Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Οργή Βούτση για τις χυδαιότητες Οικονόμου: Οφείλουν να απαντήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σιωπούν


 

Οι φαιδρές δηλώσεις του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, για συνδιαλλαγές που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  με τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» της Βουλής για να μείνει στο απυρόβλητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του  Νίκου Βούτση. 

Ο Νίκος Βούτσης κάλεσε όσους είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και σιωπούν να απαντήσουν για την χυδαιότητα του συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση "κόκκινων" προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά» έγραψε στο Facebook ο Νίκος Βούτσης. 

«Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε. 

Ο Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι «η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα».



Πραγματοποίηση ειδικής επιχειρησιακής δράσης στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων

 



Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ειδική επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες χθες (3-6-2024) στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των ανωτέρω υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.




Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν -715- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -189- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα, ενώ -2- αλλοδαποί και ημεδαπός, οδηγήθηκαν στα Τμήματα Ασφαλείας Πατησίων και Αγίου Παντελεήμονα και συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν επιπλέον -38- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -33- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.



Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με εκκένωση δυο υπό κατάληψη κτιρίων σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα


 

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024) το πρωί, για την εκκένωση δυο υπό κατάληψη κτιρίων σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικών εισαγγελικών παραγγελιών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και των Ο.Π.Κ.Ε.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- πανό, -28- ξύλινα κοντάρια, -8- αντιασφυξιογόνες μάσκες, -9- κράνη, -11- τεμάχια υφάσματος, μπλούζα και γάντι.







Παράλληλα, από συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διαπιστώθηκε ότι στο κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα λάμβανε χώρα ρευματοκλοπή, ενώ από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε προσαγωγή -8- ατόμων, που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αυτό.

Τα κτίρια αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι προέβησαν σε ενέργειες ασφάλισής τους.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.





Βορίδης: Να μας πει το κόλπο ο Κασσελάκης για να γίνουμε πλούσιοι σε μηδέν χρόνο

 


Σειρά ερωτημάτων για τα περιουσιακά στοιχεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κόλλησε στον τοίχο τον ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη.

Για το περιουσιολόγιο Κασσελάκη εν πρώτοις, «μόνο γκρίζα (σημεία) υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων». Ειδικότερα, «δεν υπάρχει κάποιο πόθεν έσχες, παρουσίασε ένα excelάκι αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις», υποστήριξε και συνέχισε:

Δεχόμενοι κατ’ αρχήν ότι είναι ακριβή τα στοιχεία, που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, «η πρώτη μεγάλη ερώτηση, η οποία προκύπτει, είναι ότι εμφανίζονται 2 εκατ. εισοδήματα. Πώς δημιουργήθηκαν, όταν λέει ότι τα εισοδήματα από τα μισθώματα από τα ακίνητα είναι 70.000; Λέει ότι έχει 3 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια, πόσο να αποδώσουν αυτά; Με 10% είναι 300.000, μένει ακόμη 1,7 εκατ. Επίσης, μας λέει ότι έχει συμμετοχή σε εταιρίες με κεφαλαιουχική αξία στα 700.000. Με 700.000 κεφάλαιο, βγάζετε 1,7 εκατ. κέρδος; Αν έχει βρει τέτοιο κόλπο ο κ. Κασσελάκης να μας το πει να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν», δήλωσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι με αυτά τα δεδομένα «το σπίτι το ξεχρέωσε σε ένα χρόνο με αυτά τα εισοδήματα».

Ο Μ. Βορίδης έκανε το εξής σχόλιο: «Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας από την Αμερική που ήλθε για να μας σώσει, φαίνεται ότι χρωστάει πολλά χρήματα στις τράπεζες και, εν πάση περιπτώσει, τέτοια εισοδήματα που μας περιγράφει, δεν έχει. Και πάντως οι συμμετοχές του σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

Ο Βορίδης και σαν νομικός είναι ξεκάθαρος ότι υπάρχει και ποινική διάσταση κατά το σκέλος της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού. Εδώ, μάλιστα, προσέθεσε, «υπάρχει ομολογημένη παράβαση».

Στα της περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού, μετά την αρχική αναφορά ότι «δεν είναι χθεσινός στην πολιτική ζωή», συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι «επί είκοσι έτη υποβάλλει πόθεν έσχες. Ειδικώς το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού έχει εξετασθεί εξονυχιστικά από την επιτροπή πόθεν έσχες του Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί και βουλευτές άλλων κομμάτων».

Σχολίασε τη φαιδρή δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου, ότι, δηλαδή, υπάρχουν σκιές στους ελέγχους του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. «Η πολλή απελπισία γεννά παραφροσύνη. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο τότε πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), ο τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και η πλειοψηφία των βουλευτών της επιτροπής που επίσης ήταν ΣΥΡΙΖΑ -όλοι αυτοί έκαναν συναλλαγή με τον Μητσοτάκη για να του καθαρίσουν το πόθεν έσχες. Ευλόγως ο κ. Βαρεμένος παρέπεμψε τον κ. Οικονόμου στην ποινική δικαιοσύνη», απάντησε.

Σχετικώς με την αναφορά του Στ. Κασσελάκη στον Αλ Καπόνε, είπε: «Ψεύδη το ένα πίσω από το άλλο με ταχύτητα πολυβόλου. Στη δημόσια συζήτηση εν προκειμένω η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός είναι αυτοί που ζητούν φορολογικές δηλώσεις», κατά συνέπεια εκείνους φωτογράφιζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την αναφορά στον Καπόνε, επέμεινε ο Μ. Βορίδης.

Επιπροσθέτως, το νόημα αυτής της συζήτησης είναι ότι «ο Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε, δηλαδή ένας διεφθαρμένος. Και, ο Καπόνε ήταν διεφθαρμένος αλλά δεν ζητούσε από τους έντιμους φορολογούμενους, όπως ο Κασσελάκης, να τους προσκομίσει τις φορολογικές δηλώσεις. Μας κοροϊδεύει και στα μούτρα μας μπροστά και τονίζω ότι ήταν σε μια γραπτή ομιλία, δεν του ξέφυγε».

Κληθείς να απαντήσει στην πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη, ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Μόλις εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης έχει την ικανότητα για ντιμπέιτ. Αυτή τη στιγμή ο κ. Κασσελάκης έχει εκλεγεί από το κόμμα του, αλλά κοινοβουλευτική υπόσταση δεν έχει. Εδώ έχουμε ευρωεκλογές, στην πραγματικότητα έχουμε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας που συζητούν για τα ευρωπαϊκά θέματα». Διευκρίνισε δε, ότι αυτή είναι η προσωπική θέση του. «Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο πρωθυπουργός», κατέληξε.

Σε συνέχεια της πρόσκλησης του πρωθυπουργού προς τα κόμματα, να ξεκαθαρίσουν σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούν, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε εξ άλλου: «Για εμάς τα πράγματα είναι σαφή, είμαστε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και για το ΠΑΣΟΚ είναι σαφή». Από την άλλη, συμπλήρωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ομάδα της Αριστεράς; Να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Και, ο κ. Βελόπουλος με ποιους θα πάει;».

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα του, «οι ψηφοφόροι της ΝΔ να κατανοούν ότι υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα για την Ευρώπη, πέραν της εσωτερικής συζήτησης». Και, ανέδειξε, για μία ακόμη φορά, τις διαφορές των πολιτικών ευρωομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα, όπως η κοινή άμυνα, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η μετανάστευση κ.ά. «Όλα αυτά θα καθορισθούν από το συσχετισμό», συμπέρανε.

Τέλος, για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ είναι κάτω από το 30%, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Και κατέληξε τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα πάμε στην τριετία, η κυβέρνηση είναι σταθερή, ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός είναι σταθερός. Αλλά προφανώς είναι διαφορετικό για την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα των μεταρρυθμίσεων. Να ξέρουμε ότι έχουμε κοντά μας το λαό. Είναι διαφορετικό το 27%, το 33%, το 37%».



Η αποκατάσταση ζημιών και τα αναπτυξιακά έργα σε Λάρισα και Θεσσαλία

 



Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στην ημερίδα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον»:

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα έργα που θα υλοποιήσουμε, κατόπιν συντονισμού με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν τη δημιουργία σχολικών, σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών με υψηλότερη ανθεκτικότητα. Το κόστος αυτών των έργων προσεγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και από άλλους Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η κατανομή αυτού του ποσού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι:

  • 463 εκατ. ευρώ σε σιδηροδρομικά έργα.
  • 892 εκατ. ευρώ σε οδικά έργα.
  • 30,5 εκατ. ευρώ σε 33 σχολικές μονάδες, το κόστος αποκατάστασης των οποίων ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Τα έργα αναλυτικά:

  • Η ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου περιλαμβάνει τη μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομή, επιδομή και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, και συγκεκριμένα:
    • 173,6 εκατ. ευρώ για τον κύριο άξονα,
    • 192,2 εκατ. ευρώ για τη γραμμή Λάρισα – Βόλος,
    • 57 εκατ. ευρώ για το τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, και
    • 2,5 εκατ. ευρώ για το τρενάκι του Πηλίου.
  • Η ανάταξη του οδικού δικτύου περιλαμβάνει τη μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών σε περίπου 1.000 θέσεις επέμβασης. Συγκεκριμένα:
    • στη Μαγνησία, 309 θέσεις, ύψους παρεμβάσεων 289 εκατ. ευρώ.
    • στη Λάρισα, 120 θέσεις, 85 εκατ. ευρώ.
    • στην Καρδίτσα, 257 θέσεις, 187 εκατ. ευρώ.
    • στα Τρίκαλα, 241 θέσεις, 226 εκατ. ευρώ.
    • στη Φθιώτιδα, 17 θέσεις, 18 εκατ. ευρώ, και
    • στην Εύβοια, 57 θέσεις, 86 εκατ. ευρώ.
  • Παράλληλα, πρόκειται να παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων στον θεσσαλικό κάμπο. Γι’ αυτό και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα, που υλοποιούνται και δρομολογούνται στην περιοχή.
  • Πριν από λίγες εβδομάδες παραδώσαμε, μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα, του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, του Ε65. Οδικός άξονας εξ’ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, που κάνει ακόμη ταχύτερη και ασφαλέστερη την πρόσβαση στην περιοχή της Λάρισας. Οδικός άξονας που όταν ολοκληρωθεί, με την παράδοση και των τελευταίων 46 χλμ. στο τέλος της περιόδου αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας - το 48% του υπολειπόμενου έργου έχει ήδη περατωθεί - θα αποτελέσει τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας.
  • Τέλος, δρομολογούνται και άλλες μικρές, αλλά σημαντικές, παρεμβάσεις για την περιοχή, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και η εγκατάσταση σύγχρονων ανελκυστήρων στο «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο» Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, από τις Κτιριακές Υποδομές, φορέα που εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


erga.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα παρουσίασης των έργων άνω του 1 εκ. ευρώ που υλοποιούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας

 



Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται μια συγκεντρωτική καταγραφή σε ένα σημείο όλων των κρίσιμων έργων που υλοποιούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης και πηγής χρηματοδότησης.

  • Μέσα από την πλατφόρμα, παρέχεται άμεση πρόσβαση σε κάθε πολίτη για τα κρίσιμα έργα –άνω του ενός εκατομμυρίου– που υλοποιούνται σε κάθε περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα και δήμο της χώρας με φορέα υλοποίησης την Κεντρική Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
  • Ειδικά για τις νησιωτικές περιφέρειες έχει ληφθεί υπ’ όψιν το κριτήριο της πολυνησιωτικότητας και περιλαμβάνονται κατ’ εξαίρεση και έργα χαμηλότερου προϋπολογισμού.

Συνολικά στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί 6.000 που υλοποιούνται ή ωριμάζουν προς υλοποίηση σε όλη την Ελλάδα.



Η αποχή στη Δημοκρατία δεν λύνει τα προβλήματα

 



Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επισκόπηση του κυβερνητικού έργου:

Πριν όμως σας πω για όσα ξεχώρισα από την εβδομάδα που πέρασε, θα μου επιτρέψετε πρώτα δύο λόγια για τις ευρωεκλογές. Γιατί θέλω να τονίσω ότι είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη -και ευρωπαϊκά και εθνικά- από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Οι ευρωπαϊκές επιλογές επηρεάζουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται να έχουμε δυνατή φωνή για να διεκδικούμε πιο αποτελεσματικά ακόμα περισσότερα για τη χώρα μας, ειδικά σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και γεωπολιτικών κινδύνων. Η ανανέωση της εντολής και της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνησή μας την επόμενη Κυριακή θα μας δώσει τη δύναμη αλλά και θα αυξήσει την ευθύνη μας για να τρέξουμε πιο αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις. Η αποχή στη Δημοκρατία δεν λύνει τα προβλήματα, αντιθέτως επιτρέπει στους κάθε λογής λαϊκιστές αλλά και στα άκρα να καπηλεύονται τις αγωνίες ερήμην μας.

