Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κεραμέως : Αυτά είναι τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό άφησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.

Η κα Κεραμέως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι εξετάζονται δυο σενάρια: 

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί 

Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.
 
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μερες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου. 

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ενώ ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροες και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία. «Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κα Κεραμέως. 

Πηγή: skai.gr
Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι
Το Μάτι, όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φονικότερης πυρκαγιάς στην νεότερη ελληνική ιστορία, τον Ιούλιο του 2018, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους για τα έργα ανάπλασης και τις βελτιωτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ασχοληθεί πολύ συστηματικά με το ζήτημα του Ματιού. Και δεν μιλάω μόνο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, για την απομάκρυνση του αμιάντου, για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν να κάνουν με τους εγκαυματίες. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν και αν δεν έχουμε ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους.

Αιχμή των συζητήσεων ήταν οι νεότερες παρεμβάσεις που δρομολογούνται: Η αξιοποίηση δύο οικοπέδων για την εξυπηρέτηση αναγκών της τοπικής κοινωνίας, αφενός για κατασκευή πρότυπου συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας, που θα διατεθεί σε άστεγους πυρόπληκτους, και αφετέρου για τη δημιουργία ενός άλσους, που θα αποτελεί επίσης πάρκο μνήμης.

Τα έργα θα γίνουν με την αρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας δωρεά συνολικά 12 εκατομμυρίων ευρώ που έχει γίνει από την Κυπριακή κυβέρνηση και Κύπριους πολίτες. Οκτώ εκατομμύρια θα διατεθούν για την ανέγερση των οικιστικών μονάδων, τρία εκατομμύρια για την εκπόνηση της μελέτης και τα τεχνικά έργα που απαιτούνται ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος του πάρκου, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα διοχετευτούν σε τυχόν συμπληρωματικές ανάγκες, όπως η συντήρηση του άλσους.

Κατά την επίσκεψή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο για τους 102 νεκρούς, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν πριν λίγες ημέρες. Εναπόθεσε ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω από την επιγραφή «Και με το φως της κάθε μέρας ρωτάμε τι πώς και γιατί. Πώς να τα φέρουμε σε πέρας, το χρέος, την αλήθεια, την τιμή».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε αρχικά τον χώρο που προορίζεται για το άλσος, στην έκταση των πρώην κατασκηνώσεων που είναι ιδιοκτησίας ΝΑΤ-ΕΦΚΑ. Το οικόπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, που θα λειτουργεί και ως αντιπυρικό μέτωπο.

«Θα γίνει ένα πολύ ωραίο μεγάλο πάρκο εδώ. Και απολύτως αναγκαίο για την περιοχή. Κύριε Πρέσβη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος θα είναι να φτιάξουμε εδώ, για τους κατοίκους της περιοχής, ένα πάρκο το οποίο θα έχει και τα χαρακτηριστικά πάρκου μνήμης. Αλλά ταυτόχρονα, βέβαια, θα είναι ένας χώρος πρασίνου υποδειγματικός και απολύτως αξιοποιήσιμος από τους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη», προσέθεσε.

«Ακόμα κι από τα τραγικά, αναδεικνύεται η σχέση» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, σημείωσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το σημείο όπου σχεδιάζεται η κατασκευή των κοινωνικών εστιών, κοντά στη λεωφόρο Μαραθώνος. Η έκταση ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία την παραχωρεί για τις ανάγκες πυρόπληκτων, με αποτέλεσμα να διατεθεί οικοδομήσιμη έκταση περίπου 40 στρεμμάτων.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι θέτει την περιουσία της όποτε χρειάζεται στη διάθεση του κοινού καλού, και αυτό κάνει και τώρα», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι πολύ ωραία έκταση και ευχαριστούμε πάρα πολύ που παραχωρείτε ένα τμήμα της για να γίνει μία πολύ σημαντική παρέμβαση, ένα καινούργιο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών για να μπορέσουμε να παρέχουμε στέγη με κριτήρια, τα οποία θα τα ορίσουμε με αυστηρό τρόπο ώστε να είναι απολύτως δίκαια σε συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχασαν την κύρια κατοικία τους στην πυρκαγιά και και θέλουν να εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή», ανέφερε.

