Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται το ξέσκισμα της ελληνικής γλώσσας από τον Αλέξη Τσίπρα



Άλλη μία φορά τσακώθηκε με τα ελληνικά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αναρωτιέται ο κόσμος, το δημοτικό το έβγαλε με μέσον;

Ο Τσίπρας, κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και θέλοντας να πει ότι είναι ανοιχτός και αυτός και το κόμμα του σε κάθε έλεγχο, είπε ο αντρόπιαστος «είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας, να δουν το πως ζούμε που βρισκόμαστε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Στα social media δεν ήθελαν άλλο και άρχισαν ειδικά στο twitter :

«Μας κυβερνά ένας διάτρητος τυμβωθήρας, γεννημένος χωρίς δαμόκλειο σπάθη, που κάνει στροφές 360 μοιρών»,

«Τσιπρας: είμαι διάτρητος!!!! Με κάποια έννοια είπε μια αλήθεια»,

Αφού ο "διάτρητος" δεν μπέρδεψε την Δαμόκλειο Σπάθη με την Τίνα Σπάθη, πάλι καλά να λέμε...

διάτρητοι ...ΛΕΞΙΚΟ -διάτρητος, -η, -ο 
 γεμάτος τρύπες, πιο λαϊκά: ο τρυπητός
(μεταφορικά) γεμάτος λογικά ή άλλου είδους κενά-ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ  ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ

Ο αγραμματος τενεκες το διεπραξε και σημερα!
Τσιπρας: ειμαι διατρητος!!!!
Με καποια εννοια ειπε μια αληθεια.
 Ειναι διατρητος ηθικα, πολιτικα, μορφωτικα....





Οι αντιεξουσιαστές απειλούν τους κατοίκους στα Εξάρχεια και η Παπακώστα ξεφτιλίζεται με αερολογίες



Απειλούν τους κατοίκους στα Εξάρχεια, σπάνε τις εισόδους των πολυκατοικιών τρομοκρατώντας τους πολίτες, πετάνε πέτρες στα μπαλκόνια και η Παπακώστα επιμένει να λέει τα δικά της και να ξεφτιλίζεται όπως κάθε σωστός Συριζαίος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές δεν δίστασαν να απειλήσουν τους κατοίκους πως θα πάθουν όσα «έπαθαν οι λιμενικοί». «Φώναζαν στους αστυνομικούς “ελάτε και θα πάθετε ό,τι και οι λιμενικοί. Φέρτε εισαγγελέα. Φέρτε αύρα”».

Και μετά την πραγματικότητα ακούς την γελοιότητα που εκφράζει η μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ Παπακώστα να μιλάει στην ΕΡΤ, λέγοντας χωρίς ίχνος ντροπής «Εμείς επιχειρούμε δεν απαντούμε, εμείς απαντούμε χωρίς να το διατυμπανίζουμε και επιχειρούμε και επιχειρήσαμε προσφάτως και επιχειρήσαμε και πριν από ένα μήνα και θα συνεχίσουμε ξέρετε την προσπάθεια, είναι όμως αυτό που είπα είναι πολυπαραγοντική εξίσωση», είπε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε: «Κάποιοι ασκούν κριτική έχοντας αδρανήσει. ενδεχομένως να βάζω εγώ πολύ ψηλά τα στάνταρ. Αυτό θέλει όμως η Ελλάδα. Επισκεπτόμουνα την πλατεία και την επισκέπτομαι όπως εγώ θεωρώ ότι πρέπει να την επισκέπτομαι, μιλώ με τους διανοούμενους της περιοχής, μιλώ με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι τι θέλουν; Θέλουν εμείς να λειτουργήσουμε με έναν τέτοιο τρόπο, εννοώ το κράτος, η πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα με ομοφωνία, ώστε να μην απαξιώνεται μια ιστορική γειτονιά των Αθηνών».


Τρεις και ο κούκος στην συγκέντρωση της στελεχάρας ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά



Με πέντε ταξί πήγαν οι παρευρισκόμενοι στην συγκέντρωση της μεταγραφικής στελεχάρας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά.

Δεν κατάφερε να μαζέψει στο Ηράκλειο της Κρήτης ούτε 25 ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκαν να κάνουν ότι την παρακολουθούν οι συνεργάτες του γραφείου της και οι άντρες της ασφάλειας της που είναι και και υπεράριθμοι για την φρουρά της στελεχάρας.

Αποτέλεσμα γελάει ο κόσμος και προβληματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του, η Κουντρουρά πάντως δεν έχει κανένα πρόβλημα απολαμβάνει τα οφέλη του να κρατάς κάποιον στο χέρι για να μην πούμε από που αλλού.


Ο Παπαγγελόπουλος δηλώνει πρώην εισαγγελέας και αναρωτιέται ποιο το αδίκημα Πετσίτη; Έλεος



Απίστευτα προκλητικός ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εχθές στην βουλή, δήλωσε πρώην εισαγγελέας και αναρωτήθηκε χωρίς ντροπή «ποιο αδίκημα πρέπει να ψάξει η Δικαιοσύνη για Πετσίτη;», κάνοντας μάλιστα και χιούμορ λέγοντας «Της εσχάτης προδοσίας! Διότι προέβλεψε το ποσοστό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Θυμάστε εκείνο το σημείωμα που ήρθε στην δημοσιότητα με τα ποσοστά των εκλογών. Πώς το ήξερε; Συνωμοσία».

Μάλιστα στην βουλή όπου έγινε και η συζήτηση παρέστει και η κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα, παραξενεύοντας τους βουλευτές.

Αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στους πολίτες, πλήρη κάλυψη παρέσχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην συνεργάτη του γενική γραμματέα Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης Αναστασία Ξεπαπαδέα και ειδικά στον Μανώλη Πετσίτη, επικαλούμενος την φράση «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» και μάλιστα «ούτε καν ποντικάκι», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση Πετσίτη που «ακουμπά» την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, «δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη». 

Σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και της ΔΗΣΥ Θόδωρου Παπαθεοδώρου, ο ειρωνικός και απαράδεκτος Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι έγινε «υπέρμετρος θόρυβος σε αντιδιαστολή με την ελάχιστη ως ανύπαρκτη σημασία του θέματος» με την συνεργάτη του, την οποία εμφάνιζαν δημοσιεύματα από το 2015 ως πληρεξούσια δικηγόρο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ενώ παράλληλα ήταν στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τον ίδιο, «λειτούργησε απολύτως νόμιμα», καθώς η κυρία Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος όταν ήταν διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, αλλά μόνο όταν ήταν με καθεστώς ειδικής συνεργάτιδας, κάτι που δεν απαγορεύει ο κώδικας δικηγόρων.

Με λίγα λόγια υπερασπίστηκε την κυρία Ξεπαπαδέα πλήρως λέγοντας ότι «δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή ηθικό παράπτωμα» και ότι «ενήργησε και νόμιμα και ηθικά».

«Δεν βλέπω ποινικό αδίκημα, δεοντολογικά το συζητάμε, αλλά να φτάνουμε να λέμε ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Εκτός από το νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικο, υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο.


Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό δίκτυο PBS



«Αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι απλά το μέλλον της οικονομίας μας, αλλά το μέλλον της δημοκρατίας μας», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον κορυφαίο πολιτικό επιστήμονα Ίαν Μπρέμερ. Ο κ. Μπρέμερ είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Eurasia Group, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πολιτικο-οικονομικής ανάλυσης του πλανήτη.

Η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή «Gzero World» του αμερικανικού δικτύου PBS το οποίο συγχρηματοδοτείται από το αμερικανικό δημόσιο και μεταδίδεται από το μεσημέρι σε όλον τον κόσμο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Θα αποτύχουν 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ευθέως στο ερώτημα του κ. Μπρέμερ για τον λαϊκισμό και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στους θεσμούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. «Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, επειδή ως συνήθως δεν μπορούν να παράξουν αποτελέσματα, έχουν την τάση να υιοθετούν αυταρχική συμπεριφορά» εξηγεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Σε νέο ερώτημα του κ. Μπρέμερ για το αν οι θεσμοί άντεξαν αυτή την πίεση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει μια σύντομη αναδρομή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στη στάση που τήρησε σε αρκετές περιπτώσεις η αντιπολίτευση απέναντι στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός, όμως, ότι υπήρξαν αντιστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν έγινε απόπειρα παρέμβασης στους θεσμούς, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: «Οι θεσμοί ήταν όντως αρκετά ισχυροί, δέχθηκαν όμως και μεγάλη πίεση. Και ναι, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν κρίθηκε απαραίτητο, έλαβε σημαντικές αποφάσεις, που αποτελούν ορόσημο, κατά της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου οι θεσμοί πρέπει να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι. Προφανώς πιστεύω πάρα πολύ στη σημασία που έχουν οι θεσμοί και ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην ποιότητα των θεσμών και στο επίπεδο της ευημερίας μιας χώρας και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ένας από τους λόγους που απέτυχε η προσπάθεια παρέμβασης στους θεσμούς ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ως αντιπολίτευση, ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, αναδείξαμε τα ζητήματα, παλέψαμε σκληρά στη Βουλή για να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα συνέβησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έγινε η προσπάθεια (από τον ΣΥΡΙΖΑ) να παίξει αυτό το παιχνίδι».




