Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζει να απειλεί ο Πολάκης λέγοντας ότι θα ξανάρθουν και θα τα αλλάξουν όλα

 



Δεν έχει τέλος η γελοιότητα Παύλος Πολάκης, που νομίζει ότι θα ξανά έρθει στην εξουσία.

«Όταν ξανάρθουμε, αυτό που κάνετε θα το αλλάξουμε» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής και γνωστός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε ακόμη ένα σόου με ακροαριστερές απειλές.

Το νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης χωρίς στοιχεία όωπς πάντα και συκοφαντώντας είπε : «Σας κατηγορώ ευθέως ότι κάνετε τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων προς όφελος των μεγάλων funds, των μεγαλοξενοδόχων και των “αεριτζήδων”.

Αναφέρθηκε επίσης σε ονόματα επιχειρηματιών στη Κρήτη που αγόρασαν, όπως είπε, εκτάσεις και έχουν ήδη ετοιμάσει άδειες για ξενοδοχεία και κατοικίες. Πού ήξεραν ότι ετοιμάζετε αυτές τις διατάξεις, ρώτησε χωρίς ίχνος ήθους ο κ. Πολάκης.

Για την τροπολογία που ορίζει Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης, είπε ότι η κυβέρνηση γίνεται ο κεντρικός πολεοδόμος και χωροτάκτης για να δίνει οικοδομικές άδειες σε μεγάλους επενδυτές και ξενοδόχους. Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή τη διαδικασία ως μεγάλο “ξευτιλίκι” και «ορισμό της διαπλοκής της πολιτικής ηγεσίας με οργανωμένα συμφέροντα» ενώ πήρε, όπως είπε, «μια σφραγίδα για τον υπουργό, για “να σφραγίζει” τις οικοδομικές άδειες».

Δεν φταίει κανένας άλλος φταίει η Νέα Δημοκρατία που τον άφησε με ασυλία και δεν τον έστειλε στην δικαιοσύνη να δικαστεί για να του γίνει μάθημα.



Βρέθηκε νεκρός ασθενής με κορωνοϊό που το είχε "σκάσει" από το νοσοκομείο

 



47χρονος πατέρας ενός παιδιού που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο Κατερίνης, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 1χλμ από το νοσοκομείο. 

O άτυχος άντρας, που κατάγονταν από χωριό της Πιερίας, το είχε σκάσει από το νοσοκομείο στο οποίο έσπευσε στις 12 Νοεμβρίου επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να κάνει κάποιες εξετάσεις.

Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό και του ζήτησαν να μείνει και να νοσηλευθεί. Ωστόσο, τρεις ημέρες μετά ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε νεκρός, κατά τη διάρκεια  εργασιών σε πολύ κοντινή απόσταση από το ίδρυμα.

Δεν έχει γίνει νεκροψία ωστόσο μιλούν για θάνατο από παθολογικά αίτια. Η οικογένεια  του, που είχε δηλώσει την εξαφάνιση και είχε εκδοθεί silver alert, ζητά ευθύνες από το νοσοκομείο.


Πηγή: ΕΡΤ





Νέα δημοσκόπηση καμπανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει αρχηγό - Η ΝΔ μπροστά με 17,1%

 


Νέα δημοσκόπηση καμπανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να αλλάξει αρχηγό άμεσα.

Πανελλαδική Δημοσκόπηση διενήργησε το διάστημα 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου για το ΒΕΡΓΙΝΑ TV ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η «INTERVIEW».

Το 52% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία.

Το 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο διαρκεί η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%), ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) και έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%), εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. 

Από τους ερωτηθέντες, το 53% φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Το 39,1% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται μόλις το 22% με διαφορά 17,1%.

Συγκεκριμένα :

ΝΔ 39.1%

ΣΥΡΙΖΑ 22.0%

ΚΙΝΑΛ 6.9%

ΚΚΕ 4.7%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜέΡΑ25 2.7%

ΑΛΛΟ 6.1%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%


Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-1

Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-2
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-3
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-4
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-5
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-6
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-7
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-8
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-9
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-10
Παρουσιαση_ΒΕΡΓΙΝΑ-11


Τρίτος νεκρός αστυνομικός απο κορονοϊό

 



Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε τα ξημερώματα αστυνομικός από την Κατερίνη, ο οποίος νοσηλευόταν από τα μέσα του περασμένου μήνα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της πόλης. 

Ο 55χρονος, ο οποίος υπηρετούσε στο ΑΤ Κατερίνης, είναι ο τρίτος αστυνομικός που, φεύγει από τον φονικό ιό.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι, μετά από πολυήμερες νοσηλείες σε ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας, ενός 52χρονου που υπηρετούσε στο ΑΤ Πέλλας κι ενός 50χρονου που υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Οι αστυνομικοί που έφυγαν είναι :

Ροδόπη : Αστυνομικός του Α.Τ. Σαπών, 50 ετών την 01/12 απεβίωσε-Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

Πέλλα: Αστυνομικός του Α.Τ. Αλμωπίας, 52 ετών την 02/12 απεβίωσε-Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού

Κατερίνη: Αστυνομικός του Α.Τ. Κατερίνης 55 ετών, ξημερώματα της 03/12 απεβίωσε. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.



Ανοίγουν μόνο τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου - Παράταση lockdown έως 14 του μήνα

 


Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Εξετάζεται 7 Δεκεμβρίου να ανοίξουν και τα κομμωτήρια τα οποία θα λειτουργήσουν με πολύ αυστηρά μέτρα αλλιώς θα περιμένουν έως 14 Δεκεμβρίου τις νέες αποφάσεις.

Στη συνέχεια και μετά της 20 Δεκεμβρίου, εφόσον έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα, αναμένονται και οι αποφάσεις για το υπόλοιπο λιανεμπόριο, για την επαναλειτουργία των καταστημάτων.



Επικίνδυνος/οι για την δημόσια ασφάλεια σκότωσαν κυριολεκτικά στο ξύλο κουτάβια

 



Χθες η Φιλοζωική Ένωση Μεγάρων αρχικά ενημερώθηκε για κάποια κουταβάκια, που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση φαινόταν να έχουν δηλητηριαστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, η νεκροψία ήταν καταπέλτης με τον κτηνίατρο να διαπιστώνει ότι σκότωσαν κυριολεκτικά στο ξύλο τα κουταβάκια. Τα δύο εντέλει κατέληξαν από εσωτερική αιμορραγία και το ένα παλεύει να ζήσει. 

Εθελόντρια του σωματείου έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες και αντίκρισε τρία κουτάβια πλημμυρισμένα στο αίμα. Τα δύο δυστυχώς ήταν νεκρά και το τρίτο προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή. Δύο ακόμα κουτάβια με εμφανείς εκδορές στο σώμα τους έτρεξαν να ξεφύγουν.

Τα κουτάβια αυτά είναι γνωστά στην περιοχή. Προέρχονται από αδέσποτη σκυλίτσα-φάντασμα που κάποιος της έκοψε σύριζα τα αυτιά και μετά την παράτησε στο βουνό. Πάνω από 40 κουτάβια της συγκεκριμένης σκυλίτσας έχουν δοθεί για υιοθεσία από τους εθελοντές της ΖΕΜ. Όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει να πιαστεί η συγκεκριμένη φοβική σκυλίτσα, ήταν αδύνατο. Τα κουτάβια σιτίζονταν από εθελόντρια και κάτοικο της περιοχής. Ήταν φοβικά και δεν πλησίαζαν.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SKAI.gr, η νεκροψία έδειξε ότι τα κουτάβια είχαν υποστεί ρήξη πνεύμονα και ήπατος, πολλαπλές εκδορές, σπασμένα πλευρά. Τα δύο κουτάβια εν τέλει κατέληξαν από εσωτερική αιμορραγία και το ένα, ο Brave όπως ονομάστηκε, παλεύει για τη ζωή του. Το φρικτό αυτό έγκλημα στην περιοχή της Ψάθας έρχεται να προστεθεί στο καθημερινό φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων που μαστίζει τη χώρα μας, ακόμη και μετά την ψήφιση του βανανισμού και της φόνευσης ζώων ως κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη. Να σημειωθεί ότι κανείς από την περιοχή τόση ώρα δεν παραδέχτηκε ότι άκουσε τα ουρλιαχτά των κουταβιών. Κι ας γνωρίζουν ότι η σιωπή είναι συνενοχή. Η ΖΕΜ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την εύρεση του δράστη. 

