Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το Μαξίμου και ο Σκουρλέτης αδειάζουν τον Ν. Φίλη για τις καθεστωτικές του δηλώσεις



«Αδειάζει» το Μαξίμου τον Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις,  το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο, παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό parapolitika.gr  ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο» και σημείωνε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος.


Πρόεδρος Bundestag σε Ερντογάν: Είμαστε στον 21ο αιώνα...



Πύρινη επιστολή Σουλτς στον τούρκο πρόεδρο για επίθεση σε γερμανούς βουλευτές

Σφοδρότατα πυρά εξαπολύει η γερμανική Βουλή στον τούρκο πρόεδρο για τις επιθέσεις του σε γερμανούς βουλευτές μετά το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Θεωρούσα αδύνατο να εκφραστεί έτσι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης στον 21ο αιώνα» είπε ο πρόεδρος του Bundestag. Νωρίτερα, στη μάχη είχε μπει και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, που απέστειλε πύρινη επιστολή στον τούρκο πρόεδρο για το ζήτημα -ενώ η Τουρκία έχει προαναγγείλει «σχέδιο αντίδρασης» στο Βερολίνο.

Μετά την ψηφοφορία στο γερμανικό Bundestag για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο τούρκος πρόεδρος -που είχε μιλήσει για «συνωμοσία»- είχε καλέσει μέχρι και... να γίνουν τεστ αίματος σε γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που είχαν υπερψηφίσει, αμφισβητώντας την καταγωγή τους. 

Το Bundestag συνεδρίασε την Πέμπτη ειδικά για το ζήτημα, την ώρα που το Βερολίνο ακούει από την Άγκυρα προαναγγελίες για «τουρκικό σχέδιο αντίδρασης» στο γερμανικό ψήφισμα. Ενδεικτικά, ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είπε πως το γερμανικό ψήφισμα «απειλεί τη φιλία των δύο χωρών» και έδειξε ξανά στην πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε «αντίποινα».

Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, δεν κράτησε χαμηλούς τόνους: «Θεωρούσα αδύνατο πως στον 21ο αιώνα ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος θα συσχέτιζε την κριτική του στην στάση δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών με την καταγωγή τους, πως θα χαρακτήριζε μολυσμένο το αίμα τους». 

«Απορρίπτω σε κάθε μορφή της την υποψία πως μέλη αυτού του Κοινοβουλίου είναι φερέφωνα τρομοκρατών» συνέχισε ο Λάμερτ, ενώ έδειξε τούρκους πολιτικούς ως ηθικά υπεύθυνους για τις «απειλές και ύβρεις γεμάτες μίσος» που δέχθηκαν γερμανοί βουλευτές.

Πύρινη επιστολή Σουλτς σε Ερντογάν

Δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του ο πρόεδρος της Ευρωβουλής απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέα βέλη εναντίον του -έχοντας γίνει ενδιάμεσα ο ηχηρότερος επικριτής της τουρκικής ηγεσίας από την Ευρώπη, και μάλιστα με φόντο το ζήτημα της βίζα- για την επίθεση σε γερμανούς βουλευτές μετά την «αρμενική ψηφοφορία». 

Σε επιστολή του, ο Σουλτς εγκαλεί τον τούρκο πρόεδρο εμμέσως για καταστρατήγηση κοινοβουλευτικών αρχών ενώ αναφέρεται και στο ζήτημα της ασυλίας τούρκων βουλευτών.

Μετά την ψηφοφορία στο γερμανικό Μπούντεσταγκ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο τούρκος πρόεδρος -που είχε μιλήσει για «συνωμοσία»- είχε καλέσει μέχρι και... να γίνουν τεστ αίματος σε γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που είχαν υπερψηφίσει, αμφισβητώντας την καταγωγή τους. 

Οι επιθέσεις του Ερντογάν έχουν απασχολήσει την Μπούντεσταγκ, η οποία μάλιστα την Πέμπτη συνεδρίασε ειδικά για το ζήτημα, ενώ η Άγκυρα έχει προαναγγείλει «σχέδιο αντίδρασης» στο γερμανικό ψήφισμα. 

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, ο γερμανός Μάρτιν Σουλτς, επέλεξε να μην μείνει έξω από την αντιπαράθεση και απέστειλε επιστολή σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος προς τον τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Spiegel που επικαλείται γνώση του κειμένου. 

Ο Σουλτς υπογραμμίζει στην επιστολή του (στην οποία εμμέσως αναφέρεται και στην άρση της ασυλίας μελών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με το βλέμμα στο φιλοκουρδικό HDP) την θεμελιώδη να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους οι βουλευτές. 

Xαρακτηρίζει την στάση του τούρκου προέδρου «απόλυτο σπάσιμο ταμπού, το οποίο καταδικάζω στο έπακρο». 

Όσον αφορά συγκεκριμένα τις επιθέσεις σε γερμανούς βουλευτές, ο Σουλτς αναφέρει πως παρακολουθεί με «τεράστια ανησυχία τις αναφορές πως επιτεθήκατε σφοδρά σε ελεύθερα εκλεγμένους βουλευτές και εξαπολύσατε κατηγορίες σε βάρος τους». 

«Επιτρέψτε μου να σας κάνω, ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού και πολυθρησκευτικού Κοινοβουλίου, την επισήμανση ότι η ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών είναι καθοριστικός πυλώνας των ευρωπαϊκών Δημοκρατιών μας» υπογραμμίζει ο Σουλτς.

«Σειρά γερμανών συναδέλφων στους οποίους επιτεθήκατε, αλλά και μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου που πλήττονται από μέτρα που εσείς στηρίζετε, είναι για χρόνια συνάδελφοί μου και εν μέρει προσωπικοί μου φίλοι, και αισθάνομαι υποχρεωμένος να τους υπερασπιστώ» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Ερντογάν ο Σουλτς.



Πηγή : tovima.gr


Έλληνες στη νέα λίστα θανάτου του ISIS



Χάκερ του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα νέα λίστα με πολίτες των δυτικών χωρών ζητώντας τη δολοφονία τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Έλληνες 

Μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και αποκαλούνται "Ενωμένο Διαδικτυακό Χαλιφάτο" έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα των στόχων των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Η ομάδα υποστηρίζει πως η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καλώντας τους μαχητές και τους υποστηρικτές τους να τους βοηθήσουν στο δολοφονικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από μια εφαρμογή, την Telegram, στην οποία τα ονόματα και οι διευθύνσεις ήταν γραμμένα στα Αγγλικά και τα Αραβικά, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες πολίτες σε τέτοια λίστα.

"Σκοτώστε τους με μένος για να εκδικηθείτε για τους μουσουλμάνους", ανέφερε το κάλεσμα.
Σύμφωνα με το Vocativ που ανακάλυψε και αποκωδικοποιήσε τη λίστα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του ISIS και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Οι περισσότεροι από τους στόχους της λίστας είναι Αμερικανοί, Αυστραλοί και Καναδοί. Συγκεκριμένα, από τους 8.318 ανθρώπους οι 7.848 βρίσκονται στις ΗΠΑ, 312 στον Καναδά, 69 στην Αυστραλία και 39 στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην ίδια λίστα περιέχονται και στόχοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάϊκα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία και το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Παράλληλα, σε μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με τη λίστα και φαίνεται ένας οπλισμένος μαχητής, αναγράφεται πως "Ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Είστε συγκεντρωμένοι εναντίων μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους."
Τέλος, το Vocativ, που ειδικεύεται στην αποκρυπτογράφηση διαδικτυακών μηνυμάτων και κωδικών επισήμανε πως δεν σκοπεύει να διαρρεύσει τα ονόματα των πολιτών που περιλαμβάνονται στη λίστα,  αλλά θα την παραδώσει στις αρχές.




(ΠΗΓΗ: VOCATIV)
news247.gr


Ξένη Δημητρίου η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Η Ξένη Δημητρίου ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα διαδεχθεί την Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί μετά από ευδόκιμη υπηρεσία σαράντα ετών από τη θέση της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Η επιλογή της Ξένης Δημητρίου για την κορυφαία και πλέον νευραλγική θέση της δικαστικής ιεραρχίας επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει την ακολουθούμενη τα τελευταία χρόνια πρακτική, επιλογής της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, μια και υπάρχει από το Σύνταγμα η δυνατότητα επιλογής και από τους ανώτατους δικαστικούς του Αρείου Πάγου (αντιπροέδρους και αρεοπαγίτες).

Η κυρία Δημητρίου, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις και τελευταία ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με ανακούφιση από τους εισαγγελείς, οι οποίοι μέσω της Ενώσεώς τους είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να επιλεγεί εισαγγελικός λειτουργός για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Δημητρίου, η οποία είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η κυρία Κουτζαμάνη, η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρέμεινε στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου επί τρία χρόνια και επί των ημερών της κινήθηκαν διαδικασίες για μείζονος σημασίας υποθέσεις μεταξύ των οποίων και οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν άλλωστε και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975, καταγράφοντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

Η αλλαγή σκυτάλης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου η δικαιοσύνη ταλανίζεται από παθογένειες ετών και δυσλειτουργίες που εμποδίζουν την γρήγορη εκκαθάριση χιλιάδων υποθέσεων, ενώ υποθέσεις για καταχρήσεις σε βάρος του δημοσίου και οικονομικά σκάνδαλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η νέα Εισαγγελέας πάντως φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Η επιλογή της νέας Εισαγγελέως έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του κάτι που προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή της Ξένης Δημητρίου υπήρξε η κατάληξη διεργασιών που κράτησαν, όπως ήταν φυσικό, καιρό καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συζητήθηκαν για την κορυφαία θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας.

Μεταξύ αυτών η σημερινή αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη αλλά και άλλοι.

Άλλωστε από τη διάσκεψη των διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πέρασαν από ακρόαση για την επιλογή νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τέσσερις αντεισαγγελείς του  Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, Νίκος Παντελής, Ξένη Δημητρίου και Δημήτρης Δασούλας, όπως και οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Γιαννακόπουλος, και Ειρήνη Κιουρκτσόγλου- Πετρουλάκη.




Πηγή : newsbomb.gr


Δεν παραιτούμαι, απαντά o Φίλης στη ΝΔ



Κουμουτσάκος: Εφόσον ο υπ. Παιδείας δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει - Θεοδωράκης: Έχει θράσος, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να κάτσει στον καναπέ

Στον αστερισμό της κίνησης «Παραιτηθείτε» κινείται η πολιτική ζωή της χώρας, λίγες ώρες αφού ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι η διαδήλωση της 15ης Ιουνίου είναι ένα «κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Οι δηλώσεις του κ. Φίλη προκάλεσαν πολιτικό σεισμό. Άλλωστε ο υπουργός Παιδείας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο αφού έχει διατελέσει διευθυντής της «Αυγής», κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στο «βαθύ» κομματικό μηχανισμό  θεωρείται μία από τις βασικές «δεξαμενές σκέψης» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λίγες ώρες αφού η ΝΔ αξίωσε την άμεση παραίτηση του κ. Φίλη ο υπουργός Παιδείας απάντησε στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει τη θέση του.  

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Φίλης.
   
Επιμένει η ΝΔ: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να αποπέμψει τον κ. Φίλη

Η Νέα Δημοκρατία πάντως δεν αφήνει την υπόθεση ζητώντας δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει η κυβέρνηση το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση-, που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται να διαδηλώνουν. Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του. Εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του». 

Γι' αυτή καθ' αυτή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι «η συγκέντρωση δεν πρέπει να καπελωθεί από κόμματα. Η ΝΔ δεν θα έχει οργανωμένη παρουσία με βουλευτές. Ωστόσο είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη». Πάντως σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που είναι οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι η συγκέντρωση κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. 

Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος έκανε


Για «θρασος» έκανε λόγο σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος, έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σαυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».


Πηγή : protothema.gr


Πέθανε και το τελευταίο σκυλί-διασώστης της 11ης Σεπτεμβρίου




Το τελευταίο εν ζωή από τα δεκάδες σκυλιά που έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια του World Trade Center, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, πέθανε χθες, σε μια κτηνιατρική κλινική του Τέξας, σε ηλικία 16 ετών.

Η Μπρίτανι, ένα εντυπωσιακό golden retriever το οποίο σε ηλικία μόλις 2 ετών κλήθηκε μαζί με την συνεργάτιδά του, Ντενίς Κορλίς, να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της ζωής του, ταλαιπωρείτο από διάφορες αρρώστιες και τελικά η ιδιοκτήτριά του επέλεξε τη λύση της ευθανασίας ώστε το σκυλί να πάψει να βασανίζεται.

Σύμφωνα με το CNN, η Μπρίτανι υπηρέτησε τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ μέχρι τα 9 της χρόνια, ενώ πέρσι, στα 15 της, έδωσε το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο που τελείται για τα θύματα της τραγωδίας και μάλιστα σε τηλεοπτικό αφιέρωμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο NBC News.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που η Κορλίς οδηγούσε την Μπρίτανι στο κτηνιατρείο, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της επαρχίας Χάρις του Τέξας, σχημάτισαν δύο γραμμές και απέδωσαν τιμές στο ξεχωριστό αυτό σκυλί.

In memory brave Bretagne the last surviving search dog from collapse of Twin Towers on 9/11 has died at 16





Πηγή: cnn.gr





Καλή ιδέα δημοψηφίμαστος ! Βενεζουέλα ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο.



Να μια καλή ιδέα και για την χώρα μας, ένα δημοψήφισμα που να έχει νόημα για να μετρήσει και τις δυνάμεις της η κυβέρνηση!!

Διαβάσαμε την είδηση στο gr.euronews.com

Μαζική διαδήλωση έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας. Διαδηλωτές ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τελική στόχευση την απομάκρυνση του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.

Σύνθημα των οργισμένων πολιτών ήταν «η υπογραφή μου μετράει».

Μέλη του συνασπισμού της αντιπολίτευσης μαζί με πολίτες υπέγραφαν συμβολικά τα πλακάτ που κρατούσαν, για να δείξουν τη θέλησή τους για το δημοψήφισμα.

«Θέλουμε μια καλύτερη Βενεζουέλα. Για αυτό είμαστε εδώ, για να σωθεί η χώρα. Είναι εξαιρετικά θλιβερό να βλέπεις το γιο ενός ανθρώπου να πεθαίνει της πείνας», λέει κλαίγοντας μια κάτοικος του Καράκας.

«Κοιτάξτε οι πολίτες της Βενεζουέλας είμαστε απεγνωσμένοι και πεινασμένοι. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Θέλουμε όλο αυτό να τελειώνει όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Το μέλλον μας ήδη έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια», λέει ένας άλλος κάτοικος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης επικράτησε ένταση.

Ο απεσταλμένος του euronews μεταδίδει:

«Στην αρχή ήταν δεκάδες πολίτες και στη συνέχεια έγιναν μερικές χιλιάδες που φώναζαν το σύνθημα ‘‘Μαδούρο πήγαινε σπίτι σου’‘. Στο τέλος η διαδήλωση διαλύθηκε από τις αστυνομικές αρχές που έκαναν χρήση δακρυγόνων».




Δεν φυτεύεις λουλούδια 10 το πρωί όταν ο κόσμος πάει στην δουλειά του! Όσοι έχουν ακόμα δουλειά!




Κάποιος πέρασε τις μεγάλες οδικές αρτηρίες για τον κήπο του σπιτιού του και σκαλίζει ότι ώρα θέλει!

Ποιος "έξυπνος" έδωσε εντολή να φυτεύουν λουλούδια στις νησίδες της παραλιακής σε ώρα αιχμής αδιαφορώντας για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους πολίτες;

Πολλές οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες οδηγών που ταλαιπωρούνται από το πρωί επειδή κάποιοι αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους το μποτιλιάρισμα οφείλεται στο ότι συνεργεία φυτεύουν λουλούδια στις νησίδες ανάμεσα στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε ώρα αιχμής.

Από το Ελληνικό, έως το ύψος του Φλοίσβου προς Πειραιά και από το γήπεδο του ΣΕΦ, έως την Λεωφόρο Συγγρού η κίνηση διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, σχηματίζοντας τα αυτοκίνητα ατελείωτες ουρές. 




Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την παραίτηση Φίλη μετά τις νέες απαράδεκτες δηλώσεις του



Την παραίτηση του , Νίκου Φίλη, ζητάει η ΝΔ μετά τις απαράδεκτες  δηλώσεις του για το κίνημα «Παραιτηθείτε».

Η ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατία λέει :

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» 

σημειώνοντας   «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "Παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας» 

και καταλήγει «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως»






Ένας αστυνομικός φιλοξενεί αδέσποτα στην Αχαΐα μέχρι να βρεθεί χώρος από το Δήμο





Ο Πατρινός αστυνομικός, μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ, προσφέρθηκε να βοηθήσει τον δήμο Πατρέων να μαζέψουν τα αδέσποτα στην περιοχή της Πλαζ, η οποία έχει ενοχοποιηθεί για πολλές επιθέσεις σκύλων.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, τα κρούσματα επιθέσεων σε διερχόμενους και Πατρινούς που συνηθίζουν να γυμνάζονται στην περιοχή, φτάνουν τα 14!

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να μαζέψε τα αδέσποτα από την Πλαζ και ο αστυνομικός προσφέρθηκε να βοηθήσει. Η προσφορά του δε σταμάτησε εκεί. Ο Πατρινός αστυνομικός, πήρε τα σκυλιά σε δικό του χώρο και τα φιλοξενεί μέχρι η δημοτική αρχή να βρει ειδικό χώρο φύλαξης, καθώς το κέντρο φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο εχει κλείσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόβλημα με τα αδέσποτα και τις επιθέσεις σε περαστικούς, έχει διογκωθεί τους τελευταίους μήνες. Και δεν προβληματίζει μόνο τον δήμο Πατρέων. Προ ημερών ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων της Αχαΐας, προκειμένου να βρεθεί απο κοινού λύση για τη φιλοξενία των αδέσποτων, αφού η Πολιτεία αδυνατεί και να δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.



Πηγή: Tempo24


Κόντρα Κώστα Μπακογιάννη - Ράνιας Αντωνοπούλου για τα hot spot


Διαμάχη ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κατήγγειλε αποκλεισμό της περιφέρειας του από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

«Ανακοινώθηκαν 2.297 προσλήψεις άνεργων, μέσω του ΟΑΕΔ, για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται με από το ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τρία κέντρα φιλοξενίας, εκ των οποίων το ένα το διαχειρίζεται μόνη της, έχει αποκλειστεί. Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών μας κοινωνιών, ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους. Κρίμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να αγωνιζόμαστε για να παύσει η αδικία».

Στην ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη απάντησε με δελτίο τύπου η κ. Αντωνοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι στα τρία κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 150, βάσει της καταγραφής των αναγκών από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και σε δεύτερη φάση θα προσληφθούν άλλοι 2.500 άνεργοι με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση» πρόσθετε.

Ο περιφερειάρχης ανταπάντησε με νέα ανακοίνωσή του, με την οποία μάλιστα καλούσε την κ. Αντωνοπούλου να παραδειγματιστεί από τον κ. Μουζάλα. 

«Προφανώς μας χρεώνετε στην αντιπολίτευση, γιατί τρέξαμε μόνοι μας να ανοίξουμε δυο ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες, το πρώτο μάλιστα σε μερικές ώρες! Δηλαδή έτσι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση; Το δικό μου, κυρία Αντωνοπούλου, μπορεί να είναι μελόδραμα, το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε ΤΩΡΑ ότι θα προσλάβετε 150 άτομα, χωρίς να μας πείτε από πού και πότε και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, είναι το μελόδραμα ή το δράμα σας; Γιατί δεν παραδειγματίζεστε από τον συνάδελφο σας κ. Μουζάλα, ο οποίος αναζητά πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους;» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

«Χθες, ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι, χάρη σε εκείνον, θα στελεχωθούν τα κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό άλλαξε εν μια νυκτί, εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται. Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση» ήταν η νέα απάντηση από την πλευρά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδωσε τέλος στην κόντρα με μία ανάρτηση του στο Facebook: «Δηλώνω αδυναμία να παρακολουθήσω το ρυθμό με τον οποίο εκδίδει δελτία Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου για να κάνει μικροπρεπή σχόλια και χαρακτηρισμούς. Σταματώ εδώ, μην πάρει πίσω και τις 150 προσλήψεις για τα κέντρα φιλοξενίας μας, που με τα πολλά αποφάσισε να κάνει και μας ενημέρωσε γι’ αυτό με δελτίο Τύπου! Καλό απόγευμα κ. Αντωνοπούλου, μη μου αντευχηθείτε με δελτίο Τύπου.»


Newsroom ΔΟΛ


Παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία ο δράστης της δολοφονίας στην Θεσπρωτία



Παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία ο δράστης της δολοφονίας στην Γλυκή Θεσπρωτίας, ο οποίος είναι ξάδελφος του θύματος. 

Πρόκειται για τον Γκρενάρ Τρεπολάρι, 27χρονών, που παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές των Τιράνων και κρίθηκε προφυλακιστέος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας κ.ά. 

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα του, στην συνέχεια έκοψε το κεφάλι και το μετέφερε στην χώρα του για να αποδείξει ότι «τελείωσε τη δουλειά». 

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, αιτία της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη από εμπόριο ναρκωτικών. 

Οι ελληνικές αρχές αναζητούσαν τον 27χρονο, μετά τις συλλήψεις δυο συμπατριωτών του, και τώρα αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία έκδοσής του στην χώρα μας. 



Πηγή : tanea.gr


Κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πανελλήνιο ρεκόρ η Στεφανίδη!



Εκπληκτικό άλμα στα 4.86μ έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Γκαλά Φιλοθέης, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, ενώ έγινε η πέμπτη καλύτερη επικοντίστρια όλων των εποχών!

ον ουρανό της Φιλοθέης "πέταξε" η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έκανε άλμα στα 4.86μ στο Γκαλά Φιλοθέης, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και την καλύτερη φετινή επίδοση στο άλμα επί κοντώ γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβασε κατά 9 ολόκληρα εκατοστά τη φετινή της επίδοση (είχε 4.77μ), ενώ αναρριχήθηκε και στην κορυφή του κόσμου, προσπερνώντας την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, που πριν από τρεις ημέρες είχε πηδήξει πάνω από 4.84μ στο Μπέρμιγχαμ.

Επιπλέον, έγινε μόλις η πέμπτη επικοντίστρια στην ιστορία του αθλήματος, που ξεπερνά το συγκεκριμένο ύψος, μετά τις Έλενα Ισινμπάεβα, Σβετλάνα Φεοφάνοβα, Τζένιφερ Σουρ και Γιαρισλέι Σίλβα.

Η Στεφανίδη στη συνέχεια εντυπωσίασε με τις προσπάθειες της στα 5,00 μ., φράγμα το οποίο φαίνεται πως είναι μέσα στις δυνατότητες της. Η αθλήτρια δεν κατάφερε μόνο να πετύχει μια σπουδαία επίδοση, αλλά να μετατρέψει τον αγώνα σε σόου. Αγωνίστηκε υπό τους ήχους του "Don't believe me just watch me" και μετά από κάθε επιτυχημένο άλμα της πετούσε αναμνηστικά του χορηγού της σε τυχερούς στις εξέδρες.

Η Στεφανίδη λίγο πριν ξεκινήσει τα άλματα της στον αγώνα προχώρησε σε μια ιδιαίτερη κίνηση καθώς χάρισε δύο κοντάρια της σε μικρές αθλήτριες του συλλόγου. Η αθλήτρια καταχειροκρητήθηκε για την κίνηση της αυτή και στη συνέχεια τιμήθηκε από τον σύλλογο της για τις επιτυχίες της και την προσφορά της στον αθλητισμό. Το αναμνηστικό έδωσαν στην 26χρονη ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης Γιάννης Προβελέγγιος.

"Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Είναι όμορφο που έγιναν καλές επιδόσεις και ελπίζω να περάσατε καλά. Ελπίζω να συνεχίσετε να μας στηρίζετε γιατί το χρειαζόμαστε", δήλωσε η Στεφανίδη μετά τον αγώνα της.




Πηγή : sport24.gr


Όσμπορν: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ε.Ε.

EPA/LUKE MACGREGOR / POOL


Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν επιχειρηματολογώντας ενάντια στο Brexit, υποστηρικτές του οποίου προβλέπουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περίπτωση που η Τουρκία γίνει κράτος – μέλος της Ε.Ε.

«Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση του BBC ο κ. Όσμπορν, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση.

«Πρόκειται να γίνει κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όχι, δεν πρόκειται», πρόσθεσε.



Πηγή : naftemporiki.gr


Γερμανία: Ανέβαλε την έγκριση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ



Το EuroWorking Group της Πέμπτης αναμένει η Αθήνα για να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, αναμένοντας τη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στη Φιλανδία (Ελσίνκι).

Εν συνεχεία, το EuroWorking Group θα ενημερώσει και επίσημα τα πέντε κοινοβούλια των κρατών – μελών, προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ανέβαλε για την Παρασκευή τη λήψη της απόφασης, αναμένοντας την απόφαση του EWG.

«Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα (σ.σ. 8/6/16) την εκταμίευση της δόσης, διότι η εφαρμογή μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, συμπληρώνοντας ότι δεν διακρίνει σοβαρά προβλήματα.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού αναμένεται να συνεδρίαση την Παρασκευή, έχοντας και επισήμως τις διαβεβαιώσεις των «θεσμών» ότι τακτοποιήθηκαν οι όλες εκκρεμότητες.

Στάλθηκε το αίτημα

Το αίτημα για την έγκριση της αποδέσμευσης της δόσης για την Ελλάδα απέστειλε το βράδυ της Τρίτης στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», το αίτημα συνοδεύεται από εννέα συνημμένα έγγραφα στα οποία περιγράφονται όλες οι σχετικές εξελίξεις και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισηγείται την έγκριση της εκταμίευσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα μέτρα.

Όσον αφορά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, «αποφάσεις για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν υφίστανται τώρα», τονίζεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει μόλις το 2018. Αυτό είναι πολύ καθυστερημένο και πολύ ασαφές για να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται περισσότερο: σταθερότητα», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ και προσέθεσε ότι αυτό θα φέρει περισσότερη φτώχεια και ανεργία.



Πηγή : efsyn.gr