Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στην Αθήνα


Πάνω από (104) κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από (828.000) ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Τέταρτη 30 Οκτώβριου συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Προηγήθηκαν εκτεταμένες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων (profiling) και αστυνομικές ενέργειες επιτήρησης που οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ΕΛΑΣ εντόπισε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.

Από τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα (5.000.000) ευρώ.

Από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που λειτουργούσε ως αποκλειστικός αποθηκευτικός χώρος, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους -104- κιλών και -114,7- γραμμαρίων σε (102) συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

το χρηματικό ποσό των -828.565- ευρώ,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα,
δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,
δύο (2) θερμοσυγκολλητές,
τρεις (3) φορητοί ασύρματοι,
τέσσερις (4) συσκευές γεωντοπισμού,
συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,
συσκευή αναπαραγωγής ήχου,
δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
δύο (2) ταινίες περιτυλίγματος,
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και
κλειδιά οικιών και καβάτζας.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους σημειώνεται ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.






Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»


Η Αρμενία ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας



Η Αρμενία ευχαρίστησε σήμερα τις ΗΠΑ για το «ιστορικό ψήφισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία αναγνώρισε επισήμως την γενοκτονία των Αρμενίων, προκαλώντας την οργή της Τουρκίας.

Η απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται επισήμως η γενοκτονία των Αρμενίων υιοθετήθηκε χθες σε σύνοδο της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία 405 βουλευτών σε 435, σε μια σπάνια σύμπλευση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαιρέτισε την «ιστορική ψήφο» σε μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο σημειώνει ότι η απόφαση αυτή «είναι ένα θαρραλέο βήμα προς την αλήθεια και την δικαιοσύνη στην ιστορία, που θα προσφέρει επίσης παρηγοριά σε εκατομμύρια απογόνους των επιζώντων της γενοκτονίας των Αρμενίων».


«Η Αρμενία χαιρετίζει τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αποφασιστική και εντυπωσιακή ψήφο τους, η οποία δείχνει την απέραντη πίστη τους στην αλήθεια, την δικαιοσύνη, την ανθρωπότητα, την αλληλεγγύη και την παγκόσμια αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανακοίνωσε παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας. Το ίδιο αίσθημα είχαν και πολλοί Αρμένιοι στους δρόμους του Γερεβάν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τελικά την γενοκτονία των Αρμενίων», δήλωσε ο 69χρονος υποδηματοποιός Κοριούν Χακομπιάν στο AFP. «Τώρα κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ», σημείωσε.

Το ψήφισμα που αναγνωρίζει τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων ως γενοκτονία εγκρίθηκε χθες από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά. Πρόκειται για μια απόφαση με συμβολικό, αλλά ιστορικό χαρακτήρα, η οποία θεωρείτο βέβαιο ότι θα αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

Η γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίζεται επισήμως από περίπου τριάντα χώρες, αλλά και από μεγάλο μέρος της κοινότητας των ιστορικών. Κατά εκτιμήσεις, από 1,2 ως 1,5 εκατ. Αρμένιοι σφαγιάστηκαν εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που είχε συμμαχήσει τότε με τη Γερμανία και την Αυστροουγγαρία.

Η Τουρκία αρνείται τη χρήση του όρου «γενοκτονία», διατείνεται πως διαπράττονταν σφαγές εκατέρωθεν εν μέσω εμφυλίου πολέμου και λιμού με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και στα δύο στρατόπεδα.

Μερικοί Αρμένιοι υποβάθμισαν ωστόσο την σημασία του αμερικανικού αυτού ψηφίσματος, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη την ώρα που υπάρχει μεγάλη ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, τους δύο συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Η γενοκτονία εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολιτικό εργαλείο, ένα χαρτί που μπορούν να παίξουν οι παγκόσμιες δυνάμεις», δήλωσε στο AFP ο Σουρέν Μανουκιάν, ιστορικός του Μουσείου της Γενοκτονίας στο Γερεβάν, και ζήτησε να εξεταστεί η «απόφαση αυτή μέσα από το πρίσμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία».


Πηγή


Το «κόλπο» του Ωνάση που τον έκανε μεγιστάνα


Ο Αριστοτέλης Ωνάσης κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Ήταν ο άνθρωπος που «αγαπούσαν να μισούν» οι πιο ισχυροί του πλανήτη. Το όνομα του γίνεται συνώνυμο του μύθου και της επιτυχίας όχι μόνο στον διευρημένο επιχειρηματικό «κύκλο» του αλλά για κάθε απλό άνθρωπο των καιρών του.

Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι χαρακτηριστική του επιχειρηματικού του δαιμονίου και του πως κατάφερνε να ανατρέψει ακόμα και τα λάθη του υπέρ του. Η ζωή άλλωστε -όπως και οι εποχές- εναλλάσσονται από το καλό στο κακό και αντίστροφα.