Οργή για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ από τον Γαβρόγλου: Υποβαθμίζει σπουδές, απαξιώνει πτυχία




Την οργή των πολυτεχνικών σχολών της χώρας προκαλεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ.

Η ανακοίνωση του ΕΜΠ :

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ εκφράζει την ριζική αντίθεσή της με τις προωθούμενες αλλαγές στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την διαδικασία και πάλι του επείγοντος προωθούνται σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς τεκμηριωμένες στρατηγικές και στόχους και χωρίς τη απαιτούμενη συναίνεση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας για τη σκοπιμότητα των προωθούμενων αλλαγών.

Ειδκότερα στον τομέα των σπουδών μηχανικού προωθείται η μαζική “παραγωγή” πανεπιστημιακών Tμημάτων μηχανικών. Σε μια εποχή που ο κλάδος των μηχανικών πλήττεται από δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας και οι νέοι απόφοιτοι μεταναστεύουν για να αναζητήσουν εργασία, το Υπουργείο Παιδείας διπλασιάζει τα Τμήματα μηχανικών της χώρας οδηγώντας με απόλυτη βεβαιότητα το σύνολο των αποφοίτων τους σε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης ανεργίας και ετεροαπασχόλησης.

Με το νομοσχέδιο παραβιάζονται βασικές ακαδημαϊκές αρχές με την συστηματική οικειοποίηση ονομασιών σημερινών πανεπιστημιακών γνωστικών αντικειμένων, χωρίς τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Τα νέα ιδρυόμενα πανεπιστημιακά Τμήματα μηχανικών δεν διαθέτουν προγράμματα σπουδών που καλύπτουν το εύρος και το βάθος των αντίστοιχων πανεπιστημιακών ειδικοτήτων, ούτε τις απαιτούμενες εργαστηριακές υποδομές αλλά ούτε και το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό. Η Σύγκλητος του ΕΜΠ επαναλαμβάνει τη θέση της, ότι σε κάθε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ειδικότητας μηχανικού πρέπει να αντιστοιχεί ένας τίτλος σπουδών και όχι περισσότεροι, που οδηγούν σε κατατμήσεις και διασπάσεις αντικειμένων.Αυτό όμως πρέπει να επιτυγχάνεται με την εξασφάλιση των απαραίτητων ακαδημαϊκών προϋποθέσεων. Με την προωθούμενη τεχνητή πανεπιστημοποίηση δεν εξασφαλίζεται καμιά τέτοια προϋπόθεση, ούτε και οι απαιτούμενοι προϋπολογισμοί στα νέα αλλά και στα υφιστάμενα Τμήματα, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα σε υποβάθμιση του συνόλου των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μηχανικού.

Σε σχέση με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, η Σύγκλητος του ΕΜΠ καλεί την Πολιτεία να αναστείλει την διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνουν και τίτλους σπουδών κολλεγίων που λειτουργούν στη Ελλάδα, καθώς και των πτυχίων Ελληνικών Κολλεγίων με προγράμματα πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ παράλληλα οδηγεί στον παραλογισμό πτυχία που δεν εξασφαλίζουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοδυναμίας να δίνουν δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων των Πολυτεχνείων.

Συμπερασματικά, η Σύγκλητος του ΕΜΠ θεωρεί ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις με το νομοσχέδιο υποθηκεύουν το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Οδηγούν τους αποφοίτους μηχανικούς σε δυσβάστακτες εργασιακές συνθήκες, αποσυνδέουν την μόρφωση από το επάγγελμα, εντείνουν την κατηγοριοποίηση και πολυδιάσπαση των ειδικοτήτων του μηχανικού. Κυρίως όμως υπονομεύουν κρίσιμα κοινωνικά αγαθά, όπως την ασφάλεια των τεχνικών έργων και την περιβαλλοντική προστασία, αλλά και τις γενικότερες προοπτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ζητά την απόσυρση όλων των σχετικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου.


Ακάρ για S-400: Οι απειλές, τα τελεσίγραφα και οι διορίες της Ουάσινγκτον δεν βοηθούν



Ο εκβιασμός του τύπου "take it or leave it", που θέτουν οι ΗΠΑ δεν βοηθά τον διάλογο μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέχεια της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών με αφορμή την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400, που δεν είναι συμβατοί με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα.

«Απειλές, τελεσίγραφα και διορίες δεν βοηθούν και δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας», τόνισε ο Ακάρ σε ένα συνέδριο των αμερικανικοτουρκικών σχέσεων στην Ουάσινγκτον όπου συζήτησε την προμήθεια συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και την κλιμακούμενη πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία για αυτή την απόφαση της.

«Πιστεύουμε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο», είπε. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι η προμήθεια των S-400 δεν θα πρέπει να επιφέρει αμερικανικές κυρώσεις καθώς η Άγκυρα δεν είναι αντίπαλος της Ουάσινγκτον και παραμένει δεσμευμένη στην νατοϊκή συμμαχία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον προειδοποίησε με αντίποινα την Άγκυρα για την αγορά των S-400 με βάση την νομοθεσία κυρώσεων γνωστή ως CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act - νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

Ο Ακάρ σημείωσε ότι η Άγκυρα αναμένει να παραμείνει όχι απλά αγοραστής των F-35, αλλά επίσης συνέταιρος στην παραγωγή αυτών, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον απειλεί να διακόψει τη διαδικασία παράδοσης των προηγμένων, αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών F-35 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μεταξύ άλλων κυρώσεων, εάν εκτελεστεί η σύμβαση της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά των S-400.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σύνδεση των πρότζεκτ των S-400 και F-35 είναι ατυχής», επισήμανε, προσθέτοντας πως «προσμένουμε οι ΗΠΑ να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Επανέλαβε την προσφορά της Τουρκίας να διεξαγάγει τεχνικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση «ανησυχιών τεχνικής φύσης» αναφορικά με την εξαγορά των S-400, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα εξετάζει προσεκτικά μια νέα προσφορά των ΗΠΑ για αγορά των συστημάτων Patriot.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητά μας είναι η εξίσωση των επιτοκίων για ληξιπρόθεσμα χρέη από και προς το Δημόσιο




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε στο νέο ειδησεογραφικό site tomanifesto.gr την ακόλουθη δήλωση: 

«Άμεση προτεραιότητά μας είναι η εξίσωση των επιτοκίων για ληξιπρόθεσμα χρέη από και προς το Δημόσιο με στόχο να περιοριστεί δραστικά το βάρος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση θεσμοθετεί αυτή την εβδομάδα το “κούρεμα” του επιτοκίου για τα ληξιπρόθεσμα κρατικά χρέη προς τον ιδιωτικό τομέα, αγνοώντας προκλητικά ότι η συντριπτική πλειονότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα διορθώσει αμέσως αυτήν την αδικία, προχωρώντας σε μείωση του επιτοκίου υπερημερίας για οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο ώστε αυτό να διαμορφωθεί στο επίπεδο του αντίστοιχου επιτοκίου το οποίο επιβαρύνει το Δημόσιο. Θα αποκαταστήσουμε την ίση μεταχείριση ιδιωτών και Δημοσίου για να πάμε, όλοι μαζί, επιτέλους την Ελλάδα μπροστά».

Η δήλωση έγινε με αφορμή το γεγονός ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα επιβαρύνονται με δυσβάσταχτους τόκους υπερημερίας στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο, οι οποίες μήνα με τον μήνα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι το επιτόκιο ανέρχεται στο 8,76% και οι τόκοι αρχίζουν να «τρέχουν» από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. 

Η κυβέρνηση ωστόσο αντί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα έφερε στη Βουλή διάταξη η οποία μειώνει το επιτόκιο του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα στα ληξιπρόθεσμα χρέη του. Το περιόρισε μάλιστα στο μισό, από το 6% στο 3% ετησίως. Έκανε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεται η οικονομία.


Εισαγγελέας στη δίκη Siemens: Στα 69 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο από τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ



Η ώρα της εισαγγελέως έφτασε στη δίκη για την υπόθεση της Siemens με τη μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, να εισέρχεται το επόμενο διάστημα στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Σήμερα, κατά το πρώτο μέρος της αγόρευσής της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κ. Ελένη Σκεπαρνιά αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα ταμεία της Siemens και στο σύστημα των δωροδοκιών της εταιρείας από το 1980, ώστε αυτές (οι δωροδοκίες) να φτάσουν στους αποδέκτες τους. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις δωροδοκίες «πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας για όλες τις χώρες με τις οποίες συνεβλήθη από το 1980 έως το 2006» και επισήμανε πως «στην Ελλάδα οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση». Μάλιστα, όπως είπε «μέχρι την 8002 που υπεγράφη τo 1997 η Siemens φαίνεται να έδινε ανά έτος 15 εκατομμύρια ευρώ».

Όπως προκύπτει από την εισαγγελική αγόρευση αλλά και από έγγραφο της μητρικής Siemens, τον Ιανουάριο του 1998 ορίστηκε ότι για την σύμβαση 8002 (έργο ψηφιοποίησης ΟΤΕ από Siemens) θα διατεθούν σε μίζες 75 εκατομμύρια μάρκα. Επίσης, προέκυψε πως για την επέκταση της σύμβασης το 2001 διατέθηκαν επιπλέον 19 εκατομμύρια μάρκα. Το πρώτο ποσό, δηλαδή τα 75 εκατ. μάρκα, αντιστοιχούν στο 8% του κόστους της αρχικής σύμβασης, ενώ το δεύτερο ποσό, ήτοι το 8,5% στην επέκταση της σύμβασης επί του κόστους του έργου.

Η εισαγγελέας προσδιόρισε τη ζημία του ελληνικού δημοσίου στα 69 εκατ. ευρώ, με βάση το ύψος της μίζας.

Τέλος, η εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους τρόπους των μαύρων πληρωμών, σε εμβάσματα που πέρασαν μέσα από εταιρείες offshore και εταιρείες παροχής συμβούλων.

Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr


Κρήτη: Δέκα μήνες φυλακή σε Γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία



Σε φυλάκιση δέκα μηνών και λίγο είναι με τριετή αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων δυο απαράδεκτους νεαρούς αξιωματικούς του Γερμανικού Στρατού που υπέστειλαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι και την πέταξαν στα βράχια, υψώνοντας στη θέση της την γερμανική!

Η προκλητική ενέργεια συνέβη το απόγευμα της Κυριακής όταν οι κάτοικοι αντίκρισαν τη γερμανική σημαία να κρέμεται στον ιστό αντί της ελληνικής. Η Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες και κατάφερε να συλλάβει τους δύο 23χρονους Γερμανούς που υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Μάλιστα, βρήκαν την ελληνική σημαία δίπλα στον ιστό θαμμένη από πέτρες!

Πηγή φωτογραφιών; defenceline.gr

Σε βάρος των προκλητικών Γερμανών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.  Οι Γερμανοί ισχυρίστηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας τους ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο γιατί οι πράξεις τους άλλα έδειξαν.


Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα



Τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων κυκλοφορίας και χρήσης τους ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος με την καταβολή των αντίστοιχων τελών καθιερώνει και για το 2019 το υπουργείο Οικονομικών.

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θέσπιση και φέτος της δυνατότητας για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας με τον μήνα. Έτσι, για το έτος 2019 θεσπίζεται η δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων με μερικό χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, οι φορολογούμενοι που θα πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας για 1 μήνα θα επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας 2 μηνών (2/12 του ετήσιου τέλους), για 3 μήνες καταβάλλονται τέλη 4 μηνών (4/12 του ετήσιου τέλους) και για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας έως το τέλος του έτους θα καταβάλλονται τα τέλη για τους υπολειπόμενους μήνες προσαυξημένα κατά τα τέλη δυο μηνών.

Δείτε εδώ την τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας με το μηνα

Για παράδειγμα φορολογούμενος που θα διαθέτει ΙΧ 2000 κυβικών, μοντέλο του 2009, βαρύνεται με ετήσια τέλη 690 ευρώ. Για να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για 1 μήνα θα καταβάλλει τέλη 115 ευρώ, για 3 μήνες θα καταβάλλει 230 ευρώ και για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας τον ερχόμενο.

Η διαδικασία
Ο φορολογούμενος – ιδιοκτήτης του ΙΧ πρέπει να επισκεφθεί την αρμόδια ΔΟΥ όπου κατέθεσε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν.

Τα δικαιολογητικά
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα παραλάβει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει μαζί του είναι:

Βεβαίωση ακινησίας.
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο του αιτούντος.
Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ.


