Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Εξι νέες συλλήψεις για τον θάνατο του 22χρονου αμερικανού τουρίστα



Αλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.
Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού.

Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.



Πηγή : tovima.gr


Mολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου





Ομάδα αντιεξουσιαστών  βγήκαν από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και επιτέθηκαν, στις 4:30 τα ξημερώματα, με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου. 

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες στο σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε για τα μάτια του κόσμου και μόνο σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία όπως ήταν φυσικό και επόμενο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.


Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ



Η Νέα Δημοκρατία αγγίζει και την αυτοδυναμία σε έδρες σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»:

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 3-5 Μαΐου 2017 σε δείγμα 1.003 ατόμων άνω των 18.

Στήν πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
ΝΔ 25,9%
ΧΑ 5,8%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,6%
ΚΚΕ 5,6%
Ένωση Κεντρώων 2,7%
Ποτάμι: 1,9% 
ΑΝΕΛ 1,9% 
Πλεύση Ελευθερίας: 1,4%
ΛΑΕ: 1,1% 

Στην εκτίμηση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 22,2%
ΝΔ 37%
ΧΑ 8,3%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%
ΚΚΕ 8%
Ένωση Κεντρώων 3,8%
Ποτάμι 2,7% 
Πλεύση Ελευθερίας 2%
ΛΑΕ 1,6% 




Τα αντιεξουσιαστικά αστειάκια του Α. Τσίπρα: « και τι κακό έχουν οι μολότοφ»;



Κώστας Βουκελάτος

Είναι αλήθεια ότι ο  Αλέξης Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ποτέ τα όσα ξεστομίζει και δεν έχει και ίχνος ντροπής για τα όσα λέει.

Ο διάλογος μεταξύ του Α. Τσίπρα και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τζαβάρα άφησε άφωνους όλους τους Έλληνες πολίτες και έδειξε ακόμα μία φορά το πόσο ακατάλληλος είναι ο Τσίπρας για πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο κ. Τζαβάρας μιλούσε σοβαρά εκφράζοντας την ανησυχία του για την παρακμή των πανεπιστημίων και ο Τσίπρας του απαντούσε ειρωνικά νομίζοντας ότι είναι στην πλατεία των Εξαρχείων. 

Ο διάλογος που σόκαρε τους πολίτες.

 -  Κ.Τζαβάρας : «στα πανεπιστήμια κατασκευάζουν μολότοφ»!

 - Α.Τσίπρας : « και τι κακό έχουν οι μολότοφ»;

 - Κ.Τζαβάρας : « τι κακό; Καίνε κόσμο»!

 - Α.Τσίπρας: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ! Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν»!

Ο Αλέξης Τσίπρας μας έχει αποδείξει ποικιλοτρόπος ότι δεν μιλάει ποτέ σοβαρά, αλλιώς δεν θα έλεγε καθημερινά τόσα ψέματα εξαπατώντας τον κόσμο, αλλά τώρα γίνεται και πάρα πολύ προκλητικός κάνοντας αντιεξουσιαστικά αστειάκια.

Μέσα απο το "αστειάκι", ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πώς πραγματικά βλέπει τα πράγματα με την καθημερινή εγκληματικότητα στην περιοχή των Εξαρχείων απο τους αντιεξουσιαστές και ποιός δίνει τις εντολές στον Τόσκα να τους αφήνει η ΕΛ.ΑΣ. ανεξέλεγκτους να διαπράττουν κακουργήματα καθημερινά.

Μέσα απο το "αστειάκι", ο Αλέξης Τσίπρας, ο περήφανος καταληψίας και αυτός που δεν πρέπει να έχει περάσει ούτε απ΄έξω απο αμφιθέατρο, έδειξε πώς βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια που έχουν γίνει φωλιά κακοποιών, λαθρομεταναστών και αντιεξουσιαστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αλήθεια ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ στην άλλη πλευρά αυτών που κινδυνεύουν να καούν απο τις μολότοφ αλλά ήταν πάντα στην άλλη πλευρά και για τον λόγο αυτό του είναι εύκολο να λέει « και τι κακό έχουν οι μολότοφ»;

Το πρόβλημα όταν ρίχνουν οι αντιεξουσιαστές την μολότοφ το έχουν τα θύματα και όχι οι δράστες και αυτό το λέει ο πρωθυπουργός της χώρας και το εννοεί ψυχρά και αντιεξουσιαστικά.

Το 2008 οι μολότοφ σκότωσαν κόσμο και έκαψαν περιουσίες.

Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και μαζί με αυτούς και όσοι πήραν μέρος στα επεισόδια καίγοντας ιδιωτικές περιουσίες αθώων πολιτών και κάνοντας πλιάτσικο σε μαγαζιά διαπράττοντας αλλεπάληλα κακουργήματα.

Αλήθεια ο Αλέξης Τσίπρας που βρισκότανε το 2008;
Μέρος των συντρόφων και συμβούλων του που βρίσκονταν το 2008;
Ποιά η συμμετοχή τους; 
Ποιά είναι η άποψη τους για τα επεισόδια του 2008 και για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά με τις εκατοντάδες μολότοφ που πέφτουν ανεξέλεγκτες χωρίς τιμωρία στο κέντρο της Αθήνας;

Είμαι σίγουρος ότι εάν ρωτηθούν θα δηλώσουν αλληλέγγυοι στους συντρόφους του, τι όχι; Γράφω υπερβολές; Θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτήσουμε την άποψη όλων των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έναν πρός ένα για να έχει εικόνα ο ελληνικός λαός.

Για αυτό λοιπόν το φονικό όπλο που χρησιμοποιούν καθημερινά οι σύντροφοι, θέλοντας νεκρούς αστυνομικούς έκανε το αστειάκι του ο Τσίπρας χωρίς να αναλογίζεται την σοβαρότητα των όσων λέει και ακόμα χειρότερα γνωρίζοντας ακριβώς τι λέει και θέλοντας να περάσει το μήνυμα του.

Μέχρι να αλλάξουν λοιπόν τα πράγματα να ξέρετε ότι « και τι κακό έχουν οι μολότοφ»; Έτσι μας λέει ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός της Ελλάδας αι κακό παράδειγμα για τα παιδιά μας.



Νέα Δημοκρατία: Εκκωφαντική σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου για τον Πάνο Καμμένο και το σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά πανικόβλητο για την εμπλοκή του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στην σκανδαλώδη υπόθεση των συνομιλιών του με τον καταδικασμένο ισοβίτη για την υπόθεση ναρκωτικών. Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και για την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα.  

Αποδεικνύεται ότι υπήρχε σχέδιο πριν από τις εκλογές του 2015, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, το οποίο οδηγούσε τη χώρα σε αλλαγή νομίσματος και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Όλοι μαζί, ενσυνειδήτως, οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή. Και συνεχίζουν και κρατούν, ακόμα και σήμερα, στη θέση του συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών τον κ. Γκλεν Κιμ, ο οποίος είχε τότε σημαντικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα γιατί σιωπούν οι Δραγασάκης και Παππάς που ήταν γνώστες του σχεδίου;

Όλοι οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια για να καταλάβουν γιατί υφίστανται την δραματική επιδείνωση της ζωής τους αυτά τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό απαιτούν να γίνει δεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα».


Δικαιοσύνη: «Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου».



Με μιά σκληρή απάντηση πρός όλη την κυβέρνηση και στον Παύλο Πολάκη ιδιαίτερα, πήρε θέση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις κυβερνητικές επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα.

Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας.

Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης.

Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’ από οποιονδήποτε.

Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη.

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη».


Σκότωσαν στο ξύλο τουρίστα στην Ζάκυνθο! Συνελήφθησαν στον Λαγανά Ζακύνθου, δύο άτομα



Συνελήφθησαν, σήμερα (7-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος ημεδαπός και 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής, για τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α, μετά από συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος υπήκοος Η.Π.Α, δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Λαγανά.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται.