Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Δεν θέλει ανοικτούς δρόμους ο λαϊκιστής Σπίρτζης θεωρεί καθεστωτική νοοτροπία τους ανοικτούς δρόμους και εξοργίζει κόσμο

 


Δεν έχει βάλει μυαλό ο Σπίρτζης, δεν του έγινε μάθημα ότι ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί, δεν τον θέλει ο κόσμος, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε.

Αμετανόητος έδωσε ρεσιτάλ λαϊκισμού, σε πάνελ του OPEN, με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς να σχολιάσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους αγρότες, στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση κι εφόσον οι αγρότες αποφασίσουν να κλείσουν τις εθνικές οδούς, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα, που δημοκρατικά αποφασίζει να κινητοποιηθεί. Παράλληλα, είπε ότι «Το "μιλάμε με ανοιχτούς τους δρόμους", το "μιλάμε με μια κοινωνική ομάδα, όταν δεν διαμαρτύρεται", νομίζω ότι εμπεριέχει μια καθεστωτική λογική», προφανώς επειδή οι αγρότες σεβάστηκαν τον όρο του πρωθυπουργού και δεν υπήρξαν «προκαταβολικοί» αποκλεισμοί των εθνικών οδών και το «κόψιμο της χώρας στα δυο», τις μεθόδους δηλαδή που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες μέχρι και το 2019.

Το νέο καραγκιοζιλίκι Χρήστου Σπίρτζη

Γιάννης Κολοκυθάς: «Θα στηρίξετε τους αγρότες, σε όποια απόφασή τους; Δηλαδή, αν σήμερα δεν βγει "λευκός καπνός", που λέμε, από τη συνάντηση στο Μαξίμου και προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων -μεγαλύτερους αποκλεισμούς, όχι συμβολικούς που έκαναν τώρα- θα είστε δίπλα τους;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Προφανώς, κύριε Κολοκυθά, και θα είμαστε δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που δημοκρατικά αποφασίζει και κινητοποιείται. Και εκεί να σας πω κάτι; Βλέπουμε και άλλη μια εκδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης, που λέει "τους ακούμε και τους σεβόμαστε". Όταν ένας κλάδος κάνει κινητοποιήσεις, πρέπει να σέβεσαι -όταν είσαι κυβέρνηση, γιατί όταν είσαι αντιπολίτευση είναι το εύκολο- αλλά όταν είσαι κυβέρνηση πρέπει να σέβεσαι τις απόψεις και τις διαφωνίες τους. Το "μιλάμε με ανοιχτούς τους δρόμους", το "μιλάμε με μια κοινωνική ομάδα, όταν δεν διαμαρτύρεται", νομίζω ότι εμπεριέχει μια καθεστωτική λογική. Και αυτό δεν το έχουμε δει μόνο στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους».

Παναγιώτης Στάθης: «Το "κλείνω τους δρόμους και εμποδίζω την κυκλοφορία και σε άλλους πολίτες, τη διέλευση και τα λοιπά", αυτό τι είναι;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Τι εννοείτε;»

Παναγιώτης Στάθης: «Δηλαδή, το να λέει κάποιος ότι "κλείνω τους δρόμους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα"».

Χρήστος Σπίρτζης: «Οι δικηγόροι π.χ. δυο μήνες οι άνθρωποι, απεργούν. Εσείς τι λέτε; Να πάμε να πούμε ότι κακώς απεργούν, όταν τους έχει τσακίσει-»

Παναγιώτης Στάθης: «Εγώ δεν λέω "κακώς", εγώ λέω το εξής όμως: υπάρχει ένα κοινωνικό δικαίωμα και υπάρχει και άλλο ένα κοινωνικό δικαίωμα. Έτσι δεν είναι;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Υπάρχει ένα κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, είναι δικαίωμα στη Δημοκρατία και είναι κατοχυρωμένο από το σύνταγμα».

Παναγιώτης Στάθης: «Το "κλείνω τους δρόμους";»

Χρήστος Σπίρτζης: «Το να μπορεί μια επαγγελματική, κοινωνική ομάδα να έχει το δικαίωμα του συνέρχεστε, το δικαίωμα της διαμαρτυρίας-»

Παναγιώτης Στάθης: «Μα δεν είπε κανένας, να μη διαμαρτυρηθούν. Τους λέει "ανοιχτούς δρόμους", εγώ για αυτό στέκομαι σε αυτό που λέτε, στους ανοιχτούς δρόμους».

Χρήστος Σπίρτζης: «Κύριε Στάθη, δεν υπάρχει κινητοποίηση που δεν αγγίζει και δεν ξεβολεύει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, είναι μέρος της κοινωνίας αυτοί οι άνθρωποι».




Ο ποινικός κώδικας έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε και σκληρά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων - Έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων


 

Ελεύθερα μέλη τρομοκρατικών επιθέσεων, που με την συνδρομή κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου έχουν συνασπιστεί και δημιουργούν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρηκτικά.

