Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Αhmed Al Jaber

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Ahmed Al Jaber.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.



Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου που είχε διαπραχθεί από αλλοδαπό 24-3-2023 στα Καλύβια

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα την 24-3-2023 στα Καλύβια Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού (Ουκρανού), ο οποίος εξερχόμενος από αυτοκίνητο είχε πυροβολήσει σε βάρος 16χρονου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πόδι.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για 32χρονο από την Ουκρανία που παρείχε ιδιωτική ασφάλεια σε 43χρονο Ρώσο ο οποίος φέρεται να εμπλεκόταν στη μαφία των τσιγάρων, μέλη της οποίας κατηγορούνται για τις τρεις δολοφονίες μελών της Greek Mafia.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που νόθευε καύσιμα και ποτά ανάμεσα τους και παίκτρια ριάλιτι

 


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό των συναρμόδιων φορέων από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΕΛΥΤ, Δ’ ΤΕΣ,  Τελωνείο Οινόης) και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -20- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη -10- μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.

Προς τον σκοπό αυτό, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει -3- ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

Τα μέλη των υποομάδων είχαν συγκεκριμένους ρόλους, όπως:


η αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,

η συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, για τον χρόνο και τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,

η ανεύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,

η εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών και

η προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.


Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιούνταν δύο αποθηκευτικοί χώροι στη Δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και στη συνεχεία κατέληγαν στον ανωτέρω χώρο στάθμευσης, όπου πραγματοποιούνταν η νόθευση του αγνώστου προελεύσεως καυσίμου.

Παράλληλα, σε τρίτο χώρο, ανεξάρτητο από τους δυο προηγούμενους, υπήρχε έδρα εταιρίας, η οποία λόγω της δραστηριότητάς της προμηθευόταν όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά, για την παραγωγή παράνομων χημικών διαλυτών, οι οποίοι αμέσως μετά κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης, ώστε να διοχετευτούν με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

Αναφορικά με την προμήθεια και διακίνηση της αιθυλικής αλκοόλης, εκμεταλλεύονται το δίκτυο που διατηρεί το αρχηγικό μέλος για το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ποσότητες αποθηκεύονται στις ίδιες εγκαταστάσεις, απ’ όπου παραλαμβάνονται από μέλος της τρίτης υποομάδας, είτε με το δικό του όχημα είτε με οχήματα από εταιρία ενοικιάσεων, ώστε να παραδοθούν στη συνέχεια σε πελάτες- ποτοποιίες και επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Τρίτης, 5 Μαρτίου 2024, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, αφού τα μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί στην παραγωγή τριάντα τόνων χημικών διαλυτών, την μεταφορά αυτών με φορτηγό όχημα στον χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο και την μετάγγιση των χημικών διαλυτών σε βυτιοφόρο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε -6- πρατήρια υγρών καυσίμων, -1- χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, -7- οικίες, -2- αποθήκες, -1- εταιρία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, -1- εταιρία χονδρικού εμπορίου ποτών και -2- ποτοποιίες.

Από τις έρευνες αυτές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:







-85.265- λίτρα χημικών διαλυτών,

-12.101- λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών,

-5.762- λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,

-746- λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών,

-12- Ι.Χ.Ε., από τα οποία τα -6- απασχολούσαν, ενώ -3- θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών,

-4- Ι.Χ. φορτηγά οχήματα,

-2- βυτιοφόρα οχήματα,

-4- κυνηγετικές καραμπίνες,

-8- κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των -78.955- ευρώ.

Οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε -111- τόνους και από τη δεύτερη σε -150- τόνους, ενώ οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, τόσο από τις κατασχεθείσες όσο και από τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τα -1.200.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



Μία πρώην παίκτρια γνωστού ριάλιτι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 27χρονη φέρεται να ήταν το πρόσωπο που φρόντιζε για τον εφοδιασμό διαλυτών στα πρατήρια του κυκλώματος.

Ο πατέρας της νεαρής υποστήριξε ότι η κόρη του δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε.

«Δεν είχε σχέση με κανέναν από εκεί πέρα μέσα, να πω ότι ήταν η φίλη του τάδε του αρχηγού, του έτσι και την έβαλε εκεί… Τι να ξέρει μια κοπέλα από καύσιμα και από λαθραία και από όλα αυτά τα πράγματα που διαβάζω και μου έχει σηκωθεί η τρίχα», είπε στο Star.

«Κανένα δίμηνο είναι που είχε πάει εκεί και δούλευε. Στα Πατήσια, εκεί δούλευε, ήταν το ωράριό της απογευματινό, για να συμπληρώσει το εισόδημά της, και ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη, γιατί έτυχε στο ωράριο που δουλεύει και κόβει τις αποδείξεις στο ταμείο να γίνει επέμβαση της αστυνομίας… Λες και είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Τι μπορεί να κάνει σε ένα βενζινάδικο, να πάει να βάλει τα λαθραία καύσιμα μέσα στη δεξαμενή;», πρόσθεσε ο πατέρας της νεαρής.



Συζήτηση του Πρωθυπουργού με γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συναντήθηκε με πέντε γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν σήμερα τις γυναίκες όλων των ηλικιών.


Στη συνάντηση μετείχαν η Μαυρόχη Καρμέλα, δικηγόρος στον Πειραιά, μέλος της ΜΚΟ WISTA Hellas που προωθεί την ισότητα των φύλων, μητέρα ενός παιδιού, η Ιουλία Αναστασίου, εργαζόμενη σε φαρμακοβιομηχανία, με μεταπτυχιακό στην πληροφορική, μητέρα δύο παιδιών, η Γαρυφαλλία Παπαρά, συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών, μητέρα τριών παιδιών με τέσσερα εγγόνια, η Ιωάννα Λαψάνη, νέα εργαζόμενη, πολιτικός μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία, και η Αργυρώ Κουτσουράδη, νέα αγρότισσα από τη Χίο, με μεταπτυχιακό στη γεωπονία, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Myrovolos Organics και μητέρα ενός παιδιού.

«Σκεφτήκαμε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας να κάνουμε μία συζήτηση για να μας μεταφέρετε εσείς τις δικές σας εμπειρίες και να αξιολογήσετε τις δημόσιες πολιτικές τις οποίες έχουμε εφαρμόσει για τα ζητήματα που σας αφορούν, αλλά για να μπορέσουμε και να ανιχνεύσουμε ενδεχομένως νέα πεδία πολιτικών παρεμβάσεων. Πολιτικές οι οποίες στηρίζουν τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες: από τις νέες κοπέλες οι οποίες σκέφτονται να κάνουν οικογένεια, μέχρι τις εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες παλεύουν να ισορροπήσουν μεταξύ των υποχρεώσεων της εργασίας, της οικογενειακής ζωής, των υποχρεώσεων ανατροφής των παιδιών, μέχρι τις μεγαλύτερες γυναίκες οι οποίες μπορεί να βγαίνουν στη σύνταξη αλλά να εξακολουθούν να αισθάνονται παραγωγικές και να θέλουν με κάποιο τρόπο να εργαστούν ή να συνεισφέρουν συνολικά στην κοινωνία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Βασικό θέμα στη συζήτηση ήταν η στήριξη των οικογενειών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, «της μεγαλύτερης μακροπρόθεσμης πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία», όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως την καθιέρωση από την 1η Ιανουαρίου 2020 του επιδόματος γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο αυξήθηκε καλύπτοντας αναδρομικά και τις γεννήσεις του 2023, αλλά και την παρέμβαση για τη μείωση της τιμής στο βρεφικό γάλα.

«Εμείς, όταν ήρθαμε το 2019, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να δώσουμε το επίδομα γέννησης, τα 2.000 ευρώ -τώρα το αυξήσαμε και αναδρομικά για όσες γέννησαν το 2023-, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν κάποιες αρχικές σημαντικές δαπάνες που σχετίζονται με τη γέννα και με τα έξοδα τα οποία πρέπει να κάνει κάθε οικογένεια προκειμένου να υποδεχθεί ένα μωρό στο σπίτι. Νομίζω το ποσό το οποίο δίνουμε τώρα είναι μία μικρή ανάσα. Όπως και οι παρεμβάσεις που κάναμε στο βρεφικό γάλα, όπου έχουμε δει μειωμένες τιμές στα ράφια, κατά μέσο όρο στα περισσότερα γάλατα από 15% έως 20%», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για την ενίσχυση νέων ζευγαριών προκειμένου να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία, στην αύξηση των vouchers για παιδικούς σταθμούς και στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», που υλοποιείται πιλοτικά σε 60 δήμους, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, ανέδειξε και την επέκταση στις ιδιωτικές εταιρείες της δυνατότητας να κατασκευάζουν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση να διαμορφωθεί στα δικαστήρια -αρχής γενομένης από το καινούργιο δικαστικό μέγαρο που κατασκευάζεται στον Πειραιά- αίθουσα που θα φιλοξενεί τα παιδιά για όση ώρα οι δικηγόροι-μητέρες τους διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και διαβεβαίωσε ότι «καθώς η οικονομία αναπτύσσεται μας επιτρέπει να επενδύουμε περισσότερο και στην παιδεία και στην υγεία».

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του «MeToo», ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών, και τονίστηκε ότι δεν αφορά μόνο την εργασία αλλά και άλλους χώρους όπως την εκπαίδευση. «Έχετε δίκιο που το αναδεικνύετε γιατί συνήθως το συνδέουμε με το χώρο εργασίας αλλά έχω ακούσει και εγώ ουκ ολίγα περιστατικά. Γενικά όπου υπάρχει μια σχέση ισχύος και εξάρτησης, μπορεί να επωάζουν τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το γεγονός ότι αυτά συζητήθηκαν ανοιχτά, ότι πια έχουμε μια πολιτική για τα ζητήματα των παρενοχλήσεων, ότι έχουμε πια και για τα πιο βαριά περιστατικά μια γραμμή καταγγελίας, ότι έχουμε πολιτικές όπως το panic button που υπό προϋποθέσεις μπορούν να σώσουν ζωές από τα βαριά περιστατικά κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών, είναι μία πρόοδος. Δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει να είμαστε αλλά νομίζω ότι έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός.



Έκαναν τους ασφαλιστές και λογιστές και έκλεβαν ηλικιωμένους

 



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη -2- ημεδαπών που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της  Αττικής, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-2-2024 συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, ηλικίας 41, 46 και 50 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι η δράση του εγκληματικού δικτύου χρονολογείται τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2023, έχοντας ως ορμητήριο οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν ως στόχο ηλικιωμένα άτομα και παρουσιάζονταν σε αυτούς ως ασφαλιστές, λογιστές ή απεσταλμένοι συγγενικών τους προσώπων κ.α.

Ορισμένες φορές μετέβαιναν απευθείας στις οικίες των θυμάτων τους και άλλες τους οδηγούσαν σε αυτές αφού τους επιβίβαζαν τεχνηέντως στο επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Αφού εξασφάλιζαν την πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Ως προς τα καθήκοντά τους, ο 41χρονος ως αρχηγός της συμμορίας, αναλάμβανε συνήθως το ρόλο του οδηγού, καθώς τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν δικά του. Φρόντιζε να σταθμεύει σε ικανή απόσταση από την οικία- στόχο τους προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός ο αριθμός κυκλοφορίας του.

Ο 46χρονος εισερχόταν στις οικίες προσποιούμενος τον ασφαλιστή, το λογιστή ή άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός και να αποσπάσει αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά, πραγματοποιούσε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 41χρονο συνεργό του, προσποιούμενος ότι επικοινωνεί με το συγγενικό πρόσωπο του θύματος, εκ μέρους του οποίου είχε αποσταλεί.

Κατά την τηλεφωνική τους κλήση μάλιστα ο 41χρονος ευρισκόμενος στο αυτοκίνητο έδινε περαιτέρω κατευθύνσεις και οδηγίες στον 46χρονο.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος, απασχολούσε τα ηλικιωμένα θύματα και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, αποχωρούσε τελικά από της οικίες με τα κλοπιμαία.

Σημειώνεται  ότι ο 41χρονος και ο 50χρονος κατελήφθησαν τη στιγμή που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



κυνηγετική καραμπίνα,

-42- φυσίγγια,

το χρηματικό ποσό των -3.130- ευρώ,

πλήθος κοσμημάτων,

πλήθος κινητών και κάρτες SIM,

αυτοκίνητο και

τάμπλετ.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον -4- κλοπές -6- περιπτώσεις απάτης σε περιοχές της Αττικής, στην Κηφισιά, το Χαλάνδρι, το Πέραμα, την Αρτέμιδα, το Χολαργό και τα Μέγαρα καθώς και στο Αίγιο και το Άργος, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Σημειώνεται οι κατηγορούμενοι είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της διακεκριμένης κλοπής από κοινού από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαπράττουν κλοπές κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:


ΖΕΡΒΑ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 22-2-1983 στην Αθήνα και



ΤΑΡΑΠΟΣΟ Χαράλαμπο του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, γεννηθέντα την 23-7-1978 στην Αθήνα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους και τους συναυτουργούς τους σε βάρος και άλλων θυμάτων, για την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476202 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 26-3-2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



Επίθεση Κωνσταντοπούλου στην Μπαζιάνα: Την έκαναν καθηγήτρια πανεπιστημίου με φωτογραφικές διατάξεις

 


Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μέσα σε αυτά που είπε κατηγόρησε για τον ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ που έγινε ξεκάθαρα για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν μπορεί να έχει εφάμιλλα πτυχία με τα ΑΕΙ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την σύζυγο του τότε πρωθυπουργού καθηγήτρια με φωτογραφικές διατάξεις και σε μια νύχτα μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ για ψηφοθηρικούς λόγους, μιλάει για την προστασία του Συντάγματος και της δημόσιας εκπαίδευσης»

Και δεν παρέλειψε να ξεφτιλίσει και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα, και τον ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας αλήθειες, ότι έκαναν καθηγήτρια πανεπιστημίου την Περιστέρα Μπαζιάνα με φωτογραφικές διατάξεις 

Δείτε το βίντεο:





16 τραυματίες από τα επεισόδια που προκάλεσαν αριστεροί και ακροαριστεροί διαδηλωτές , ανάμεσά τους και αστυνομικοί

 



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/3) στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως τονίζεται, στις 14:50, «ενώ η πορεία διερχόταν από την οδό Σταδίου, ομάδα περίπου 20 ατόμων αποσπάστηκε από αυτήν και πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, εκτοξεύοντας εναντίον τους τουλάχιστον 10 μολότοφ». Όπως καταλαβαίνουμε όλοι απο την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα επεισόδια ξεκίνησαν από ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές κακοποιούς.

Έπειτα, την 15:50 ώρα «και ενώ η κεφαλή της πορείας εισερχόταν από την Όθωνος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, ομάδα 50 περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάστηκαν από τον κορμό της πορείας και επιτέθηκαν με ρίψη μολότοφ και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν «κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, με τα άτομα να διασκορπίζονται προς την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές επιθέσεις με ρίψη πετρών εναντίον αστυνομικών στα γύρω στενά».

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και 9 πολίτες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 14 άτομα και συνελήφθησαν μόλις 3.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00, με πρωτοβουλία διαφόρων φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και σωματείων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις – πορείες -17.500- περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις πλατείες Κλαυθμώνος και Κοραή, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Την 14:50 ώρα, ενώ η πορεία διερχόταν από την οδό Σταδίου, ομάδα περίπου -20- ατόμων αποσπάστηκε από αυτήν και πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, εκτοξεύοντας εναντίον τους τουλάχιστον -10- μολότοφ.

Ακολούθως, την 15:50 ώρα και ενώ η κεφαλή της πορείας εισερχόταν από την Όθωνος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, ομάδα -50- περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάσθηκαν από τον κορμό της πορείας και επιτέθηκαν με ρίψη μολότοφ και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους επιτιθέμενους κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, με τα άτομα να διασκορπίζονται προς την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές επιθέσεις με ρίψη πετρών εναντίον αστυνομικών στα γύρω στενά. Οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθως ενήργησαν με σκοπό να αποτρέψουν φθορές σε υποδομές και να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί -14- άτομα και συνελήφθησαν -3- ενώ την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν -7- αστυνομικοί και -9- πολίτες και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Σχετικά με δηλώσεις και βίντεο που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και απεικονίζουν στιγμιότυπα από τα σημερινά επεισόδια, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης.



Ο Μητσοτάκης απαντά σε Φάμελλο και κωλοτούμπα Ανδρουλάκη - Νέα κωλοτούμπα ΠΑΣΟΚ και στο άρθρο 16

 



Στις τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου και του κωλοτούμπα προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη που ξεφτιλίστηκε, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κωλοτούμπες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο περιβόητο σκανδιναβικό μοντέλο λέγοντας ότι η πρόταση Ανδρουλάκη μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό σταυρόλεξο. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του μιλώντας για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον φαιδρό Σωκράτη Φάμελλο και είπε ότι αυτές δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόθεν έσχες του αρχηγού του. «Καλά ξεμπερδέματα» ευχήθηκε. Μίλησε επίσης για το κράτος δικαίου μιλώντας για τις δηλώσεις περί «παραϋπουργείου Δικαιοσύνης» και αναφέρθηκε στην «πολιτική απόφαση που ήξερε ο Τσίπρας» για την οποία μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τη σκευωρία της Novartis και δείχνοντας την βρώμικη περίοδο διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κανένας φοιτητής δεν στερείται το δικαίωμα στη γνώση και δήλωσε υπερήφανος για την ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία έβαλε τέλος σε ένα σύστημα στο οποίο χιλιάδες νέοι περνούσαν σε τμήματα στα οποία καταδικάζονταν σε πολύχρονη φοίτηση χωρίς αποτέλεσμα. «Η βασική διαχωριστική γραμμή είναι να προσφέρεις δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα σε κάποια παιδιά να αποκτήσουν πτυχίο καταβάλλοντας ένα τίμημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο είναι 20.000 και όχι 4.000 όπως ισχυρίστηκε ψέματα ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Αναφέρθηκε επίσης στις φωνές και στο δήθεν θυμωμένο ύφος του κωλοτούμπα Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι προφανώς γίνονται επενδύσεις από τα κολλέγια και ότι δεν υπήρξε καμία έκπληξη και κανένας αιφνιδιασμός καθώς τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Στη συνέχεια απαρίθμησε τις πιρουέτες και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. 

«Με το να είστε τόσο οργισμένος περνάτε στο Σώμα ότι τα νομοσχέδια σας δεν είναι τόσο στέρεα» είπε. Τον ρώτησε επίσης αν δεσμεύεται ότι θα συμφωνήσει με την αναθεώρηση του άρθρου 16 η οποία είναι και αυτή στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάρτηση του τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη που τρώει και πίνει αντί να βρίσκεται στις θέσεις επάνω της βουλής, λέγοντας ειρωνικά ότι οι προτάσεις του είναι στέρεες και καλά επεξεργασμένες. «Το πρόγραμμα σας είναι πολύ απλό. Όλα επί δύο. Γιατί δεν το κάνετε επί τρία, επί τέσσερα να ανέβουν και λίγο τα ποσοστά σας; Αυτό το επί δύο μου φαίνεται λίγο τσουρούτικο» είπε.



Στην συνέχεια και αφού είχαν ξεφτιλιστεί στο ΠΑΣΟΚ μετά απο τόσες κωλοτούμπες, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μάντζος στη Βουλή και είπε ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει ούτε την πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στην συζήτηση που θα ανοίξει τέλος του έτους.

Όπως δικαιολόγησε την νέα κωλοτούμπα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη, το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση γι αυτό και δεν θα παράσχει αυξημένη πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή για την τροποποίηση του άρθρου 16 ώστε στην επόμενη Βουλή που θα κληθεί να καθορίσει το περιεχόμενο το νέου άρθρου να απαιτούνται 180 ψήφοι. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση Βορίδη, ο οποίος είχε κάνει για μη κρατικά πανεπιστήμια, παραλείποντας τα μη κερδοσκοπικά. 

“Επειδή ακούσαμε τον Υπουργό Επικρατείας αλλά οι δηλώσεις του δεν μας έκαναν σοφότερους αλλά μας προκάλεσαν ανησυχίες. Επειδή το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η αναθεώρηση του εξίσου σοβαρή εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι.

Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί. Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης, όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα”.

Απαντώντας ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για την 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τον κ. Μάντζο καθώς “προεξόφλησε την εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2027”.

Ο Υπουργός Επικρατείαςκ. Βορίδης απαντώντας στον κ. Μάντζο ο οποίος νωρίτερα κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί για το περιεχόμενο της αναθεώρησης του άρθρου 16 ώστε να ιδρύονται μόνο μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια είπε: “Σήμερα το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς όμως δεν τα ψηφίζετε” και πρόσθεσε “Παρεμπίπτοντος έχετε προβάλει και ενστάσεις ουσίας και μιλάτε για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Όταν η συνταγματική διάταξη θα λέει για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά αυτά δεν θα ισχύουν τότε. Ισχύουν μόνο σήμερα. Είστε πλήρως αναξιόπιστοι εγκλωβισμένοι στις μικροκομματικές τακτικές σας. Σε ένα μεγάλο ζήτημα έχετε δυστυχώς οδηγηθεί εκεί.”.

Ο κ. Βορίδης απαντώντας για την νέα θέση του ΠΑΣΟΚ περί καταψήφισης της πρότασης για αναθεώρηση του άρθρου 16 είπε “Πρώτον μας ζητάτε τώρα να τοποθετηθούμε για το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης. Συγκεκριμένα να δεσμευτούμε ότι η αναθεώρηση θα λέει ότι τα πανεπιστήμια θα είναι μη κρατικά μη δεσμευτικά και αυτό θα είναι το περιεχόμενο της συνταγματικής ρύθμισης . Να σας εξηγήσω την αρχιτεκτονική αναθεώρησης. Προτέινουσα Βουλή είναι η παρούσα. Προτείνει τα άρθρα προς αναθεώρηση στην επόμενη. Το έχουμε έτσι γιατί μεσολαβούν εκλογές και το περιεχόμενο της αναθεώρησης αποτελεί διακύβευμα των ψηφοφόρων. Ξέρουν και δίνουν την κατεύθυνση στην αναθεωρητική βουλή. Δεν σας νοιάζουν όλα αυτά”.

Ωστόσο, πηγές από το ΠΑΣΟΚ διευκρίνιζαν ότι το κόμμα δια του Μάντζου τονίζει ότι λένε ναι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ενώ ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και εκεί ζήτησε δέσμευση ο κ. Μάντζος.




Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο για την ίδρυσή μη κρατικών πανεπιστήμιων

 


Με 159 «ναι» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, μετά τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Καταψήφισαν 129 βουλευτές της αντιπολίτευσης - Παρών 11 - Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που έκανε κωλοτούμπες, και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή ανέφερε ο Πιερρακάκης

Η αντιπολίτευση επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο, ανάμεσά τους και οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντίθετες φωνές της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου μετά την κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο απόλυτα φαιδρός της ψηφοφορίας Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία επί των άρθρων, ΚΚΕ και Νίκη θα καταψηφίσουν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας Νέα Αριστερά θα υπερψηφίσουν κάποια άρθρα που θεωρούν ότι αναβαθμίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.