Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γιαταγάνα: Πιθανώς στημένη η υπόθεση Χαϊκάλη, συνεργάτης Καμμένου ο Αποστολόπουλος




Αυτό δήλωσε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Μια διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση Χαϊκάλη παρουσίασε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), εκτιμώντας πως η υπόθεση μεταξύ Γιώργου Αποστολόπουλου και Πάνου Καμμένου μπορεί να είναι στημένη.

Όπως δήλωσε η κ. Γιαταγάνα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Αποστολόπουλος είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, σημείωσε, τον περασμένο Οκτώβριο της τηλεφώνησε και της ζήτησε να επιστρέψει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

«Ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή-απάντηση οι ΑΝΕΛ.

Προσθέτουν πως τη Δευτέρα θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της κ. Γιαταγάνα και προειδοποιούν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον κάθε άλλου «συκοφάντη».


Πηγή : skai.gr




Ανακοίνωση βόμβα της ΕΛ.ΑΣ. Μονταρισμένο το υλικό που πήγε στον εισαγγελέα





Το αποτέλεσμα της πολιτικής παρακμής και του βούρκου που έχει βυθιστεί μερίδα των πολιτικών ήρθε με τις δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα κομμένο και ραμμένο ήταν το βίντεο Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου που παραδόθηκε από την εισαγγελία στην αστυνομία, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα εργαστήρια της Ασφάλειας η επεξεργασία των καταγεγραμμένων συνομιλιών και του βίντεο που παραδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ όπως είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το ηχητικό όσο και το οπτικό υλικό που παραδόθηκε έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γεγονός που επισείει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όποιον έχει προωθήσει και συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις.

Επισημαίνεται ότι το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διάρκεια 8,5 λεπτών και το οποίο ουδέποτε παρέλαβε η εισαγγελία και η αστυνομία αλλά εδόθη από πολιτικές πηγές και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Αντιθέτως στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο το οποίο και είναι αυτό που εξετάστηκε και βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, μονταρισμένο.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των άθλιων πράξεων περιμένει ο ελληνικός λαός να είναι η απόλυτη τιμωρία για παραδειγματισμό  όλων των εμπλεκομένων σε τέτοιες κακουργηματικές πράξεις που ξεφτιλίζουν την χώρα και τον λαό της για προσωπικές φιλοδοξίες.


Ντόρα Μπακογιάννη : «Μου προκαλούν οργή και αηδία οι εξελίξεις»



Ότι έχει απομείνει σοβαρό στην πολιτική ζωής της χώρας έχει προβληματιστεί και αηδιάσει για αυτά που συμβαίνουν και ξεφτιλίζουν την χώρα και τους Έλληνες διεθνώς.

Η Ντόρα Μαπκογιάννη δήλωσε σήμερα στο Mega ότι  προκαλούν αποστροφή οι πρόσφατες αναφορές για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών εν μέσω έντονων πολιτικών ζυμώσεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε φανερά προβληματισμένη ότι «αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με ιδιώνυμο».

«Εάν όμως αποκαλυφθεί άλλη μια ιστορία “Κωνσταντόπουλου-κουμπαρά”, “Facebook-Ξουλίδου”, τότε επίσης θα πρέπει να βρεθεί τιμωρία για εκείνους που σπέρνουν τέτοιου είδους ειδήσεις, οι οποίες προκαλούν αηδία στον ελληνικό λαό».

Οι αντιδράσεις μεταξύ των παλαιών βουλευτών που ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις από την παρούσα βουλή εντείνονται και προκαλούν την δικαιοσύνη για την άμεση διερεύνηση και τιμωρία των εμπλεκομένων.


Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του λαού και της χώρας για να γίνουν πάση θυσία εκλογές!



του Γιάννης Αθανασίου

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη μετά την εμπλοκή ηθοποιών, περίεργων συμβούλων και πολιτικών και δυστυχώς όλα αυτά είναι σημεία των καιρών.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα μετά από ένα 24ωρο απόλυτης πολιτικής παρακμής και σήψης του πολιτικού συστήματος συζητάει το γεγονός και έχει πολλές απορίες και μία από τις πολλές είναι το τι δουλειά έχει στα χέρια του Λάκη Λαζόπουλου ένα παράνομο προϊόν υποκλοπής για να του γίνει μοντάζ και επεξεργασία και εάν θα υποστεί τις συνέπειες του κακουργήματος ο βουλευτής Χαικάλης που του το έδωσε και ο Λαζόπουλος που το αποδέχτηκε και του έκανε παράνομα την επεξεργασία;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και η δικαιοσύνη θα πρέπει να τιμωρήσει όλους τους φερόμενους μπαχαλάκηδες που μόνο κακό κάνουν στην χώρα, στην πολιτική και στο λαό οι οποίοι θα τολμήσουν μεθαύριο να ζητήσουν και την ψήφο μας.

Σήμερα μετά το πανελλήνιο κράξιμο της δεύτερης υπόθεσης ΑΝ.ΕΛ. Χαικάλη ήρθε και το κράξιμο σε βουλευτές που εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς για να γλύφουν εκεί που θέλουν να ενταχθούν και εκτός από τον Λυκούδη και τον Ψαριανό που δέχτηκαν τις απαράδεκτες κατηγορίες σειρά είχε ο κύριος Αηδόνης λέγοντας ότι : Οι κατηγορίες στοχεύουν τη νέα πρωτοβουλία μας για επιστροφή στην ομαλότητα

Δηλαδή απλά και κατηγορηματικά είπε ο κύριος Αηδόνης ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά συναδέλφων τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, συνέπεσαν χρονικά με την προσπάθεια που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη συλλογή υπογραφών σε ένα κείμενο που πρότεινε βήματα για την «επιστροφή στην ομαλότητα», δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Χρ.Αηδόνης.

Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ένας εκ των οποίων αφορούσαν οι κατηγορίες των Βουδούρη - Παραστατίδη, από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι.

Ο Χρ.Αηδόνης δήλωσε στο Mega και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή η πρόταση που είχε υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες.

Το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα έχει τύχη εν μέσω του πολιτικού κλίματος που διαμορφώνεται υπό το βάρος των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως φαίνεται λοιπόν βρώμικα παιχνίδια γίνονται σε βάρος της χώρας και του λαού και θα πρέπει εκτός από την κυβέρνηση που όπως φαίνεται δεν έχει εμπλοκή σε αυτές τις αθλιότητες και η δικαιοσύνη για το καλό της χώρας και των Ελλήνων που παρακολουθούν ντροπιασμένοι να ψάξει αποτελεσματικά σύντομα και βαθιά για να βγει μια άκρη και τιμωρήσει παραδειγματικά όλους αυτούς που εμπλέκονται για να πάψουν τέτοια φαινόμενα απόλυτης παρακμής μέχρι να τους στείλει ο λαός στα σπίτια τους για πάντα εκτός πολιτικής και βουλής.



Τη μη προβολή του υλικού Χαϊκάλη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας


Η Επιτροπή έκρινε πως η προβολή δεν πρέπει να γίνει καθώς το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και συρραφής. Με την απόφαση διαφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Κουκούτσης από τη Χρυσή Αυγή, η Μαρία Κόλλια από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

Να μην γίνει προβολή του βιντεοσκοπημένου υλικού που αφορά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και συρραφής.

Με την απόφαση διαφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Κουκούτσης από τη Χρυσή Αυγή, η Μαρία Κόλλια από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

Στις 13:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να του δώσει μια εικόνα για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης Χαϊκάλη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναμένεται να ζητήσει επίσπευση της έρευνας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας διέκοψε τις εργασίες για σήμερα Σάββατο ενώ νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όπου θα κληθούν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, λόγω των κοινών τους δηλώσεων με τις οποίες αφήνουν υπόνοιες για ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης ζήτησαν από βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απέχουν από τις δυο επόμενες ψηφοφορίες, αφήνοντας σκιές για ενδεχόμενα δωροδοκίας.


Πηγή: skai.gr


Παρέμβαση Καραμανλή: Καθαρές λύσεις – Πρόεδρος Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή ή εκλογές


Υπέρ των «καθαρών λύσεων» τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλιώς να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε σε συνεργάτες του την Τετάρτη πως  «Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να γίνει ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να τάσσεται υπέρ των «καθαρών λύσεων», ενώ, απορρίπτει το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Συνεργάτες του, άλλωστε, παραπέμπουν σε παλαιότερη δήλωσή του στην οποία ανέφερε ότι «θα ήταν πραξικόπημα η αλλαγή εκλεγμένου πρωθυπουργού χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές».



Πηγή: iefimerida.gr


Βουδούρης - Παραστατίδης: Δεν θέλαμε να απαξιώσουμε κάποιον συνάδελφο


Μετά τις έντονες αντιδράσεις από Λυκούδη, Αηδόνη και Ψαριανού

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αποσύρουν τις υπόνοιες περί χρηματισμού εκείνων των ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησαν οι επίσης ανεξάρτητοι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Όπως αναφέρουν η δήλωσή τους δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο «και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί "κατηγορία" προς κανέναν».

Επιμένουν ωστόσο ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη «ρίχνουν βαριά σκια στο παρόν πολιτικό σκηνικό» και επαναλαμβάνουν την πρότασή τους «για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: «Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό».

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».


Πηγή : eleftheriaonline.gr


Καναδάς: Παραλήρημα Σκοπιανών κατά έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο.


Υβριστικά μηνύματα από Σκοπιανούς πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχονται οι διοργανωτές της έκθεσης «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που «φιλοξενείται» αυτές τις μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πουάντ α Καγιέρ του Μόντρεαλ.

Εξάλλου, από τη σελίδα της στο διαδίκτυο, με ανακοίνωση, στην οποία η Ελλάδα χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως «η πιο ρατσιστική χώρα του δυτικού κόσμου», η σκοπιανή παροικία του Τορόντο καλεί τα μέλη της σε διαμαρτυρία τόσο προς την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και προς τα τέσσερα μουσεία (εκτός από εκείνο του Μόντρεαλ, και τα άλλα σε Οτάβα, Σικάγο και Ουάσιγκτον), που αναμένεται να «στεγάσουν» την έκθεση.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ζητούν να διακοπεί η έκθεση και να συσπειρωθούν οι «Μακεδόνες» για τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας. Ζητούν επίσης «τη διόρθωση των ανακριβειών ιστορικού χαρακτήρα στις βιβλιοθήκες και τα σχολεία της Βορείου Αμερικής».


Πηγή : e-typos.com



Σπάζει ο κλοιός των τζιχαντιστών



Παναγιώτης Γρηγορίου

Οι Κούρδοι μαχητές κερδίζουν έδαφος στην μάχη κατά της ISIS

Αποτυχημένη προσπάθεια αξιωματούχων των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών βασισμένη σε δύο πνευματικούς ηγέτες του Ισλάμ για την απελευθέρωση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ

Ο Π. ΚΑΣΙΓΚ αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο

Δίοδο που σπάει τον κλοιό των τζιχαντιστών που είχαν αποκλείσει το όρος Σιντζάρ κατάφεραν να ανοίξουν οι δυνάμεις των Κούρδων, σε μία σημαντική επιτυχία εναντίον της ISIS στην ευρύτερη περιοχή της ιρακο-συριακής μεθορίου. Ενώ οι μάχες συνεχίζονται με έντονο ρυθμό οι Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά φαίνεται ότι κερδίζουν άλλη μια δύσκολη αναμέτρηση.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο αναφέρει πως οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών έχουν καταλήξει στον θάνατο αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης. O ηγέτης των κουρδικών ημι-αυτόνομων περιοχών του βορείου Ιράκ, Μασρούρ Μπαρζανί, ανακοίνωσε πως οι μαχητές πεσμεργκά «έφτασαν στο βουνό και απελευθερώθηκε μία τεράστια περιοχή».

«Έχει ανοίξει διάδρομος και ευελπιστούμε πως σύντομα ολόκληρο το Σιντζάρ θα απελευθερωθεί από την ISIS», είπε ο Μπαρζανί. Οι Κούρδοι μαχητές είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη την επίθεση στις γραμμές της ISIS στο Σιντζάρ με την υποστήριξη των επιδρομών που διεξάγουν οι δυνάμεις του ξένου συνασπισμού. Δύο από αυτές έγιναν κοντά στο όρος, μεταξύ των συνολικά 45 επιδρομών εκείνης της ημέρας, όπως αναφέρεται.

«Θρησκευτικές» διαπραγματεύσεις

Σε ένα άλλο μέτωπο του πολέμου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», αξιωματούχοι των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στήριξαν τις διαπραγματεύσεις με δύο πνευματικούς ηγέτες που συνδέονται με το τζιχαντιστικό ισλάμ, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια για την απελευθέρωση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος αργότερα αποκεφαλίστηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Επικαλούμενη το περιεχόμενο email, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι συνομιλίες με τους δύο κληρικούς ξεκίνησαν στα μέσα Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν επί εβδομάδες και ήταν σε γνώση του FBI. Ο Πίτερ Κάσιγκ αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει τότε ότι η δολοφονία ήταν «μία πράξη "του απόλυτου κακού" από μία τρομοκρατική οργάνωση την οποία ο κόσμος δικαίως θεωρεί απάνθρωπη».

Έργο του Κοέν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποτυχημένη προσπάθεια για τη σωτηρία του Κάσιγκ, μέλους ανθρωπιστικής οργάνωσης, ήταν έργο του δικηγόρου της Νέας Υόρκης Στάνλεϊ Κοέν, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει σε αμερικανικά δικαστήρια τον γαμπρό του Οσάμα μπιν Λάντεν και μέλη της Χαμάς.

Ο Κοέν έπεισε δύο υψηλόβαθμους μουσουλμάνους κληρικούς που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα να παρέμβουν προς το Ισλαμικό Κράτος υπέρ του Αμερικανού ομήρου, ο οποίος είχε ασπασθεί το Ισλάμ. Ο ένας είναι ο Αμπού Μουχάμεντ αλ-Μακντίσι, που θεωρείται ο ισχυρότερος εν ζωή πνευματικός ηγέτης του τζιχαντισμού, ενώ ο άλλος είναι ο Αμπού Κατάντα, που έχει αποκληθεί από Ισπανό δικαστή «πνευματικός πρεσβευτής» της Αλ-Κάιντα στην Ευρώπη. Ο Κοέν ήρθε επίσης σε επαφή με ένα βετεράνο της Αλ-Κάιντα, από το Κουβέιτ, και κάποτε κρατούμενο στη βάση του Γκουαντάναμο.

Όταν του ζητήθηκε βοήθεια από τον Αμερικανό δικηγόρο στην υπόθεση, ο πρώην κρατούμενος του Γκουντάναμο τού απάντησε: «Θέλουμε να τον σώσουμε». Στόχος του εγχειρήματος δεν ήταν απλώς η απελευθέρωση του Κάσιγκ, αλλά και να πεισθεί το Ισλαμικό Κράτος να σταματήσει τη σύλληψη και δολοφονία ομήρων, μία τακτική που έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό πολλών τζιχαντιστών και έχει βαθύνει το ρήγμα ανάμεσα στην οργάνωση και την Αλ-Κάιντα.

Πηγές του FBI επιβεβαίωσαν ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας ενημερώνονταν για τις ενέργειες του Στάνλεϊ Κοέν. Η υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι θα καταβάλει 24.000 δολάρια για τα έξοδα του Αμερικανού δικηγόρου.

Καμία απάντηση

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε, αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ότι η ύψιστη προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι η ασφαλής επιστροφή των Αμερικανών πολιτών και ότι σπανίως συζητά δημόσια τις λεπτομέρειες των ενεργειών της. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι έστειλε τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης στην οικογένεια του Πίτερ Κάσιγκ πριν από τη δημοσίευσή τους, αλλά δεν έλαβε απάντηση.


Πηγή : sigmalive.com


Ολα όσα ενοχλούν αφόρητα τον Κιμ Γιονγκ Ουν



Μητροπούλου Ειρήνη


Ταινίες του Χόλιγουντ, χριστουγεννιάτικα δέντρα, σαπουνόπερες και μπαλόνια έχουν γίνει στόχος της οργής του τραγελαφικού σταλινιστικού καθεστώτος.

Δεν είναι μόνο οι κυρώσεις του ΟΗΕ και η προπαγάνδα του καπιταλισμού που εξοργίζει τη Βόρεια Κορέα. Ταινίες του Χόλιγουντ, χριστουγεννιάτικα δέντρα, σαπουνόπερες και μπαλόνια έχουν γίνει στόχος της οργής του σταλινιστικού καθεστώτος, επειδή ενοχλούν αφόρητα τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μια κωμωδία με τίτλο «Η συνέντευξη» έχει εξωθήσει τις υπερευαισθησίες του σε νέα άκρα. Ο Κιμ τη χαρακτήρισε «απροκάλυπτη τρομοκρατία και πολεμική πράξη», με το θέμα να έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, η αμερικανική κυβέρνηση θα κατηγορήσει επισήμως την Πιονγκγιάνγκ για την επίθεση χάκερς στη Sony Pictures, το στούντιο που γύρισε την επίμαχη ταινία, η οποία δείχνει σε κάποια στιγμή τη δολοφονία του Κιμ. Η Sony απέσυρε το φιλμ έπειτα από απειλές κατά της ζωής όσων θα πήγαιναν να τη δουν στις αίθουσες.

Συνήθως η Βόρεια Κορέα εξοργίζεται για θέματα όπως οι κυρώσεις του ΟΗΕ για το πυρηνικό πρόγραμμά της και οι στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας κοντά στα σύνορά της. Αλλά «Η συνέντευξη» δεν είναι η πρώτη περίπτωση όπου η Πιονγκγιάνγκ παθαίνει κρίση για φαινομενικά αθώα πράγματα. Ιδού μερικά εντυπωσιακά παραδείγματα:

Χριστουγεννιάτικα στολίδια στη νότια πλευρά των συνόρων προκαλούν κάθε χρόνο εντάσεις. Ο Κιμ ενοχλείται σφόδρα από έναν πύργο 30 μέτρων σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου που δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου με δεκάδες χιλιάδες φώτα που φαίνονται πολύ καλά από το έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Ηδη από το μακρινό 1964 οι «New York Times» είχαν γράψει ότι η Πιονγκγιάνγκ διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή αμερικανοί στρατιώτες έπαιζαν χιονοπόλεμο κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Η Βόρεια Κορέα λογοκρίνει άγρια ό,τι προέρχεται από το εξωτερικό. Αλλά πειρατικές κόπιες με σαπουνόπερες από τη Νότια Κορέα κάνουν θραύση. Για το καθεστώς οι κίνδυνοι από αυτές τις σειρές, οι οποίες δείχνουν καθαρά τις διαφορές ανάμεσα στον φτωχό και καταπιεσμένο πληθυσμό της Βόρειας Κορέας και στους νότιους γείτονες, είναι τεράστιες.

Μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας κατέθεσαν στη Βουλή τον Οκτώβριο ότι αξιωματούχοι από το κυβερνών κόμμα του Βορρά οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα για την προβολή μιας σαπουνόπερας από τον Νότο.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα του καθεστώτος, ο ίδιος ο νεαρός ηγέτης Κιμ δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό για τον δυτικό πολιτισμό. Ο Κιμ, ο οποίος πιστεύεται ότι πήγε σχολείο στην Ελβετία, βλέπει δυτικές ταινίες, ακόμη και της Disney, και είναι προσωπικός φίλος με τον εκκεντρικό πρώην σταρ του NBA Ντένις Ρόντμαν.

Σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο Κορέες είχαν κλονιστεί σοβαρά, μετά τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου, το 2010, η Σεούλ έκανε αντίποινα εγκαθιστώντας κατά μήκος των συνόρων τεράστια ηχεία που μετέδιδαν προπαγάνδα.

Η κίνηση εξόργισε την Πιονγκγιάνγκ, η οποία απείλησε να βομβαρδίσει τις θέσεις με τα μεγάφωνα και να μετατρέψει τη Σεούλ σε «μια θάλασσα φωτιάς».

Οι ξένοι επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζουν μια σειρά από αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το πού πηγαίνουν και τι κάνουν. Και ενημερώνονται αναλυτικά για το είδος των φωτογραφιών που επιτρέπεται να τραβούν.
«Πρέπει να κάνεις υπόκλιση... από σεβασμό μπροστά στα αγάλματα των ηγετών και αν τραβήξεις φωτογραφίες θα πρέπει να φαίνεται ολόκληρο άγαλμα... Δεν μπορείς να κάνεις ένα πορτρέτο, για παράδειγμα, ή να κόψεις στη φωτογραφία χέρια ή πόδια» λέει η αμερικανίδα φωτορεπόρτερ Τζούλια Λιμπ, η οποία έχει ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα.

Το καθεστώς ξεχειλίζει από οργή και για μπαλόνια που αφήνουν ακτιβιστές της Νότιας Κορέας πάνω από τα σύνορα. Ο θυμός οφείλεται στο φορτίο που μεταφέρουν: δολάρια, DVD και μικροσκοπικά ραδιόφωνα που δείχνουν την ευημερία του κόσμου στη Νότια Κορέα.

Σχεδόν απαγορευμένο βιβλίο είναι η Αγία Γραφή. Σε ένα κράτος χτισμένο γύρω από την ακραία προσωπολατρία της δυναστείας των Κιμ, άλλα συστήματα πίστης δεν είναι ευπρόσδεκτα. Παρά το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα έχει ορισμένες κρατικά ελεγχόμενες εκκλησίες, το καθεστώς απαγορεύει αυστηρά τις ανεξάρτητες θρησκευτικές δραστηριότητες.


Πηγή : tovima.gr


Αυστραλία: Συνέλαβαν μητέρα για τη δολοφονία 8 παιδιών



Στην Αυστραλία,  υπό αστυνομική φρούρηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται βρίσκεται η 37χρονη μητέρα η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα 8 παιδιά –τα 7 εκ των οποίων ήταν δικά της- που βρέθηκαν νεκρά χθες.  Η γυναίκα φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ δεν της έχουν απαγγελθεί ακόμα επισήμως κατηγορίες.

«Έχει τις αισθήσεις της και είναι σε θέση να μιλήσει», δήλωσε ο επιθεωρητής Μπρούνο Ασκινκάρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα είναι μητέρα των 7

από τα 8 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 18 μηνών και 15 ετών, που βρέθηκαν μαχαιρωμένα. Το όγδοο παιδί ήταν μια ανιψιά της. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι σοροί των παιδιών έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι, ενώ οι αρχές εντόπισαν πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και μαχαίρια.

«Έχουμε εντοπίσει σωρεία όπλων», συμπεριλαμβανομένων πολλών μαχαιριών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ασκινκάρ. «Σήμερα, ο ιατροδικαστής και ο παθολόγος διεξάγουν έρευνες με τη βοήθεια της οικογένειας των θυμάτων», είπε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς ως «θλιβερά» και δήλωσε ότι αυτές αποτελούν «ημέρες δοκιμασίας» για την Αυστραλία.


Πηγή: ΑΜΠΕ, sigmalive.com



Μαύρα παιχνίδια με την εκλογή Προέδρου - Στο ίδιο έργο… αρνητικοί πρωταγωνιστές Καμμένος και Χαϊκάλης


Περίεργες «συμπτώσεις», κενά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού που ήρθε να προστεθεί στο κλίμα πόλωσης και έντασης που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία μιλά ξεκάθαρα για στημένη προβοκάτσια ενώ οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Πάνος Καμμένος και ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δείχνουν ότι ο «μεσάζων» Γιώργος Αποστολόπουλος ανήκε στο στενό πυρήνα συνεργατών του Πάνου Καμμένου τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή την προεκλογική περίοδο, και μάλιστα ήταν παρών σε συνάντηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του. Ο ίδιος ο Γ. Αποστολόπουλος σε δήλωσή του χαρακτηρίζει μηχανορραφία την όλη υπόθεση και υποκινούμενη από δόλια κομματικά συμφέροντα: «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος”», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ. Αποστολόπουλος και προσθέτει ότι τίθεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. «Ολα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».

Η υπόθεση αυτή, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη, αποτελεί μια ακόμη επιχείρηση λάσπης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ., καθώς είχε προηγηθεί η «άσφαιρη» καταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού μέσω… facebook. Τα ίδια στελέχη σχολίασαν την «ατάκα» του Παύλου Χαϊκάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι «η κυρία Ξουλίδου ήταν άπειρη» και μιλούν για κίνηση εντυπωσιασμού του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Οι ίδιες πηγές στέκονται επίσης στη «σύμπτωση» να έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή από τον Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο προόριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά και στην αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει σοβαρή την καταγγελία χωρίς να κρατήσει καμία επιφύλαξη τη στιγμή που από τη δικαστική πλευρά άρχισε να γίνεται γνωστό ότι ο Παύλος Χαϊκάλης δεν είχε καταθέσει κανένα όνομα!

Το χρονικό  της καταγγελίας

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Λάκης Λαζόπουλος χθες το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και όχι κάποιο στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Είπε ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή κατονομάζοντας τον Παύλο Χαϊκάλη: «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε: «Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας». Στην εκπομπή παρενέβη ο Παύλος Χαϊκάλης και «επιβεβαίωσε» ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του από γνωστό πρόσωπο ο οποίος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει με 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα μετά, στη 1.30 το μεσημέρι, ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη όπου εμφάνισαν υλικό λέγοντας πως είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο, που κατονομάζεται ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να χρηματίσει το βουλευτή.
«Είχαμε μια φιλική σχέση με τον μεσάζοντα, στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα, μετά άρχισε να το σοβαρεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Η πρώτη κρίσιμη συνάντηση, διάρκειας μίας ώρα και 14 λεπτών, έγινε στο ξενοδοχείο «Plaza» -όπως ειπώθηκε- και καταγράφηκε από κάμερα - ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης, αλλά και από άλλα μέσα, με το πρόσωπο του μεσάζοντα να φαίνεται καθαρά. Αμέσως μετά ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Καμμένο και μαζί τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ι. Ντογιάκο, ο οποίος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή και αποδεικτικό υλικό για τις παράνομες πράξεις.
Η δεύτερη συνάντηση διήρκεσε 15 λεπτά και συμφωνήθηκε στην επόμενη επαφή να μπουν σε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους κ.κ. Καμμένο και Χαϊκάλη, ο μεσάζοντας υποσχέθηκε στο βουλευτή να του παραδώσει μετρητά ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, να του ρυθμίσει το δάνειο που έχει ο κ. Χαϊκάλης σε τράπεζα, αλλά και ένα ποσό σε χρυσό! «Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα», ανέφερε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι κάποια από τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα «ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου»!
Στην τρίτη συνάντηση, που θα γινόταν στο σπίτι του βουλευτή, είχε στηθεί αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο μεσάζοντας. Ομως, δύο λεπτά πριν από τον καθορισμένο χρόνο, ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Χαϊκάλη, ανέφερε ο βουλευτής, λέγοντας ότι δεν θα προσέλθει και του ευχήθηκε καλές γιορτές.

Οπως είπε ο κ. Χαϊκάλης, ο μεσάζοντας δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού ίσως γιατί είχε καταλάβει ή επειδή ενημερώθηκε από κάποιον ότι παρακολουθείται.
Πρόσθεσε επίσης ότι, για λόγους ασφαλείας και για την περίπτωση που του συμβεί κάτι, απευθύνθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το υλικό καθώς είναι στενός φίλους του και επιπλέον διαθέτει την τεχνική υποδομή στο στούντιο να καθαρίσουν οι ήχοι στο υλικό.

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε ότι ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την ταυτότητα του μεσάζοντα, αλλά δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.
Σύμφωνα με τους κυρίους Καμμένο και Χαϊκάλη, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες περιέχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για άλλες δωροδοκίες, που επιχειρήθηκε να γίνουν προς βουλευτές, πάντα για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι γνώρισε τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του κ. Σαμαρά, όταν ήταν ακόμα βουλευτής της Ν.Δ. Στη συνέχεια ο φερόμενος ως μεζάοντας τώρα εντάχθηκε στους ΑΝ.ΕΛ. για μια περίοδο και αργότερα προσελήφθη στην Deutsche Bank.

Η απάντηση της Ν.Δ.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια», ήταν η δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου: «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις.
Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013.
Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01η.04.2013.
Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Την ίδια στιγμή, δύο φωτογραφίες που φέρεται ότι ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Ν.Δ. δείχνουν τον Γιώργο Αποστολόπουλο να συμμετέχει σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ


Πηγή : e-typos.com