Σημαντικότερες υπήρξαν η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη (1974 - 2002), ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (1975 - 1995), ο Επαναστατικός Αγώνας (2003 - 2017), η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (2008 - σήμερα) και η Σέχτα Επαναστατών (2009 - σήμερα) οι οποίες ευθύνονται και για τις περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες.

Εκτός του τρομοκρατικού μέλους των "Πυρήνων της Φωτιάς" που κυκλοφορούσε ελεύθερο παρά τα 76 χρόνια φυλάκιση στα οποία είχε καταδικαστεί, και συνελήφθη, ελεύθερη κυκλοφορεί από 17 Νοεμβρίου (σημαδιακή ημερομηνία) και η Πόλα Ρούπα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", που από τα ισόβια έμεινε στην φυλακή μόλις 8,5 χρόνια.

Παράλληλα έχουν αποφυλακιστεί και άλλα πολλά μέλη νέων και παλαιών στελεχών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νοέμβριο 2023, Δεκέμβριο 2023, Ιανουάριο 2024 και Φεβρουάριο 2024, δεν λες και λίγες τις τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρήξεις εκρηκτικών μηχανισμών, και απόπειρα στο εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία μάλιστα στο εφετείο, έτσι και είχε εκραγεί ο φάκελος θα θρηνούσαμε πολλά θύματα.

Τον αποστολέα που κρύβεται πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε μέσα σε έναν φάκελο αλληλογραφίας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Ο φάκελος που περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό με ισχυρή εκρηκτική ύλη είχε ως παραλήπτρια μία πρόεδρο Εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Η γυναίκα ήταν εκείνη που έκρινε τον φάκελο ως ύποπτο και δεν τον άνοιξε, αντιθέτως ζήτησε να περάσει από το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων X- RAY, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, τον φάκελο φέρεται να μετέφερε έως το ισόγειο του κτηρίου που υπάρχουν τα μηχανήματα, ένας αστυνομικός, μη γνωρίζοντας βέβαια το περιεχόμενό του, μέχρι εκείνη την ώρα.

Η εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος ήταν ζελατοδυναμίτιδα, και σε περίπτωση που «έσκαγε» τότε είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε χάος και θα υπήρχαν θύματα, καθώς θεωρείται ισχυρό εκρηκτικό.

Ένα σοβαρό θέμα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια και με τον ποιον τρόπο ο άγνωστος κατάφερε να περάσει τον φάκελο και να φτάσει έως τον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια της Θεσσαλονίκης και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Δεδομένου ότι η αλληλογραφία που φτάνει καθημερινά στα δικαστήρια περνάει από το μηχάνημα X- RAY, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και πάντα υπάρχουν αστυνομικοί που βρίσκονται στον έλεγχο, είναι βασικό το ερώτημα πώς ο συγκεκριμένος φάκελος πήγε ανεξέλεγκτος έως τον τρίτο όροφο και έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετων.

Ο φάκελος φέρεται να έφτασε στα δικαστήρια πριν από λίγες ημέρες, όμως η παραλήπτρια βρισκόταν σε άδεια και επέστρεψε εχθές στο γραφείο της.

Αυτό που ερευνούν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, είναι η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο αποστολέας του φακέλου, όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια. Επιπλέον, μπορεί ο φάκελος να είχε συγκεκριμένο όνομα παραλήπτη, ωστόσο ερευνάται αν πράγματι ήταν εκείνος ο στόχος, αφού σε περίπτωση που ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκαγε τότε η ζημιά που θα προκαλούσε δε θα περιοριζόταν σε ένα γραφείο αλλά σε περισσότερα, αφού η ποσότητα εκρηκτικής ύλης ήταν μεγάλη και ισχυρή, και τα θύματα πολλά.

Την τρομοκρατική ενέργεια στο Εφετείο καταδίκασε η Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου.

Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».



Η γνωστή χυδαιότητα απο τον Βελόπουλο : Να μας πουν πόσοι βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι για να ξέρουμε ότι θα ψηφίσουν

 


Η χυδαιότητα και η φαιδρότητα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι γνωστή, και για να κερδίσει ψήφους θα εξαπατήσει με φάρμακα για τον κορονοιό, φάρμακα για την καράφλα, και επιστολές του Ιησού, όπως και θα μιλήσει χυδαία για να ευχαριστήσει το ακροατήριο του.

Κάλεσμα στους βουλευτές που είναι ομοφυλόφιλοι να το δηλώσουν προκειμένου να μάθουν όλοι τους λόγους για τους οποίους είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, απηύθυνε ο φαιδρός και χυδαίος Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Βελόπουλος ξεπέρασε έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο αδίστακτα χυδαίος είναι και απευθυνόμενος στο Σώμα είπε: «Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο», είπε, παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του βουλευτή της Πλεύσης, Σπύρου Μπιμπίλα, στις αρμόδιες επιτροπές περί γκέι παπάδων, και εδώ να σημειώσουμε ότι έχει δίκιο ο Βελόπουλος.

«Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό, οι αναφορές Βελόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις με τον, Μιχάλη Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ, να τονίζει: «Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής - εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε; Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε».

Λάθος άποψη έχει ο Μπιμπίλας ότι μπορεί να λέει ότι θέλει και απάντησε στον Βελόπουλο «Δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας αλλά σε μια στιγμή έντασης. Οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου», απάντησε από την πλευρά του ο  Μπιμπίλας.



Εισαγγελέας για Μάτι : Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία όλων των εποχών

 


Ως τη δεύτερη μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία όλων των εποχών χαρακτήρισε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Παναγιώτης Μανιάτης, κατά την αγόρευσή του.

Πρόκειται για «μείζονος σημασίας γεγονότα που καθόρισαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας», σημείωσε στην έναρξη της πρότασής του στο δικαστήριο και μίλησε για τον όλεθρο και τη συμφορά που προκλήθηκαν.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ιστορία του τόπου πρέπει να διακριθεί σε προ του 2018 και τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης και στη μετά του 2018 εποχή. Υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε μία φωτιά που διήρκεσε δυο με δυόμιση ώρες. Αποδείχτηκε ότι εχθρός του κακού είναι το χειρότερο, είχαμε μεγάλες φωτιές με πολλά θύματα από το 2007. Η συμφορά για το συμβάν που εξετάζουμε εμπέδωσε στο συλλογικό υποσυνείδητο, το δόγμα ότι πάσει θυσία πρέπει να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή, ως πρώτιστο έννομο αγαθό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση στο ερώτημα ποιος έφταιξε και τι έγινε λάθος και φτάσαμε σε αυτό το ολέθριο αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος συμπλήρωσε «Η εισαγγελική έδρα έχει ως αποστολή να δώσει απάντηση τι συνέβη στην ανατολική Αττική, τι και ποιος έφταιξε για το ολέθριο αποτέλεσμα. Και να αποδοθεί η ευθύνη εκεί που ανήκει και όσο ανήκει». Στη συνέχεια άρχισε να αναπτύσσει την λεπτομερώς την πρότασή του αναλύοντας βήμα-βήμα τις κατηγορίες σε βάρος των 21 κατηγορουμένων.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε σχέση με την πλημμελή αξιοποίηση των εναέριων μέσων σε βάρος του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, του τότε Υπαρχηγού Βασίλη Ματθαιόπουλου και του τότε Διοικητή του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη, ο κ.Μανιάτης σχεδόν για το σύνολο των επιμέρους κατηγοριών έκρινε ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις.

Όμως, επέρριψε ευθύνες σε βάρος των κ.κ. Τερζούδη και Φωστιέρη για την εκτροπή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στο Μάτι προς τη φωτιά πλησίον των διυλιστηρίων στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Χαρακτήρισε «παράτυπη και επιχειρησιακά εσφαλμένη» την απόφαση να γίνει εκτροπή του ελικοπτέρου.

«Ο επίγειος επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης στο Σουσάκι δεν είδε και δεν διαπίστωσε ότι η φωτιά μπήκε στα διυλιστήρια και δεν ζήτησε συνδρομή εναέριου μέσου», σημείωσε ο Εισαγγελέας και τόνισε ότι αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τηλεφώνησε δύο φορές στον Κ.Φωστιέρη και ζήτησε επιτακτικά εναέρια μέσα και στη συνέχεια τηλεφώνησε και ο μηχανικός ασφαλείας της εγκατάστασης.

«Θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ο κατηγορούμενος την πληροφορία αυτή. Να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής στο πεδίο. Να εξακριβώσει ότι υπάρχει άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος. Είναι συχνό το φαινόμενο μη υπηρεσιακοί παράγοντες, τοπικοί άχοντες, επιφανή πρόσωπα να ζητούν δυνάμεις πυρόσβεσης. Αλίμονο εάν τέτοια αιτήματα δεν αξιολογούνται με κριτήρια επιχειρησιακά. Ποιος ευθύνεται; Ο Ιωάννης Φωστιέρης, διοικητής του ΕΣΚΕ που έκανε αυτή την επιλογή. Εξίσου ευθύνεται και ο Σωτήτης Τερζούδης, τότε Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς η τελική απόφαση τελεί πάντα υπό την έγκριση του Αρχηγού, ο οποίος δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τους υφισταμένους του για αποφάσεις που καλείται να εγκρίνει. Υπήρξε σφάλμα, επιχειρησιακό έλλειμμα και παράλειψη από τους κ.κ. Τερζούδη και Φωστιέρη».

Ο Εισαγγελέας καταλόγισε «σφάλμα, πλημμέλεια και αβλεψία» από πλευράς του κ. Φωστιέρη αναφορικά με την μη αξιοποίηση δύο ελικοπτέρων Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της κατηγορίας που αφορά τους κατηγορουμένους Τερζούδη, Ματθαιόπουλο και Φωστιέρη για μη αξιοποίηση των λοιπών ενάεριων μέσων ή έλλειψη μέριμνας για εναέρια επιτήρηση και μεταστάθμευση ο Εισαγγελέας δεν διαπίστωσε λάθη ή παραλείψεις.

Η εισαγγελική αγόρευση συνεχίζεται και αναμένεται να είναι μακρά λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και του εύρους των επί μέρους κατηγοριών.



Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Πούτιν έβαλε σε λίστα «καταζητούμενων» την πρωθυπουργό της Εσθονίας

 


Γελάει ο κόσμος που δεν ζει σε καθεστώτα όπως η Ρωσία, και δεν χρειάζονται να ανέχονται καταζητούμενους από την διεθνή κοινότητα δικτάτορες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τις τρέλες τους.

Η ρωσική αστυνομία του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει θέσει σε λίστα καταζητούμενων την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας Τάιμαρ Πέτερκοπ και τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας Σιμόνας Κάιρις, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του καταζητούμενου δικτάτορα, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε αργότερα ότι η Κάλλας και οι άλλοι νομοθέτες της Βαλτικής είχαν τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων για εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας και για «βεβήλωση της ιστορικής μνήμης». «Πρόκειται για ανθρώπους που προβαίνουν σε εχθρικές ενέργειες κατά της ιστορικής μνήμης και της χώρας μας» ανέφερε ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ρωσική πηγή ασφαλείας του καθεστώτος του καταζητούμενου Πούτιν, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι τρεις διώκονται για «καταστροφή μνημείων σοβιετικών στρατιωτών» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Θα συνεχίσεις να πληρώνεις ενοίκιο για το σπίτι σου, ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις φέτος, σε 12 από το 2025


 

Ενοίκιο στο κράτος για το δικό σου σπίτι θα πληρώνεις, σε μηνιαίες δόσεις.

Σε 12 δόσεις, από 11 εφέτος, θα καταβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ από το 2025, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, αν και το τιμιότερο θα ήταν να καταργηθεί αυτό το χαράτσι.

Με την ίδια τροπολογία, αλλάζουν και οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα. Από το επόμενο έτος θα υποβάλλονται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ενώ ειδικά για φέτος η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 8η Μαρτίου 2024.

Επίσης, επεκτείνεται και για το 2024 η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Εφόσον όμως διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης της προαναφερόμενης απαλλαγής, ο φόρος βεβαιώνεται και καταβάλλεται  εφάπαξ, εντόκως.




Νέο κόμμα στα αριστερά ο Κόκκαλης ίδρυσε τον «Κόσμος»

 


Πάρε κόσμε από τον τουρίστα του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κόμμα ο Κόκκαλης «Κόσμος».

Σον Άρειο Πάγο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, προκειμένου να διευθετηθεί και θεσμικά η ίδρυση του νέου πολιτικού του φορέα στα αριστερά, με την κατάθεση και του Καταστατικού του.

Το νέο κόμμα, υπό τον τίτλο «Κόσμος», θα παρουσιαστεί επισήμως αύριο, ενώ η πολιτική οικογένεια που θα ανήκει θα είναι αυτή των «Πράσινων», όπως πολλά αλλά κόμματα στην Ευρώπη. 



Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην έναρξη της συνάντησης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών


 

«Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στη σημερινή συνάντηση και να σας πω εξ αρχής ότι πρόθεσή μου είναι να σας ακούσω όλους, εφόσον επιθυμείτε να τοποθετηθείτε όλοι, και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις τις οποίες έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα τα οποία υποψιαζόμαστε ότι θα μας θίξετε.

Θέλω να τονίσω εξ αρχής ότι είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και ότι προσεγγίζουμε και εμείς αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης, όπως νομίζω ότι έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός ότι αφενός τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και ότι βέβαια, αν δείτε και εσείς τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο πιστεύω ότι το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία, ότι πολλοί κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες. Και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οπότε, αυτά ήθελα να σας πω εισαγωγικά. Έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται να συζητήσουμε τα θέματα εκτενώς, αλλά προκειμένου να μπορείτε να τοποθετηθείτε όλοι θα ήθελα να είστε λίγο συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις σας, για να μπορέσουμε και εμείς στη συνέχεια να απαντήσουμε σε αυτά τα οποία θα μας πείτε».

Εκ μέρους της επιτροπής ο κ. Ρίζος Μαρούδας σημείωσε: «Είναι γεγονός ότι και εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι έχουμε δίκιο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα που χρήζουν αντιμετώπισης και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να μένουμε στα χωριά μας -που είναι και αυτό ένα ζητούμενο, γιατί η ύπαιθρος έχει ερημώσει και το ξέρουν όλοι πολύ καλά, και υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν αυτή τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και στο χωριό- και ταυτόχρονα μπορούμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Να καλλιεργούμε, να παράγουμε, να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά, όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει πολύ ποιοτικά τρόφιμα, για τη διατροφική επάρκεια του λαού μας. Όμως αυτά τα προβλήματα που έχουμε -θα τα πούμε βέβαια και αναλυτικά- ιδιαίτερα με το κόστος και με τις τιμές, είναι ένα πρόβλημα που αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στη συνεχή μείωση του αγροτικού πληθυσμού.

Οπότε σήμερα, με αυτό το δίκαιο των αιτημάτων που έχουμε, ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα, αυτό εκτιμάμε. Θα το δούμε και στη συζήτηση.

Υπάρχει πάντως και η δημοσιονομική δυνατότητα, εφόσον υπάρχει η θέληση, να βρούμε λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».



Συνελήφθησαν ανήλικοι για απόπειρα ληστείας και κλοπής στην Λάρισα


 

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν χθες τα μεσάνυχτα στη Λάρισα στην επεισοδιακή σύλληψη δύο ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και απείλησαν με μαχαίρι περαστικούς, στην προσπάθειά τους να τούς ληστέψουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, δύο ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, απόπειρα κλοπής, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, βραδινές ώρες προχθές, 10-02-2024, οι δράστες προσέγγισαν αρχικά δύο άτομα, ήτοι ημεδαπή και ανήλικο ημεδαπό, και ο ένας εκ των δραστών προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος της γυναίκας, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από τις τσέπες του ανήλικου παθόντα.

Στη συνέχεια, οι δράστες προσέγγισαν άλλα δύο άτομα, ανήλικο και ανήλικη, και ο ένας εκ των δραστών προέβη σε χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος της ανήλικης, ενώ ο άλλος δράστης, με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από τον ανήλικο παθόντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι δράστες εντοπίστηκαν, ενώ κατά την ακινητοποίησή τους, απώθησαν με τα χέρια και τα πόδια τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, στη κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.»



Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυρά στο μετρό της Νέας Υόρκης

 


Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης, σε καβγά δύο ομάδων εφήβων που άρχισαν να πυροβολούν μετά το άνοιγμα των θυρών του τρένου.

Από τα πυρά, σκοτώθηκε ένας άνδρας και τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο ανήλικα παιδιά.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν γύρω στις 4:30 μ.μ., (τοπική ώρα), μια ώρα που οι σταθμοί σε όλη την πόλη γεμίζουν με παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο και πολλοί εργαζόμενοι ξεκινούν τη βραδινή τους μετακίνηση.



Σύμφωνα με το Associated Press, ένας 34χρονος άνδρας σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται ένα 14χρονο κορίτσι, ένα 15χρονο αγόρι και τρεις ενήλικες, ηλικίας 28, 29 και 71 ετών. Ορισμένα από τα θύματα πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη διαμάχη και άλλα ήταν περαστικοί που περίμεναν το τρένο, ανέφερε η αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι τέσσερις από τους τραυματίες είναι σοβαρά.

Από τους πέντε τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται, τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

«Δεν πιστεύουμε ότι επρόκειτο για τυχαίο πυροβολισμό. Δεν πιστεύουμε ότι επρόκειτο για ένα άτομο που πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον ενός τρένου ή ενός σιδηροδρομικού σταθμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μάικλ Κέμπερ.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον έναν τουλάχιστον δράστη, ο οποίος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πυροβόλησαν περισσότερα από ένα άτομα.





Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σερβο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βελιγράδι

 


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σερβο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βελιγράδι.



Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Σερβίας, αγαπητέ Aleksandar, κύριοι Υπουργοί, αγαπητέ Siniša (Mali), αγαπητέ Marko (Čadež),

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα και για τους συνεργάτες μου να μπορώ να βρίσκομαι μαζί σας στα εγκαίνια των εργασιών του Σερβο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Ευχαριστώ θερμά για ακόμα μία φορά, αγαπητέ μου Πρόεδρε, για την πρόσκληση να επισκεφθώ τη χώρα σας, μαζί με πολλά εξέχοντα μέλη της επιχειρηματικής μας κοινότητας. Νομίζω ότι η πρόσκληση αυτή προσφέρει την ευκαιρία για να διαμορφώσουμε νέες συνέργειες και εν όψει της Specialized Expo 2027. Να συγχαρώ την κυβέρνηση της Σερβίας για την άρτια προετοιμασία αυτού του πολύ σημαντικού επιχειρηματικού γεγονότος.

Και βέβαια, η παρουσία μας εδώ αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η φιλία μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας είναι ιστορικά γερά θεμελιωμένη.

Πιστεύω πράγματι, όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον κ. Πρόεδρο, ότι το 2024 είναι μία ευκαιρία για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στις οικονομικές μας σχέσεις. To διμερές μας εμπόριο είναι περίπου στα 750 εκατομμύρια ευρώ, όμως είναι βέβαιο ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω από τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μας συνοδεύουν -και βέβαια, όπως είπαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει πολύ περισσότερες επιχειρήσεις, επιφυλασσόμαστε να το κάνουμε σε κάποια στιγμή στο μέλλον-, να δούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη σημαντική οικονομική πρόοδο την οποία έχει πετύχει η Σερβία τα τελευταία χρόνια. Διότι, τα νούμερα τα οποία μας παρουσίασε ο Siniša δεν μπορούν εύκολα να αμφισβητηθούν ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης, ως προς τους φιλόδοξους στόχους το ΑΕΠ της Σερβίας – γιατί όχι;- να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ το 2027.

Όλη αυτή η αναπτυξιακή δυναμική προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις και συνέργειες σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους: κατασκευές -είδαμε πόσα σημαντικά έργα δρομολογούνται-, υποδομές, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων.

Και είμαι βέβαιος, αγαπητέ μου Πρόεδρε, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αδράξουν αυτή την ευκαιρία να γίνουν μέρος της επιτυχίας της σερβικής οικονομίας.

Η δική μας οικονομία, ξέρετε, βρίσκεται και αυτή σε μια φάση όχι πολύ διαφορετική από την πορεία της οικονομίας της Σερβίας, βγαίνοντας από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση. Έχουμε και εμείς καταφέρει να κάνουμε τις δικές μας σημαντικές οικονομικές υπερβάσεις. Το 2022 οι εξαγωγές μας, αγαθών και προϊόντων, ξεπέρασαν τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Έβλεπα με πολύ μεγάλη προσοχή τα νούμερα της ανεργίας: και εμείς καταφέραμε και ρίξαμε την ανεργία από το 18% κάτω από το 10%. Το σπάσαμε το φράγμα του 10% μετά από 14 χρόνια. Και βέβαια αυτή την υπεύθυνη οικονομική πολιτική της χώρας την εκτίμησαν και οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι μας επέστρεψαν στην επενδυτική βαθμίδα.

Και βέβαια αποδίδω και πολύ μεγάλη σημασία σε κάτι, το οποίο βλέπω να συμβαίνει και εδώ στη Σερβία: στην αύξηση του κατώτατου αλλά και του μέσου μισθού. Μόνο στην πατρίδα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταφέραμε και δημιουργήσαμε 310.000 νέες δουλειές. Έχει ένα ενδιαφέρον, κοίταζα τα οικονομικά στοιχεία, ότι πριν από τέσσερα χρόνια το 33% των Ελλήνων αμείβονταν με μισθούς από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Σήμερα είναι το 42%. Αυτό σημαίνει ότι οι μέσοι μισθοί ακολουθούν την πορεία της οικονομίας. Και έτσι τελικά μπορούμε να δημιουργούμε ευημερία για όλους.

Και βέβαια, δεν μπορώ να κρύψω -βλέποντας τα σχέδια της Σερβίας- τις φυσικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συνέργειες μεταξύ των δύο μας χωρών. Τη μεγάλη σημασία, παραδείγματος χάρη, που αποδίδουμε στους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες που θα συνδέσουν την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, με την κεντρική Ευρώπη.

Όταν κοιτάζω τη Σερβία βλέπω μια δυναμική εξαγωγική οικονομία. Και η Σερβία θα θελήσει αύριο όχι μόνο να εισάγει προϊόντα αλλά να εξάγει τα προϊόντα της προς τις παγκόσμιες αγορές. Από πού μπορεί να το κάνει; Θέλουμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των εξαγωγών να μπορεί να περνάει από την Ελλάδα. Αλλά γι’ αυτό χρειαζόμαστε σύγχρονα τρένα και σύγχρονους δρόμους. Και η πατρίδα μας, αγαπητέ Aleksandar, επενδύει ήδη στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ειδομένη ώστε να μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις μεγάλες ανάγκες.

Όταν κοιτάζω τον ενεργειακό χάρτη βλέπω προφανείς συνέργειες: βραχυπρόθεσμες, ως προς την δυνατότητα να τροφοδοτούμε τη Σερβία με φυσικό αέριο, αλλά να αξιοποιούμε και τις σημαντικές αποθήκες φυσικού αερίου. Και μεσοπρόθεσμες – μακροπρόθεσμες, όταν διαπιστώνουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη Σερβία με τη δική της πράσινη μετάβαση.

Η πατρίδα μου είναι ήδη μία από τις δέκα πρώτες χώρες στον κόσμο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παράγουμε σχεδόν το 50% της ηλεκτρικής μας ενέργειας από τον ήλιο και από τον άνεμο και θέλουμε να μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή την τεχνογνωσία και εδώ στη Σερβία και να αναπτύξουμε καινούριες επενδυτικές ευκαιρίες.

Και τέλος, το συζητήσαμε και με τον Πρόεδρο, οι τράπεζές μας οι οποίες αναγκάστηκαν τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, υποχρεώθηκαν μάλλον, να εγκαταλείψουν τη βαλκανική αγορά. Καθώς τώρα έχουν πολύ πιο ισχυρούς ισολογισμούς είμαι σίγουρος ότι θα αναπτύξουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στη Σερβία για να μπορέσουν να συγχρηματοδοτήσουν όλα αυτά τα σημαντικά σχέδια οικονομικής ανάπτυξης.

Οπότε κλείνω, αγαπητέ μου Πρόεδρε, για να μην μακρηγορήσω, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής, αλλά και την αισιοδοξία μου για τις μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες συνδιαμορφώνονται ως προς την οικονομική μας συνεργασία. Τα πολιτικά είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε το πρωί.

Αλλά επειδή, ξέρετε, και η πολιτική τελικά είναι οικονομία, η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Σερβίας στον οικονομικό ιστό της Ευρώπης είναι και αυτή από μόνη της μία σημαντική παρακαταθήκη, προκειμένου η Σερβία να διεκδικήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εκεί που πιστεύω ακράδαντα ότι ανήκει.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.



Ο Γεωργιάδης κατηγορεί ευθέως τον Παύλο Πολάκη ότι πήρε λεφτά από τον ΚΕΛΠΝΟ

 


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε ευθέως τον ακροαριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ότι πήρε λεφτά απο το ΚΕΛΠΝΟ, και μάλιστα μιλάμε για ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Την αρχή έκανε ο Πολάκης, ο οποίος άφησε αιχμές πως το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να μην παραβρεθεί σε δικαστήριο εναντίον του Δ. Πουλή.

«Η μέρα που τσακώθηκα με τον κ. Πολάκη όταν κατηγόρησε τη σύζυγό μου ότι βρήκα τα χαρτάκια με τα ρουσφέτια της. Και μετά από αρκετό διάστημα συνάντησα και την υπεύθυνη για τα χαρτάκια, η κ. Ζαχαρούλα Μανωλίδου. Ο κ. Πολάκης βρήκε τα χαρτάκια αυτής και κατηγόρησε τη σύζυγό μου. Οι άνθρωποι στην πολιτική πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα. Θεοφιλάτου που είναι συνεργάτες μου, γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και, ανεβάζοντας τους τόνους, πρόσθεσε:

«Είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει 2 εργαζομένους γιατί τους μισεί. Τόσο κακός άνθρωπος είστε. Δεν έχετε τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα, γιατί ο κ. Πουλής κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, ψευδές πόθεν έσχες, απιστία για τη σίτιση και σε όλες τις περιπτώσεις κηρύχθηκε αθώος. Είναι η τελευταία δίκη για τους ανθρώπους αυτούς. Το γεγονός ότι έχετε κατηγορήσει δύο ανθρώπους για 10 αδικήματα και έχει πει η δικαιοσύνη αθώοι, σας έχει δημιουργήσει τύψεις ότι μπορεί να απολύσατε δύο ανθρώπους από μίσος σε εμένα, χωρίς να έπρεπε; Το γεγονός πως δεν έχετε, δείχνει την κακία του χαρακτήρα σας. Πρωτόγονη κακία, μίσος! Αντιλαμβάνεστε την πολιτική με όρους εχθρού και φίλου. Σε άλλες εποχές, εμένα, θα με είχατε σφάξει προφανώς».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η απόφαση να μην παραβρεθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ ελήφθη μετά από εισήγηση καθηγητή, που τους είπε ότι αν παραβρεθούν στο δικαστήριο κινδυνεύουν να καταδικαστούν, ενώ αν δεν το κάνουν δεν χάνουν απολύτως τίποτα.

«Θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς για να μην πάει η μπάλα στην εξέδρα. Μόνο μια μαντινάδα: ποτέ το χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι και ο μουτζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του ν’ αλλάξει» απάντησε ο κ. Πολάκης, και επανήλθε: «Ναι, είμαι πολύ κακός άνθρωπος, αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα. Εσείς δεν είστε κακός, αλλά διεφθαρμένος. Δεν είστε αθώος, αλλά αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε».

Ο Πολάκης προκάλεσε τον υπουργό, καλώντας τον να παραιτηθούν από κοινού της ασυλίας τους και να υποστηρίξουν ο καθένας τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο.

«Αν έχετε τη δύναμη, δεχτείτε τη. Θα με κατηγορήσετε για το γνωστό σενάριο για να θολώσετε, αυτό λέτε, ότι τα έχω πιάσει από τον σεκιουριτά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν θα απαγγελθεί κατηγορία για μένα, να πάμε μαζί σε συμβολαιογράφο να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε της παραγραφής και πάμε στο δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον».

Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε το «γάντι», λέγοντας ότι ο κ. Πολάκης κάνει ένα τέχνασμα, έξυπνο μεν, αλλά, «ευτυχώς, είμαι εδώ», όπως σημείωσε.

«Είπατε να παραιτηθείτε εσείς από την παραγραφή και 'γω, να δικαστούμε. Δεν έχετε καμία παραγραφή, δεν σας κατηγορώ για απιστία, αλλά ότι πήρατε λεφτά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν παραγράφεται» είπε κ. Γεωργιάδης, και εξήγησε πως υπάρχει σειρά τιμολογίων κατ’ εντολήν του αναπληρωτή υπουργού (Πολάκη) για τη φύλαξη του και του υφυπουργού, που μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε.

«Οι πληρωμές στην εταιρεία ήταν άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ» είπε, και συνέχισε: «Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, εσείς προφανώς όχι, με ξαναείπατε αρχειοθετημένο, αλλά η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Ο κ. Λοβέρδος αθωώθηκε από 10-0, ούτε από αυτόν ζητήσατε συγγνώμη».

«Αν, κ. Πολάκη, σε μένα, με την Τουλουπάκη να με ψάχνει τέσσερα χρόνια και με την εξεταστική είχατε βρει ένα τιμολόγιο που έλεγε πληρώθηκε η Novartis, θα με είχατε πάει φυλακή, και εδώ βρήκαμε δύο εκατομμύρια ευρώ που η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ έλεγε δεν έπρεπε να πληρωθούν και πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο:






Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε πειθαρχικό έλεγχο για τους ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν

 


Οι δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν για όπλα και εκρηκτικά μαζί με τον 45χρονο, πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», θα υποβληθούν εσωτερικά σε πειθαρχικό έλεγχο.

Έτσι ανεξάρτητα από από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης εις βάρος τους, ξεκινούν αμέσως εσωτερικές διαδικασίες για πειθαρχικό έλεγχο, σε έρευνα που μπορεί να φτάσει ως και στην απόταξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες, που υπηρετούν στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο ένας ΟΥΚάς αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για τα εκρηκτικά και ο άλλος κατηγορείται για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.





Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πληρώνει το όταν δεν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις - Απειλούν τον ίδιο και την οικογένεια του


 


Για να ξεκαθαρίσουμε, οι απειλές που δέχεται ο βουλευτής της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απο αριστερές και ακροαριστερές ομάδες που καπηλεύονται κάθε είδους τραγωδία ρίχνοντας τις ευθύνες όπου θέλουν αυτοί, και δεν είναι από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Συγγνώμη ζήτησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος για τη δήλωσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής της ΝΔ, που εκτελεί χρέη προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, σε ανακοίνωσή του προς τους βουλευτές χαρακτήρισε «γουρλίδικη» την Εξεταστική Επιτροπή καθώς όπως είπε δύο μέλη της, ο κ. Νικολακόπουλος και η κα Λυτρίβη υπουργοποιήθηκαν με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

«Άστοχη η σημερινή μου δήλωση στην εξεταστική επιτροπή και οφείλω να το αναγνωρίσω. Ζήτω συγγνώμη διχως να επικαλούμαι περιττές δικαιολογίες» έγραψε λίγη ώρα αργότερα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στην πλατφόρμα Χ.

Δείτε την ανάρτησή του

Απειλητικό e-mail με φωτογραφίες των παιδιών έλαβε κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Έλαβα κάποια mail… Δέχομαι απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Με φωτογραφίες των παιδιών μου» είπε ο κ. Μαρκόπουλος στους εμβρόντητους συνομιλητές του.

«Όταν όμως κάποιοι κόβουν μια δήλωση για να νομίζει ο κόσμος ότι εγώ διασκεδάζω στην εξεταστική (σ.σ. για τα Τέμπη), ενώ εγώ πότε δεν είπα κάτι τέτοιο… κρίμα. Σε αυτό φταίνε τα σκοτάδια του twitter. Κόβουν μια δήλωση με σκοπό να δείξουν οτι ήμουν σκληρος» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ζητήσε για άλλη μια φορά συγγνώμη για τη δήλωση που είχε κάνει στην εξεταστική λέγοντας «εγώ όταν έκανα ένα λάθος βγήκα μετά από 11 ώρες μέσα σε μια συνεδρίαση, έκανα μια ατυχή δήλωση, ζήτησα συγγνώμη ανθρώπινα, ήταν λάθος μου»

Δείτε τη στιγμή που λαμβάνει το απειλητικό e-mail ο Δημήτρης Μαρκόπουλος




Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε η Πρυτανεία για την δολιοφθορά στο ΕΚΠΑ απο υπαλλήλους - Περιμένουμε και την ποινική δίωξη

 



Στον αέρα τινάχτηκε εχθές το πρωί η εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ για να μην γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών.

Για την δολιοφθορά που είναι και ποινικό αδίκημα, οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, που είναι μπάτε σκύλοι αλέστε από τον οποιοδήποτε. 

Προκλητικό είναι ότι παρά την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί ο πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα, και αυτό δείχνει και την δικιά του ενοχή στην δολιοφθορά. 

Δύο απο τους υπαλλήλους που ομολογούν την δολιοφθορά :