Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ο Γ. Λακόπουλος κάνει «φέτες» τη Ράνια Σβίγκου και τις αλλαγές Τσίπρα

 


Συνεχίζει να δέχεται βέλη η νέα γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία εξελέγη στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι αντίθετες φωνές ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, τόσο από τους «προεδρικούς» και τον Παύλο Πολάκη, όσο και από στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και προκάλεσαν την… αντεπίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε με έντονο ύφος στους διαφωνούντες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον Παύλο Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ», ενώ αντέδρασε έντονα και στις μεμψιμοιρίες της «Ομπρέλας» με τη φράση «έκανα μία πρόταση χωρίς να υπολογίζω τάσεις» και σημειώνοντας κατά τις πληροφορίες, πως «αντί να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα βλέπω πρόσωπα μέσα στη θλίψη να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια».

Ο φιλικός στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος προσθέτει σήμερα νέα επιχειρήματα κατά της επιλογή της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειάδη για τις θέσεις του γραμματέα και αναπληρωτή αντίστοιχα. Σε άρθρο του με τίτλο «Κυρίαρχος ο Τσίπρας, συρρίκνωσε την 15η Μαΐου: σωστή κατεύθυνση- λάθος πρόσωπα», στο σάιτ «Ανοιχτό παράθυρο», ο Γ. Λακόπουλος εκτιμά ότι η Ράνια Σβίγκου είναι πολιτικά ανεπαρκής και γράφει: «Κλείνοντας όμως αυτήν την εμπνευσμένη ομιλία [ο Τσίπρας] κατέθεσε μια πρόταση για την ηγεσία της κομματικής οργάνωσης που αναιρεί τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε.

Η, κατά τα λοιπά, ευπρεπής παρουσία της Ράνιας Σβίγκου στη θέση του -απομακρυνθέντος μετά πολλών επαίνων- Τζανακόπουλου- εκπληρώνει το αίτημα της ανανέωσης, αλλά σε βάρος της ανάγκης για πολιτική επάρκεια.

Ένα αξίωμα για το οποίο θα έπρεπε να προταθεί κάποιος από τη «διεύρυνση», ανατίθεται σε πρόσωπο που παραπέμπει στον περιθωριακό ΣΥΡΙΖΑ της προ του 2012 περιόδου- που υπονόμευσε τη μετεξέλιξη του κόμματος, για λόγους «ιδεολογικής καθαρότητας».Ο πρόεδρος του κόμματος, αποδοκίμασε τους μηχανισμούς και τις φράξιες, αλλά έδωσε το αξίωμα του γραμματέα σε μια γνήσια εκπρόσωπό τους».

Ενώ χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενο και εγκαιροφλεγή βόμβα τον Γιώργο Βασιλειάδη:

«Η τοποθέτηση ως, αναπληρωτή, ενός, μάλλον αμφιλεγόμενου, στελέχους των παλαιών κυβερνήσεων Τσίπρα -ήταν απροσδόκητη και ίσως εγκατέστησε εγκαιροφλεγείς βόμβες. Εικάζεται ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης, είναι ο «Γιώργος» που μνημόνευε με οικειότητα ο Σάμπυ Μιωνής, στην διαβόητη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά.

Με απλά λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε μέχρι το τέλος του δρόμου, με καθαρές θέσεις και μηνύματα υπερβάσεων -ώστε να συναντηθεί με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας και της Δημοκρατικής Παράταξης- και στην τελευταία στροφή το χάλασε».

Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι αυτό το δίδυμο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και γράφει:

«Είναι αμφίβολο αν το γραμματειακό δίδυμο μπορεί να ανταποκριθεί στις εκλογικές ανάγκες ενός κόμματος εξουσίας. Πολύ περισσότερο να πετύχει το στόχο που έθεσε στην ίδια συνεδρίαση ο Τσίπρας: Να αποκτήσει παρουσία ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που υστερεί οικτρά, παρά τις εκλογικές επιδόσεις του: στην Αυτοδιοίκηση είναι ανύπαρκτος, στη Νεολαία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, περιθωριακός, στο Συνδικαλισμό – όπως και στις κοινωνικές οργανώσεις- έχει ισχνή και συχνά προβληματική εκπροσώπηση.

Με την πρόταση για το Πολιτικό Σύμβουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπασε τα αυγά που του επιτρέπει η νέα δυναμική του. Η συγκρότηση ενός πολυμελούς οργάνου, οδήγησε στη νομιμοποίηση της παρουσίας προσώπων που δεν αναδεικνύουν με θετικό τρόπο τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος που επιδιώκει να κυβερνήσει».

Κατά Παππά, Δούρου, Πολάκη, Φλαμπουράρη

Λανθασμένη θεωρεί ο δημοσιογράφος και την επιλογή Τσίπρα να κρατήσει δίπλα του στελέχη «με επιβαρύνσεις που τους καίνε», όπως λέει και κάνει την πρόβλεψη ότι με αυτή την ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει εκλογές:

«Στο ΠΣ μετέχουν στελέχη που δεν διευκολύνουν το μήνυμα που θέλει να στείλει στην κοινωνία ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Π.χ. ο Παππάς και η Δούρου, έχουν επιβαρύνσεις που τους «καίνε», ο Πολάκης με το ύφος, αλλά και τις πολιτικές θέσεις του αλλοιώνει ρεβανσιστικά το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλαμπουράρης δεν χωράει στην έννοια της ανανέωσης, πρόσωπα που απέτυχαν κραυγαλέα στο κόμμα και τις κυβερνήσεις Τσίπρα συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή, ενώ η πριμοδότηση της ισότητας των φύλων έγινε σε βάρος της πολιτικής συγκρότησης.

Ουσιαστικά αποδυναμώθηκε η 15η Μαΐου, της οποίας το εκλογικό σώμα που ανέδειξε τον Τσίπρα, είναι μέγεθος πολύ ευρύτερο και πολύ διαφορετικό από τη σκληρή κομματική γραφειοκρατία που διαμόρφωσε την Κ. Ε. Είναι «άλλο» κόμμα -που δεν εκφράζεται από το ΠΣ. Ότι προτάθηκαν από τον ίδιο πρόσωπα που προκαλούν δυσφορία στην κοινωνία, ή δεν διαθέτουν προσόντα για την καθοδήγηση κόμματος εξουσίας, δείχνει ότι βαθιά σύγκρουση του με τις πηγές της κακοδαιμονίας δεν υπήρξε.

Έτσι αποθαρρύνεται το ρεύμα των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να πάρουν κομματική ταυτότητα και του έδωσαν την ευχέρεια να απαγκιστρωθεί από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ των 40. 000 μελών.

Ασφαλώς με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε- και για τη λειτουργία του κόμματος κυλάει μπροστά τον τροχό. Αλλά οι επιλογές στα πρόσωπα -στα οποία έδωσε ο ίδιος προσωπική εγγύηση, που έχει θέση υπόσχεσης για μέλλουσα κυβερνητική αξιοποίηση- ήταν λανθασμένες και τον γυρίζουν πίσω. Με αυτόν το κομματικό σχηματισμό δεν μπορεί να διεκδικήσει, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τις εκλογές, γιατί δεν αναδύεται επαρκής κυβερνώσα ομάδα- στο σκέλος που αφορά το κόμμα».


iefimerida



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Abdulaziz Al Falih

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Abdulaziz Al Falih, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει σε διμερές Επιχειρηματικό Forum και και να συμπροεδρεύσει αύριο στις εργασίες της 5ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

«Γνωρίζετε πόσο μεγάλη σημασία αποδίδουμε σε αυτήν τη σχέση και πόσα περισσότερα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων. Είχα επίσης την ευκαιρία, την περασμένη Πέμπτη, να συζητήσω με την Αυτού Υψηλότητα τον Πρίγκιπα Διάδοχο την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Και βεβαίως επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα από αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση», δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός.

«Το όραμα που μοιράζεστε εσείς και η Αυτού Υψηλότητα για τη διασύνδεση Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας σε διάφορα πεδία πλέον υλοποιείται στην πράξη, στο πεδίο, και σε επίπεδο συνδεσιμότητας, είτε αυτό αφορά τον ψηφιακό τομέα, το εμπόριο, τις υλικοτεχνικές υποδομές (logistics), τις επενδύσεις, τον τουρισμό», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Al Falih, ο οποίος συνοδεύεται από οκτώ Υφυπουργούς και ηγείται πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που εκπροσωπεί 59 σαουδαραβικές εταιρείες.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε πληθώρα τομέων, όπως της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της υγείας και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και εξέφρασε την πρόθεσή του να εντείνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία. Σημείωσε ακόμη ότι προσβλέπει σε νέα συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, κατά την προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο, της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ριάντ τον περασμένο Οκτώβριο και της προηγούμενης συνάντησής του με τον κ. Al Falih, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία Αλέξης Κωνσταντόπουλος, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γάσπαρης Βλαχάκης.



Ολόκληρος ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κατά την έναρξη της συνάντησής τους (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά)


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μας που βρίσκεστε εδώ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι φιλοξενούμε το Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας. Μαθαίνω ότι η επίσκεψή σας στη Σαντορίνη ήταν πολύ ευχάριστη και είμαι σίγουρος ότι θα έχετε πολύ παραγωγικές συναντήσεις σήμερα και αύριο. Γνωρίζετε πόσο μεγάλη σημασία αποδίδουμε σε αυτήν τη σχέση και πόσα περισσότερα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων.


Είχα επίσης την ευκαιρία, την περασμένη Πέμπτη, να συζητήσω με την Αυτού Υψηλότητα, τον Πρίγκιπα Διάδοχο, την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Και βεβαίως επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα από αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι υπάρχουν ήδη αρκετές συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεών μας και αναμένω να ακούσω περισσότερα για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει. Και πάλι, καλώς ήρθατε.


Khalid bin Abdulaziz Al Falih: Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί σας, εγώ και οι συνάδελφοί μου από την επιχειρηματική κοινότητα. Είναι η δεύτερη συνάντησή μας σε διάστημα οκτώ μηνών. Ήμασταν εδώ τον Σεπτέμβριο και είχατε την καλοσύνη να μας αφιερώσετε χρόνο. Και φυσικά, είχα την τιμή να βρίσκομαι στην αντιπροσωπεία που σας υποδέχτηκε όταν επισκεφθήκατε τη Σαουδική Αραβία, λάβατε μέρος στο forum «Future Investment Initiative» και συναντηθήκατε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο.


Μεταφέρω, φυσικά, τους χαιρετισμούς της Αυτού Υψηλότητας, του Βασιλιά, του Πρίγκιπα Διαδόχου, και βεβαίως της κυβέρνησης και του λαού της Σαουδικής Αραβίας που τρέφουν τον μέγιστο σεβασμό για την Ελλάδα και έχουν μεγάλες προσδοκίες ότι, υπό την ηγεσία σας και την ηγεσία του Βασιλιά μας και Πρίγκιπα Διαδόχου, θα οδηγήσουμε τη σχέση αυτή σε νέα ύψη.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το επιτελείο σας. Οι Υπουργοί σας ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και εργατικοί παράγοντας αποτελέσματα με βάση τις δικές σας προσδοκίες αλλά και αυτές της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας. Μια πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία από επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη μάς επισκέφθηκε τον Μάρτιο και είχαμε πολύ σημαντικές συναντήσεις στο Ριάντ.


Επισκεφτήκαμε και την AlUla και δείξαμε στη αποστολή σας τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτοί μας έδειξαν χθες τον αρχαιολογικό χώρο στη Σαντορίνη.


Μας έδειξαν -όπως τους δείξαμε και εμείς -πως η σχέση μας έχει ιστορία χιλιάδων ετών. Στην AlUla είχαμε την ευκαιρία να τους δείξουμε την επιρροή που είχε ο ελληνικός πολιτισμός στον αραβικό κόσμο. Και χθες είδαμε ουσιαστικά πώς οι Έλληνες είχαν ταξιδέψει και είχαν οικοδομήσει δεσμούς με τη Μέση Ανατολή.


Το όραμα που μοιράζεστε εσείς και η Αυτού Υψηλότητα για τη διασύνδεση Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας σε διάφορα πεδία πλέον υλοποιείται στην πράξη, στο πεδίο, και σε επίπεδο συνδεσιμότητας, είτε αυτό αφορά τον ψηφιακό τομέα, το εμπόριο, τις υλικοτεχνικές υποδομές (logistics), τις επενδύσεις, τον τουρισμό.


Είναι τιμή μου που συνοδεύομαι από ανθρώπους που κάνουν πράξη τέτοια σχέδια. Η επιχειρηματική μας κοινότητα εκπροσωπείται καλά, κι όχι μόνο σε αυτή τη συνάντηση μαζί σας, κ. Πρωθυπουργέ. Η εκπροσώπησή της θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στο Επιχειρηματικό Forum που αναφέρατε. Έχουμε περίπου 60 εταιρείες και 80 μέλη στην αντιπροσωπεία μας, εδώ στην Αθήνα, τα οποία έχουν σκοπό να αφήσουν έντονα το αποτύπωμά τους αυτές τις δύο μέρες. Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ.



Επιμένουν ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές να διαμαρτύρονται στο ΑΠΘ

 



Σήμερα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένας σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ έξω πανεπιστημιακός αντιεξουσιαστής, ώστε να δημιουργήσει επεισόδια. Τώρα εάν θα εμφανιστούν εξαρτάται από τις εντολές του κόμματος και μιλάμε ξεκάθαρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα διαμαρτυρία κατά της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη αριστερών και ακροαριστερών φοιτητικών συλλόγων.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές ξεκίνησαν μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών και έφτασαν με πορεία έως την Κοσμητεία, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ και η «Αύρα», το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας. 

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο μας. Θα συνθλίψουμε τα σχεδια της κυβέρνησης», τόνισαν, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του εκπρόσωποι των ακροαριστερών και αριστερών φοιτητικών συλλόγων.



Οι εργασίες για την πρώτη φάση του έργου για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον πρώην "Στέκι στο Βιολογικό" ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν για την περιφρούρηση του χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η κατασκευή και για να διαλύσουν με βαριοπούλες τα πάντα με εντολή τους κόμματος οι ακροαριστεροί κακοποιοί.

Υπενθυμίζουμε για τις καταστροφές που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όταν δεκάδες ακροαριστερή κουκουλοφόροι εισέβαλαν με βαριοπούλες και γκρέμισαν ότι βρήκαν μπροστά τους.



Νέο καραγκιοζιλίκι της Τουρκίας κατηγορεί τον Δένδια για επιτακτικές βλέψεις και γελάει ο κόσμος


 

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων, που μόνο οργή και γέλιο για την κατάντια τους δημιουργούν.

Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις δηλώσεις του για την επέτειο της Άλωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε παράκρουση γελοιοποιείται με σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας εσφαλμένα στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που ο ίδιος περιορίστηκε απλώς να δηλώσει θλίψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο Νίκος Δένδιας, για να το πάρουν οι Τούρκοι και να το ξεφτιλίσουν.


Τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων με αναρτήσεις του ΥΠΕΞ :

Πρώτο καραγκιοζιλίκι :

«αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη». 



Δεύτερο καραγκιοζιλίκι :

«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453». 



Τρίτο καραγκιοζιλίκι :

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους»

Τέταρτο καραγκιοζιλίκι :

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη».



Πέμπτο καραγκιοζιλίκι :

«Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».




Ράνια Σβίγκου μία γνήσια ακροαριστερή Γραμματέας Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

 


Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί αλλά η ακροαριστερά δεν τον αφήνει!

Καθεστωτική νοοτροπία του Αλέξη Τσίπρα με αποφασίζω και διατάζω και αντίρρηση δεν θέλω.

Μία φανατική ακροαριστερή που αποκαλεί εύκολα συντρόφους της τους αντιεξουσιαστές, αντικαθιστά ένα προεδρικό ακροαριστερό τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ράνια Σβίγκου, καθαρή ακροαριστερή, φανατική πολέμια της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της στροφής του κόμματος προς το Κέντρο, ένθερμη υποστηρίκτρια της πολιτικής του διχασμού, με αντι-ευρωπαϊκές ιδέες και θέσεις, ακραία σε όλα τα επίπεδα εκφραστής του παλαιού 3%. 

Αυτή είναι η Ράνια Σβίγκου, που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για νέα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόφοιτος Διεθνών Σπουδών της Παντείου, πολέμια των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα, αλλά πολέμια μέχρι εχθές που πούλησε τους συντρόφους  στην «Ομπρέλα» για μια θέση στο κομματικό μηχανισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την ήθελε για να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης, αυτή δέχτηκε την θέση και πούλησε κανονικότατα τους συντρόφους της, και όχι μόνο συμφώνησε, αλλά, δεσμεύτηκε κιόλας για να μην πει τίποτε στους συντρόφους της στην «Ομπρέλα» μέχρι να ανακοινωθεί, επιλογή που ήδη έχει σχολιαστεί αρνητικά και τελικά δείχνει πόσο εύκολα ξεπουλιέται κάποιος.

Η επιλογή αυτή του Αλέξη Τσίπρα σίγουρα θα έχει αναταράξεις μέσα στο κόμμα και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα σε όλα τα επίπεδα.



«Το άσυλο που απολάμβανε η Τεχεράνη έχει τερματιστεί» λέει ο Μπένετ

 


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν δεν θα παραμείνει ατιμώρητο για τις επιθέσεις που υποκινεί, μέσω τρίτων χωρών. Η δήλωση αυτή, έγινε μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Ο Χασάν Σαγιάντ Χοντάι κατηγορούνταν από το Ισραήλ για το σχεδιασμό επιθέσεων κατά Ισραηλινών πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός στα λάστιχα του αυτοκινήτου του, από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα. Η τακτική αυτή, ήταν σύμφωνη με προηγούμενες δολοφονίες στο Ιράν, κυρίως πυρηνικών επιστημόνων και συνδέθηκαν ευρύτερα με τη Μοσάντ.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι μέλη του δικτύου των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης, αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση στην Τεχεράνη. Το γραφείο του Μπένετ που εποπτεύει την Μοσάντ αρνήθηκε να σχολιάσει τη δολοφονία.

Ωστόσο, σε σημερινά σχόλια προς τους υπουργούς του, ο Μπένετ κατηγόρησε το Ιράν για επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση των συμφερόντων του Ισραήλ.

«Το ιρανικό καθεστώς, για δεκαετίες επιδίδεται σε τρομοκρατία κατά του Ισραήλ και της περιοχής, χρησιμοποιώντας ενδιάμεσους και απεσταλμένους, αλλά το κεφάλι του χταποδιού, το ίδιο το Ιράν απολαμβάνει ασυλίας,» δήλωσε ο Μπένετ.

«Όπως έχουμε τονίσει προηγούμενα, η εποχή της ασυλίας του ιρανικού καθεστώτος έχει τερματιστεί. Αυτοί που χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες, αυτοί που οπλίζουν τους τρομοκράτες και αυτοί που τους στέλνουν, θα πληρώσουν το πλήρες τίμημα» των πράξεών τους, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.




Αλλοδαποί απείλησαν με μαχαίρι ελεγκτές γιατί δεν είχαν εισιτήρια

 


Δύο αλλοδαποί δεν δίστασαν να απειλήσουν με μαχαίρι μόλις τους ζήτησαν να ελέγξουν τα εισιτήριά τους.

Οι αλλοδαποί κακοποιοί βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής μέσα σε αστικό λεωφορείο που βρισκόταν εν κινήσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και την ώρα που δύο ελεγκτές πήγαν να ελέγξουν τα εισιτήρια τους έβγαλαν μαχαίρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 20.30 μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 33 και όλα έγιναν μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων επιβατών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο ελεγκτής πλησίασε τους δύο αλλοδαπούς και τους ζήτησε να ελέγξει τα εισιτήριά τους, τότε ο ένας έσκυψε και έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε κρυμμένο στην κάλτσα του. Ο δεύτερος ελεγκτής αντιλήφθηκε αμέσως τι συνέβη και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του κατάφερε να αρπάξει το αιχμηρό αντικείμενο από τα χέρια του αλλοδαπού. 

Ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Αντιγονιδών και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που συνέλαβαν τους δύο νεαρούς και τους μετέφεραν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. 



Ρομποτικό «καβούρι» θα ξεβουλώνει τις αρτηρίες και θα απομακρύνει όγκους

 



Όπως πάντα βέβαια, κάποιοι το είδαν καχύποπτα και γρήγορα ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα προόδου και τάσσεται συχνά στο πλευρό της Υγείας και της ιατρικής! Έτσι λοιπόν, οι επιστήμονες-μηχανικοί στις ΗΠΑ, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή των γιατρών αλλά πολύ περισσότερο των ασθενών, δημιούργησαν το πιο μικροσκοπικό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ στον κόσμο! Μικρότερο ακόμα κι από το πλάτος ενός νομίσματος και το οποίο θα μπορούσε να γίνει πρωτοπόρος στην ιατρική.

Μιλάμε για ένα… ρομποτικό «καβούρι», με οκτώ πόδια και τσιμπίδες, πλάτους μισού χιλιοστού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την εξάλειψη όγκων ή τον «καθαρισμό» των φραγμένων αρτηριών στο ανθρώπινο σώμα.



Σχεδιασμένο στο Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Ιλινόις, το ρομποτικό θαύμα της τεχνολογίας -που είναι μικρότερο από έναν ψύλλο- δεν είναι φτιαγμένο από πολύπλοκο υλικό, αλλά η ισχύς του βρίσκεται στην ελαστικότητα του: Μπορεί να λυγίζει, να στρίβει, να σέρνεται, να περπατά, ακόμα και να πηδά και έχει κατασκευαστεί από την ίδια ομάδα που κατασκεύασε ένα φτερωτό μικροτσίπ πέρυσι.

«Η ρομποτική είναι ένα συναρπαστικό πεδίο έρευνας και η ανάπτυξη ρομπότ μικροκλίμακας είναι ένα διασκεδαστικό θέμα για την ακαδημαϊκή εξερεύνηση», δήλωσε ο καθηγητής John A. Rogers, πρωτοπόρος της βιοηλεκτρονικής που ηγήθηκε της πειραματικής εργασίας.

«Μπορείτε να φανταστείτε τα μικρορομπότ ως παράγοντες για την επισκευή ή τη συναρμολόγηση μικρών δομών ή μηχανημάτων στη βιομηχανία ή ως βοηθούς χειρουργικής για να καθαρίσουν φραγμένες αρτηρίες, να σταματήσουν την εσωτερική αιμορραγία ή να εξαλείψουν καρκινικούς όγκους. Όλα σε ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες».



Όπως πάντα βέβαια, κάποιοι το είδαν καχύποπτα και γρήγορα ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι, ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Θα ήταν εξαιρετικό να κατασκοπεύεις ανθρώπους στα σπίτια τους για τη συλλογή δεδομένων, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους ακόμα καλύτερα» ενώ κάποιος άλλος ανέφερε: «Απλώς φανταστείτε αυτά τα πραγματάκια να σέρνονται στα αυτιά σας τη νύχτα και να σας διαφημίζουν προϊόντα υποσυνείδητα στα όνειρά σας, ώστε να αγοράσετε το προϊόν όταν ξυπνήσετε!»


gazzetta



Έκρυβε 57 κιλά κοκαΐνης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

 



Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 28-5-2022 στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και το Τ.Α. Κορίνθου και σε επίπεδο αξιοποίησης πληροφοριών με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, 45χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην παράνομη εγχώρια αγορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελληνική επικράτεια, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού "προφίλ", ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης του ανωτέρω μέλους του δικτύου.

Κατόπιν των ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της 28-5-2022, προς αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή διασποράς κοκαΐνης στην παράνομη αγορά, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 45χρονος αλλοδαπός.




Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.





Παραλήρημα Ερντογάν με απειλές προκαλώντας Ευρώπη και ΗΠΑ

 



Η κατρακύλα Ερντογάν συνεχίζεται, όπως και οι απειλές του, χωρίς να αναλογίζεται τις ευθύνες του έτσι και κάνει πράξη τις απειλές, καθώς και τις επιπτώσεις για τον ίδιο και τον λαό του.

Νέο Πορθητή φαντάζεται τον εαυτό του, ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει πως το 1453 ο Μωάμεθ δεν είχε «αλώσει» μόνο την Κωνσταντινούπολη, αλλά είχαν προηγηθεί -μεταξύ άλλων- η Πελοπόννησος και η Αθήνα.

Στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έδωσε το παρών ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και η φιέστα πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ παρουσία 500.000 ατόμων, ενώ έγινε και τελετή πρώτης φύτευσης δενδρυλλίων στον Εθνικό Κήπο του Αεροδρομίου Ατατούρκ. 

Η μπάντα των γενίτσαρων έδινε τον ρυθμό καθώς το πλήθος ανέμιζε τουρκικές σημαίες και επευφημούσε τον πρόεδρο και τη σύζυγό του Εμινέ… Η εκδήλωση περιελάμβανε αεροπορική επίδειξη από το επίλεκτο σμήνος της πολεμικής αεροπορίας.

Ο Ερντογάν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους εθνικούς στόχους που έχει βάλει για το όραμα του 2053 για μια ισχυρή και ενωμένη Τουρκία. 

«Πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και tα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας».

Αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας γενικόλογα ότι η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας πρέπει να σταματήσει. Διερωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η Τουρκία απέναντι σε αυτό και απάντησε ότι πρέπει να σταματήσει την αιματοχυσία. Μίλησε και για την Λωρίδα της Γάζας όπου γίνονται και εκεί, όπως είπε αιματοχυσίες.

«Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι λέμε στοπ στην Κριμαία.

Μπροστά από τον βήμα που μιλούσε ο Ερντογάν στέκονταν άνδρες που φορούσαν παραδοσιακές στρατιωτικές στολές της Οθωμανικής περιόδου. «Η Κωνσταντινούπολη ήταν η αγαπημένη πόλη του προφήτη Μωάμεθ και και για αυτό κατακτήθηκε και «έπεσε» από τα χέρια των Βυζαντινών», είπε.



Ο Τσίπρας έκανε την Σβίγκου γραμματέα Κ.Ε. και ο Πολάκης αντέδρασε


 

Το γιατί έβαλε ο Τσίπρας την Σβίγκου γραμματέα στην πολιτική επιτροπή και γελάει ο κόσμος εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι δικό του θέμα, έτσι και αλλιώς παρακμιακό κόμμα είναι ότι θέλει κάνει ο αρχηγός.

Αντιρρήσεις, για τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Τσίπρα φέρεται να εξέφρασε ανοιχτά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας, κατά πληροφορίες, ότι η νέα Γραμματέας του κόμματος δεν είχε υποστηρίξει τη διεύρυνση του κόμματος.

Απαντώντας στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσίπρας φέρεται τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ’ ονόματος των 172.000 κομματικών μελών (κανένας δεν έμαθε ποτέ πόσοι πραγματικά είναι και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μέλη Ρομά, ανήλικα, και Πακιστανοί υπήκοοι), καθώς και ότι τα νέα μέλη εκφράζει καθεμία και καθένας από τα 300 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πληροφορίες θέλουν την νέα Γραμματέα, Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη να εκλέγονται με ποσοστό 77%.