Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Πρώην ΟΥΚάς προσπάθησε να αρπάξει όπλο από εύζωνα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο


 

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ηρώδου Αττικού, όταν ένας ΟΥΚάς πήγε να του πάρει το όπλο όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Δράστης ένας άνδρας, πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος υπό την επήρεια μέθης επιχείρησε να πάρει το όπλο από έναν εύζωνα.

Ο ΟΥΚάς έκανε μία αιφνιδιαστική κίνηση, την ώρα που περνούσε μπροστά από έναν εύζωνα στην Ηρώδου Αττικού, ο οποίος είχε σκοπιά, για να του αρπάξει το όπλο. Ο στρατιώτης αντιστάθηκε, λέγεται μάλιστα ότι έπεσε στο πεζοδρόμιο, ενώ έβαλε τις φωνές και εκείνος, αλλά και ο υπεύθυνος αλλαγής, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΖΗΤΑ, που ήταν στο σημείο και ένας αστυνομικός φρουρός από το Μέγαρο Μαξίμου και να τον συλλάβουν.

Η δικαιολογία που είπε ο άνδρας στους αστυνομικούς ήταν ότι είχε καβγαδίσει με τη γυναίκα του, ήπιε και θέλησε να δοκιμάσει τα… αντανακλαστικά του εύζωνα.



Σύσταση ΗΠΑ προς πολίτες: Μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησαν σήμερα στους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, τη χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι, λόγω των κινδύνων που συνδέονται με την πανδημία Covid-19.

«Λόγω της Covid-19, μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία», γράφει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο έχει αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο την προειδοποίησή του προς τους ταξιδιώτες. Εδώ και εβδομάδες, το υπουργείο επικαιροποιεί τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του για να τις εναρμονίσει με αυτές των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC), προκειμένου να ληφθούν καλύτερα υπόψη οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ως αποτέλεσμα, περισσότερες χώρες κατατάσσονται πλέον στο επίπεδο 4, δηλαδή «μην πηγαίνετε εκεί». Όσον αφορά την Ιαπωνία, μόλις δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, αυτή η προειδοποίηση έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ειδικά επειδή η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση συνεχίζει να συζητείται στο αρχιπέλαγος, μέρος του οποίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέναντι σε ένα τέταρτο κύμα Covid-19.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν λέει επί του παρόντος εάν αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει την προετοιμασία των Αγώνων και τη συμμετοχή των αμερικανικών αντιπροσωπειών.

Η Ουάσιγνκτον επικαλείται την παρουσία της Covid-19 «σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ιαπωνία», καθώς και τους περιορισμούς που «επηρεάζουν την είσοδο Αμερικανών πολιτών» στη χώρα.

Ο ιστότοπος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία διευκρινίζει ότι οι δυνατότητες εισόδου στην Ιαπωνία για έναν Αμερικανό είναι επί του παρόντος «πολύ περιορισμένες».

«Δεν επιτρέπονται τα ταξίδια για τουρισμό ή για τους περισσότερους άλλους λόγους βραχυπρόθεσμα και δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Τα ταξίδια χωρίς βίζα αναστέλλονται», έγραψε η πρεσβεία.

«Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν κάνει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ταξιδιωτών στις απαιτήσεις της για την είσοδο στο έδαφός της που σχετίζονται με την Covid» και «η καραντίνα ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού», προσθέτει.

Σχετικά ανεπηρέαστη από την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες που παρέλυσαν από την Covid-19, με περίπου 12.000 καταγεγραμμένους θανάτους από τις αρχές του 2020, η Ιαπωνία ωστόσο αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που ασκούν πίεση στο ιατρικό της σύστημα.

Ο λαός αντιτίθεται έντονα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι διοργανωτές επαναλαμβάνουν ότι τα πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του ιού και η απαγόρευση θεατών που προέρχονται από το εξωτερικό θα επιτρέψουν την οργάνωσή τους «με κάθε ασφάλεια».


Πηγή : protothema.gr



Επιστρέφει στην Ελλάδα το θρυλικό αεροσκάφος του Β’ ΠΠ Σπιτφάιρ MJ755

 


Το Σπιτφάιρ MJ755 της ΠΑ επιστρέφει την Πέμπτη 27 Μαΐου στην Ελλάδα έπειτα από πλήρη ανακατασκευή σε πτήσιμη κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να βρεθεί ξανά στον αττικό ουρανό, εκεί που πέταξε για τελευταία φορά, πριν από 68 χρόνια.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Κόλιας αντιπρόεδρος του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», που χρηματοδότησε την ανακατασκευή του μοναδικού αυτού αεροπλάνου για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, «σήμερα,Τρίτη 25/5, φεύγει το Σπιτφάιρ από Αγγλία και αφού πετάξει μέσω Γαλλίας, Ιταλίας θα φτάσει στην Ελλάδα την Πέμπτη. Θα κάνει μια προσγείωση στην Κέρκυρα, μετά Ιωάννινα και από εκεί θα πετάξει στο Τατόι. Μάλιστα όταν μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο θα το συνοδεύουν τιμής ένεκεν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Το αεροσκάφος συνολικά θα πετά για δέκα ώρες από την Αγγλία έως και την Αθήνα και θα προσγειωθεί στο Τατόι, στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ».

Η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών, που θα πετούν σε επετειακές εκδηλώσεις το αεροσκάφος «θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί προς το παρόν όλα είναι κλειστά εκεί λόγω πανδημίας», καταλήγει ο κ. Δημήτρης Κόλιας.

Η ιστορία του Σπιτφάιρ MJ755

Το MJ755 είχε παραδοθεί στις 27 Φεβρουαρίου 1947 στην τότε Ελληνική Βασιλική Αεροπορία από τον υποσμηναγό της Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) Τζορτζ Νταν.

Ήταν ένα από τα 77 περίπου καταδιωκτικά Σπιτφάιρ, που είχε δώσει η βρετανική κυβέρνηση για την ανασύσταση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς είχε ενταχθεί στην δύναμη της 335 Μοίρας Διώξεως στο Σέδες. Το 1949 χρησιμοποιήθηκε ως εκπαιδευτικό στη Σχολή Αεροπορίας Εφέδρων Αξιωματικών Χειριστών στο Τατόι. Το 1950 μεταφέρθηκε στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων στο Φάληρο, όπου μετατράπηκε σε φωτοαναγνωριστικό.

Στα τέλη του 1953 πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση, πριν καθηλωθεί οριστικά στο έδαφος, και χρησιμοποιηθεί ως στατικό έκθεμα αρχικά στο Τατόι, και αργότερα στην αυλή του Πολεμικού Μουσείου.

Μετά τη δημιουργία του Μουσείου Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε ξανά στο Τατόι το 1995, πριν σταλθεί το 2018 στο ιστορικό αεροδρόμιο Μπίγκιν Χιλ έξω από το Λονδίνο, σε ειδικό κέντρο ανακατασκευής.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΟΗΕ: Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο


 

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του για την κατά τα φαινόμενα εξαναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της εταιρείας Ryanair στη Λευκορωσία.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο ICAO αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή ενδέχεται να παραβιάζει τη Σύμβαση του Σικάγο για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία, του 1944, με την εφαρμογή της οποίας είναι επιφορτισμένη αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στο Μόντρεαλ.

Η Σύμβαση του Σικάγο έχει ως στόχο την προώθηση της ειρηνικής χρήσης της πολιτικής αεροπορίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μητσοτάκης : To πιστοποιητικού COVID-19 αποτέλεσε, μία ελληνική πρωτοβουλία


 

Η έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, του Μαΐου, έχει μία πλούσια ημερήσια διάταξη. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το ζήτημα του νέου κανονισμού που θα διέπει τη λειτουργία του Πιστοποιητικού COVID-19. Αποτέλεσε, εξάλλου, μία ελληνική πρωτοβουλία και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Πιστοποιητικό αυτό θα τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα, η χώρα μας θα φτάσει στο ορόσημο των 5.000.000 εμβολιασμών. Επιταχύνοντας σημαντικά την Επιχείρηση «Ελευθερία» χτίζουμε το τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Και, βέβαια, η υποδοχή επισκεπτών το καλοκαίρι με ασφάλεια αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα μία σειρά από θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτρέψτε μου να σταθώ μόνο στο περιστατικό της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο Βίλνιους. Είναι μία πράξη η οποία ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία. Δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο.





Νέο SMS Καλογρίτσα για το Documento


 

Ένα ακόμη sms μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Παππά φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική. 

Το SMS αφορά την εφημερίδα Docomento την περίοδο που ο γιος του Βλαδίμηρος ήταν εκδότης και εμφανίζει τον πρώην υπουργό να ρωτά σχετικά με φήμες που έκαναν λόγο για κλείσιμο και να καταλήγει γράφοντας «άρα συνεχίζουμε».


Χρήστος Καλογρίτσας: Νίκο μου ! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω; σ.χ.


Νίκος Παππάς: Περί κλεισίματος ακούω! Πρόσεξε!


Χρήστος Καλογρίτσας: Αυτά δεν ανήκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο Με «το πρόσεξε» τι εννοείς; Σ αγαπώ. σ.χ


Νίκος Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!


Χρήστος Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτάω: τι εννοείς «πρόσεξε ?»


Νίκος Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.


Χρήστος Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ!

Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π. σ.χ


Νίκος Παππάς: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε



Ήθελε να πλακωθεί με τον Πολάκη ο Καλογρίτσας και του είπε "πάμε έξω"

 



Ένταση σημειώθηκε στην προανακριτική που ερευνά το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά, ανάμεσα στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Ο μάρτυρας αναφέρεται περισσότερο στο τι πέρασε όλο το διάστημα της συμμετοχής του στη στημένη από τον Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του διαδικασία, και να μη δίνει τα στοιχεία που επικαλείται, με αποτέλεσμα να εκνευρίζει όλους τους βουλευτές της επιτροπής.

Διάλογος :

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τους κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Πολάκης: (ειρωνικά) Κοντεύω να κλάψω.

Καλογρίτσας: Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι.

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις, Καλογρίτσα, αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις.

Καλογρίτσας: Αντε ρε, παλικαρά της φακής. Να με προστατεύσετε, κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα, Πολάκη, να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία, Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μάς δουλεύεις.

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή, Καλογρίτσα.

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς, Καλογρίτσα, διαρκώς στοιχεία, όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε, κ. Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία, κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετράτε εδώ SMS. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες τώρα. Δεν θα κοροϊδεύετε!






Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος σε μαθήτριες δημοτικού

 


Σοκαριστικό είναι το περιεχόμενο των ερωτικών μηνυμάτων που έστελνε σε τρεις μαθήτριές του ο δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο στα Νότια Προάστια της Αττικής,

Ο 48χρονος συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ενώ οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί στις 11.00 το πρωί, όπου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ορισμένα από τα μηνύματα :

- «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...».

- «Με κάνετε και ντρέπομαι».

- «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» 


- Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι

- Τι είναι αυτά που λέτε κύριε...

- Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις...


- Είσαι όμορφη εάν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου..


Ο εκπαιδευτικός, είναι πατέρας δύο παιδιών, τo τελευταίο 10ημερο στις 3 μαθήτριες Ε' Δημοτικού προσπαθώντας μεθοδευμένα να τις πλησιάσει και να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους.





Πέθανε 63χρονη στην Μυτιλήνη από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

 


Έχασε δυστυχώς την μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, μια 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας έχει απασχολήσει την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ αλλά και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μετά από λεπτομερή εξέταση του περιστατικού, ο θάνατος της 63χρονης φαίνεται να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Άλλες δυο περιπτώσεις, του 35χρονου από την Κρήτη και της 60χρονης γυναίκας που νοσηλεύθηκε και δυστυχώς έχασε την μάχη μετά από επιπλοκές στο Γενικό Κρατικό, θεωρούνται άμεσα συνδεδεμένες με τον εμβολιασμό. Μάλιστα η 60χρονη γυναίκα είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό στο πόδι.

Η συχνότητα των περιστατικών ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο δεν ανησυχεί τους Έλληνες επιστήμονες και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών καθώς όπως αναφέρουν, εντάσσεται στα στατιστικά αναμενόμενα πλαίσια.

Συνολικά στην χώρα μας έχουν γίνει 900.000 εμβόλια AstraZeneca.


Πηγή : newsit.gr



ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας; Τι λένε οι Ευρωβουλευτές του;

 


Νέο ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κοντή μνήμη και θέλει να τα ακούει για να τα θυμάται και ο Ελληνικός λαός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας θράσος όπως πάντα τόλμησε να τα βάλει με την κυβέρνηση για αυτό που έγινε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και μάλιστα ήθελε να κάνει και τον επικριτικό.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας:  «Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν "όχι" σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας :

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;



Ένας Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες που κατέβηκαν στο Μινσκ

 


Ένας Έλληνας φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Ryanair που κατέβηκαν από την πτήση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Το  Bloomberg βάζει τον συγκεκριμένο επιβάτη ανάμεσα στους κατασκόπους της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. 

Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος μάλιστα φέρεται να έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση της Λευκορωσίας και φέρεται να έχει διπλή υπηκοότητα.

«Πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary.



Ούζο και τσίπουρο ελληνικά και με τη… βούλα!

 


Και με τη… βούλα ελληνικά είναι πλέον το ούζο και το τσίπουρο/τσικουδιά, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για την καταχώρισή τους ως προϊόντων Γεωγραφικής Ενδειξης (Γ.Ε.) στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, η έγκριση επετεύχθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

«Τα προϊόντα μας “Ούζο” και “Τσίπουρο/Τσικουδιά” ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές, κι αυτό διότι θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στη Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας κράτη ακριβώς όπως ακριβώς προστατεύονται στην Ε.Ε. Επίσης, αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της Ε.Ε. με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων. Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Νίκος Καλογιάννης.

Σημαντικό είναι, επίσης, το ότι αναγνωρίζεται άμεσο έννομο συμφέρον στην προστασία του «Ούζου» & του «Τσίπουρου/Τσικουδιάς» των κλαδικών φορέων, κάτι που διευκολύνει την παράστασή τους ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής για ζητήματα που άπτονται των ενδείξεων αυτών.


