Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γιατί η Αφρική έχει λιγότερα κρούσματα από Ευρώπη-ΗΠΑ



Στην Αφρική, έχουν καταγραφεί, προς το παρόν, μόλις 50.000 κρούσματα και 2.000 θάνατοι από COVID-19. Πρόκειται για μικρούς αριθμούς με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της ηπείρου αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Γι αυτό έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες σύμφωνα με το Euronews.

Μία από αυτές είναι πως η υψηλή θερμοκρασία στην Αφρική συμβάλλει στην αναστολή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επίσης ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων στις αφρικανικά κράτη είναι σημαντικά χαμηλότερος από ότι στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό συμβάλλει στο να εντοπίζονται λιγότερα κρούσματα, αφού πιθανοί φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί.

Ενδέχεται και η ευρεία χρήση του εμβολίου κατά της φυματίωσης (Bacille Calmette-Guérin, BCG) συμβάλλει στην αναστολή εξάπλωσης του ιού.

Υπάρχουν, ωστόσο, και πιο «πεζές» εξηγήσεις όπως για παράδειγμα ότι στις αφρικανικές χώρες γίνονται ελάχιστα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού ή ότι  είναι θέμα «συγχρονισμού». Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αφρική αναφέρθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο. Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες ανακοίνωσαν κρούσματα το Μάρτιο. Σύμφωνα με την επιδημιολογική εξέλιξη σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων, εάν συμβεί στην Αφρική, θα ξεκινήσει να «φαίνεται» τις επόμενες εβδομάδες.

Η Ευρώπη αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη στήριξη των συστημάτων υγείας στην Αφρική, καθώς μία εξάπλωση της πανδημίας στην Αφρική θα απειλήσει με νέο κύμα μολύνσεων και την Ευρώπη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο Τσίπρας καταθέτει στεφάνι και ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκδηλώσεις μπροστά στη Μαρφίν είναι υποκριτική παράσταση



Οι μεγαλύτεροι υποκριτές που πέρασαν ποτέ από την πολιτική ζωή της χώρας.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει με ανακοίνωση του τις εκδηλώσεις έξω από την MARFIN λέγοντας ότι είναι υποκριτική παράσταση και πρέπει η κυβέρνηση να τις ακυρώσει. Ο πολιτικός περίγελος Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε για πρώτη φορά στεφάνι στο σημείο, και καταδίκασε λεκτικά τη βία.

Αλέξης Τσίπρας υποκριτής και ένοχος μαζί αμαυρώνει την μνήμη των θυμάτων της MARFIN.

Τέτοιο τσίρκο με τέτοια νούμερα δεν έχει ξανά έρθει στην Ελλάδα!!!








Σκέψεις για προσωρινό «λουκέτο» σε ξενοδοχεία-«Κλειδί» οι πτήσεις



Το ενδεχόμενο να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους το καλοκαίρι εξετάζουν σοβαρά αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί στις αερομεταφορές και σε αρκετές χώρες οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.

Όπως τονίζουν, η λειτουργία των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας την πρώτη Ιουνίου θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον τουριστικό κλάδο, με τις εξελίξεις ωστόσο σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες διαχρονικά τροφοδοτούν την ελληνική αγορά να μην αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.  

Στη Βρετανία, η οποία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά θανάτους από τον Covid – 19, η κατάσταση είναι ζοφερή δεδομένου ότι η ζήτηση έως και για το τέλος Ιουλίου είναι σχεδόν μηδαμινή, με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να ελπίζουν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από Βρετανούς για να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Όπως τονίζουν, δυσοίωνες είναι οι ενδείξεις και για την εσωτερική αγορά με τη ζήτηση να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα παρά το μεγάλο αριθμό προσφορών από βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Με πολύ υποτονικούς ρυθμούς κινείται και η τουριστική αγορά της Γερμανίας. Αρκετές τουριστικές μονάδες σε περιοχές όπως στη Σαξονία, τη Βαυαρία και σε προορισμούς στη Βόρεια Θάλασσα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στο τέλος Μαΐου, με διαθεσιμότητα έως και 60% δεδομένου ότι αρκετές υπηρεσίες (spa, πισίνες, κτλ) θα παραμείνουν κλειστές για λόγους ασφαλείας.

Η ζήτηση έως τώρα είναι αρκετά περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται ακόμα και η περιορισμένη προσφορά, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχοι τόσο για την εξάπλωση του κορωνοϊού όσο και για την ύφεση την οποία έχει πυροδοτήσει η πανδημία παγκοσμίως.

Στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποστεί πλήγμα από τον Covid – 19, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν εκτός συνόρων και υπό το φόβο εισαγωγής νέων κρουσμάτων από άλλες περιοχές. Οι προοπτικές σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο καθώς η απόφαση για παράταση της σχολικής χρονιάς φαίνεται πως είναι ειλημμένη.

Χαμένη θα πρέπει να θεωρείται η αγορά της Ρωσίας, στην οποία ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες πλησιάζοντας τις 200.000.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει απαγορέψει όλες τις διεθνείς πτήσεις από τις 27 Μαρτίου, ενώ η Αεροφλότ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια εξωτερικού έως τον Αύγουστο.

Η αναστολή των πτήσεων κρατάει κλειστά τα ξενοδοχεία
Το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους το φετινό καλοκαίρι εξετάζουν αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και εμβληματικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και σε αρκετά νησιά.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς τονίζουν ότι όσο παραμένει το αδιέξοδο στις αερομεταφορές, με πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, η λειτουργία των ξενοδοχείων είναι ουσιαστικά αδύνατη. 

Εξαιρετικά κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες, με την κυβέρνηση να εξετάζει μέτρα για την επανεκκίνηση των πτήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις αερομεταφορές στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη, με ορισμένες πηγές μάλιστα να αναφέρουν ότι σε αυτή συμμετείχαν και στελέχη της Aegean.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στον κλάδο των αερομεταφορών σύντομα, καθώς είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης αεροπορικών εταιρειών.


Αχιλλέας Τόπας
economistas.gr


Στους 151 οι νεκροί στην Ελλάδα


Έχασε τη μάχη για τη ζωή 69χρονος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύοταν στη ΜΕΘ και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 151.




Δήμαρχος Μιλάνου: Είτε σταματά η κοσμοσυρροή στην περιοχή Ναβίλι είτε θα απαγορεύσω την πρόσβαση




Ο συνωστισμός που προκλήθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Ναβίλι του Μιλάνου, με νέους οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, προκαλεί σειρά αντιδράσεων στην Ιταλία.

«Είτε τα πράγματα αλλάζουν αμέσως και σήμερα σταματά η κοσμοσυρροή στην περιοχή των Ναβίλι είτε αύριο θα απαγορεύσω την πρόσβαση», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα. ‘Όταν έπρεπε να ευχαριστήσω τους Μιλανέζους για την συμπεριφορά τους, το έκανα αμέσως, αλλά υπάρχουν και στιγμές, σαν την σημερινή, στις οποίες πρέπει κανείς να αντιδρά οργισμένος», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Σάλα χαρακτήρισε «εικόνες ντροπής» τις φωτογραφίες και τα βίντεο που «συνέλαβαν» πολλούς κατοίκους, κυρίως νέους, να περπατούν ή να πίνουν μπίρα στην συγκεκριμένη περιοχή, κρατώντας ελάχιστη απόσταση ο ένας από τον άλλο.

«Πρόκειται για υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Αν τα κρούσματα ξαναρχίσουν να αυξάνονται η λεγόμενη «δεύτερη φάση» στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει να «παγώσει» άμεσα και να ξαναεπιβληθούν όλες οι απαγορεύσεις» δήλωσε, επίσης, ο Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σάκο του Μιλάνου.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος του Μιλάνου θα αυξήσει την παρουσία της τοπικής αστυνομίας για να επιβάλει τον απόλυτο σεβασμό των περιορισμών και των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τους δολοφόνους της MARFIN στην δικαιοσύνη τα βάζει με την Ν.Δ.



Ανακοινώσεις ενοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Αντί να βγάζει ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τους δράστες της δολοφονίας των εργαζομένων της MARFIN που τους γνωρίζει, όπως τους γνωρίζουν και όλα τα ακροαριστερά στελέχη του κόμματος του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ποιοι είναι οι δολοφόνοι των εργαζομένων της MARFIN και αντί να τους έχει φέρει τόσα χρόνια στην δικαιοσύνη ειδικά τότε που ήταν κυβέρνηση, βγάζει ανακοινώσεις κατά της Ν.Δ. για να ρίξει στάχτη στα μάτια.

Είναι τέτοιο το θράσος του ακροαριστερού κόμματος μπάχαλου, που θεωρεί εκμετάλλευση την τραγωδία της MARFIN επειδή την θυμούνται και την τιμούν κάθε χρόνο, και μάλιστα το τερματίζει ρωτώντας δήθεν γιατί δεν έκαναν τόσα χρόνια τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες.

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει ότι η «ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο».

«Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μητσοτάκης : Παραιτείται το δημόσιο, 2,24 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin



Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.




Απίστευτη αθλιότητα από τον Μάρδα ζητά να συνυπολογίζονται και οι αυτοκτονίες στα θύματα του κορονοϊού!




Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν το επίπεδο τους και το πόσο ανεύθυνοι είναι. Το χειρότερο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί αυτές τις αθλιότητες που ξεστομίζουν τα στελέχη του γιατί έχει το ίδιο IQ και χειρότερο, και δεν κάνει τίποτα να τους σταματήσει.

ΝΔ: Όσο δεν αντιδρά ο Τσίπρας υιοθετεί τις αθλιότητες 

Η κατάπτυστη ανάρτηση του Μάρδα που εξόργισε την κοινωνία:

Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα...

Οι νεκροί από τον Κορονοϊό σε χώρες όμοιες της Ελλάδας σε πληθυσμό είναι: στο Βέλγιο είναι 8.339, στη Σουηδία 2.941 και στην Ελλάδα se 149 άτομα. Η Ελλάδα είναι όμως η χώρα με τις ιδιαιτερα ασχημες επιδόσεις την οικονομία, με δυνηρικά άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα (βραχρόνια επίπτωση στο ΑΕΠ, όχι ετήσια) της τάξης του 34% (τις χειρότερες σε 50 χώρες) κατά τον ΟΟΣΑ, με ύφεση για το 2020 της τάξης του 10%, με ανεργία που θα προσεγγίσει το 22%, με κρατικό προϋπολογισμό που έχει εκτροχιαστεί πριν τον Απρίλιο και με χρέος που θα εκτιναχθεί στο 194,8%, σύμφωνα με τον Fitch, καταγράφοντας έτσι μοναδικές δυσμενείς εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο.
Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος. (Βλ. Διάγραμμα Αν έχετε στοιχεία αυτοκτονιών μετά το 2015 παρακαλώ να τα ανακοινώσετε Κρατούνται τα σχόλια με κάποιες απόψεις επί του θέματος, κρίσεις, επιχειρήματα, ή αξιοπρεπείς διαφωνίες.




Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ:

"Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του κ. Μάρδα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να του θυμίσουμε άλλη μια φορά, ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει οτι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητές. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε".