Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σύννεφα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ


Αγκάθια στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ προέκυψαν το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, είχαν αρχίσει να προβληματίζουν τα στελέχη και την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από τον Φώτη Κουβέλη τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ και την ενοποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην χάσουν το μπόνους των 50 εδρών. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι έχει δύο γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων που λένε ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού έφερε το παράδειγμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία διέλυσε το κόμμα της και εντάχθηκε ξανά στη Νέα Δημοκρατία, για να απαντήσει ο Φώτης Κουβέλης ότι “ήταν λάθος της”.

Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο ύστερα από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα είναι κανένας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά με αυτή τον Φώτη Κουβέλη και την τοποθέτησή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύτηκε ως υπαναχώρηση προβληματίζοντας την Αγίου Κωνσταντίνου και προκαλώντας σκιές στο φλερτ, σκιές οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε διαζύγιο, έλεγαν οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στα δύο κόμματα.

Μάλιστα δεν έμεινε ασχολίαστο και το γεγονός ότι αυτή έγινε λίγες ώρες μετά και την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση, αν και δεν συνδέεται ευθέως, κινείται και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα, ο οποίος επισήμανε ότι: «Η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματός μας συνεδριάζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσδιορίσουν την εκλογική τακτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η όποια τακτική επιλεγεί – είτε δηλαδή κατέλθουμε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενοι με άλλα κόμματα και κινήσεις – οφείλει να υπακούει σε δύο βασικές προϋποθέσεις που έχουμε θέσει: η μία είναι η ύπαρξη προγραμματικών συμφωνιών και η δεύτερη η κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματός μας, δηλαδή η πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται…».


Πηγή : newsit.gr


Πέντε γιατροσόφια για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα!




Το κρυολόγημα είναι πολύ συνηθισμένο τη περίοδο αυτή και ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να διαρκεί λίγες μέρες, αλλά τα συμπτώματά του είναι βασανιστικά και δημιουργούν έντονη δυσφορία. Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί να οφείλεται σε πληθώρα ιών, μεταξύ των οποίων οι πλέον συχνά εμπλεκόμενοι είναι οι ρινοϊοί. Εκδηλώνεται με πονόλαιμο, ρινική καταρροή και συμφόρηση, φτάρνισμα, βήχα, πυρετό, διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης και αίσθημα κακουχίας και αδυναμίας.

Τα συμπτώματα συνήθως δε διαρκούν περισσότερο από 7-10 μέρες, αλλά είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Δοκιμάστε κάποιες απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Πίνετε άφθονα υγρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της μύτης, στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του λαιμού και του έντονου βήχα. Επιπλέον θα αποτρέψουν την αφυδάτωση, ιδίως αν συνυπάρχει πυρετός.

Το νερό, οι χυμοί, το χαμομήλι και το τσάι ενδείκνυνται, ενώ ο καφές είναι καλύτερα να αποφεύγεται γιατί δρα σαν διουρητικό και θα σας αφυδατώσει.

Κάντε εισπνοές ατμού για τη βουλωμένη μύτη. Κρατήστε το κεφάλι σας πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αναπνεύστε από τη μύτη.

Να είστε προσεκτικοί όμως και αν ο ατμός καίει τη μύτη σας να εισπνέετε πιο αργά.

Τρώτε αρκετά καλά για να έχετε δυνάμεις και να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να παραμείνει ισχυρό για να αντιμετωπίσει τον λοιμογόνο παράγοντα. Οι σούπες (και ιδίως η κοτόσουπα) είναι μία άριστη επιλογή.

Παραμείνετε ζεστοί και να ξεκουράζεστε αρκετά για να βοηθήσετε το σώμα σας να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις να ανταποκριθεί στη δύσκολη περίοδο που διανύει. Ξαπλώστε κάτω από μια κουβέρτα για να παραμείνετε ζεστοί, αν είναι απαραίτητο.

Τοποθετήστε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας όταν κοιμάστε. Αυτό θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της μύτης και θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε λίγο καλύτερα.

Εάν σας είναι άβολο δοκιμάστε να τοποθετήσετε το μαξιλάρι ανάμεσα στο στρώμα και τα ελατήρια για να δημιουργήσετε μία πιο σταδιακή κλίση.


Πηγή : iatropedia.gr


Ρυθμίσεις για όσους έχασαν τα οχήματά τους στο Norman Atlantic


Με ταχύτατες διαδικασίες θα μπορούν να προχωρήσουν στην οριστική διαγραφή των αυτοκινήτων τους τα οποία βρίσκονται εντός του πλοίου Norman Atlantic, αλλά και στην αντικατάστασή τους, οι ιδιοκτήτες τους, με απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση χωρίς την υποχρέωση υποβολής αποτυπωμάτων των αριθμών πλαισίων και χωρίς την υποχρέωση καταβολής των παραβόλων που απαιτούνται για την αντικατάσταση των πινακίδων.

Επίσης, για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάστασή τους, χωρίς την υποχρέωση υποβολής ανάλογου με το μικτό βάρος ύψος ακαθαρίστων εσόδων.
Τέλος, για τα επιβατικά και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 4000 χιλιόγραμμα αυτοκίνητα επιτρέπεται η οριστική διαγραφή αυτών με μόνο δικαιολογητικό την υποβολή του αποδεικτικού επιβίβασης του αυτοκινήτου επί του πλοίου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με την οποία του ζητά την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτών ή σε περίπτωση καταβολής την επιστροφή τους.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πέρασαν μια οδυνηρή περιπέτεια και εκτός από τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν για την ζωή τους έχασαν και τα οχήματά τους, πολλά από τα οποία (φορτηγά) ήταν και η εργασία τους» δήλωσε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Αυτό είναι τo ανώμαλο τέρας, που ασελγούσε κατ' εξακολούθηση σε ανήλικα.


 Με εισαγγελική διάταξη, δόθηκε η φωτογραφία του, στη δημοσιότητα

Πρόκειται για τον Μπατζιάκα Σιδέρη του Σωτηρίου και της Μαρίας ο οποίος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 42χρονος, συνελήφθη στις 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το καλοκαίρι του 2014, ο συλληφθείς είχε ενεργήσει κατ’ επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις παραπάνω παράνομες πράξεις.







Πίσω στη ΝΔ, Ιατρίδη, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, και Νταβρής



Στην Νέα Δημοκρατία επέστρεψαν την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Γιώργο Κασαπίδη, Κώστα Γιοβανόπουλο, Γιώργο Νταβρή και Μίκα Ιατρίδη. Αντίθετα, μετά από επικοινωνία του με τον γραμματέα του κόμματος,  Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επί αρχηγίας Κ. Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Θυμίζουμε ότι ο κ. Αντώναρος ήταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012 αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα της Μίκας Ιατρίδη στο Νομό Δωδεκανήσων με την ΝΔ. Η βουλευτής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την καλωσόρισε στη ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ιατρίδη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2009, ωστόσο για τη στάση της να μην ψηφίσει και το δεύτερο μνημόνιο, είχε διαγραφεί από το κόμμα το 2012. Στις Εκλογές του Μαΐου 2012, η 37χρονη πολιτικός από τη Ρόδο, εκλέχτηκε για δεύτερη φορά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τον Ιούνιο του 2014, η κ. Ιατρίδη παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ, ενώ ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τη βουλευτή Δωδεκανήσων κα Μίκα Ιατρίδη και την καλωσόρισε στη μεγάλη Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της Παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. "

Νέα εκπρόσωπος Τύπου  της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες. Η σχετική ανακοίνωση είναι πιθανό να γίνει και εντός της ημέρας. Η Μαρία Σπυράκη, που θα ασκεί τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου παράλληλα με αυτά της ευρωβουλευτού, θα αντικαταστήσει την 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ανακοίνωση για δηλώσεις της Θ. Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Θ. Φωτίου για δημοψήφισμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αποκάλυψε, σήμερα (ΣΚΑΪ TV) ότι σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και δεν πείσουν την Ευρώπη και τους εταίρους για το δήθεν πρόγραμμά τους, θα κάνουν αμέσως δημοψήφισμα. Προφανώς, το ερώτημα που πρόκειται να θέσουν θα είναι “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”, “μέσα ή έξω από το Ευρώ”.
Αλλά ας το πουν ευθέως.
Σήμερα, πριν από τις εκλογές.
Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή : express.gr


Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Θεοχαρίδης


Θα ορκιστεί την Τετάρτη στη μία το μεσημέρι - Είχε διατελέσει πρόεδρος του Αρείου Πάγου μέχρι τον Ιούνιο του 2014

Ο Μιχάλης Θεοχαρίδης θα αποτελέσει από την Τετάρτη τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοχαρίδης θα ορκιστεί ενώπιον του Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη στη μία το μεσημέρι.




Hacker κατάφερε να αντιγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα υπουργού από φωτογραφίες


Ο τελευταίος και πιο σύγχρονος τρόπος ξεκλειδώματος ενός κινητού iPhone ή Samsung γίνεται με τη χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος του κατόχου του, με το ερώτημα να παραμένει κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι ασφαλές;
Ένας Γερμανός hacker, με το ψευδώνυμο Starbug, αποκάλυψε τη περασμένη βδομάδα στο συνέδριο Chaos Computer Club (CCC) το οποίο διεξήχθη στο Αμβούργο του και το οποίο ισχυρίζεται πως είναι το μεγαλύτερο δίκτυο hackers στην Ευρώπη, πως κατάφερε να αναπαράγει το δακτυλικό αποτύπωμα της Γερμανίδας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ursula von der Leyen, απλά με τη χρήση μερικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης και ενός προγράμματος λογισμικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jan Krissler, ο άνθρωπος πίσω από το ψευδώνυμο Starbug, ανέφερε πως χρησιμοποίησε φωτογραφίες του αντίχειρα της Υπουργού που πάρθηκαν από απόσταση 3 μέτρων σε συνέδριο που διεξήχθη τον Οκτώβριο, καθώς και άλλες φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες του αντίχειρά της. Στη συνέχεια και με τη χρήση του προγράμματος Verifinger, μπόρεσε να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του δακτυλικού αποτυπώματος της Υπουργού. Ο Krissler προτείνει πως οι πολιτικοί θα πρέπει πιθανότατα να φοράνε γάντια όταν μιλάνε σε πολιτικές συγκεντρώσεις.


Στο παρελθόν, οι αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων των iPhone είχαν παραβιαστεί και από τον ίδιο τον Starbug. Σύμφωνα με τον καθηγητή Alan Woodward, του πανεπιστημίου Surrey, ειδικό σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά το Διαδίκτυο, τα βιομετρικά στοιχεία που βασίζονται σε στατικές πληροφορίες όπως η αναγνώριση του προσώπου ή τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν. Παρ΄ότι το δακτυλικό αποτύπωμα λειτουργεί σα βιομετρικό στοιχείο αναγνώρισης, τελευταία ορισμένοι ειδικοί στο τομέα της ασφάλειας προτείνουν περισσότερα από ένα βιομετρικά "κλειδιά" που θα χρησιμοποιεί το κάθε άτομο, όπως για παράδειγμα η ανάλυση του μοτίβου της φλέβας σε κάποιο δάκτυλο και ο τρόπος που βαδίζει κάθε άνθρωπος. Ενδεικτικό είναι ότι η τράπεζα Barclays είναι ήδη έτοιμη να διαθέσει στην αγορά ειδική συσκευή που θα δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη, μόλις αναγνωριστεί το μοτίβο της φλέβας στο δάκτυλο του.


Ακόμα πάντως και αν αυτά τα βιομετρικά "κλειδιά" γίνουν ευρέως διαδεδομένα, είναι αβέβαιο αν θα μπορούν να προστατευθούν από τον έλεγχο του κράτους. Φέτος, δικαστήριο της Βιρτζίνια στις Η.Π.Α έκρινε πως η αστυνομία μπορεί να υποχρεώσει έναν ύποπτο να ξεκλειδώσει το κινητό του με τη χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος ενώ το ξεκλείδωμα με τη χρήση κωδικού προστατεύεται από τη πέμπτη τροπολογία του συντάγματος των Η.Π.Α.


Πηγή : insomnia.gr



Λήξη συναγερμού με το πλοίο-«φάντασμα» στην Κέρκυρα


Εκτός ελληνικού FIR το πλοίο - «Δεν έχουμε πρόβλημα» είπε ο καπετάνιος -Τα δύο ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από το πλοίο δεν είδαν κανέναν πάνω στο φορτηγό «Blue Sky» σημαίας Μολδαβίας - Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επιβαίνουν οπλισμένοι άντρες - Πληροφορίες ότι μεταφέρει εκατοντάδες λαθρομετανάστες

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το πλοίο φάντασμα που κατά πληροφορίες μεταφέρει παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου SOS δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα S-70B του Πολεμικού ναυτικού και ένα Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν διαδοχικά πάνω από το φορτηγό πλοίο «Blue Sky» όμως «δεν είδαν κανέναν πάνω στο καράβι» όπως μεταφέρει αξιωματικός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στo protothema.gr!

Πηγές από το Λιμενικό λένε ότι το SOS δεν εξεπέμφθη από το πλήρωμα του καραβιού αλλά μάλλον ήταν ένα τηλεφώνημα εκείνο που προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών καθώς το πλοίο, την ώρα του «Mayday» έπλεε 2-3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών, εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας. «Δεν έχουμε νερό, κουβέρτες, φαγητό» ανέφερε ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Οι πιλότοι των δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που πέταξαν πάνω από το φορτηγό πλοίο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιον πάνω στο καράβι, στοιχείο που επιτείνει το μυστήριο για το τι συμβαίνει πάνω στο καράβι. Αυτή την ώρα, το «Blue Sky» πλέει με χαμηλή ταχύτητα ανοιχτά της Κέρκυρας.  

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο.

Η φρεγάτα Ναβαρίνο -αφού πρώτα ανεφοδιάστηκε- προσέγγισε το φορτηγό πλοίο και επικοινώνησε με τον καπετάνιο του «Blue Sky» ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Από το Λιμενικό σημειώνουν πάντως ότι το πλοίο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα πλευστότητας.
Κατόπιν τούτων, το πλοίο συνεχίζει την πορεία του. Περίπου στις 17:30 το «Blue Sky» βγήκε εκτός του ελληνικού FIR (που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωή επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης).

Μεταφέρει Σύρους πρόσφυγες;

Πρόσφυγες από τη Συρία μεταφέρει πιθανότατα  το πλοίο με σημαία Μολδαβίας "Blue Sky M". Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο "Channel 4", το πλοίο κατευθυνόταν από  την Τουρκία στην Κροατία, τώρα όμως κινείται προς τις νότιες ακτές της Ιταλίας  και έχει παρεκκλίνει της προγραμματισμένης πορείας. Το δίκτυο που επικαλείται τον Ρόι Πωλ, διευθυντή στο Ναυτικό Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας για Πειρατεία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πειρατείας.

"Συνήθως ανάλογα περιστατικά έχουμε στις ακτές της Σομαλίας όπου πειρατές ζητούν λύτρα. Εδώ όμως είναι ευρωπαικά ύδατα. Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Ανησυχούμε για τους επιβαίνοντες του πλοίου.Ποιο θα ήταν εξάλλου το οικονομικό όφελος των πειρατών; Κανείς δεν ζητά λύτρα για παράνομους μετανάστες", τόνισε ο Πολ. Το πλοίο έπλεε δυτικά της Κέρκυρας και,  σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας, επιβαίνουν μετανάστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό όσο και για την κατάστασή του. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400 με 700 άτομα ενώ το Reuters, επικαλούμενο την ελληνική κρατική τηλεόραση, αναφέρει πιθανώς οπλισμένους επιβαίνοντες.
Τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη το φορτηγό πλοίο Blue Sky σημαίας Μολδαβίας βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε κατεύθυνση λιμάνι της Κροατίας.

Στην περιοχή κατέληξε ο κ. Ανδριώτης επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΟΛΚ να στείλει ρυμουλκά προς βοήθεια του πλοίου.

Ερωτήματα ωστόσο δημιουργούνται από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Lefkadapress.gr σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο πλοίο ήταν τουλάχιστον για μια ημέρα υπό παρακολούθηση των ελληνικών αρχών όταν βρισκόταν, δηλαδή, ανοιχτά της Λευκάδας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσιεύμα το Blue Sky παρακολουθούσε διακριτικά σκάφος του Λιμενικού ενώ για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Το δημοσίευμα του Lefkada Press.gr από τις 29 Δεκεμβρίου αναφέρει τα εξής:

Θρίλερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας αυτή την ώρα με το  φορτηγό πλοίο “Blue sky M” το οποίο πλέει ανοιχτά της Κεφαλονιάς με κατεύθυνση την Λευκάδα και , σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεταφέρει περίπου 400 μετανάστες στην πλειοψηφία τους Σύρους. Παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού χωρίς να ξέρει κανείς πού θα καταλήξει. Έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Λευκάδας και όλοι ευχόμαστε να μην ζήσουμε μία ακόμη τραγωδία.



Πηγή : protothema.gr


Τουρκία: Συνέλαβαν δημοσιογράφο μόλις κατήγγειλε στο Twitter σκάνδαλο διαφθοράς


Υπό κράτηση τέθηκε η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια Σεντέφ Καμπάς στην Τουρκία έπειτα από υπαινιγμό μέσω Twitter για συγκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που αγγίξε το στενό κύκλο του περιβάλλοντος του Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, το κορυφαίο δικαστικό σώμα της Τουρκίας έπαυσε τέσσερις εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα για το σκάνδαλο που προκάλεσε έναν χρόνο πριν τριγμούς στην τότε κυβέρνηση Ερντογάν.

«Μην ξεχνάτε το όνομα του εισαγγελέα που αποφάσισε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες στην έρευνα της 17ης Δεκεμβρίου» έγραψε η Σεντέφ Καμπάς στο Twitter, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet.

Περιέλαβε επίσης στην ανάρτησή της το όνομα του εισαγγελέα μαζί με φωτογραφία του.

Τα tweet πλέον δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να επαληθετούν.

Η Καμπάς τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη στην κατοικία της. Στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνες στο οίκημα και όπως η ίδια δήλωσε κατέσχεσαν το τάμπλετ, το κινητό και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της.

Μιλώντας στην Radikal η δημοσιογράφος ανέφερε πως η αστυνομία την ανακρίνει και κρατείται με την κατηγορία ότι έβαλε στο στόχαστρο άτομα που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας.

«Πιστεύω στην έννομη τάξη. Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν πίστη στην έννομη τάξη» ανέφερε η ίδια.

Η σύλληψη της δημοσιογράφου εντείνει τις ανησυχίες μεταξύ των αντιπάλων του Ερντογάν που τον κατηγορούν ότι γίνεται όλο και πιο αυταρχικός και δεν ανέχεται τη διαφωνία.

Η αντίδραση του τούρκου ηγέτη στην έρευνα για διαφθορά -ενίσχυσε τον έλεγχο του Διαδικτύου, απαγόρευσε για δύο εβδομάδες το Twitter και προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στον κρατικό μηχανισμό- είχε προκαλέσει κύμα διεθνών αντιδράσεων.

Ο Ερντογάν άσκησε επίσης πίεση για να υιοθετηθεί νέα νομοθεσία, η οποία έθεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), το σώμα που είναι υπεύθυνο για διορισμούς, μεταθέσεις, παύσεις και προαγωγές των κορυφαίων δικαστών της χώρας, υπό τον έλεγχο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Το συγκεκριμένο Σώμα, το κορυφαίο δικαστικό όργανο της Τουρκίας, έπαυσε την Τρίτη από τα καθήκοντά τους τέσσερις εισαγελλείς, οι οποίοι έχουν διεξάγει έρευνες για διαφθορά με στόχο το περιβάλλον Ερντογάν.

Το HSYK ενδέχεται αργότερα να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων λειτουργών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η έρευνα για διαφθορά, η οποία δημοσιοποιήθηκε με τις επιδρομές που έγιναν πέρυσι στις 17 Δεκεμβρίου, οδήγησε στην παραίτηση τριών υπουργών και έκανε τον Ερντογάν να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στον κρατικό μηχανισμό, μεταθέτοντας χιλιάδες αστυνομικούς και εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς.

Ο Ζεκερίγια Οζ, πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, και άλλοι τρεις εισαγγελείς που εργάσθηκαν στην έρευνα για διαφθορά, είχαν παραμερισθεί από την υπόθεση μερικές εβδομάδες μετά τις αστυνομικές επιδρομές, στη διάρκεια των οποίων είχαν τεθεί υπό κράτηση δεκάδες πρόσωπα, περιλαμβανομένων γιων πρώην υπουργών.

Νέοι εισαγγελείς διορίσθηκαν μετά τον παραμερισμό τους, οι οποίοι τον Οκτώβριο απέσυραν τις κατηγορίες.

Ο Ερντογάν παρουσίασε το σκάνδαλο διαφθοράς ως μια απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρωμένη από τον πρώην σύμμαχό του, τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, για να υπονομεύσει την εξουσία του.

Τον Ιούλιο, το HSYK ξεκίνησε έρευνα γύρω από την εργασία των τεσσάρων εισαγγελέων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι έκαναν πολιτικά σχόλια στο Twitter και ότι έθεσαν υπό κράτηση υπόπτους χωρίς να έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Στο πλαίσιο ψηφοφορίας τον περασμένο Οκτώβριο, υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση κέρδισαν τις περισσότερες έδρες στο HSYK.


Πηγή : tanea.gr


Στους 12 οι νεκροί του Norman Atlantic - Αλαλούμ με τις λίστες


Στους 12 έφτασε, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, ο αριθμός των βεβαιωμένα νεκρών στο Norman Atlantic, ενώ σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σε σχέση με τον αριθμό τόσο των επιβαινόντων όσο και των διασωθέντων του μοιραίου πλοίου.

Το πρωτοφανές αλαλούμ οφείλεται στο γεγονός ότι στο Norman Atlantic υπήρχαν λαθρεπιβάτες, καθώς και υπεράριθμοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα.

Αβεβαιότητα επικρατεί την τελευταία ώρα σχετικά και με τον ακριβή αριθμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας καθώς, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, οι νεκροί που έχουν εντοπισθεί έως τώρα είναι δώδεκα, ενώ όλα τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ακόμη λόγο για έντεκα νεκρούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic ρυμουλκείται προς το Πρίντεζι, αλλά η ιστοσελίδα της La Stampa αναφέρει ότι συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» με την Αλβανία, για τον τελικό προορισμό του.

Τέλος, περί τις 19:00 (ώρα Ιταλίας) αναμένεται να φτάσει, πιθανότατα στο Πρίντεζι, το ελικοπτεροφόρο San Giorgio, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 διασωθέντες. Οι καταγεγραμμένοι Έλληνες διασωθέντες ανέρχονται σε 201, τόνισε νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.



499 οι επιβέβαινοντες - φόβοι για περισσότερα θύματα
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι, οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήταν συνολικά 499. Εξ αυτών, οι 478 ήταν επισήμως οι επιβάτες, τρεις τουλάχιστον ήταν λαθρεπιβάτες, ενώ υπήρχαν και 18 υπεράριθμοι (overbooking). Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι λαθρεπιβάτες ήταν δύο Αφγανοί και ένας Σύρος, ένας εκ των οποίων έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η εισαγγελία του Μπάρι επισημαίνει ότι εφόσον «έχει επιβεβαιωθεί» η παρουσία λαθρεπιβατών στο πλοίο, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν εντός του ναυαγίου και άλλοι νεκροί, πέραν των επιβεβαιωμένων θυμάτων.

Ανάμεσα στους βεβαιωμένα νεκρούς δύο είναι οι Έλληνες, ο 59χρονος Γιώργος Δούλης και ο 47χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, ενώ η ιταλική Ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις Ιταλοί, δύο εκ των οποίων είναι οδηγοί φορτηγών.
Επιπλέον, το αλβανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε και το θάνατο δύο ναυτικών αλβανικής καταγωγής που βρίσκονταν σε ένα από τα ρυμουλκά που συμμετείχαν στην προσπάθεια προσάρτησης του πλοίου.



Νέα επιχείρηση αναζήτησης αγνοουμένων
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται νέα επιχείρηση έρευνας στην περιοχή της Αδριατικής για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς δύο ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ενός AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Υπενθυμίζεται ότι , στην περιοχή της Αδριατικής παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ με το οργανικό ελικόπτερο της -που έχει σταλεί στο πλοίο Blue Sky M στην περιοχή των Οθωνών-, στην Κέρκυρα βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα 2 ελικόπτερα NH-90 του Στρατού Ξηράς -πέραν των τριών που επιχειρούν- και στο Ιόνιο παραμένει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΞΙΟΣ.


Πηγή : ethnos.gr



Καταβάλλεται την Τετάρτη το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα


Την Τετάρτη 31-12-2014 αναμένεται να καταβληθεί Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα σε 999 επιπλέον δικαιούχους.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Επισημαίνεται ότι το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα καταβάλλεται μετά την επικύρωση του, από την Κοινωνική Υπηρεσία του οικείου Δήμου, η οποία είναι και αρμόδια στην παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες . 

Πηγή : skai.gr


Συνέντευξη του αιχμάλωτου πιλότου σε περιοδικό του ISIS


«Συνέντευξη» του Ιορδανού πιλότου που αιχμαλωτίσθηκε την περασμένη εβδομάσα στη Συρία -όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στη Ράκα- δημοσιεύεται στο περιοδικό «Dabiq» του Ισλαμικού Κράτους, συνοδευόμενη από φωτογραφίες.

Ο 26χρονος Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ δηλώνει ότι το αεροσκάφος του, ένα F-16 που πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, κατερρίφθη από πύραυλο εξοπλισμένο με σύστημα υπέρυθρων ακτίνων, εκδοχή που παρουσίασαν οι τζιχαντιστές, αλλα απορρίπτουν οι ΗΠΑ και η Ιορδανία.

Ο πιλότος εξηγεί  με ποιον τρόπο οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους συντονίζουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στη Συρία και λέει ότι ο ρόλος του ήταν η καταστροφή των αντιαεροπορικών όπλων του ΙΚ και η κάλυψη των αεροπορικών πληγμάτων. Λέει επίσης ότι περιμένει πως θα φονευθεί από τους τζιχαντιστές.

Η απώλεια του αεροσκάφους και η αιχμαλωσία του πιλότου είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και αποτελεί σημαντικό εργαλείο προπαγάνδας για του τζιχαντιστές.

Εκτός των ΗΠΑ και της Ιορδανίας, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία συμμετέχουν στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιδρομές στο Ιράκ.


Πηγή : ΑΠΕ 


Εισαγγελία Πειραιά για «Norman Atlantic»: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για δύο κακουργήματα



Με έγγραφό του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζητάει από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την επίσπευση της διαδικασίας για τη διερεύνηση του ναυτικού ατυχήματος του πλοίου «Norman Atlantic».

Ήδη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κινήσει τις διαδικασίες και η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: Για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, αλλά και για εμπρησμό.
Ο φάκελος για τη διενέργεια προανάκρισης δόθηκε στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Πηγή : skai.gr



EKTAKTO : «Σήμα κινδύνου» από πλοίο με 700 παράνομους μετανάστες δυτικά της Κέρκυρας


Οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν την Ελλάδα για το σήμα κινδύνου και κατευθύνονται προς τα εκεί Σούπερ Πούμα

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο.

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσουν δύο ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την Κέρκυρα.


Αλκοόλ και ινσουλίνη στο διαβήτη τύπου Ι




Γράφει η Ελένη Κούη

Μαζί με το φαγητό όλοι τις γιορτές θα απολαύσουμε και λίγο παραπάνω αλκοόλ στις εξόδους μας! Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η κατανάλωση αλκοόλ σε νέους και όχι μόνο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Να εξηγήσουμε λίγο πρώτα το γιατί.

Τα αλκοόλουχα ποτά πάντα δρούν σαν έξτρα μονάδες ινσουλίνης και πάντα τελικά ‘δουλεύουν’ για να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Με αυτό δεδομένο, πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε μια σοβαρή υπογλυκαιμία. Επίσης να σημειωθεί, πως το αλκοόλ μεταβολίζεται πάρα πολύ αργά, οπότε εώς και 12 ώρες μετά, υπάρχει αυξημένο ρίσκο υπογλυκαιμίας.

Κάποια ποτά περιέχουν ΚΑΙ υδατάνθρακα όπως η μπύρα, λικέρ, τα κοκτείλ, κάποια πολύ γλυκά κρασιά (σαμπανιζέ) και εμφιαλωμένα ποτά όπως Bacardi Breezer, Gordon Space. Σε αυτές τις περιπτώσεις ποτών, τα σάκχαρα αρχικά θα ανέβουν και ανάλογα με την κατανάλωση θα πρέπει να χορηγηθεί συντηρητικά ινσουλίνη. Παράδειγμα 0.5 μονάδα για κάθε 15γρ υδατάνθρακα από ποτό. Πιο κάτω θα βρείτε ένα πίνακα ποτών και της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες.

Για τα αλκοόλουχα ποτά που ΔΕΝ περιέχουν υδατάνθρακες, τότε απλά πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν πίνουμε με άδειο στομάχι. Αν θέλετε να βοήθήσετε με λίγους υδατάνθρακές ώστε να μην πέσετε σε υπογλυκαιμία , προτιμάτε στο μπάρ να κατανάλωνετε τσιπς, κριτσίνια, φρούτα. Και όχι ξηρούς καρπούς, ούτε αγγουράκια, καροτάκια, γιατί απλά δεν περιέχουν αρκετό υδατάνθρακα για να αποφύγετε τα χαμηλά σάκχαρα. Επίσης σημαντικό είναι ότι αν τρώτε και πίνετε μαζί τότε συνιστάται να μειώσετε την δόση φαγητού κατά 15-20%. Τη δουλειά των μονάδων που εσείς δεν χορηγήσατε θα την κάνει το αλκοόλ!

Εδώ να τονίσουμε ότι η αντίδραση στο αλκοόλ είναι τελείως εξατομικευμένη. Απαιτεί παρατήρηση με συνεχείς μετρήσεις, αν είναι δυνατό και κατά την διάρκεια της κατανάλωσης και σίγουρα για αρκετές ώρες μετά, ώστε να μάθετε πώς αντιδρά ο δικός σας οργανισμός και μετά να αποφασίζετε τι θα κάνετε με τις μονάδες. Το βασικό σας μέλημα είναι να αποφύγετε την υπογλυκαιμία!

Τέλος, επειδή τα συμπτώματα της μέθης σε κάποιους από εσάς μπορεί να μοιάζουν με τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, καλό θα ήταν κάποιος από το φιλικό σας περιβάλλον να γνωρίζει ότι αν χάσετε τις αισθήσεις σας, ζαλίζεστε ή παρατηρήσει οτιδήποτε ασυνήθιστο πάνω σας να σας βοηθήσει με κάποια θεραπεία υπογλυκαιμίας, π.χ. χυμό από το μπαρ.














Ελένη Κουή
Παιδοδιαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος
 eleni.k.koui@gmail.com


AirAsia: Σαράντα πτώματα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα της Ιάβας


Ινδονήσιοι διασώστες, οι οποίοι αναζητούν το αγνοούμενο αεροπλάνο της AirAsia που εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ ενώ μετέφερε 162 ανθρώπους, ανέσυραν επίσης σήμερα συντρίμμια από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ακτής του Βόρνεο

Σαράντα πτώματα από το αεροπλάνο της AirAsia, η τύχη του οποίου αγνοείται από την Κυριακή, έχουν περισυλλεγεί από τη θάλασσα της Ιάβας, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο Μάναχαν Σιμορανγκίρ Καντισπενάλ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας.

Ινδονήσιοι διασώστες, οι οποίοι αναζητούν το αγνοούμενο αεροπλάνο της AirAsia που εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ ενώ μετέφερε 162 ανθρώπους, ανέσυραν επίσης σήμερα συντρίμμια από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ακτής του Βόρνεο, ενώ συγγενείς των επιβαινόντων ξέσπασαν σε κλάματα ακούγοντας τα νέα.

"Από τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό έγινε γνωστό πως το πολεμικό πλοίο Μπουνγκ Τόμο περισυνέλεξε 40 πτώματα και ο αριθμός αυξάνεται. Είναι πολύ απασχολημένοι τώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.

Η πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, ένα Airbus A320-200, χάθηκε από τα ραντάρ του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια κακοκαιρίας και ενώ πετούσε από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη.

Η ινδονησιακή υπηρεσία έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια είναι από το αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη βρεθεί και δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες.

Φωτογραφίες από επιπλέοντα πτώματα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση και συγγενείς των αγνοουμένων που έχουν συγκεντρωθεί σ' ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης στη Σουραμπάγια, ξέσπασαν σε κλάματα. Μερικοί λιποθύμησαν και χρειάσθηκε να τους προσφερθεί βοήθεια.
"Πρέπει να είστε δυνατοί", έλεγε η δήμαρχος της Σουραμπάγια Τρι Ρισμαχαρίνι καθώς παρηγορούσε συγγενείς. "Δεν είναι δικοί μας, ανήκουν στον Θεό".

Πριν από την ανακοίνωση ότι περισυνελέγησαν 40 πτώματα, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού είχε δηλώσει πως ανασύρθηκαν από τη θάλασσα μια θύρα αεροπλάνου, δοχεία οξυγόνου και ένα πτώμα και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο για να ελεγχθούν.

Ο επικεφαλής της AirAsia Τόνι Φερνάντες, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδονησία αφότου το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, είπε πως σπεύδει πίσω στη Σουραμπάγια.

"Ό,τι μπορούμε να κάνουμε στην AirAsia θα το κάνουμε", δήλωσε μέσω του Twitter.

Περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ συμμετέχουν στην έρευνα η οποία διεξάγεται σε μια περιοχή 10.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.


Πηγή: skai.gr



Ούτε που ξέρουν οι Ιταλοί «διασώστες» πόσοι πνίγηκαν στο Norman Atlantic!


40 οι αγνοούμενοι, οι 32 Ελληνες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές

95 είναι οι Ελληνες διασωθέντες που βρίσκονται πάνω στα πλοία St Giorgio και Duran de la Penna - 86 συμπολίτες μας έχουν ήδη επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος - Βαριές ευθύνες και στις ελληνικές αρχές που έδωσαν πιστοποιητικά επιτρέποντας τον απόπλου του Norman Atlantic

Αναγνωρίστηκε ο δεύτερος Έλληνας νεκρός του Norman Atlantic. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο από τη Μελίκη Ημαθίας, γεννηθείς 21.2.1957. Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε στη θάλασσα.

Το θρίλερ με το Norman Atlantic δεν έχει τέλος καθώς επικρατεί ένας χάος με τον αριθμό και την ταυτότητα όχι μόνο των αγνοουμένων αλλά ακόμα και των διασωθέντων!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος "Norman Atlantic" επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαμβάνεται το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου. Πάντως η RAI νωρίτερα μετέδωσε ότι η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή!

95 είναι οι Ελληνες διασωθέντες που βρίσκονται πάνω στα πλοία St Giorgio και Duran de la Penna.  81 βρίσκονται στο πρώτο πλοίο και 14 στο δεύτερο. Επίσης 86 συμπολίτες μας έχουν ήδη επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος. Και τα δύο πλοία παραμένουν στην Αδριατική και εκτιμάται ότι αύριο θα φτάσουν στο Μπρίντιζι.

Το Norman Atlantic αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στο νησί Σάσων, στην είσοδο του κόλπου της Αυλώνας. Δίπλα του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά και ένα είναι δεμένο με το πλοίο προκειμένου αυτό να μην πέσει σε βραχονησίδα.

Λόγω των αντιφατικών πληροφοριών, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου για τυχόν αγνοούμενους.

Στην περιοχή των ερευνών παραμένει, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, η φρεγάτα «Ναβαρίνο» και το οργανικό της ελικόπτερο S-70 ενώ στην Κέρκυρα παραμένουν σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα ιδίου τύπου, δύο ελικόπτερα NH-90 και ένα ελικόπτερο AB-205. Στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου παραμένει τέλος και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Άξιος».

Θρίλερ με τον Δούλη

Οι πληροφορίες που ανέφεραν ως θύμα τον Γ. Δούλη μέχρι χθες αλλάζουν άρδην, καθώς το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το θύμα τελικά είναι αυτό που αναφερόταν. Αιτία είναι ότι ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κάνενα από τα πέντε πτώματα τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του πρώτου νεκρού από την τραγωδία στο φλεγόμενο πλοίο.
Χθες, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας, που κλήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για τον κατάλογο των επιβαινόντων ανέφερε ότι 475 επιβάτες και πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο "Norman Atlantic".