Γωγώ Κατσέλη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Απίστευτος ανθελληνισμός απο τον ΣΥΡΙΖΑ -Χέρι-χέρι με τον ψευτομουφτή στην Ξάνθη


 

Προκλητικοί ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής προκαλούν τους Έλληνες χέρι-χέρι με την ψευτομουφτεία της περιοχής, η οποία είναι πειθήνιο όργανο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, μαζί με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης.

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
την Παρασκευή

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη
Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ και η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών στην Παλαιστίνη και να περιορίζονται στην έκδοση ανακοινώσεων. Οφείλουμε εδώ και τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται για...

Ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ βρέθηκε να πορεύεται και να διαδηλώνει πλάι-πλάι με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Αρχικά, η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απηύθυνε «ανοιχτό κάλεσμα» στην κοινωνία. Ομως, λίγα 24ωρα αργότερα η εκδήλωση απέκτησε συνδιοργανωτή και συγκεκριμένα την ψευτομουφτεία Ξάνθης. 



Ο προκλητικός ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ δεν δίστασε να την αναρτήσει στο προσωπικό προφίλ του στο facebook σχολιάζοντας: «Η Μουσουλμανική “Τουρκική” Μειονότητα της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε για την ισραηλινή γενοκτονία και σφαγή στην Παλαιστίνη. Ελευθερία στην Παλαιστίνη… Ευχαριστούμε τα αδέρφια μας από Ξάνθη και Κομοτηνή»! Και, για να μην υπάρχουν απορίες, σε σχετική ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι: «Η πορεία υποστήριξης της Παλαιστίνης διοργανώθηκε υπό την ηγεσία του “μουφτή Ξάνθης” Αχμέτ Μετέ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ»! Για να αποδείξει ότι υπήρξε συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, ανήρτησε και τη σχετική φωτογραφία όπου εμφανίζεται ακριβώς δίπλα με τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πίσω από το κεντρικό πανό της εκδήλωσης.

Το ερώτημα είναι "Γνώριζε η Κουμουνδούρου την πρωτοβουλία του βουλευτή της στην Ξάνθη;" κανένας απο την Κουμουνδούρου δεν τολμάει να απαντήσει!! Ήξεραν ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ψευτομουφτεία της Ξάνθης, η οποία αποτελεί το μακρύ χέρι της Αγκυρας στην περιοχή; Και, αν ναι, είχαν δώσει το «πράσινο φως» στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ να προχωρήσει;

Αποτέλεσμα της ανθελληνικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ψευδομουφτή ήταν παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα έλαβαν μέρος, τα οποία απαιτούσαν… λευτεριά στην Παλαιστίνη, ξεχνώντας πως την ίδια λευτεριά διεκδικούν η κατεχόμενη Κύπρος και οι Κούρδοι και κανένας δεν διαδήλωσε για αυτούς.



Οι υπουργοί που αφήνουν καλές εντυπώσεις στους Πολίτες και δυναμώνουν την κυβέρνηση


 

Η άνοδος των ποσοστών της κυβέρνησης, που προκύπτει από τις μετρήσεις, οφείλεται εκτός από τον πρωθυπουργό που είναι δικαίως και αναμφισβήτητα το κορυφαίο χαρτί της κυβέρνησης, και σε υπουργούς που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Αναφερόμαστε φυσικά για αρχή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη που η δουλειά τους και οι επιτυχίες τους δείχνουν ότι δεν τοποθετήθηκαν απλά για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις που κατέχουν.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης σε όλες τις δημοσκοπήσεις και δικαίως είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που είδε την αποδοχή του κόσμου να εκτοξεύεται μετά την επίσκεψη του στην Άγκυρα. Ακολουθούν στους κορυφαίους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που επιτυγχάνει αποδοχή ανάλογη των επιτευγμάτων του υπουργείου του και των έργων που έχει ολοκληρώσει τα οποία πηγαίνουν την Ελλάδα μπροστά τεχνολογικά.

Ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που η διαχείριση της πανδημίας τον έχουν στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων υπουργών.

Ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και καλό θα ήταν να δούμε και τον Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη στους κορυφαίους, έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Το έργο της κυβέρνησης βάση των δημοσκοπήσεων χωλαίνει στο θέμα της ασφάλειας και της δικαιοσύνης και αυτό είναι καμπανάκι για τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών.



Οι Ρομά γίνονται ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι για την ασφάλεια όλων μας - Δημοτικοί σύμβουλοι κότεψαν

 


Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν  μετά από καταγγελία πολίτη, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 24 Μαΐου, σε ομάδα Ρομά που είχε κατασκηνώσει αυθαίρετα και παράνομα σε πάρκινγκ σε γνωστή περιοχή της Παροικίας.

Μετά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Μετά τις προσαγωγές, Ρομά με θράσος, συγκεντρώθηκαν απειλητικά χωρίς να υπολογίζουν κανένα έξω από το Α.Τ. του νησιού και υπήρξαν έντονες από πλευράς τους διαμαρτυρίες, διαπληκτισμοί και δημιουργήθηκε ένταση.

Οι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών Ρομά φώναζαν και έβριζαν τους αστυνομικούς , ενώ δεν δίστασαν να χειροδικήσουν σε βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το nantiareport.gr. και δημοσίευσε, πολίτης κατέγραψε την επίθεση των κακοποιών Ρομά στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κακοποιοί Ρομά εισέβαλλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, και τους ξυλοκόπησαν.

Το χειρότερο ήταν η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων του νησιού που όπως ακούγεται δεν ασχολήθηκαν με την εγκληματικότητα των Ρομά, ακόμα και όταν ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος με σοβαρότητα και αγακάκτηση, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν σε εξέλιξη για την εισβολή των αθιγγάνων στο Αστυνομικό Τμήμα και την επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών, μετά την άφιξή τους στο νησί.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να διακοπεί η συνεδρίαση, και να μεταβούν όλοι μαζί επιτόπου για να συμπαρασταθούν στους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση κακοποιών Ρομά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να πάνε, ενώ δήλωσαν «πολίτες και όχι όργανα της τάξης», και ζήτησαν από το Δήμαρχο να απευθυνθεί στο Λιμενικό Τμήμα του νησιού για την αποκατάσταση της τάξης.





«Πράσινες» οι δύο στις τρεις κιλοβατώρες το 2030

 


Δύο στις τρεις κιλοβατώρες που θα καταναλώνονται στη χώρα το 2030 θα προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές (67%, έναντι 35% που ήταν η επίδοση του 2020), σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο που θα περιλαμβάνει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Η ανάγκη αναθεώρησης του ΕΣΕΚ προέκυψε ύστερα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περασμένο Δεκέμβριο, να ανεβάσει τον στόχο του 2030 για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο 55% σε σχέση με το 1990, από 42% που ήταν πριν. Ανάλογες προσαρμογές θα κάνουν όλες οι χώρες - μέλη της ΕΕ.

Η Ελλάδα θα είναι ίσως η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα αναθεωρήσει τον ενεργειακό της σχεδιασμό. Ο διπλασιασμός, περίπου, της συμμετοχής των ΑΠΕ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προγραμματίζεται να επιτευχθεί με «κύμα» επενδύσεων όχι μόνο στην κατασκευή νέων μονάδων ΑΠΕ (αιολικών, φωτοβολταϊκών κλπ.) αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας (μπαταρίες και αντλησιοταμίευση), τα δίκτυα, τις διασυνδέσεις, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια με προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ», τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων όπως για παραγωγή και χρήση υδρογόνου, δέσμευση των εκπεμπόμενων ρύπων κ.α.

Τελικός ευρωπαϊκός στόχος είναι ο μηδενισμός των καθαρών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050, για τον οποίο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εξέδωσε ειδική έκθεση την περασμένη εβδομάδα στην οποία προτείνονται ρηξικέλευθες λύσεις. Ο ΔΟΕ περιγράφει 400 διαφορετικές παρεμβάσεις στην παγκόσμια οικονομία για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα, όπως η απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών, ανθρακικών και πετρελαϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ως το 2040, το «πάγωμα» των νέων εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, η επιβολή ορίου ταχύτητας 100 χλμ. ανά ώρα στους αυτοκινητοδρόμους από το 2030, υποκατάσταση κοντινών αεροπορικών πτήσεων από μετακινήσεις με σιδηρόδρομο (2050), περιορισμό των συστημάτων θέρμανσης στους 19-20 βαθμούς και ψύξης στους 24-25 βαθμούς Κελσίου (2030), κ.α.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, για να επιτευχθεί ο στόχος του 2050 θα πρέπει το 2030 η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας να μειωθεί κατά 7 % σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι η διεθνής οικονομία θα έχει αναπτυχθεί ως τότε σωρευτικά κατά 40%. Δηλαδή, η αύξηση της παραγωγής θα πρέπει να επιτευχθεί με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.



Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια


 

Στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Θα ακολουθήσουν οι πολίτες 30-34 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι:

Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το ποσοστό το οποίο έχει ήδη εμβολιαστεί είναι στο 65% και μαζί με τα ραντεβού ανέρχεται στο 67%. Στην ηλικιακή ομάδα 80 - 84 έχει εμβολιαστεί το 66% και θα ανέλθει στο 70% με τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 75 - 79 το 76% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 81,75% εάν συμπεριλάβουμε και τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 70 - 74 έχουν εμβολιαστεί το 66% και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 76% με τα ραντεβού. 

Στους 65 - 69 με την πρώτη δόση το 57,5% έχει ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 76,35% με τα ραντεβού.

Η ηλικιακή ομάδα 60 - 64 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 59% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 70,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα 55 - 59 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 40,5% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 66%.

Στην ηλικιακή ομάδα 50 - 54 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 41,2% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 61%.

Η ομάδα 45 - 49, έχει ήδη εμβολιαστεί το 26% με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό θα ανέλθει στο 56% αν συνυπολογίσουμε και τα ραντεβού.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των υγειονομικών τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ως εξής: στο ιατρικό προσωπικό, στο ΕΣΥ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82%, ενώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία, στους μισθωτούς των ιδιωτικών νοσοκομείων, είναι στο 88%. Το νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ είναι στο 63% και 62% για τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και το λοιπό προσωπικό είναι στο 60% στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.



Δεν υπάρχει κενό ασφαλείας στο gov.gr.


 

Ο ισχυρισμός πως υπάρχει «κενό ασφαλείας» στην ψηφιακή υπηρεσία Υπεύθυνης Δήλωσης είναι ανυπόστατος.

Στην ψηφιακή υπηρεσία της Υπεύθυνης Δήλωσης, με τη δημιουργία κάθε νέου εγγράφου γεννιέται και ένας μοναδικός κωδικός για το συγκεκριμένο έγγραφο, με τον οποίο εκείνος στον οποίο απευθύνεται το έγγραφο μπορεί να το αναζητήσει.

O μοναδικός κωδικός, όπως και τα άλλα προσωπικά στοιχεία της δήλωσης, είναι γνωστά μόνο στον ιδιοκτήτη-αποστολέα της δήλωσης και στον παραλήπτη, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη διασφάλισής τους, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην έντυπη δήλωση.

Στην πράξη, η νέα ψηφιακή υπηρεσία της υπεύθυνης δήλωσης συνιστά όχι απλά διευκόλυνση του πολίτη, αλλά και αναβάθμιση της αξιοπιστίας των δημοσίων εγγράφων, αφού ανά πάσα στιγμή η γνησιότητα του ψηφιακού εγγράφου είναι επαληθεύσιμη από τον παραλήπτη του.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, τηρώντας πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας και έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό τόσο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όσο και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η ψηφιακή μετάβαση της χώρας είναι μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Και επειδή αφορά στον πυρήνα των προοπτικών της χώρας, δεν επιβραδύνεται, δεν υπονομεύεται, δεν σταματά. Είναι ευθύνη όλων μας.



Αποκλεισμό της Λευκορωσίας από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αποφάσισαν οι 27

 


Τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ως απάντηση στο περιστατικό με την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στη χώρα, με εντολή Λουκασένκο. Στα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καταδικάζει σθεναρά την εξαναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας την 23 Μαίου 2021, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών», καθώς επίσης και την κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς και της Σοφία Σαπέγκα.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Προσερχόμενος στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής διεμήνυσε ότι  “Δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Με δηλώσεις του στους  «Financial Times»:

Τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο η Ε.Ε. δεν μπορεί να παρουσιάσει ενιαίο μέτωπο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Η αδυναμία μας να υιοθετήσουμε κοινή θέση όσον αφορά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Ισραήλ και στη Γάζα -όπου ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία ενιαία γραμμή- δεν πρέπει να επαναληφθεί».



Προβάδισμα 13,2% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO


 

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελειωμένος πολιτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμπιστεύονται οι πολίτες είναι δεδομένο και πιστοποιημένο σε κάθε δημοσκόπηση.

Την εικόνα αυτή δεν μπορεί με τίποτα να την δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα που όποιος τον ακούει και τον βλέπει γελάει, "το αντίπαλο δέος" του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Αυξημένα βλέπει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει 6,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται εκτός Βουλής με 2,9%.



Και σε αυτή την δημοσκόπηση το 41% εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι 23% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα που είναι τρίτος και παλεύει με τον κανένα που έχει 32%.



4 στους 10 πολίτες (ποσοστό 38%) εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία. Αντιθέτως, το 21% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.



Το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει την ικανοποίησή του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, έναντι μόλις 25% που απαντά «όχι».

Για το θέμα της συνεπιμέλειας, το 49% πιστεύει ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια εξίσου και από τους δύο γονείς.



Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) συμφωνεί με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έναντι 27% που διαφωνεί.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι.

Για την εγκληματικότητα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο (34%) ή καθόλου (33%) ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις (24%) που απαντούν «αρκετά» και 7% που απαντούν «πολύ» και αυτό είναι καμπανάκι για την κυβέρνηση.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές.




Tο πρώτο ελληνικό Rafale με διακριτικά της Πολεμικής Αεροπορίας είναι γεγονός

 



Με τα διακριτικά της χώρα μας «ντύθηκε» το πρώτο μεταχειρισμένο διθέσιο Rafale, το οποίο έχει στα φτερά τα σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Πρόκειται για το πρώτο από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη που θα αποκτήσει η Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας τον προσεχή Ιούλιο. Τα υπόλοιπα 6 μεταχειρισμένα θα έρθουν μέχρι τέλος του έτους,  τα 6 καινούρια θα παραδοθούν μέσα στο 2022 και τα τελευταία 6 το 2023. 




Οι πρώτοι 4 πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους στην Γαλλία, επάνω στα συστήματα του αεροσκάφους, πετάνε μόνοι τους σε μονοθέσια Rafale, και οι υπόλοιποι 4 αναμένεται να μεταβούν σύντομα προκειμένου κι εκείνοι να εκπαιδευτούν, ενώ ολοκληρώνεται και η εκπαίδευση των τεχνικών. 



Προσπαθούν να περάσουν στο εσωτερικό του κόμματος ότι ο Τσίπρας δεν είναι πολιτικά τελειωμένος

 


Η προσπάθεια να δείξουν κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος ότι οι πολίτες ακούν ακόμα τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, και ότι μπορεί να σταθεί χωρίς να του πετάνε πέτρες είναι δύσκολη.

Καθόλου απίστευτο που προσπαθούν να δώσουν δείγματα επιτυχίας στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στον νομό Ηλείας με στημένους οπαδούς της περιοχής και μπόλικα ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τους γνωστούς στημένους, στελέχη της περιοχής που τον ακολούθησαν παντού για να φαίνεται ότι κάποιος τον ακολουθεί, και άρχισε να τάζει και να αραδιάζει ψέματα κοροιδεύοντας τον κόσμο.

Όποιος είχε μάτια έβλεπε και η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες τον απαξίωναν, ούτε τον χαιρετούσαν και αυτοί που τον ακολουθούσαν ήταν οι ίδιοι.

Μάλιστα για να ενισχύσουν το προφίλ του τελειωμένου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, είπαν ότι δήθεν οι πολίτες έτρεχαν να του μιλήσουν, να ρωτήσουν τον ακατάλληλο για το εργασιακό, τον επίσης ακατάλληλο για τα θέματα της Παιδείας, και ειδικά να τον ρωτήσουν για την οικονομία και εκεί γελάει όλη η Πελοπόννησος.

Ο Τσίπρας έπρεπε να λαικίσει και πάλι λέγοντας στους είκοσι που τον ακολουθούσαν ότι η κυβέρνηση έχει ξεγράψει τον νομό Ηλείας και τους ανθρώπους του μόχθου από τον χάρτη.

Επανέλαβε το ψέμα ότι ο πρωθυπουργός δεν πάει στην βουλή ξεχνώντας τι έκανε ο ίδιος που δεν είχε πατήσει ούτε μία φορά «Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε την πρώτη φορά, δεν ήρθε τη δεύτερη φορά, είναι η τρίτη Παρασκευή, θα τον περιμένω στη Βουλή, πρέπει να έρθει να δώσει απαντήσεις και θα του ζητήσω να δώσει απαντήσεις και για την Αμαλιάδα και να μην κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία του πανεπιστημίου Πατρών γιατί δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να υποβαθμίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Τόλμησε να μιλήσει για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που ο ίδιος, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης του διέλυσαν λέγοντας «Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη  ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουνε επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες» .

Προσπάθησε και πάλι να εξαπατήσει του πολίτες λέγοντας ότι θα σβήσει και θα κουρέψει χρέη λέγοντας «Είναι ζωτικής σημασίας η ρύθμιση του πανδημικού χρέους αν θα κληθούν από Σεπτέμβρη να τα επιστρέψουν τις προκαταβολές, και ταυτόχρονα να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και επιταγές. Εμείς Καταθέσαμε πρόταση για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που αφορά τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχη με αυτή που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Δηλαδή γενναίο κούρεμα 40-60% και το υπόλοιπο να μπει σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου 120 και πλέον δόσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να περιοδεύσει και να πει όσα περισσότερα ψέματα μπορεί για να εξαπατήσει όσους περισσότερους μπορεί, οπότε ετοιμαστείτε.



Αυτόματη ακύρωση ραντεβού για εμβολιασμό όσων νόσησαν και νέο SMS μετά από 6 μήνες

 


Τη διαδικασία εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό με μία μόνο δόση εμβολίου, περιέγραψε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας. 

Τα μέτρα όπως ανακοίνωσε θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται την προσεχή Τρίτη. 

Εάν ο πολίτης νοσήσει πριν τον πρώτο εμβολιασμό του, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από έξι μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο σχετικό μητρώο. Εάν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την προσεχή Τρίτη, το ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και ο πολίτης θα μπορεί να το προγραμματίσει ξανά μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. 

Θα σταλεί SMS στο κινητό του ακριβώς έξι μήνες μετά τη νόσηση έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Εάν ο πολίτης νοσήσει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου, το επαναληπτικό ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και θα μπορέσει να προγραμματίσει τη δεύτερή του δόση σε διάστημα έξι έως 12 μήνες από την ημερομηνία της διάγνωσης.



Σοκ σε σχολείο της Αττικής: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά SMS σε 9 χρονες μαθήτριές του


Δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι έστελνε, μέσω της εφαρμογής viber, ερωτικά μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, ηλικίας 9 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε μετά από καταγγελία των γονέων των τριών μαθητριών, οι οποίες δεχόντουσαν ερωτικά μηνύματα από τον ίδιο τον δάσκαλό τους.

Ο 48χρονος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη, την περασμένη Παρασκευή και αύριο πρόκειται να οδηγηθεί στον ανακριτή.


 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Θρίλερ με τον Προτάσεβιτς: Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση


 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μινσκ ο 26χρονος δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή από το λευκορωσικό καθεστώς, μετά την κρατική αεροπειρατεία του Μινσκ στο αεροσκάφος της Ryanair, που εκτελούσε την πτήση Αθήνα- Βίλνιους.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από δημοσιογράφους του δικτύου NEXTA, όπου δημοσιογραφούσε ο Προτάσεβιτς. Η μητέρα του 26χρονου ενημέρωσε τους συνάδελφους του ότι νοσηλεύεται με πρόβλημα στην καρδιά.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προτάσεβιτς ήταν σε κατάσταση πανικού όταν έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε τελικά στο Μινσκ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε έκτακτο τηλεγράφημα του, μεταδίδει ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας διαψεύδει τις πληροφορίες για νοσηλεία του Προτάσεβιτς, σημειώνοντας ότι ο 26χρονος κρατείται στο Μινσκ.

Η εκπρόσωπος του λευκορωσικού ΥΠΕΣ, Όλγκα Τσεμοντάνοβα, διέψευσε τις πληροφορίες που διακινούνται -όπως είπε- στο Ίντερνετ, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς κρατείται σε φυλακές υποδίκων του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών του υπουργείου Εσωτερικών στην περιφέρεια του Μινσκ.

«Δεν υπάρχουν παράπονα για την κατάσταση της υγείας του προς την διοίκηση», υπογράμμισε η ίδια.

Λίγη ώρα αργότερα, το AFP σε νεότερο έκτακτο τηλεγράφημα του, σημειώνει ότι σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση  της Λευκορωσίας ο ακτιβιστής «ομολόγησε».

Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι είναι άγνωστη η τύχη του Προτάσεβιτς, επικαλούμενα δήλώση της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Οι δυτικές χώρες καταγγέλλουν «κρατική πειρατεία» εκ μέρους της Λευκορωσίας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα για το θέμα αυτό.Έχουν κάνει μάλιστα έκκληση να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο 26χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την Ελλάδα στη Λιθουανία.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και σε τι κατάσταση είναι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υφίσταται βασανιστήρια από τις ειδικές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή», είπε η Τιχανόφσκαγια από το Βίλνιους.

Η σύντροφος του Προτάσεβιτς, η Σοφία Σαπέγκα, η οποία συνελήφθη επίσης, βρίσκεται στη φυλακή Οκρεστίνα του Μινσκ, πρόσθεσε, επικαλούμενη πληροφορίες από τους συγγενείς της. Η Σαπέγκα είναι Ρωσίδα, όμως ο Ρώσος πρόξενος στο Μινσκ αρνήθηκε να την βοηθήσει, κατήγγειλε η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Η Τιχανόφσκαγια πρόσθεσε ότι η ίδια συζήτησε τις εξελίξεις με εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Λευκορωσικός στρατός: Το πλήρωμα της Ryanair αποφάσισε να προσγειωθεί χωρίς πίεση  

Από την πλευρά τους, οι αρχές της Λευκορωσίας δήλωσαν ότι το πλήρωμα της πτήσης της Ryanair αποφάσισε το ίδιο, «χωρίς παρέμβαση», να προσγειωθεί στο Μινσκ, αφότου ενημερώθηκε για απειλή βόμβας. «Η απόφαση ελήφθη από τον κυβερνήτη (του αεροσκάφους και υπεύθυνο) του πληρώματος “χωρίς εξωτερική παρέμβαση”», δήλωσε ο ‘Ιγκορ Γκόλουμπ, διοικητής της αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι πέντε επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση δεν έφτασαν στον προορισμό τους, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Λιθουανία. Ο Ρολάντας Κισκίς δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα άτομα που παρέμειναν στο Μινσκ. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