  • Πάμε να δούμε λοιπόν τι είχαμε αυτήν την εβδομάδα, και ξεκινάω από τις πέντε συμβάσεις, συνολικού ύψους 52,1 εκ. ευρώ, που υπογράφηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης. Αυτές αφορούν στην αναδάσωση περιοχών συνολικής έκτασης άνω των 58.000 στρεμμάτων σε περιοχές της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Εύβοιας. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων θα γίνει με τη χρήση αυτόχθονων ειδών και με τεχνητή αναδάσωση υπό την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών. Οι πόροι για την υλοποίηση του έργου προέρχονται από Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο χρηματοδοτείται και η άλλη εμβληματική δράση μας για την απομάκρυνση τεράστιων ποσοτήτων εύφλεκτης, υπερβάλλουσας βιομάζας που έχει συσσωρευτεί χρόνια τώρα μέσα στα δάση μας. Και μιας και έπιασα αυτό το θέμα, να θυμίσω ότι μόνο για φέτος -που ξεκίνησε για πρώτη φορά η εφαρμογή της ειδικής πλατφόρμας akatharista.apps.gov.gr- δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου στους πολίτες για να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους από ξερά χόρτα και κλαδιά. Όλοι -κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες- πρέπει να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί την αντιπυρική προστασία, ιδίως τώρα που είμαστε αντιμέτωποι με το απρόβλεπτο της κλιματικής κρίσης.
  • Συνεχίζω με το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της ΔΥΠΑ, που επισκέφθηκα μέσα στην εβδομάδα. Πρόκειται για ένα πρότυπο γραφείο απασχόλησης, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στην όραση. Εκεί, έμπειρα στελέχη της ΔΥΠΑ παρέχουν πληροφορίες σχετικά με θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και εξατομικευμένη υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αστέγους, αποφυλακισμένους, απεξαρτημένους, θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρόσφυγες, Ρομά και διεμφυλικά πρόσωπα. Η ορατότητα και η στήριξη της ευαλωτότητας είναι καθημερινή μας μέριμνα.
  • Με την ευκαιρία αυτή θέλω να αναφέρω ότι περισσότεροι από 1.200 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η πρόσκληση αφορά την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο ώστε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος δόθηκε παράταση που λήγει απόψε. Η βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας και η επιτάχυνση των διαδικασιών είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
  • Θα περάσω τώρα στη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν πλέον και συμπολίτες μας με χρέη έως 30.000 ευρώ στο ΕΦΚΑ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε, κι έτσι ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ως 30.000 ευρώ ή αγρότες με οφειλές έως 10.000 ευρώ μπορούν να πάρουν σύνταξη με παρακράτηση του 60% της σύνταξής τους, και στη συνέχεια θα δίνεται η δυνατότητα για 60 δόσεις, όπως ισχύει και σήμερα. Για να εξηγήσω σε όσους δεν γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούσαν πάνω από 20.000 ευρώ ή όσοι αγρότες όφειλαν πάνω από 6.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ, για να λάβουν τη σύνταξή τους έπρεπε να καταβάλουν το υπερβάλλον ποσό εφάπαξ μέσα σε 2 μήνες.
  • Περνώ τώρα σε δυο σημαντικά έργα υποδομών που είχαμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε.
    • Το πρώτο είναι η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου που είχε καταστραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 από ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαν πλήξει την Αιτωλοακαρνανία. Αυτή δόθηκε στην κυκλοφορία και τώρα είναι πιο ανθεκτική, δίνοντας οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και στην ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού.
    • Το δεύτερο έργο είναι η ηλεκτρική διασύνδεση των νησίδων Ρω και Στρογγύλης με το Καστελόριζο.Χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερες τεχνικές και άλλης φύσης δυσκολίες λόγω μορφολογίας, γεωγραφικής θέσης, διαθεσιμότητας και απαιτούμενων μέσων κυρίως για την πόντιση των καλωδίων. Το έργο με συνολικό οικονομικό απολογισμό 22 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες για λόγους εθνικής σημασίας και προ ημερών -όπως είχαμε υποσχεθεί- εγκαινιάστηκε η λειτουργία του.
  • Μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής που ξεπάγωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, άρχισαν να παραδίδονται με στόχο τη βελτίωση των υποδομών σε όλη τη χώρα, τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των πολιτών. Οι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί πια να τα γνωρίζει και να ελέγχει την πρόοδό τους μέσα από την καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα erga.gov.gr που σχεδίασε και δημιούργησε η ΓΓ Συντονισμού σε συνεργασία με τα υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.
  • «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και στο ζήτημα επιτήρησης των παραλιών, αφού από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι με drones για να διαπιστωθούν πιθανές παραβάσεις σε υφιστάμενες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες. Οι πρώτες πτήσεις έγιναν πάνω από τις παραλίες «Πευκοχώρι» και «Πολύχρονο» καθώς αυτές συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό καταγγελιών. Οι καταγραφές από τα drones στάλθηκαν στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες για ανάλυση και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου χρειαστεί. Οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.
  • Κλείνω με τις δύο τεράστιες νίκες του ελληνικού αθλητισμού που μας ενθουσίασαν όλους, ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε. Να εκφράσω και από εδώ τα θερμά μου συγχαρητήρια -με τη σειρά που κέρδισαν τις μάχες- στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με ένα καταπληκτικό παιχνίδι επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague κόντρα στη μεγάλη Ρεάλ! Θερμά συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League! Μία ιστορική επιτυχία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο! Ήταν επίσης μία άρτια και ασφαλής διοργάνωση, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που μαζί με την αστυνομία περιφρούρησαν αυτήν την ωραία γιορτή του ποδοσφαίρου.

 



Θράσος Κασσελάκη την παραβίαση νομοθεσίας για το πόθεν έσχες την χαρακτήρισε απλή παρατυπία

 



Έμαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον τουρίστα από την Αμερική να μην σέβεται τους θεσμούς και να μην φοβάται κανένας κάνοντας οποιαδήποτε εγκληματική πράξη χωρίς ενοχές, και λέγοντας ότι θέλει για να σπιλώσει τιμές και υπολήψεις πολιτικών του αντιπάλων.

Στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο Κασσελάκης μεταξύ άλλων μίλησε δήθεν ο θρασύτατος για «διαφάνεια» έχοντας παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση για το έτος 2023 σε ένα μπακαλόχαρτο, και παραδέχτηκε ότι υπέπεσε σε μία παρατυπία.

Ο  Κασσελάκης έχει παραβεί το νόμο και αυτό για τον ίδιο δεν λέγεται παρατυπία αλλά αδίκημα που φαίνεται να μην το αποδέχεται.

Παραδέχθηκε πως η συμμετοχή του σε αλλοδαπή αφού εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν απλά μια παρατυπία» αλλά «δεν επηρέασε κανένα στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα μεμπτό», και το λέει αυτό χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας.

Ερωτηθείς για την εταιρεία του στην αλλοδαπή, έκανε λόγο και πάλι για μία απλή παρατυπία ως απόδημος και μίλησε για «παραλογισμό», αντί να ζητήσει συγνώμη και να ζητήσει την τιμωρία του απο την Ελληνική δικιαοσύνη που θα έρθει ούτως η άλλος. 

«Για πρώτη φορά αρχηγός ενός κόμματος παραδέχεται στην χώρα της ατιμωρησίας την παρατυπία του» είπε προκαλώντας και επιμένοντας ότι απλά είναι μια παρατυπία που άλλον στην Ελλάδα θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια, και πρόσθεσε: «είναι υπερήφανος που έχω την τόλμη μπροστά στον ελληνικό λαό στον οποίο λογοδοτώ να πω ναι, ήταν παρατυπία, αλλά αυτή η παρατυπία δεν επηρέασε κανέναν στην Ελλάδα κανέναν στην πολιτική», αδιαφορώντας εάν αυτή η σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας είναι έγκλημα και οφείλει να σέβεται την δικαιοσύνη.




Βαρεμένος κατά Θανάση Οικόνόμου : Είναι αθλιότητες, να μας πει ο Κασσελάκης τι εννοεί


 

Οργισμένος και δικαίως εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, για τους υπαινιγμούς που άφησε ο Θανάσης Οικονόμου για «συναλλαγές» όσον αφορά τον έλεγχο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» είπε αρχικά ο κ. Βαρεμένος.

Συνεχίζοντας, δε, είπε «ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζον όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο, να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Βαρεμένος έκανε λόγο για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού».

«Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα.Τη μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη» κατέληξε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Βαρεμένος.



To Politico «δίνει» 9 έδρες για τη ΝΔ, 4 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο


 

Εννέα έδρες εκτιμά ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στο ευρωκοινοβούλιο, το Politico, σε άρθρο του με τίτλο «Class of 2024: Γνωρίστε τους επόμενους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΕΕ».

Επικαλούμενο δημοσκοπήσεις, αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «βρίσκεται σε πορεία απότομης μετατόπισης προς τα δεξιά. Ο αριθμός των ακροδεξιών ευρωβουλευτών μπορεί να ξεπεράσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (που ανήκει και η Νέα Δημοκρατία), και οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με το ποιοι συνασπισμοί θα μπορούσαν να προκύψουν μετά τις 9 Ιουνίου».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Politico, οι 21 έδρες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μοιράζονται ως εξής: 9 έδρες η Νέας Δημοκρατία, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 το ΠΑΣΟΚ, από 2 το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση και 1 η Πλεύση Ελευθερίας.





ΝΔ για Κασσελάκη: συνεχίζει τις συνεντεύξεις-Τιτανικούς και το μπαράζ νέων ψεμάτων

 



«Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις συνεντεύξεις-Τιτανικούς και το μπαράζ νέων ψεμάτων», αναφέρει  σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Απόψε είπε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει κανονικό πόθεν έσχες, ενώ μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά (βλ. συνημμένο screen shot από την πλατφόρμα). Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα.

Απόψε μας είπε με στόμφο πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το πόθεν έσχες, ενώ μόλις χθες έλεγε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS.

Δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει…



Φαιδροί και χυδαίοι αναμεταξύ τους οι Συριζαίοι κατηγορούν στελέχη τους για το πόθεν εσχες Μητσοτάκη

 


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει στο σημείο να σπιλώνουν και να πετάνε λάσπη ακόμα και στα δικά τους στελέχη.

Όσα ειπώθηκαν εχθές από τον στενότατο συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου περί «σκιών» και «συνδιαλλαγών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και έδειξαν από ποιούς φαιδρούς αποτελείται η αυλή του Κασσελάκη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Θανάσης Οικονόμου ως καλεσμένος της εκπομπής «Επόμενη Ημέρα» απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση περί του Πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε απίστευτες χυδαίες και φαιδρές καταγγελίες για πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είχε προηγηθεί το φιάσκο με το περιβόητο excel που παρουσίασε ως δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, που στρίμωξε περισσότερο τον Στέφανο Κασσελάκη δείχνοντας ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο και τοις αρχές στην Ελλάδα.

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μετέχοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».Τότε,  Οικονόμου χωρίς ίχνος ηθικής απέναντι στους συντρόφους του σχολίασε πως «μα η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ.

«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Τα όσα είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του παρουσιαστή, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή», εισέπραξε ως απάντηση από το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως «και σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

«Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θανάση Οικονόμου να συνεχίζει, λέγοντας πως «σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις». Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να αντιδράσει έντονα ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;».

Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε επικαλούμενος τον τότε πρόεδρο της Βουλής: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;» διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.

Ήταν τέτοια η χυδαιότητα του Οικονόμου εναντίον των συντρόφων του που άφησε αιχμές ακόμα και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».



Η ασύλληπτη χυδαιότητα του Θανάση Οικονόμου προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις τα επόμενα λεπτά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά να επιχειρεί να διασώσει την εικόνα του κόμματος, «αδειάζοντας» τον σύμβουλο του Κασσελάκης, Οικονόμου, με τη φράση «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».




Ψεύτης και συνειδητά απατεώνας ο Κασσελάκης αναιρεί χαρακτηρισμούς δεν είχε αστακοκάραβα κτλπ

 


Σε κάθε εμφάνιση του Κασσελάκη φαίνεται ο εκνευρισμός του και αρνείται πεισματικά να δώσει διευκρινίσεις για τα περιουσιακά του, μετά από το excel - φιάσκο που παρουσίασε ως «Πόθεν Έσχες» για τα περιουσιακά του. 