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του "Norman Atlantic", τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος λοστρόμου) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί -μέχρι στιγμής- στη δημοσιότητα.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτζιο Λούπι, θέλοντας να εξηγήσει το θρίλερ με τους αγνοούμενους δήλωσε: «Δεν αναφερόμαστε στους αγνοούμενους γιατί υπάρχει μία λίστα με τα ονόματα των 427 διασωθέντων. Πρέπει να βεβαιώσουμε αν πρόκειται για λίστα με ονόματα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων. Δε θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη για τον αριθμό των αγνοούμενων, δεν πρόκειται για κάτι ώριμο. Το συζητήσαμε και με τον Έλληνα υπουργό».

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.

Πάντως, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η ασυμφωνία μεταξύ των αριθμών των διασωθέντων οφείλεται σε καθυστέρηση ενημέρωσης από τις ιταλικές αρχές ή σε κάποιο άλλο λόγο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σοροί που βρέθηκαν ίσως ανήκουν σε λαθρομετανάστες.


Πηγή : protothema.gr


Σαμαράς: Από κομματική ιδιοτέλεια οι εκλογές, δεν τις ήθελε ο λαός


Δεν ήθελε ο ελληνικός λαός τις εκλογές οι οποίες και διεξάγονται λόγω κομματικής ιδιοτέλειας, είπε στον Κάρολο Παπούλια ο Αντώνης Σαμαράς κατά την σύντομη συνομιλία τους ενώπιον των δημοσιογράφων στο προεδρικό μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Βουλή διαλύεται πρόωρα όμως όταν πρόκειται για την ασφάλεια του έθνους απαιτείται αγώνας με ευθύνη.

Ανέφερε ότι δεν είναι τα κόμματα αυτά που πρέπει να μπαίνουν μπροστά αλλά η πατρίδα και εκτίμησε ότι από την έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό λέγοντάς του "η μεγάλη στιγμή έφθασε" και αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά είπε ότι εύχεται για το καλύτερο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια τη διάλυση της Βουλής όπως προβλέπει το Σύνταγμα μετά την αδυναμία του Σώματος να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ μετά τη συνάντηση, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.


Πηγή : mega.gr



Το Ισλαμικό Κράτος δολοφονεί τους ξένους τζιχαντιστές που θέλουν να φύγουν


Τουλάχιστον 120 μέλη του σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος τους τρεις τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 120 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις πηγές μας ωστόσο πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τους 200», δήλωσε στην Independent ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου. Αγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής τόσο οι ηλικίες όσο και οι εθνικότητες των ανθρώπων αυτών, εκτιμάται ωστόσο ότι αρκετοί ήταν Ευρωπαίοι.

Κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Παρατηρητήριο, το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 1.878 ανθρώπους στη Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι.

Ο Αμπντουλραχμάν υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 502 στρατιώτες που ανήκαν στις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και 81 αντικαθεστωτικούς. Οι 116 ξένοι τζιχαντιστές που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του, αλλά στη συνέχεια θέλησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες, έχουν εκτελεστεί από τον Νοέμβριο στις συριακές επαρχίες Ντέιρ Αλ Ζορ, Ράκα και Χάσακεχ.


Newsroom ΔΟΛ


Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αθήνα

φωτό αρχείου


Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ιουλιανού 42-46 στην Αθήνα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 06:32 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξαν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, όμως, τελικά μέσα στο διαμέρισμα δεν έμενε κανένας.

Η κατάσβεση της φωτιάς βαίνει καλώς και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει σβήσει και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο κανένας.




Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία αλλά δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερες εκλογές



«Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές και υπογράμμισε ότι  θα  είναι μεγαλύτερο λάθος αν ακολουθήσει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία, αλλά, από την άλλη, όπως είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν.

Σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Παπανδρέου θα ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του να μετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Όπως είπε αυτό είναι το αυτονόητο καθήκον του πρώην πρωθυπουργού, να στρατευτεί στα ψηφοδέλτια και να μετέχει σε ένα ανοιχτό συνέδριο. Όλα τα άλλα, είπε, είναι αδιανόητα και εκτός ιστορικού ορίζοντα και των δεδομένων της πολιτικής και κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε «έκπληκτος» και «άναυδος» από τη στάση του κ. Κουβέλη, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε λάθος αποχωρώντας από την κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι κάποια νέα κόμματα, όπως «Το Ποτάμι», φιλοδοξούν να λειτουργήσουν όπως η ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα από το ΠΑΣΟΚ, να παίξει το ρόλο του σταθεροποιητικού παράγοντα.

Ακόμη όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης της παράτασης των δύο μηνών που έδωσαν οι δανειστές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «οι δύο μήνες δεν μπορούν να γίνουν τρεις, δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση, διότι οι ημερομηνίες είναι επιτακτικές».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση, η χώρα να είναι σε προληπτική πιστωτική γραμμή.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Σε 2 χρόνια το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Σε δύο χρόνια θα εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, το οποίο θα αντικαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο. Χθες υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ (Συγκοινωνίες Αθηνών) και της κοινοπραξίας «LG - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» η σύμβαση σύμπραξης (ΣΔΙΤ) για τη χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και συντήρηση και τεχνική διαχείριση του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου (Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου – ΑΣΣΚ) για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Η σύμβαση σύμπραξης είναι διάρκειας 12 ετών, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται βάσει της διαθεσιμότητας του συστήματος και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με την ολοκλήρωση της διάρκειας της σύμβασης, το σύστημα παραμένει στην κυριότητα των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Το σύστημα καλύπτει και εξυπηρετεί το σύνολο των επιβατών των Μέσων αστικών Συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό), αλλά και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα συμπληρώσουν την έκδοση εισιτηρίων μέσω mobile ticketing, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης, την προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα Μέσα, κέντρων διαχείρισης, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, αλλά και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελεί εργαλείο με σαφή πλεονεκτήματα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δικαιότερων τιμολογιακών πολιτικών -με χρέωση βάση της απόστασης και της συχνότητας χρήσης – επιβραβεύοντας παράλληλα τους τακτικούς χρήστες του συστήματος και δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

«Είναι σημαντικό για το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να εξελίσσεται. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δώσει πολλές δυνατότητες στους επιβάτες, θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, θα προσθέσει ένα σύγχρονο σύστημα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας», επεσήμανε σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Μετά από καθυστέρηση πολλών χρόνων, έφτασε πλέον η καταληκτική ημερομηνία και σε 2 χρόνια περίπου το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι πραγματικότητα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Είμαι βέβαιος, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά για τους επιβάτες».

«Με την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, το 2014 κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τις Συγκοινωνίες Αθηνών. Το 2014 αποτέλεσε ένα κομβικό έτος για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Δρομολογήθηκαν δύο σημαντικά έργα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το σύστημα πληροφόρησης επιβατών (τηλεματική), παράλληλα με την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και του mobile ticketing», υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης αναφερόμενος στις δράσεις του Ομίλου ΟΑΣΑ και κατέληξε: «Έγιναν τα πρώτα βήματα για την επερχόμενη συνολική αναδιάρθρωση του δικτύου, αλλά και των δομών των Συγκοινωνιών Αθηνών».

Οι δύο τύποι κομίστρου υπό τη μορφή ηλεκτρονικών «έξυπνων καρτών»:

- Το «Πολλαπλό», μία έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) μνήμης (χωρίς μικροεπεξεργαστή), στην οποία θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία (stored Value), χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.

- Η «Κάρτα», μία έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα, προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας.

Στις «έξυπνες κάρτες» θα αποθηκεύονται όσα δεδομένα του κομίστρου και της χρήσης του απαιτούνται για την εφαρμογή των προϊόντων κομίστρου


Πως βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Στα πρωτοσέλιδα όλων των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα έπειτα από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έπειτα από την αποτυχία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.


Η τριπλή ψηφοφορία είχε συγκεντρώσει, ούτως ή άλλως, τα φώτα με αρκετούς ανταποκριτές να βρίσκονται συνεχώς στη Βουλή και, πλέον, τα ξένα ΜΜΕ σχολιάζουν το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για «αποτυχία» εκλογής Προέδρου και επιστροφής στην αβεβαιότητα στη χώρα.
Reuters: Κίνδυνος εκτροχιασμού του προγράμματος διάσωσης
Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι η αποτυχία εκλογής προέδρου και οι πρόωρες εκλογές δημιουργούν νέο κίνδυνο εκτροχιασμού του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο χρειάζεται η χώρα για να πληρώνει τους λογαριασμούς της.
Σε δημοσίευμα του πρακτορείου γίνεται ειδική αναφορά στην χθεσινή βουτιά του Χρηματιστηρίου, ενώ, σημειώνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που θέλει να ακυρώσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ και να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της χώρα έχει σταθερό προβάδισμα επί μήνες στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες».
«Οι διασπάσεις στους δυνητικούς συμμάχους μετά τις εκλογές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας έχουν επίσης περιπλέξει τις προοπτικές, αυξάνοντας τον κίνδυνο να είναι βραχύβια η όποια νέα κυβέρνηση» προσθέτει το Reuters.
Bloomberg: Ξυπνούν μνήμες από την οικονομική κρίση του 2012
Στο 2012 και την εποχή που κινδύνευε η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιστρέφει το πρακτορείο Bloomberg σημειώνοντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών έχει αναστατώσει τις αγορές.
Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει ότι οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων υποχώρησαν στην Αθήνα μετά την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε κατά 99 μονάδες βάσης στο 9,46%.
CNBC: «Βουτιά» για τις ελληνικές μετοχές
Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC καταγράφει τις εξελίξεις και αναφέρεται στην πτώση των τιμών των ελληνικών μετοχών, μετά την αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο.
Η εφημερίδα New York Times, από την πλευρά της, τονίζει ότι το σημερινό αποτέλεσμα «ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές, στις οποίες ένα κόμμα που αντιτίθεται στους όρους της διεθνούς διάσωσης της χώρας αναμένεται να κερδίσει».
Financial Times: Οι αριστεροί λαϊκιστές και τα παραδοσιακά κόμματα που δεν πείθουν
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινούνται και οι Financial Times, καθώς σε δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για την πρώστη των ελληνικών μετοχών και τις επιπτώσεις στα ομόλογα.
Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ο αρθρογράφος των FT υποστηρίζει πως από τη μια πλευρά στέκει ο αριστερός λαϊκισμός στυλ ΣΥΡΙΖΑ και Podemos και από την άλλη τα παραδοσιακά κόμματα που δεν πείθουν, καθώς και αυτά με τη σειρά τους ρέπουν προς μια μορφή λαϊκιστικής ανάγνωσης. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Είτε φορά ρούχα της αριστεράς, είτε της δεξιάς, ο ευρωπαϊκός λαϊκισμός προσφέρει απλοϊκές ακόμη και παράλογες λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα. Για παράδειγμα η πρόταση – που θέτει το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας ή οι Δημοκράτες της Σουηδίας – ότι η καταστολή της μετανάστευσης θα λύσει τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας είναι λάθος διάγνωση του προβλήματος και κατά συνέπεια λάθος ελπίδα για τη γιατρειά. Το ίδιο ισχύει και με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Podemos για μεγάλες αυξήσεις των δημοσίων δαπανών και του κατώτατου μισθού, λες και αυτά τα μέτρα μπορούν να υποκαταστήσουν τις δύσκολες αλλά αναγκαίες επιλογές για να αντιμετωπιστούν τα βαθιά προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας».
Wall Street Journal: Φόβος για ρήξη με την Τρόικα εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
«Μία νέα κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη να διαπραγματευθεί μία νέα συμφωνία με την Τρόικα των διεθνών δανειστών για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας την επόμενη διετία» αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι πολλοί επενδυτές φοβούνται ότι οι ήδη τεταμένες σχέσεις με την τρόικα μπορεί να χαλάσουν, εάν μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπαναχωρήσει από μεταρρυθμίσεις και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει εφαρμόσει η Ελλάδα.
CNN:Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα
Ο πιο σκληρός τίτλος είναι του αμερικανικού CNN το οποίο κάνει λόγο για ένα νέο Ελληνικό δράμα.
Το ρεπορτάζ του καναλιού για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα συνοψίζονται στην τίτλο του άρθρου ο οποίος είναι δηλωτικός: «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα». Τη στιγμή που η Ελλάδα κρατήθηκε εν ζωή έπειτα από δύο χρεοκοπίες το 2010 και το 2012, μέσω των προγραμμάτων διάσωσης των πιστωτών, τώρα αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση, έτσι όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά τις πρόωρες εκλογές.
Ανησυχία εκφράζουν και τα Γερμανικά ΜΜΕ, αλλά «ουδέν σχόλιον» από το Βερολίνο
Οπως ήταν αναμενόμενο, η αποτυχία εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, απασχολεί έντονα και τα γερμανικά ΜΜΕ στα οποία εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες.
«Η Ελλάδα τραντάζει τον Dax», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία επισημαίνει, ότι οι πρόωρες εκλογές χάλασαν την διάθεση των επενδυτών. «Ο φόβος της επιστροφής της ευρωκρίσης αυξάνεται και τα χρηματιστήρια πέφτουν. Αλλά μόνο για λίγο», αναφέρει η εφημερίδα και περιγράφει τη σημερινή κίνηση του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, το οποίο σημείωσε μικρή πτώση. «Αυτό που προκάλεσε το σύντομο σοκ στους επενδυτές ήταν η αποτυχημένη προεδρική εκλογή στην Ελλάδα» επισημαίνει η Handelsblatt και προσθέτει «Οι επενδυτές φοβούνται, ότι το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με μια εκλογική νίκη, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ». 
Η Sueddeutsche Zeitung μεταδίδει το αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η εκλογή Προέδρου απέτυχε- Νέες εκλογές στην Ελλάδα», στο οποίο αναπαράγονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα «Bild», ότι «κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει συμβατικές συμφωνίες των προκατόχων της». Ο συντάκτης προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βασιστεί σε κυβερνητικό εταίρο και αναφέρει, ότι «φέρεται να έχει ήδη υποσχεθεί στη ΔΗΜΑΡ το πόστο του Προέδρου, αλλά (η ΔΗΜΑΡ) δεν τοποθετείται. Η Ελλάδα θα μπορούσε λοιπόν να έχει μπροστά της μια μακροχρόνια διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα παρέλυε και πάλι τη χώρα που ήδη πλήττεται από την κρίση.
Στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel», δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Νέες εκλογές. Τώρα αρχίζει πραγματικά η κρίση», στο οποίο σημειώνεται, ότι «το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα έχει καλές πιθανότητες για μια νίκη» και συνεχίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τερματίσει την γερμανική επιβολή λιτότητας στην Ευρωζώνη και να πετύχει ένα κούρεμα χρέους. Αυτήν τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας την περίμενε χρόνια. Τώρα στέκεται ο χαρισματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της ευκαιρίας της ζωής του... Θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που θα ερχόταν στην εξουσία ένα κόμμα της Αριστεράς. Τότε θα μπορούσε η Ελλάδα να βρεθεί ενώπιον μιας ριζοσπαστικής αλλαγής- ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πολιτική του χρέους. 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη: «Κάποιοι πιστεύουν ο 40χρονος Τσίπρας δεν θα τηρήσει τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις. Όπως και ο συντηρητικός Σαμαράς συγκέντρωνε αρχικά ψήφους με "αγριάδες" εναντίον των Βρυξελλών και μετά έγινε αξιόπιστος ευρωεταίρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως διαφέρει σε ένα βασικό σημείο από τα καθιερωμένα κόμματα, όπως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε από ένα κίνημα της βάσης, το οποίο συνενώνει τις διάφορες αριστερές τάσεις και το οποίο είναι ακόμη ριζοσπαστικό. Τα μέλη του βλέπουν τώρα να έχει έρθει η ιστορική τους ευκαιρία: Αν κερδίσουν στην Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η έναρξη για μια ευρωπαϊκή επανάσταση, οποία -στα μάτια τους- θα τελειώσει τη γερμανική επιβολή στην Ευρωζώνη».
Το Βερολίνο, πάντως, από την πλευρά του κρατάει αποστάσεις από το σημερινό αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας, ενώ, στο στρατόπεδο της Ανγκελα Μέρκελ αναφέρουν ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας.
«Κατ' ουσίαν μιλάμε για ένα καθαρά ελληνικό εσωτερικό ζήτημα», δήλωσε η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βιρτς, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.
Στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκονται από το μεσημέρι οι επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Η σχετική είδηση και ανάλυση της εξέλιξης στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ήταν πρώτη τόσο στη μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας όσο και στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης, όπου σχολιαζόταν ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής υπήρξε «πολιτικό λάθος» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παραχώρησε «πέναλτι» στην αντιπολίτευση, που ήθελε οπωσδήποτε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.
Κατά την εκτίμηση του απεσταλμένου τους, η αναμέτρηση αυτή θα είναι «στήθος με στήθος» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως αναφέρει, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η αρχικά μεγάλη διαφορά τους έχει συρρικνωθεί σημαντικά και οι Έλληνες φαίνεται να είναι τώρα επιφυλακτικοί απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο θα εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή «αντιμνημονιακά» κόμματα, τα οποία θα χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στο σχετικό ρεπορτάζ των δελτίων τόσο της ραδιοφωνίας όσο και της τηλεόρασης, ο ανταποκριτής τους στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για παρατηρούμενη εκεί νευρικότητα, αλλά και για υποχώρηση του ευρώ μετά τη άκαρπη ψηφοφορία στην Αθήνα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πρόσφατο «σπάσιμο της παράδοσης» στην τήρηση ουδέτερης στάσης της ΕΕ, από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, όπως σημειωνόταν, τοποθετήθηκε καθαρά υπέρ της εκλογής στην Ελλάδα «γνώριμων προσώπων».

