Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

«Πράσινο φως» για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 



Για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα για τις τουρκικές προκλήσεις: «Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού. Η Ευρώπη, όμως, δεν είναι αφελής. Η Τουρκία αφενός συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και αφετέρου μιλάει γενικά και αόριστα για πρόθεση διαλόγου με την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι ταλανίζεται από το άγχος των κυρώσεων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου. Τα ίδια άλλωστε έκανε και πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Όμως, με λόγια της τελευταίας στιγμής, δεν πείθει. Δόθηκε στην Τουρκία η δυνατότητα και το περιθώριο χρόνου να επιλέξει ποιό δρόμο θα ακολουθήσει.  Δεν αξιοποίησε την προσφορά της Ευρώπης και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Ενώ δεσμεύτηκε να απευθύνει πρόσκληση επανέναρξης των διερευνητικών επαφών απάντησε με πρόκληση του Oruc Reis και του Πολεμικού της Στόλου. Και φυσικά με την ίδια την προκλητική παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα κατά παράβαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τώρα πια καμιά μάσκα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν «καλής θέλησης» της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική. Δεν θα έχει κανένα  άλλο στόχο παρά μόνο να ρετουσαριστεί η εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς της. Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια σε μια ειλικρινή πολιτική αποκλιμάκωσης από την πλευρά της γείτονος. Απαιτείται σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκής επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αντιδράσεις στη Β.Μακεδονία από αναφορές του Ζάεφ σε ιστορικά θέματα με Βουλγαρία

 



Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, καταβάλλοντας εμφανώς προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Βουλγαρίας προκειμένου η χώρα του να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., αναφέρθηκε σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το διάστημα 1941-1944, όταν η περιοχή τελούσε υπό βουλγαρική κατοχή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα Σκόπια.

«Οι Βούλγαροι δεν είναι φασίστες, αλλά φίλοι μας... Στην αρχή εκείνης της περιόδου (η Βουλγαρία) ασκούσε τη διοίκηση της περιοχής, αλλά μετά συντάχθηκε με τους αντιφασίστες, αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, έγινε μέρος του αντιφασιστικού μετώπου. Ο βουλγαρικός και μακεδονικός στρατός (σ.σ.: ενν. τους παρτιζάνους) απελευθέρωσαν το Κουμάνοβο, τα Σκόπια κι όλη την περιοχή μας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.

O Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα αφαιρέθηκαν περίπου 20 επιγραφές από μνημεία στη Βόρεια Μακεδονία, στα οποία αναγραφόταν «φασιστική βουλγαρική κατοχή». Η δήλωση αυτή προκάλεσε κατάπληξη: η κοινή γνώμη της χώρας του δεν ήταν ενήμερη γι' αυτό.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, εμμέσως πλην σαφώς, υποστήριξε ότι η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία «διαίρεσε» τους λαούς της Βουλγαρίας και της χώρας του.

«Το καθήκον των πολιτικών είναι να φέρουμε κοντά τους λαούς μας, διότι για πολλά χρόνια, επί δεκαετίες, κάποιοι μας κράτησαν μακριά. Διάφορες ηγεσίες το διέπραξαν, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να είμαστε μαζί γιατί είμαστε γείτονες», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα Σκόπια, σχεδόν απ' όλες τις πλευρές.

Το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις τοποθετήσεις του Ζόραν Ζάεφ και τον προειδοποίησε «να μην διανοηθεί να θέσει σε κίνδυνο την μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Έντονες ήταν επίσης οι αντιδράσεις ανθρώπων των γραμμάτων της Βόρειας Μακεδονίας, όπως και ανθρώπων που συγγενείς τους πήραν μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα, πολέμησαν εναντίον του κατακτητή, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους, οι οποίοι ανέφεραν ότι «ο Ζάεβ διαστρεβλώνει την ιστορία και προσβάλλει τη χώρα».

Ο ιστορικός Αλεξάνταρ Στόιτσεφ ανέφερε έτσι ότι τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορεί να τα αλλάξει κανείς και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την περίοδο 1941-1944 τα βουλγαρικά στρατεύματα στη σημερινή Βόρεια Μακεδονία ήταν φασιστικές, κατοχικές δυνάμεις, σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν στην απελευθέρωση της χώρας.

Αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Ζάεφ πήραν δημόσια καθηγητές ιστορίας, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξη, γνωστοποίησε ότι η Βόρεια Μακεδονία απέστειλε έγγραφο στη Βουλγαρία, στο οποίο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις, ούτε παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, καθώς και ότι δεν διεκδικεί μειονοτικά δικαιώματα.

Την 17η Νοεμβρίου, η Σόφια αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βόρεια Μακεδονία, μπλοκάροντας επί της ουσίας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας αυτής που επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, πριν από το τέλος της προεδρίας της Γερμανίας στην ΕΕ.

Η Βουλγαρία ανέφερε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 και των Σκοπίων, λόγω διαφόρων ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Ωστόσο, οι δύο κυβερνήσεις διαβεβαίωσαν ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί πλαίσιο λύσης για τα θέματα αυτά, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Τα Σκόπια θεωρούν πως η στάση που τηρεί στην παρούσα φάση η Σόφια δεν είναι φιλική. Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι (προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ) υποστήριξε πριν από μερικές ημέρες ότι «η σημερινή πολιτική ελίτ της Βουλγαρίας – κυβέρνηση και αντιπολίτευση – διακατέχεται ακόμη από τη νοοτροπία που επικρατούσε επί κομμουνισμού και επί Τόντορ Ζίβκοφ».

Ο Ζόραν Ζάεφ, κληθείς από το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων να σχολιάσει τη δήλωση αυτή του Στέβο Πεντάροφσκι, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αγαπά τη Βουλγαρία, όμως δεν έχει αποκτήσει ακόμη αρκετή πολιτική εμπειρία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Σοκαριστικό τροχαίο στα Διαβατά – Η μηχανή έγινε «μπάλα φωτιάς» video

 


Σοκάρει το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με μια μοτοσυκλέτα που κατέληξε στο πίσω μέρος βυτιοφόρου.

Η ώρα ήταν 5.19μμ. Στο βίντεο που εξασφάλισε το GRTimes.gr, εμφανίζεται στην οδό Κ.Καραμανλή στα Διαβατά, ένα βυτιοφόρο να κινείται στον δρόμο με μικρή ταχύτητα. Κάποια στιγμή, το μεγάλο όχημα φαίνεται να κόβει ταχύτητα, σχεδόν σταματώντας, ενώ αμέσως μετά αρχίζει να αναπτύσσει και πάλι ταχύτητα, κινούμενο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στη μια από τις δύο διαθέσιμες λωρίδες του δρόμου.

Ξαφνικά, αμέσως μετά το βυτιοφόρο, μια «μπάλα φωτιάς» φαίνεται να διασχίζει τον δρόμο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ο οδηγός της οποίας εμφανίζεται να έχει χάσει τον έλεγχο, ενδεχομένως ύστερα από ένα απότομο φρενάρισμα, με αποτέλεσμα η μηχανή να έχει ανατραπεί και να σέρνεται στο οδόστρωμα, με τα μεταλλικά μέρη να προκαλούν σπινθήρες.

Ο οδηγός, όπως φαίνεται καλύτερα στην αργή κίνηση, έχει πέσει από τη μοτοσυκλέτα και σέρνεται επίσης στο οδόστρωμα.

Όπως έγραψε το GRTimes.gr, η μοτοσυκλέτα κατέληξε στο πίσω μέρος του προπορευόμενου βυτιοφόρου, με τον οδηγό να τραυματίζεται και να διακομίζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, παρά το τρομακτικό τροχαίο, δεν κινδύνευε η ζωή του. Κομμάτια της μηχανής βρέθηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων, δείχνοντας και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.





Γυναίκα αστυνομικός συνέλαβε αλλοδαπούς ληστές ανηλίκων

 


Η περιπολία της νεαρής αστυνομικού είχε ξεκινήσει πριν από μια ώρα. Το περιπολικό στριφογύριζε στα στενά του Περιστερίου όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ, έδωσε ένα σήμα «για αρπαγή μοτοσικλέτας, μικρού κυβισμού, από δύο άτομα πίσω από το σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο».

Ο οδηγός του περιπολικού, ένας «παλιός» αρχιφύλακας, έφτασε στο σημείο πολύ γρήγορα.

Οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν δύο παιδιά, ηλικίας περίπου 17 ετών, να τα έχουν χαμένα.




«Μας πλησίασαν δύο άτομα και με τη βία μου πήραν το μηχανάκι», είπε ο ένας από τους δύο νεαρούς, που μέσα σε δευτερόλεπτα είδε να κάνει «φτερά», ίσως το πιο πολύτιμο αντικείμενο για τον ίδιο, σε αυτή την περίοδο της ζωής του.

Η νεαρή αστυνομικός συγκράτησε τα χαρακτηριστικά των δραστών και ξεκίνησαν αναζητήσεις.

Το… παρελθόν της στο αστυνομικό τμήμα του Ασπροπύργου, που μόνο εύκολη περιοχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, την βοηθούσε στην νέα πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της Άμεσης Δράσης. Πολύ σύντομα εντόπισαν δύο άτομα να σπρώχνουν το μηχανάκι, τα οποία ταίριαζαν στην περιγραφή των δραστών.

Με γρήγορες κινήσεις η αστυφύλακας και ο αρχιφύλακας κατέβηκαν από το περιπολικό και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δυο νεαρούς, πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το «παπί».

Σε ελάχιστα λεπτά όμως βρέθηκαν σχεδόν περικυκλωμένοι από άλλους αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν έρθει για συμπαράσταση. Η βοήθεια δεν άργησε να φτάσει καθώς το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε στείλει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι δύο νεαροί με τις χειροπέδες μεταφέρθηκαν στο τμήμα του Περιστερίου όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Για την νεαρή αστυφύλακα η έκφραση στο πρόσωπο των δύο επιβατών της μοτοσικλέτας, και ιδιαίτερα του ιδιοκτήτη που είδε το μηχανάκι του χωρίς να έχει ούτε γρατζουνιά, ήταν το πιο μεγάλο «ευχαριστώ». Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες η αστυφύλακας, που σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, επέλεξε και «κυνήγησε» να ενταχθεί στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, συνέχισε την περιπολία της άκρως ικανοποιημένη.

«Τα συγχαρητήρια του κέντρου για την σύλληψη των δραστών….» ακούστηκε λίγο αργότερα από τον ασύρματο του περιπολικού.  


astinomiko.gr



Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

 



Την παράταση του απαγορευτικού μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου τουλάχιστον ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.



Γελάει ο κόσμος με τους ψεκασμένους - Βλέπουν το 666 του Σατανά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Χαλκίδα

 



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει από ψεκασμένους συνομωσιολόγους, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το evima.gr κάποιοι ψεκασμένοι διακρίνουν στα φώτα που έχουν μπει, να σχηματίζεται ο αριθμός 666 του Σατανά.

Δεν μας έφταναν δηλαδή οι θεωρίες συνομωσίας από ψεκασμένους για τον κορονοϊό και το εμβόλιο, τώρα έχουμε και τους ψεκασμένους συνομωδιολόγους για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Οι ψεκασμένοι για γελάς και μόνο, αναμένεται να ζητήσουν την παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.





Συνελήφθησαν 26 άτομα, εντός οίκου ανοχής που λειτουργούσε παράνομα στην Ομόνοια παραβιάζοντας τα μέτρα

 



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 24-11-2020 στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 26 άτομα (-15- άνδρες και -11- γυναίκες) για παράβαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε σε διώροφο κτίριο στην περιοχή της Ομόνοιας, οίκος ανοχής, εντός του οποίου παρευρίσκονταν άτομα. Αστυνομικοί της ανωτέρω Διεύθυνσης επιχείρησαν να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο, στη θέα τους όμως σφράγισαν από μέσα την κεντρική είσοδο και τις εσωτερικές πόρτες, προκειμένου να αποτρέψουν τον επικείμενο έλεγχο.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση εισόδου στο ανωτέρω κτίριο, με την παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, εντός του οποίου συνελήφθησαν δύο  γυναίκες, ως προσωρινά υπεύθυνες να λειτουργούν οίκο ανοχής παραβιάζοντας την επανασφράγιση του, που είχε τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων, εννέα (9) γυναίκες ως εργαζόμενες και δεκαπέντε (15) άνδρες ως πελάτες, παραβιάζοντες άπαντες τις Διατάξεις περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε όλους τους συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -300- ευρώ, ενώ στον εκμισθωτή και ιδιοκτήτη του κτιρίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και στις προσωρινά υπεύθυνες διοικητικό πρόστιμα -3.000- ευρώ, για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, σε βάρος 7 εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Α.Τ. Ομονοίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.



Αναζητείται οδηγός φορτηγού που σκότωσε έναν από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκύλους της Αθήνας τον Σωκράτη

 



Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός από τους πιο αγαπητούς σκύλους του κέντρου της Αθήνας τον Σωκράτη.

Ο Σωκράτης που αγαπούσαμε όλοι όσοι κυκλοφορούμε και εργαζόμαστε στην Αθήνα, πριν από πέντε ημέρες σκοτώθηκε στην οδό Σοφοκλέους από διερχόμενο φορτηγό που οδηγούσε ασυνείδητος εγκληματίας οδηγός.



Τον άτυχο Σωκράτη βρήκε υπάλληλος του δήμου Αθηναίων λίγο μετά το τραγικό συμβάν και αναζητείται ο οδηγός του οχήματος που χτύπησε και σκότωσε τον σκύλο.

Όποιος γνωρίζει κάτι, καλείται να στείλει μήνυμα στην ιστοσελίδα forgottenstrays.gr ή να καλέσει στον αριθμό 6989518569.




Μητσοτάκης: Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και προχωρούμε σε ελαφρύνσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων

 



Η ρύθμιση θα δώσει ανάσα σε μισθωτούς-επιχειρήσεις είπε εχθές στην βουλή ο πρωθυπουργός και  τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην τήρηση των προεκλογικών της εξαγγελιών για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία :

«Το νομοσχέδιο που συζητούμε αποσκοπεί στην αντοχή και τη συνοχή της κοινωνίας. Παρέχει ασπίδες σε ευάλωτους και συνεχίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο της κεντρικής στρατηγικής μας κατεύθυνσης: οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από τα βάρη και παράλληλα να τονώνεται η απασχόληση. Κεντρικός στόχος η νέα αποκλιμάκωση των βαρών εργαζόμενων και εργοδοτών. Γνωρίζουμε από όλες τις έρευνες ότι το μη μισθολογικό κόστος στην πατρίδα μας παραμένει δυσανάλογα μεγάλο. Αποθαρρύνει επενδύσεις και ενθαρρύνει την εισφοροδιαφυγή. Συνεπώς κάθε μείωση του μη μισθολογικού κόστους διευκολύνει επενδύσεις και ενισχύει το πορτοφόλι των εργαζόμενων Σωρευτικά οι εισφορές μειώνονται 3,9%. Ωφελεί σχεδόν 2 εκατ. εργαζόμενους . Ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για για μισθωτό των 1000 ευρώ, 456 ευρώ για μισθωτό των 2000 ευρώ. Ανάλογη κλιμάκωση θα έχουν και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση ειδικά για την μισθωτή εργασία που χτυπήθηκε από την πανδημία και πρέπει να κάνουμε πιο ελκυστική για να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα μιλούν με μεγάλες και μικρές συνδικαλιστικές ενώσεις, τις παραγωγικές δυνάμεις που λένε ότι η μείωση εισφορών είναι πολύ σημαντική ίσως πιο σημαντική από τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της γι' αυτό και έχει προχωρήσει και σε μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών».



Πήγε να κάνει τον έξυπνο ο Τσίπρας και του απέδειξε ο Μητσοτάκης ότι δεν είναι

 


Ούτε με ανέκδοτο δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στον Μητοστάκη ο Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας νομίζοντας ότι μπορεί να παίξει με τον πρωθυπουργό είπε ένα ανέκδοτο εχθές στην βουλή, το οποίο αφηγείται την «ιστορία» με τον απερχόμενο πρωθυπουργό που αφήνει τρεις συμβουλευτικές επιστολές στον επόμενο.

Ο Τσίπρας, απαντώντας στη δευτερολογία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επί 20 λεπτά για να πει ότι φταίνε οι προηγούμενοι, αλλά και για να καλύψει τους υπουργούς του.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα γνωστό ανέκδοτο της πολιτικής χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει: «Υπάρχει ένα ανέκδοτο με τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει και βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές από τον προηγούμενο. Ανοίγει την πρώτη επιστολή και λέει μέσα "πες ότι φταίνε οι προηγούμενοι". Η δεύτερη επιστολή γράφει "πες ότι φταίνε οι υπουργοί σου". Και η τρίτη επιστολή λέει "ετοίμαζε τις δικές σου επιστολές"».

Και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο, που λέει ότι «φταίνε οι προηγούμενοι», ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης», προβλέποντας ότι σύντομα θα πει ότι φταίνε οι υπουργοί του και θα κάνει ανασχηματισμό και εν συνεχεία θα πάει σε εκλογές.

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν τέτοια που εν άφησε περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα ούτε να γελάσει «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές στο Μαξίμου, ούτε ρούτερ δεν βρήκα» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.



ΣΥΡΙΖΑ κατά των εργαζομένων ψήφισε ΟΧΙ στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

 



Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ είπε Όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων.

Όχι είπε και το ΚΚΕ που δηλώνει υπέρ των εργαζομένων.

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεανώ Φωτίου, για να απορρίψει τη ρύθμιση και γελάει ο κόσμος μαζί της ήταν πως το κόστος επιβαρύνει δήθεν τον ΟΑΕΔ.

Ενώ, αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

«Και όμως δεν είναι fake news!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας!

Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».



Τώρα φτιάχνει και εμβόλιο ο δικτάτορας Ερντογάν κάνοντας και τον σωτήρα

 



Τώρα κάνει και τον σωτήρα ανακοινώνοντας ότι φτιάχνει δικό του εμβόλιο.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΡ, ο Τούρκος δικτάτορας τόνισε, ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2021. «Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο», δήλωσε 

Ο δικτάτορας είπε, επίσης, ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ενώ σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου βρίσκονται στη φάση 1, ενώ σε κανέναν από τους 44 εθελοντές δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες.




Συνεχίζει να προκαλεί ο Τραμπ - Κάλεσε τους γερουσιαστές της Πενσιλβάνιας να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα!

 



Ο απερχόμενος πρόεδρος χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα,  παρενέβη τηλεφωνικά σε μια συνεδρίαση της Γερουσίας της Πολιτείας αυτής επιμένοντας ότι έχει νικήσει και ότι «πρέπει να ανατραπεί το αποτέλεσμα».

Ο δικηγόρος του Τραμπ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, παρίσταται αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση μιας Επιτροπής της Γερουσίας, στο Γκέτισμπεργκ, την οποία συγκάλεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να συζητήσουν εκλογικά «ζητήματα» και τις καταγγελλόμενες «παρατυπίες». 

Ο Τραμπ, τηλεφώνησε ισχυριζόμενος ότι κέρδισε τις αμφίρροπες Πολιτείες, όπως την Πενσιλβάνια, και συνολικά τις εκλογές.

Ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ανατρέψουν» το αποτέλεσμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας, χωρίς αποδείξεις και παρά τις σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις, ότι διαπράχθηκε νοθεία.

Με τον Τζουλιάνι να κρατά το τηλέφωνο κοντά μικρόφωνο του, ο Τράμπ απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές της Πενσιλβάνιας φώναζε ότι οι Δημοκρατικοί «έκαναν απάτη» στις εκλογές.

«Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί για τη χώρα μας. Και αυτές οι εκλογές πρέπει να ανατραπούν, επειδή κερδίσαμε την Πενσιλβάνια με μεγάλη διαφορά και κερδίσαμε όλες αυτές τις αμφίρροπες Πολιτείες με μεγάλη διαφορά», πρόσθεσε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν να μην γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ανατρέψουν» το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι αυτή η σκοτεινή εποχή διχασμού και δαιμονοποίησης θα υποχωρήσει σε ένα χρόνος φωτός και ενότητας», δήλωσε ο Δημοκρατικός σε ομιλία του για την Ημέρα Ευχαριστιών από την πόλη του, το Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ.



Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από αντιπρόεδρος του ΔΣΑ

 


Ο Θέμης Σοφός γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Τετάρτη ότι παραιτήθηκε από την θέση του αντιπρόεδρου του ΔΣΑ και κάνει σκληρή δήλωσή με εκτενή αναφορά στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του στον οποίο συμμετείχαν και δικηγόροι χωρίς την τήρηση των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Το κείμενο της πλήρους δήλωσης του κ. Σοφού:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει μακρά δημοκρατική παράδοση. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, ο Δ.Σ.Α., ως ο πρώτος και μεγαλύτερος δικηγορικός σύλλογος της χώρας, διάνυσε μια μακρά πορεία στο δημόσιο βίο, στενά συνδεδεμένη με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Επιστημονική συσσωμάτωση και παράλληλα συνδικαλιστικό όργανο, ο Δ.Σ.Α., εκπροσωπεί σήμερα χιλιάδες δικηγόρους. Η ιστορική διαδρομή του αντανακλά τη σταδιακή διεύρυνση του δικηγορικού επαγγέλματος και ταυτόχρονα αποτυπώνει το σημαίνοντα ρόλο των εκπροσώπων του και τις διαφορετικές και πολυπληθείς λειτουργίες τους στην ελληνική κοινωνία. Η δράση του Συλλόγου συνδέθηκε άρρηκτα με τα πρόσωπα που ανέλαβαν να τον εκπροσωπήσουν συμμετέχοντας στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, σε πλήθος πολιτιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών συσσωματώσεων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται διακεκριμένοι νομικοί, οι οποίοι συνέδεσαν τη ζωή τους με την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της μακράς δημοκρατικής παράδοσης κείται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η εικόνα που δόθηκε την 20/11/2020 με την συμπεριφορά των συναδέλφων στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ.Α. εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα.

Η εν λόγω συμπεριφορά πρόκειται να κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά και πειθαρχικά όργανα γι΄αυτό και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν κρίνεται αλυσιτελής. Η τοποθέτηση που η παρούσα ιστορική στιγμή επιτάσσει, είναι η έκφραση της ρητής και κατηγορηματικής αντίθεσης προς τις κρινόμενες συμπεριφορές και η εξωτερίκευση της αντίθεσης προς την ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε όλοι οι δικηγόροι κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης.

Περαιτέρω, γνωρίζετε τις πολιτικές διαφωνίες που έχω με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, όμως γνωρίζετε επίσης ότι όποτε διαφωνήσαμε, αυτό έγινε δημόσια, όπως επίσης δημόσια συμφωνήσαμε και συνεργασθήκαμε σε θεσμικά ζητήματα.

Αλλά δεν θα αμφισβητήσω την εργατικότητά του, διότι καθημερινά συνεργαζόμαστε, έντιμα, εδώ και τρία χρόνια, σε πλείστα θεσμικά ζητήματα, που επιλύουμε διαρκώς με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του σώματος που εκπροσωπούμε.

Πρέπει να σας πω ότι, όπως φαίνεται, ενώ έσπευσαν εκλεγμένοι σύμβουλοι δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, με βαρύγδουπες δηλώσεις, να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου, δεν βρήκαν την ίδια τόλμη να το ζητήσουν ευθέως κατά τη συζήτηση στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετέβαλε κάτι τη γνώμη τους; Βλέπω εκλεγμένο συνάδελφο να αναπαράγει βίντεο μιας ιδιωτικής στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ικανοποιώντας έτσι τα ένστικτα ανθρωποφαγίας ή και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, σε προφανή σύμπλευση με δημοσιογράφους – βουλευτές και κομματικές παρατάξεις.

Διερωτώμαι επίσης, εάν ο συνάδελφος δεχθεί την εντολή από κάποιον πολίτη που υπέστη ζημία από τη δημοσιοποίηση κάποιου βίντεο, θα του απαντήσει ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει καθώς δεν πιστεύει πως είναι άξιος προστασίας του νόμου;

Σήμερα άκουσα τον πρόεδρο να απαντά ότι και ο εκλεγμένος συνάδελφος που τον καταγγέλλει, προσκάλεσε δημοσίως φίλους, στη γιορτή του, στο γραφείο του για να τους κεράσει. Αυτό, άραγε, δεν εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο συμπεριφοράς ως αντίθετης με το νόμο; Και βέβαια δεν είναι συμψηφιστικός αυτός ο ισχυρισμός, όπως ακούστηκε. Και το λέω, όχι διότι αναζητώ εάν έπραξε ορθά ή όχι, αλλά διότι προφανώς και αυτό είναι μια ανθρώπινη στιγμή, μια ιδιωτική στιγμή.

Δεν συμφωνώ περαιτέρω με την άποψη που υποστηρίχθηκε εδώ από εκλεγμένο συνάδελφο, ότι δεν υπάρχει καμία ιδιωτική στιγμή στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ.Α. Μια τέτοια άποψη θα υποστηριζόταν μόνον από τα αυταρχικά καθεστώτα, διότι αποστερείται ο άνθρωπος του αναφαίρετου δικαιώματος στην προσωπικότητα, του δικαιώματος να είναι άνθρωπος.

Το ερώτημα που εγείρεται εν προκειμένω, είναι ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ μπορεί να φθάνει αυτή η ιδιωτική στιγμή και εκτιμώ ότι για τα όρια αυτά θα διαφωνήσουμε.

Και θα διαφωνήσουμε, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο χώρος είναι ιερός, έρχεται από την ιστορία του Δ.Σ.Α. από τον Έσσλιν και τον Ρακτιβάν και εκτείνεται στον Ζαφειρόπουλο, τον Πολύδωρα, τον Τάκη Παππά, τον Ρουπακιώτη, τον Παξινό, τον Αδαμόπουλο, τον Αλεξανδρή, και οφείλει κανείς να δείχνει σεβασμό στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σεβασμό και στην Ελληνική κοινωνία, που αντιμετωπίζει καθημερινά νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, η θάλασσα θέλει σεβασμό. Επειδή γνωρίζετε τις απόψεις μου ως προς την έκφραση συγγνώμης, σας δηλώνω ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη, αυτή πρέπει να γίνει δεκτή ως ειλικρινής.

Η δήλωση συγγνώμης είναι μια έντιμη πράξη.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, σας ενημερώνω ότι έχω θέσει – ήδη προ τριών εβδομάδων – στη διάθεση του προέδρου την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ.Α., θεωρώντας ότι έχει κλείσει ένας κύκλος ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας και προσφοράς στο δικηγορικό σώμα, παραδίδοντας δικηγορικά γραφεία σε λειτουργία, διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των όρων λειτουργίας των δικαστηρίων και αδιάκοπη προσπάθεια επιστημονικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των δικηγόρων.

Με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. θα συνεχίσω να είμαι μπροστά στον αγώνα και την εκπροσώπηση του δικηγορικού σώματος».



Πέθανε ο Μαραντόνα

 



Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών έχοντας υποστεί ανακοπή.

Στος αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείριση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

Μετά από την εγχείριση στον εγκέφαλό του, υπήρχε ιατρικό προσωπικό που παρέμεινε στο σπίτι του Μαραντόνά για να επιβλέπει την κατάσταση της υγείας του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.



Κανονικά λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα - Κανονικά οι πτήσεις - Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια

 


Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες απεργιακές τους κινητοποιήσεις για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO).

Ως εκ τούτου κανονικά θα πραγματοποιούν οι πτήσεις από και προς τους ελληνικούς αερολιμένες.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων η AEGEAN και η Olympic Air επαναφέρουν τις πτήσεις και προχωρούν εκ νέου σε τροποποίηση του πρόγραμμά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN και της Olympic Air ή επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

8011120000 (από σταθερό), 2106261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

8018010101 (από σταθερό), 2103550500 (από κινητό)