Οι νεότερες πρωτοβουλίες για το Μάτι εντάσσονται σε μία ευρεία δέσμη παρεμβάσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, από την απομάκρυνση της επικίνδυνης καύσιμης ύλης που είχε εγκαταλειφθεί στην περιοχή έως τη γρήγορη εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, από τη μέριμνα για την οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων ως την απρόσκοπτη συνταγογράφηση σκευασμάτων για τους εγκαυματίες, και από τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασής τους στο Δημόσιο έως τη συλλογή του αμίαντου.

Η δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει παραταθεί έως τις 17 Αυγούστου. Στόχος είναι να υλοποιηθεί ένα βιώσιμο ρυμοτομικό σχέδιο που θα θεραπεύει αστοχίες της παλαιότερης χάραξης, θα προστατεύει τους κατοίκους από φυσικές καταστροφές και ταυτόχρονα θα σέβεται τις ιδιοκτησίες τους.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.


Τι θα γίνει με αυτό το νούμερο τον Παπαχριστόπουλο; Όλοι με μάσκες αυτός ανεύθυνος και προκλητικός!
Δεν φτάνει που τον έχουν πρώτο νούμερο οι ενημερωτικές εκπομπές κάθε εβδομάδα, λες και δεν υπάρχει άλλο νούμερο στον ΣΥΡΙΖΑ να γελάσουμε, προκαλεί κιόλας την κοινή γνώμη.

Πρωτόγνωρες εικόνες στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ με τις μάσκες να κυριαρχούν σωστά σε υπουργικά και βουλευτικά έδρανα σε όλα τα κόμματα.
Μόνο όταν ανέβαιναν στο βήμα της Βουλής ή μιλούσαν, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές έβγαζαν τις μάσκες τους.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαίρεση αποτέλεσε το προκλητικό νούμερο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.Η απόφαση του Προέδρου της Βουλής ήταν ότι η μάσκα σε όλους όσους βρίσκονται στην Ολομέλεια και η απόφαση είναι υποχρεωτική, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, για λόγους που μόνο αυτός μπορεί να εξηγήσει, παρακολούθησε ολόκληρη τη διαδικασία χωρίς να φορέσει μάσκα προκαλώντας τους συναδέλφους του και την κοινωνία.

Εάν έχεις παρακολουθήσει τις δηλώσεις του Παπαχριστόπουλου καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να σοβαρευτεί.Δεν αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία απαγορευτικό από λοιμωξιολόγους«Όχι» είπε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην αύξηση της πληρότητας των πλοίων, απόφαση που έκανε γνωστή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Φέτος η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας πως ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει στόχος για τον τουρισμό είναι ότι υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που δεν ελέγχει η Ελλάδα.

Στο ζήτημα της πληρότητας των πλοίων, όπου ήδη παρατηρείται έλλειψη των εισιτηρίων, λόγω του ότι ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η Επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο.

«Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή» σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.

Συγκεκριμένα τα μέτρα στα πλοία είναι τα παρακάτω:

– Τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% για αυτά με καμπίνες.

– Προβλέπεται θερμομέτρηση όλων των ταξιδιωτών και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν.

– Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.


Ξεπέρασαν τους 150.000 οι νεκροί στις ΗΠΑΟ αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ ξεπέρασε σήμερα τις 150.000. Είναι ο υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Από τις 20 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην έκτη θέση σε θανάτους κατά κεφαλήν, με 4,5 θανάτους ανά 10.000 ανθρώπους.

Μόνο η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Περού και η Χιλή έχουν υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση, με τους θανάτους στις ΗΠΑ να αποτελούν σχεδόν το 23% του παγκοσμίου συνόλου (660.997 νεκροί).

Η αύξηση των 10.000 θανάτων σε 11 ημέρες είναι η ταχύτερη που καταγράφεται στις ΗΠΑ από τις αρχές Ιουνίου.

Η Φλόριντα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων θανάτων από την COVID-19 για δεύτερη συνεχή ημέρα, με 217 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός των λοιμώξεων έχει επιταχυνθεί από τότε που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000 νεκρούς στις 27 Μαΐου.

Το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ έχει επίσης μετακινηθεί προς τον Νότο και στη Δύση, ξεκινώντας από την ευρύτερη περιοχή της Νέα Υόρκης, η οποία έχει όμως μακράν τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων με περισσότερους από 32.000 νεκρούς.

-Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού σε νέους στην ΕυρώπηΜιλώντας στο ραδιόφωνο BBC 4, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, «έδειξε» τους νέους για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά σε άτομα νεότερης ηλικίας.


«Λαμβάνουμε αναφορές από διάφορες υγειονομικές αρχές για μεγαλύτερη αναλογία των νέων κρουσμάτων μεταξύ των μικρότερων σε ηλικία ανθρώπων» είπε ο δρ. Κλούγκε.
«Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών βιώνει τοπικά ξεσπάσματα και αύξηση κρουσμάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό αποτελεί συνέπειας της αλλαγής της ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι υγειονομικές αρχές να κινητοποιήσουν καλύτερα τα νέα μέλη της κοινωνίας.
«Ως πατέρας δύο κοριτσιών καταλαβαίνω πως οι νέοι δεν θέλουν να χάσουν το καλοκαίρι» είπε, αλλά πρόσθεσε: «Έχουν ευθύνη απέναντι στους εαυτούς τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις κοινότητες τους και ξέρουμε τώρα πώς να υιοθετήσουμε καλές υγιεινές συμπεριφορές. Οπότε ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση».


Έξαρση των κρουσμάτων σε νέους σε πολλές χώρες της Ευρώπης


Μεταξύ των χωρών που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων στον νεότερο πληθυσμό είναι η Ολλανδία και η Γαλλία.
Στη Βρετάνη της Γαλλίας οι Αρχές αποδίδουν τα τοπικά ξεσπάσματα του ιού σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών, κατηγορώντας τους ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. «Οι νέοι άνθρωποι διασπείρουν τον ιό» δήλωσε στο France3 η επικεφαλής της τοπικής υγειονομικής αρχής Αν Μπριακ Μπιλί.
Αλλά και στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, όπου οι Αρχές προσπαθούν να βάλουν φρένο στις νέες μολύνσεις, η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης,, η Ιζαμπέλ Ντιάζ Αγιούσο, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για «τη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων», λέγοντας: «Θέτουν σε κίνδυνο τους διπλανούς τους αλλά επίσης το ακαδημαϊκό και εργασιακό τους μέλλον».

Ο ΠΟΥ παρουσίασε παραδείγματα και από τις εξής τρεις χώρες:


Στη Σουηδία υπήρξε απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε όσους ήταν κάτω από 49 ετών στα μέσα Ιουνίου. Από τότε αυτά τα περιστατικά έχουν μειωθεί, αλλά αυτήν την περίοδο το ηλικιακό γκρουπ 20-29 έχει πιο πολλά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό γκρουπ.
Στην Ιρλανδία, έως τις 28 Ιουλίου, πάνω από το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού αφορούν στους κάτω από 45 ετών.
Στο Ισραήλ, εστίες μετάδοσης έχουν εντοπιστεί σε σχολεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα 2/5 των κρουσμάτων αφορούν τα ηλικιακά γκρουπ 10-19 και 20-29.


Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου ΧίουΣυγκλονιστικό είναι το βίντεο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Στέφανου Χίου που έγινε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, μόλις ο δημοσιογράφος ακινητοποιεί το αυτοκίνητό του ο κουκουλοφόρος τον πυροβολεί εξ επαφής, το όπλο μπλοκάρει έχοντας τραυματίσει στον λαιμό και στα πλευρά το Στέφανο Χίο.
Ο δημοσιογράφος ανοίγει την πόρτα και ο δράστης τρέχει να φύγει. 
Διαβάζεις για κάμπινγκ στον Γράμμο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρεις αν πρέπει να νιώσεις οίκτο ή οίκτο


Αυτή η σημειολογία πάντως του κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο είναι απολύτως ταιριαστή με τις απανωτές καρπαζιές που εισπράττει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε επίτηδες να το έκαναν.
Γελάει ο κόσμος με την οπισθοδρομικότητα της παρακμάζουσας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα χνάρια των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε) στον Γράμμο θα περιηγηθούν για 4 μέρες οι οργανώσεις Σπουδάζουσας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και γελάνε τα βουνά της χώρας.
Το πρόγραμμα του «εναλλακτικού camping» ΣΥΡΙΖΑ, ανατροφοδοτεί την αναβίωση «μετεμφυλιακών συνδρόμων» και «διχαστικών λογικών», αφού με την άφιξη κιόλας των νεολαίων στην περιοχή στις 7 Αυγούστου, το πρόγραμμα «ξεκινά με ιστορικό περίπατο στον πύργο Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι “Χάρο”) που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του Δ.Σ.Ε προς το Βίτσι» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Στο σημείο αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επισκέψεων του camping, «το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου. Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του Δ.Σ.Ε, για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά, έπεσαν στον γκρεμό», περιγράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που τον αναμνηστική επιτύμβια στήλη έχει τοποθετήσει στο σημείο της πτώσης το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «εκπαιδευτικό τριήμερο» περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, καθώς και «ιστορικό περίπατο στο νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», κλείνοντας τις εργασίες του camping με «βιωματικές αφηγήσεις του Γιάννη Μότσιου, μαχητή του Δ.Σ.Ε και ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Προσπάθεια σπίλωσης της Σοφίας Νικολάου απο ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκη


Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τι να αντιπολιτευτεί, αφού υπάρχει πλέον στην Ελλάδα μια ικανή κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα σωστά, και ψάχνει την Διαύγεια μήπως βρει κάτι, ότι να΄ναι για να το "σηκώσει" να πετάξει λάσπη και να σπιλώσει ανθρώπους και υπολήψεις όπως κάνει πάντα άλλωστε.
Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση στη Διαύγεια του κόστους ενός ταξιδιού της Σ. Νικολάου στην Κω όπου πάει να επιθεωρήσει τις τοπικές φυλακές και με πρώτο βιολί τον πολλές φορές καταδικασθέντα χωρίς να βάζει μυαλό Παύλο Πολάκη άρχισε να σπιλώνει και να κατηγορεί.

Παυλος Πολακης
16 ώρες πριν

Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής κυρία ΝΙΚΟΛΑΟΥ (η γνωστή από τις απευθειας αναθεσεις για καθαρισμό και απολύμανση των φυλακών με 800.000 ευρώ σε εταιρείες που διοργάνωναν συνέδρια ή είχαν συσταθεί τρεις μέρες πριν!!!!) ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ,
ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στέλνοντας το λογαριασμό στο Ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό τελικά :
ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ,επίσκεψη και επιθεώρηση των φυλακών της ΚΩ ,υπογράφει για τον εαυτό της και τη συ...

Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής βάρος πιστώσεων 2420403001 , 2420404001 κίνησης προσωπικού>> 2420405001 , Ειδικού 1047-204-0000000 Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής>>, τακτικού προυπολογισμού ηςΓενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. οικονομικού στοόνομα Υπολόγου, Γεωργίου 261044025 065664743, Μεσολογγίου, ορισθέντος δυνάμει 28/07/2020 απόφασης Γενικής Γραμματέως 6ф1046MTAB υαφορά: Μετάβαση αεροπορικώς 06/08/2020, προκειμένου Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Νικολάου, συνοδός ασφαλείας επισκεφτούν Κράτησης όπου λόγους, στελέχη τοπικών φορέων, μεεπιστροφή Αθήνα Μετάβαση δύο υπηρεσιακά οχήματα, συνοδών ασφαλείας. Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής 17/08/2020 To αυτό εκδοθεί Διοικητικής Υποστήριξης το χρονικό διάστημα"
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
+3
1,5 χιλ.
146
833