Πηγήiefimerida.gr



Προσκλητήριο επιστροφής στους ΑΝΕΛ από Καμμένο


Πρόσκληση σε όσους βουλευτές του έχουν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανακάμψουν θα απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, όπως δήλωσε στην Κ.Ο., η οποία συνήλθε στα γραφεία του κόμματος αμέσως μετά την προεδρική εκλογική.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη «συμπαγή στάση» που επέδειξαν στην προεδρική εκλογή, ενώ υποστήριξε ότι χάρις σε αυτήν του τη στάση το κόμμα του είχε ρόλο ρυθμιστή. «Αποδείξαμε ότι ήμασταν μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε στη δήλωσή του έξω από τη Βουλή, στην Κ.Ο., αλλά και μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση.

Το κύριο επιχείρημα των ΑΝΕΛ στην προεκλογική περίοδο θα είναι ότι εγγυώνται ανυποχώρητη στάση στα Μνημόνια και τερματισμό της «ξένης κατοχής», ακόμη και αν άλλες δυνάμεις της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης βάλουν νερό στο κρασί τους: αυτό εννοεί ο κ. Καμμένος με τον όρο «εγγυητής». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θέλει τον ρόλο του μικρότερου εταίρου σε μια «αριστερή κυβέρνηση» και γι’ αυτό ζητάει μετά τις εκλογές σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας – όπου χωρούν όλοι πλην της Χ.Α. και των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Oπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, «η Ελλάδα πρέπει πλέον να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να επανακτήσει άμεσα την εθνική κυριαρχία της, να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, να γίνουν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα εφαρμόζει τις εντολές του ελληνικού λαού και όχι τις εντολές ξένων».

Η πρόσκληση προς τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αφορά κυρίως τον κ. Β. Καπερνάρο, αλλά και την κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα, για την οποία οι ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι δεν έχει κλείσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος εξήρε ονομαστικά τη στάση τους.

Προέβλεψε επίσης πολύ σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και εκτίμησε ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα αποχωρήσουν, γιατί «έχουν τελειώσει και για τα κόμματά τους». Υποστήριξε, επίσης, ότι η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, ενώ δεν απέκλεισε ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ με το συνεργαζόμενο κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα», να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο κ. Καμμένος θα ξεκινήσει τις προεκλογικές περιοδείες του στις 6 Ιανουαρίου, αρχής γενομένης από την Αλεξανδρούπολη.

Έντυπη Καθημερινή


Στον Παπούλια σήμερα για τις εκλογές ο Σαμαράς!


Το εντολή για διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου θα δώσει σήμερα, Τρίτη, ο Κάρολος Παπούλιας, που θα δεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, η συνάντηση Παπούλια – Σαμαρά θα γίνει στις 12:00 και σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις άκαρπες ψηφοφορίες για τον διάδοχό του και θα του ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μετά την συνάντηση, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.




Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι διασωθέντες



Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic».
Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Επίσης στο λιμάνι βρίσκονταν και συγγενικά πρόσωπα διασωθέντων, που περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ  στις 21.45 το βράδυ της Δευτέρας προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του Norman Atlantic. Πρόκειται για 43 άτομα, 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς.

Στην Ηγουμενίτσα έφτασαν στις 19:30,  69 διασωθέντες από την τραγωδία με το Norman Atlantic που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις Αρχές, που είναι σε επιφυλακή, τέσσερις από τους 69 διασωθέντες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και σε άσχημη ψυχολογική θέση, καθώς δε μπορούν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες. Για το λόγο αυτό στο σημείο βρίσκονται ψυχολόγοι, ώστε να τους παραχθεί η απαραίτητη ψυχολογική στήριξη. Από τους πρώτους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο είναι μία έγκυος γυναίκα, αλλά κι ένας άντρας που φέρει εγκαύματα και οι γιατροί κρίνουν ότι τις επόμενες μέρες θα μπει στο χειρουργείο, καθώς τα τραύματά του έμειναν χωρίς θεραπεία πολλές ώρες.