Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

H Νοτοπούλου έδωσε 18.600 € για να βάψει το υπουργείο την ώρα που σε νοσοκομεία πέφτουν οι τοίχοι



Να προκαλέσει αποφάσισε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, και είπε να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 18.600€ και να τα στερήσει από άλλα απαραίτητα κονδύλια.

Tο κόστος των εργασιών για το Διοικητήριο, το κτήριο δηλαδή που στεγάζει, εκτός από το υπ. Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, θα ανέλθει σε 18.600 ευρώ για βάψιμο και μόνο.

Αυτό προβλέπεται στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Και ο κόσμος αναρωτιέται την ώρα που υπάρχουν νοσοκομεία στην Μακεδονία που πέφτουν σοβάδες και τοίχοι δεν θα ήταν προτιμότερο να τα στηρίξουμε να μην πέσουν σε κανένα κεφάλι αντί να καλύπτουμε τις προκλητικές ενέργειες της Νοτοπούλου; Της Νοτοπούλου επαναλαμβάνουμε!!

Το έγγραφο:








Παραλίγο τραγωδία στο κέντρο της Καλλιθέας αναρχικοί μαχαίρωσαν νεαρό



Συνέβη στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Καλλιθέας, ακριβώς την ημέρα που ο Κώστας Κατσίφας δολοφονήθηκε από Αλβανούς, ένας 15χρονος μαχαιρώθηκε από αναρχικούς και ο λόγος;

Φορούσε μαύρα και κρατούσε την ελληνική σημαία. Ο 15χρονος δέχθηκε την επίθεση την ώρα που λάμβανε χώρα η παρέλαση, από ομάδα αναρχικών οι οποίοι τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο.



Την είδηση επιβεβαίωσε και το indymedia στο οποίο οι θύτες έκαναν την παρακάτω ανάρτηση: «Στο άκουσμα πως φασίστες το παίζανε μάγκες πίσω από μπλέδες στη πλατεία Κύπρου εξορμήσαμε στις γειτονιές μας».



Πηγή : kallitheapress.gr



Τα τελευταία λεπτά του ιδιοκτήτη της Lester



Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά πριν τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Βικάι Σβιβαναναπράμπα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. 

Η τραγωδία με τους πέντε νεκρούς σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 27.10.2018 λίγο μετά το τέλος του αγώνα των «αλεπούδων» με τη Γουέστ Χαμ για την Premier League.




Ποιοι θα πληρώνουν 108 ευρώ για την ανανέωση του διπλώματος!


Σοκ αναμένεται να υποστούν οι ηλικιωμένοι που πρόκειται να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών εκτός της ταλαιπωρίας θα πρέπει να καταβάλουν και 108 ευρώ!

Ναι σωστά διαβάσατε το κόστος ανανέωσης διπλώματος για όσους έχουν κλείσει τα 74 έτη ανέρχεται σε 108 ευρώ ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί στην εγκύκλιο όπως το όχημα με το οποίο θα δώσουν εξετάσεις οι παππούδες θα πρέπει να είναι καθαρό!

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο χαρακτηριστικά: «Τα οχήµατα µε τα οποία θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς οφείλεται να προσκοµίζονται καθαρά εσωτερικά και εξωτερικά (υαλοπίνακες, καθρέφτες, πινακίδα αριθµού κυκλοφορίας), διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.»

Επίσης η διαδικασία διακόπτεται σε περίπτωση που η επιτροπή έχει βάσιμες ενδείξεις για πιθανούς περιορισμούς για την ικανότητα οδήγησης του ενδιαφερόμενου…

Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας ενηµερώνουµε ότι στο ΦΕΚ Β΄4158/21-9-2018 δηµοσιεύθηκε η υπ’ αριθµ. Α3/64720/6117/30-8-2018 απόφαση του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών µε θέµα «Συµπλήρωση και τροποποίηση της 50984/7947/22-11-2013 (Β΄3056) υπουργικής απόφασης «Άδεια οδήγησης, εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών µοτοποδηλάτων, µοτοσικλετών και αυτοκινήτων»» η οποία έλαβε Α∆Α 9Λ2Ρ465ΧΘΞΗ9Π.

Το άρθρο 1 αφορά στην ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης µετά τη συµπλήρωση της ηλικίας των εβδοµήντα τεσσάρων (74) ετών, ενώ το άρθρο 2 αφορά συµπλήρωση και τροποποίηση της υπόψη απόφασης.

Στη συνέχεια παρατίθενται διευκρινίσεις επί του άρθρου 1 της εν θέµατι απόφασης, που έχουν ως εξής:

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Στις διατάξεις της εν θέµατι απόφασης εµπίπτουν οι ενδιαφερόµενοι για ανανέωση άδειας οδήγησης που καταθέτουν αίτηση από την 30η Αυγούστου 2018 και µετά, και έχουν συµπληρώσει την ηλικία των εβδοµήντα τεσσάρων ετών (74) κατά την ηµεροµηνία λήξης της προηγούµενης άδειας οδήγησης (σηµείο 4β).
Το όχηµα µε το οποίο προσέρχεται στη δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς ο ενδιαφερόµενος, οφείλει να διαθέτει ισχύον ασφαλιστήριο συµβόλαιο για την κάλυψη της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από ατύχηµα κατά την κυκλοφορία του.
∆ιευκρινίζεται ότι το προσκοµιζόµενο ασφαλιστήριο συµβόλαιο ισχύει κατά την ηµέρα της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς, ακόµη και αν η άδεια οδήγησης του ενδιαφεροµένου έχει λήξει.

Επισηµαίνεται ότι στις παραγράφους 1 και 3 του νέου άρθρου 8Α εκ παραδροµής γίνεται παραποµπή στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 του π.δ.51/2012 αντί του ορθού «παράγραφο 3 του άρθρου 7».
Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ∆ΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αρµόδια ∆ιεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει ∆ελτίο Εκπαίδευσης και Εξέτασης (∆.Ε.Ε.), το οποίο µέχρι την προσαρµογή του πληροφοριακού συστήµατος εκδίδεται χειρόγραφα.
Στο ∆.Ε.Ε αναγράφονται τυχόν ιατρικοί περιορισµοί µε τη µορφή κωδικών αριθµών, όπως αυτοί αναφέρονται στο Παράρτηµα Ι του π.δ. 51/2012 (Α’ 101) και εφόσον έχει χορηγηθεί στον ενδιαφερόµενο βεβαίωσης παράτασης, ο αριθµός πρωτοκόλλου αυτής.

Στην αίτηση δηλώνεται από τον ενδιαφερόµενο το όχηµα µε το οποίο θα συµµετάσχει στη δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς καταθέτοντας φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του. Στην περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης δικύκλου ή φορτηγού ή λεωφορείου, η αρµόδια Υπηρεσία ελέγχει και διασφαλίζει ότι το δίκυκλο ή το φορτηγό ή το λεωφορείο, ανήκει στην κατηγορία που αιτείται ο ενδιαφερόµενος για ανανέωση και αναγράφει στο ∆ΕΕ τον αριθµό κυκλοφορίας και την κατηγορία στην οποία ανήκει το όχηµα. Σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης µε όχηµα κατηγορίας Β, ο αριθµός κυκλοφορίας του δύναται να αναγράφεται στο ∆ΕΕ από τον εξεταστή κατά την δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.
Με την κατάθεση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για ανανέωση άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόµενος από τα «παράβολα» που αναφέρονται στο άρθρο 8 της υ.α. 50984/7947/2013 (Β’ 3056), καταθέτει υποχρεωτικά το αποδεικτικό του προβλεπόµενου ποσού (50,00€ – κωδικός τύπου e-παράβολου 23) για τις δαπάνες της ανανέωσης άδειας οδήγησης και το αποδεικτικό για την καταβολή του προβλεπόµενου ποσού (10,00€ – κωδικός τύπου e-παράβολου 25) για τον προγραµµατισµό της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς.
Το αποδεικτικό του προβλεπόµενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου (30,00€ – κωδικός τύπου e-παράβολου 28) της άδειας οδήγησης καθώς και το αποδεικτικό για την καταβολή παγίου τέλους χαρτοσήµου και εισφοράς υπέρ ΤΣΑ (18,00€ – κωδικός τύπου e-παράβολου 65), δύναται να καταβάλλονται µετά την επιτυχή δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.
Οι ∆ιευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών οφείλουν να ενηµερώνουν τους ενδιαφερόµενους µε οποιοδήποτε τρόπο για τη διαδικασία διενέργειας της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς σύµφωνα µε τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
Γ. ∆ΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ∆ΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Τα οχήµατα µε τα οποία θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς οφείλεται να προσκοµίζονται καθαρά εσωτερικά και εξωτερικά (υαλοπίνακες, καθρέφτες, πινακίδα αριθµού κυκλοφορίας), διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.
Πριν την έναρξη της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς, ο ενδιαφερόµενος παραδίδει το ∆ΕΕ στον εξεταστή για έλεγχο και σε περίπτωση που του έχει χορηγηθεί βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας οδήγησης, την επιδεικνύει στον εξεταστή.
Μετά το τέλος της εξέτασης, η βεβαίωση αυτή παραδίδεται στον εξεταστή, ο οποίος την επισυνάπτει στο Πρακτικό.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόµενος δεν φέρει µαζί του την ανωτέρω βεβαίωση δεν πραγµατοποιείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.

Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών ο εξεταστής ελέγχει επιπλέον την άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος και εάν πρόκειται για όχηµα κατηγορίας Β αναγράφει στο ∆ΕΕ τον αριθµό κυκλοφορίας (εφόσον δεν αναγράφεται). Σε περίπτωση που το όχηµα είναι αυτόµατο, αναγράφει τον κωδικό «78» ή «αυτόµατο όχηµα» και µονογράφει το ∆ΕΕ.
Επίσης ελέγχει από το πρωτότυπο έντυπο (ή από ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων εάν έχει κατατεθεί το πρωτότυπο) εάν η άδεια οδήγησης που έχει στην κατοχή του αντιστοιχεί στην κατηγορία στην οποία εξετάζεται.
Στις συγκοινωνιακές περιοχές της χώρας στις οποίες εφαρµόζεται εξαίρεση υποχρέωσης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου των οχηµάτων τους, δεν ελέγχεται η ύπαρξη ∆ελτίου Τεχνικού Ελέγχου.
Ο Α εξεταστής δύναται εφόσον το επιθυµεί να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.
Στις περιπτώσεις προσέλευσης του ενδιαφερόµενου µε όχηµα διθέσιο (όπως, αγροτικό, διθέσιο επιβατικό) στο όχηµα επιβαίνει ο Α εξεταστής, κατ’ αναλογία των δοκιµασιών προσόντων και συµπεριφοράς οχηµάτων κατηγορίας C ή CE.
Σε περίπτωση που η επιτροπή έχει βάσιµες ενδείξεις για πιθανούς περιορισµούς για την ικανότητα οδήγησης του ενδιαφεροµένου, δεν διενεργείται ή διακόπτεται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.
Σηµειώνεται σχετική παρατήρηση στο ∆.Ε.Ε. και στο πρακτικό εξέτασης. Η οικεία ∆ιεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών οφείλει να ελέγξει τα αναγραφόµενα στο ∆.Ε.Ε. και στο πρακτικό και να προβεί στις απαραίτητες κατά περίπτωση ενέργειες.

Σε περίπτωση πρόκλησης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά τη διάρκεια της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και µόνο τον ενδιαφερόµενο.
Η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς ολοκληρώνεται στο σηµείο εκκίνησης µε ενηµέρωση του ενδιαφεροµένου για το αποτέλεσµά της. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο ενδιαφερόµενος ενηµερώνεται από την επιτροπή για τη δυνατότητα επανεξέτασής του από πρωτοβάθµια ή δευτεροβάθµια επιτροπή.
Στη δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς δίκυκλων:
Με µέριµνα του ενδιαφεροµένου προσκοµίζεται στο χώρο της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς και όχηµα κατηγορίας Β (από τον οδηγό του ο οποίος πρέπει να κατέχει ισχύουσα άδεια οδήγησης της αντίστοιχης κατηγορίας) που ακολουθεί κατά τη διάρκεια της πορείας και το οποίο φέρει όλα τα έγγραφα για τη νόµιµη κυκλοφορία του (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συµβόλαιο ή ειδικό σήµα ασφάλισης, απόδειξη πληρωµής τελών κυκλοφορίας) που ελέγχουν οι εξεταστές.

Το παραπάνω όχηµα φέρει στο πίσω µέρος του και σε εµφανές σηµείο πινακίδα µε το διεθνές διακριτικό σήµα «L» ερυθρού χρώµατος και τη φράση «Προσοχή – Προπορεύεται Μοτοσικλέτα», που προµηθεύονται οι εξεταστές µε ευθύνη των ∆ιευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και τοποθετούν στο όχηµα πριν την έναρξη της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς.

Ο ενδιαφερόµενος οφείλει κατά τη δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς να φορά εγκεκριµένο κράνος ασφαλείας κλειστού τύπου (full face ή flip up) στο οποίο το υπάρχον κάλυµµα του κάτω µέρους του προσώπου είναι προστατευτικό και σηµαίνεται στο ειδικό ταµπελάκι µε το σύµβολο «P».

Επίσης φορά επενδύτη (µπουφάν) µοτοσικλέτας εγκεκριµένου τύπου, το οποίο φέρει εσωτερικά προστατευτικά στους ώµους, αγκώνες, βραχίονες και χέρια και παντελόνι µε προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα, σύµφωνα µε το πρότυπο ΕΝ1621, γάντια τα οποία εξασφαλίζουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προστασία από την τριβή και τέλος καλή αίσθηση των χειριστηρίων κατά την οδήγηση.

Πέραν των ανωτέρω φορά και αντανακλαστικό γιλέκο χρώµατος κίτρινου φθορίζοντος το οποίο µε ευθύνη των ∆ιευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών προµηθεύονται οι εξεταστές.

Επιπρόσθετα πρέπει να φορά κατάλληλα υποδήµατα (όχι πάνινα), που προστατεύουν το πόδι τουλάχιστον έως το ύψος του αστραγάλου.

Κατά τη διάρκεια της Πορείας (ΟΜΑ∆ΕΣ Β και Γ), η καθοδήγηση του ενδιαφεροµένου από τους εξεταστές που επιβαίνουν στο ακολουθούν όχηµα κατηγορίας Β, γίνεται µέσω κινητών τηλεφώνων, τα οποία φέρουν ο ενδιαφερόµενος και ο οδηγός του ακολουθούντος οχήµατος, ένα εκ των οποίων συνοδεύεται από ασύρµατα ή ενσύρµατα ακουστικά.

Εναλλακτικά δύναται να χρησιµοποιηθεί ραδιοσύστηµα αµφίδροµης (full duplex), ασύρµατης, φωνητικής επικοινωνίας, µεταξύ του ενδιαφεροµένου και του εξεταστή (το σύστηµα ασύρµατης επικοινωνίας µεταξύ πρέπει να είναι τέτοιο ώστε ο ενδιαφερόµενος να µην αποσπά το χέρι του από το τιµόνι, για τη χρήση ή λειτουργία του).

Ο ενδιαφερόµενος ή και ο οδηγός του ακολουθούντος οχήµατος πρέπει να έχουν τις γνώσεις και να είναι σε θέση να χειρίζονται τον παραπάνω εξοπλισµό.

∆εν απαιτείται φόρτωση σε όχηµα κατηγορίας ΒΕ, C και CΕ κατά την διάρκεια των δοκιµασιών και της πορείας.

∆. ΕΚ∆ΟΣΗ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α∆ΕΙΑΣ Ο∆ΗΓΗΣΗΣ

Σε περίπτωση επιτυχούς δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς πριν τη λήξη της διοικητικής ισχύος της άδειας οδήγησης, ως έναρξη της νέας διοικητικής ισχύος (σηµείο 4α), του νέου εντύπου της άδειας οδήγησης, είναι η ηµέρα λήξης της προηγούµενης άδειας οδήγησης.
Εφόσον κατά την ηµέρα διεξαγωγής της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς, η άδεια οδήγησης του ενδιαφερόµενου έχει λήξει, ως ηµεροµηνία έναρξης ισχύος (σηµείο 4α), του νέου εντύπου της άδειας οδήγησης, είναι αυτή της επιτυχούς δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς.

Κάθε άδεια οδήγησης που ανανεώνεται αποδίδεται στον ενδιαφερόµενο όχι νωρίτερα από τη λήξη του προηγούµενου εντύπου (µε την παράδοση του παλαιού εντύπου), καθότι δεν έχει τη δυνατότητα οδήγησης µε το νέο έντυπο, δεδοµένου ότι η έναρξη ισχύος του (σηµείο 4α), είναι αυτή της λήξης του προηγούµενου (σηµείο 4β).
Σε περίπτωση δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς µε αυτόµατο όχηµα και στο ∆ΕΕ έχει αναγραφεί από τον εξεταστή ο κωδικός «78» ή αυτόµατο όχηµα, τότε στο νέο έντυπο της άδειας οδήγησης που θα εκδοθεί αναγράφεται υποχρεωτικά ο κωδικός «78».
Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προκύπτει από τα παραπάνω ότι, οι Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών υποχρεούνται να προµηθευτούν ικανό αριθµό αντανακλαστικών γιλέκων χρώµατος κίτρινου φθορίζοντος καθώς και πινακίδες µε το διεθνές διακριτικό σήµα «L» ερυθρού χρώµατος και τη φράση «Προσοχή – Προπορεύεται Μοτοσικλέτα».
Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών να ενηµερώσουν τους εξεταστές αναφορικά µε τα διαλαµβανόµενα στην παρούσα εγκύκλιο, µε ιδιαίτερη επισήµανση στην υποχρέωση ελέγχου αναγραφής στο ∆ΕΕ τυχόν ιατρικών περιορισµών.»


Του Γιώργου Κ. Ανδρή
newsauto.gr


Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: «Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από την φυλακή»



H εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, καταδίκασε με ανάρτηση της στοTwitter, τη χορήγηση της νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. λέγοντας « Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων – οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή». 

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, χαρακτήρισε την άδεια του εκτελεστή τρομοκράτη Κουφοντίνα «επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων, στα οποία, όπως υπενθύμισε, συμπεριλαμβάνονται και μέλη της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Επισήμανε επίσης πως η αμερικανική πλευρά έχει κοινοποιήσει επίσημα τις ανησυχίες της στην ελληνική κυβέρνηση. 

 Ρόμπερτ Παλαντίνο:  «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του καταδικασθέντος τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα με αναστολή έξι ημερών από τη φυλάκισή του στην Ελλάδα, την πέμπτη και μακρύτερη άδεια στον περασμένο χρόνο. Ο Κουφοντίνας είναι ένας τρομοκράτης που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ (στην Ελλάδα). Αυτές οι άδειες είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειές των πολλών θυμάτων και χρησιμεύουν ως κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του για να διαπράττουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές ενέργειες στο όνομά του. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες γι’ αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση». 




Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στην Ζάκυνθο



Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, για τρίτη ημέρα, τα σχολεία της Ζακύνθου, με απόφαση του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, μετά τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε εχθές το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.




Νέες επικίνδυνες επιθέσεις σε λεωφορείο στη Συγγρού και σε συρμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα



Δύο ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν εχθές το βράδυ η πρώτη σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού και η δεύτερη σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 20:00 της Τρίτης, άγνωστοι δράστες πέταξαν, πιθανόν πέτρα, σε λεωφορείο, που κινείτο στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι. 

Επίσης, το ίδιο βράδυ λίγο μετά τις 22:00, άγνωστοι δράστες πέταξαν αντικείμενο σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.




Οι προτάσεις Τσίπρα για ΠτΔ και διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας



Τι πρότεινε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Για μία παιδιάστικη αντίδραση της ΝΔ στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα όμως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την θεσμική ευθύνη και να εκκινήσουμε την κορυφαία διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Στόχος μας να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις της Δημοκρατίας», είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.  

«Έχουμε μια ευκαιρία που δε πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε άλλη μια πενταετία να πάει χαμένη. Οι συνθήκες είναι ώριμες. Οι ανάγκες είναι πιεστικές. Και οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τι πρότεινε για την συνταγματική αναθεώρηση:

•Την καθιέρωση παγίως, αναλογικού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα,

•Καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας. Η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας αποτελεί το θεσμό σύμφωνα με τον οποίο πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερψηφίζεται ταυτόχρονα και άλλος πρωθυπουργός. 

•Να αποτρέπεται η διάλυση του κοινοβουλίου με αφορμή την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο. Δύο προτάσεις τέθηκαν στην ΚΟ: Είτε να χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών ή να υπάρχει απευθείας εκλογή του προέδρου από τον λαό. 

•Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι απαραιτήτως αιρετός από τον ελληνικό λαό, δηλαδή βουλευτής. 

•Κατοχύρωση του δικαιώματος για διενέργεια δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία είτε για κρίσιμο εθνικό θέμα είτε για ψηφισμένο νομοσχέδιο. Και για αυτό θεσμοθετούμε για πρώτη φορά την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. 

•Τροποποίηση των διατάξεων περί ευθύνης των υπουργών ώστε να καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

•Τροποποίηση των διατάξεων για τη βουλευτική ασυλία ώστε αυτή να καλύπτει επίσης αποκλειστικά τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

•Όριο θητειών για τους βουλευτές ώστε να μην δημιουργούνται όροι συναλλαγής με το εκλογικό σώμα. 

•Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας: να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά. 

•Ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων όπως: να προστατευθεί το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια από την επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να κατοχυρωθεί εμφατικά η προστασία της εργασίας και των εργαζομένων, να αναγνωριστεί η αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων να ορίζουν τον κατώτατο μισθό, η ενίσχυση των κρατικών εγγυήσεων για παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους. 

Πρόταση-ρουλέτα της ΝΔ

Για μία παιδιάστικη αντίδραση της ΝΔ στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. «Ή μια αντίδραση που αντιστοιχεί σε τζογαδόρους και όχι σε σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, όταν μάλιστα διάβαζα διαρροές να μιλούν με χαρτοπαιχτικούς όρους του τύπου ρελάνς και άλλα παρόμοια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Και συνέχισε: «Και πράγματι η πρόταση, αν είναι αυτή της ΝΔ, να ανοίξουμε και να ψηφίσουμε όλοι μαζί άρθρα με τα οποία δε συμφωνούμε, ώστε αυτά να πάρουν 180 και μετά να αναθεωρήσει όποια άρθρα θέλει η επόμενη πλειοψηφία, είναι πρόταση ρουλέτα, που αν είναι επαναλαμβάνω πρόταση της ΝΔ, δείχνει με κραυγαλέο τρόπο την έλλειψη θεσμικής ωριμότητας από το κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας ο νομοθέτης ορίζει αυτή τη διαδικασία με τις δυο ψηφοφορίες, σε δυο διαδοχικές κοινοβουλευτικές περιόδους, μια με 180 και μια με 151 ψήφους, ακριβώς επειδή επιθυμεί οι αναθεωρήσεις να εστιάζουν σε σημεία όπου μπορούν να επιτευχθούν συνενώσεις. «Δεν προέβλεψε αυτή τη διαδικασία ο νομοθέτης για να προσκαλεί η μια πολιτική δύναμη την άλλη σε μονομαχία στον κόκκινο ήλιο και όποιος κερδίσει τα αλλάζει όλα…», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

«Η χώρα δεν κυβερνιέται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»

Στην έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε θεσμικό επίπεδο:

•Η χώρα έπαψε να κυβερνιέται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

•Ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, παρά τους γνωστούς και μεγάλους περιορισμούς που δημιουργούσε η συνθήκη της μνημονιακής επιτροπείας. 

•Ψήφιση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλάζοντας τους όρους αντιπροσώπευσης και κατοχυρώνοντας όχι μόνο την τυπική αλλά και την ουσιαστική ισότητα της ψήφου. 

•Ψήφιση σειράς νόμοθετημάτων για την διεύρυνση των ελευθεριών και την κατοχύρωση νέων δικαιωμάτων κάνοντας βήματα προς την κατεύθυνση της πραγματικής ισότητας των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, ή σεξουαλικού προσανατολισμού. 

•Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών. 

•Αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 



Πηγή: skai.gr


Κανίβαλοι στην Ουκρανία: Πατέρας και γιος σκότωσαν και έφαγαν πρώην αστυνομικό!




Οι δύο κανίβαλοι είχαν φυλάξει το κεφάλι του θύματος σε κουτί στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους - Έκοβαν σε «παϊδάκια» τον 45χρονο και τα έψηναν - Σοκαριστικές λεπτομέρειες.

Υπόθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να «στηρίξει» σενάριο κινηματογραφικού θρίλερ εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, καθώς ένας πατέρας και ο γιος του κατηγορούνται ότι σκότωσαν και έφαγαν κομμάτι-κομμάτι έναν πρώην αστυνομικό!

Η φρικιαστική αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε στην πόλη Saltivka της Ουκρανίας, όταν αποκαλύφθηκε ένα τεμαχισμένο σώμα, σε ένα κελάρι, κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Δίπλα στο πτώμα υπήρχαν μαχαίρια, ενώ τα κομμένα κομμάτια οδήγησαν τους αστυνομικούς να συμπεράνουν ότι πρόκειται για υπόθεση κανιβαλισμού.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε όλα τα διαμερίσματα του παρακείμενου συγκροτήματος κατοικιών, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία και να διεξάγει ανακρίσεις. Στο διαμέρισμα που διέμεναν ένας πατέρας με τον 20χρονο γιο του, βρέθηκε σε ένα κουτί στο μπαλκόνι, το κεφάλι του θύματος. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης...

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα ημίγυμνοι και συνελήφθησαν αμέσως από τους αστυνομικούς.




Η κάτοικος που βρήκε το ακέφαλο πτώμα δήλωσε συγκλονισμένος στα ουκρανικά ΜΜΕ, λέγοντας ότι «στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Ξανακοίταξα και τότε σιγουρεύτηκα...».

Ο πατέρας και ο γιος, όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, έκοβαν κομμάτια από το σώμα του πρώην αστυνομικού και τα έτρωγαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, τη... δύσκολη δουλειά είχε αναλάβει ο πατέρας.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός είχε δηλωθεί εξαφανισμένος από τις 4 Οκτωβρίου. Μάρτυρες τον είχαν δει να πίνει μαζί με δύο άλλους άντρες, προφανώς τους κανίβαλους πατέρα και γιο που αργότερα τον σκότωσαν. Όπως ανέφερε πηγή της ουκρανικής αστυνομίας, οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του 45χρονου, επιφέροντας τον ακαριαίο θάνατό του.

Ο γιος δήλωσε κατά την ανάκριση ότι ο πατέρας του έκοβε κομμάτια από τα πόδια και τα πλευρά του θύματος και τα έψηνε σαν παϊδάκια, πριν τα φάνε.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δύο κανίβαλων, λέγοντας ότι τα στοιχεία που βρέθηκαν στο διαμέρισμα είναι υπεραρκετά προκειμένου να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον τους.


Σάββας Μιχάλαρος
Πηγή : protothema.gr




Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.- Απάντηση στην ομιλία του κ. Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του τη φρεσκάρουμε.

Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε.

Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως “άκαιρη” την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε, μάλιστα, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει.

Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται.

Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86».


Πτώση φοιτήτριας από μπαλκόνι ΑΠΘ


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της φοιτήτριας που τον Νοέμβριο του 2016, έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νέα στοιχεία δείχνουν πως την απειλούσαν με ροζ βίντεο. Πλέον, οι δικαστικές αρχές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, εάν ο θάνατος της Λίνας, οφείλεται σε αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της 22χρονης, Αντώνης Ξυλουργίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αtlas Κεντρικής Μακεδονίας, «μετά τη κατεπείγουσα έρευνα που έχει διατάξει ο προϊστάμενος εισαγγελέας δικαιοσύνης από τον περασμένο Δεκέμβριο, είμαστε σε μία διαρκή αναζήτηση με τις Αρχές και προσπαθούμε να ρίξουμε άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κληθεί κάποιοι μάρτυρες στις παράλληλες έρευνες που διενεργούνται σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Ξυλουργίδης, διαβεβαίωσε πως, «σύντομα θα έχουμε προσωποποίηση ευθυνών» και πρόσθεσε πως, «βεβιασμένα λειτούργησαν ορισμένοι, ώστε να μπει η υπόθεση στο αρχείο». «Μετά από σχεδόν δύο χρόνια από τον φρικτό θάνατο αυτής της κοπέλας που πέφτοντας από τον 9ο όροφο, κανείς δεν έμαθε την ειλικρινή αλήθεια. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα. 

Υπάρχουν πολλοί που υποκριτικά, δεν λένε την αλήθεια και από την τοπική κοινωνία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη. Στον ένατο όροφο δεν έμεναν μόνο οι κοπέλες από το δωμάτιο που έπεσε, έμεναν κι άλλοι φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά στην Ελλάδα, αν πεις την αλήθεια, μπορεί και να μπλέξεις, όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Πηγή : atlastv.gr


Κρήτη: Ξυλοκόπησε την 14χρονη κόρη του στη μέση του δρόμου



Σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήραν από τα χέρια πατέρα την 14χρονη κόρη του, συμπολίτες που έγιναν μάρτυρες ξυλοδαρμού στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου σ’ ένα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο 38χρονος πατέρας αναζητούσε την έφηβη κόρη του κι όταν την εντόπισε στην οδό Ρούσου Κουνδούρου της επιτέθηκε με μανία βιαιοπραγώντας απέναντί της. Το κορίτσι από τα κτυπήματα έπεσε στο έδαφος. Αλλά παρά την πτώση της ο αλβανικής καταγωγής πατέρας δεν πτοήθηκε και συνέχισε τα κτυπήματα, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούσαν οι περαστικοί, που αντίκριζαν σοκαρισμένοι το θέαμα του ξυλοδαρμού στο κέντρο της πόλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νεαροί μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και προσπάθησαν να γλιτώσουν την κοπέλα από τον ξυλοδαρμό. Λέγεται δε πως τράβηξαν τον πατέρα πάνω από το παιδί. Η κοπέλα στον πανικό της βρήκε  τελικά καταφύγιο σε διερχόμενο όχημα που οδηγούσε γυναίκα, η οποία και κράτησε το κορίτσι κλεισμένο στο αυτοκίνητο μέχρι που έφτασε η Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η περίπολος της ομάδας «Δίας» και συνέλαβε τον πάτερα ο οποίος δεν είχε μαζί του άδεια παραμονής και τα απαραίτητα έγραφα και οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα στη συνέχεια τόνιζαν πως η κοπέλα «έφευγε από το σπίτι και γυρνούσε όποτε εκείνη ήθελε, χωρίς να δίνει λογαριασμό».

Πάντως, παρά την διαδικασία του αυτόφωρου που ακολουθήθηκε, ο άνδρας κρατήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα προκειμένου να παραπεμφθεί σε τακτική δίκη.


Πηγή : flashnews.gr




Κείμενο 415 καθηγητών για την εγκληματικότητα στο ΑΠΘ




415 καθηγητές του ΑΠΘ ζητούν ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας στους χώρους του. 

Το κείμενο διαμαρτυρίας που έχουν υπογράψει 415 καθηγητές του ΑΠΘ είναι το παρακάτω:

«Οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζούμε τη θλιβερή καθημερινότητα της πανεπιστημιούπολης που λυμαίνονται οι οργανωμένοι διακινητές ναρκωτικών. Κανένας άνθρωπος δεν αγνοεί την περιπλοκότητα του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα αρκούνταν σε εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια, όταν το αίσθημα ανασφάλειας είναι δικαιολογημένα διάχυτο μέσα στο σπίτι του.

Η έλλογη κραυγή των φοιτητών μας φέτος ακούστηκε ξεκάθαρη και δυνατή όσο ποτέ! Στο κείμενό τους αρνούνται να προσαρμοστούν σε μια «νέα κανονικότητα», στην εγκατάλειψη της πανεπιστημιούπολης στις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών. Ζητούν πίσω τον δημόσιο χώρο τους. Το αίτημά τους είναι ώριμο και επείγον. Σε λίγες μόνο ημέρες υπογράφηκε –χωρίς ανάμειξη των παρατάξεών τους– από 1.100 φοιτητές, έδωσε αφορμή για επερώτηση στη βουλή, ενώ έφερε το Α.Π.Θ. στο επίκεντρο της (αρνητικής) δημοσιότητας.

Εμείς, ως καθηγητές τους, στεκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για τον ίδιο σκοπό: ένα ασφαλές πανεπιστήμιο, χώρο καθημερινής δημιουργίας και εκπαίδευσης. Επί χρόνια και πιεστικά ζητούμε από την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να συνεργαστούν με τις αρχές διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, ώστε να εκπονήσουν και, κυρίως, να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας μέσα στους χώρους του Α.Π.Θ. Έχουμε εξαντλήσει κάθε διοικητική, οικονομική και νομική δυνατότητα, και δεν σταματούμε να καλούμε την πολιτεία να αναλάβει επιτέλους την κύρια ευθύνη που της αναλογεί, αμέσως, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Η σημερινή κατάσταση δείχνει πως τα όσα μέτρα έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του χώρου μας δεν είναι αποτελεσματικά. Η αποτρόπαια πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα η πολιτεία έχει αφήσει ανυπεράσπιστη την πανεπιστημιούπολη και έρμαιο των συμμοριών.

Οι ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και φοίτησης για τους καθηγητές και τους φοιτητές είναι το ελάχιστο που διεκδικούμε! Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας.  Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από την τήρηση του νόμου για τα ναρκωτικά στους χώρους εκπαίδευσης, του νόμου που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει. Δεν ζητούμε από την πολιτεία παρά να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δικαιώματά μας».


Η προσπάθεια της Γεροβασίλη να βάλει στην ΕΛ.ΑΣ. ηγεσία αρεστή στον Τσίπρα ενόχλησε την Παπακώστα



Τελειώνει την θητεία της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσπαθεί να ελέγξει στο τέλος την αστυνομία για δικούς της πονηρούς σκοπούς.

Η καθεστωτική συμπεριφορά της  Γεροβασίλη είναι γνωστή στο πανελλήνιο και όπως φαίνεται δεν διστάζει να συμπεριφέρεται έτσι και στους συναδέλφους της.

Η Κατερίνα Παπακώστα μάλιστα, για την συμπεριφορά της Γεροβασίλη, απείλησε ακόμη και με παραίτηση.

Η σύγκρουση αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που έχει κάνει μπάχαλο το σώμα, με την Γεροβασίλη να περνάει εν αγνοία της Παπακώστα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που πέρασε από το ΣτΕ και δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. 

Αυτό το πρωτοφανές απαράδεκτο και καθεστωτικό Π.Δ. εξόργισε την Παπακώστα που θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αντίθετα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.




Μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά



Μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, με θύμα γνωστό νονό της νύχτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε λευκό βαν άνοιξαν πυρ κατά του άντρα, που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό, με την κατάσταση της υγείας να είναι πολύ σοβαρή.


Ο άνδρας δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την κοιλιακή χώρα και στο ένα γόνατο. 

Το λευκό βαν βρέθηκε αργότερα καμένο στην διασταύρωση των οδών Αιτωλικού και Μήλου στον Πειραιά, που μέσα είχε το Καλάσνικοφ της επίθεσης.

Οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για γνωστό νονό της νύχτας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε στενή φιλική σχέση με την 34χρονη που εκτελέστηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι της, στην Κηφισιά, τον περασμένο μήνα.