Πηγή : in.gr


Νέα Δημοκρατία για την συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1: Ο κ. Τσίπρας ήταν απόψε σκιά της σκιάς του



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στη συνέντευξη του κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν απόψε σκιά της σκιάς του. Από τη θλιβερή του συνέντευξη θα μείνει ότι δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά, παριστάνοντας ότι δεν άκουσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα εισέπραττε ο συνεργάτης τους, Μανώλης Πετσίτης. 

Αμετανόητος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα, για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και την τάχα προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η συνέντευξη δεν χρήζει άλλου σχολιασμού. Σε 40 μέρες από σήμερα θα αντιληφθεί κι ίδιος τους λόγους στις κάλπες».


Προκλητικός και ψεύτης ο Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1



Ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας όπως τον έμαθε ο ελληνικός λαός, ψεύτης και προκλητικός έκανε το άσπρο μαύρο και τον "επιτυχημένο".

Ο Τσίπρας προκλητικά  δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν σκάνδαλα και σκανδαλολογία και προκλητικός χωρίς ίχνος ήθους αρνήθηκε ότι η υπόθεση Πετσίτη είναι σκάνδαλο, λέγοντας: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο. Αλλίως να μου το εξηγήσετε για να καταλάβω κι εγώ». Υποστήριξε, δε, ότι η όλη υπόθεση αφορά μόνο δημοσιεύματα του φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου, για να επισημάνει: «Όταν μιλάμε για σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα πρέπει να μας το αποδείξουν. Δεν μιλάμε για σκάνδαλο όμως, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν αληθινά σκάνδαλα».

Μιλώντας στα περί αναμφισβήτητης σκευωρίας που έστησε η κυβέρνηση του για τη Novartis, ο Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε τη Novartis εντελώς θεσμικά και πως η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιοι και με ποιο τρόπο διέπραξαν αυτά που διέπραξαν. Ειδικότερα για το θέμα του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός που θα πρέπει να τού ζητήσει συγγνώμη, επειδή έφτιαξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, παραλληλίζοντας την υπόθεση με το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου και λέγοντας ότι τότε ο Ανδρέας πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο από τον πολιτικό του αντίπαλο όχι με συγκεκριμένα έγγραφα, αλλά με δύο απλές καταθέσεις μαρτύρων περί πάμπερς. «Εμείς δεν στήσαμε Ειδικό Δικαστήριο, ενώ αυτοί μας απειλούν με Ειδικά Δικαστήρια και εσχάτη προδοσία»…

Ακόμα πιό προκλητικός ήταν στην ερώτηση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας λέγοντας ότι ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση αυτό το σοβαρό εθνικό ζήτημα, και εκείνοι που αντιδρούν είναι ακροδεξιοί, η συμφωνία είναι «πατριωτική» και «άκρως συμφέρουσα για την Ελλάδα».

Υποστήριξε μάλιστα για να το τερματίσει εντελώς ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και οδήγησε στη δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης στη χώρα, της οποίας βασικό στοιχείο είναι το πώς αντιλαμβάνεται τον πατριωτισμό. «Αποκτά ξανά ταυτότητα η προοδευτική παράταξη».

Είπε μάλιστα ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές προκειμένου να «δρέψει τους καρπούς» της επιτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης όπως είπε και γελάει ακόμα ο κόσμος από εχθές το βράδυ. Και εννοούσε τον σανό που μοιράζει κάνοντας τον "επιτυχημένο" της εξόδου από τα μνημόνια και της υλοποίησης όλων των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει τον Σεπτέμβριο του 2015 κτλπ.



Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων



Πυρκαγιά κατέκαψε εχθές Δευτέρα την Παναγία των Παρισίων, προκαλώντας την κατάρρευση μεγάλου μέρους της οροφής του εμβληματικού παρισινού μνημείου.

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτιριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους και η πυρκαγιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε, εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ αιώνες και πλέον, οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περισώσουν όσα περισσότερα θρησκευτικά κειμήλια και -ανεκτίμητης αξίας- έργα τέχνης ήταν δυνατόν. 



Ο Μακρόν δεσμεύθηκε ότι ξεκινά εκστρατεία για την ανοικοδόμηση του ναού, καλώντας τα «σπουδαιότερα ταλέντα» στη Γαλλία και πέραν αυτής να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του παρισινού μνημείου. «Θα ανοικοδομήσουμε τη Νοτρ Νταμ μαζί», τόνισε ο Μακρόν, που εμφανώς δυσκολευόταν να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, υποσχόμενος ότι αυτό θα είναι «το έργο μας τα χρόνια που θα έλθουν».



Ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση. Η Νοτρ Νταμ, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.