Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε με ενστάσεις το Ειδικό Δικαστήριο - Παρόντες Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

 



Με διαδικαστικά θέματα και αιτήματα ξεκίνησε η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην υπουργός που διετέλεσε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, είναι παρών στο Δικαστήριο, όπως και η εισαγγελέας Τουλουπάκη.

Κατά την έναρξη της δίκης που αφορά σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε συγκεκριμένους εισαγγελείς και για συγκεκριμένες υποθέσεις, ο συνήγορος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε αίτημα να προσκομιστούν τα έγγραφα για την αναρρωτική άδεια μέλους του Δικαστηρίου θέτοντας επί της ουσίας θέμα μη νόμιμης σύνθεσης.

«Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που άπτεται της νόμιμης ή μη σύνθεσης του δικαστηρίου», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης ενώ υποστήριξε ότι ενδέχεται να εξαπατήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, όταν περιέλαβε στην κλήρωση των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που γίνεται από τη Βουλή το όνομα του εν λόγω δικαστικού, αν και ήταν ασθενής κάτι που ήταν γενικά γνωστό.

Προς τούτο ο κ. Μαντζουράνης ζήτησε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου να προσκομιστούν τα πλήρη στοιχεία για τις αναρρωτικές άδειες του εν λόγω δικαστικού, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ελεχθεί η νομιμότητα της κλήρωσης των μελών του Δικαστηρίου και εξ αυτού η νομιμότητα της σύνθεσης του.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αμφισβητεί τη νομιμότητα της κλήρωσης» και συμπλήρωσε «Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου που απέστειλε τον κατάλογο των αρεοπαγιτών στη Βουλή. Αλλά είναι σφόδρα πιθανόν η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την κλήρωση των εν λόγω δικαστή, διαπράττοντας μία ακόμα παρανομία».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Θέμις Σοφος εκπροσωπώντας την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη,μία από τις εισαγγελείς που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις,εξέφρασε την πρόθεση της εντολέως του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. «Προστιθέμεθα να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την κυρία Γεωργία Τσατάνη που είναι παρούσα. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος πλήττουν έννομα αγαθά της κας. Τσατάνη, αφού δέχθηκε πιέσεις για να αποσύρει δικογραφία που χειριζόταν».

Η Γεωργία Τσατάνη χειριζόταν την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενοπούλου, που έχει αποβιώσει και είχε καταγγείλει τον πρώην υπουργό για πιέσεις σε βάρος της.

Παρόντες και οι τρεις εισαγγελείς που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ελένη Ράικου, Παν. Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη, καθώς και άλλοι ενώ στη δίκη βρέθηκε και ο Παύλος Πολάκης προς συμπαράσταση στον Δημ. Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Τουλουπάκη.


Ιωάννα Μάνδρου

skai.gr



Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στο Α.Π.Θ.


 

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους μετά από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στη συνεχεία οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δε φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκληθήκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για κλοπή πορτοφολιού από τουρίστες στην Πλατεία Μοναστηρακίου

 


Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μεσημβρινές ώρες προχθές (16-9-2022) συνελήφθησαν, δυο αλλοδαποί, 38 και 24 ετών, για κλοπή πορτοφολιού από τουρίστες.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, να προσεγγίζουν ζευγάρι τουριστών και να αφαιρούν από την τσέπη παντελονιού του άνδρα το πορτοφόλι. Άμεσα τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το αφαιρεθέν πορτοφόλι με πλήρες το περιεχόμενο του (285 ευρώ και προσωπικά έγγραφα των παθόντων)

2 ζεύγη γυαλιών ηλίου

2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.



Ο Τσίπρας αρνήθηκε ότι είπε " Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε" του το θυμίζουμε λοιπόν

 


Προκλητικός, ψεύτης και φαιδρός σε κάθε του εμφάνιση ο Αλέξης Τσίπρας, λες και οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη, είναι σε μόνιμο Αλτσχάιμερ.

Μέσα σε όλα αυτά που είπε, εξαιρώντας την ανθελληνική στάση του για τον Έβρο, που αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη για τα fake news που διακινούσε για να κάνει ζημιά στην Ελλάδα ευννοώντας την προπαγάνδα της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ότι είπε και το περίφημο : " Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε" 

Είπε λοιπόν ο ανήθικος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να παραδεχτεί την αλήθεια και του είναι δύσκολο να ζητάει συγνώμη : Κάποιες φορές, η επανάληψη μιας διαστρεβλωμένης διατύπωσης διαμορφώνει συνείδηση. Είναι δυνατόν εγώ να είπα ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα; είπε.

Το είπες :








Ξαναχτύπησε ο υπερήλικας ξεδοντιάρης Τούρκος εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί

 


Σε παραλήρημα έπεσε πάλι ο ξεδοντιάρης υπερήλικας εταίρος του Ερντογάν,  με απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εκτόξευσε εκ νέου απειλές για εισβολή στην Ελλάδα, λέγοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα έρθουν μέρα, «για να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας», μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δηλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μπαχτσελί μίλησε για «αρμενικές συμμορίες από τη μια, ελληνική γελοιότητα από την άλλη, τρομοκρατικές οργανώσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων και παγκόσμιες πιέσεις», προλειαίνοντας το έδαφος στον ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και την Τρίτη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όμως, το προσκύνημα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Ερεβάν, αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα -έστω και συμβολικό- στο γόητρο της Άγκυρας.




Γελάνε στο ΥΠ.ΟΙΚ. με τις εξαγγελίες Τσίπρα που δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας

 


Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε σε ανέξοδες εξαγγελίες κάθε όριο δημοσιονομικής λογικής: 23,5 δισ. ευρώ μέτρα για το 2023 και επιπλέον μόνιμο δημοσιονομικό κόστος 10 δισ. ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα έτη. Κατάφερε να ξεπεράσει σε ψέματα και τον εαυτό του στο Πρόγραμμα «αυταπάτη» Θεσσαλονίκης του 2014, που ανήρχετο σε 13,5 δισ. ευρώ, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα (δυο φορές «αυταπάτη» δεν γίνεται) που οδηγούν ευθέως σε νέα μνημόνια, ακριβώς όπως έκανε και το 2014, χωρίς κανένα σεβασμό για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Συνολικά, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που εξήγγειλε μόνο για το 2023 ανέρχεται σε 11,5 δις ευρώ και επιπλέον 12 δισ. ευρώ για το πλαφόν στο ρεύμα – που απέφυγε να κοστολογήσει, σύνολο: 23,5 δισ. ευρώ! Ενώ το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς το πλαφόν στο ρεύμα για κάθε ένα από τα επόμενα έτη ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ. Και αυτά, υπό την υπόθεση ότι αυξάνονται και πάλι οι ασφαλιστικές εισφορές 3 μονάδες και επανέρχεται η εισφορά αλληλεγγύης, άλλως το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος αυξάνεται στα 12 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνουν τα ανωτέρω;

Σημαίνουν χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας κατά 11,2% το 2023 (από πλεόνασμα 1%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα άνω του 10% – χειρότερο από το 2020 που ήταν έτος πανδημίας) και χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος κατά 5% για κάθε ένα από τα επόμενα έτη (από πλεόνασμα 2%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα 3% το 2024 και μετέπειτα).

Με άλλα λόγια, η χώρα τίθεται εκτός στόχων προγράμματος σταθερότητας, σε αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών και με δραστική περικοπή στο Ταμείο Ανάκαμψης λόγω θηριώδους παραβίασης των δημοσιονομικών στόχων και αναίρεσης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

Αναλυτικά:

Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μιας ΔΕΗ που την άφησε ο ίδιος χρεοκοπημένη, με παράλληλη θέσπιση πλαφόν στη λιανική. Αυτό σηματοδοτεί ότι η διαφορά στο κόστος παραγωγής, που εξαρτάται από τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου, από το κόστος πώλησης, θα επιβαρύνει απευθείας τον κρατικό Προϋπολογισμό. Εάν οι τιμές λιανικής οριστούν στα επίπεδα προ της κρίσης και με τις σημερινές τιμές φυσικού αερίου, αυτό σημαίνει δημοσιονομικό κόστος και αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας 12 δις ευρώ ετησίως!

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα εισάγει 70 TW φυσικού αερίου ετησίως, εκ των οποίων 50 TW κατευθύνονται στην ηλεκτροπαραγωγή και το κόστος εισαγωγής από  30 ευρώ ανά Mwh βρίσκεται σήμερα στα 200 ευρώ ανά Mwh, ενώ πριν λίγες ημέρες ήταν άνω των 300 ευρώ ανά Mwh. Αυτό σημαίνει μια αύξηση του κόστους, με τις σημερινές τιμές, περί των 12 δισ. ευρώ ετησίως, που θα αποτελεί απευθείας έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει παρέμβαση στο Ελληνικό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας με ανώτατο όριο τιμών και αποσύνδεση της χονδρεμπορική τιμής ρεύματος από την τιμή φυσικού αερίου. Να ενημερώσουμε τον Κ. Τσίπρα αυτό ακριβώς ήδη κάνει το επιτυχημένο Ελληνικό Μοντέλο που προσπαθούν να αντιγράψουν σήμερα οι άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον πλαφόν στην διεθνής τιμή φυσικού αερίου. Αυτό κ. Τσίπρα θα γίνει μονομερώς από την Ελλάδα, παρεμβαίνοντας στο Ολλανδικό χρηματιστήριο φυσικού αερίου; Ή θα μείνει η χώρα χωρίς φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό;

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε φορολόγηση των υπερκερδών στην Ενέργεια και ότι μέσω του μηχανισμού αυτού θα συλλέξει 3 δισ. ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Τσίπρα ότι μέσω του μηχανισμού διακράτησης των κερδών της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μόλις 2,5 μήνες, έχουν ήδη εισπραχθεί 2 δισ. ευρώ και μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να συλλεχθούν περί τα 5 δισ. ευρώ, χρήματα που κατευθύνονται απευθείας για εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των πολιτών.

Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας:

Μείωση ΕΦΚ καυσίμων στον κατώτερο συντελεστή ΕΕ (πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο): 1,5 δις/ έτος.

Μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο: 160 εκ./χρόνο.

Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα: (αναφέρει 960 εκ./χρόνο): Το κόστος με βάση τα φορολογικά έσοδα ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων (αναφέρει 1,3 δις για το 2023 με πληθωρισμό 8,9% για το 2022): Η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου είναι 19 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς το κόστος είναι 1,7 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και βαίνει αυξανόμενο τα επόμενα έτη.

Αναδρομικά στους συνταξιούχους : 2,5 δις σε 3 ετήσιες δόσεις (αναφέρει 830 εκ. για το 2023). Η δαπάνη εγγράφεται δημοσιονομικά το έτος που γίνεται η σχετική νομοθεσία, ανεξαρτήτως πότε καταβάλλονται αυτά ταμειακά, συνεπώς το κόστος είναι 2,5 δις ευρώ για το 2023.

13η σύνταξη: 830 εκ./έτος (καθαρά).

Αναπροσαρμογή συντάξεων: 600 εκ. για το 2023.

Αύξηση αφορολόγητου στις 10.000 για όσους ήδη καλύπτονται από αφορολόγητο: 223 εκ / χρόνο.

Θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 για ελ. Επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους : 160 εκ./χρόνο.

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (αναφέρει 400 εκ/χρόνο): το κόστος ανέρχεται σε 450 εκατ. το χρόνο.

Νέο ΕΣΥ (μισθολόγιο, προσλήψεις)- 2 δις σε βάθος τετραετίας-500 εκ για το 2023.

Παιδεία- ολιστικό σχέδιο: 291 εκ για το 2023.

Ενίσχυση ΑΜΕΑ: αύξηση αναπηρικού επιδόματος 140 εκ./έτος (τα υπόλοιπα μέτρα για ΑΜΕΑ θεωρεί ότι θα είναι επιλέξιμα να χρηματοδοτούν από ταμείο ανάκαμψης).

Επίδομα Μητέρας (επέκταση και αύξηση): 325 εκ./χρόνο.

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες: 70 εκ./χρόνο.

Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες : 90 εκ/χρόνο.

Βρεφονηπιακοί και σχολικά γεύματα (επέκταση): 380 εκ./χρόνο.

Στεγαστική πολιτική : επίδομα ενοικίου 255 εκ./έτος.

Δημοσιονομικό κόστος μέτρων για το 2023: 11,5 δις ευρώ και επιπλέον 12 δις ευρώ για το πλαφόν στο ρεύμα, σύνολο: 23,5 δις ευρώ!

Μόνιμο δημοσιονομικό κόστος χωρίς το πλαφόν στο ρεύμα για κάθε ένα από τα επόμενα έτη: 10 δις ευρώ!

Σε αυτά προφανώς δεν έχει συμπεριλάβει τα 2,1 δις ευρώ το κόστος μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και εισφοράς αλληλεγγύης, εκτός εάν σκοπεύει να τα επαναφέρει.

Αυτό σηματοδοτεί χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας κατά 11,2% το 2023 (από πλεόνασμα 1%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα 10% – χειρότερο από το 2020 που είχαμε πανδημία) και χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος κατά 5% για κάθε ένα από τα επόμενα έτη (από πλεόνασμα 2%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα 3%).

Με άλλα λόγια, η χώρα τίθεται εκτός στόχων προγράμματος σταθερότητας και απευθείας σε αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών. Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας ή λέει ψέματα ή προτείνει νέα μνημόνια, ακριβώς όπως έκανε και το 2014, χωρίς κανένα σεβασμό για τις θυσίες των Ελλήνων και χωρίς να μαθαίνει από τα λάθη του.



Θράσος του ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα :Για ποιο λόγο να ζητήσουμε συγγνώμη για τον Έβρο

 


Καμία συγγνώμη για τα fake news στον Έβρο!!!

Επιμένει το θρασίμι Αλέξης Τσίπρα χωρίς ίχνος ντροπής και αφού τον έχουν διαψεύσει τα γεγονότα και οι ίδιοι οι μετανάστες ότι υπάρχει νεκρό κοριτσάκι στον Έβρο, και δεν ντρέπεται καθόλου που ψεύδεται ακόμα και για αυτό!!!

Ξεκάθαρα ανθέλληνας και επικίνδυνος εθνικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν βρήκε ένα λόγο να ζητήσει συγνώμη για την προσπάθεια του ίδιου και των στελεχών του να διαβάλλουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, ώστε να κάνουν όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούν στην χώρα προς όφελος της Τουρκίας.

Η άθλια τοποθέτηση του στο θέμα άφησε άφωνους τους Έλληνες πολίτες ειδικά όταν επέμενε χωρίς ίχνος ηθικής ότι υπάρχει νεκρό κοριτσάκι :«άσχετα που ανήκει αυτή η νησίδα, αυτό το δράμα οδήγησε στον θάνατο ένα κοριτσάκι επτά χρονών αν δεν κάνω λάθος. Θέλετε να ζητήσουμε συγγνώμη για ποιο λόγο; Επειδή ζητήσαμε να υπάρξει ανθρωπιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό; Επειδή ζητήσαμε από την κυβέρνηση να σώσει τους ανθρώπους αν είναι σε ελληνικό έδαφος ή να διεθνοποιήσει το ζήτημα αν είναι σε τουρκικό έδαφος για να σωθούν; Είναι σαφές ότι αποτελεί υποχρέωση και δικαίωμα να προστατεύει κάθε χώρα τα σύνορά της, αλλά ταυτόχρονα να κινείται στα πλαίσια Διεθνούς Δικαίου και να τηρεί ανθρωπιστικούς όρους» και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει άλλοι να δώσουν εξηγήσεις. Εμείς και στο θέμα της νησίδας και το πού ανήκει, καταθέσαμε μια ερώτηση. Θα θυμάστε ότι απέφυγα να τοποθετηθώ. Μίλησα μόνο για το δράμα ενός κοριτσιού, γιατί γνωρίζω ότι ήταν αδιευκρίνιστο, με τις αλλαγές στα νερά του Έβρου εμφανίζονται και φεύγουν νησίδες. Το κτηματολόγιο την είχε στο ελληνικό έδαφος, η γεωγραφική υπηρεσία στρατού όχι. Για αυτό ζητήσαμε διευκρινίσεις. Επαναλαμβάνω, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα», είπε αυτός που δεν δίστασε να γράφει και να λέει ψέματα κατά της χώρας μας, δίνοντας εντολή σε στελέχη του και δημοσιογράφους που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαβάλλουν την χώρα μας στο εξωτερικό με fake news.




