Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Εντολή Θεοδωρικάκου να ελεγχθούν λογαριασμοί αντιεμβολιαστών στα social και ιστοσελίδες


 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από ιστοσελίδες οι οποίες μεταξύ άλλων μοιράζουν ψευδείς νομικές συμβουλές και υπόσχονται ασυλία με οικονομικά ανταλλάγματα σε πολίτες που είτε αρνούνται να εμβολιαστούν είτε να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι άνθρωποι αυτοί μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων διακινούν έγγραφα που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στις οποίες εντάσσονται και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες υπάρχει και κοστολόγιο με τα ποσά που πρέπει να τους δώσει ο πολίτης έτσι ώστε να διαβιβάσουν αυτά τα έγγραφα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για να πετύχουν τον σκοπό τους και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις είτε την επιβολή προστίμων σε δημόσιους υπαλλήλους και κρατικούς λειτουργούς.




Φαιδροί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πήγαν να πτωχεύσουν την ΔΕΗ και τώρα κάνουν αντιπολίτευση ότι νοιάζονται

 


Είναι φαιδροί και αντρόπιαστοι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο αισχροί που αντί να ανακουφίζονται που σώθηκε η ΔΕΗ, την οποία πήγαν να πτωχεύσουν, κουνάνε και το δάχτυλο στην κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας βρήκε θύματα για να εξαπατήσει και με το θράσος ενός απατεώνα Συριζαίου, έκανε επίθεση κατά της κυβέρνησης και έκτακτη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, φωνάζοντας για «ξεπούλημα».



Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει την αντίληψη και το IQ, όχι μόνο ο Τσίπρας αλλά ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβουν την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ.

Το κακό είναι ότι την κατρακύλα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, πήρε και το ΚΙΝΑΛ, έκανε αντιπολίτευση για το θέμα, χωρίς να ντρέπεται που παρασύρεται στην φαιδρότητα του ΣΥΡΙΖΑ.



Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και αυτοί τον δέχτηκαν αντι να του κλείσουν την πόρτα. 

Σας θυμίζουμε ότι ο αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, και εκλεκτός ακόμα και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα, καταδικάστηκε το 2018 για απάτη.



Ο κ. Τσίπρας με το χαμηλό IQ, με μπόλικο ψέμα και σε μία προσπάθεια να εξαπατήσει τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, είπε πως δεν πρόκειται για πώληση του 17% της ΔΕΗ αλλά για «εκχώρησή του», είπε ότι «είναι επιλογή που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους» και αναρωτήθηκε «αν το μέσο νοικοκυριό θα μπορέσει να αντέξει αν αυτές οι αυξήσεις συνεχιστούν σε έναν χειμώνα που θα είναι δύσκολος».

«Η ΔΕΗ δεν θα έχει καμία δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο της αγοράς και των τιμών διότι χάνει κάθε ισχύ μέσα από την περαιτέρω απομείωση του ποσοστού που έχει το Ελληνικό Δημόσιο», συνέχισε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας.

Ο Τσίπρας είχε μάλιστα το θράσος να απειλήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, «πριν προχωρήσουν στις όποιες οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις τους», ότι «θα αναζητηθούν όλες οι ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», καθώς όπως είπε «είναι εμφανές ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται».

Για να θυμίσουμε στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, παρέδωσε μια καταχρεωμένη ΔΕΗ, που μετά από δύο χρόνια καταφέρνει να γυρίσει σελίδα και να είναι βιώσιμη.

Για να πούμε αλήθειες η πραγματικότητα είναι ότι :

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη της και τη μετεξέλιξή της σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στο χώρο της ενέργειας. Μετά την οικονομική της εξυγίανση, τον λειτουργικό της εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, η ΔΕΗ συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους άνω των 2,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του εσόδου από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ) που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε δύο αναπτυξιακές κινήσεις:

Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και

Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, θα αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, θα περιορίσει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Παράλληλα, παράγοντας η ίδια φθηνότερο ρεύμα θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις. Και όλα αυτά αντλώντας κεφάλαια από την αγορά, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ή το Κράτος, ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, ούτε μέσω των τιμολογίων, ούτε μέσω του προϋπολογισμού. Μπαίνει έτσι σε μια νέα «πράσινη» εποχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παράγοντας φθηνότερο ρεύμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις.



Μητσοτάκης: Ο νέος Ποινικός Κώδικας διορθώνει λάθη του παρελθόντος


 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις καθυστερημένες από πλευράς υπουργείου δικαιοσύνης τροποποιήσεις του νέου ποινικού κώδικα που τίθενται σε διαβούλευση : 

Η Ελλάδα αποκτά σύγχρονους και αποτελεσματικούς ποινικούς κώδικες. Η Πολιτεία διορθώνει λάθη του παρελθόντος, καθιερώνοντας αυστηρότερες τιμωρίες για αδικήματα του παρόντος. Και, με περισσότερες από 150 αλλαγές, αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της ζωής και των ελευθεριών αλλά και σε βάρος του Περιβάλλοντος.

Στο εξής, καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς ή εγκλήματα που αφορούν ανηλίκους. Το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση αναπηρίας ή μόνιμης παραμόρφωσης. Η εκδίκαση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκτά, τώρα, προτεραιότητα. Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες. Οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα θα μένουν, πλέον, περισσότερο χρόνο στη φυλακή. Ενώ επανέρχεται ως αδίκημα η παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα.

