Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Απειλούν sites και blogs αλληλέγγυοι επειδή αναφέρθηκαν στην είδηση ότι Σύριοι κακοποίησαν βρέφος



Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους απειλούν όσα site και blogs αναφέρθηκαν στην είδηση ότι Σύριοι κακοποίησαν βρέφος.

Οι δηλώσεις του Ιατροδικαστή κ. Μπουζάνη για βιασμό παράφυση του βρέφους και οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση δεν άρεσαν σε κάποιους που θίχτηκαν Σύριοι πρόσφυγες.

Ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά είδε «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία».

Έκανε και πάλι λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

 Ο εισαγγελέας ανηλίκων, που προΐσταται της έρευνας, πήρε -νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας- στα χέρια του όλα τα στοιχεία. Συνέχισε, όμως, να ζητά από τις αστυνομικές Αρχές και νέες καταθέσεις.

Διαπίστωσε ότι η μητέρα του μωρού είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι, λόγω της σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε το παιδί, ακολουθούσε μία συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υπόθετου, όπως ακριβώς της είχαν πει οι γιατροί.

Ο ιατροδικαστής, που έκανε τη νεκροτομή, υποστήριξε ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη και ότι το 11 μηνών παιδάκι έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Τελικά «Μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις...» σύμφωνα με το συμπέρασμα των ιατροδικαστών  και οι γονείς του άτυχου βρέφους επιστρέφουν σπίτι τους.

Νωρίτερα, κατάθεση στην Ασφάλεια είχε δώσει ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος ανέφερε ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή. Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Πάντως ένας εκ των τριών ιατροδικαστών είχε δηλώσει ότι στο σώμα του βρέφους βρέθηκαν κακώσεις που παρέπεμπαν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση.

Όσο αφορά τις απειλές τον λόγο έχει το ηλεκτρονικό έγκλημα.


Αρνήθηκε να πάει ο προστατευόμενος μάρτυρας Σαράφης – Διετάχθη βίαιη προσαγωγή



Αρχίζουν να κρύβονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να μην θέλουν να καταθέσουν τα όσα τους είπανε να καταθέσουν.

Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» προκειμένου να εξεταστεί από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής διέταξε ο εισαγγελέας, μετά την άρνησή του να μεταβεί στην ΓΑΔΑ.


Η ντροπή της Κρήτης με τις ευλογίες του καθεστωτικού Τσίπρα απειλεί για ακροαριστερή χούντα!!



Κανονικά σε ένα σοβαρό κόμμα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν διαγράψει τον επικίνδυνο ακροαριστερό Παύλο Πολάκη και θα τους είχαν δώσει χαρτί πολιτικών φρονημάτων για να ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση του Ρουβίκωνα.

Θρασύτατος και προκλητικός καρφώνει τον Αλέξη Τσίπρα επινοώντας ότι αυτό που καταλάβαμε όλοι οι Έλληνες δηλαδή την καθεστωτική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «τη δεύτερη φορά πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» είναι αυτό που καταλάβαμε δηλαδή ακροαριστερή χούντα.

Απειλώντας φασιστικά, αφού παραθέτει φωτογραφίες με αρμούς... πλακιδίων και πέτρας και αφού επιτίθεται στον Γιάννη Στουρνάρα, γράφει: «Λυσσάξατε παπαγάλοι των ΜΜΕ και του συστήματος της διαπλοκής... Τρέμει το κατωσαγονο σας.... Η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ... Το μάθημα το πήραμε!!!».

Επειδή ρωτήσαμε η πλειοψηφία των Ελλήνων λέει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Παύλο Πολάκη "ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ"!!!!


Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση Πλεύρη


Απορρίφθηκε το αίτημα του  Παπαγγελόπουλου να μπλοκάρει την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική.

Ο Παπαγγελόπουλος μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα κατέθεσε νέο αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη υποστηρίζοντας ότι ήταν συνήγορος στο δικαστήριο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η προανακριτική συνεδρίασε και πάλι εκτάκτως και όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ που όπως ήταν αναμενόμενο αποχώρησε καταψήφισαν το αίτημα εξαίρεσης του Θανάση Πλεύρη.

Έτσι, η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» θα γίνει όπως είχε προγραμματισθεί.


Πραξικόπημα στην Τουρκία «βλέπει» αμερικανικό think tank



Μαζικές συλλήψεις Γκιουλενιστών. Πάνω από 700 εντάλματα. Οι περισσότεροι είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί! «Βράζει» ο Τουρκικός Τύπος.

Η έκθεση ενός αμερικανικού think tank για την Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην γειτονική χώρα αφού η έκθεση μιλάει για πιθανό πραξικόπημα.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από το RAND Corporation για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού και υποστηρίζει ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να διώξει εκατοντάδες αξιωματικούς από το στράτευμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κόλπους του τουρκικού στρατού.

«Μεσαίας κλίμακας στελέχη του στρατού είναι πολύ ενοχλημένα με την ηγεσία τους και ανησυχούν ότι θα εκδιωχθούν κι εκείνοι με συνοπτικές διαδικασίες από το στράτευμα», αναφέρει η έκθεση.

Και προσθέτει: «Αυτή η δυσαρέσκεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα προσπάθεια πραξικοπήματος και αυτή την απειλή την έχει λάβει υπόψιν του σοβαρά ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν», αναφέρει επίσης.

Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, γίνονται συνεχείς συσκέψεις για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος αλλά η αίσθηση στην Άγκυρα είναι ότι ακόμα είμαστε σε επίπεδο φημών.

Ο Τουρκικός Τύπος πάντως έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την απειλή αυτή και κάποιοι αρθρογράφοι δεν μασούν τα λόγια τους και υποστηρίζουν ότι ένα πραξικόπημα είναι στα σκαριά.

Ο Hasan Basri Yalcin, αρθρογράφος στην εφημερίδα Sabah έγραψε την Δευτέρα ότι η έκθεση πρέπει να ληφθεί πολύ σοαβρά υπόψιν αφού το συγκεκριμένο think tank λειτουργεί μέσω του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας. Μην εκπλαγείτε αν γίνει απόπειρα πραξικοπήματος», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο Yusuf Kaplan, αρθρογράφος στην Yeni Safak προέβλεψε ότι αντί οι τουρκικές αρχές να ασχολούνται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, το επόμενο πραξικόπημα θα γίνει από Κεμαλιστές μέσα στον στρατό.

Οι τουρκικές αρχές πάντως μάλλον έχουν πάρει στα σοβαρά όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος σχεδόν 700 προσώπων ως ύποπτων για σχέσεις με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι εξύφανε μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ερευνητές αναζητούν 695 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 159 εξ αυτών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Αυτά τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο πολλών ερευνών σε όλη την Τουρκία.

Στην Άγκυρα, η εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη 467 προσώπων ως ύποπτων ότι οργάνωσαν απάτες στη διάρκεια διαγωνισμού της αστυνομίας το 2009 για να ευνοήσουν την ανάδειξη συμπαθούντων του Γκιουλέν σε θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο.


Με πληροφορίες από Middleeasteye.net
newsit.gr


Έρχονται 36.546 προσλήψεις



Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τις 36.546 έφθασαν τα αιτήματα για προσλήψεις που υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών από υπουργεία, δήμους και φορείς του δημόσιου τομέα για το 2020, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί 19.463 νέες προσλήψεις, από εγκρίσεις που έχουν ήδη δοθεί, έναντι 20.531 αποχωρήσεων τα δύο προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, οι νέες προσλήψεις αφορούν:

– 12.063 θέσεις σε υπουργεία, δήμους και φορείς, με βάση εγκρίσεις προηγούμενων ετών, το σχέδιο των προσλήψεων του 2020 και 400 εργαζόμενους για το μεταναστευτικό.

– 2.900 θέσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των δήμων, για το οποίο, όπως αναφέρεται, «έχουν προκύψει ορισμένα θέματα σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 91 του Ν. 4583/2018 και πρέπει να οριστικοποιηθούν και να υλοποιηθούν πριν από την πρόσκληση».

– 4.500 θέσεις εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές προκηρύξεις και ολοκληρώνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.
Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν:

– Αλλες 4.500 θέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που προκηρύχθηκαν το 2019 και οι τελικές λίστες διορισμού θα έχουν δημοσιευτεί μέχρι το τέλος Μαρτίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από το ΑΣΕΠ.

– Οι 8.166 προσλήψεις της 3Κ/2018 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες εκκρεμεί η ανάληψη υπηρεσίας.

– Οι 6.630 προσλήψεις του 2019 που έγιναν βάσει εγκρίσεων προηγουμένων ετών, συν οι 1.500 ειδικοί φρουροί που προσλήφθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

Στις 672.022 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων

Ο συνολικός αριθμός του τακτικού προσωπικού που απασχολείτο στο Δημόσιο τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ανήλθε σε 572.324 (έναντι 565.324 τον Δεκέμβριο 2018), ενώ ο αριθμός των εκτάκτων (ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, ωρομίσθιοι) έφθανε τις 99.698 (έναντι 92.554 τον Δεκέμβριο 2018 και 105.615 τον Μάιο 2018).


Κέντρο επιχειρήσεων στη Συγγρού στήνει η ΕΛ.ΑΣ. για τις ταυτότητες



Στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού 288, πρόκειται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και των διαβατηρίων. Πρόκειται για το κτίριο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο σήμερα στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες της, αλλά και το σούπερ μάρκετ των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και λοιπών δημοσίων φορέων. Παλαιότερα, το κτίριο αυτό χρησίμευε ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινούμενων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στους χώρους του στάθμευαν οι αύρες της αστυνομίας.

Παράλληλα με την κύρια εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) που θα βρίσκεται επί της οδού Συγγρού, αναμένεται να δημιουργηθεί μια δευτερεύουσα υποδομή (disaster recovery center) στο Μαρκόπουλο Αττικής. Πρόκειται για την εφεδρική υποδομή, η λειτουργία της οποίας θα ενεργοποιείται σε περίπτωση έκτακτης αδυναμίας (π.χ. σεισμός, πυρκαγιά κ.λπ.) να λειτουργήσει η κύρια υποδομή επί της Λ. Συγγρού 288.

Πηγές κοντά στον σχετικό διαγωνισμό της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι μόνον η διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου που θα υποδεχθεί το ΟΠΣΕΑ, θα απαιτήσει περί τα 5 έως 10 εκατ. ευρώ. Αναφέρονται δε αποκλειστικά στα έργα πολιτικού μηχανικού και όχι στα έργα εγκατάστασης του εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ή του ειδικού εκτυπωτικού μηχανισμού στον οποίο θα τυπωθούν οι νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια. Η εταιρεία που θα αναλάβει τη μελέτη του έργου της διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του ΟΠΣΕΑ, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, θα πρέπει να αποτελεί μελετητικό γραφείο με πτυχίο Δ΄ ή Ε΄ τάξης.

Η διαμόρφωση των χώρων που πρόκειται να γίνει θα προσφέρει υψηλή διασφάλιση από έκτακτα περιστατικά (πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.), ενώ η πρόσβαση των ατόμων θα γίνεται μόνον μέσω υποδομής προσωποποίησης του επισκέπτη. Φυσικά ο ανάδοχος του έργου θα εγκαταστήσει μαγνητικές πύλες μετάλλων, συσκευές X-Rays, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης κ.ά. Εν γένει αναμένεται να αλλάξει ριζικά ακόμη και η όψη του σημερινού γκρίζου κτιρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών έχει ως αποστολή τη συντήρηση και επισκευή του οπλισμού, των κτιρίων, των μεταφορικών μέσων, του τηλεπικοινωνιακού υλικού και λοιπών τεχνικών μέσων και γενικών εφοδίων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στους σκοπούς της διεύθυνσης περιλαμβάνεται η εκτέλεση όλων των εργασιών εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας που επιτρέπει ο τεχνικός εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, η ίδια διεύθυνση είναι αρμόδια για τη διαχείριση των χαρακτηρισθέντων ως πέραν οικονομικής εκμετάλλευσης (ΠΟΕ) μεταφορικών μέσων και τη μεταφορά προσωπικού, υλικών και εφοδίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα έργα πολιτικού μηχανικού αποτελούν μόνον ένα μικρό μέρος των έργων που θα υλοποιηθούν στο εσωτερικό του κτιρίου. Από το σύνολο της προϋπολογισθείσας δαπάνης των 415 εκατ. ευρώ (515 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ο εξοπλισμός πληροφορικής που θα υποστηρίξει το ΟΠΣΕΑ θα κοστίσει περί τα 20-30 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στα 70 έως 80 εκατ. ευρώ εκτιμάται το κόστος της εκτυπωτικής μηχανής, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 300 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) αφορούν το κόστος παροχής της υπηρεσίας εκτύπωσης των εντύπων ασφαλείας.

Προς παράταση η υποβολή των προσφορών

Ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2020. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι ήδη έχουν αποστείλει αιτήματα μετάθεσης της ημερομηνίας του έργου και δεν αποκλείεται η αναθέτουσα αρχή να δώσει την παράταση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση που προσανατολίζεται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι περίπου ένας μήνας.

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στην αγορά η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που επέβαλε στην προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού με στόχο τον αποκλεισμό ενδιαφερομένων αλλά και την αύξηση του κόστους. Παράγοντες που παρακολουθούν τη διαδικασία του διαγωνισμού, αναφέρονται σε διαστροφή της πραγματικότητας.

Η προκήρυξη καθιστά αναφανδόν δυσμενέστερο για τους ενδιαφερόμενους το έργο, καθώς στο ίδιο τίμημα προστέθηκε η υποδομή της ηλεκτρονικής υπογραφής, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο eIDAS, για όσους εκδώσουν τη νέα ταυτότητα (σε βάθος χρόνου για όλους τους Ελληνες). Μάλιστα, η προσθήκη αυτή έγινε με τη μορφή παραρτήματος, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η αρχική προκήρυξη, η οποία παρέμεινε ατόφια όπως είχε επί των ημερών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Επίσης άλλαξε η προδιαγραφή της φωτογραφίας, η οποία έγινε ευθύς εξαρχής έγχρωμη και όχι σε πέντε χρόνια, όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη. Και οι δύο προαναφερόμενες αλλαγές, αναμφιβόλως, γίνονται επ’ ωφελεία του ελληνικού Δημοσίου και εις βάρος των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων να αναλάβουν το έργο. Με άλλα λόγια, η αρχική προκήρυξη του έργου επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άφηνε υψηλότερα περιθώρια κέρδους στον ανάδοχο.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Kελί με τζακούζι βρέθηκε στον Κορυδαλλό


Μέχρι και τζακούζι είχε εντοπιστεί σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Νικολάου έκανε λόγο για περιστατικά που δε συνάδουν με το δωφρονιστικό σύστημα και περιέγραψε την πρώτη της εμπειρία, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της: «Η πρώτη μου εμπειρία ήταν κακή. (Βρήκα) έναν Κορυδαλλό που δεν έκλειναν τα κελιά ούτε μέρα ούτε νύχτα.  Οι κρατούμενοι είχαν αναλάβει τα ηνία των φυλακών. Τέσσερα χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλειναν τα κελιά. Το κουμάντο το έκαναν οι μαφίες των φυλακών. Παίζανε χαρτιά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτι και πολυτελείας γίνονταν. Ένα συγκεκριμένο κελί είχε και τζακούζι», αποκαλύπτοντας ότι το κελί ανήκε σε «βαρύ ποινικό» κρατούμενο.

Η κα Νικολάου δήλωσε ότι το τζακούζι ξηλώθηκε και από τον Αύγουστο τα κελιά το βράδυ κλειδώνουν κανονικά.

Σχετικά με τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, ανέφερε ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό αποτελεί φιλόδοξο στόχο.




Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili



Tη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αρωγός και θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στον τομέα της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και την ισχυρή επιθυμία για στενή συνεργασία με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili ανέφεραν:

Πρωθυπουργός: Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκεστε στην Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε, ο Τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα και έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για να βεβαιωθούμε ότι το τουριστικό μας προϊόν ακολουθεί τις τάσεις της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης διεθνώς. Πιστεύω ότι είναι, μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης, τις βέλτιστες πρακτικές και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε όσον αφορά τις κοινές μας προτεραιότητες. Είναι χαρά μας που βρίσκεστε εδώ.

Zurab Pololikashvili: Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία. Συγχαρητήρια για τον αριθμό των αφίξεων, για την ηγεσία που επιδεικνύετε στον τομέα της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης που είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη, για τον πλανήτη, για εμάς. Έχετε μια εξαιρετική ομάδα, είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που έχω αρχίσει να συνεργάζομαι με τον Υπουργό (Χάρη Θεοχάρη), τον νέο μου φίλο. Έχουμε πολύ ενδιαφέροντα project για τα οποία χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Είμαι βέβαιος ότι θα μας υποστηρίξετε. Σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας και αυτή είναι κρίσιμης σημασίας γιατί καθώς ταξιδεύουμε διαπιστώνουμε τη στήριξη και την προτεραιότητα που δίνεται στον τομέα του τουρισμού και θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό παράδειγμα καθώς μετά από όσα έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια και τις σημαντικές δυσκολίες που περάσατε, παραμείνατε ενωμένοι, με μεγάλη αντοχή, και είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία στο μέλλον δεν θα αφορά μόνο τις αφίξεις αλλά και τα έσοδα…

Πρωθυπουργός: Όπως ανέφερα και στον Υπουργό, δεν εστιάζουμε μόνο στον αριθμό των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα, χρειάζεται να εστιάσουμε και στο ύψος των εσόδων αλλά και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα όσον αφορά τις θάλασσές μας. Καθώς η Ελλάδα βγαίνει από αυτή την παρατεταμένη κρίση, έχουμε την ευκαρία να ενεργήσουμε αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά. Έχουμε ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε, υπάρχουν περιοχές της χώρας που είναι ουσιαστικά άγνωστες στους τουρίστες, όπως τα βουνά μας και πολλά τμήματα της ενδοχώρας, και υπάρχουν πολλά που μπορούμε ακόμη να κάνουμε για τη σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την τουριστική εμπειρία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρομαι πάρα πολύ και έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας με την UNWTO Tourism Academy για την ίδρυση του UNWTO International Center στην Αθήνα, με σκοπό τη μεταρρύθμιση των Σχολών Τουρισμού του Υπουργείου (δεξιότητες εκπαιδευομένων, κατάρτιση) και την ανάδειξή τους σε περιφερειακής εμβέλειας Κέντρα Τουριστικής Εκπαιδευτικής Αριστείας.

Παράλληλα, η χώρα μας θα διοργανώσει Master Classes σε συνεργασία με ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου στους τομείς του Marketing, της Διαχείρισης Δεδομένων και του Συνεδριακού Τουρισμού.

To 2021, η Ελλάδα θα διοργανώσει επενδυτικό Φόρουμ με θέμα τις επενδύσεις στον Τουρισμό ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενταθεί η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων με την ένταξη της θερμοκοιτίδας CapsuleT, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο δίκτυο Innovation Hub του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.


Οι ανατροπές σε εισφορές και εφάπαξ στο ασφαλιστικό- Παραδείγματα με αύξησεις σε συντάξεις



Με σημαντικές αυξήσεις που έρχονται να βάλουν φρένο στις επι 12ετία μειώσεις συντάξεων κατατέθηκε σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Αναλυτικότερα, οι βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνει καμία μείωση σύνταξης, είναι οι ακόλουθες:

-Αυξάνονται οι νέες κύριες συντάξεις

Με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και αναδρομικώς από 4 Οκτωβρίου 2019 θα αυξηθούν οι κύριες συντάξεις για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. Οσοι έχουν αποχωρήσει με 35ετία ή και περισσότερα έτη θα έχουν πιο αισθητή αύξηση ενώ πλέον στα 42 χρόνια ασφαλιστικού βίου τα ποσοστά αναπλήρωσης θα φτάνουν στο μέγιστο επίπεδο του 51%. Θα υπάρξουν 2 κατηγορίες ωφελουμένων από τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις. Η πρώτη κατηγορία είναι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που θα δουν άμεσα αυξήσεις στην τσέπη τους οι οποίες θα φτάσουν μέχρι τα 252 ευρώ. Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στις συντάξεις τους που θα συμψηφιστούν με την προσωπική διαφορά της σύνταξής τους. Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο των συνταξιούχων, ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ τούς δέσμευσε με την προσωπική διαφορά και ενέταξε τον όρο αυτό στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας. Ωστόσο, από 1-1-2023 θα υπάρξουν και νέοι ωφελούμενοι καθώς θα έχουμε και νέες – προβλεπόμενες εκ του νόμου – αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, οι οποίες θα ξεπεράσουν πλέον την – ήδη μειωμένη – προσωπική διαφορά.


-Αυξάνονται οι επικουρικές συντάξεις για όσους είχαν περικοπές το καλοκαίρι του 2016 επειδή είχαν τότε άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ. Πρόκειται για περίπου 300.000 συνταξιούχους που στο σύνολό τους είναι παλαιοί συνταξιούχοι, που είχαν δηλαδή συνταξιοδοτηθεί πριν από τις 12 Μαΐου του 2016 και προέρχονται κατά κύριο λόγο από 21 Ταμεία. Αυξήσεις θα δουν μισθωτοί του πρώην ΙΚΑ, δημόσιοι υπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες, εργαζόμενοι σε εταιρείες οινοποιίας, δημοτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι – συμβολαιογράφοι, ναυτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι ΕΤΒΑ και Εμπορικής, μηχανικοί κ.ά. Οι αυξήσεις των επικουρικών θα κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 196 ευρώ, ενώ μεσοσταθμικά θα είναι 99,57 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις καθώς και τα αναδρομικά για το διάστημα από 4 Οκτωβρίου θα καταβληθούν πριν από τον ερχόμενο Ιούνιο.

-Αλλάζει το σύστημα εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Το νέο σύστημα διαρθρώνεται εντελώς διαφορετικά από το προηγούμενο. Τα ποσά των εισφορών αποσυνδέονται πλήρως από τα χρόνια εργασίας, από τα δηλωθέντα στην Εφορία εισοδήματα αλλά και από το ύψος του κατώτατου μισθού. Οι 6 ασφαλιστικές κατηγορίες που διαμορφώνονται είναι ελεύθερης επιλογής από τον καθένα και μπορεί να την αλλάξει στην αρχή κάθε έτους ανάλογα με τον προγραμματισμό του. Οι ασφαλιστικές κατηγορίες θα οδηγούν σε συγκεκριμένα ύψη συντάξεων, τα οποία οι ασφαλισμένοι θα τα γνωρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου. Επίσης παρέχεται ειδική μέριμνα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους και, μάλιστα, με τον νέο ασφαλιστικό νόμο διευρύνεται όχι μόνο στους νέους επιστήμονες (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα), αλλά και σε κάθε νέο που αποφασίζει να δημιουργήσει την επιχείρησή του. Η ειδική μέριμνα έχει να κάνει με μειωμένες εισφορές που θα έχει ο νέος για τα πέντε πρώτα έτη. Μάλιστα, ο νέος νόμος δεν θα υποχρεώνει κανέναν ελεύθερο επαγγελματία, μετά την πενταετία, να δίνει πίσω τη διαφορά των μειωμένων εισφορών και της πρώτης ασφαλιστικής κατηγορίας, όπως τον υποχρέωνε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Οι εισφορές Ιανουαρίου των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών θα υπολογιστούν και θα πληρωθούν με το νέο σύστημα εισφορών. Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει για μία και μοναδική φορά, μέχρι τις 12 Μαρτίου. Ηδη, ο e-ΕΦΚΑ ετοιμάζει τα σχετικά ειδοποιητήρια, που θα σταλούν, μετά την ψήφιση του νόμου. Στη νέα πλατφόρμα θα διακρίνονται δύο τίτλοι: «ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ», καθώς όλη η δομή της νέας ασφαλιστικής αλλαγής για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να συμφέρει όλους να επιλέγουν υψηλότερη κατηγορία για πολύ υψηλότερη σύνταξη.

- Μειώνονται οι προϋποθέσεις για τον απαιτούμενο χρόνο των μισθωτών και των μη μισθωτών για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών υγειονομικής περίθαλψης. Ασφαλιστική ικανότητα είναι το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ κ.τ.λ. Ειδικότερα με το νέο νομοσχέδιο μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας από 75 ημέρες για τον μισθωτό σε 50 ημέρες και για τον μη μισθωτό από 3 μήνες σε 2 μήνες, για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών υγειονομικής περίθαλψης.

- Παρέχεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα πριν, να υπαχθούν στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, νοητής κεφαλαιοποίησης NDC. Το δικαίωμα της προαιρετικής τους υπαγωγής θα συνδυάζεται με την πλήρη εναρμόνιση όσων είχαν υποχρέωση να υπαχθούν.

- Πλέον όσοι συνταξιούχοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα θέλουν να εργαστούν θα μπορούν να το κάνουν και να λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους. Παράλληλα θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους. Οσον αφορά τους συνταξιούχους που θα θελήσουν να εργαστούν στον στενό δημόσιο τομέα, μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους θα μπορούν να λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους. Σε άλλη περίπτωση, η παρακράτηση της σύνταξής τους θα είναι στο 100%. Τέλος, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο αγρότης συνταξιούχος (σε όλα τα συναφή επαγγέλματα του πρωτογενούς τομέα) θα μπορεί να εργάζεται και να λαμβάνει το 100% της σύνταξής του.

-Ανοίγει ο δρόμος επιτάχυνσης απονομής συντάξεων στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης. Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, μειώνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης από 1.500 σε 1.000.

- Στα θέματα της παράλληλης ασφάλισης, οποιοσδήποτε μισθωτός – που παράλληλα έχει επιχειρηματική δραστηριότητα – με μεικτό μισθό 934 ευρώ, καλύπτει τα 252 ευρώ, που αντιστοιχούν στη 2η ασφαλιστική κατηγορία των αυτοαπασχολουμένων και εκπληρώνει πλήρως τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

- Για πρώτη φορά, δημιουργείται ενιαίος κανόνας απονομής εφάπαξ για όλους. Καταργείται ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για θεμελίωση αυτοτελούς δικαιώματος εφάπαξ παροχής και προκρίνεται η ενιαία αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων, ενώ απλοποιείται και η διαδικασία απονομής τής εν λόγω παροχής.

- Καταργείται η υποχρέωση ασφάλισης για το μπλοκάκι στην περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός. Η πλήρης απαλλαγή για τους παραλλήλως απασχολουμένους θα ισχύει για όσους καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 252 ευρώ.

Παραδείγματα

Βασικοί ωφελημένοι όσοι εργάστηκαν πάνω από 30 χρόνια. 

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που συνταξιοδοτήθηκε το 2018 με μισθό 1600 ευρώ. Με 36 χρόνια ασφάλισης σήμερα λαμβάνει 950 ευρώ, ενώ η νέα σύνταξη του κατά 71 ευρώ στα 1021 ευρώ. 

Αν έχει εργαστεί 40 χρόνια από 1069 ευρώ η σύνταξη του θα πάει στα 1184 (115 ευρώ αύξηση).

Στην περίπτωση των επικουρικών συντάξεων θα υπάρχει αύξηση από 5 – 200 ευρώ δηλαδή μέση αύξηση περίπου 99,5 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα οι επικουρικές που αυξάνονται είναι:

IKA έως 160 ευρώ
ΝΑΤ έως 180 ευρώ
Τράπεζες έως 200 ευρώ

Αναδρομική καταβολή οφειλών : Συνολική επιστροφή 1000 έως 1200 ευρώ.


Πηγή: skai.gr




Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών που με ποδήλατο μοίραζε τις δόσεις στο κέντρο της Αθήνας


Εντοπίστηκε να περιτριγυρίζεται από χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς επιχείρησε να διαφύγει με ποδήλατο.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, χθες (Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020), στην συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μενάνδρου συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 21χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα:

(4) συσκευασίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε μανίκι της μπλούζας του,
(5) συσκευασίες ηρωίνη στη φόδρα της τσάντας του,
(9) συσκευασίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε ειδικά προστατευτικά αυτιών για το κρύο,
(20) συσκευασίες ηρωίνη στο εσωτερικό μετασχηματιστή φορτιστή κινητού τηλεφώνου.
Συνολικά στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (30,7) γραμμάρια ηρωίνης, (11,5) γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης καθώς και χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να περιτριγυρίζεται από χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς επιχείρησε να διαφύγει με ποδήλατο.

Επιπλέον συνελήφθησαν:

(5) άτομα, (3) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί στις οδούς Μενάνδρου και Ξούθου καθώς και στην πλατεία Τράιμπερ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι όποιοι βρήκαν και κατάσχεσαν στην κατοχή τους μικροποσότητες ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, καθώς ναρκωτικό δισκίο, και
(2) αλλοδαποί στην πλατεία Εξαρχείων από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αλλοδαπών Αττικής, οι όποιοι βρήκαν και κατάσχεσαν στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (2) κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ.
Στις παραπάνω περιπτώσεις προσήχθησαν άλλα (46) άτομα, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγηθήκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές

Οι ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται.

Φωτογραφίες από την 1η περίπτωση









Κάνουν απεργία οι εργατοπατέρες ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που θα καταργηθεί!!



Εκτός λειτουργίας ηλεκτρικός, μετρό, τραμ, λεωφορεία, ΟΣΕ και τον Προαστικό.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, προκαλώντας χάος στους δρόμους και μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία στους εργαζόμενους που πρέπει να μεταβούν στις εργασίες τους για να ζητήσουν να καταργηθεί ένας νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργηθεί.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των μεταφορών, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη, με βασικό αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την ψήφιση νέου ασφαλιστικού.

Εννοείται ότι αυτή η απεργία δεν έχει κανένα νόημα αφού ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως έχει πει επανειλημμένα η κυβέρνηση θα καταργηθεί, και έχει κατατεθεί στην βουλή νέο ασφαλιστικό που αντιδρούν και γιαυτό.

Η κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αναφέρθηκε σε «αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής» και για «αντιπολιτευτικές ενέργειες από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.




Οι Σύριοι πατέρας και ξάδελφος βίαζαν παραφύση το 11 μηνών παιδάκι



Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ακουγόταν πολύ συχνά κλάμα του μωρού

Το πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, είχε υποστεί σeξουαλική κακοποίηση και παραφύση σοκάρει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πατέρας του παιδιού και ο ξάδελφός του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι της οικογένειας, όταν έχασε τη ζωή του το κοριτσάκι, προσήχθησαν και ανακρίνονται.

Μάλιστα, μετά τη διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο, ελήφθη και από τους δύο γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει εξέταση DNA.

Ο ιατροδικαστής κ. Μπουζάνης, που διενήργησε τη νεκροτομή στο άτυχο κοριτσάκι αποκάλυψε ότι βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και παραφύση, κάτι που είχε διαπιστωθεί από χτες και μακροσκοπικά.

Η μητέρα του βρέφους, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια του θανάτου, όπως είπε ο ιατροδικαστής, δεν διευκρινίστηκαν και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η οικογένεια των Σύρων διαμένει σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Από προχθές φιλοξενείτο στο σπίτι ακόμη ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, (ο άνδρας είναι μακρινός εξάδελφος του πατέρα), που είχαν έλθει από τη Θεσσαλονίκη.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.