Αρχίζει το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη

 



Σήμερα αρχίζει το Ειδικό Δικαστήριο στον Άρειο Πάγο με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση των παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης. 

Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζουν οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη και αφορούν στη στη μη διαβίβαση από την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, στη Βουλή της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά στις 21 Φεβρουαρίου 2017, στη Εισαγγελία Διαφθοράς, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, Βασίλη Κεγκέρογλου και Έφη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκων δύο φορές για το έτος 2015 από τον τότε υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξάνθο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορείται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ η εισαγγελική λειτουργός για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, θα δικαστεί και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος μετά την ομόφωνη παραπομπή από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αφορά στις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του, στο έργο τριών, πρώην και νυν εισαγγελικών λειτουργών, ήτοι της Γεωργίας Τσατάνη, του Παναγιώτη Αθανασίου και της Ελένης Ράικου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015 παρενέβη στο έργο της τότε εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη και συγκεκριμένα «της υπέδειξε με φορτικότητα συγκεκριμένο δικονομικό χειρισμό της υπόθεσης του Ανδρέα Βγενόπουλου, δηλαδή την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις όπως της δήλωσε». 

Επίσης, στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αποδίδεται ότι τον Μάρτιο του 2017 «παρότρυνε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, με απειλές, απαιτώντας επιτακτικά να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι πρώτο δεκαήμερο του 2017, παρενέβη στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, ζητώντας του να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ, του άσκησε πιέσεις για τις υποθέσεις των επιχειρηματιών, Γιάννη Αλαφούζου, Ανδρέα Βγενόπουλου και του διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Το Ειδικό Δικαστήριο απαρτίζεται από 13 μέλη, επτά δικαστές προέρχονται από τον Άρειο Πάγο και οι έξι από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι κληρώθηκαν από τη Βουλή μαζί με τους αναπληρωματικούς τους.

Πρόεδρος θα είναι η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, ως η αρχαιότερη στην επετηρίδα αρεοπαγίτης, η οποία κληρώθηκε από τη Βουλή.

Τα υπόλοιπα μέλη της σύνθεσης από τον Άρειο Πάγο είναι οι Ελένη Φραγκάκη, Ανθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη και Μυρσίνη Παπαχίου. 

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν κληρωθεί οι Βασίλειος Αραβαντινός, Όλγα Ζύγουρα, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Σοφία Βιτάλη, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Νικόλαος Σκαρβέλης.

Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου  κληρώθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία έχει κληρωθεί και στην εισαγγελική έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, με αναπληρωματικό μέλος την Αριστέα Θεοδόση.

Συνολικά στο Ειδικό Δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν εννέα μάρτυρες. Πρώτος μάρτυρας στον κατάλογο είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και ακολουθούν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η Εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, ο πρώην Ανετισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Αθανασίου, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος. 

Στη λίστα των μαρτύρων περιλήφθησαν μετά από αιτήματα των κατηγορουμένων,  ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και οι πρώην επίκουροι Εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.




ΝΔ για Βαξεβάνη: Θα δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις με Ρώσο ολιγάρχη


 

Με μια δηκτική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις από τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, για τις σχέσεις που φέρεται να είχε -και να έχει;- με συγκεκριμένο Ρώσο ολιγάρχη που επιχείρησε να δημιουργήσει τηλεοπτικό σταθμό ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Βαξεβάνη.

«Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες και λίγους μήνες μετά τη δίωξη από την Δικαιοσύνη των ΗΠΑ του Ρώσου ολιγάρχη Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα στο οποίο είχε αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης, η εφημερίδα του προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλάζοντας τη συζήτηση και αποφεύγοντας να απαντήσει στα φλέγοντα ερωτήματα που ανακύπτουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Ο κ. Βαξεβάνης με μυθεύματα και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, δεν θα αποφύγει τις εξηγήσεις που οφείλει και γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές, ειδικά τώρα που η συζήτηση για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας ανοίγει πανευρωπαϊκά».

Συκοφαντικό και αστήρικτο δημοσίευμα από το «Documento», με ένα Βαξεβάνη στριμωγμένο μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Ρώσο ολιγάρχη

Άδωνις Γεωργιάδης: Αστήριχτο το δημοσίευμα του «Documento» για τον επιχειρηματία που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Σε απάντηση συκοφαντικού δημοσιεύματος του σημερινού φύλλου του “Documento” για την απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον επιχειρηματία, Ουαλίντ Αμπου Σουντ, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

O πατέρας του κυρίου Ουαλίντ Αμπού Σουντ είναι ο δημιουργός του πρώτου κρατικού ταμείου στον κόσμο (Kuwait Investment Authority), ενώ βοήθησε και στη δημιουργία του Abu Dhabi Fund (Abu Dhabi Investment Authority).

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι κάποια από τα σημαντικότερα έργα του σε όλο τον κόσμο είναι:

1. Το CitiGroup Τower (η μεγαλύτερη επένδυση σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο) αξίας άνω του 1 δισ. GBP

2. Το Squaire Building στη Φρανκφούρτη Γερμανία (το μεγαλύτερο κτίριο στη Γερμανία) αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

3. Το Verizon Media California, αξίας σχεδόν 1 δισ. δολάρια

4. Το ξενοδοχείο Astir Palace, η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ουαλίντ Αμπού Σουντ στήριξε την Ελλάδα όταν η Ελλάδα το χρειαζόταν περισσότερο. Όταν οι περισσότεροι προσπαθούσαν να απεμπλακούν οικονομικά από την Ελλάδα, εκείνος ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα.

Λόγω των capital controls, του προτάθηκαν διευκολύνσεις από τραπεζικά ιδρύματα, που θα του απέφεραν πρόσθετο ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε γιατί ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα και τα χρήματα να μπουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τη στιγμή που τα χρειαζόμασταν περισσότερο.

Είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας και διατηρεί επαφές σε υψηλό επίπεδο με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πλήρωσε το υψηλότερο τίμημα για το Astir Palace, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια περισσότερα από τον δεύτερο ενδιαφερόμενο. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο αλλά το έκανε για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τη δύσκολη δεκαετία που πέρασε. Συνέβαλε και αυτός να γίνουν τάση οι διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Βοήθησε και αυτός να αλλάξει ο τουρισμός στην Αθήνα καθώς πλέον την επισκέπτονται για τις διακοπές τους πολλοί δισεκατομμυριούχοι και celebrities από όλο τον κόσμο. Η μαρίνα του Astir Palace αποτελεί βάση για τους πελάτες με mega yachts που έρχονται από τη μαρίνα του Μονακό.

Εξακολουθεί να επενδύει στην Ελλάδα, αφού αυτή τη στιγμή χτίζει ένα κορυφαίο ξενοδοχείο στη Μύκονο και άλλη μία μεγάλη επενδυτική του πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Δεν προκύπτει καμία σχέση του ούτε με τον πρόεδρο Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο Ερντογάν και χαίρει απολύτου σεβασμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Στα πλαίσια του νόμου που προβλέπεται για την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, ως αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσα συστατική επιστολή και ο Υπουργός Εσωτερικών του παρείχε την ελληνική ιθαγένεια.

Δυστυχώς, ο κ. Ουαλίντ δεν σκέφτηκε να δώσει και αυτός μερικά εκατομμύρια για να βοηθήσει στην έκδοση του «Documento» ή για να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι και ο κύριος Βαξεβάνης θα ζητούσε την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας σε αυτόν.

Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Η μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις (συν 38% από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ) επί της θητείας της παρούσης κυβερνήσεως οφείλεται στη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τους επενδυτές που τιμούν τη χώρα μας. Και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε».