάρχουν εγγυητές και συνοφειλέτες και η επιδίωξη για ομαλή και μόνιμη εξυπηρέτηση των δανείων μετά από ρύθμιση που επιβάλλεται με δικαστική απόφαση, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί ένας στους δύο δανειολήπτες εγκαταλείπει τη ρύθμιση μετά την πληρωμή των πρώτων δόσεων.

Επιστολή στην κυβέρνηση 

Τη νομοθέτηση της πλήρης προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητά με επιστολή από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης. Το θέμα ήλθε και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή την κίνηση του ΙΚΑ να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία γυναίκας επαγγελματία από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζορπίδης αρχικά επικοινώνησε με την συγκεκριμένη γυναίκα, στην οποία ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο της παρέχει νομική και ασφαλιστική επιστημονονική υποστήριξη εντελώς δωρεάν. Επίσης, δημοσιοποίησε το θέμα με συνεντεύξεις του σε διάφορα ΜΜΕ. Τέλος, απέστειλε έγγραφο στους αρμοδίους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, στην οποία τονίζει ότι η πρώτη κατοικία είναι ιερή για τους Έλληνες και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει για την περίπτωση του Δημοσίου, αυτό που ζητά από τις Τράπεζες.



Πηγή : tovima.gr


Νέα Δημοκρατία : Ο Τσίπρας χαρακτήρισε fake news τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες



Απάντηση από την Νέα Δημοκρατία για τα face news από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του εχθές στα Ιωάννινα.

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει : «ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε fake news τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ισχυρίστηκε ότι όλα πάνε περίφημα.

Τελικά δεν ζει μόνον η Έλενα Κουντουρά σε εικονική πραγματικότητα, αλλά φαίνεται ότι είναι κεντρική γραμμή της Κυβέρνησης…».


Σε 32 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε πατέρας που βίαζε την ανήλικη κόρη του



Στη φυλακή οδηγείται ένας Κρητικός από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του, πριν από μερικά χρόνια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών. Σημειώνεται, πάντως, ότι από τα 32 χρόνια, εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 25 έτη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο χρόνια: Το 2015, μια ντόπια φοιτήτρια κατήγγειλε στις Αρχές ότι τη βίαζε ο πατέρας της. Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την αρρωστημένη του δράση όταν η κόρη του ήταν 11 ετών, το 2008. Η τελευταία βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον πατέρα της, αφού ενηλικιώθηκε.

Ο κατηγορούμενος κάθισε το πρωί στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση και αιμομιξία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του για τις τρεις αυτές πράξεις, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο καταδικασθείς πλέον πατέρας άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης του Δικαστηρίου.


Πηγή: neakriti.gr



Πρέβεζα: Προφυλακίστηκε ιερέας μετά από καταγγελία ανήλικων κοριτσιών



Ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης φέρεται να άγεται υπόθεση με εμπλεκόμενο ιερέα από περιοχή της Πρέβεζας ο οποίος προφυλακίστηκε χθες μετά από καταγγελία από  μέρους ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από πέντε περίπου μήνες όταν κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρέβεζας, από την πλευρά των δύο κοριτσιών, τα οποία διαμένουν στο χωριό φιλοξενούμενα συγγενικού τους προσώπου.

Διατάχθηκε προανάκριση, ενώ χθες ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Την ίδια ώρα η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία του χωριού όπου υπηρετούσε εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι του οποίου σκοπεύουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα με την μηνυτήρια αναφορά καταλογίζονται στον ιερέα εκφράζοντας την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Πρέβεζας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σχολιάζοντας το γεγονός μιλώντας στο Pamepreveza.gr, δήλωσε πως «Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί», κάνοντας λόγο για μια «περίεργη υπόθεση».

Ωστόσο, όπως ορίζει η Εκκλησιαστική Νομοθεσία, σε βάρος του ιερέα διατάχθηκε προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών ενώ ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη.




Πηγή : pamepreveza.gr


Πρόσφυγες και μετανάστες ανεβαίνουν στα δέντρα για να μην πνιγούν απο την βροχή στην Χίο



Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο hotspot της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου με πρόσφυγες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δένδρα για να μην πνιγούν από την κακοκαιρία. 


Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα οι 400 πρόσφυγες που δεν χωρούν στο hotspot και μένουν προσωρινά σε χωράφια της περιοχής αναγκάστηκαν πανικόβλητοι να βρουν μόνοι τους λύση για να αποφύγουν τα λασπόνερα. 


Τούρκος μετέδωσε live την αυτοκτονία του επειδή η κόρη του αρραβωνιάστηκε χωρίς την έγκρισή του





Σοκ προκάλεσε η live στο Facebook αυτοκτονία του 54χρονου Τούρκου Αιχάν Ουζούν επειδή η κόρη του παντρεύτηκε χωρίς την έγκρισή του.

Πριν αυτοκτονήσει εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη : «Μεταδίδω ζωντανά αυτό που κάνω με τη θέλησή μου. Δεν θέλω αυτοί που με έφεραν εδώ να έρθουν στην κηδεία μου. Κανείς δεν με ρώτησε. Κανείς δεν με αντιμετώπισε σαν άντρα. Ο πεθερός μου πήρε τη θέση μου και ενέκρινε αυτό το γάμο χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα. Με πήρε στο τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου το ειπε. Της είπα γιατί δεν ήρθες να μου το πεις εσύ και αυτή μου απάντησε "δεν μπορούμε να κάνουμε ειδική πρόσκληση σε σένα". Μπορεί ορισμένοι να θεωρήσετε σόου όσα κάνω. Δεν θέλω κανείς να περάσει όσα πέρασα εγώ. Σε λίγο θα βάλω τέλος στη ζωή μου με αυτό το όπλο που κρατάω».

Προσοχή σκληρό video:




Αντιβίωση: Τι πρέπει να τρώτε και τι όχι


Τα αντιβιοτικά είναι μια ισχυρή γραμμή άμυνας κατά των βακτηριακών λοιμώξεων. Ωστόσο, μερικές φορές προκαλούν παρενέργειες, όπως διάρροια και ηπατική βλάβη.

Η θεραπεία με αντιβίωση (μετά από συνταγή γιατρού) είναι σημαντική για να ξεπεράσετε κάποια λοίμωξη. Ωστόσο, εάν παίρνετε αντιβίωση «με το παραμικρό» μπορεί να προκαλέσετε μακροπρόθεσμες αλλαγές στα υγιή βακτήρια του εντέρου. Αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του ήπατος.

Ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των αντιβιοτικών. Άλλες τροφές μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι πρέπει και δεν πρέπει να τρώτε για όσο παίρνετε αντιβίωση και μετά.

Αντιβίωση: Πάρτε προβιοτικά κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία

Η λήψη αντιβιοτικών μπορεί να μεταβάλει το μικροβίωμα του εντέρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, ειδικά σε παιδιά. Ευτυχώς, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη προβιοτικών (ζωντανών υγιεινών βακτηριδίων) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της διάρροιας που σχετίζεται με αντιβιοτικά.

Μια ανασκόπηση από 23 μελέτες έδειξε ότι η λήψη προβιοτικών ταυτόχρονα με την αντιβίωση μειώνει τον κίνδυνο διάρροιας πάνω από 50%. Μια μεγαλύτερη ανασκόπηση 82 επιμέρους μελετών έδειξε παρόμοια αποτελέσματα τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι τα προβιοτικά Lactobacilli (λακτοβάκιλος) και Saccharomyces (σακχαρομύκητας) ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα προβιοτικά είναι συνήθως βακτήρια, μπορούν επίσης να θανατωθούν από τα αντιβιοτικά, εάν τα παίρνετε ταυτόχρονα. Έτσι, είναι σημαντικό να παίρνετε την αντιβίωση και τα προβιοτικά σε απόσταση λίγων ωρών.

Τα προβιοτικά πρέπει επίσης να ληφθούν και μετά από την θεραπεία με αντιβίωση, προκειμένου να αποκατασταθούν ορισμένα από τα υγιή βακτήρια στο έντερο που μπορεί να έχουν σκοτωθεί. Μια μελέτη έδειξε ότι τα προβιοτικά αποκαθιστούν εν μέρει το μικροβίωμα στην αρχική του κατάσταση. Δηλαδή όπως ήταν πριν την λήψη αντιβιοτικών.

Εάν παίρνετε προβιοτικά μετά από αντιβίωση, ίσως είναι καλύτερο να παίρνετε ένα μείγμα διαφορετικών ειδών προβιοτικών, και όχι μόνο ενός.

Αντιβίωση: Επιλέξτε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση παράγονται από μικρόβια και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γιαούρτι, τυρί και κομπούτσα. Περιέχουν μια σειρά από υγιή βακτήρια, όπως ο λακτοβάκιλος. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μικροβίου του εντέρου σε υγιή κατάσταση μετά από αντιβιοτικά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν γιαούρτι, ή γάλα που έχει υποστεί ζύμωση έχουν υψηλότερες ποσότητες λακτοβάκιλου στο εντερικό σύστημα. Ταυτόχρονα έχουν και χαμηλότερες ποσότητες βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ζυμωμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου μετά την θεραπεία με αντιβίωση.