Μετά τον Παύλο Πολάκη πήρε σειρά και ο ΣΥΡΙΖΑ : «Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, είτε υποτιμά τη νοημοσύνη μας, είτε είναι απίστευτα εργασιομανής. Χρεώνει στο Δημόσιο έξοδα μετάβασης, διαμονής και οδοιπορικών για την ίδια και τέσσερα άτομα συνοδεία, για δήθεν επιθεώρηση των φυλακών της Κω από τις 6 ως τις 15 Αυγούστου! Δηλαδή, ή η κ. Νικολάου θα επιθεωρεί επί 9 μέρες τις φυλακές, ή πολύ απλά χρεώνει στο Δημόσιο τις εννια ήμερες διακοπές της τον Δεκαπενταύγουστο!»
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κ. Νικολάου να παραιτηθεί, «σε διαφορετική περίπτωση, περιμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση αποδοκιμασία και αποπομπή της».
Η απάντηση της Σοφίας Νικολάου ήταν άμεση και μάλιστα θα βάλει σε περιπέτειες και πάλι τον Παύλο Πολάκη με την δικαιοσύνη. 
Η κα Νικολάου απάντησε λέγοντας ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο Παύλος Πολάκης που έκανε την αρχική καταγγελία, κάνοντας λόγο για κόστος 8.000 ευρώ, δεν αφορούν την ίδια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νικολάου έχει ως εξής:
«Μας είχε συνηθίσει ο «κύριος» Πολάκης να ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον εαυτό του: με εγκαλεί πως δήθεν «βρήκα τρόπο να κάνω τζάμπα διακοπές», επειδή θα μεταβώ στις φυλακές της Κω το τριήμερο 6-9 Αυγούστου. Παρακάμπτω την παράλειψη αναφοράς στα προγραμματισμένα ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, αλλά και με τον Έπαρχο Κω – Νισύρου.
Παρακάμπτω επίσης το αγοραίο του ύφους – άλλωστε μας έχει συνηθίσει, και του απαντώ, γιατί, αν και γιατρός, μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα έγγραφα που αναρτά ως «ντοκουμέντα» και αναπαράγουν ανερυθρίαστα και οι φυλλάδες που τον υποστηρίζουν. Η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας.
Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες. Είναι επίσης προφανές ότι λόγω θέσης, δεν μπορώ να παραιτηθώ της συνοδείας ασφαλείας, ακόμα κι αν η μετάβασή μου γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς. Είναι επίσης προφανές ότι ενώ έχω πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια – επιθεωρήσεις σχεδόν σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ποτέ δεν αξίωσα, ούτε καν σκέφτηκα να αξιώσω, την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση. Εκείνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι προφανές για έναν κοινό λασπολόγο του ανεμιστήρα, που δημόσια παραδέχθηκε τα διπλά βιβλία στο τότε δημαρχείο του, με τις περίεργες απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ότι, μετά από αρκετά χρόνια στη μάχιμη δικηγορία, έχω τη δυνατότητα να πληρώνω λίγες ημέρες διακοπών, χωρίς δάνεια από την Attica Bank.
Προβλέπεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που έκρινε τον Πολάκη υπαίτιο προσβολής προσωπικότητας για παλαιότερα ψεύδη του, να πρέπει να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Αλλά αυτή τη φορά, εκτός από τα πολιτικά Δικαστήρια, μάλλον θα πρέπει να έχουν λόγο και τα ποινικά».

Σοφία Νικολάου
13 ώρες πριν

Μας είχε συνηθίσει ο «κύριος» Πολάκης να ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον εαυτό του: με εγκαλεί πως δήθεν «βρήκα τρόπο να κάνω τζάμπα διακοπές», επειδή θα μεταβώ στις φυλακές της Κω το τριήμερο 6-9 Αυγούστου. Παρακάμπτω την παράλειψη αναφοράς στα προγραμματισμένα ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, αλλά και με τον Έπαρχο Κω – Νισύρου. Παρακάμπτω επ...

Δείτε περισσότερα
335
70
17


Συναγερμός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – 52 κρούσματα σε δύο ημέρες


18 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής και άλλα 11 στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη 28/7, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει άλλα 14 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, και 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στις δύο πόλεις σε 52 το τελευταίο 48ωρο.
57 ήταν τα νέα κρούσματα χθες Τετάρτη 29/7
Ακόμη 57 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ .
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.
Τα 1.212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Οι δύο (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:
10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
18 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.Τρεις νεκροί σε φρεάτιο στην Βαρυμπόμπη

Τραγικό τέλος είχε επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Βαρυμπόμπη, καθώς τρεις άνδρες που είχαν εξαφανιστεί από το βράδυ της Τετάρτης, ανασύρθηκαν νεκροί από φρεάτιο.


Οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγο πριν από τις 05:30 το πρωί της Πέμπτης, στο φρεάτιο βάθους 8 μέτρων στην περιοχή Φλόγα Βαρυμπόμπης. 

Στη συνέχεια, διακομίστηκαν στο "Θριάσιο" νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, έχουν γίνει τρεις προσαγωγές για το περιστατικό, ενώ για την ανάσυρση τους επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.


Οι αρχές ερευνούν τους λόγους για τους οποίους οι τρεις άτυχοι άνδρες βρέθηκαν στο πηγάδι, αλλά και την αιτία θανάτου τους.