Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: η μητρόπολη των τζιχαντιστών



Είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Έως τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), σημειώθηκε μια πανίσχυρη έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης. 

Παρότι έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία, είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Και αυτό γιατί το Μάντσεστερ αποτελεί ένα από τα κύρια κέντρα στρατολόγησης νέων μαχητών αλλά και «υπηκόων» για τους τζιχαντιστές του ISIS καθώς είναι πολλοί αυτοί που έφυγαν από την αγγλική μητρόπολη για να μεταβούν στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. 

Αίσθηση είχε προκαλέσει η περίπτωση των δύο δεκαεξάχρονων δίδυμων κοριτσιών που κατάφεραν να φτάσουν στη Συρία το 2014 για να παντρευτούν στρατιώτες του «χαλιφάτου»: δύο κορίτσια με καταγωγή από τη Σομαλία και βρετανική υπηκοότητα, δύο κορίτσια που δεν διέφεραν σε τίποτα από τις συνομήλικές τους που χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί στο Manchester Arena για τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους είχε ήδη ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών έναν χρόνο νωρίτερα και οι δύο αδελφές δεν άργησαν να ακολουθήσουν τα βήματά του, παραπλανημένες από την σκοταδιστική προπαγάνδα των τζιχαντιστών: μία από τις δύο παντρεύτηκε μάλιστα έναν άλλον βρετανό εθελοντή από το Κόβεντρι που είχε μεταβεί στην επικράτεια του ISIS. 

Τουλάχιστον 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τη Βρετανία τα προηγούμενα χρόνια για να ενταχθούν στις ταξιαρχίες των ισλαμιστών φονταμενταλιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Σήμερα, αρκετοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων που ενδεχομένως να αποπειραθούν να εξαπολύσουν οι παλιννοστούντες τζιχαντιστές ως απάντηση για τις ήττες του ISIS στα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή. Ο χαλίφης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, είχε απευθύνει έκκληση στους μαχητές και τους υποστηρικτές του χαλιφάτου να σπείρουν τον πανικό και το θάνατο όπου βρίσκονται και ειδικά αυτήν την εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, της πιο ιερής γιορτής των μουσουλμάνων. 

Στο Μάντσεστερ υπάρχει επίσης μια μεγάλη και ιστορική κοινότητα Πακιστανών, όπου συχνά οι στρατολόγοι της Αλ Κάιντα εντόπιζαν νέα μέλη για την τρομοκρατική οργάνωσή τους. Η τελευταία περίπτωση είναι εκείνη του Ντάρεν Γκλένον, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος αφότου προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του σε Ααμπίντ Αλί άρχισε να δημιουργεί προπαγανδιστικά βίντεο (καλώντας τους ομοϊδεάτες του να πλήξουν τους άπιστους πολίτες της Δύσης) αλλά και εγχειρίδια για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών. Είχε επίσης αποκαλύψει στη σύζυγό του ότι στόχος του ήταν να πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις κατά βάσεων της RAF, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ως αντίποινα για τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Συνελήφθη, ωστόσο, από τις Αρχές τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλά και ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ, ο άνθρωπος που στις 22 Μαρτίου πραγματοποίησε επίθεση στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στο βρετανικό κοινοβούλιο είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Παρότι δεν βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις όποιες σχέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Αλ Κάιντα. 

Όσο οι τζιχαντιστές του ISIS χάνουν εδάφη και οπισθοχωρούν τόσο το τρομοκρατικό δίκτυο που δημιούργησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν επανακτά την χαμένη του ισχύ, έχοντας, μάλιστα, και έναν νέο ηγέτη, τον Χαμζά Μπιν Λάντεν, γιο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίζεται ολοένα συχνότερα σε προπαγανδιστικά βίντεο καλώντας τους υποστηρικτές της οργάνωσης να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά των «σταυροφόρων» της Δύσης: «εάν γνωρίζετε πως να χρησιμοποιείτε ένα όπλο, καλώς. Διαφορετικά χρησιμοποιείστε οτιδήποτε για να τους πλήξετε», αναφέρει ο ίδιος σε ένα δεκάλεπτο βίντεο, απευθύνοντας και αυτός με τη σειρά του μια έκκληση στην οποία όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν πολλοί. Στη Βρετανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 



Πηγή : tovima.gr


Διεθνώς η ξεφτίλα συνεχίζεται : Τσίπρας και Μαδούρο λιγότερο δημοφιλής απο τον Τράμπ



Στην λίστα με τους πέντε ηγέτες παγκοσμίως που είναι λιγότερο δημοφιλείς ακόμα και από τον Ντόναλντ Τραμπ, περιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Time. 

Ειδικότερα, το άρθρο επεσήμανε ότι ο κ. Ντόναλντ Τραμπ είχε μία «ιστορικά κακή σειρά ειδήσεων αυτό το μήνα», πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στο εξωτερικό. Αλλά, είτε το πιστεύετε, είτε όχι ο κ. Τραμπ -με ένα ποσοστό έγκρισης λίγο κάτω από το 40%- είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με άλλους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων διεθνώς.

Λιγότερο δημοφιλείς, επεσήμανε το «ΤΙΜΕ», είναι:

Ο Νίκολας Μαδούρο της Βενεζουελας.
Ο Μισέλ Τέμερ της Βραζιλίας.
Ο Τζέικομπ Ζούμα της Νοτίου Αφρικής.
Ο Νατζίμπ Ράζακ της Μαλαισίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας.

Ειδικότερα, για τον κ. Τσίπρα, το περιοδικό ανέφερε ότι:

Συνεχίζει να χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις καθώς αναγκάζεται να αποδεχθεί όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας για να διατηρήσει την χώρα του στην επιφάνεια. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας ξεκίνησε πολύ πριν ο κ. Τσίπρας αναλάβει τα ηνία (η χώρα έχασε 25% του ΑΕΠ από την απαρχή της κρίσης το 2010).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε εκλογές μετά από την στρατηγική στάση του στο ζήτημα εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, σε μία περίοδο η ελληνική οικονομία έβρισκε τα πατήματά της», σχολιάζει το Time.

Τότε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να «λυγίσει το Βερολίνο στην βούλησή του, πείθοντας του Γερμανούς να ρυθμίσουν το ελληνικό χρέος - «κάτι που ακόμα το περιμένει» δύο χρόνια μετά.

Όμως αυτό που ακολούθησε ήταν η ‘θορυβώδης θητεία’ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που η ρητορική του μείωσε την πιθανότητα κάποιας παραχώρησης προς την Ελλάδα από μία «κουρασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση», και ύστερα ήρθε το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της τότε προτεινόμενης συμφωνίας διάσωσης από τους δανειστές.

«Οι Έλληνες ψήφισαν όχι, αλλά ο Τσίπρας υπέγραψε συμφωνία παρ’ όλα αυτά», σχολιάζει ο αρθρογράφος Ίαν Μπρέμερ. 

Σύμφωνα με το περιοδικό τα «αντι-καθεστωτικά διαπιστευτήρια» του Τσίπρα σε συνδυασμό με τη ρητορική του, τον κάνουν τον μόνο Έλληνα πολιτικό που ήταν ικανός να προχωρήσει σε μία σειρά αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας, πάνω σε μία εξαντλημένη και «θολωμένη» ελληνική κοινωνία, με ελάχιστη κοινωνική κατακραυγή. 

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων και με το Μαξίμου να κυνηγά ακόμα μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ενώ υποσχόταν προεκλογικά ελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων, δρομολογεί τελικά νέα μέτρα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων, με ορίζοντα που ξεπερνά χρονικά την λήξη τη θητεία της. Μεταξύ των πλέον επίπονων είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις - επικουρικές και κύριες, αρχής γενομένης από το 2019 - προοπτική που πλήττει περαιτέρω τα ποσοστά αποδοχής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.






Αλήθεια τώρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πίστεψαν τον Σκουρλέτη;




Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) που είχαν μαζευτεί έξω από το υπουργείο του.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα της προστασίας της απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους, υπό τη σκιά των διαρροών περί ενδεχόμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τους όρους εργασίας τους. 

Επίσης, ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με πιθανές αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης εύκολα και αβίαστα έκανε σαφές ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεών τους. 

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Άλλο η θέση της κυβέρνησης και άλλο τι έχει συμφωνηθεί και έχει υπογράψει η κυβέρνηση του Σκουρλέτη ξεπουλώντας τα πάντα.

Προς αυτή την κατεύθυνση είπε θα κινηθεί το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον από αυτή προκύψει η ανάγκη νέας παρέμβασης.

Αναφορικά με το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές.

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Δεν αναμένεται όχι δεν πρόκειται να συμβεί.

Το φάγατε το σανό Σκουρλέτη; Εάν το φάγατε καλοφάγωτο!!!




Όταν φτάνεις στο τέρμα διαπλέκεσαι προκλητικά νομίζοντας ότι θα επιβιώσεις! Η δικαιοσύνη οφείλει να το διερευνήσει



Πάνω στο πανικό του κινούνται προκλητικά με την διαπλοκή αδιαφορώντας εάν τους έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα και η υφήλιος μαζί.

Διαπλοκή στο φουλ από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου με μοναδικό σκοπό την επιβίωση για λίγο χρόνο ακόμα και το ερώτημα είναι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει αυτό το καραμπινάτο σκάνδαλο;

Τα ερωτηματικά πολλά και η δικαιοσύνη πρέπει να τα διερευνήσει άμεσα και όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία : Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του, και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

- Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

- Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

- Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Το νέο σκάνδαλο διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει το πόσο στριμωγμένοι είναι έχοντας φτάσει στο τέλος τους και το πόσο προκλητικά κάνουν τα πάντα αρκεί να κρατηθούν μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία.






Αντί να ντρέπεται ο Παπαδημούλης κάνει tweet καλύπτοντας την ξεφτίλα του κόμματος του



Δεν έχουν τσίπα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν Τσίπρα και προσπαθούν να καλύψουν την ξεφτίλα κάνοντας ντροπιαστικές αναρτήσεις χωρίς καμία αυτοκριτική.


«Το "γαϊτανάκι" των καθυστερήσεων Σόιμπλε-ΔΝΤ, βλάπτει και την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» αναφέρει σε tweet του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης,  για το χθεσινό Eurogroup, λέγοντας πως η συμφωνία για το χρέος πρέπει να κλείσει στις 15 Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, επικρίνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους. αντί να επικρίνει το αρχηγό του και τον υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης.



Αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση αντί να σημειώνει τα λάθη της και την καταστροφική πολιτική της αμύνεται κάνοντας αναρτήσεις για την αντιπολίτευση!!! Ντροπή και ξεφτίλα κύριε Παπαδημούλη λίγη σοβαρότητα αρκετά!!


Στους 22 οι νεκροί στο Μάντσεστερ ανάμεσα τους και παιδιά, 50 οι τραυματίες- Νεκρός και ο δράστης




Ένας άνδρας ο οποίος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και ο οποίος έπεσε νεκρός στο «Manchester Arena» λίγο μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, έκανε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 22 τελικά άτομα και τραυμάτισε άλλα 50 άτομα, μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά.

Η αστυνομία δέχτηκε τις πληροφορίες για την έκρηξη στο στάδιο που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες.. 



Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά,  ενώ γονείς σε κατάσταση πανικού έψαχναν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τα παιδιά τους. Πολλοί ήταν αυτοί που στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter για να αντλήσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα τους βοηθούσαν να βρεθούν κοντά στους αγαπημένους τους που είχαν διασκορπιστεί στο πλήθος.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα και ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο.




Σάμος: Η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαιώνει την άρνηση των αναιθησιολόγων στις εκτρώσεις




Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε «θα θέσει σε εφαρμογή εναλλακτική λύση, ώστε οι γυναίκες του νησιού να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος, με σεβασμό της προσωπικότητας και προστασία της υγείας τους» 

Με ανακοίνωσή της, χθες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Σάμου επιβεβαιώνει πλήρως την άρνηση των αναισθησιολόγων του Ιδρύματος να συμμετέχουν σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης. Κάνει δε γνωστό ότι η τελευταία τέτοια επέμβαση έγινε στις 19 του περασμένου Απριλίου.

Με την ίδια ανακοίνωση δίνεται απάντηση στα όσα ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου είχε υποστηρίζει με δική του ανακοίνωση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού «ενώ δεν ξοδεύει ούτε μια λέξη για να τοποθετηθεί στο σοβαρό κοινωνικό θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο, ενώ δεν διατυπώνει την παραμικρή πρόταση για την αντιμετώπισή του, περιορίζεται σε μια ακραία συντεχνιακή απόπειρα υπεράσπισης των αναισθησιολόγων και μετάθεσης των ευθυνών στη διοίκηση του Νοσοκομείου».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Σάμου το πρόβλημα «γεννήθηκε» ως εξής:

-τον Ιούνιο του 2016, υπήρξε μια αναφορά της διευθύντριας του αναισθησιολογικού τμήματος για ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της ιδίας και του διευθυντή του μαιευτικού - γυναικολογικού τμήματος. Το θέμα εξετάσθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, που ενστερνίσθηκε η διοίκηση. Το εν λόγω επεισόδιο δεν είχε την παραμικρή σχέση με το επίμαχο θέμα.

-τον Φεβρουάριο, λοιπόν, ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους ιατρούς να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι αναισθησιολόγοι αρνούνταν να συμμετέχουν σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης, εκτός εάν υπήρχαν σοβαροί ιατρικοί ή κοινωνικοί λόγοι. Αν και η μόνη προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος είναι η συναίνεση της εγκύου, η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας αποδέχτηκε τους όρους των αναιθησιολόγων και συνέστησε την παραπομπή στην κοινωνική υπηρεσία, για να παρέχεται συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ταυτόχρονα να αποφορτίζεται το δίπολο αναισθησιολόγοι / γυναικολόγοι.

-Ενώ ουδεμία αντίρρηση γραπτή ή προφορική εκφράσθηκε, οι αναισθησιολόγοι κατέθεσαν την κοινή δήλωση τους, με την οποία αρνούνται να συμμετέχουν σε επεμβάσεις διακοπής εγκυμοσύνης, εκτός εάν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία της εγκύου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Σάμου καταλήγει ανακοινώνοντας ότι «θα θέσει σε εφαρμογή εναλλακτική λύση, ώστε οι γυναίκες του νησιού να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος, με σεβασμό της προσωπικότητας και προστασία της υγείας τους» αφού, όπως χαρακτηριστικά, τονίζει «δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να κάνει δίκη προθέσεων. Οφείλει να λειτουργεί με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα».



Πηγή : protothema.gr


Eurogroup: Ο απόλυτος εξευτελισμός και ο Τσίπρας παραμένει ακόμα πρωθυπουργός




Κώστας Βουκελάτος

Μία από τα ίδια, ακόμα μία αποτυχία της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

Το ακούσαμε και αυτό προχθές από τον ψεύτη που εξαπατά ασύστολα : "Τα νέα είναι τόσο καλά που μέχρι γραβάτα θα βάλω"

Μετά την νέα ξεφτίλα ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλύτερα αντί για γραβάτα να δοκιμάσει ρόμπες και μάλιστα να τις φορά ξεκούμπωτες. Εκτός και εάν θέλει να κάνει την γραβάτα θηλιά!!

Προπαγάνδα από όλο τον καθεστωτικό μηχανισμό του Μαξίμου, όλη την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι εχθές το απόγευμα για να ψηφίσουν οι 153 τα μέτρα σαν άβουλα ζόμπι και για εξαπατηθεί ο Ελληνικός λαός.

Πανηγύρια είχαν στηθεί στην καθεστωτική ΕΡΤ, δημοσιεύματα επιτυχίας από το ΑΠΕ και τις φυλλάδες που στηρίζουν αυτή την άθλια κυβέρνηση, όλοι μαζί στο κόλπο της απάτης, για να γυρίσουν σήμερα οι μεγάλοι διαπραγματευτές ξεφτιλισμένοι και με άδεια χέρια.

Δεν γύρισαν μόνο με άδεια χέρια οι υποτίθεται "διαπραγματευτές", αλλά δέσμευσαν και την χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα για πέντε χρόνια στο 3,5% και  σε μια συνεχή λιτότητα και επιτροπεία.

Το θρίλερ συνεχίζεται και η χώρα βουλιάζει και μην περιμένει κανένας ότι και να σας πουν με όποιο τρόπο και να σας εξαπατήσουν ότι τον Ιούνιο θα έχουμε αποτέλεσμα γιατί απλά δεν θα έχουμε.

Ευχόμαστε οι Έλληνες πολίτες να κάνει πράξη ο Αλέξης Τσίπρας αυτό που είπε εχθές το απόγευμα της Δευτέρας απειλώντας τους δανειστές "ότι εάν δεν βρεθεί οριστική λύση για το χρέος εγώ θα παραιτηθώ".

Εάν έχει φιλότιμο και κάποιο ίχνος ήθους ο Αλέξης Τσίπρας τον παρακαλούμε την παραίτηση να την κάνει πράξη να γλιτώσει η Ελλάδα.

Και να μην ξεχάσω ο Τσακαλώτος, εάν ξέρει τι σημαίνει τσίπα στα ελληνικά, εάν δεν ξέρει να ρωτήσει κάποιον εκτός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ να του πεί, θα πρέπει να παραιτηθεί πρώτος, δείχνοντας τον δρόμο προς την παραίτηση όλης της κυβέρνησης.





Η ηγεσία του Yπουργείου Υγείας πρέπει να δώσει άμεσα λύση, στα θέματα ασφάλειας των νοσοκομείων



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
            
«Η κατάσταση αρχίζει πλέον να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Μετά το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” και το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, νέες κλοπές σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 
             
Το θέμα ξεφεύγει από μια απλή αστυνομική υπόθεση, διότι είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα. 
            
Αναμένουμε τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένες και άμεσες απαντήσεις. 
            
Απόλυτη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην αναπλήρωση των μηχανημάτων και στα τρία νοσοκομεία, μια και είναι απαραίτητα για χιλιάδες ασθενείς. 
            
Η ηγεσία του Yπουργείου Υγείας πρέπει να δώσει άμεσα λύση, στα θέματα ασφάλειας των νοσοκομείων».


Μπακογιάννη: Η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σημαίνει αποτυχία της χώρας



«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή γιατί πρέπει να εννοούμε αυτά που λέμε. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αλλά υπάρχει μία προϋπόθεση. Ότι η κυβέρνηση πρώτον θα τα πιστεύει, δεύτερον θα είναι ομοιογενής και τρίτον δεν θα σταματάει ο ένας τις προσπάθειες του άλλου. Εάν αυτό δεν υπάρξει, δεν υπάρχει νέο παραγωγικό μοντέλο. Θα υπάρχει πάντα κάποιος ο οποίος θα φέρνει διάφορες αντιρρήσεις και θα σταματάει τις επενδύσεις» τόνισε η βουλευτής και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναφερόμενη στον υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα είπε «ότι και οι δύο πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση. Το ερώτημα όμως είναι εάν είμαστε πλειοψηφία ή μειοψηφία. Υπάρχουν μερικές αλήθειες. Και οι αλήθειες είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις, συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, συμφωνούμε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται μόχλευση πόρων, συμφωνούμε ότι οι κρατικοί πόροι δεν φτάνουν, άρα θέλουμε την ιδιωτική συμμετοχή, συμφωνούμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Σε όλα αυτά συμφωνούμε. Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν έγιναν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, σημειώνοντας ότι λαϊκιστές υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και υπογράμμισε ότι στη ΝΔ «οι μεταρρυθμιστές έχουν πάρει το πάνω χέρι σήμερα και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν όλες τις αλλαγές». Επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «ψήφισαν ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ήταν αχρείαστο και κοινωνικά άδικο. Μέχρι και το επίδομα ένδειας έκοψαν. Για 20 εκατομμύρια μιλάμε τώρα, 146 εκατομμύρια είναι η αύξηση του κομματικού κράτους, των μετακλητών, 20 εκατομμύρια τα κοινωνικά επιδόματα. Κάτι δεν πάει καλά στη χώρα».

'Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «μετά από πολλές δυσκολίες έφτασε να υπογραφεί η επένδυση στο Ελληνικό την οποία όπως είπε «ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης δεν την πιστεύει» και αναφέρθηκε στον κ. Σπίρτζη, «ο οποίος υπογράφει μετά πολλών βασάνων την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη συνέχεια δημιουργεί νέο κρατικό φορέα για τα τρένα».
«Αν υπήρχε μία κυβέρνηση η οποία σκεφτόταν κατά αυτόν τον τρόπο, όπως ο κ. Πιτσίορλας εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, όπως τείναμε και χείρα φιλίας το καλοκαίρι του '15, όταν η Ελλάδα ήταν για τρεις ημέρες εκτός Ευρώπης» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στους Έλληνες επιχειρηματίες υπογράμμισε ότι «ναι, η Ελλάδα μπορεί και όποιος υποτιμήσει τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο κάνει μεγάλο λάθος. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποδείξανε ότι μπορούν να κρατηθούν όρθιοι σε δύσκολες στιγμές» και πρόσθεσε ότι «υποστηρίζουμε τη μείωση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ταχύτητα στις δανειοδοτήσεις, και την αλλαγή του προγράμματος επιδοτήσεων. Από την άλλη μεριά και εσείς ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να κάνετε το καθήκον σας. Δηλαδή μειωμένη φορολογία ναι, αλλά θα πληρώνετε. Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ταγκό θα το χορέψουμε και οι δύο μαζί. Και εμείς που θα κάνουμε τη δουλειά μας αλλά και ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο επιχειρηματία θα συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια».

«Η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σημαίνει αποτυχία της χώρας. Η χώρα έχει μέλλον και όποιος την εμπιστευθεί θα βγει κερδισμένος αύριο» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
zougla.gr


O Ερντογάν έστησε όλους τους καλεσμένους ξένους ηγέτες και εξαφανίστηκε



Δεν προσήλθε στο επίσημο γεύμα στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ και ματαίωσε όλες τις διμερείς συναντήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της 25ης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν δεν προσήλθε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ.

Για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί, ειδικότερα με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.

Στο γεύμα, αντί του Ρ.Τ. Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 "Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)" τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας νωρίτερα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σύνοδο του ΟΣΕΠ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διακήρυξη της Συνόδου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και αποτελείται από 25 άρθρα, τονίζεται ότι οι μετέχοντες επαναβεβαιώνουν τη θέλησή τους να ενεργήσουν σε πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας και να ενισχύσουν, με αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη, τον διάλογο και τη συνεργασία, ανάμεσα στις χώρες -μέλη. Τονίζεται, επίσης, η ανάγκη για οικονομική συνεργασία των χωρών -μελών του ΟΣΕΠ και αυτό προβλέπει να γίνεται με βάση το διεθνές δίκαιο.

Η διακήρυξη αναφέρεται, ακόμα, στο προσφυγικό πρόβλημα και, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, οι ηγέτες σημειώνουν έκταση της παρούσης προσφυγικής κρίσης όπως αυτή ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία είναι άνευ προηγουμένου από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είμαστε αποφασισμένοι, τονίζεται στη διακήρυξη, να επιδείξουμε αίσθημα αλληλεγγύης και συνεργασίας για την αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων των προσώπων, τα οποία φεύγουν από τις χώρες τους των μεταναστών και των προσφύγων, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και περαιτέρω. Σημείωνεται ακόμα η επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν από τις εστίες τους. Τέλος, στη διακήρυξη, υπογραμμίζεται η σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες του ΟΣΕΠ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζεται η επαναβεβαίωση της δέσμευσης για μια ρεαλιστική αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες του ΟΣΕΠ.



Πηγή : news.gr


Δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς της οικογένειας Παπαντωνίου στην Ελλάδα




Κάθε λογαριασμός και κάθε ακίνητο που ανήκει στην οικογένεια του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου δεσμεύεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά από αίτημα της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του. Προφανώς τα στοιχεία που συγκέντρωσε η κα Τουλουπάκη την οδήγησαν στην εκτίμηση πως μπορούν να στηρίξουν αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ. Παπαντωνίου, στη σύζυγο του και στον γιο του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή και με βούλευμά του, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας, όμως δεν υπάρχει δέσμευση, δηλαδή, πιθανών ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών σε χώρες του εξωτερικού.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για "δωροδοκίες" σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον κ.Παπαντωνίου.

Κομβικής σημασίας πάντως θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Γι' αυτο άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου.




Του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή : capitla.gr


Πάρα πολλά ερωτηματικά για την συμφωνία ΜEGA - Σαββίδη! Ν.Δ.: Παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός





Γιατί το συγκεκριμένο μερίδιο μετοχών δεν είχε δεσμευτεί από τις τράπεζες - Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η πώληση των μετοχών - Αποθαρρύνονται τυχόν άλλοι αγοραστές, καθώς η μεταβίβαση έγινε λίγες μέρες πριν εκποιηθεί και η περιουσία του ΔΟΛ

Για τις προκλητικές κινήσεις διαπλοκής το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έβγαλε την  ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών. 

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. 

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: 

  • Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 

  • Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 

  • Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων; 

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς». 


Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜotoGP Νίκι Χέιντεν



Δυστυχώς, η μεγάλη μάχη που έδινε ο Νίκι Χέιντεν έληξε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Χέιντεν υπέκυψε στα τραύματά του και έφυγε τη Δευτέρα από την ζωή με το Maurizio Bufalini Hospital της Cesena να ανακοινώνει τον θάνατό του. 

Ο 35χρονος Αμερικανός είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στον θώρακα, μεταφερόμενος ως πολυτραυματίας στο νοσοκομείο του Rimini και από εκεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Cesena. Είχε προηγηθεί τροχαίο ατύχημα, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της προπόνησής του με ποδήλατο, παρουσία κι άλλων ποδηλατιστών.

Ο Νίκι Χέιντεν είχε μακρά πορεία στους αγώνες, αποτελώντας για αυτόν οικογενειακή παράδοση από τον πατέρα και τους αδερφούς του. Το 2006 είχε κατακτήσει τον τίτλο στα MotoGP και το 2015 είχε μεταπηδήσει στα WSBK, ενώ πέρσι είχε πάρει μέρος σε δύο αγώνες στα MotoGP.

Ο Χέιντεν ήταν από τους αναβάτες που οι αντίπαλοί τους σέβονται, όπως αναφέρει το www.motomag.gr , τόσο για την αγωνιστική του παρουσία, όσο και για την στάση και το ήθος του, πράγμα που αποδεικνύεται με πολλούς τρόπους, και με πρώτο και κύριο ότι ο Hayden ήταν πάντοτε παρόν στους αγώνες των MotoGP συνομιλώντας με όλους. 

Έζησε τραγικές στιγμές, όπως τον θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι και είχε αποδεχτεί ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Για αυτό και ο θάνατός του κατά την διαδικασία της προπόνησης, είναι ακόμα πιο τραγικός. Με τον Χέιντεν κλείνει ο κύκλος των Αμερικανών στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας και πλέον οι σκέψεις όλων είναι στην οικογένειά του, με την οποία ο Χέιντεν είχε τους πιο στενούς δεσμούς.



Newsroom ΔΟΛ


Παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλες υποχωρήσεις, όχι άλλη κοροϊδία!



Αίσθηση προκαλεί η ηχηρή παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Ο Παναγιώτης Κοτρώνης, που πριν από λίγους μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, στην επιστολή παραίτησής του και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή πλέον, μιλάει για ανέντιμο συμβιβασμό της κυβέρνησης και τονίζει ότι πως αντί της υποχώρησης, θα έπρεπε να είχε επιλέξει τον δρόμο της έντιμης παραίτησης.

Στην επιστολή παραίτησής του από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ την οποία δημοσιοποίησε αναφέρει:

«Φτάνει πιά!!!!!!!!!
Τέρμα η κοροϊδία, όχι άλλες υποχωρήσεις.

Θα έπρεπε επιτέλους να αποδεχθούμε μία έντιμη ήττα, με ταυτόχρονη παραίτηση της κυβέρνησης, παρά να συρθούμε σε έναν ανέντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και μάλιστα εν αγνοία της βάσης του κόμματος.

Η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης περιορίστηκε να πάρει την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής και όχι όλου του κόμματος, ενώ επρόκειτο για μία κορυφαία απόφαση, όπως είναι το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης.

Μία απόφαση και μία συμφωνία με την οποία φτωχοποιούμε ακόμα περισσότερο 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, που μαζί με αυτούς που συντηρούνται από αυτές τις συντάξεις φτάνουν σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.

Αν προσθέσουμε και τον σφαγιασμό του Αφορολόγητου μιλάμε για τραγωδία, όταν μάλιστα στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 πήραμε πίσω όλες σχεδόν τις δεσμεύσεις μας, όμως το Αφορολόγητο και τις Συντάξεις «ορκιστήκαμε» να μην τις αγγίξουμε, τόσο με βάση το Προεκλογικό μας Πρόγραμμα, όσο και με υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Έγιναν και θετικά βήματα στην κυβερνητική μας θητεία, αλλά με δυσανάλογο κόστος για τα φτωχά και μεσαία στρώματα που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.»

«Ο Παν. Κοτρώνης είναι σημείο αναφοράς για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ»

Ο υπεύθυνος Τύπου του κομματικού οργάνου Μιχάλης Καρτερός μιλώντας στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών είπε μεταξύ άλλων ότι ο Παν. Κοτρώνης είναι σημείο αναφοράς για τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη» και ότι ο Παναγιώτης κάνει λάθος.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Ναυάγιο στο Eurogroup: Είπαμε «ναι σε όλα», αλλά δεν πήραμε τίποτα



Όλα στον αέρα: Περίσσεψαν τα καλά λόγια αλλά από ουσία μηδέν

Η κυβέρνηση ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, δεσμεύτηκε σε υπερπλεόνασμα 3,5% ως το 2022 αλλά δεν πήρε ούτε το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη δρομολόγηση της δόσης ακόμη και κατά τμήματα - Στις 15 Ιουνίου οι αποφάσεις, μετά τη διαφωνία Γερμανίας-ΔΝΤ για το χρέος - «Με την ψυχή στο στόμα» πριν από τις λήξεις ομολόγων 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

Τρεις εβδομάδες αγωνίας για να κλείσει την αξιολόγηση, να αποφύγει επικίνδυνες περιπέτειες και (ενδεχομένως) να αποσπάσει μια διατύπωση για το χρέος έχει μπροστά της η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η οποία διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες. Όλες οι πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου ελπίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις 25 δράσεις που εκκρεμούν και κυρίως ότι το Βερολίνο και ΔΝΤ θα τα βρουν για το χρέος. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι ξέκοψαν και το έκτακτο Eurogroup που θα μπορούσε να γίνει πριν από το προγραμματισμένο (15 Ιουνίου) ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα τα πράγματα.    

Εχθές, αντί για την εκδοχή του «too good to be true» που ανέφερε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, δηλαδή μια λύση για το χρέος που θα... παραήταν καλή για να είναι αληθινή, οι περισσότεροι έτριβαν τα μάτια τους με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν απέσπασε ούτε τη σφραγίδα του Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παρά την ψήφιση του βαρύτατου πακέτου των μέτρων από τη Βουλή.  

Ανάμεσά τους ακόμη και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος μπαίνοντας στη συνεδρίαση ανέφερε ότι αναμένει «συμφωνία αλλά όχι... τη συμφωνία», εννοώντας αξιολόγηση αλλά όχι ακόμη χρέος, και στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι απομένουν βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα και για την ολοκλήρωση του review, ρίχνοντας παράλληλα έμμεσες βολές στο ΔΝΤ για την άρνησή του να συμβιβαστεί για το χρέος.

Το μόνο «χειροπιαστό» αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης, το οποίο επιβεβαίωσαν τόσο ο κ. Ντάισελμπλουμ όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ήταν η δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια από το 2018 ως το 2022. Aπό την άλλη πλευρά το γεγονός ότι δεν δρομολογήθηκε ούτε η εκταμίευση της δόσης, έστω κατά τμήματα, απειλεί να ξυπνήσει άλλον έναν καλοκαιρινό εφιάλτη καθώς τον Ιούλιο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει χρέος πάνω από 7 δισ. ευρώ.  

«Yπάρχει μία διάχυτη πίστη ότι το σκέλος που έχει να κάνει με το πακέτο των μέτρων πολιτικής έχει προχωρήσει παρά πολύ και ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Όλες οι πλευρές και όλοι οι θεσμοί επαίνεσαν την Ελλάδα για την ποιότητα του πακέτου των μεταρρυθμίσεων και επομένως κανένας δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος για το θέμα της αξιολόγησης. Αναφερόμενος στην κουβέντα που έγινε για το χρέος σχολίασε τα εξής: «'Ολες οι πλευρές θα πρέπει να συμβιβαστούν λίγο και νομίζω -όλοι το καταλάβατε από τον τόνο των αξιωματούχων της Ευρωζώνης – ότι οι προσδοκίες είναι ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία μέσα σε τρεις εβδομάδες».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το Eurogroup και οι τρεις αξιωματούχοι είπαν καλά λόγια για την πρόοδο από την πλευρά της Ελλάδας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία στις 15 Ιουνίου και για το θέμα του χρέους και της ένταξης του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Παρά ταύτα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αφορά μέτρα στη βάση της απόφασης του Eurogroup του Mαΐου του 2016 τα οποία θα εφαρμοστούν, «αν χρειαστεί» όπως τόνισε πολλές φορές, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.  

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ απείλησε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup ότι αν δεν υπάρξουν δραστικότερα μέτρα για το χρέος δεν θα μπει στο πρόγραμμα ως το 2018 ο κ.  Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να τις επιβεβαιώσει. Άφησε όμως σαφώς να εννοηθεί ότι αν το ΔΝΤ δεν μπει στο τρίτο μνημόνιο με το δικό του πρόγραμμα και χρηματοδότηση τότε δεν θα υπάρξει εκταμίευση ούτε από την ευρωπαϊκή πλευρά.


Πού διαφώνησαν 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αρκετές διακοπές, με την «τετράδα» των Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν, Σόιμπλε και Λεμέρ να προσπαθούν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση, αλλά τελικά οι προσπάθειές τους κατέληξαν σε αποτυχία. Εξετάστηκαν τρία προσχέδια προκειμένου να συμφωνήσουν για το τελικό ανακοινωθέν. Σε ένα εξ αυτών υπήρχε η δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ έως και το 2060! Το ζήτημα της διαφωνίας αναφορικά τόσο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και της χρονικής διάρκειας για την οποία θα πρέπει να επιτευχθούν επιβεβαίωσαν τόσο ο κ. Ντάισελμπλουμ, όσο και ο κ. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. 

Η διαφωνία της γερμανικής πλευράς με το ΔΝΤ εντοπίστηκε σε τρία βασικά ζητήματα. Πρώτον το ΔΝΤ ζήτησε χαμηλότερα πλεονάσματα μετά το 2022, δεύτερον δεν αρκέστηκε στην επιμήκυνση των λήξεων των δανείων και διεκδίκησε μείωση επιτοκίων (κάτι που η Γερμανία αρνήθηκε να δώσει) και τρίτον βλέπει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, παραδοχή που είναι βασικό στοιχείο για την σύνταξη της έκθεσης βιωσιμότητας (DSA).


Ντάισελμπλουμ προς ΔΝΤ: Κάποιοι «να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους»

Ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε, έστω και με συγκρατημένο τρόπο, ότι οι διαφωνίες μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους παραμένουν και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για το εν λόγω θέμα στη σημερινή συνεδρίαση.  Τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει κάποιοι «να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους» φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ.

«Κάναμε σημαντική πρόοδο για το πακέτο μέτρων και το Eurogroup καλωσόρισε αυτήν την προσπάθεια της Ελλάδας, καθώς η χώρα καλύπτει τα προαπαιτούμενα. Σαφώς έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα υπάρχει δέσμευση για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Θεωρώ ότι θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης πριν από το καλοκαίρι. Σήμερα είχαμε μία πρώτη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, όμως, δεν κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συνολική συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σαφής πρόοδος έως το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΝΤ τόνισε ότι «το Ταμείο ξεκαθάρισε ότι καλωσορίζει και αυτό τις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά τόνισε ότι επιθυμεί, πρώτα, να επιλυθεί το ζήτημα του χρέους πριν αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Παραμένει, όμως, έτοιμο για να συμμετάσχει».

Απατώντας σε ερώτηση ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι αυτό που ουσιαστικά ζητά το ΔΝΤ είναι οι Ευρωπαίοι να απαντήσουν έως «πού μπορούμε να φθάσουμε, εάν χρειαστεί, αναφορικά με τα μέτρα για το χρέος». Ουσιαστικά το Ταμείο θέλει δέσμευση, αλλά με συγκεκριμένα «νούμερα» και μέτρα από τους Ευρωπαίους, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος στα μέσα του 2018, ούτως ώστε να μπορέσει να πείσει το διοικητικό του συμβούλιο ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο και ως εκ τούτου το Ταμείο να μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα. 

Προσέθεσε, όμως, με νόημα ότι και το ΔΝΤ θα πρέπει να γνωρίζει ότι και για τους Ευρωπαίους υπάρχουν συγκεκριμένα όρια, τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν. 


Μοσκοβισί: 115 από τα 140  

Για τεράστια πρόοδο έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στα μέτρα τα οποία νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε 115 από τα 140 μέτρα, κάτι που κατά τον ίδιο χαρακτηρίστηκε ως εντυπωσιακό. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο και νομίζω ότι σύντομα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε φτάσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης»  δήλωσε. 


Ακολούθως, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρεγκλινγκ συμφώνησε ότι σημειώθηκε πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα. «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκταμιεύσεις, όταν επέλθει συμφωνία», ανέφερε. 


Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup

Το Eurogroup καλωσορίζει την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών στο νέο «πακέτο» μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Το Eurogroup παρατήρησε την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, καθώς, ήδη, εφαρμόζει ένα σημαντικό μέρος των προαπαιτούμενων.

Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες νομοθετήθηκαν από την Ελλάδα, καλύπτουν θέματα όπως συντάξεις, φόρος εισοδήματος, αγορά εργασίας και τον ενεργειακό τομέα. Θα πρέπει να στηρίξουν την φιλική προς την ανάπτυξη αναπροσαρμογή της οικονομίας και να καταστήσουν ισχυρή τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας.

Το Eurogroup καλεί τόσο τους θεσμούς όσο και την Ελλάδα αλλά και τρίτα μέρη να στηρίξουν την ολιστική ανάπτυξης στρατηγική.

Το Eurogroup είχε μία σε βάθος συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν υπήρξε συνολική συμφωνία. Η εργασία θα συνεχιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, βάσει του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί τον Μάιο του 2016 με στόχο να υπάρξει μία ξεκάθαρη κατάληξη στο επόμενο Eurogroup. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η επίτευξη ενός οικονομικά βιώσιμου μεσοπρόθεσμου πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα.



Πηγή : protothema.gr


Μάντσεστερ: 19 νεκροί, και δεκάδες τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία



Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν σε μια έκρηξη στην αγγλική πόλη Μάντσεστερ χθες όπου η αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε είχε συναυλία, και δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα ότι υπάρχει υποψία να επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας.

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι το επεισόδιο, στο οποίο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άτομα, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό επεισόδιο. Η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη, και αργότερα δήλωσε ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταληφθεί κοντά στο στάδιο.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι απάντησε σε αναφορές για έκρηξη που έγινε στην είσοδο του σταδίου, που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιό αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.

Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μία μάρτυρας ο οποίος παρακολούθησε τη συναυλία είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, που ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό από χιλιάδες άτομα εν φυγή από το κτίριο. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνονται θεατές, μεταξύ των πολλοί νέοι, να τρέχουν προς τα έξω.
"Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν είμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν", είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. "Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν", πρόσθεσε.



Εκπρόσωπος της Αριάνα Γκράντε, 23, είπε ότι η τραγουδίστρια ήταν "εντάξει".

Η Αρένα του Μάντσεστερ, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιό επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.

Τον Μάρτιο, ένας βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.



Δηλώσεις της πρωθυπουργού Τ. Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο "αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση", σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι "όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί".

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. "Μία πηγή των Τόρις (Συντηρητικών), μιλώντας στην Ένωση Τύπου (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί", μετέδωσε το Sky News.

Έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη που έγινε σε μουσική συναυλία στην πόλη Μάντσεστερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Συγκλονισμένη η Αριάνα Γκράντε

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: “Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια.”



Κινητοποιήση κατοίκων του Μάντσεστερ για προσφορά βοήθειας

Όπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν την βοήθεια τους, για την μεταφορά τραυματιών.

Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter.

Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα στο στάδιο του Μάντσεστερ

Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα έφτασαν στο στάδιο που έγινε η έκρηξη στο Μάντσεστερ, μεταφέροντας τραυματίες σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής (North West Ambulance Services).

Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης.



Πηγές: ΑΠΕ, REUTERS
Καθημερινή