Και άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι ευεργετικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντιβιοτικά. Μερικές από αυτές έχουν δείξει ότι η λήψη κανονικού ή προβιοτικού συμπληρώματος γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τη διάρροια σε άτομα που παίρνουν αντιβίωση.

Μετά την θεραπεία με αντιβίωση επιλέξτε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες

Οι ίνες δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το σώμα σας, αλλά μπορούν να αφομοιωθούν από τα βακτήρια του εντέρου. Αυτό βοηθάει στην τόνωση της ανάπτυξής τους. Έτσι, οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των υγιών βακτηρίων του εντέρου μετά από αγωγή με αντιβιοτικά.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες:

Σπόροι ολικής άλεσης (ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι κλπ)
Ξηροί καρποί
Φασόλια
Φακές
Μούρα
Μπρόκολο
Αρακάς
Μπανάνες
Αγκινάρες
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές με πολλές ίνες όχι μόνο διεγείρουν την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο, αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν την ανάπτυξη ορισμένων επιβλαβών βακτηρίων.

Ωστόσο, οι διαιτητικές ίνες επιβραδύνουν κιόλας τον ρυθμό που αδειάζει το στομάχι. Αυτό με την σειρά του επιβραδύνει το ρυθμό απορρόφησης των αντιβιοτικών. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε προσωρινά τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντιβιοτικά και αντ' αυτού να εστιάζετε στην κατανάλωσή τους μετά τη διακοπή των αντιβιοτικών.

Αντιβίωση: Αποφύγετε τροφές που μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών

Εκτός από τροφές που είναι ευεργετικές κατά τη διάρκεια της θεραπείας, υπάρχουν και άλλες που πρέπει να αποφευχθούν.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι δεν κάνει καλό να καταναλώνετε γκρέιπφρουτ, ενώ παίρνετε αντιβίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το γκρέιπφρουτ διασπάται στον οργανισμό από ένα ένζυμο που ονομάζεται κυτόχρωμα P450. Αυτό το ίδιο ένζυμο, όμως, διασπά και ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά. Έτσι, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ ενώ παίρνετε αντιβίωση εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει σωστά το φάρμακο.

Μια μελέτη σε έξι υγιείς άνδρες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ κατά τη λήψη του αντιβιοτικού ερυθρομυκίνη αύξησε την ποσότητα του αντιβιοτικού στο αίμα σε σύγκριση με εκείνους που το πήραν με νερό.

Επίσης, οι τροφές με πρόσθετο ασβέστιο μπορεί επίσης να επηρεάσουν την απορρόφηση των αντιβιοτικών, συμπεριλαμβανομένης της σιπροφλοξασίνης και της γκατιφλοξασίνης. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές με κανονική ποσότητα ασβεστίου, όπως το γιαούρτι, δεν έχουν το ίδιο ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μόνο οι τροφές με πρόσθετες υψηλές δόσεις ασβεστίου θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη λήψη αντιβιοτικών.



healthline.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Ρωσίας για κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 19-10-2017 στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τ. Α. Νέας Ιωνίας και του Τ.Α. Ζωγράφου, 45χρονος υπήκοος Ρωσίας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο κατηγορούμενος, κινούταν στην περιοχή της Αττικής και κυρίως σε περιοχές που είχε εύκολη πρόσβαση με τη χρήση συρμών του τρένου, όπως η Νέα Ιωνία, το Μαρούσι, ο Πειραιάς, η Κηφισιά και η Καλλιθέα και παριστάνοντας τον πελάτη ή τον τουρίστα, φορώντας συνήθως καπέλο – τραγιάσκα και τσάντα πλάτης, εισερχόταν σε καταστήματα εν ώρα λειτουργίας και αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα, tablet και πορτοφόλια είτε των υπαλλήλων ή πελατών αυτών, είτε προϊόντα του καταστήματος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξακριβώθηκε ότι το τελευταίο έτος ο 45χρονος είχε διαπράξει, με την ίδια μεθοδολογία, δεκαεπτά (17) κλοπές από καταστήματα στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Εξαρχείων, Καλλιθέας, Μοναστηρακίου, Αγίου Δημητρίου, Κηφισιάς, Πειραιά, Νέου Κόσμου, Ζωγράφου, Περιστερίου και Αμαρουσίου.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Kolotoumba: Μετά την Καταλωνία τώρα και στην Βρετανία για το BREXIT



Την τιμητική της φαίνεται πως έχει η ελληνική λέξη «kolotoumba», η οποία κάνει διεθνή καριέρα. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Brexit» σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Greek lessons for Brexiters». 

Δηλαδή «ελληνικά μαθήματα για υπέρμαχους του Brexit». Η λέξη «kolotoumba» μοιάζει να κάνει πια… διεθνή καριέρα, με το «φάντασμα» του καλοκαιριού του 2015 να πλανάται ακόμη πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Υπογραμμίζοντας ότι το αγγλικό συνώνυμό της είναι η λέξη «somersault» (μετάφραση: «στροφή 180 μοιρών», «τούμπα»), οι Financial Times χρησιμοποιούν την «kolotoumba», σε άρθρο τους, με τίτλο «Ελληνικά μαθήματα για τους οπαδούς του Brexit» («Greek Lessons for Brexiters»).

Σε αυτό, γίνεται αναφορά στο παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και στο πώς, με την… κωλοτούμπα του 2015, αγνόησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και, από εκεί που θα ανέτρεπε την ευρωπαϊκή καθεστηκυία τάξη, αποδέχθηκε όλα όσα του έφεραν να υπογράψει.

Το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει συγκεκριμένα: «Η «kolotoumba» έγινε της μόδας το 2015, ως αντίδραση στην τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Του κάποτε ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αφού επέμεινε για μήνες πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας «έκανε τούμπα» και αποδέχθηκε μια έκτακτη οικονομική διάσωση, της οποίας οι όροι ήταν πιο αυστηροί από εκείνους που είχαν προσφερθεί αρχικά».

Και συνεχίζει το άρθρο: «Σε ελληνοβρετανικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο (σ.σ. στην πόλη της Πελοποννήσου που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας) οι συμμετέχοντες κατέληξαν να αντιπαρατίθενται στο εξής: αν μια «kolotoumba» είναι πιθανή στην περίπτωση του Brexit. Θα ήταν εύλογο, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016, η Βρετανία να μην φύγει από την ΕΕ;


Πολλοί συμμετέχοντες υπερασπίστηκαν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Eλάχιστοι, όμως, το θεώρησαν πιθανό. Ένας αντίθετος στη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, τοποθέτησε τις πιθανότητες μιας κωλοτούμπας στο 0,1%. Αντιθέτως, ένας υποστηρικτής έκανε λόγο για ένα εύρος 10% με 30%.

Αρκετοί συμμετέχοντες παρατήρησαν πως ο χρόνος κυλά ανελέητα προς το Μάρτιο του 2019, την ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η αποχώρηση της Βρετανίας. Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit υποτίθεται πως θα πρέπει να έχουν τελειώσει γύρω στον Οκτώβριο του 2018. Αν πραγματοποιούνταν «kolotoumba», τότε η βρετανική κοινή γνώμη θα χρειαζόταν να μετατοπιστεί σθεναρά κατά του Brexit στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ανέφεραν.

Επιπρόσθετα, μια «kolotoumba» θα απαιτούσε από πολλούς πολιτικούς στο Ουέστμινστερ το εξής: να αναλάβουν το ρίσκο να αρνηθούν να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως τελευταία λέξη του βρετανικού λαού πάνω στο Brexit. Ένα τέτοιο βήμα μπορεί να πλήξει κάπως το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης. Αλλά σίγουρα θα πυροδοτήσει το χάος στους Συντηρητικούς.

Κάποια στοιχεία από δημοσκόπηση του YouGov αυτό το μήνα (σ.σ. για λογαριασμό των Times του Λονδίνου) δείχνουν πως η διάθεση του κοινού αρχίζει να αλλάζει. Είναι πολύ νωρίς για να το ονομάσουμε αυτό «τάση», και μπορεί να μην κρατήσει, προειδοποιεί ο Peter Kellner, Βρετανός δημοσκόπος, σε μπλογκ στο περιοδικό Prospect.

Η έρευνα του YouGov κατέδειξε (σ.σ. αφότου αφαίρεσε τα «δεν ξέρω») ότι: το 53% των συμμετεχόντων πιστεύει πως η ψήφος υπέρ του Brexit είναι λάθος και 47% πως είναι σωστή. Αυτό το προβάδισμα έξι μονάδων του «λάθος» είναι το μεγαλύτερο μεταξύ 41% δημοσκοπήσεων που έχει πραγματοποιήσει το YouGov μετά το δημοψήφισμα. Τον Ιούνιο του 2016, η ψήφος υπέρ της αποχώρησης ήταν στο 52%, έναντι 48%.

Ο κ. Kellner εντοπίζει δύο παράγοντες πίσω από την αλλαγή. Πρώτον, κάποιοι ψηφοφόροι από την εργατική τάξη αλλάζουν γνώμη. Στις αρχές Αυγούστου, το YouGov ανακάλυψε πλειοψηφία 63%, έναντι 37%, που στήριζε το Brexit μεταξύ αυτής της κοινωνικής ομάδας. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το προβάδισμα είχε συρρικνωθεί σε 56% έναντι 44%.

Ο μειούμενος ενθουσιασμός για το Brexit μπορεί να αντανακλά την πίεση στο βιοτικό επίπεδο μετά το δημοψήφισμα. Καθώς και μια ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας μετά το Brexit.

Δεύτερον, όλο και περισσότεροι Βρετανοί αποδοκιμάζουν την Μέι. Και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις Brexit. Τον Απρίλιο, η πρωθυπουργός κάλεσε στις φετινές κοινοβουλευτικές εκλογές. Τότε, το 40% πίστευε πως η κυβέρνησή της χειριζόταν καλά τις συζητήσεις. Το 35% απάντησε «άσχημα». Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το 64% επέλεξε το «άσχημα» και μόνο το 21% το «καλά».

Αυτές οι αλλαγές στην κοινή γνώμη αντανακλούν (σ.σ. κατά ένα μέρος) τη γνώση του κοινού επάνω στους πικρούς εσωτερικούς διχασμούς της κυβέρνησης στο Brexit. Όσο περισσότερο παραμένει η διχογνωμία, τόσο δυσκολότερο γίνεται το έργο των Συντηρητικών να κρατήσουν την πλειοψηφία του λαού υπέρ του Brexit».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Σόιμπλε: Δεν θα ήθελα να επιβάλλω στη Γερμανία όσα έγιναν στην Ελλάδα


Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες», και τον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο απελθών υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ένας εκ των βασικότερων πρωταγωνιστών του «σίριαλ» της ελληνικής κρίσης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  

Σε αυτή, παρότι αποφεύγει να αναφερθεί διεξοδικά στα λάθη της τελευταίας οκταετίας, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σεβάστηκε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δεύτερες εκλογές το 2015, παρά το βαρύ τίμημα που είχε ήδη προκαλέσει η πολιτική του, υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός το 2014, είχε ζητήσει ένα «διάλειμμα από τις μεταρρυθμίσεις», «δικαιολογώντας» έτσι και την υπαναχώρηση των εταίρων στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ περιγράφει ως επικρατούσα άποψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το «time-out» (Grexit) της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση το καλοκαίρι του 2015.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι δεν τίθεται, αυτή τη στιγμή, ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάζει πως «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Το 2014

Ανατρέχοντας στο τελευταίο έτος της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Σόιμπλε αρνείται ότι η Ελλάδα δεν πήρε, ως αντάλλαγμα για το πρωτογενές πλεόνασμα, την ελάφρυνση χρέους, λόγω της διαφαινόμενης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα αφήνει αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του τότε πρωθυπουργού. «Κατά την τελευταία χρονιά της κυβέρνησης Σαμαρά, η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και εκ νέου πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη φέτος το 2017. Τότε όμως ο Σαμαράς είπε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα στις μεταρρυθμίσεις του. Το δήλωσε και επίσημα στο Βερολίνο διότι η αντίσταση στην Ελλάδα ήταν μεγάλη  και επιπλέον, πλησίαζε η εκλογή ενός νέου Προέδρου για την οποία, αν θυμάμαι καλά, απαιτείται πλειοψηφία 60%. Χωρίς αυτή την πλειοψηφία διαλύεται η Βουλή  και κηρύσσονται νέες εκλογές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο απελθών υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και στη συνάντησή του με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντοπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

«Ο δε Τσίπρας, αυτό μου το είπε σε προγενέστερη στιγμή όταν είχε βρεθεί στο Βερολίνο ως αρχηγός της  αντιπολίτευσης, τότε είχαμε μιλήσει πάνω από μια ώρα, μου είχε πει ότι σκόπευε να κάνει μια προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς όρους. Του απάντησα ότι του εύχομαι προς το δικό του συμφέρον να μην κερδίσει αυτές τις εκλογές γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να παραμείνει στην Ευρωζώνη θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Κέρδισε τις εκλογές και προσπάθησε για μισό χρόνο να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πράγμα που δεν πέτυχε και έτσι προκήρυξε νέες εκλογές και έκτοτε η κατάσταση βελτιώνεται. Το τίμημα, ωστόσο, που κατέβαλε η Ελλάδα εκείνο το μισό χρόνο ήταν η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας κατά του Σαμαρά».

Το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος και το «time-out»

Ερωτηθείς κατά πόσο ήταν αντίθετος στην ανάμιξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρχής, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι την συγκεκριμένη απόφαση έλαβε ουσιαστικά η Αγκελα Μέρκελ.

«Εγώ, και αυτό είναι γνωστό, ήμουν από την αρχή της άποψης ότι το πρόβλημα της Νομισματικής Ενωσης θα έπρεπε να το επιλύσουν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Άλλοι, και κυρίως η Καγκελάριος, ήταν της άποψης ότι ακριβώς λόγω του μεγέθους του προβλήματος θα χρειαζόμασταν  και το ΔΝΤ. Ήταν δε αυτής της άποψης επειδή είχε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον ρόλο που έχει οφείλοντας να εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των μελών, ενδεχομένως δεν θα ήταν όσο συνεπής θα έπρεπε στην επιβολή των αναγκαίων αποφάσεων. Και αυτό ειδικά απέναντι στον γερμανικό λαό. Γι’ αυτό και είπε ότι για την αξιοπιστία του συστήματος διάσωσης η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αποφασιστική. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι αρχικά το ΔΝΤ θα συμμετείχε κατά 1/3 στο σύστημα διάσωσης, κάτι για το οποίο δεν γίνεται πια λόγος. Πάντως αυτά συνέβησαν», υπογραμμίζει.

Οσον αφορά την πρόταση για «time-out» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δηλαδή έξοδο με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, υποστηρίζει ότι όντως έγινε τέτοια πρόταση στον τότε ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο ο τελευταίος αρνήθηκε, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να επιβάλλω στη Γερμανία, μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που έγιναν στην Ελλάδα».

«Το συζήτησα τότε και με τον Βενιζέλο και με άλλους ομολόγους μου, γιατί στην οκταετή θητεία μου ως υπουργός Οικονομικών γνώρισα αρκετούς Έλληνες συναδέλφους. Με τον Βενιζέλο μίλησα λοιπόν στην αρχή της θητείας του γιατί ήταν προφανές για εμένα ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση από πολιτικής άποψης. Το να επιβάλει κανείς πολιτικά τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι καθόλου εύκολο. Εγώ ο ίδιος δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να επιβάλω τέτοιες μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία. Και είπα ότι σε χώρες όπως στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, όπου κατά τις προηγούμενες δεκαετίες συνήθιζαν να εξισορροπούν τις αδυναμίες της ανταγωνιστικότητας με υποτίμηση του νομίσματος, ένα εργαλείο που δεν έχουμε στην νομισματική ένωση, είπα λοιπόν ότι ενδεχομένως θα ήταν  καλύτερο να επαναφέρετε για κάποιο διάστημα το εργαλείο της υποτίμησης και εμείς ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή φυσικά να σας παρέχουμε αμέριστη υποστήριξη. Έτσι, όταν το κράτος θα έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα του, θα μπορέσετε να επιστρέψετε».

«Ο Βενιζέλος αρνήθηκε λέγοντας ότι η μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, ότι θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ότι αυτό είναι εφικτό. Από εδώ και πέρα, βέβαια, είναι σαφές ότι αυτή είναι πλέον απόφαση της Ελλάδας αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή όχι. Αν κάποιος θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ήταν δύσκολο για την Ελλάδα. Εγώ παρακολουθούσα πάντα με σεβασμό τις πολιτικές διαδικασίες και τις αντιστάσεις και την αντίθεση του λαού. Αλλά ήταν αναπόφευκτο. Πάντως ήταν απόφαση των Ελλήνων», επισημαίνει.

Ο Βαρουφάκης

Αναφερόμενος στο ταραχώδες 2015, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αποτιμήσει το ακριβές κόστος της περιόδου Βαρουφάκη, ενώ προσωπικά για τον πρώην υπουργό Οικονομικών σημειώνει ότι «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Τονίζει ότι τον «λύπησε» το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπάθησε για έξι μήνες να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, όπως αναφέρει, «σεβάστηκε το γεγονός ότι ο Τσίπρας προσπάθησε να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και όταν αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να το καταφέρει ακολούθησε τον δρόμο των εκλογών». «Εγώ αυτό το κατάλαβα πολύ καλύτερα από ό,τι οι άλλοι. Ό,τι δηλαδή είπε “είμαι αναγκασμένος  να κάνω τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκα, θα κάνω εκλογές, χρειάζομαι νέα εντολή από τους Έλληνες ψηφοφόρους”. Την εντολή αυτή την έλαβε και τώρα με όλες τις δυσκολίες - και δεν είναι εύκολος δρόμος αυτός - η χώρα πάει καλύτερα», υπογραμμίζει.

Η επαναφορά του Grexit

Ερωτηθείς σχετικά με την επαναφορά του Grexit στο τραπέζι, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, ο κ. Σόιμπλε το παρουσιάζει περισσότερο σαν μια επικρατούσα άποψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και όχι προσωπική του, ενώ τονίζει ότι το σκηνικό άλλαξε μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «να δεχθεί κάτι που προηγουμένως απέκλειε».

«Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποδέχτηκε τους όρους και προχώρησε σε εκλογές, η μεγάλη πλειονότητα των Υπουργών Οικονομικών, ουσιαστικά όλοι, ήταν της άποψης ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να πάρει ένα time-out με την στήριξη της ευρωπαϊκής  αλληλεγγύης. Βέβαια ήταν πάντα σαφές ότι κανείς δεν μπορούσε να πιέσει την Ελλάδα. Πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που αποφάσιζε», αναφέρει και διευκρινίζει δεν υπήρξε διαφωνία με την Αγκελα Μέρκελ σχετικά με την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ. «Είναι γνωστό ότι μεταξύ των Υπουργών της Ευρωζώνης όλοι ήταν της ίδιας άποψης. Ο Ιταλός συνάδελφος Παντοάν το δήλωσε άλλωστε και επίσημα. Επίσης είναι γνωστό ότι η απόφαση που ελήφθη στο Συμβούλιο ήταν διαφορετική. Αλλά αυτή η απόφαση ήταν εντάξει διότι έτσι ο Τσίπρας δέχτηκε κάτι που προηγουμένως απέκλειε. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο κατέβηκε σε εκλογές».

Το χρέος

Οσον αφορά το θέμα του χρέους, ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα ελάφρυνσης. «Πιστεύω ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έχουμε λάβει μέτρα που αφορούν το χρέος όπως συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016 και εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα το οποίο τρέχει μέχρι τα μέσα του 2018 θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τα οικονομικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν. Τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση θεωρείται ότι η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει χωρίς την λήψη νέων μέτρων και θα αποκτήσει πάλι πρόσβαση στις αγορές», αναφέρει, ενώ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δέσμευση περί ελάφρυνσης από το Eurogroup:

«Η συνεννόηση του Eurogroup ήταν σαφέστατη. Tα μέτρα που οφείλαμε να εφαρμόσουμε βραχυπρόθεσμα τα εφαρμόσαμε. Για την περίπτωση κατά την οποία μετά το πέρας του προγράμματος θεωρηθεί απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, έχουμε ήδη καθορίσει τα επόμενα βήματα. Θεωρούμε όμως ότι δεν θα καταστεί αναγκαίο να ληφθούν και άλλα μέτρα. Ο επικεφαλής του ESM Ρέγκλινγκ είπε πρόσφατα ότι η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε μια εξέλιξη που κατά την άποψη του δεν καθιστά αναγκαία την λήψη μέτρων, αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος», υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Το πρόγραμμα στήριξης  έχει συμφωνηθεί, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018 και εάν είναι σε καλό δρόμο τότε όλα θα πάνε καλά. Γιατί στόχος του προγράμματος είναι να μην υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόγραμμα. Με αυτή την ευκαιρία ας αναφερθεί  ότι ο μέσος όρος επιτοκίων του γερμανικού δημοσίου χρέους είναι υψηλότερος από ότι του ελληνικού δημοσίου χρέους διότι ουσιαστικά η Ελλάδα πληρώνει αυτό που καταβάλει  ο ESM σήμερα για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που εκδίδονται για την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία δεν είναι το χρέος, αλλά η συνέχιση της πορείας προς μίαν αδιάκοπη βελτίωση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Οι εφετινές εξελίξεις είναι καλές, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα».

Οι Γερμανοί υπέρ των Ελλήνων και το… άγαλμα

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η γερμανική Βουλή να εγκρίνει στο μέλλον νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, αν χρειαστεί, ο κ. Σόιμπλε αποφεύγει να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας, ωστόσο ότι «μέχρι σήμερα στη Γερμανία υπήρχε πάντα μια μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της Ελλάδος και μια αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από την Ευρωζώνη». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ένα αστείο» τη δήλωσή του ότι οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν άγαλμα όταν φύγει από τα πράγματα, ενώ παραδέχεται πώς και ο ίδιος έχει κάνει λάθη στο παρελθόν.

«Ένας πολιτικός που ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει λάθη, είναι σαν να ομολογεί ότι είναι ηλίθιος. Είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη», σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι που δεν είχαν και τόση επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων, αλλά σήμερα φλυαρούν λέγοντας πολλές χαζομάρες. Αυτό βέβαια δεν βελτιώνει τα πράγματα, δεν τους καθιστά σοβαρότερους».

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εφιάλτης έχει τελειώσει»

«Κοιτάζοντας» προς στο μέλλον, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει αισιόδοξος για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «ο εφιάλτης έχει ήδη τελειώσει, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη» , ενώ τονίζει ότι ο όρος Grexit δεν αφορά το παρόν. «Το Grexit αναφέρεται πάντοτε σε εκείνες τις εποχές κατά τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε λάβει τη σχετική απόφαση. Εφόσον δεν την έλαβε και εφόσον στην παρούσα κατάσταση, χάρη στις θετικές εξελίξεις δεν είναι αναγκαίο να το πράξει, το ζήτημα δεν τίθεται. Και επαναλαμβάνω: η συμβουλή μου και προς τα ΜΜΕ είναι να μην δίνουν συνέχεια σε αυτές τις εικασίες, γιατί τελικά αυτό θα μας οδηγήσει σε κάτι που πραγματικά δεν επιθυμούμε, δηλαδή στην απώλεια της εμπιστοσύνης των αγορών».

Tέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του και στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, ώστε είναι απόλυτα απαραίτητο η Ευρώπη, μια Ευρώπη ικανή για δράση, να συμβάλλει ουσιαστικά στην σταθερότητα και στην ειρήνη».


Καθημερινή


Λάρισα: Λουκέτο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία λόγω άδειας



Με αρκετά επιπλέον ευρώ χρεώνονται οικογένειες προκειμένου σοροί δικών τους ανθρώπων να διακομιστούν σε άλλες περιοχές για μια ιατροδικαστική εξέταση.

Θύματα ξυλοδαρμού, βιασμού, επιβαρύνονται ψυχολογικά και οικονομικά προκειμένου να μεταβούν για εξέταση σε άλλη πόλη, ώστε να γίνει η πιστοποίηση των σωματικών βλαβών. Περιστατικά της Λάρισας ταξιδεύουν το τελευταίο διάστημα προς Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, κάνοντας δηλαδή μέχρι και 150 χιλιόμετρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο λόγος είναι ότι ο ένας και μοναδικός νεκροτόμος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε… άδεια.

Παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις των γραφείων τελετών αλλά και απλών πολιτών για την πρόσληψη νεκροτόμων, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στο μεταξύ αρνητική, λένε οι πληροφορίες, είναι η στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης και για την πρόσληψη δεύτερου ιατροδικαστή με αποτέλεσμα, σε περίπτωση απουσίας του μοναδικού ιατροδικαστή στην υπηρεσία της Λάρισας, τα θύματα περιστατικών βίας κ.λ.π. να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Κοζάνη ή στην Θεσσαλονίκη.



Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία


Τσίπρας: Επιμένει για εκλογές το 2019, αλλά... μοιράζει χρήμα στους αγρότες




Σε ομιλία του στα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε έργα μέχρι το... 2023 και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας - Επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την τρίτη αξιολόγηση - Επιτέθηκε σε ΝΔ και ΜΜΕ

Τη βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.


Μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο στα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση, αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, και όχι πριν.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις, καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας. 

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, σε μέσα ενημέρωσης και στη ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news), αλλά και «απελπισμένες». «Όταν δεν τους βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο, ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εν λόγω ειδήσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζουν τα συμφέροντα του «παλιού συστήματος», που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. «Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το "μαύρο πρόβατο"».

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η τρίτη αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως υποστήριξε, «συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πλέον «η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών». Όπως τόνισε, «τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις», σημειώνοντας ότι «καμία μεταρρύθμιση δεν πετυχαίνει, αν δεν έχει την συναίνεση της κοινωνίας».

«Πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν» υπογράμμισε.

Επικαλούμενος την κίνησή του να πάει σε εκλογές το 2015, αιτιολόγησε την επιτυχία της κυβέρνησης: «Πετύχαμε και επειδή ήμασταν οι πρώτοι σ' αυτή την -επταετή ως τώρα - περιπέτεια που πήγαμε στην κάλπη με παρρησία και απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό, ζητώντας του να επιλέξει ποιος θέλει να διαπραγματευτεί, με τη συμφωνία στο τραπέζι».

Για να προσθέσει με νόημα: «Και πάλι, όταν βγούμε από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του 2018, αλλά στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, αν και επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, «μοίρασε» χρήμα σε αγρότες, αλιείς και υδατοκαλλιεργητές.

«Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες, καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση» υποσχέθηκε, ενώ υπενθύμισε πως έχουν λάβει ενισχύσεις 2,8 δισ. ευρώ το 2017.

Είπε ακόμη ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα».

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την βιομηχανία που «στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας - εξωστρέφεια - περιβαλλοντική βιωσιμότητα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι», σημειώνοντας ότι κατευθύνονται στους κλάδους αλιείας και υδατοκαλλιεργητών 520 εκατ. ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας με φυσικό αέριο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα υποδομών, όπως τα οδικά έργα (πρόσφατα παραδόθηκε η Ιόνια Οδός), τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην στήριξη της έρευνας και η σύνδεση του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, σε θέματα περιβάλλοντος, όπως η διαχείριση υδάτων, με έμφαση σε Αμβρακικό και λίμνη Παμβώτιδα και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή σε σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.




Πηγή : protothema.gr