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται. Το Κράτος Δικαίου συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και με την εποχή. Παρακολουθώντας τη δεύτερη και προστατεύοντας πάντα την πρώτη.



Κορωνοϊός: Το αντιβιοτικό που ίσως γράψει το τέλος της πανδημίας

 


Σημαντικές ελπίδες για τη θεραπεία με αντιβιοτικό όσων έχουν ήδη κολλήσει κορωνοϊό δημιουργούν οι τελικές κλινικές μελέτες του φαρμάκου με μολνοπιραβίρη (molnupiravir), ενώ φαίνεται πλέον να λειτουργεί και προληπτικά, αποτρέποντας τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2.

Μέχρι σήμερα χορηγούνται φαρμακευτικές αγωγές στα νοσοκομεία για την καταπολέμηση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, την Covid-19, αλλά το χάπι που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck μπορεί να ληφθεί και στο σπίτι, όπως κάθε συνταγογραφημένο αντιβιοτικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The ConversationΤο φάρμακο αυτό δείχνει να αναστέλλει επιτυχώς την αντιγραφή του RNA πολλών ιών, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κορωνοϊού, καθώς και παλαιότερων, όπως ο SARS-CoV-1 και ο MERS.

Όταν ο κορωνοϊός αναπαράγεται, δημιουργεί αντίγραφο του δικού του RNA, αλλά το φάρμακο αυτό εισβάλλει στο νέο RNA δίνοντας του εντολή αυτοκαταστροφής, οδηγώντας τον ιό στον θάνατο και καθαρίζοντας τον ανθρώπινο οργανισμό από αυτόν.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του φαρμάκου από τον Μάρτιο. Πλέον έχουν προχωρήσει οι μελέτες σε ανθρώπους, με χορήγηση του φαρμάκου σε 202 συμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19 (εκτός νοσοκομείο) και καταγράφεται ότι τρεις ημέρες μετά τη χορήγησή του ο ιός ελαττώνεται σημαντικά στον οργανισμό όσων εμφανίζουν ήπια συμπτώματα: Μόνο το 2% όσων υποβλήθηκαν σε τριήμερη θεραπεία με 800 μικρογραμμάρια μολνοπιραβίρης είχαν ακόμη ιικό φορτίο, έναντι 17% όσων έλαβαν ομοίωμα (placebo) της θεραπείας.

Ακόμη καλύτερα, στις πέντε ημέρες από την έναρξη της θεραπείας όλοι (100%) όσοι έλαβαν είτε 400 είτε 800 μικρογραμμάρια του φαρμάκου εξαφάνισαν εντελώς τον κορωνοϊό απο τον οργανισμό τους, ενώ 11% όσων έλαβαν placebo εξακολουθούσαν να έχουν ιικό φορτίο.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι κλινικές μελέτες σε νοσηλευόμενους πλέον ασθενείς, είναι ότι όχι μόνο το φάρμακο καθαρίζει τον οργανισμό από τον κορωνοϊό, αλλά και εμποδίζει τη μετάδοσή του.

Το κέρδος από μια επιτυχή δοκιμή του φαρμάκου αυτού και όσων άλλων βασιστούν στην ίδια ουσία είναι τεράστιο: Το χάπι αυτό θα αρκεί να προλάβει τις περισσότερες περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, αλλά και να παρεμποδίσει τη μετάλλαξη του ιού, καθώς ουσιαστικά τον υποχρεώνει να μεταλλάξει τον εαυτό του σε κάτι θνησιγενές, κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί ως… Μετάλλαξη Ωμέγα, η οποία θα βάλει τέλος στον εφιάλτη του κορωνοϊού.


Πηγή: skai.gr



Ερασιτεχνικά σωματεία: Απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

 


Στην αντεπίθεση πέρασε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τη φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών. Απαντώντας στις αιτιάσεις περί καθυστέρησης στην καταβολή των χρημάτων, πηγές του Υφυπουργείου κάνουν λόγο για «περίσσιο θράσος» της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που τόλμησε να θεσπίσει τη χρηματοδότηση του αθλητισμού μέσω τυχερών παιχνιδιών. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επαναλαμβάνει παράλληλα ότι οι προκαταβολές προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα δοθούν μέσα στο φθινόπωρο, παρότι οι κανονικές καταβολές προβλέπεται δια νόμου να αρχίσουν από το νέο έτος.

Αναλυτικά η θέση του Υφυπουργείου Αθλητισμού: «Θέλει περίσσιο θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, κουνώντας μας το δάκτυλο για άμεση χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών του στοιχήματος.

Και μνήμη χρυσόψαρου να έχουν, θα θυμούνται ότι το δίκαιο αίτημα χρόνων και χρόνων για χρηματοδότηση του αθλητισμού, ανταποδοτικά, μέσω των τυχερών παιγνίων, το θέσπισε αυτή η Κυβέρνηση, καθώς οι δικές τους δεν τόλμησαν.

Και μνήμη χρυσόψαρου να έχουν, θα θυμούνται ότι την καταβολή προκαταβολής στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τούτο το φθινόπωρο, πριν από τις κανονικές καταβολές που προβλέπονται από τις αρχές του επόμενου έτους, την προανήγγειλε στην αθλητική οικογένεια της χώρας μας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον περασμένο Μάρτιο. Και την επανέλαβε χτες, με επίσημη ανακοίνωση.

Για να έρθουν κατόπιν (εορτής) ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να μας υποδείξουν όσα ήδη έχουμε ανακοινώσει! Κλαυσίγελος…».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μπράβο στον μητροπολίτη Λάρισας που τρόλαρε αντιεμβολιαστές

 


Μόλις 48 άτομα που ονομάζονται «Λαρισαίοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί» και όπως αναφέρει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο δεν τους έχει δει ποτέ στην εκκλησία, προκάλεσαν, απειλώντας με νομική προσφυγή εναντίον του, μετά τη σκωπτική ανακοίνωση της Μητρόπολης περί «πανελλαδικής συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών» 

Ο μητροπολίτης Λάρισας τρολάροντας τους 48 ψεκασμένους, τους κέρασε και... σοκολατάκια.

Η ανοιχτή επιστολή των κατά δήλωση τους «Λαρισαίων Ορθόδοξων Χριστιανών», γραμμένη σε πολυτονικό, υπογράφεται από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλο, που όπως υποστηρίζει, «φωτογραφίζεται» στην ανακοίνωση της Μητρόπολης. Ο ίδιος μετείχε στη συγκέντρωση και ως ομιλητής, που σύμφωνα με την πλευρά της τοπικής εκκλησίας «αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα».

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Παπαδημόπουλος καταγγέλλει τον κ. Ιερώνυμο, που προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν και μάλιστα «σε κινητές μονάδες εμβολιασμού στα προαύλια ιερών ναών της Μητροπόλεως», ενώ διερωτάται πόσο χριστιανικό είναι «να εκμεταλλευόμαστε τους μαζικούς, επώδυνους φόνους των χοΐκών σωμάτων» και προχώρησε σε εκτενή ανάλυση δεδομένων, τις οποίες επικαλείται για να στηρίξει την αντιεμβολιαστική του στάση.

«Φοβούμαστε ότι διακινδυνεύετε να βρεθείτε αίφνης εκούσιος ή ακούσιος, άμεσος ή έμμεσος συνεργός σε μαζικές δολοφονίες Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών» αναφέρει προς τον Μητροπολίτη, ενώ διαμαρτύρεται για τη φωτογραφική αναφορά, κάνοντας λόγο για «φαιδρές ανακρίβειες» και «συκοφαντικές αιχμές,. Επιφυλασσόμενος να κάνει χρήση των νομίμων δικαιωμάτων του.

Η κόντρα των «Χριστιανών Ορθοδόξων Λαρισαίων» με τη Μητρόπολη Λαρίσης ξεκίνησε μάλλον από την ασυνήθιστη κίνηση της Μητρόπολης να γλυκάνει τους 48 ψεκασμένους αντιεμβολιαστές της «πανελλαδικής συγκέντρωσης» με σοκολατάκια.

Η Μητρόπολη έχει προαναγγείλει συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε να γίνονται εμβολιασμοί έξω από τον ναό.



Ποιοι είναι οι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς που εξαπατούν και κοροιδεύουν κόσμο;


Ποιοι είναι οι "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" όπως ονομάζονται, που έχουν καταφέρει να εξαπατούν, να παραπλανούν και να εκμεταλλεύονται πολίτες πείθοντας ότι δεν υπάρχει πανδημία;

Πίσω από τους "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" είναι σαφές ότι υπάρχει οργανωμένη ομάδα, η οποία, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της παρέχει σειρά εγγράφων, διαφορετικών ανά περίπτωση, με την διευκρίνιση ότι τα κείμενα που επιδίδονται "τα υπογράφουμε ομαδικά σε μια λίστα ονομάτων".

Στην σελίδα τους υπάρχουν δηλώσεις για την αναστολή εργασίας στο Δημόσιο, προς τους εισαγγελείς και προς διευθυντές και προϊσταμένους τραπεζών, κ.α.

Προς τους τελευταίους, μάλιστα, η "ενημερωτική επιστολή – σύμβαση" ξεκινά ως εξής:

"Κατ΄ εξουσιοδότηση περισσοτέρων των 1.000 Τοπικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα σας γνωστοποιούμε την παρούσα επιστολή με την Σύμβαση που ακολουθεί. Η παρούσα επιστολή – Σύμβαση απευθύνεται σε όλους εσάς, που εν γνώσει ή εν αγνοία σας, είστε ως φυσικά πρόσωπα και άμεσα εμπλεκόμενοι, στην μεγαλύτερη απάτη που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα…"

Μάλιστα, μέσω της "Σύμβασης" οι Αυτόχθονες μοιράζουν πρόστιμα και... ποινές:

Όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά, καθώς, η διαδικασία όσο αβάσιμη και αστεία μπορεί να φαίνεται, έχει συγκεκριμένο κόστος. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα:

"Εξουσιοδοτούμε κάποιον να κάνει αυτός τις ενέργειες για λογαριασμό μας (συνήθως είναι το άτομο που συγκεντρώνει τα στοιχεία). Ενδεικτικό κόστος για κάθε άτομο αν συμμετέχει σε λίστα με πολλά άτομα, είναι 20 ευρώ έκαστος για να καλυφθούν τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή προς 20+ κατευθύνσεις, των φωτοτυπιών, των μεταφράσεων για έντυπα που απευθύνονται εκτός Ελλάδος, όπως και για την πληρωμή των ανθρώπων που κάνουν τις γραφειοκρατικές εργασίες".

Δίδονται, ωστόσο, οδηγίες για όσους θέλουν να καταθέσουν μόνοι τους τα έγγραφα:

"Θα πρέπει να ανακαλέσετε όλους τους αντιπροσώπους σας Βουλευτές , Κυβέρνηση, Δικαστική Λειτουργία, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας. Στην συνέχεια να ενημερώσετε τα Ηνωμένα Έθνη ,το ΝΑΤΟ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και όπου αλλού χρειάζεται.

Επίσης θα αναλάβετε στο ολόκληρο το κόστος των επιδόσεων με δικαστικό επιμελητή".

Έχει αργήσει η εισαγγελία να αρχίσει να ψάχνει αυτούς που κρύβονται από πίσω και να αρχίσει να τους καλεί έναν, έναν γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για περίεργη οργάνωση που μόνο κακό κάνει στην κοινωνία και μπορεί να θεωρηθεί και εγκληματική οργάνωση.






Επιστρέφει ο μεσαίωνας στο Αφγανιστάν αρχίζουν εκτελέσεις και ακρωτηριασμοί


 

Αυτός στην φωτογραφία που φαίνεται ότι πρόκειται για ισλαμιστή ανώμαλο και είναι, ονομάζεται Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι και διαμηνύει την εφαρμογή των νόμων του Κορανίου στο Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο εκ των συνιδρυτών των Ταλιμπάν και νυν υπουργός φυλακών, Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι, δήλωσε κινικά ότι θα επαναληφθούν στο μέλλον οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί χεριών, αν και ίσως όχι δημόσια, όπως στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από το κίνημα, μεταξύ 1996 και 2000, αλλά σε ελεγχόμενους χώρους.

Ο Τουράμπι απέρριψε τις επικρίσεις για τις εκτελέσεις εκείνης της περιόδου, οι οποίες συχνά γίνονταν δημόσια σε ένα στάδιο, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας του. «Ολοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες στο στάδιο, αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε τίποτα για τους δικούς τους νόμους και ποινές. Κανείς δεν θα μας πει ποιοι πρέπει να είναι οι νόμοι μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα θέσουμε τους νόμους μας με βάση το Κοράνι».




Το έσκασε μέσα από τα χέρια των αστυνομικών, έφυγε με τις χειροπέδες


 

Απόδραση κρατουμένου από το Αστυνομικό Τμήμα στα Λεχαινά, που είχε μηνυθεί από τον  πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία.

Ένας νεαρός άντρας κατάφερε να αποδράσει από το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα Λεχαινά τη νύχτα της Πέμπτης (23/9).

Σύμφωνα με το ilialive.gr, o νεαρός συνελήφθη μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στο χωριό του και κατά τη μεταγωγή του προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Ο πατέρας είχε επεισόδιο με τον ένα του γιο το πρωί της Πέμπτης. Μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, ο πρώτος γιος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Δ.Α. Ηλείας.

Το μεσημέρι όμως ο πατέρας είχε επεισόδιο και με το δεύτερο γιο και η ένταση κράτησε έως το βράδυ, οπότε και ενισχυμένες δυνάμεις έφτασαν στο χωριό και συνέλαβαν το δεύτερο γιο.

Μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα Λεχαινά και όταν ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός δικογραφίας μετά τις καταθέσεις, αποφασίστηκε να μεταχθεί στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο.

Ο νεαρός την ώρα που τον συνόδευαν οι αστυνομικοί για να τον βάλουν στο περιπολικό και ενώ φορούσε χειροπέδες, κατάφερε να τους διαφύγει και να αρχίσει να τρέχει στο κέντρο των Λεχαινών. Αστυνομικοί και πολίτες τον καταδίωξαν χωρίς να καταφέρουν να τον πιάσουν.

Εκτιμάται πως ο νεαρός κρύβεται σε κοντινή περιοχή και από χθες τη νύχτα τον αναζητούν οι Αρχές με ενισχυμένες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος των αστυνομικών έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.



Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

 



Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων,

Εξοχότητες,

Κυρίες και Κύριοι

Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, ο κόσμος παλεύει με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στη σύγχρονη εποχή. Οι επιπτώσεις της Covid-19 είναι μια διαρκής υπενθύμιση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Αλλά καθώς βρισκόμαστε εδώ αυτή την εβδομάδα, πιστεύω πως παρά τον πόνο και την αναταραχή που προκάλεσε αυτή η τρομερή ασθένεια, υπάρχουν πραγματικοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι. Αν αυτά τα γεγονότα μας έμαθαν κάτι, είναι το εξής: η ελπίδα γεννιέται από τη συνεργασία.

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία, ο πλανήτης μας ένωσε τα χέρια και έκανε πράξη ένα συλλογικό επιστημονικό θαύμα. Την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την παραγωγή όχι μόνο ενός, αλλά διαφόρων ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι που απαιτούσε δεκαετίες στο παρελθόν, τώρα επιτεύχθηκε σε διάστημα μηνών.

Και η Ευρώπη πρωτοστάτησε σε πολλά μέτωπα.

Ήμασταν πρωτεργάτες στην προμήθεια εμβολίων. Τα εμβόλια αγοράστηκαν από την ΕΕ και διανεμήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη, με βάση τον πληθυσμό τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την οικονομική τους ισχύ. Μια πραγματική πράξη αλληλεγγύης.

Η Ευρώπη πρωτοστάτησε στις δωρεές εμβολίων σε χώρες εκτός της ΕΕ. Η Ελλάδα, η χώρα μου, έχει δώσει μέχρι στιγμής 1,3 εκατομμύρια δόσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν ακόμη 4 εκατομμύρια δόσεις σε διάφορες χώρες, από το Ιράκ έως τη Ρουάντα, και από τη Λιβύη έως την Ιορδανία. Προσφέρουμε επίσης 510.000 δόσεις μέσω του COVAX.

Συμφωνήσαμε, ως Ευρωπαίοι, τον περασμένο Ιούλιο σε ένα πακέτο για την υποστήριξη της ανάπτυξης σε ευρωπαϊκή κλίμακα, το Next Generation EU, το οποίο προάγει μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη σε όλη την ήπειρο.

Και συμφωνήσαμε και στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Μια καινοτόμα ιδέα που πρότεινε πρώτη η Ελλάδα, η εφαρμογή της οποίας ήταν απολύτως καθοριστική για την αποκατάσταση των ελευθεριών, τη στήριξη του τουρισμού και την τόνωση των οικονομιών μας.

Και καθώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα –απέχουμε λιγότερο από 6 εβδομάδες από την Σύνοδο COP 26 στη Γλασκώβη– συνεχίζουμε να μιλάμε για το άλλο σημαντικό ζήτημα των καιρών μας, το κλίμα, με μια ανανεωμένη αίσθηση επείγοντος. Το ερώτημα είναι εάν μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε την ωραία ρητορική με την απαραίτητη δράση για να αποτρέψουμε μια καταστροφή με αδιανόητες συνέπειες.

Θα είμαι ξεκάθαρος: πλέον δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, το ζήτημα είναι η αντιμετώπιση μιας οξείας κλιματικής κρίσης.

Η συλλογική μας αντίδραση ενάντια στον κορονοϊό ήταν διασυνοριακή και απέδειξε ότι, όταν ο κόσμος χρειάστηκε να ορθώσει ανάστημα και να δράσει από κοινού, μπόρεσε να αντιμετωπίσει πραγματικά παγκόσμια ζητήματα. Η συλλογική μας αντίδραση στην κλιματική κρίση θα πρέπει να πετύχει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Κυρίες και κύριοι,

Οι επιστήμονες μας λένε ότι το οικοσύστημα της Μεσογείου, το οποίο φιλοξενεί κάποιους από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις συνέπειες της αύξησης της θερμοκρασίας.

Και ασφαλώς η χώρα μου η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες. Αυτό το καλοκαίρι, το τίμημα που πληρώσαμε ήταν πολύ μεγάλο καθώς πρωτόγνωρες πυρκαγιές σάρωσαν την χώρα μου. Και όμως, η βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών ήλθε από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Είμαι πραγματικά ευγνώμων προς τις 23 χώρες που μας έστειλαν την αρωγή τους και μας βοήθησαν να τιθασεύσουμε αυτό το φυσικό φαινόμενο που είχε τεράστια ένταση.

Είμαι πολύ χαρούμενος που την προηγούμενη Παρασκευή, μαζί με την Ελλάδα, οι ηγέτες 8 Μεσογειακών χωρών έθεσαν την κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 8ης Συνόδου EUMED που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Η Διακήρυξη της Αθήνας, την οποία υιοθέτησαν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Ελλάδα, εστιάζει σε βασικούς τομείς της κλιματικής κρίσης, τομείς που σχετίζονται ιδιαίτερα με τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της βιοποικιλότητας, της διαχείρισης των δασών, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας, της πρόληψης και της ετοιμότητας.

Η δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι ακλόνητη και διαπερνά όλες τις παραμέτρους της δημόσιας πολιτικής. Πριν από 2 χρόνια, πριν χτυπήσει η Covid, ανακοίνωσα από αυτό βήμα ότι η Ελλάδα θα έκλεινε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2028. Τώρα εργαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο αυτό νωρίτερα, πιθανόν το 2025.

Επενδύουμε 24 δισεκατομμύρια, ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, με στόχο να ενισχύσουμε την πράσινη μετάβαση. Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της μόλυνσης από τα πλαστικά στη ξηρά αλλά και στη θάλασσα. Σκοπεύουμε να προστατεύσουμε ουσιαστικά το θαλάσσιο περιβάλλον απαγορεύοντας την αλιεία στο 10% των θαλασσών μας μέχρι το 2030.

Επίσης, θέτουμε σε εφαρμογή φιλόδοξα σχέδια, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να επιταχύνουμε τη χρήση της πράσινης ενέργειας στα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματά μας. Για παράδειγμα, στην Αστυπάλαια της Δωδεκανήσου, ξεκινήσαμε ένα μακρόπνοο σχέδιο από κοινού με την Volkswagen με στόχο να δημιουργήσουμε το πρώτο πλήρως πράσινο νησί της Ευρώπης. Και η Ελλάδα ηγείται της παγκόσμιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο την επιτάχυνση της δράσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου τώρα να αναφερθώ στην κλιμακούμενη πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων και τις συνεχείς προσπάθειές μας να κατοχυρώσουμε περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Από την τελευταία μας συνάντηση, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Ανατολική Μεσόγειος βίωσε δυστυχώς περισσότερες μέρες αστάθειας παρά ηρεμίας.

Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αποκλίνουσες αντιλήψεις μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής μας Τουρκίας, η Ελλάδα ήταν πάντα προσηλωμένη στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και παραμένει ισχυρός υπέρμαχος της άποψης πως όλες οι διαφορές θα πρέπει να διευθετούνται με ειρηνικό τρόπο, πάντα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Καταρχάς να επισημάνω ότι είναι ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύει τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας. Ωστόσο, από το 1995 η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια επίσημη, διαρκώς ανανεούμενη και ξεκάθαρα παράνομη και απαράδεκτη απειλή χρήσης βίας από την Τουρκία, γνωστή ως casus belli.

Επίσης, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που γεωγραφικά περιβρέχεται από θάλασσα, αποτελείται από χιλιάδες νησιά και μια ακτογραμμή που εκτείνεται πέραν των 14 χιλιάδων χιλιομέτρων, τη μεγαλύτερη της Μεσογείου, αλλά και ως παγκόσμια ναυτική δύναμη, είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο Δίκαιο της Θάλασσας, όπως αυτό αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Προσφάτως υπογράψαμε, ύστερα από πολλά χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων, συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο, και συμφωνήσαμε με την Αλβανία να παραπέμψουμε το ζήτημα της οριοθέτησης στο Διεθνές Δικαστήριο.

Αυτή θεωρώ πως είναι η καλύτερη απόδειξη πως οι διαφωνίες σχετικά με τις οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ανεξαρτήτως του πόσο περίπλοκες και μακροχρόνιες είναι, μπορούν να επιλυθούν, εφόσον συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το μόνο διαθέσιμο πλαίσιο είναι αυτό του Δικαίου της Θάλασσας.

Αυτή η στάση ορίζει και την προσέγγισή μας όσον αφορά στην Τουρκία. Πάντα υποστηρίζαμε την ανάγκη για ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας και για συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας που γειτονεύουν. Αυτό που συνέβη πέρυσι, όταν η Άγκυρα δημιούργησε κλίμα έντασης, αχρείαστα και δίχως να προκληθεί, απειλώντας με σύγκρουση μεταξύ δύο συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η επιθετική της στάση στο συγκεκριμένο θέμα υπονομεύει τις προοπτικές για μια αμοιβαία επωφελή σχέση, και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Επιπροσθέτως, καθιστά τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη αρκετά πιο περίπλοκη.

Θα ήθελα να καταστήσω απολύτως σαφές ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ολόκληρη την επικράτειά μας, στη στεριά, στη θάλασσα και στον εναέριο χώρο μας. Ταυτόχρονα, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσω την προσπάθεια προσέγγισης με την Τουρκία για τη διερεύνηση οδών συνεργασίας.

Έχω ένα όραμα για την Ανατολική Μεσόγειο: Αντί να συνεχίσουμε τις διαμάχες του προηγούμενου αιώνα για τους υδρογονάνθρακες -ένα αγαθό που χάνει την αξία του- θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε ενάντια στους νέους κοινούς εχθρούς. Την κλιματική κρίση, η οποία επηρεάζει εξίσου τις δύο χώρες μας. Αλλά και την απειλή της παράνομης μετανάστευσης, όπου η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει συνεργαζόμενη με εμάς προκειμένου να εξαλείψουμε τα παράνομα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται την απόγνωση ευάλωτων ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλά που οι δυο χώρες μας μπορούν να κάνουν από κοινού. Είμαστε προορισμένοι από την ιστορία και τη γεωγραφία να συνυπάρχουμε. Είναι προς το κοινό μας συμφέρον να το κάνουμε με τρόπο ειρηνικό και με στόχο την ευημερία.

Κυρίες και κύριοι,

Το ζήτημα για το οποίο είμαι λιγότερο αισιόδοξος είναι το Κυπριακό.

Είναι, πράγματι, θλιβερό ότι η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί σειρά ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ αυτών τα ψηφίσματα 541 και 550, και επιμένει στη στρατιωτικοποίηση του νησιού. Συνεχίζει την παραβίαση των θαλάσσιων ζωνών και του εναέριου χώρου της Κύπρου και παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη στήριξη των προσπαθειών υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων -το συντομότερο δυνατό- που θα αποσκοπούν στην επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό.

Η λύση αυτή μπορεί να βρεθεί μόνο στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία μιλούν για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απολύτως απαράδεκτη.

Στην άμεση γειτονιά μας, η Λιβύη συνεχίζει να υποφέρει από τις καταστροφικές συνέπειες ενός δεκαετούς εμφύλιου πολέμου. Ο λαός της Λιβύης αξίζει ένα ειρηνικό μέλλον, όπου η μοίρα του θα είναι στα δικά του χέρια, χωρίς την παρουσία ξένων στρατευμάτων, μισθοφόρων και ξένων μαχητών.

Οι Λίβυοι θέλουν να έχουν το δικαίωμα να μπορούν να εκλέγουν ελεύθερα τη δική τους κυβέρνηση, χωρίς ξένη παρέμβαση. Τους στηρίζουμε. Και στηρίζουμε το αίτημά τους για απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου του 2021. Και εκτιμούμε το έργο των Ηνωμένων Εθνών και του Ειδικού Απεσταλμένου Jan Kubis.

Θα ήθελα να αναφερθώ εν συντομία και στο ζήτημα των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ελλάδα ήταν πάντα ενεργός υποστηρικτής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, ως ένα όχημα για μεγαλύτερη ευημερία και ένα σταθερό και δημοκρατικό μέλλον για την περιοχή.

Από την υιοθέτηση της “Ατζέντας της Θεσσαλονίκης” το 2003, αυτή η ευρωπαϊκή προοπτική έγινε η κινητήριος δύναμη για μεταρρυθμίσεις, εκδημοκρατισμό και αλλαγή. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει επίσης κόπωση και απογοήτευση. Δεκαοχτώ χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη Σύνοδο αυτή για να κάνουμε ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός. Είναι καιρός η ΕΕ να το πράξει.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα πιστεύει στην πολυμερή προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις περίπλοκες, παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Είμαι όμως παράλληλα και ένας σταθερός υποστηρικτής της απόλυτης ανάγκης για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι και ικανοί, ως Ευρωπαίοι, να κάνουμε περισσότερα πράγματα μόνοι μας. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος των διατλαντικών δεσμών μας.

Αν μη τι άλλο, μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ. Θα αναγκάσει ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν ζητήματα διαλειτουργικότητας και πενιχρών αμυντικών προϋπολογισμών. Θα επιταχύνει τη συνεργασία μας σε ζητήματα του κυβερνοχώρου αλλά και του διαστήματος.

Αν η Ευρώπη φιλοδοξεί να είναι όχι μόνο μια οικονομική, αλλά και μια γεωπολιτική υπερδύναμη, είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρά αυτή η συζήτηση. Και οι χώρες που είναι περισσότερο διατεθειμένες να προχωρήσουν μπορούν να το κάνουν με ταχύτερο ρυθμό.

Τα στρατηγικά μας συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Σαχέλ μας αναγκάζουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με μια ανανεωμένη αίσθηση επείγοντος. Γιατί θα υπάρξουν αποστολές όπου το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα είναι παρόντα. Αλλά θα πρέπει να είναι παρούσα η ΕΕ.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να κλείσω με αυτό.

Nωρίτερα αυτή τη χρονιά, στις 25 Μαρτίου, η Ελλάδα γιόρτασε την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για ελευθερία, αξιοπρέπεια και τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Και νίκησαν, παρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους, γιατί έκαναν το σωστό για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι εξίσου σημαντικές: 6.000 χρόνια πολιτισμού και το μέλλον όλων των γενεών που θα έρθουν ακουμπά στις δικές μας πλάτες.

Με όπλα μας τη δύναμη της λογικής και της επιστήμης, και με την αποφασιστικότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, είμαι πεπεισμένος ότι και εμείς θα κάνουμε το σωστό. Για εμάς, για τα παιδιά μας και για το μέλλον αυτού του εύθραυστου αλλά όμορφου μπλε πλανήτη που η ανθρωπότητα αποκαλεί σπίτι της.

Σας ευχαριστώ πολύ.





Μόλις 10 μαθητές στο Γαλάτσι έκαναν κατάληψη αφήνοντας τους υπόλοιπους έξω


 

Ούτε μία εβδομάδα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και σε ορισμένα σχολεία ξεκίνησε η αθλιότητα των καταλήψεων. Το χειρότερο είναι ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν παίρνουν άμεσα μέτρα αφήνοντας τα σχολεία στο έλεος της μειοψηφίας και σε βάρος των μαθητών που θέλουν να κάνουν μάθημα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ασυδοσίας της μειοψηφίας, συνέβη στο Γαλάτσι από μόλις 4 μαθητές με την άμεση αντίδραση όμως του διευθυντή. 

Κλειστή με λουκέτο βρήκαν την πόρτα του σχολείου τους το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, καθώς μόλις 4 μαθητές από τη Β’ και τη Γ’ τάξη που ηγούνταν μαζί με άλλους 6 υποστηρικτές τους είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κατάληψη με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Άμεσα ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κάπουας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο καθώς και την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι ανοικτά τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα, και σίγουρα δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον διευθυντή μετέβη στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα εισόδου και αποσύροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί ενώ εντός του σχολείου, βρίσκονταν μόλις 4 μαθητές. 

«Ήταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω» λέει στην «Κ» ο κ. Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι «τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ήταν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία». 

Κατα τη διάρκεια της επιχείρησης ανοίγματος της πόρτας δεν έγιναν κάποιες φθορές, ούτε υπήρξαν αντιδράσεις. «Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα» τονίζει ο δήμαρχος της πόλης. 




15 Μήνες με αναστολή η ποινή στον αμετανόητο αρνητή πατέρα

 


Συνέχισε τα καραγκιοζιλίκια ο 37χρονος αρνητής πατέρας και κρίθηκε ένοχος με ποινή φυλάκισης 15 μήνες με 3ετη αναστολή.

Ο  κατηγορούμενος μάλιστα δίνοντας σώου αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο και αποχώρησε.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία του αυτοφώρου, στον 37χρονο επικίνδυνο και αμετανόητο αρνητή επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ από τους αστυνομικούς για μη χρήση μάσκας.

Η δηλώσεις καραγκιοζιλίκι του αρνητή :







Ψηφιακά και γρήγορα οι Ιατρικές βεβαιώσεις

 


Ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, γίνεται πλέον η έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων.  Τη νέα υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ που παρέχει πλέον ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, την έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων, παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις αποτελούν την επίσημη πιστοποίηση από τον ιατρό ότι ένας πολίτης μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα η βεβαίωση να εκδίδεται για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τον ιατρό κάθε πολίτη.

Ο έλεγχος γνησιότητας των ιατρικών βεβαιώσεων από τους φορείς στους οποίους απευθύνεται γίνεται μέσω του myhealth.gov.gr/verify.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις εκδίδονται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την οποία έχουμε επεκτείνει υλοποιώντας την άυλη συνταγογράφηση. Οι βεβαιώσεις εμφανίζονται στην εφαρμογή myhealth που αποτελεί πρόπλασμα για τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο, ένα οικοδόμημα που θα δούμε να υλοποιείται μέσα στους επόμενους μήνες




3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό

 


"Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα  διαθέσιμα μέσα, ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν", αναφέρει η κυβέρνηση.

 Και συνεχίζει "Αυτό, όμως, όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη σημασία όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμβολιασμών.

Μέχρι σήμερα παραπάνω από 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι.

Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4  συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό.

Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν δια μαγείας:

Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα.

Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν.

Πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Παρά την αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες.

Δουλέψαμε  για την επιτυχία αυτή  και σήμερα είμαστε ευγνώμονες  τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού".



Επωφελής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ



Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη της και τη μετεξέλιξή της σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στο χώρο της ενέργειας. Μετά την οικονομική της εξυγίανση, τον λειτουργικό της εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, η ΔΕΗ συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους άνω των 2,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του εσόδου από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ) που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε δύο αναπτυξιακές κινήσεις:

Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και

Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, θα αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, θα περιορίσει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Παράλληλα, παράγοντας η ίδια φθηνότερο ρεύμα θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις. Και όλα αυτά αντλώντας κεφάλαια από την αγορά, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ή το Κράτος, ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, ούτε μέσω των τιμολογίων, ούτε μέσω του προϋπολογισμού. Μπαίνει έτσι σε μια νέα «πράσινη» εποχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παράγοντας φθηνότερο ρεύμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις.



Δυναμική η ανάπτυξη της οικονομίας μας

 


Η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας μας δικαιώνει τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης. Αυτό επιβεβαιώνουν στοιχεία, εκθέσεις αξιολόγησης και κυρίως τα αποτελέσματα που βλέπουν στο εισόδημα, αλλά και στη διαφορά των υποχρεώσεων που πληρώνουν σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, οι πολίτες. 

Διαπιστώνεται τώρα από την ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρώτο επτάμηνο 2021 η συνολική αξία των εξαγωγών έφτασε τα 22,11 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24,7% έναντι του αντίστοιχου επταμήνου το 2020.

Διαπιστώνεται, επίσης, ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο 2021, οι καθαρές εισροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Θα αναρωτιέται κανείς, αν αυτές οι επιδόσεις αφορούν λίγους ή κάποιους. Η απάντηση είναι ότι μας αφορούν όλους. 


Αφορούν τους εργαζόμενους στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που αύξησαν το τζίρο και τις θέσεις εργασίας.

Αφορούν γεωργικούς συνεταιρισμούς σε όλη τη χώρα που είδαν τις εμπορικές τους συμφωνίες να πολλαπλασιάζονται.

Αφορούν τους επιχειρηματίες της εστίασης, τους εμπόρους, τους λιανεμπόρους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, που είδαν τη δουλειά τους να αυξάνεται.

Αφορά τα νοικοκυριά -όλα τα νοικοκυριά- που είδαν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 5,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως, όλους μας αφορά το γεγονός ότι η πολιτική μας -η πολιτική των μεταρρυθμίσεων- είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε 46.000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες είχαμε το 2019 και 71.700 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το 2019,

Την ίδια στιγμή η 11η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών προβαίνει σε σειρά θετικών επισημάνσεων για την ελληνική οικονομία. Ανάμεσα στα άλλα:


Διαπιστώνει ότι η οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη ταχύτερα του αναμενομένου, παρόλο που η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας έγινε αργότερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί στην προηγούμενη Έκθεση Αξιολόγησης.

Υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και κάνει αναφορές στα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

Αναγνωρίζει ότι η Κυβέρνηση συνέχισε, με καλό ρυθμό, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς.

Αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες επενδύσεις.

Επιβεβαιώνει ότι η επίπτωση της πανδημίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, με αιχμή την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, την παροχή δεύτερης ευκαιρίας και τα προγράμματα «Γέφυρα».

Τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.