Για να ξεφύγει, μιλώντας εχθές στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, ο Κασσελάκης επέμεινε ότι είναι κλειστή η πλατφόρμα και γι' αυτό δεν υποβάλλει κανονική δήλωση Πόθεν Έσχες - ενώ είναι ανοικτή για περιπτώσεις όπως η δική του, δηλαδή για τις αρχικές δηλώσεις των υπόχρεων, και προσπαθεί να εξαπατήσει και πάλι τον κόσμο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιχείρησε με θράσος να αναιρέσει χαρακτηρισμούς που έκανε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον συνέκρινε με τον ΑΛ Καπόνε: 

«Παίξτε το βίντεο, άμα θέλετε. Ουδέποτε είπα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Αλ Καπόνε» είπε το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1, στον Νίκο Χατζηνικολάου χωρίς να ντρέπεται  και διερωτήθηκε: «Είπα εγώ ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε; Όχι, δεν το είπα», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα ολόκληρο σύστημα (που) θέλει να αποπροσανατολίσει». 

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Κασσελάκης ξεκάθαρα χαρακτηρίζει «Αλ Καπόνε» τον πρωθυπουργό, ο οποίος στην διαναλική του συνέντευξη στα Χανιά, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του: 



Κασσελάκης: Ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών

«Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών. Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου. Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.


Η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασσελάκη επανέφερε στην επικαιρότητα και τη συζήτηση για τα αστακοκάραβα του απατεώνας όπως αποδεικνύεται Κασσελάκη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε για αυτό το θέμα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Ο φορολογικός συντελεστής για παράδειγμα στη Φλόριντα όπου είναι η εταιρεία σας με τα αστακοκάραβα είναι 5,5%», άρχισε να λέει ο δημοσιογράφος, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε. «Δεν ισχύει αυτό, δεν ισχύει. Για να ξεκαθαρίσουμε...».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε να του επιτρέψει να ολοκληρώσει την ερώτηση και ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη λέγοντας: «Μην το λέτε ως δεδομένο, γιατί αυτό διαστρεβλώνει την αλήθεια. Ότι έχω εταιρεία στη Φλόριντα με αστακοκάραβα. Αυτό δεν μπορείτε να το παρουσιάζετε ως κάτι το οποίο γνωρίζετε γιατί δεν ισχύει».

«Εσείς το είχατε πει», του θύμισε ο δημοσιογράφος. «Ότι έχω εγώ εταιρεία με αστακοκάραβα στη Φλόριντα; Όχι, δεν ισχύει, πάμε παρακάτω», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θυμήθηκε ότι ο κ. Κασσελάκης άλλα έλεγε στο ίδιο κανάλι, στον Γιώργο Λιάγκα, την 1η Μαρτίου του 2024. «Καλά θυμόμουν» ήταν το αρχικό σχόλιο του δημοσιογράφου στο Twitter (στη συνέχεια το διέγραψε) συνοδευόμενο από το σχετικό βίντεο της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιώργο Λιάγκα. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κασσελάκης μιλούσε για τα αστακοκάραβά του και το πόσο δύσκολη δουλειά είναι το ψάρεμα με αυτά.

Αργότερα ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε με ανάρτησή του, λέγοντας ότι αδίκησε τον Στέφανο Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα, γιατί αυτά ήταν στη Μασαχουσέτη και όχι στη Φλόριντα, όπως είχε πει στην ερώτησή του ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1.

Τι είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης για τα αστακοκάραβα

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την 1η Μαρτίου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1, είχε ρωτηθεί για τα αστακοκάραβα και στην απάντησή του δεν το είχε διαψεύσει.

Λιάγκας: Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη...

Κασσελάκης: Αστακοκάραβα.


Λιάγκας: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ με τους τεράστιους αστακούς.


Κασσελάκης: Αυτό είναι αυτή η δουλειά.


Λιάγκας: Έχεις πάει κιόλας κι έχεις ψαρέψει ο ίδιος για να δεις πώς γίνεται;


Κασσελάκης: Όχι, είναι επικίνδυνο αυτό.


Λιάγκας: Έχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;


Κασσελάκης: Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά.