Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Αυτοψία Χρυσοχοΐδη στη Μόρια



Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται, πλέον, και τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο υπουργός επισκέφτηκε το κέντρο υποδοχής στη Μόρια το οποίο γύρισε μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να έχει μια ίδια αντίληψη για τις συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που ζουν εκεί.






Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια, όπου αντιεξουσιαστές έκλεψαν την κάλπη



Την προσεχή Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων στα Εξάρχεια οδός Κωλέττη 34, από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερις αντιεξοσιαστές εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν έφυγαν και της έβαλαν φωτιά. Μέχρι τότε είχαν ψηφίσει 207 πολίτες επί συνόλου 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα


Γιατί στα αεροπλάνα δεν υπάρχουν αλεξίπτωτα



Παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο θεωρείται το πιο ασφαλές μέσον, σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος οι πιθανότητες να επιβιώσει κανείς δεν είναι και πάρα πολλές…

Οι έξοδοι κινδύνου, οι μάσκες οξυγόνου και τα σωσίβια είναι άχρηστα όταν πέφτει κανείς από τόσο μεγάλο υψόμετρο. Έτσι είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο οι αεροπορικές εταιρείες δεν φροντίζουν να έχουν αλεξίπτωτα στις πτήσεις, ώστε σε περίπτωση που το αεροπλάνο αρχίζει να πέφτει, να πηδήξουν όλοι οι επιβάτες έξω.

Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, η πιο προφανής απάντηση είναι ότι οι επιβάτες δεν είναι εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιήσουν αλεξίπτωτο ή να προσγειωθούν με αυτό. Ακόμα και οι έμπειροι αλεξιπτωτιστές χρειάζονται μία προετοιμασία προκειμένου να προσγειωθούν. Ακόμα κι αν κάποιος είναι εκπαιδευμένος οι συνθήκες της πτήσης και το υψόμετρο δεν είναι ιδανικά για πτώση με αλεξίπτωτο.

Συγκεκριμένα τα 35.000 πόδια που είναι το υψόμετρο που πετούν τα αεροπλάνα είναι τριπλάσιο από το υψόμετρο από το οποίο πέφτουν συνήθως οι αλεξιπτωτιστές. Στο ύψος εκείνο η θερμοκρασία είναι 34 βαθμοί υπό το μηδέν και όποιος εκτεθεί σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία θα παγώσουν απευθείας τα μάτια, το στόμα και η μύτη, ενώ οι πνεύμονες θα πάθουν απευθείας ζημιά.

Ακόμα κι αν το κρύο σε εκείνο το υψόμετρο δεν ήταν θανατηφόρο, η ταχύτητα με την οποία πηγαίνει το αεροπλάνο δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να πέσει με αλεξίπτωτο.

Τέλος, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι, αφού όλα αυτά τα αλεξίπτωτα θα έδιναν επιπλέον βάρος στο αεροπλάνο.


Πηγή : newmoney.gr


Πώς κρίνουν οι πολίτες τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη



Μεγάλη αποδοχή στους πολίτες έχει η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με την Κάπα Research.

Περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι o ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί περισσότερο προς τον χώρο της κεντροαριστεράς, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. 

Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων.

Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.  



Το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.


Όσον αφορά στην αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με 62% και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με 53%.

Ακόμη το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφορικά στην επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει, για τους περισσότερους, να έχει άνοιγμα στη Σοσιαλδημοκρατία. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικό το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.




Αμερικανικές προειδοποιήσεις στην Τουρκία




Την Τετάρτη η Τουρκία αγνόησε για πολλοστή φορά προειδοποίηση της Ουάσινγκτον σχετικά με την αγορά των S-400 και κάλεσε τις ΗΠΑ να μην πάρουν μέτρα που μπορεί «να βλάψουν τις σχέσεις» των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως τα ρωσικά συστήματα δεν είναι συμβατά με τις δυνάμεις του NATO, μέλος του οποίου είναι και η Τουρκία. Η συμμαχία «ανησυχεί» για την παράδοση των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία. «Η διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας έχει ουσιαστική σημασία για την πραγματοποίηση των επιχειρήσεων και των αποστολών μας».

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε με τη σειρά του ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα παραλάβει τους S-400. Ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ με τον οποίο συζήτησε την αγορά αυτή.

Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε επίσης ότι η αγορά των S-400 δεν σημαίνει, κατά κανένα τρόπο, ότι η Άγκυρα αλλάζει στον στρατηγικό προσανατολισμό της και  η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετεί ούτε τις δύο χώρες, ούτε το ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος οι Ρώσοι αξιωματικοί, που θα εκπαιδεύσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς στους S-400, να μπορέσουν ταυτόχρονα να διεισδύσουν στα τεχνολογικά απόρρητα του νέου «αόρατου» αμερικανικού αεροπλάνου F-35, το οποίο θέλει επίσης να αποκτήσει η Τουρκία.


Βρούτσης: Εως και 3 χρόνια αναμονή για την απονομή σύνταξης



Αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε στο κτίριο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην οδό Σολωμού (πλατεία Κάνιγγος) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τόσο στους διαδρόμους όσο και μέσα στα γραφεία, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με θλιβερές εικόνες ταλαιπωρημένων και αγανακτισμένων πολιτών που στέκονταν επί ώρες στις ουρές, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα προς συνταξιοδότηση.

Επίσης, διαπίστωσαν τόσο τον μεγάλο φόρτο εργασίας των υποστελεχωμένων γραφείων εξυπηρέτησης αλλά και τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο στοιβάζονταν εκτεθειμένες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης. 

Κατά την επίσκεψη που συνολικά κράτησε 2 ώρες, οι υπουργοί συνομίλησαν τόσο με συνταξιούχους όσο και με εργαζόμενους του ΕΦΚΑ απ’ όλες τις βαθμίδες, για να εξακριβώσουν τα αίτια αυτής της απελπιστικής κατάστασης.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου και υποσχέθηκε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020, το 34% των συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και μέχρι και το 2021, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% των συντάξεων που απονέμονται.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, μετά την επίσκεψη, τόνισε τα εξής:

Δυστυχώς, η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι πολύ διαφορετική από αυτή που πιστεύαμε. Σύμφωνα με έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, μέχρι τις 31/1/2019 οι εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις μόνο του Δημοσίου Τομέα ανέρχονται περίπου στις 160.000.

Εάν τις αθροίσουμε με τις 230.000 του Ιδιωτικού Τομέα, το νούμερο που βγαίνει ανέρχεται περίπου στις 400.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις!!! Και τα στοιχεία αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές μέγεθος των εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων από τον ΕΦΚΑ, το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Επίσης, διαπιστώσαμε τον πολύ μεγάλο χρόνο απονομής των συντάξεων, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια αναμονής!

Στο τέλος του 2014, είχαμε έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα ΑΤΛΑΣ, το οποίο έθετε τις βάσεις για την έκδοση των συντάξεων ψηφιακά, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο απονομής της σύνταξης. Η προηγούμενη ηγεσία, ωστόσο, δεν προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση και δεν αξιοποίησε το σημαντικό μας έργο.

Έτσι μοιραία, οδηγηθήκαμε ξανά σε εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν ένα σύγχρονο κράτος.

Θα πρέπει να τονίσω, τέλος, τη συγκινητική και ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στις χιλιάδες αιτήσεις και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσουμε στην κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ, για να λύσουμε βραχυχρόνια το πρόβλημα των ουρών στα καταστήματα.

Σε δεύτερη φάση, όμως, προχωρούμε στην ψηφιοποίηση των συντάξεων μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ, απλοποιώντας τον τρόπο και εκμηδενίζοντας τον χρόνο απονομής των συντάξεων.

Η μεταρρύθμιση του ψηφιακού μετασχηματισμού του υπουργείου Εργασίας στον τομέα απονομής των συντάξεων ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα παρουσιάσουμε.


Πηγή : euro2day.gr


Android: Μολύνθηκαν 25 εκατομμύρια κινητά από ιό




Περίπου 25 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα Android έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό που «κρύβεται’ ως γνωστές εφαρμογές όπως το Opera ή το WhatsApp και αντικαθιστά την πραγματική εφαρμογή.

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφαλείας Check Point, το συγκεκριμένο λογισμικό, το οποίο έχει «χτυπήσει» συσκευές στην Ασία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, εξαπλώνεται μέσω εναλλακτικών app stores και επιτίθεται μέσω διαφημίσεων που πλημμυρίζουν τα κινητά τηλέφωνα.

Το λογισμικό λειτουργεί εξαιρετικά ύπουλα, αφού παριστάνει λειτουργία αναβάθμισης του Google και σταδιακά αντικαθιστά εφαρμογές με «κακές» εκδοχές τους που σπρώχνουν διαφημίσεις και παράγουν εισόδημα για τους απατεώνες.

Μάλιστα, η εταιρεία ανησυχεί ότι το συγκεκριμένο λογισμικό επιχειρεί να εισβάλλει στο Google Store και συνιστά σε χρήστες, αν διαπιστώνουν περίεργες διαφημίσεις, να αναζητήσουν στις εφαρμογές τους ύποπτα ονόματα.


Πηγή


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το μέλλον της ΕΡΤ



Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.