Η αμαρτωλή συμφωνία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ωνάσης όδευε ολοένα και πιο κοντά στη χρεοκοπία. Ήταν, όπως ο ίδιος έλεγε τότε, «η χειρότερη εποχή της ζωής του». Όλος ο ναυτιλιακός κόσμος περίμενε από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσει. Απόρροια αυτού ήταν άλλη μια ενέργεια που του στοίχισε.

Ο λόγος για τη συμφωνία που υπέγραψε με τον βασιλιά της Σαουδικής Aραβίας,μέσω της οποίας του έδινε το αποκλειστικό δικαίωμα να μεταφέρει με τα πλοία του τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας αυτής. Mόλις όμως η συμφωνία αυτή έγινε γνωστή, ξεσήκωσε αμέσως θύελλα αντιδράσεων εναντίον του –τόσο από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίων της Aμερικής, οι οποίες είχαν το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής του σαουδαραβικού πετρελαίου, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση των Hνωμένων Πολιτειών.

Τότε, οι εταιρείες πετρελαίων έστειλαν έντονη διαμαρτυρία στη Σαουδική Aραβία και συγχρόνως κατέστησαν σαφές στον Ωνάση ότι όταν τα πλοία του θα πήγαιναν εκεί να παραλάβουν πετρέλαιο, δεν θα του έδιναν. Eπίσης, ο Yπουργός Eξωτερικών της Aμερικής ειδοποίησε τους Άραβες ότι αν επέμεναν στη συμφωνία με τον Ωνάση, οι αμερικανικές εταιρείες θα σταματούσαν την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα αυτή. Προ της αντιδράσεως αυτής, ο Σαουδάραβας βασιλιάς αναγκάσθηκε να ακυρώσει τη συμφωνία, ενώ οι Aμερικανικές εταιρείες πετρελαίου αποφάσισαν, για να τον εκδικηθούν, να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί του.

Kάθε φορά που ένα ναυλοσύμφωνό του έληγε, δεν το ανανέωναν –και το έδιναν σε άλλους εφοπλιστές. Στο τέλος του 1955, ο μισός στόλος των τάνκερ του Ωνάση βρισκόταν σε ακινησία. H κύρια πηγή εσόδων του στέρευε με τρομερή ταχύτητα, όλο και περισσότερα πλοία του έβγαιναν στην ακινησία και τα πλοία αυτά ήταν υποθηκευμένα με τα τεράστια δάνεια που είχε συνάψει για να τα ναυπηγήσει.

Όμως ο Ωνάσης δεν είχε πλέον έσοδα για να τα εξοφλήσει. Aπελπισμένος, γυρνούσε τις αμερικανικές τράπεζες στις οποίες χρωστούσε και ζητούσε να αναλάβουν εκείνες τη διαχείριση των πλοίων του.

Από την παρολίγον χρεοκοπία στον θρίαμβο

Τον Οκτώβριο του 1956 όλα ανατράπηκαν. Εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο Ωνάσης είχε ξοφλήσει, εκείνος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Τότε, το κανάλι του Σουέζ έκλεισε για τα πλοία και τα ναύλα των πλοίων εκτοξεύθηκαν μέσα στο 1957 σε πρωτοφανή ύψη. Μαντέψτε ποιος ήταν ο μόνος που είχε διαθέσιμα πλοία,  ο Ωνάσης. Eξ αιτίας του μποϋκοτάζ που του είχαν κάνει οι εταιρείες πετρελαίου της Aμερικής, βρέθηκε να έχει έναν τεράστιο αριθμό πλοίων του αγκυροβολημένα σε ακινησία στα λιμάνια.

Αποτέλεσμα ήταν τα πλοία του ν’ αρχίσουν να γίνονται ανάρπαστα, το μποϋκοτάζ σταμάτησε και οι έχθρες με τις εταιρείες πετρελαίου ξεχάστηκαν! Τότε άρχισε να πραγματοποιεί τρελά κέρδη και στα επόμενα λίγα χρόνια έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Μέσα στο 1957 μόνο, κέρδισε 70 εκατομμύρια  δολάρια –όταν πριν δέκα χρόνια είχε καταχρεωθεί με το δάνειο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πάρει. Τα ποσά ήταν αμύθητα και εκείνος άρχισε σιγά σιγά να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες που είχε: Αρχικά ξεχρέωσε τα δάνεια ενώ παρήγγειλε τη ναυπήγηση νέων πλοίων, και φυσικά το γιόρτασε με μια μεγαλειώδη δεξίωση στο Μόντε Κάρλο.

Μάλιστα, το 1967 έκλεισε πάλι η Διώρυγα του Σουέζ εξ αιτίας νέας εμπλοκής των Aιγυπτίων με τους Iσραηλινούς και οι ναύλοι των πλοίων ανέβηκαν σε απίθανα ύψη με τον Ωνάση να πραγματοποιεί νέα ιλιγγιώδη κέρδη!


Πηγή : newmoney.gr


Ξέχασαν παιδάκι 3 ετών για ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο στην Παλλήνη!



Το παιδί έμεινε ξεχασμένο μέσα στο σχολικό για τουλάχιστον τρεις ώρες. Η δασκάλα τηλεφώνησε στους γονείς του να ρωτήσει αν είναι άρρωστο. Έτσι κατάλαβαν ότι το παιδί είναι μέσα στο σχολικό! Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους υπεύθυνους.

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ιδιωτικό σχολείο της Παλλήνης. Σχολικό λεωφορείο μετέφερε παιδιά προνηπιακής ηλικίας στο σχολείο. Φτάνοντας στο σχολείο οι συνοδοί πήραν τα παιδάκια να τα μεταφέρουν μέσα στο σχολείο. Ξέχασαν όμως ένα αγοράκι τριών ετών μέσα στο σχολικό!

Η δασκάλα βλέποντας ότι έλειπε ένα από τα παιδάκια τηλεφώνησε στο σπίτι του για να ρωτήσει αν είναι καλά. Η μητέρα ωστόσο έντρομη της είπε ότι το παιδί το παρέλαβαν το πρωί με το σχολικό για να το πάνε στο σχολείο! Αμέσως σήμανε συναγερμός! Μετά από έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν μόνο του επί ώρες ξεχασμένο μέσα στο σχολικό!

Οργισμένη φυσικά η οικογένεια του παιδιού έκανε μηνύσεις και ως αποτέλεσμα συνελήφθησαν ο οδηγός του σχολικού και οι δυο συνοδοί και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr


Σκύλος Κολύμπησε 10 Χλμ Και Μετά Περπάτησε Άλλα 19 Για Να Ξαναβρεί Τους Ιδιοκτήτες Του!


Την περασμένη Κυριακή ο Έντουαρντ και η Κρίστιν Κάσας είχαν βγει βόλτα με τη βάρκα τους στη λίμνη Μίτσιγκαν, όταν ξαφνικά αντιμετώπισαν ένα μηχανικό πρόβλημα. Καθώς το ζευγάρι προσπαθούσε να το διορθώσει, το 10 μηνών σκυλί τους, ο Ράιλι, έπεσε στη θάλασσα.

«Οι καρδιές μας βυθίστηκαν μαζί του», είπε ο Έντουαρντ στο ABC News. «Ήμασταν αφοσιωμένοι για περίπου 10 λεπτά προσπαθώντας να βρούμε τι φταίει με τη μηχανή του σκάφους και δεν αντιληφθήκαμε τι συνέβη. Ξαφνικά ο Ράιλι δεν υπήρχε πουθενά πάνω στη βάρκα αλλά ούτε και στο νερό».

Αμέσως εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και επικοινώνησαν με την Λιν Φίεντορ που συντονίζει μία ομάδα εθελοντών για τον εντοπισμό χαμένων σκύλων.

«Από εκείνη τη στιγμή όλοι οι ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή ενημερώθηκαν και άρχισαν να ψάχνουν τον Ράιλι στο νερό αλλά και στην ακτή».

Τελικά η κινητοποίηση είχε αποτέλεσμα. Το επόμενο πρωί η Φίεντορ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα.

«Μια κυρία μου είπε ότι είδε το σκυλί να κατευθύνεται προς έναν χώρο κατασκήνωσης κοντά στο σπίτι μας. Είναι εκπληκτικό. Ο Ράιλι όχι μόνο κολύμπησε σχεδόν 10 χιλιόμετρα, αλλά περπάτησε επιπλέον άλλα 19 χιλιόμετρα μέσα από το δάσος».



Η Φίεντορ επικοινώνησε αμέσως με τον Έντουαρντ και την Κριστίν για να τους πει τα καλά νέα.

Το ζευγάρι οδήγησε μέχρι το χώρο που εντοπίστηκε ο Ράιλι και όταν έφτασαν χρησιμοποίησαν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια για να τους ακούσει.

Όπως και έγινε! Ξαφνικά μέσα από το δάσος εμφανίστηκε ο εξαντλημένος Ράιλι και έπεσε στην αγκαλιά των ιδιοκτητών του.

«Επιτρέψτε μου να σας πω. Δεν είμαι από το είδος των αντρών που κλαίνε εύκολα αλλά.. με αυτό που συνέβη γέμισα δάκρυα», είπε ο Έντουαρντ.

«Είμαι τόσο περήφανος για αυτό το σκυλί αλλά και ευγνώμων για την Λιν που μας βοήθησε να το βρούμε ξανά».

Τέλος καλό για τον βελγικό ποιμενικό ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του με την οικογένειά του.




Πηγή 


Η Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε 1.496 τουρκικά αεροσκάφη από τις αρχές του χρόνου



Στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την οποία θα βραβευθούν οι βετεράνοι αεροπόροι της 335ης και 336ης μοίρας.

«Κυρίαρχοι των Αιθέρων» είναι το μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας, που έδωσε στη δημοσιότητα τηλεοπτικό σποτ, με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού του προστάτη του Όπλου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Κατά τη διάρκεια του φετινού 4ήμερου εορτασμού, από 7 έως 10 Νοεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων:

-Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις αεροσκαφών και μέσων σε όλες τις μονάδες

-Εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων σε αεροπορικές βάσεις

-Πτήσεις αεροσκαφών πάνω από ακριτικές περιοχές και εκπαιδευτικές επισκέψεις από μαθητές λυκείων σε μονάδες της ΠΑ.

Στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την οποία θα βραβευθούν οι βετεράνοι αεροπόροι της 335ης και 336ης μοίρας, που έλαβαν μέρος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τιμηθούν οι συγκεκριμένες μοίρες για την προσφορά τους στον πόλεμο.

Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, με δοξολογία στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι.

Στις 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις των μαθητών/μαθητριών της Γ’ Λυκείου, με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι, με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματισθεί πτήσεις των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς και T -6A TEXAN II Δαίδαλος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους T-6A TEXAN II Δαίδαλος.

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, αεροπορική επίδειξη των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς και T -6A TEXAN II Δαίδαλος, και στη Λάρισα, αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς.

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, στην παραλία Ηρακλείου Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς.

Κάθε ημέρα, οι επιδείξεις θα ξεκινούν στις 13:30.

Οι αεροπορικές βάσεις θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

Από την Πέμπτη, 7 έως και την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, από 09:00 έως 17:00.

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, από 13:00 έως 17:00.

Την ίδια ώρα, η πολυδιάστατη προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας προς το κοινωνικό σύνολο αναδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

-Το 2018 μεταφέρθηκαν 1.298 ασθενείς σε νοσοκομεία αστικών κέντρων και στο εξωτερικό, στη διάρκεια 803 αποστολών, κατά τις οποίες τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας συμπλήρωσαν 2.005,9 ώρες πτήσης.

-Το 2019 και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου έχουν μεταφερθεί 1.069 ασθενείς σε νοσοκομεία αστικών κέντρων και στο εξωτερικό, στη διάρκεια 748 αποστολών με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας να έχουν συμπληρώσει μέχρι στιγμής 1.825,9 ώρες πτήσης.

Στον τομέα της αεροπυρόσβεσης:

Το 2018 τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εκτέλεσαν 747 εξόδους συμπληρώνοντας 1.600,9 ώρες πτήσης.

Το 2019 τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εκτέλεσαν 1.197 εξόδους συμπληρώνοντας 2.560,2 ώρες πτήσης.

Τέλος, στον τομέα της έρευνας και διάσωσης:

-Το 2018 τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσαν 122 αποστολές συμπληρώνοντας 183,7 ώρες πτήσης. Στη διάρκεια των αποστολών διασώθηκαν 19 άτομα από την Πολεμική Αεροπορία, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κλπ, διασώθηκαν 209 άτομα, συνολικά.

Το 2019 και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εκτελέσει 89 αποστολές, συμπληρώνοντας 148,5 ώρες πτήσης. Στη διάρκεια των αποστολών διασώθηκαν 17 άτομα από την Πολεμική Αεροπορία, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κλπ, έχουν διασωθεί, μέχρι στιγμής, 196 άτομα.

Εν τω μεταξύ, την εξέλιξη της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο καταδεικνύουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως έγινε γνωστό:

– Το 2018, 1.775 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 1.401 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.705 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αρχιπελάγους. Καταγράφηκαν 47 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 128 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη ανήλθαν σε 196.

Το 2019 και μέχρι τον Σεπτέμβριο, 1.496 τουρκικά αεροσκάφη έχουν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Έχουν καταγραφεί 1.260 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.520 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Έχουν καταγραφεί 50 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 267 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν ανέλθει στα 248.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


1.000 θέσεις εργασίας στην Αθήνα από τον αμερικανικό όμιλο Sitel


Εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το κέντρο παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις (στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο όρος «τηλεφωνικά κέντρα») του αμερικανικού ομίλου Sitel, ενός εκ των κορυφαίων στον κόσμο στον τομέα αυτό. Στόχος είναι η δημιουργία τουλάχιστον 1.000 θέσεων και ήδη, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας στην «Καθημερινή», η Sitel βρίσκεται στα πρώτα στάδια υλοποίησης της επένδυσης, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως τη μετατροπή του ακινήτου για τη στέγαση των εγκαταστάσεών της στην Αθήνα.

«Πρόκειται για μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τη μετατροπή του ακινήτου που επιλέξαμε στην Αθήνα σε ένα από τα καλύτερα μέρη για να εργάζεσαι και για την πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων για να ηγηθούν του σχεδίου μας», δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», η κυρία Ρεμπέκα Σάντερς, διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου Sitel. Στο ερώτημα δε για ποιο λόγο ο αμερικανικός όμιλος επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα επένδυσή του, απάντησε: «Η Ελλάδα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που θέτουμε για να γίνει ένας επιτυχημένος πολυγλωσσικός κόμβος».

Το τηλεφωνικό κέντρο της Sitel στην Αθήνα θα αποτελέσει έναν από τους πολυγλωσσικούς κόμβους του ομίλου στην Ευρώπη και θα εξυπηρετεί τους πελάτες των εταιρειών-πελατών της Sitel σε επτά γλώσσες αρχικά (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά), χωρίς η εταιρεία να αποκλείει στη συνέχεια και την προσθήκη άλλων.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της επένδυσης στην έδρα του ομίλου στο Μαϊάμι της Φλόριντα, ο Λοράν Ουμπέρτι, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και εκ των συνιδρυτών της Sitel, επισήμανε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εισέλθουμε στην ελληνική αγορά και θα επεκτείνουμε το ευρωπαϊκό μας αποτύπωμα. Είναι μια στρατηγική αγορά που μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε περαιτέρω υποστήριξη στους πελάτες μας και στους δικούς τους πελάτες, έτσι ώστε να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες σε κάθε στάδιο».

H εταιρεία επισημαίνει επίσης πως η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί μια στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη των προγραμμάτων υποστήριξης υφιστάμενων πελατών, αλλά και για την προοπτική νέων συνεργασιών με «παίκτες-κλειδιά» που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι η 28η χώρα στην οποία θα δραστηριοποιηθεί η Sitel και η 13η ευρωπαϊκή. Στην Ευρώπη έχει ήδη εγκαταστάσεις στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Βουλγαρία, στη Δανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σερβία, στην Ιρλανδία και στην Ιταλία.

O όμιλος Sitel ιδρύθηκε το 1985 στις ΗΠΑ με δραστηριότητα αρχικά στις υπηρεσίες τηλεμάρκετινγκ. Τον Ιούνιο του 1985 εισήλθε στον δείκτη τεχνολογικών εταιρειών NASDAQ μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς και μερικούς μήνες μετά η μετοχή της εισήχθη στον βασικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Σήμερα ο όμιλος έχει πάνω από 150 γραφεία σε 27 χώρες και εξυπηρετεί τις ανάγκες επιχειρήσεων σε 70 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 48 γλώσσες.

Εχει 75.000 εργαζομένους και πάνω από 400 πελάτες από όλο το επιχειρηματικό εύρος, δηλαδή από εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 500 (στη λίστα με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες) έως τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, σήμερα υπάρχουν περίπου 150 αλλοδαπές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό, ορισμένες εκ των οποίων ανήκουν σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους που απασχολούν πάνω από 2.500 άτομα. Για ποιο λόγο επιλέγεται η Ελλάδα;

Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που συνήθως μιλάει πάνω από μία ξένη γλώσσα, το σχετικά χαμηλό μισθολογικό κόστος, οι χαμηλές, τουλάχιστον έως πρόσφατα, τιμές των ακινήτων και η γεωπολιτική θέση της χώρας θεωρούνται τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για την ανάπτυξη επενδύσεων στην εν λόγω δραστηριότητα.

Μόλις την άνοιξη του 2019 θεσμοθετήθηκαν επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στον κλάδο των «τηλεφωνικών κέντρων», τα οποία φαίνεται ότι άρχισαν να αποδίδουν κάποιους καρπούς. Συγκεκριμένα, διευρύνθηκαν οι υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν στα κεντρικά τους καταστήματα ή σε συνδεδεμένες με αυτές και μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις οι αλλοδαπές εταιρείες που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.

Οι νέες υπηρεσίες αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού, τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και υποστήριξης συστημάτων πληροφορικής, την αποθήκευση και διαχείριση αρχείων και πληροφοριών, τη διαχείριση προμηθευτών, τη διαχείριση και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και τις δραστηριότητες τηλεφωνικού κέντρου και τηλεφωνικής πληροφόρησης που βασίζεται σε υπολογιστή.

Μάλιστα, θεσμοθετήθηκε και μία δέσμη οικονομικών κινήτρων για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω υπηρεσίες και αφορούν ενισχύσεις έως 5 εκατ. ευρώ για το μισθολογικό κόστος του πρώτου έτους εργασίας για την πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση (μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.) και ατόμων με αναπηρία, ενισχύσεις έως 20 εκατ. ευρώ για έργα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και ενισχύσεις για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο παγκόσμιος τζίρος των τηλεφωνικών κέντρων υπολογίζεται ότι ανέρχεται ετησίως σε 310 δισ. δολάρια, ενώ έως το 2022 το ύψος της εν λόγω αγοράς εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 407 δισ. δολάρια. Οι ΗΠΑ, η Ινδία και οι Φιλιππίνες κατέχουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την ύπαρξη τηλεφωνικών κέντρων, ενώ οι χώρες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς είναι η Αυστραλία, η Κίνα, το Βιετνάμ και η Μαλαισία.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020


Παράθυρο για νέα μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2020 οι ιδιοκτήτες ακινήτων άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται τον  ερχόμενο Μάιο όταν θα έχει ολοκληρωθεί  η άσκηση της αναπροσαρμογής και επέκτασης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Τότε, όπως δήλωσε ο υπουργός στο Real FM «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, πριν εκδοθούν τα καινούργια εκκαθαριστικά, να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά που σταθερά  πληρώνουν τα τελευταία χρόνια πολύ υψηλές υποχρεώσεις για την ακίνητη περιουσία τους». 

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος και τον χρόνο εφαρμογής των νέων παρεμβάσεων. Χθες ο  Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για πρώτη φορά  για τη δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένη με παρεμβάσεις στην κλίμακα και τους συντελεστές υπολογισμού του βασικού φόρου προκειμένου να σβήσουν οι φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το άλμα που θα κάνουν οι  αντικειμενικές αξίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επίσης δεν αποκλείεται να μειωθεί ή ακόμα και να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβαρύνει σήμερα περίπου 500.000 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

Η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών ακινήτων τα τελευταία χρόνια ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και στους κόλπους των θεσμών επικρατεί η άποψη ότι ο φόρος αυτός αποτελεί την απόλυτη στρέβλωση στην αγορά ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή συμπληρωματικού φόρου αποφασίστηκε , μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών (κυρίως) της Νέας Δημοκρατίας  το 2013 εξαιτίας του αρχικού σχεδίου φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Τα αγροτεμάχια, για λόγους πολιτικούς έπεσαν τότε στα «μαλακά» και τη νύφη πλήρωσαν πολλαπλάσια τα αστικά ακίνητα με την επιβολή και συμπληρωματικού φόρου.

Πρακτικά, οι φορολογούμενοι με την επιβολή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ πληρώνουν διπλό φόρο για τα ακίνητά τους αφού επωμίζονται κανονικά τον ΕΝΦΙΑ με τους συντελεστές που ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους και επιπρόσθετα καλούνται να πληρώσουν «καπέλο» με κλιμακωτούς συντελεστές από 0,15% έως και 1,15%.

Για κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται με συντελεστή πέντε και μισό τοις χιλίοις (5,5‰) ενώ για τα  για τα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών, υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις χιλίοις (1‰).

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης του ΙΟΒΕ μόνο και μόνο από την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου το ΑΕΠ θα μπορούσε να κερδίσει έως και 1,4 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών έχει εκτιμήσει ότι το ΑΕΠ θα είναι υψηλότερο κατά 1,1 έως 1,4 δισ. ευρώ τα χρόνια που έπονται της κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου ακίνητης περιουσίας, συγκριτικά με την περίπτωση στην οποία διατηρείται το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς.


Πηγή : newsbeast.gr


Ενδείξεις μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ελλάδα




Ενδείξεις για πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο, ανάλογο του κοιτάσματος Ζορ της Αιγύπτου, προκύπτουν από τις σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Εάν οι ενδείξεις αυτές επιβεβαιωθούν από τις γεωτρήσεις, τότε δυνητικά οι απολήψιμες ποσότητες μπορεί να είναι της τάξης των 280 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας για περίπου 70 χρόνια.

Πηγή: skai.gr




Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες



Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το άσυλο :

– Διατηρούνται οι Επιτροπές Προσφυγών ως δεύτερος βαθμός κρίσης. Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια μελέτης των στατιστικών δεδομένων τόσο της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και της Αρχής Προσφυγών και των Δικαστηρίων. Αλλάζουμε την σύνθεση των επιτροπών (δύο δικαστές και ένα μέλος από Ύπατη Αρμοστεία) και προβλέπουμε τρεις δικαστές.

– Προβλέπονται μονομελείς και τριμελείς συνθέσεις διότι έχει αποδειχθεί από τα στατιστικά των δικαστηρίων ότι η μονομελής σύνθεση εκδίδει τις αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

– Προβλέπεται για πρώτη φορά ότι σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. Στόχος μας να μην μπουν καθόλου στο σύστημα όσοι εξαρχής ακόμα και πριν την καταγραφή τους δεν συμμορφώνονται.

– Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες τελικά παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς, τότε η αίτηση τους εξετάζεται με ταχύρρυθμη εξέταση εντός 3 ημερών. Και αυτό διότι συνάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζουν το καθήκον συνεργασίας τους και αυτό επιφέρει συνέπειες.

-Αλλάζει το καθεστώς κράτησης ώστε να μη χάνονται από την επιτήρηση των αρχών χιλιάδες αλλοδαποί, όπως γινόταν με την προηγούμενη διακυβέρνηση.

– Προβλέπεται ρητά ότι η παραβίαση των όρων και κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ως συνέπεια την διακοπή της στέγασης και ουσιαστικά την αποπομπή των αιτούντων από αυτά.

– Μεταφέρονται οι ορισμοί της οδηγίας ως προς το τι συνιστά «μέλη οικογένειας» και απαλείφεται ο προηγούμενος ορισμός ο οποίος είχε εντάξει στην έννοια πρόσωπα που δεν προέβλεπε η Οδηγία.

– Ευάλωτοι πλέον είναι μόνο όσοι αναφέρονται στην Οδηγία και απαλείφεται το μετατραυματικό στρές ως λόγος ευαλωτότητας ενώ αυστηροποιείται η έννοια της ευαλωτότητας.

– Διορθώνεται ο ορισμός για το τι συνιστά τελεσιδικία και ιδίως τι συνιστά μεταγενέστερο αίτημα που δημιούργησε μέχρι σήμερα σωρεία προβλημάτων και παρελκυστικών αιτημάτων.

– Θεσπίζονται Κλιμάκια Ταχείας Συνδρομής της Υπηρεσίας Ασύλου. Τα Κλιμάκια Ταχείας Συνδρομής αμέσως μετά την κατάταξη της αίτησης ενημερώνουν τον αιτούντα για την πιθανή πορεία της υπόθεσής του. Έτσι ο αιτών ενημερώνεται ότι η αίτηση του μπορεί να απορριφθεί πολύ γρήγορα και θα υποχρεωθεί άμεσα σε επιστροφή.

– Μπαίνει τάξη στη διαδικασία της προκαταγραφής και της καταγραφής και προβλέπονται πλέον συνέπειες για όσους δεν συμμορφώνονται, ή για όσους δεν συνεργάζονται για να γίνει η καταγραφή τους.

– Ρυθμίζεται το ζήτημα των ιατρικών βεβαιώσεων με την πρόβλεψη αυτές να είναι μόνο από δημόσια νοσοκομεία και δημόσιους φορείς. Ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων στο άσυλο και οι ιατρικές βεβαιώσεις θα πρέπει να φέρουν πλήρη αιτιολόγηση ως προς τα ευρήματά τους.

– Προβλέπονται ρητές προθεσμίες για την εξέταση των αιτήσεων και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία διοικητικά μέτρα για τη στελέχωση και τη στήριξη των υπηρεσιών μας.

– Προτείνεται «Κατάλογος ασφαλών χωρών» καταγωγής και ασφαλών τρίτων χωρών. Μία γενναία πολιτική απόφαση επιβεβλημένη από την πραγματικότητα αλλά και σε συμφωνία με την πρακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

– Προβλέπεται η αυτοπρόσωπη παράσταση των αιτούντων σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την Υπηρεσία Ασύλου μέχρι και στα δικαστήρια.

– Προβλέπεται πως οι επιδόσεις μπορούν να γίνουν όχι μόνο στους αιτούντες αλλά και στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους που καθίστανται αυτοδικαίως και αντίκλητοι.

– Προβλέπεται ότι η διάρκεια του δελτίου αιτούντος άσυλο είναι πλέον εννεάμηνης διάρκειας, προκειμένου να έρχονται πιο τακτικά σε επαφή με τις αρχές και να καθίσταται ακόμα πιο ευχερής ο εντοπισμός τους. Ενώ εξάλλου για πρώτη φορά συνδέεται η διάρκεια των δελτίων με την έκδοση της απόφασης και όχι με την επίδοση όπως συνέβαινε έως σήμερα.

– Σταματάει η «μηχανή παραγωγής προσφυγών» που έως σήμερα λειτουργούσε λόγω των κακών νομοθετικών επιλογών. Η προσφυγή στις Επιτροπές προϋποθέτει δικόγραφο με λόγους, και όχι ένα προεντυπωμένο έγγραφο που έως σήμερα χορηγείτο από την ίδια την υπηρεσία στους αιτούντες.


240 θέσεις εργασίας σε Οργανισμούς, Δήμους και Νοσοκομεία



Αυτές είναι οι 240 προσλήψεις που τρέχουν στο Δημόσιο. Δείτε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας σε Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Δήμους όλης της χώρας.

  • 98 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο “Βενιζέλειο-Πανάνειο”
Το Γενικό Νοσοκομείο “Βενιζέλειο-Πανάνειο” ανακοινώνει την πρόσληψη 98 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 22/10/2019-31/10/2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 12 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Μεταμόρφωσης
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ανακοινώνει ότι θα προσλάβει δώδεκα (12) άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης (2) διάρκειας.
3 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
6 ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
1 ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ
2 ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ

Υποβολή Αιτήσεων έως 31/10/2019.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 2 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για δώδεκα (12) μήνες, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης
1 ΔΕ Εξειδικευμένος Εργατοτεχνίτης (σε αναστηλωτικές – οικοδομικές εργασίες με εμπειρία στην εφαρμογή ενεμάτων)
1 ΥΕ Εξειδικευμένος Εργάτης ( σε αναστηλωτικές – οικοδομικές εργασίες με εμπειρία στην εφαρμογή ενεμάτων )

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 24/10/2019 – 31/10/2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 6 Εργάτες με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Θέρμης
Ο Δήμος Θέρμης ανακοινώνει την πρόσληψη 6 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόνυτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 29/10/2019-31/10/2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 46 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα)
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. για τον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, ανακοινώνει την πρόσληψη 46 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένοτ χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 22/10/2019-31/10/2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 10 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ηλιούπολης
Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Νοέμβριος 1, 2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 22 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Αθηναίων
Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει την πρόσληψη 22 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 1 έτους με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Νοέμβριος 1, 2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 10 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Σαλαμίνας
Ο Δήμος Σαλαμίνας ανακοινώνει την πρόσληψη δέκα (10) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών.
8 YE Εργάτες καθαριότητας
1 ΔΕ Οδηγών (Γ & Ε κατηγορίας)
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Ομάδας Β τάξης Δ)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως 01/11/2019.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 14 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (Κλάδος ΑΗΣ Αθερινολάκκου)
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. για τον Κλάδο ΑΗΣ Αθερινολάκκου, ανακοινώνει την πρόσληψη 14 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Νοέμβριος 1, 2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 10 Εργάτες με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή, Νοέμβριος 1, 2019
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
  • 10 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου ανακοινώνει την πρόσληψη δέκα (10) ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως 01/11/2019.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη


Μπακογιάννη για Συμφωνία των Πρεσπών: Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω



«Η ΕΕ ως τριτεγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύεται μη φερέγγυα. Αυτό δεν έχει πολλές εξηγήσεις. Εμείς τώρα βρεθήκαμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα του αποτελέσματος μιας Συμφωνίας η οποία είχε δομικές αδυναμίες, έχοντας χάσει το βασικό διπλωματικό όπλο της Ελλάδας, που ήταν το Βουκουρέστι, το οποίο πρακτικώς σημαίνει ότι οι Σκοπιανοί θα μπουν στο ΝΑΤΟ και άρα εμείς, διπλωματικό όπλο άλλο δεν έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, παρά μόνο το διπλωματικό όπλο το οποίο θα έχουμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης προς ένταξη και της διαπραγμάτευσης προς ένταξη», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την ιστορία, διότι αν δεν πρωτοστατήσουμε και δεν συνταχθούμε δυναμικά με όλους αυτούς που θέλουν να ξαναέρθει προς συζήτηση το θέμα πάρα πολύ γρήγορα, θα καταλήξουμε έχοντας μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας».

Και τόνισε πως «επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι “ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών”. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξεκινάει από κει που βρίσκεται σήμερα και όχι από εκεί που βρισκόταν όταν παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα από εδώ που βρίσκεται σήμερα το θέμα, το “ιδού, η διάλυση της Συμφωνίας” σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά. Και θέλω να το έχω πει αυτό κύριε Πρόεδρε, και να με ακούει ο ελληνικός λαός, διότι ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει και κινδύνους, δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση».




Αυτό είναι το βίντεο της επιχείρησης για τον αλ Μπαγκντάντι



Ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ Μακένζι αποκάλυψε ότι εκτός από τον Μπαγκντάντι, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν, ενώ τα παιδιά που έπεσαν νεκρά ήταν κατά πάσα πιθανότητα κάτω των 12 ετών.

"...at the compound, fighters from two locations in the vicinity of the compound began firing on U.S. aircraft participating in the assault."
- Gen Frank McKenzie CDR USCENTCOM

Εκείνο ωστόσο που επιβεβαίωσε από την ανάλυση του DNA είναι ότι ο Μπαγκντάντι σίγουρα σκοτώθηκε.




Μαχαίρωσαν μαθητή μέσα στο σχολείο του στην Αμαλιάδα



Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όταν ο δράστης ένας 18χρονος, μαθητής μεγαλύτερης τάξης στο ίδιο σχολείο του επιτέθηκε.

Τα δύο παιδιά τσακώθηκαν και ο καυγάς πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς ο 18χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε στην πλάτη και στον αγκώνα τον 15χρονο.

Το τραυματισμένο παιδί, σωριάστηκε αιμόφυρτο με τους καθηγητές να καλούν, την αστυνομία.

Ο 18χρονος δράστης έφυγε από το σχολείο και αναζητείται από τους αστυνομικούς, ο δράστης έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα καθώς κάνει σύμφωνα με πληροφορίες τον νταή του σχολείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς δέν κινδυνεύει η ζωή του 15χρονου.


Ήταν θέμα χρόνου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση υπέρ της ξεφτίλας στην παρέλαση που τους εκφράζει απόλυτα



Θα ήταν περίεργο να μην εξέφραζε την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η ξεφτίλα του σώου που έδωσαν και ξεφτιλίστηκαν οι κοπέλες, που όπως ακούστηκε είναι και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτηση στο Facebook, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τάσσετε υπέρ της ξεφτίλας δείχνοντας ότι τους εκφράζει η γελοιότητα : «Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης»