Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Αμετανόητος ο φαιδρός Φαραντούρης συνεχίζει να προκαλεί δείχνοντας τελικά ποιος είναι πραγματικά




Ένας σοβαρός άνθρωπος, θα μαζευόταν μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και δεν θα συνέχιζε τις φαιδρές δηλώσεις.

Επειδή όπως πρόκειται για τον Νίκο Φραντούρη, αυτό δεν μπορεί αν γίνει γιατί έχει χάσει κάθε σοβαρότητα προκαλώντας και άλλο.

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο συριζαίος, Νίκος Φαραντούρης, μετά τον σάλο που προκάλεσε η τοποθέτησή του σε εκπομπή σχετικά με την ελληνική δικαιοσύνη, και την δημοκρατία στην χώρα μας.

To «άδειασμα» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Παππά, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ατυχή» την δήλωσή του, το κράξιμο που έχει ακούσει απο πολιτικούς και πολίτες για την φαιδρότητα του, και η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελών δεν του έβαλαν μυαλό.

Επανερχόμενος και το ίδιο φαιδρός και αμετανόητος, ανέφερε πως «το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών έχει προκαλέσει αλλεργικό σοκ στην κυβέρνηση», ενώ καταλήγοντας σημειώνει πως «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Η δήλωση του που δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει καν τι έχει πεί :

«Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

»Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ' την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

»Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ' όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει.»



Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά φαιδρού Φαραντούρη : Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς


 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρει αρχικά η Ένωση.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

»Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».



Φαραντούρης - Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά κατά της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης

 



Παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα την προσπάθεια των φαιδρών του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κακό στην Ελλάδα διασύροντας την με τα καραγκιοζιλίκια τους διεθνώς.

Η προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα πρώτα νούμερα Κασσελάκης και Φαραντούρης να μπαχαλοποιήσουν την χώρα, στην προσπάθεια τους να απαξιώσουν την δημοκρατία μας και την δικαιοσύνη, δείχνει το βρώμικο σχέδιο που έβαλε μπροστά για ακόμα μία φορά αυτό το τσίρκο που κάνει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το άρθρο Κασσελάκη δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκτός απο γελοίος και φαιδρός είναι και επικίνδυνος για την χώρα. Και μετά τα καραγκιοζιλίκια Κασσελάκη ακολούθησε και το απόλυτο γελοίο νούμερο όπως αποδεικνύεται Νίκος Φαραντούρης, προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες, και τους Έλληνες δικαστές της χώρας.

Η επιχείρηση αποδόμησης των θεσμών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και είναι ένα σχέδιο που κρατάει χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευτυχώς ποτέ δεν τους βγήκε.

Αυτή την φορά οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδία των Τεμπών, γίνονται βορά στις ορέξεις της αντιπολίτευσης και ειδικά στα νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο ότι η θλίψη των συγγενών των θυμάτων θα γίνει οργή για τους φαιδρούς της αντιπολίτευσης που τους χρησιμοποιούν με αισχρό τρόπο.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του νούμερου Φραντούρη είναι το πολίτευμα της χώρας, η δικαιοσύνη και η σπίλωση της χώρας στο εξωτερικό, για να επιβιώσει πολιτικά ο ακατάλληλος και επικίνδυνος για την Ελλάδα Στέφανος Κασσελάκης.

Η αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναδεικνύει τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε και την αντίδραση των δικαστών.

Η δήλωση του Νίκου Φαραντούρη  και η ευχή να ρίξει η Ευρωπαία εισαγγελέας τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πόσο επικίνδυνοι είναι ακόμα και σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν βάλει μυαλό και μαζεύουν κάθε νούμερο που θέλει να γίνει πολιτικός.

Η αναφορά του φαιδρού και επικίνδυνου Φαραντούρη για τον Άρειο Πάγο, η πλήρης αμφισβήτηση της ελληνικής Δικαιοσύνης "ποιός είναι ο Άρειος Πάγος" , δηλαδή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και η επίκληση της περιόδου της χούντας για να δικαιολογήσει την φαιδρή άθλια άποψή του, δείχνουν την ανάγκη αυτά τα νούμερα να απαξιωθούν και άλλο απο τους πολίτες.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θέλει άλλο ένα εκλεγμένο ευρωβουλευτή όπως ο φαιδρός Νίκος Φαραντούρης που θα την υπονομεύει συνέχεια.

Αυτή είναι η αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, και η τραγωδία των Τεμπών, εκτός απο τα λάθη της κυβέρνησης, θύμισε στους πολίτες για ακόμα μία φορά ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και από ποιος αποτελείται.



Το ακούσαμε και αυτό ο παλαιοχριστιανός Μανώλης συζητά την ίδρυση κόμματος

 


Την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο παλαιοχριστιανός Μανώλης εξαργυρώνοντας την δημοσιότητα που πήρε το τελευταίο διάστημα, άσχετα εάν ακόμα ψάχνει και καλά την γυναίκα του και τα παιδιά του που έχουν εξαφανιστεί.

«Γίνεται συζήτηση για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί» είπε αρχικά ο Μανώλης, δήλωση για να γελάει ο κόσμος.

Στο ερώτημα, δε, αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας απάντησε «δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό, εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω», δεν μας είπε όμως εάν θα είναι γραμματέας μήπως τότε μπορεί να εγκαταλείψει το βουνό.

Περιγράφοντας το πλαίσιο του σκεπτικού του για την ίδρυση κόμματος πρόσθεσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο πατριαρχείο της Μόσχας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό».

Δεν γίνεται να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκούμε την πίστη μας όπως θέλουμε, πρόσθεσε ο παλαιοχριστιανός.

Ερωτηθείς, τέλος, τι θα κάνει με τα χρήματα σε περίπτωση που το υπό ίδρυση κόμμα καταλήξει στη Βουλή, ο Μανώλης είπε ότι «ο Χριστός όταν ήρθε στον δρόμο έπιασε τα πάντα, ένα πράγμα δεν έπιασε: το χρήμα. Γι' αυτό είχε τον Ιούδα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

Και μη χειρότερα με το κάθε νούμερο!!!



Πούλαγε ναρκωτικά έξω από τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου και συνελήφθη


 

Ένας 28χρονος κακοποιός συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, έξω από τις φοιτητικές εστίες στην περιοχή του Ζωγράφου, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή του 28χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 13 επιμελώς κρυμμένες νάϊλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 12,7 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε νέο έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε κοκαϊνη βάρους 144 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.



Αύξηση αυτοκτονιών 2015-2019 μείωση το 2020


Σχεδόν κάθε μέρα διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε. για αυτοκτονίες νέων ως επί το πλείστον ανθρώπων και σίγουρα καθεμιά από αυτές μας προκαλεί βαθιά θλίψη, έστω κι αν οι αυτόχειρες μας ήταν άγνωστοι.

Σίγουρα ένα άρθρο για τις αυτοκτονίες είναι άκρως στενόχωρο και καταθλιπτικό για τον γράφοντα, αλλά και όλες/ όλους που θα το διαβάσουν. Θα παραθέσουμε επίσημα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ. για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας τη δεκαετία 2010 – 2020 καθώς και τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, αυτά του 2023. Να αναφέρουμε ακόμα ότι κάποιοι θάνατοι που θεωρήθηκαν ατυχήματα ή αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια, για διάφορους λόγους, θρησκευτικούς και κοινωνικούς κυρίως, δεν συμπεριλήφθηκαν στις αυτοκτονίες, αν και επρόκειτο για πράξεις αυτοχειρίας. Ο αριθμός αυτός είναι το 15% - 20% των αυτοκτονιών παγκοσμίως και θα πρέπει να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογό τους...

Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα μεταξύ 2010 και 2020


Για την πρόληψη των αυτοκτονιών πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά της «Κλίμακας». Πρόκειται για Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η «Κλίμακα» έχει δημιουργήσει ένα «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» με 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία, στο τηλέφωνο 1018.

Σύμφωνα με τον πίνακα που βλέπετε και προέρχεται από την «Κλίμακα», ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα μας μεταξύ 2010 και 2020, ξεκίνησε από 337, το 2010, έτος που θεωρείται αφετηρία της οικονομικής κρίσης και παρουσίασε μια αυξητική πορεία φτάνοντας σε υψηλούς αριθμούς, (565 αυτοκτονίες το 2014). Το 2015 υπήρξε μια μικρή κάμψη του αριθμού των αυτοκτονιών (529), ενώ τα επόμενα χρόνια οι αυτόχειρες έφτασαν στον μεγαλύτερο αριθμό τους (567 το 2018), για να υποχωρήσουν αισθητά το 2020 (464 αυτοκτονίες). Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον πίνακα αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που δίνουν τέλος στη ζωή τους είναι άντρες. Ο αριθμός των γυναικών που αυτοκτόνησαν κάθε χρόνο μεταξύ του 2010 και του 2020, ήταν, σε γενικές γραμμές το 20% - 25% των ανδρών που προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα.



Αναλυτικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα τα έτη 2021 και 2022

Το 2021 ο αριθμός των αυτοκτονιών ήταν σχεδόν ίσος με τον αριθμό των αυτοκτονιών του 2020. Συγκεκριμένα, 467 άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2021. Το 83% των αυτοχείρων ήταν άνδρες και μόλις το 17% γυναίκες. Το 2022 υπήρξε μια εκτόξευση του αριθμού των αυτοκτονιών, ο οποίος άγγιξε τις 600. Σύμφωνα με την «Κλίμακα», το 78% των αυτοχείρων το 2022 ήταν άντρες και το 22% γυναίκες. Στον σχετικό πίνακα καταγράφονται και οι τρόποι με τον οποίο συνάνθρωποί μας έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2021. Το 43% είναι άγνωστο με ποιο τρόπο αυτοκτόνησε. Ακολουθούν ο απαγχονισμός (22%), η αυτοπυρπόληση (16%), ο αυτοπυροβολισμός (13%) και με πολύ μικρά ποσοστά 1% - 2%, ο αυτοτραυματισμός, ο πνιγμός και η πτώση από κάποιο κτίριο. Οι περισσότεροι άντρες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2021 ήταν μεταξύ 60 και 64 ετών, ενώ οι περισσότερες γυναίκες που αυτοκτόνησαν, ήταν πολύ νεότερες (35 – 39 ετών).

Το 17% των αυτοκτονιών για το 2022 σημειώθηκε στην Κρήτη και ακολούθησε η Κεντρική Μακεδονία. Η Κρήτη κατέχει για μια δεκαετία περίπου τα πρωτεία στις αυτοκτονίες. Πρόκειται για ανησυχητικό γεγονός, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους. Η πλειοψηφία των αυτοκτονιών το 2022 έγινε τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος). Φαίνεται ότι η ζέστη, εκτός από όλα τ’ άλλα οδηγεί πολλούς συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία.


Τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες το 2023

Τι έγινε όμως το 2023; Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στις εξαιρετικές αναφορές της «Κλίμακας», οι αυτόχειρες ως τα τέλη του 2023 ήταν περίπου 460 (δεν είχαν καταχωρηθεί όλα τα στοιχεία του Δεκεμβρίου). Και πάλι οι άντρες αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους (81,6%), ενώ οι γυναίκες ήταν το 18,4% όσων αυτοκτόνησαν. Το 2023 τα άτομα μεταξύ 55 και 59 ετών αποτέλεσαν την ηλικιακή ομάδα όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες αυτοκτονίες. Το 10% των ατόμων που αυτοκτόνησαν άφησαν κάποιο σημείωμα πριν δώσουν τέλος στη ζωή τους. Δυστυχώς και το 2023 η Κρήτη ήταν πρώτη σε αριθμό αυτοκτονιών. Ακολούθησαν η Θεσσαλία και η Δυτική Στερεά Ελλάδα.




Αντίθετα με το 2022, οι περισσότερες αυτοκτονίες δεν έγιναν το καλοκαίρι, αλλά τον Ιανουάριο και τον Μάιο. Και πάλι όμως, βλέποντας τον σχετικό πίνακα, ο αριθμός των αυτοκτονιών τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν αυξημένος, σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Τέλος, αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες έγιναν τα ξημερώματα.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της «Κλίμακας» για το 2023, 14 αυτοκτονίες σημειώθηκαν σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας της χώρας (suicide hotspots). Ποια είναι αυτά τα σημεία; Γέφυρες, γκρεμοί, σιδηροδρομικές γραμμές και απομονωμένες αγροτικές τοποθεσίες. 9 αυτοκτονίες σημειώθηκαν σε μονάδες υγείας, 5 σε καταστήματα κράτησης και 10 εντός σταθμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (πρόκειται προφανώς για άτομα που δίνουν τέλος στη ζωή τους πέφτοντας στις ράγες του μετρό ή του ΗΣΑΠ).



Να σημειώσουμε εδώ, κλείνοντας τα στοιχεία που αφορούν τα τελευταία χρόνια, ότι το 2022 παρουσιάστηκε αυξητική τάση στις αυτοκτονίες νεαρών ατόμων, σε σχέση με το 2021. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται ότι συνεχίζεται και το 2024. Λίγες μέρες πριν, έδωσε τέλος στη ζωή του στην Αμαλιάδα ένας 28 χρονος που δεν μπόρεσε ν’ αντέξει την απώλεια του πατέρα του και τον χωρισμό από τη σύντροφό του. Είχε προηγηθεί στις 11 Μαρτίου 2024 η αυτοκτονία μιας 17χρονης μαθήτριας στη Δάφνη, που έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας της. Δύο γεγονότα τραγικά, με νέα παιδιά να δίνουν τέλος στη ζωή τους μέσα σε λιγότερες από 15 μέρες, δυστυχώς επιβεβαιώνουν, μαζί με πολλά ανάλογα βέβαια, την αυξητική τάση των αυτοκτονιών σε νέους ανθρώπους. Οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπου βέβαια, ανεξάρτητα από την ηλικία του και την αιτία θανάτου του είναι θλιβερή. Όμως όταν νέοι άνθρωποι δίνουν τέλος στη ζωή τους, τουλάχιστον για εμάς, η «απώλεια» γίνεται τραγικότερη…



Κατάλογος χωρών ανά ποσοστό αυτοκτονίας ( σε κάθε 100.000 άτομα)

Στη Βικιπαίδεια υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που παρουσιάζει έναν κατάλογο χωρών ανά ποσοστό αυτοκτονίας, που βασίζεται κυρίως σε στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Στον κατάλογο αυτό υπάρχουν στοιχεία για τη χώρα μας από το 2009. Τότε έδωσαν τέλος στη ζωή τους περίπου 350 άτομα. Η αναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών που αυτοκτόνησαν, ήταν περίπου 6:1. Η χώρα μας κατείχε την 87η θέση, ανάμεσα σε 110 στον κατάλογο αυτό. Όπως είδαμε όμως, τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε αρκετά, μάλιστα κάποια έτη, σχεδόν διπλασιάστηκε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στον μακάβριο αυτό κατάλογο, την πρώτη θέση κατέχει η Γροιλανδία...

Επίλογος

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι αυτοκτονίες μπορούν να προληφθούν με ουσιαστικές και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις. Αυτό βέβαια προϋποθέτει συντονισμένες δράσεις, πρωτοβουλίες και ευθύνες σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στην  Ευρώπη που δεν έχει αναλάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των ατόμων με αυτοκαταστροφικές τάσεις, σκέψεις και συμπεριφορές. Αυτό συχνά δυσκολεύει τη συμμόρφωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα.

Επίσης, δεν υπάρχει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη των αυτοκτονιών και μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, κάτι που δεν επιτρέπει την ευθυγράμμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας της χώρας, με αυτές των ευρωπαϊκών κρατών. Οι αυτοκτονίες αποτελούν μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας όπως προβλέπεται στις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ, ήδη από το 1990. Και σε αυτό το σημαντικό και άκρως ευαίσθητο θέμα οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν και αδιαφορούν. Δεν έχουν φροντίσει να καταρτιστεί μια εθνική στρατηγική, με αποτέλεσμα τα άτομα με αυτοκαταστροφικές σκέψεις και συμπεριφορές να μένουν πολύ συχνά απροστάτευτα και να οδηγούνται στην αυτοκτονία.



Είναι απαράδεκτο και τραγικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο το 2024. Δυστυχώς, αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι ειδικοί για ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, καινούργια φάρμακα χωρίς παρενέργειες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τα άτομα με αυτοκαταστροφικές σκέψεις, βλέπουμε ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται. Ανεργία, οικονομικές δυσκολίες ή αποτυχίες, άτυχοι έρωτες, μοναξιά και έλλειψη επικοινωνίας θεωρούμε ότι είναι οι βασικότεροι λόγοι που οδηγούν εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα μας κάθε χρόνο στην αυτοχειρία.

Ο θεσμός της οικογένειας, που από κάποιους δήθεν προοδευτικούς, λοιδορείται ή αμφισβητείται βρίσκεται σε κρίση τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό δεν βοηθά καθόλου τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν με τον ένα γονέα τους ή σε οικογένειες που προκύπτουν από δεύτερους ή και τρίτους γάμους. Όπως και να’ χει πάντως, γονείς, συγγενείς και φίλοι, θα πρέπει να βοηθούν με κάθε τρόπο τα άτομα που παρουσιάζουν αυτοκτονικές τάσεις και να φροντίζουν για την εξέταση και την παρακολούθησή τους από ειδικούς. Και μία ανθρώπινη ζωή να σωθεί, θα είναι σημαντικό. Και το κράτος, θα πρέπει να σταματήσει να αρκείται στην καταγραφή του αριθμού των αυτοκτονιών. Κυρίες και κύριοι πολιτικοί, οι αριθμοί είναι γοητευτικοί (και για μας…), αλλά όταν καταγράφουν απώλειες ανθρώπων γίνονται τραγικοί και ολέθριοι…

Τα στοιχεία που παραθέσαμε προέρχονται από τις ετήσιες εκθέσεις της ΚΛΙΜΑΚΑΣ, κοινωνικού, μη κερδοσκοπικού – μη κυβερνητικού οργανισμού (ΝΠΙΔ) που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στη λειτουργία Μονάδων και στην υλοποίηση προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την ενσωμάτωση των αποκλεισμένων ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Πηγή



Τέλος τα κινητά στα σχολεία σε ισχύει ποινολόγιο τους παραβάτες μαθητές


 

Μία σειρά από νέους, αυστηρούς κανονισμούς για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, ενισχύοντας το υφιστάμενο πλαίσιο. Η κλιμάκωση των ποινών θα φτάνει στην οριστική αποβολή όσων δεν συμμορφώνονται.

Μαθητές οι οποίοι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιεχόμενο που εκθέτει ή διακωμωδεί συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα αντιμετωπίζουν ακόμα και οριστική αποβολή από το σχολείο τους, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η αυστηρότερη από τις ποινές που θα επιβληθούν. 

Επιπλέον, προβλέπεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής παράδοσης των κινητών τηλεφώνων καθημερινά στο σχολείο με την έναρξη του μαθήματος, προληπτικά, για να αποτραπεί η μη επιτρεπόμενη χρήση τους.

Οι ποινές για την κατοχή κινητού τηλεφώνου εντός του σχολικού χώρου θα είναι αυστηρές: σε περίπτωση που εντοπιστεί μαθητής με κινητό στην τάξη, θα επιβάλεται ωριαία αποβολή ενώ εάν υπάρξει υποτροπή, η αποβολή θα είναι ημερήσια. Στην οριστική αποβολή, την «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», θα καταφεύγουν οι αρμόδιοι στην περίπτωση περιστατικών εκφοβισμού συμμαθητών τους. Άλλωστε, το πλήθος των καταγγελιών στα σχολεία για τα συγκεκριμένα περιστατικά, έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας από το 2021, η οποία απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο καθώς και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν επεξεργασία εικόνας και ήχου, σήμερα μόνο ένα μικρό ποσοστό μαθητών την εφαρμόζει ενώ στην πλειοψηφία των σχολείων επικρατεί «ανοχή» σε ό,τι αφορά την εκτεταμένη χρήση αυτών των συσκευών τόσο εκτός όσο και εντός σχολικής αίθουσας.

Η ισχύουσα εγκύκλιος για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

2. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

3. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών (νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) και 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α'/2006).

4. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων. Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 2 στοιχ. α ́ του ν.2472/1997, στο μέτρο που από αυτές δύνανται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ίδιου νόμου, η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης όσον αφορά στη γονική συγκατάθεση πριν από την αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα και την ανάρτηση, εικόνων και βίντεο με μαθητές στις ιστοσελίδες και ιστολόγια του σχολείου, καθώς και άλλο χρήσιμο υλικό που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών στο διαδίκτυο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μπορείτε να βρείτε στον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: http://internet-safety.sch.gr/).

5. Δεν επιτρέπεται η χρήση – λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. Γ/ΕΞ/2274/31.3.2011 (ΦΕΚ 548/τ. Β ́/7-4-2011) οδηγία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ειδικότερα το άρθρο 18, παρ. 2, που ορίζει επιπλέον ότι οι ώρες λειτουργίας του συστήματος θα πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια σε σχετικές ενημερωτικές πινακίδες έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο δεν παρακολουθούνται.




Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ομογενειακή εκδήλωση στο Τορόντο

 


Ο Πρωθυπουργός παρέστη και μίλησε σε ομογενειακή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Τορόντο, στην οποία συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau. Ακολουθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού:



«Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας που εμπνέουν, αλλά και για την ηγεσία σας στην ελληνοκαναδική κοινότητα. H πορεία σας είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έχετε κάνει. Βασιλική, σε ευχαριστώ για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Και, Justin, είχες δίκιο, γιατί είχα την ευκαιρία να δώσω μια σύντομη συνέντευξη και σίγουρα μου φέρθηκε με την απαραίτητη πυγμή. Δεν τέθηκαν εύκολες ερωτήσεις, αλλά είχες δίκιο, Justin, όταν είπες ότι είναι πολύ περήφανη για την ελληνοκαναδική της κληρονομιά, όπως όλοι σας. Σε ευχαριστώ πολύ, λοιπόν, για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.

Καλέ μου φίλε, Πρωθυπουργέ του Καναδά, Justin Trudeau, έχεις δίκιο να επισημαίνεις ότι ήταν ο πατέρας σου που έφερε τελευταία φορά στον Καναδά Έλληνα Πρωθυπουργό. Απλά ήταν ο λάθος Πρωθυπουργός. Έπρεπε να είχε φέρει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όχι τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Και πράγματι, είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να γιορτάσω την Ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας εκτός Ελλάδας. Συνήθως βρίσκομαι στην Αθήνα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Φέτος, όμως, αποφάσισα να κάνω μια εξαίρεση. Αποφάσισα να είμαι μαζί σας εδώ στον Καναδά. Και αυτή ήταν μια σωστή απόφαση.

Είναι πράγματι μία σημαντική ημέρα για τους Έλληνες, αλλά είναι επίσης, πιστεύω, μια σημαντική ημέρα για όλα τα έθνη που αγωνίζονται για την ελευθερία. Αξίζει να αναλογιστούμε τι ακριβώς συνέβη πριν από 203 χρόνια, όταν το ελληνικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του. Και αυτή την ελευθερία, την υπερασπίζεται για περισσότερους από δύο αιώνες. Εν μέσω των διακυμάνσεων της Ιστορίας, θριάμβων και καταστροφών, η Ελλάδα έχει προοδεύσει, έχει κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήταν πάντα μαζί με τον Καναδά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Και μέρος της ιστορίας μας είναι επίσης η ιστορία της μετανάστευσης. Είναι η ιστορία εκείνων των Ελλήνων σε δύσκολους καιρούς, των γονιών σας, των παππούδων σας, που αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να κάνουν τον Καναδά τη δεύτερη πατρίδα τους. Πιστεύω ότι επέλεξαν σοφά, διότι έχετε πράγματι προοδεύσει. Έχετε γίνει μέρος αυτού του σπουδαίου έθνους, αλλά έχετε επίσης διατηρήσει ζωντανή την ελληνική σας κληρονομιά, την τοπική σας κληρονομιά. Είναι μεγάλη χαρά να μπορείς να βλέπεις όλους τους χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Χθες, σε αυτή την υπέροχη παρέλαση στο Μόντρεαλ, είδα μια ζωντανή ελληνική κοινότητα, ανθρώπους περήφανους για την κληρονομιά τους, αλλά και περήφανους που είναι Καναδοί, και γι’ αυτά που έχει κάνει ο Καναδάς για να ενσωματώσει όχι μόνο την ελληνική κοινότητα, αλλά όλες τις εθνικές κοινότητες σε αυτή την όμορφη χώρα. Διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διατηρούν την εθνική τους κληρονομιά, τιμούν τις ρίζες τους και την ιστορία τους. Και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο. Αποτίω λοιπόν φόρο τιμής σε όλους εσάς που είστε παρόντες σήμερα εδώ, που κρατάτε την Ελλάδα στην καρδιά σας, αλλά τραγουδάτε και τους δύο εθνικούς ύμνους με το ίδιο σθένος και με τον ίδιο ενθουσιασμό. Η δική σας είναι πραγματικά μια σπουδαία ιστορία.

Αναλογιζόμενος την πρόοδο που έχει σημειώσει πρόσφατα η Ελλάδα, θα πρέπει να επισημάνω ότι περάσαμε επίσης μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, όταν ουσιαστικά η χώρα χρεοκόπησε. Χρειάστηκε να περάσει από πολλαπλά προγράμματα διάσωσης. Θεωρήθηκε από πολλούς και για αρκετά χρόνια το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.

Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, το 2019, είχαμε ένα απολύτως σαφές σχέδιο για να επαναφέρουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική προς τους επενδυτές. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε σε αυτή την αποστολή μας.

Αυτό, όμως, που είναι ίσως το πιο σημαντικό για εμένα, και αυτό σημαίνει περισσότερα από όλες τις στατιστικές και όλα τα στοιχεία του ΑΕΠ και τα ποσοστά της ανεργίας, είναι αυτό που μου λένε οι άνθρωποι στο εξωτερικό: “Σας ευχαριστώ που μας κάνατε και πάλι υπερήφανους για την πατρίδα μας”. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα και την ομάδα μου.

Σήμερα στο Τορόντο, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με κορυφαία στελέχη της καναδικής επιχειρηματικής κοινότητας. Πολλές καναδικές εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει στην Ελλάδα, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού και αποτέλεσμα του ότι εγώ και η ομάδα μου θα μιλήσουμε περισσότερο για την οικονομική επιτυχία της Ελλάδας, είναι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω, αγαπητέ Justin, τους οικονομικούς μας δεσμούς, τους εμπορικούς μας δεσμούς, τις επενδυτικές μας ροές, καθώς και να πείσουμε περισσότερες καναδικές εταιρείες να γίνουν μέρος του ελληνικού success story.

Επίσης, γιατί να μην πείσουμε και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στον Καναδά; Ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί από εσάς ότι υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή να αναπτύξει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον Καναδά, με κόστος ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Οι ελληνικές εταιρίες θα γίνουν πιο εξωστρεφείς, επενδύοντας περισσότερο στο εξωτερικό και ενισχύοντας περαιτέρω αυτή την καταπληκτική συνεργασία.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν. Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής είναι ένα από αυτά. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι και οι δύο χώρες μας βίωσαν καταστροφικές πυρκαγιές πέρσι. Συμφωνούμε ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, όχι μόνο στην προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων μακροπρόθεσμα, αλλά και σε μέτρα προσαρμογής βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να εμπιστευτούμε και πάλι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair. Θα προμηθευτούμε επτά από αυτά. Θα κατασκευαστούν από τη De Havilland εδώ στον Καναδά. Μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτή είναι μόνο η πρώτη παραγγελία από τα 24 συνολικά αεροσκάφη τα οποία θα αγοραστούν από έξι ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κοινή “δεξαμενή” αεροσκαφών που θα μπορούμε να μοιραζόμαστε κατά τη διάρκεια των δύσκολων θερινών περιόδων που βιώνει η Ευρώπη.

Βέβαια, όμως, με τον Καναδά συνεργαζόμαστε και σε άλλα θέματα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, όπως είπε ο Justin, με σημαντικές προκλήσεις. Για εμάς στην Ευρώπη είναι τόσο οδυνηρό να συνειδητοποιούμε ότι ο πόλεμος έχει επιστρέψει στην ήπειρο. Εσείς είστε πιο μακριά, προστατεύεστε από τον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά αυτό που συνέβη στην Ευρώπη ήταν αδιανόητο πριν από πέντε χρόνια. Ωστόσο, τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν επιθετικό πόλεμο. Είναι επιτακτική ανάγκη όλες οι δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες να σταθούν ενωμένες, να υπερασπιστούν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι καμία παραβίαση των διεθνών συνόρων με τη βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκα στην Ουκρανία, που ο Justin βρέθηκε στην Ουκρανία. Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αγωνιζόμαστε για το μέλλον τους.

Και βέβαια, η άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πώς θα κάνουμε τις δημοκρατίες μας πιο ισχυρές. Γνωρίζουμε κάτι για τη δημοκρατία, επειδή ήταν οι αρχαίοι Αθηναίοι που επινόησαν αυτή την τόσο μοναδική ιδέα, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια: ότι στο τέλος της ημέρας, κανένας βασιλιάς, κανένας αυτοκράτορας, κανένας φαραώ δεν κυβερνά τους ανθρώπους, αλλά είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να κυβερνήσουν τους εαυτούς τους και να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους.

Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις αυτές τις μέρες. Αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω της παραπληροφόρησης. Ο πόλεμος κατά των fake news είναι ένας πόλεμος που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Ο πόλεμος κατά των deep fakes -που θα έχουν ρόλο στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις- απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση. Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, αλλά και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, καθιστώντας τες επίσης υπεύθυνες για την προστασία της ακεραιότητας της δημοκρατικής μας διαδικασίας.

Βέβαια, στο τέλος της ημέρας, η δημοκρατία -και επιτρέψτε μου να κλείσω με αυτή την παρατήρηση- αφορά τη συμμετοχή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία, τόσο μεγαλύτερη η νομιμοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αυτό είναι σημαντικό, διότι για όσους από εσάς έχετε δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, καταφέραμε να κάνουμε κάτι το οποίο είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Για πολλές δεκαετίες, θυμάμαι -σπούδασα στις Ηνωμένες Πολιτείες για επτά χρόνια, ήμουν πολύ κοντά στην αμερικανική διασπορά- ότι υπήρχε πάντα ένα αίτημα: “γιατί πρέπει να επιστρέφουμε στην Ελλάδα για να μπορούμε να ψηφίσουμε;”. Αυτό, λοιπόν, έχει αλλάξει. Μπορείτε να ψηφίσετε στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές με επιστολική ψήφο. Και αν σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε εγγραφείτε για να συμμετάσχετε σε αυτές τις εκλογές.

Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε αυτό το εγχείρημα να πετύχει, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη διασπορά και να ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ της πατρίδας και εκείνων από εσάς που καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας εκπαιδεύονται, ότι τα παιδιά σας μιλούν τη γλώσσα. Σέβομαι απόλυτα αυτό που κάνουν οι τοπικές κοινότητες, τόσο στο Μόντρεαλ όσο και στο Τορόντο. Πραγματικά έχουμε εξαιρετικά καλά οργανωμένα σχολεία. Τώρα, έχουμε επίσης περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία στη διάθεσή μας. Υπάρχει ένα σπουδαίο εργαλείο που ονομάζεται “Στα Ελληνικά”, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ή ενήλικες να μάθουν ελληνικά εξ αποστάσεως μέσω μιας πολύ εξελιγμένης διαδραστικής εφαρμογής στον υπολογιστή. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Έχουμε για πρώτη φορά μία εθνική στρατηγική για τη διασπορά μας. Η διασπορά μας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα σχόλιο. Το σκέφτηκα αυτό σε μία συζήτηση που είχα νωρίτερα. Ο κ. Nanos, ο οποίος μου πήρε συνέντευξη, μου έκανε μία ερώτηση: “ποια θα θέλατε να είναι η κληρονομιά σας όταν αποσυρθείτε;”. Μπορώ να σας πω ότι, ως εν ενεργεία πολιτικοί, πολύ σπάνια το σκεφτόμαστε αυτό. Μας απασχολούν κυρίως τα καθημερινά ζητήματα. Αλλά σκέφτηκα ότι ίσως η καλύτερη κληρονομιά θα ήταν να έχουμε μία χώρα όπου οι νέοι άνθρωποι δεν θα αναγκάζονται ποτέ, μα ποτέ, να την εγκαταλείψουν από ανάγκη. Και θα φεύγουν από τη χώρα μόνο από επιλογή. Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματίζομαι και αυτή είναι η Ελλάδα για την οποία εργαζόμαστε όλοι.

Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Καναδάς».



Όμηρος της Χαμάς μιλά για τη σεξουαλική κακοποίησή της στη Γάζα

 


Μια Ισραηλινή γυναίκα που αιχμαλωτίστηκε από τρομοκράτες της Χαμάς κατά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και παρέμεινε όμηρος για 55 ολόκληρες μέρες αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε στη Γάζα από άνδρες της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Αμίτ Σουσάνα είναι η πρώτη Ισραηλινή όμηρος που μιλά δημόσια για την κακοποίηση που υπέστη, η οποία ξεκίνησε λίγες μόλις μέρες αφότου 10 άνδρες την απομάκρυναν βίαια από το σπίτι της στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά, περίπου 2,5 χλμ από τα σύνορα με τη Γάζα. Η 40χρονη γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε επανειλημμένα να αποδράσει κατά τη διάρκεια της αρπαγής της, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρά χτυπήματα από τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα σπίτι στη Γάζα και την αλυσόδεσαν σε ένα παιδικό κρεβάτι, όπου και παρέμεινε για τις πρώτες μέρες της ομηρίας της.

Δείτε βίντεο από την αρπαγή της 40χρονης:

Η φύλαξη της Σουσάνα ανατέθηκε αρχικά σε έναν μόνο άνδρα, ο οποίος ξεκίνησε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Ο Μοχάμαντ, που η Ισραηλινή περιγράφει ως έναν παχύ άνδρα με αραιά μαλλιά με φαρδιά μύτη, καθόταν συχνά δίπλα της στο κρεβάτι, σήκωνε την μπλούζα της και την χάιδευε. Παρόλο που ο ίδιος κοιμόταν σε ξεχωριστό δωμάτιο, έμπαινε συχνά στο δικό της φορώντας μόνο τα εσώρουχά του, τη ρωτούσε για την ερωτική της ζωή και της πρότεινε να της κάνει μασάζ. Όταν τη συνόδευε στην τουαλέτα, απαντούσε πάντα αρνητικά στο αίτημά της να την αφήσει να κλείσει την πόρτα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στους New York Times η 40χρονη δικηγόρος, για ένα διάστημα προσπάθησε να αποθαρρύνει τον κακοποιητή της λέγοντας ψέματα για την περίοδό της. Ήταν ένα ζήτημα που φαινόταν να τον απασχολεί έντονα, αφού κάθε μέρα της έκανε ερωτήσεις σχετικά με τον κύκλο της. «Κάθε μέρα ρωτούσε: "Σου ήρθε περίοδος; Σου ήρθε περίοδος; Όταν σου έρθει και τελειώσει, μετά θα πλυθείς, θα κάνεις ντους και θα αλλάξεις ρούχα» είπε η Σουσάνα στους NYT.

Το πρωί της σεξουλικής επίθεσης, ο Μοχάμαντ επέμενε να κάνει ντους παρότι η ίδια διαμαρτυρόταν ότι το νερό ήταν παγωμένο. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ πλενόταν, άκουσε τη φωνή του να την προτρέπει να βιαστεί. «Γύρισα και τον είδα να στέκεται και να με κοιτά κρατώντας το όπλο». Η 40χρονη θυμάται ότι προσπάθησε να καλύψει τη γύμνια της με μια μικρή πετσέτα χεριών, αλλά εκείνος τη χτύπησε και την ανάγκασε να την πετάξει. «Με έβαλε να καθίσω στην άκρη της μπανιέρας. Έκλεισα τα πόδια μου. Αντιστάθηκα. Εκείνος συνέχισε να μου ρίχνει γροθιές και κόλλησε το όπλο στο πρόσωπό μου. Μετά με έσυρε στην κρεβατοκάμαρα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Σουσάνα, ο Μοχάμεντ την εξανάγκασε να κάνει μια σεξουαλική πράξη, η οποία δεν διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ των NYT. Αφού τελείωσε η κακοποίηση, ο Μοχάμαντ ισχυρίστηκε ότι είχε μετανιώσει που ήταν «κακός» και την ικέτεψε «να μην το πει στο Ισραήλ». Έπειτα της προσέφερε φαγητό για να «επανορθώσει», όταν όμως εκείνη αρνήθηκε έγινε ξανά εκδικητικός και την κράτησε στο σκοτάδι, αρνούμενος να ανοίξει το παράθυρο μέχρι να δεχτεί την προσφορά του.

«Δεν αντέχεις να τον κοιτάζεις, αλλά είσαι αναγκασμένη. Είναι ο φρουρός σου, αυτός που υποτίθεται ότι σε φυλάει. Είσαι μαζί του και ξέρεις ότι μπορεί να ξανασυμβεί ανά πάσα στιγμή. Εξαρτάσαι πλήρως από εκείνον» λέει σήμερα η γυναίκα.

Μερικές μέρες αργότερα η Σουσάνα μεταφέρθηκε σε μια άλλη κρυψώνα, μακριά από τον Μοχάμαντ, όμως η βία εις βάρος της συνεχίστηκε. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από διάφορους φρουρούς, ενώ τη μετέφεραν από το ένα μέρος στο άλλο. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, μια ομάδα ανδρών της έδεσαν τα πόδια και τα χέρια της και την κρέμασαν στο κενό ανάμεσα σε δύο καναπέδες, χτυπώντας τη.

Η 40χρονη δικηγόρος αφέθηκε τελικά ελεύθερη στις 30 Νοεμβρίου, μαζί με 105 άλλους ομήρους, κατά τη διάρκεια μιας κατάπαυσης πυρός. Η γυναίκα κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της στις ισραηλινές Αρχές λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή της και έκτοτε οι λεπτομέρειες των περιγραφών της παραμένουν οι ίδιες, επισημαίνουν οι New York Times.

Σε επιστολή του προς την εφημερίδα, εκπρόσωπος της Χαμάς προσπάθησε να δημιουργήσει αμφιβολίες γύρω από την καταγγελία της γυναίκας, λέγοντας ότι μπορεί να υποκινήθηκε από στελέχη του ισραηλινού στρατού. «Για εμάς το ανθρώπινο σώμα, ιδίως αυτό της γυναίκας, είναι ιερό» σημείωσε ο Μπασέμ Ναίμ, τονίζοντας ότι τα θρησκευτικά πιστεύω της Χαμάς «απαγορεύουν την άσχημη μεταχείριση οπουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας».



Με πληροφορίες από New York Times, New York Post

protothema.gr



Άλλο καραγκιοζιλίκι ο Πέτρος Παππάς που αδιαφορεί για την λαϊκή εντολή και ζητάει διπλές εκλογές τον Ιούνιο

 



Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των Συριζαίων, μετά το νούμερο Στέφανο Κασσελάκη, τον Γιώργο Τσίπρα, τον φαιδρό Φαραντούρη, πήρε θέση και το νούμερο Πέτρος Παππάς να προκαλέσει τον Ελληνικό λαό θέλοντας να μπεί η χώρα σε περιπέτειες.

Η δήλωση του προκλητικού νούμερου Πέτρου Παππά

Άννα Λιβαθυνού: «Κύριε Παππά, τι λέτε; Δεν υπάρχει στην Ελλάδα προηγμένη Δημοκρατία;»


Πέτρος Παππάς: «Θέλω να θέσω το ερώτημα και στον κύριο Μαρκόπουλο, σε εσάς και τους τηλεθεατές, ποιος πυροβολεί πραγματικά τη Δημοκρατία; Την πυροβολεί ο  Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ που είπε το αυτονόητο, ή η Νέα Δημοκρατία που δεν απαντά πώς έγινε η μονταζιέρα αυτή στο τρένο, ποιος ήταν ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος είχε πρόσβαση λίγα λεπτά μετά το ατύχημα στους διαλόγους, παραποίησε τους διαλόγους και επιχείρησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Ποιος το έκανε; Πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση σε αυτό».


Γιώργος Κακούσης: «Ένα - ένα, κάτι σας ρώτησε η Άννα -»


Άννα Λιβαθυνού: «Επειδή έχουμε αυτό το άρθρο (σ.σ. το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην ΕΦΣΥΝ) σήμερα, εγώ σας ρωτάω, δεν υπάρχει στην Ελλάδα προηγμένη Δημοκρατία, για να τοποθετείται κατ' αυτόν τον τρόπο ο κύριος Κασσελάκης;» 


Πέτρος Παππάς: «Νομίζω ότι έχουμε βάσιμους λόγους όλοι οι Έλληνες πολίτες, να αμφισβητούμε την αξιοπιστία της κυβέρνησης, την αξιοπιστία της στο να διενεργήσει εκλογές, στη χειραγώγηση που ασκεί στα ΜΜΕ, στη χειραγώγηση που ασκεί στην κοινή γνώμη (...) έχουμε μια χώρα στην οποία ένα έγκλημα, επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες να συγκαλυφθεί και πριν από λίγες ημέρες -κι αυτό νομίζω ότι έφτασε στα άκρα και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης- αποκαλύπτεται μια μονταζιέρα, αποκαλύπτεται μια διαδικασία, στην οποία η κοινή γνώμη επιχείρησε να χειραγωγηθεί -»


Γιώργος Κακούσης: «Καταλαβαίνω ότι εσείς δεν εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση να κάνει εκλογές, ζητάτε διεθνείς παρατηρητές, άρα θα αμφισβητήσετε και το αποτέλεσμα».


Πέτρος Παππάς: «Εμείς έχουμε βάσιμους λόγους, να αμφισβητούμε την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Η παρατήρηση-»


Γιώργος Κακούσης: «Άρα και το αποτέλεσμα των εκλογών, αν δεν υπάρχουν -»


Πέτρος Παππάς: «Η διεθνής παρατήρηση υπάρχει πάντα, είχαμε ούτως ή άλλως παρατηρητές και τον Μάϊο του 2023, το γραφείο το ODIHR έκανε έκθεση - εμείς θέλουμε να έχουμε μια αξιοπιστία στη διαδικασία. Η παρατήρηση κύριε Κακούση, δεν αφορά μόνο τις εκλογές - οι παρατηρητές έρχονται πριν τις εκλογές, κατά τις εκλογές και μετά τις εκλογές. Δεν είναι μόνο η διαδικασία των εκλογών, αλλά και πώς χειραγωγείς την κοινή γνώμη και τις δημοσκοπήσεις. Ο Κούρτς στην Αυστρία παραιτήθηκε επειδή χειραγωγούσε τους δημοσκόπους (...) ζητάμε εκλογές στις 9 Ιουνίου γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ναι, είναι μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί πριν από έναν χρόνο -ούτε-, αλλά θεωρούμε ότι με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».


Γιώργος Κακούσης: «Άρα λοιπόν, η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ζητάτε διπλές εκλογές στις 9 Ιουνίου;» 


Πέτρος Παππάς: «Ζητάμε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προφανώς για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος και να μην έχει η χώρα συνέχεια εκλογές, ζητάμε διπλές εκλογές στις 9 Ιουνίου».




Ανδρέας Δρυμιώτης: «Προσβολή στη χώρα να ζητά ο Κασσελάκης να γίνουν εκλογές με ξένους παρατηρητές»

 


Ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, την φαιδρή πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και την πρόταση μομφής που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του One Channel, με την Μαρία Αστερίου.

Ο Κασσελάκης νομίζει ότι είναι ο Ναπολέων!!! 

Ο πρωθυπουργός δεν είναι τσιράκι του Κασσελάκη να του απαντήσει σε 24 ώρες!!






13χρονος χτύπησε ανήλικο για να τον ληστέψει και συνελήφθη στο Αιγάλεω -Εχει διαπράξει και άλλες ληστείες

 



Το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτελούσαν στην περιοχή του Αμαρουσίου περιπολία και ειδοποιήθηκαν για ένα επεισόδιο έξω από τον ΗΣΑΠ στην Νερατζιώτισσα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο όπου βρήκαν οκτώ ανήλικους, όπου κανένας από αυτούς δεν έλεγε τι είχε ακριβώς συμβεί. Όμως ένα από τα παιδιά παρέμεινε στο σημείο και περίμενε τη μητέρα του. Φτάνοντας η μητέρα του παιδιού, πηγαίνει στους αστυνομικούς και ενημερώνει πως ο γιος της έχει δεχθεί επίθεση, καθώς το χτύπησε ένας 13χρονος στο πρόσωπο, προκειμένου να του αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Οι αστυνομικοί που συνέχισαν τις αναζητήσεις, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 13χρονο δράστη στην περιοχή του Αιγάλεω, κοντά στο σπίτι του. Εκεί οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, ενώ διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος είχε επιτεθεί ξανά στον ίδιο ανήλικο τον Φεβρουάριο και του είχε κλέψει το κινητό, το οποίο άνηκε στη μητέρα του.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 13χρονο στο Αστυνομικό τμήμα και ανακάλυψαν ότι εκτός από τη συγκεκριμένη κλοπή έχει διαπράξει άλλες δυο-τρεις κλοπές και ληστείες κατά το πρόσφατο παρελθόν.



Σάλος στον Βόλο: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση φαντάρος που λιποθυμούσε – Σοβαρή καταγγελία γιατρών

 


Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον νευροχειρουργό Νίκο Χαυτούρα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό φαντάρο, ο οποίος ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, όταν εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του!

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά δε μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου «Γεωργούλα».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε ανοιχτή του επιστολή, αναφέρεται στο θέμα:

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε :


1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)


2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.


Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».


Πηγή: thenewspaper.gr



Εξελίσσεται σε μεγάλη ξεφτίλα ο Φαραντούρης : Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας

 


Στην αρχή που εμφανίστηκε στην πολιτική ο Νίκος Φαραντούρης, έδειξε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό άνθρωπο, μετρημένο και είπαμε να και ένας στον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει την διαφορά.

Στην πορεία όμως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχική ασθένεια, άλλαξε ύφος, άρχισε να ουρλιάζει σε εκπομπές και οι τοποθετήσεις του είναι προκλητικές και φαιδρές.

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η νέα προκλητική δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας».

Ο Φαραντούρης, ο οποίος έχει οριστεί και σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε πως η κυβέρνηση επιχείρησε να απαξιώσει και να μειώσει την ευρωπαία εισαγγελέα που συνεργάζεται με όλες τις χώρες και η οποία, όπως είπε, «έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία».

Στην ερώτηση εάν εννοεί πως θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα ο κ. Φαραντούρης απάντησε: «θα είναι ευχής έργο να ρίξει την κυβέρνηση εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, εάν μπλοκάρει υποθέσεις».

Στην παρατήρηση μάλιστα πως ο Άρειος Πάγος κάλεσε, την ευρωπαία εισαγγελέα να παραμείνει εντός των αρμοδιοτήτων της – επί των οικονομικών υποθέσεων δηλαδή – είπε απαξιώνοντας ποιος ο Φαραντούρης την δικαιοσύνη και δείχνοντας το πόσο φαιδρός έχει γίνει : «και τι σημαίνει πως έχει δίκιο ο Άρειος Πάγος; ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί…».


Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός τόνισε: Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.



Ο φαιδρός Κασσελάκης απαξίωσε την πρόταση μομφής Ανδρουλάκη : «σόου» και «κοκορομαχίες» η συζήτηση



Ο φαιδρός Στέφανος Κασσελάκης, αφού προκάλεσε όλους τους Έλληνες πολίτες με τους παρατηρητές και την αμφισβήτηση στο πολίτευμα της Ελλάδας, επέλεξε να πάρει και αποστάσεις την πρωτοβουλία Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα ονομαζόμενα και κατά αυτούς "προοδευτικά κόμματα" να προσυπογράψουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόγραψε και ο φαιδρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απαξίωσε χαρακτηρίζοντας ότι γίνει στην βουλή «σόου» και «κοκορομαχίες».

Το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι του Κασσελάκη, είναι ότι ζήτησε διπλές εκλογές τον Ιούνιο. λές και η Ελλάδα είναι κανένα μπάχαλο σαν το μυαλό του ίδιου του Κασσελάκη.

Προσβάλλοντας όλα τα κόμματα που υπέγραψαν την πρόταση μομφής, ο φαιδρός Στέφανος Κασσελάκης προεξόφλησε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του ότι «θα δείτε μια κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί»

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά ότι ήταν «σαν να καταγγέλλει τους βουλευτές του κόμματός του» που θα προσυπέγραφαν τη μομφή κατά της κυβέρνησης μαζί με τρια ακόμη κόμματα.  

Η ακαταλληλότητα Κασσελάκη φάνηκε για ακόμα μία φορά με όσα λέει, δείχνοντας ότι δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί ένα δημοκρατικό πολίτευμα, και ξεχνάει ότι δυστυχώς είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οφείλει να μάθει, αφού τον ανέχονται στο κόμμα του και μέχρι να τον στείλουν σπίτι του να λειτουργεί ανάλογα.





Σε έξαρση οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα φαρμακεία στην Θεσσαλονίκη


 

Έξαρση κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία καταγράφηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης.

Μέσα σε μόλις 15 ημέρες, κακοποιοί έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον 12 φαρμακεία, ενώ έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν σε άλλα τόσα, αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσιος Ευγενίδης. Οι δράστες παραβιάζουν στόρια, καταστρέφουν τζαμαρίες και σπάνε κλειδαριές προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στόχος τους είναι η ταμειακή μηχανή των φαρμακείων, όπου συνήθως δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά, παρά μόνο λίγα κέρματα, αφού η πλεινότητα των συναλλαγών στα φαρμακεία γίνεται με τη χρήση pos.

«Εμείς λαμβάνουμε όσα μέτρα μπορούμε για να θωρακίσουμε τα φαρμακεία μας. Ωστόσο είναι αναγκαία και η ενίσχυση των περιπολιών από την Ελληνική Αστυνομία και για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Επιπλέον πρέπει να βρεθεί λύση και για το νομοθετικό κενό που υπάρχει και αφορά στην αντιμετώπιση αυτών των κακοποιών. Η αστυνομία τούς συλλαμβάνει και την επόμενη μέρα με απόφαση της Δικαιοσύνης αφήνονται ελεύθεροι» σημειώνει ο κ. Ευγενίδης.

Ο γραμματέας του ΦΣΘ, Γιώργος Κιοσές κάνει λόγο για μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, και προσθέτει: «οι κακοποιοί πιστεύουν ότι θα βρουν...χρυσάφι στα φαρμακεία. Στην πραγματικότητα, όμως, βρίσκουν 20-30 ευρώ σε κέρματα. Οι συνάδελφοι δεν αφήνουν μετρητά στο ταμείο, αφού πάνω από το 80% των συναλλαγών γίνεται με χρήση pos. Ζητούμε αύξηση των αστυνομικών περιπολιών σε περιοχές με φαρμακεία, με έμφαση σε αυτά που διανυκτερεύουν και όπου η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη».



Έτοιμος σκληρός κακοποιός ο Γεωργιανός δεν έβγαλε άχνα και ζήτησε αμέσως δικηγόρο - Έχτιζε προφίλ αδίστακτου

 



"Ψημένος κακοποιός ετών 19…" περιγράφουν τον αλλοδαπό δράστη από τη Γεωργία, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που τον συνέλαβαν μετά την αιματηρή επίθεση στο Γυμνάσιο των Πατησίων, το πρωί της Τρίτης.

Ψύχραιμος, αγέλαστος και ανέκφραστος, κατά την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, αρνήθηκε να καταθέσει και σαν… έμπειρος εγκληματίας, ζητούσε τον δικηγόρο του. Είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκδικητική επίθεση σε βάρος του 18χρονου αλλοδαπού μαθητή από τη Νιγηρία, που είχε διαπληκτισμό με τον αδερφό του την περασμένη Πέμπτη και αποφάσισε να την εκτελέσει, μέσα στο σχολείο, μπροστά σε όλους τους μαθητές.

Με αυτό το τρόπο, όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί ήθελε ενδεχομένως να "διαφημίσει" το δυναμικό του προφίλ, διασπείροντας ένα κλίμα φόβου, για να τον τρέμουν. 

Ούτε οι δύο φύλακες, ούτε και τα μέτρα ασφαλείας, ήταν αρκετά για να αποτρέψουν το κακό.

Χαρακτηριστικό της σκληρότητας του 19χρονου κακοποιού, είναι όταν μετά την επίθεση, ο 19χρονος επιχείρησε να κρυφτεί στο υπόγειο του σχολικού κτιρίου, και μόλις είδε τους αστυνομικούς, κινήθηκε απειλητικά κραδαίνοντας το μαχαίρι, όμως οι άνδρες της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή και να τον αφοπλίσουν. 

Στο μπουφάν του, βρήκαν και δεύτερο μαχαίρι.



Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών


 

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. «Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ.

Οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του νομού Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και έντονη δυσαρέσκεια στον πολιτικό κόσμο και τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Ο κ. Ταμήλος, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη χθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, και με αφορμή την παρουσία των γονέων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, «Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά …

Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα.

Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Ο κ. Ταμήλος ωστόσο δεν περιορίστηκε σε αυτό. Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε για τα Τέμπη, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως θέατρο εντυπώσεων λέγοντας μεταξύ άλλων, «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής».

Ο Μιχάλης Ταμήλος ήταν βουλευτής το 2012=2014 και μέχρι σήμερα παρέμενε απλό κομματικό μέλος της ΝΔ.