Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Βρέθηκε σφαίρα στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα



Η αστυνομία αναφέρει ότι υπάλληλος τη χρηματιστηριακής κάλεσε στο «100» και ενημέρωσε ότι αντιλήφθηκε μία τρύπα στο τζάμι.

Το γραφείο της χρηματιστηριακής εταιρίας βρίσκεται στον 4ο όροφο, ακριβώς κάτω από την πρεσβεία του Μεξικό που βρίσκεται στον 5ο, στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14 στο Κολωνάκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς θα εξεταστεί το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Πριν λίγες ημέρες στις 29 Ιουνίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας, δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο που έγραφε «Μεξικό, η χώρα που γδέρνεται μέχρι να ματώσει».


Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο




Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προ- καταγραφής των αιτημάτων για διεθνή προστασία στην ηπειρωτική Ελλάδα από την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η οποία είχε ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για Άσυλο (EASO).

Για τις ανάγκες της προ-καταγραφής είχαν τεθεί σε προσωρινή λειτουργία ειδικά κέντρα με στόχο τη χορήγηση καρτών αιτούντων άσυλο σε χιλιάδες άτομα.

Η απόκτηση της κάρτας επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να διαμείνουν νόμιμα στη χώρα και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία προ-καταγραφής θα ενημερωθούν σύντομα από την Υπηρεσία Ασύλου για την ημερομηνία και το χώρο, όπου θα μπορέσουν να υποβάλουν το αίτημά τους, μεταξύ άλλων και για την οικογενειακή επανένωση ή μετεγκατάσταση.

Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά

Σύμφωνα με την πρώιμη ανάλυση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν κατά την προ-καταγραφή μεταξύ 9 Ιουνίου και 5 Ιουλίου από ένα σύνολο 20.100 ατόμων, τουλάχιστον το 48% ήταν παιδιά με 690 από αυτά να έχουν φτάσει ασυνόδευτα στην Ελλάδα.


Από τα παιδιά αυτά, το μεγαλύτερο μέρος ανήκε στην ηλικιακή ομάδα των 15-17 ετών (75%), ενώ το 19% ανήκε στην ηλικιακή ομάδα των 10-14 ετών.


Ως προς τη χώρα προέλευσης, περισσότερα από τα μισά παιδιά, που κατέφθασαν στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύονται από ενήλικα, κατάγονται από το Αφγανιστάν (51%). Το 33% εκ των 690 ασυνόδευτων παιδιών προέρχεται από τη Συρία και το 13% από το Ιράκ.


Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Υπηρεσία Ασύλου, τουλάχιστον 2.143 άτομα που αιτούνται άσυλο ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με το 16% να είναι έγκυες ή σε περίοδο λοχείας γυναίκες.


Από τα 20.100 άτομα το 56% ήταν άνδρες και το 44% γυναίκες.



Πηγή : kathimerini.gr


Συνελήφθη αστυνομικός για ξυλοδαρμό ανηλίκων




Πρόκειται για 27χρονο Αρχιφύλακα που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής. Τι υποστηρίζουν οι δύο ανήλικοι Ρουμάνοι. Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του.

Για σωματικές βλάβες σε βάρος δύο ανήλικων αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, κατηγορείται ένας Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 27χρονου Αρχιφύλακα, μετά από σχετική καταγγελία των ανήλικων και των γονέων τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το μεσημέρι της Κυριακής, κατά την παραμονή τους σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, όπου είχαν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων, δέχθηκαν χτυπήματα από τον αστυνομικό.

Ο 27χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης αφέθηκε ελεύθερος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή : antenna.gr


Μητσοτάκης : Στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια υπό κατάληψη




Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων, Πρόεδρο Ν.Δ. για το τεράστιο θέμα της ανομίας που επικρατεί στην χώρα εδώ και πολλούς μήνες και ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 Μετά τη συνάντηση τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι  μόνο στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια, τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη.

Ο κύριος Μητσοτάκης είπε : 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, τα φαινόμενα ανομίας, ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Είχαμε στη Θεσσαλονίκη το αδιανόητο περιστατικό της κατάληψης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από μια μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών με πολύ σημαντικές ζημιές στη δημόσια περιουσίας και το πρωτοφανές συμβάν εισβολής αντιεξουσιαστών μέσα σε μια Εκκλησία, οι οποίοι διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία. Μόνο στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια, τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Και με την ευκαιρία της συνάντησής μας, ήθελα να επαναλάβω στον Δήμαρχο της Αθήνας την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην πρώτη γραμμή των πολιτικών της προτεραιοτήτων. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια την ελευθερία. Και η σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας, η οποία γίνεται δυστυχώς με τη σιωπηλή ανοχή της Κυβέρνησης, δεν μπορεί άλλο να είναι αποδεκτή»





Δεκτή η αναίρεση της κ. Ξένης Δημητρίου- Για κακούργημα παραπέμπεται ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ




Για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου, καθώς έγινε δεκτή η αναίρεση της σημερινης προέδρου του Αρείου Πάγου κατά βουλεύματος που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει το Σεπτέμβριο του 2015 η Ξένη Δημητρίου, έχοντας τότε το βαθμό της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα  Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄  αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων   υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και  της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011 επί Γιάννη Αδαμόπουλου και αναζωπυρώθηκε το 2013. Επίσης, να σημειωθεί ότι η κυρία Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο  Παπακωνσταντίνου. Ο δε τελευταίος είχε προτείνει τον  Ανδρέα  Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2015 ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η  πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.

Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε  ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα με αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την υποχρεωτική πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Αντίθετα, το εν λόγω βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα αποβλήθηκαν από πολιτικώς ενάγοντες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά των οποίων οι καταγγελίες  και οι δημόσιες δηλώσεις είχαν κεντρίσει την κοινή γνώμη και το εισαγγελικό ενδιαφέρον, ενώ στην συνέχεια είχε ακολουθήσει η κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του τότε πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου.

Στις 3 Αυγούστου 2015 ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκη, λίγο πριν την παραίτησή του, δημοσιοποίησε ανοικτή  πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της  ΕΛΣΤΑΤ.

Έτσι, σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος η θητεία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ είναι πενταετής και του τότε  προέδρου κ.. Γεωργίου προβλεπόταν ότι έληγε στις 2 Αυγούστου 2015. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών και  με πλειοψηφία  των 4/5 των μελών της Διάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Γιάννης Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων,  που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ η οποία, όπως «έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά στην συνέχεια τον Αύγουστό του 2013 ο κ Αδαμόπουλος απέστειλε   επιστολή   προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου   για την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, που στοίχισε στον Ελληνικό λαό 6 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή του ΔΣΑ ανέφερε:

«Προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 

Ως γνωστόν, ήδη από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού. 

Η αποτελεσματική αντίδραση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και η διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης, από τους τότε Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος – κατά των επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία είχαν ως αντικείμενο και την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις εντεύθεν βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος του Ελληνικού Λαού. 

Δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός, ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18-8-2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο». 

Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες – εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης. 

Η κα. Ζωή Γεωργαντά είτε ψεύδεται, για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οπότε πρέπει να αναζητηθούν τα κίνητρά της και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Είτε λέει την αλήθεια, οπότε όμως υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι, τόσον εξαρχής όσο και μετέπειτα, στην καθ' οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της πρέπει, επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα. 

Ενόψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί την παρέμβασή σας προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όπου κι αν αυτές προκύπτουν. 

Ο ΔΣΑ κατ' άρθρο 199 Δικηγορικού Κώδικα, έχει κατά τα ανωτέρω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθεί, την έκβαση των υποθέσεων που συνταράσσουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και η παρούσα αποτελεί κατά νόμο αναγγελία -αίτηση. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»


Πηγή : protothema.gr


Είναι δυνατόν; Αθώοι και οι 26 για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης




Αθώοι; Όταν καταδικάζει όλη η Ελληνική κοινωνία και η δικαιοσύνη έχει άλλη άποψη τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά!

Διαβάζουμε στο in.gr

Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, το πρωί της Κυριακής, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17 Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο), που εισέβαλαν την Κυριακή στον Ναό για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών υπό κατάληψη κτηρίων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την απόφαση ως προς την κύρια πράξη, επισήμανε, ότι οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν πρόθεση εξύβρισης του χώρου», προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων αλληλέγγυων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων. Η ίδια πρότεινε να απαλλαγεί μόνο ένας εκ των συλληφθέντων, που, όπως φάνηκε - κατά την ακροαματική διαδικασία - βρέθηκε τελείως συμπτωματικά στο σημείο, καθώς επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του από τη δουλειά. Στην περίπτωσή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση.

Οι υπόλοιποι απολογούμενοι, συντάχθηκαν με κείμενο που διάβασε στο δικαστήριο ο πρώτος των κατηγορουμένων, όπου εξήγησε τους λόγους της ενέργειας, εκφράζοντας - παράλληλα - την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Όπως είπε ο ίδιος, αφορμή για την εισβολή στο Ιερό Ναό του Γρηγορίου του Παλαμά, στάθηκε η κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση της περασμένη εβδομάδας. Ο συγκεκριμένος χώρος τελούσε εδώ και μήνες υπό κατάληψη και φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της απείθειας, επισήμανε την αντίθεσή του στη δημιουργία «τράπεζας δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και DNA» από πρόσωπα που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Aπό νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης δεκάδες άτομα προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους. Είχε προηγηθεί σχετικό κάλεσμα και το ραντεβού δόθηκε το πρωί, στο υπό κατάληψη κτίριο της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ, απ' όπου οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια.


Τα δικαιώματα των ζώων και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους




Οργή και αγανάκτηση στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποτρόπαια πράξη του ανθρώπου που πέταξε το σκύλο του από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην πλατεία Αμερικής.

Από το 2012 ισχύει ο νέος νόμος για τον τρόπο συμπεριφοράς στα κατοικίδια ζώα ο οποίος προβλέπει αυστηρά πρόστιμα. Σε κάθε κακοποίηση το πρόστιμο φτάνει μέχρι και την  ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 30.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece η κ. Έλλη Παπαγιαννοπούλου, ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, η κακοποίηση των ζώων έχει γίνει ποινικό αδίκημα και μάλιστα αυτεπάγγελτο.

«Αυτό σημαίνει ότι αν δείτε κάποιον να βασανίζει το σκύλο του ή τη γάτα του, καλείτε αμέσως το 100, ο δράστης συλλαμβάνεται περνάει αυτόφωρο και δικάζεται την επόμενη μέρα», σημειώνει.
Οι ποινές έχουν γίνει πολύ μεγάλες «γιατί δυστυχώς ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει διαφορετικά», τονίζει η κ. Παπαγιαννοπούλου και επισημαίνει ότι πρέπει να καταγγέλλονται αυτά τα περιστατικά γιατί «κάποτε η κακοποίηση και η βία στα κατοικίδια πρέπει να σταματήσει». Με την τελευταία περίπτωση «για ακόμα μια φορά δείχνουμε την ανύπαρκτη παιδεία μας ως λαός όσον αφορά τα κατοικίδια», λέει.

Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να φροντίζουν καθημερινά για τη βόλτα των σκύλων τους, πάντα με λουρί καθώς και να μην αφήνουν να βγαίνει ο σκύλος μόνος του βόλτα.

Επιπλέον, εκτός από την καθημερινή άσκηση και σίτιση, ο ιδιοκτήτης πρέπει να φροντίζει να πηγαίνει το κατοικίδιό του συχνά στον κτηνίατρο και να του κάνει τον ετήσιο εμβολιασμό.

Απαγορεύεται να ζουν τα σκυλιά στα μπαλκόνια, ενώ δεν πρέπει να είναι αλυσοδεμένα. Η μόνιμη αλυσόδεση είναι επίσης ποινικό αδίκημα αυτεπάγγελτο.

Όσον αφορά την περίπτωση με τα ροτβάιλερ που κατασπάραξαν το 7χρονο αγοράκι στην Κοζάνη και τη θανάτωσή τους, η κ. Παπαγιαννοπούλου επισημαίνει ότι ο δήμαρχος της Κοζάνης έχει παραβεί τη νομοθεσία, καθώς προχώρησε σε ευθανασία χωρίς να τα παραδώσει στο ζωοφιλικό σωματείο.

Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων

Παρίσι 1978

Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2
Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3
Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνει στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5
Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6
Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8
Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10
Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12
Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13
Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14
Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ’ τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.


Σπυριδούλα Σκούρα 
Πηγή : cnn.gr


Θεσμοί προς Μαξίμου: Βάλτε τέλος στα προνόμια των συνδικαλιστών



Το «τέλος» του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, τον Σεπτέμβριο.

Οι θεσμοί ζητούν άμεσες παρεμβάσεις στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά προνομίων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Σύμφωνα με το Βήμα οι προτάσεις τις οποίες έχουν διατυπώσει οι δανειστές γύρω από τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο περιλαμβάνουν:

Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών.

Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβομένων αδειών στις απολύτως απαραίτητες και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.

Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.

Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.

Περιορισμό των συνδικαλιστών που απολαμβάνουν προστασία, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μείωση του αριθμού των προστατευόμενων ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποδέχονται μεν ότι ο συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται τροποποιήσεις, ωστόσο δεν υιοθετεί ανοιχτά τις θέσεις των δανειστών και μιλάει για «βελτιώσεις» του νομοθετικού πλαισίου. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Άθλιες οι συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό της Βραζιλίας




Απογοητευτικές είναι οι συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο, με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο, να εκφράζει επανειλημμένως  παράπονα για τις εγκαταστάσεις αλλά και για την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν οι αθλητές. Προβλήματα φυσικά δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι αθλητές, που βρήκαν τα οικήματα σε απογοητευτική κατάσταση, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4.

Συγκεκριμένα:

«Η κατάσταση είναι τραγική, όσον αφορά τη διαμονή μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Από έξω είναι ένα κόσμημα, αλλά από μέσα θυμίζει γιαπί. Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέπτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε οτι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε. Κι αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι άλλες αποστολές, όπως η ιαπωνική, όπου είχαν διαρροή αερίου. Kάθε πρωί στο μήτινγκ των αρχηγών αποστολών, ακούγονται πολλά παράπονα και οι υπεύθυνοι απλά μας διαβεβαιώνουν ότι θα λυθούν.»

Για την κατάσταση που επικρατεί:

«Αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή και φυσικά δεν τα αντιμετωπίσαμε ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Πεκίνο, ούτε φυσικά στην Αθήνα. Οι εργάτες παράτησαν τις δουλειές τους στο Χωριό επειδή είναι απλήρωτοι και πήραν μάλιστα μαζί τους και διάφορα αντικείμενα. Και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις είναι τεράστιο. Η εθνική πόλο έχασε μια προπόνηση, επειδή ο οδηγός έχασε το δρόμο προς το κολυμβητήριο. Μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε;»

Για την ελληνική αποστολή:

«Η ελληνική αποστολή δουλεύει χωρίς να επηρεάζεται από τα προβλήματα με πίστη για τη διάκριση. Αριθμούμε πλέον 95 αθλητές, λίγους λιγότερους από τους 102 του Λονδίνου. Κι όλα αυτά με μηδενική βοήθεια από την Πολιτεία. Το κονδύλι για την ολυμπιακή προετοιμασία είναι μηδέν. Το κόστος των εργαζομένων στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας είναι 1.600-1700.000 ευρώ και το κράτος δίνει μετά βίας ένα εκατομμύριο. Δεν καλύπτει καν το κόστος. Καταφέραμε όμως χάρη στις χορηγίες, τους ιδιώτες και το πρόγραμμα «υιοθετήστε έναν πρωταθλητή», να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα, με νέα παιδιά, που έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν. Υπάρχει αισιοδοξία, κέφι, μεράκι, ταλέντο και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Ήρθαμε στο Ρίο με 38 γυναίκες και 57 άνδρες, ενώ τους συνοδεύουν και 76 συνοδοί, αριθμός ρεκόρ. Έτσι σχεδόν κάθε αθλητής έχει έναν δικό του άνθρωπο, είτε αυτός είναι προπονητής, είτε φυσιοθεραπευτής».

Ακόμα, δήλωσε την πίστη του για επιτυχίες μεγαλύτερες αυτών του Λονδίνου και του Πεκίνου:

Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δυο μετάλλια του Λονδίνου και τα τέσσερα του Πεκίνου. Στοχεύουμε σε μετάλλια, σε τουλάχιστον δέκα κατηγορίες. Είναι η γυμναστική με τους Πετρούνια-Μάρα, Μιλούση, η ξιφασκία με τη Βουγιούκα, η σκοποβολή με την Κορακάκη και τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Μήττα, η ιστιοπλοΐα με τους Κοκαλάνη, Μαντής, αλλά και τη Σοφία Μπεκατώρου που επανήλθε και αγωνίζεται σε νέα σκάφη. Η κωπηλασία με τις Νικολαϊδη-Ασουμανάκη, το πόλο, η κολύμβηση με τον Γιαννιώτη. Ο στίβος με την Στεφανίδη και φυσικά την Κυριακοπούλου και τον Φιλιππίδη. Και να μη ξεχνάμε τον Ηλιάδη, που είναι η μορφή του αθλήματος του»


Πηγή : paraskinio.gr


Θεσσαλία: Ακυβέρνητο αυτοκίνητο «προσγειώθηκε» σε... στέγη!



Η σκεπή καταπλάκωσε 74χρονο τον οποίο απεγκλώβισαν πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο ΚΥ Αγιάς

Ούτε που θα μπορούσε να το φαντασθεί ένας 74χρονος ότι την ώρα που καθόταν αμέριμνος στον καναπέ του σαλονιού του, θα προσγειωνόταν στη… στέγη του σπιτιού του ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο!

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος eleftheria.gr, το σπάνιο αυτό -ευτυχώς- ατύχημα, σημειώθηκε στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σκλήθρο της Αγιάς. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο 64χρονου συγχωριανού ενώ ήταν σταθμευμένο σε κατηφορική θέση, τέθηκε σε κίνηση, άγνωστο πώς. Το ακυβέρνητο αυτοκίνητο κινήθηκε στην κατηφόρα και αρχικά έσπασε την περίφραξη της αυλής του σπιτιού του 64χρονου ιδιοκτήτη.

Προφανώς λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει, όχι μόνο δεν σταμάτησε στην περίφραξη της αυλής, αλλά έπεσε στη συνέχεια σε παρακείμενη οδό και στη συνέχεια, με την μπροστινή πλευρά του «προσγειώθηκε» στη στέγη του σπιτιού του 74χρονου, την ώρα που αυτός καθόταν στον καναπέ του. Τμήμα της στέγης υποχώρησε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ο 74χρονος, ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάσθηκε η συνδρομή πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ Λάρισας. Ο 74χρονος τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά στα πόδια και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς. Ο 64χρονος συγχωριανός συνελήφθη για σωματική βλάβη από αμέλεια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.




Πηγή: skai.gr


Τόλμησαν να τους ενοχλήσουν και καίνε τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ οι αντιεξουσιαστές



Δεν έφτανε η αλληλεγγύη του εξέφρασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους αντιεξουσιαστές λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς στην αστυνομία μην τους πειράζεται και μην τους ενοχλείτε τους τιμωρούν στην κυβέρνηση με σπάσιμο και κάψιμο γραφείων για να μην τους ξανά ενοχλήσουν.

Γνωστοί άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα της Δευτέρας, 3 τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, μισή ώρα αργότερα στα γραφεία της Καλλιθέας και της Κυψέλης και την ίδια ώρα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού.




Ο Λοβέρδος καταγγέλλει προπηλακισμό από συνδικαλιστή



Τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

“Ο κ. Μιχάλης Κουρουτός «επισκέφτηκε» το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημητρη Κωνσταντοπουλου και προπηλάκισε, παρουσία του βουλευτή, τον διευθυντή του κ.Π.Βεντήρη, λόγω της διαφωνίας του με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά που ο εν λόγω «συνδικαλιστής» ασχημονεί σε βάρος στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργειά του, τον διαχωρίζουμε από το σώμα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τότε θα διακόψουμε κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω «κύριο»”.

Η απάντηση συνδικαλιστών της ΟΙΕΛΕ στον Λοβέρδο

Απάντηση, μέσω ανακοίνωσης, έδωσε το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατήγγειλε τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

«Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, την οποία υπογράφει ο Χρήστος Σαρρής, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ και προσθέτει: «Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».

«Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακιέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Μέλος του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ, Χρήστος Σαρρής, σχετικά με τη δήλωση του κ.Λοβέρδου αναφέρει:

«Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα ανακοίνωση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδου σχετικά με τη συνάντηση στο γραφείο του Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντόπουλου παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά κ. Βεντήρη.

Ο κ. Λοβέρδος ομιλεί για δήθεν προπηλακισμό του κ. Βεντήρη από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ. Αναρωτιέμαι:

Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών. Τον ενημερώνω ότι η συνάντηση δεν ήταν προσωπική του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, αλλά με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το οποίο εμείς εκπροσωπούσαμε. Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Με αυτά που ακούστηκαν και αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι φανερό ότι αυτοί που προπηλακίστηκαν και «βιάστηκαν» από τη συμπεριφορά των στελεχών του Κινήματος είναι το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που θυσιάζονται στο βωμό άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους.

Χρήστος Σαρρής
Μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ».


Πηγή : real.gr


Η Περιστέρα μεταφέρεται από την Κοζάνη στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών

Φωτογραφία: EUROKINISSI



H σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, πήρε απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. για το σχολικό έτος 2016-2017 που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, η κα Μπαζιάνα μεταφέρεται από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΜΠ στην Αθήνα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:





Πηγή : iefimerida.gr


Ποια αυτοκίνητα γίνονται ακριβότερα και ποια φθηνότερα με τα νέα τέλη ταξινόμησης



Οι ριζικές αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης, η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, αλλά και η εκτόξευση του συντελεστή φορολόγησης των μισθωμάτων από 30% σε 80% προκαλούν σοβαρές αναταράξεις στην αγορά αυτοκινήτων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τέλη ταξινόμησης, από 1ης Ιουνίου 2016 που ουσιαστικά έχει πάψει να ισχύει το μέτρο της απόσυρσης, κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών είναι η λιανική τιμή προ φόρων, αλλά και οι εκπομπές ρύπων ενός αυτοκινήτου και όχι ο κυβισμός του κινητήρα όπως ίσχυε. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας, στις αξιοσημείωτες αλλαγές περιλαμβάνεται και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας, η απαλλαγή των υβριδικών κατά 50% από το τέλος ταξινόμησης και πλήρης απαλλαγή μόνον των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επίσης, με πρόσφατη τροπολογία γίνεται ευνοϊκότερη η φορολόγηση των τελών ταξινόμησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με προδιαγραφές ρύπων Euro 5 (δεν ισχύουν επιβαρύνσεις), ενώ καμία απολύτως διαφοροποίηση δεν υπάρχει στα πιο ρυπογόνα (Euro 4 και παλαιότερα).

Πώς διαμορφώνονται τα νέα τέλη ταξινόμησης

Με τα νέα δεδομένα για να καθορισθεί ο τελικός συντελεστής των τελών ταξινόμησης συνυπολογίζονται και οι ρύποι και με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται απομείωση των συντελεστών κατά 5% για ρύπους έως 100 γρ./χλμ. και αυξήσεις από 10% έως 60% για ρύπους από 121 γρ./χλμ. και άνω. Στην περίπτωση των Ι.Χ. με ρύπους από 101-120 γρ./χλμ. δεν προβλέπεται καμία αυξομείωση στον συντελεστή.

Οι τελικοί συντελεστές των τελών ταξινόμησης διαμορφώνονται ως εξής:

-Για Ι.Χ. φορολογητέας αξίας έως 14.000 ευρώ ο συντελεστής είναι στο 3,8% (532 ευρώ) για αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων έως 100 γρ./χλμ., 4% (560 ευρώ) για ρύπους 101-120 γρ./χλμ., 4,4% (616 ευρώ) για ρύπους 121-140 γρ./χλμ.

-Για Ι.Χ. φορολογητέας αξίας από 14.001-17.000 συντελεστής από 7,60% έως 16% (τέλη από 1.064 έως 2.720 ευρώ).

-Για Ι.Χ. φορολογητέας αξίας 17.001-20.000 ευρώ συντελεστής από 15,2% έως 32% (τέλη από 2.584 έως 6.400 ευρώ).

-Για Ι.Χ. φορολογητέας αξίας 20.001-25.000 ευρώ συντελεστής 22,8% έως 48% (τέλη από 4.520 έως 12.000).

-Για Ι.Χ. φορολογητέας αξίας 25.001 ευρώ (και άνω) συντελεστής από 30,4% έως 64%.( τέλη από 7.600 έως 16.000 ευρώ).



Πηγή : newmoney.gr


Χαράτσι – φωτιά για όσους δεν συγκεντρώσουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα




Τα πάνω κάτω στο θέμα των αποδείξεων θα φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ακόμη οι δανειστές έχουν βασικές
αντιρρήσεις ωστόσο όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου η κατάθεσή του.

Για το 2016 όλα δείχνουν ότι θα ισχύσει το μικτό σύστημα για το “χτίσιμο” του αφορολογήτου που σημαίνει και χάρτινες αποδείξεις και μέσω πλαστικού χρήματος. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν είναι εάν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ή όχι μόνο οι αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος.

Η κλιμάκωση θα είναι ανάλογα φυσικά με το εισόδημα:

- Ως 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα ζητείται να καλύπτεται το 10% σε πλαστικό χρήμα
- Από 10.0001 έως 20.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 15% σε πλαστικό χρήμα
- Από 20.001 έως 40.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 20% σε πλαστικό χρήμα
- Και πάνω από 40.000 ευρώ θα ζητείται να καλύπτεται το 30% σε πλαστικό χρήμα

Η ποινή σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συγκεντρώσει τα παραπάνω ποσοστά ανάλογα φυσικά με το ετήσιο εισόδημά του θα είναι από 22% έως 45%. Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν αποδείξεις με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα πληρώσουν πρόστιμο 22% έως 45%, όσο είναι δηλαδή και οι φορολογικοί συντελεστές.

Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι ποιες δαπάνες θα λογίζονται για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Άγνωστο επίσης παραμένει εάν θα ισχύουν στις δαπάνες οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, καθώς μέχρι τώρα αυτές οι αποδείξεις δεν ισχύουν.

Θα εξαιρεθούν σε πρώτη φάση όσοι είναι σε ακριτικές περιοχές και οι ηλικιωμένοι.

Από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση POS σε όλες τις εταιρείες και τα καταστήματα, ενώ όλοι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα.




Πηγή : newsit.gr


ΔΕΗ: Η ρύθμιση οφειλών δεν θα ισχύει σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω χρέους




Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της.

Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

Η ΔΕΗ διαψεύδει εξάλλου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία «πήρε πίσω πελάτη με φέσι σε ιδιώτη προμηθευτή». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

«Η ΔΕΗ έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την καθιέρωση ξεκάθαρων κανόνων ώστε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας να γίνει συντεταγμένα και να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συχνά συνέβη σε βάρος της Επιχείρησης από τρίτους».

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες προς το προσωπικό σχετικά με αιτήσεις αλλαγής προμηθευτή. Στη σχετική εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Εμπορίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων (…) ήτοι, στα αιτήματα νέας εκπροσώπησης από πελάτη άλλου προμηθευτή, μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών, να ζητείται υποχρεωτικά η προσκόμιση:

-του τελευταίου εκδοθέντα λογαριασμού μαζί με το σχετικό αποδεικτικό εξόφλησής του ή εναλλακτικά

-εγγράφου του προμηθευτή του, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει συναφθεί ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής και αυτή τηρείται.

»Στην περίπτωση που από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά προκύπτει ότι ο πελάτης εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των προβλεπομένων στο άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας (έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προμηθευτή του ή έχει συνάψει ρύθμιση εξόφλησης η οποία δεν τηρείται), τότε θα ενημερώνεται ο πελάτης ότι κατά τα προβλεπόμενα στον κώδικα προμήθειας, δεν δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του για αλλαγή προμηθευτή, εάν δεν τακτοποιήσει πρώτα τις οφειλές του προς τον Προμηθευτή του».

Όπως είναι γνωστό με πρόσφατη ρύθμιση, δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον προηγούμενο ή αν υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί.



Πηγή : greekmoney.gr


Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε τζιχάντ στη Ρωσία



Mέσω εννιάλεπτου βίντεο που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο YouTube.

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τα μέλη του να προβούν σε τζιχάντ στη Ρωσία, μέσω εννιάλεπτου βίντεο που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο YouTube.

«Ακου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. (...) Ω, αδελφοί μου, προβείτε σε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους», φωνάζει ένας μασκοφόρος ο οποίος οδηγεί αυτοκίνητο στην έρημο και κουνάει το δάκτυλό του για να δώσει έμφαση στα λόγια του.

Το βίντεο με τους υπότιτλους περιλάμβανε τμήματα που έδειχναν οπλισμένους άντρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και σκηνές και να συλλέγουν όπλα στην έρημο. «Παραβιάζοντας στρατώνα του αντιδραστικού στρατού στον διεθνή δρόμο νότια της Ακασάτ», έγραφε ο υπότιτλος.

Δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο άμεσα, αλλά ο σύνδεσμος στα τμήματα όπου φαίνονται οι επιθέσεις είχε δημοσιοποιηθεί σε ηλεκτρονικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί το ΙΚ στον ιστότοπο Telegram.

Επίσης δεν δηλωνόταν ξεκάθαρα γιατί η Ρωσία αποτελεί στόχο, αλλά η Ρωσία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε στρατιωτικό επίπεδο και ανταλλαγή πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το ΙΚ κάλεσε τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα μπορούσαν να βρουν και να βάλουν στο στόχαστρο χώρες τις οποίες μάχεται.



Πηγή : tovima.gr


Πύρινη λαίλαπα στη Β. Εύβοια, αγωνία για τους κατοίκους



Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια, που έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.Tα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας. 

 Αποχώρησαν κατασκηνωτές από την περιοχή Γλύφα Γαλατάκι

Σε ετοιμότητα είναι το οχηματογωγό Καπετάν Αριστείδης σε περίπτωση εκκένωσης της Λίμνης.



Από το πρωί στην περιοχή επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς.  Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της μεγάλης φωτιάς που έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.


Στη Λίμνη ο Νίκος Τόσκας


Στη Λίμνη Ευβοίας μεταβαίνει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την μεγάλη πυρκαγιά. Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως σύμφωνα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, αλλά και πως οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Οι αρχές πάντως εξετάζουν και την περίπτωση εκκένωσης της περιοχής της Λίμνης σε περίπτωση που οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν δεν καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο. Μάλιστα λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες.

Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάνει στάχτη από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλά στρέμματα δάσους.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι στη φωτιά της Β. Εύβοιας συντρέχουν δύσκολοι παράγοντες που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έδειχναν ότι η φωτιά είναι διαχειρίσιμη, οι παράγοντες αυτοί, οι κακές καιρικές συνθήκες, οι έντονοι αέρηδες και μάλιστα με την μεταβλητότητα στη φορά τους, το πυκνό δασικό σύμπλεγμα της χαλεπίου πεύκης και το ανάγλυφο της περιοχής έφεραν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία αναζωπύρωσαν τη φωτιά.

«Θέλω να πιστεύω ότι αν μέχρι το βράδυ που θα πέσουν οι άνεμοι, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλα τα μέσα που διαθέτει αυτή την ώρα η χώρα μας, θα έχουμε ένα αποτέλεσμα απόψε, αύριο πρωί, που θα δείχνει ότι αυτό που ονομάζαμε διαχειρίσιμη κατάσταση θα είναι σε καλύτερη φάση», ανέφερε ο κ. Αποστόλου .



Οι κάτοικοι του οικισμού Κατούνια εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, της αποπνικτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τους καπνούς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στην παραλία της ίδιας περιοχής. 

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και οι φλόγες έχουν ήδη αποτεφρώσει  20.000 στρέμματα παρθένου δάσους κι επίσης ένα ξενοδοχείο το οποίο είχε εκκενωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ένα εξοχικό σπίτι και τρεις αγροτικές αποθήκες. 


Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, 7 μηχανήματα.


Οι δυνάμεις αυτές αναμένεται να ενισχυθούν με 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Μακεδονία. Επίσης, ένα πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου .


Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί της Κυριακής κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Ρέθυμνο

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σαχτούρια και λόγω των ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τα πρώτα σπίτια του χωριού Αγία Γαλήνη ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αποσόβησαν το ενδεχόμενο οι φλόγες να μπουν στο χωριό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή της πυρκαγιάς έφτασαν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία ωστόσο δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από τις φλόγες έχουν καεί χορτολιβαδικη και δασική έκταση, καλλιέργειες, δίκτυα υποδομής καθώς και περιουσίες ιδιωτών.




Πηγή : thetoc.gr


ΝΔ: ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία



«Φτάνει πια» τονίζει η Νέα Δημοκρατία και , εξαπολύει επίθεση σε Τόσκα, Κυβέρνηση και Κουμουνδούρου για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Θεσσαλονίκη και την εισβολή αντιεξουσιαστών, στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

«Επιτέλους, ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της Κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας «μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, την βεβήλωση Ιερού Ναού και την βάναυση προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων».

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση κατά του Νίκου Τόσκα και κατά της Κυβέρνησης, καθώς όπως αναφέρει «σήμερα αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα», ενώ εξαπολύοντας μύδρους και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει «και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: Φτάνει πια».