Η κ. Μανώλη, πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων δήλωσε στο SKAI.gr: «Πρέπει κάποιος να καλόπιασε τα κουτάβια με κονσέρβα κι εκείνα πάνω στην πείνα τους, πλησίασαν, τα στρίμωξε και έσπειρε το θάνατο. Δε το χωράει ανθρώπινος νους πώς κάποιος μπορεί να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου ένα κουτάβι. Οι εικόνες αυτές σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Για πόσο θα μένει ατιμώρητος όποιος το έκανε; Αυτός ο άνθρωπος που έσπασε στο ξύλο 3 κουτάβια γύρισε σπίτι του, στην οικογένειά του και με χέρια βαμμένα με αίμα συνεχίζει τη ζωή του σα να μην τρέχει τίποτα. Αυτή η ίδια κοινωνία που θρέφει ένα δολοφόνο και παράλληλα συγκαλύπτει με τη σιωπή της είναι σίγουρα μία κοινωνία που νοσεί. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να σπάσουν τη σιωπή τους και να προστατέψουν αν όχι τα ζώα, τουλάχιστον τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Η βία έχει πολλές μορφές και όποιος κακοποιεί ένα ζώο είναι ζήτημα χρόνου να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο».

Αν γνωρίζεται το οτιδήποτε για το περιστατικό μπορείτε και πρέπει να απευθυνθείτε στην ΕΛΑΣ. Αν θέλετε να υιοθετήσετε ή να βοηθήσετε το κουτάβι που επέζησε της άγριας επίθεσης, τον Brave, ή να προσφέρετε κάποια οικονομική βοήθεια για την τροφή, τις εξετάσεις, την φροντίδα και την ανάρρωσή του μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6934557590 ή με το email zem.megara@yahoo.com. 


της Σταματίνας Σταματάκου

Πηγή: skai.gr



Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για το θάνατο των δύο Ελλήνων στο αιματηρό περιστατικό στο Τρίερ

 



Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τον τραγικό θάνατο δύο Ελλήνων στη Γερμανία στο φρικτό περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πολίτες στο Τρίερ της Γερμανίας.

Αναλυτικά : «Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του. Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων».




Κακοποιός προσπαθεί να ληστέψει περίπτερο στη Νέα Σμύρνη

 


Όπως αναφέρει το kallitheacity.com, απόπειρες ληστείες έγιναν σε δύο περίπτερα της Νέας Σμύρνης οι δύο ληστείες έγιναν με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ 12:14 και 12:18 αντίστοιχα από τους ίδιους δράστες, ενώ και στις δυο περιπτώσεις ο ληστής προσπάθησε να αποσπάσει τις εισπράξεις της ημέρας, με νευρικές κινήσεις και υπό την απειλή μαχαιριού, ενώ ένας δεύτερος φύλαγε τσίλιες,

Παρά τις προσπάθειες των ληστών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έγκλημα, χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση των υπαλλήλων που χρησιμοποίησαν το μπουτόν πανικού. το οποίο δίνει σήμα στην αστυνομία.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους δυο δράστες.





Γιατροί Κιλκίς: «Εκτός από τον ιό έχουμε δεύτερο εχθρό, αυτόν της ανακρίβειας και της ανευθυνότητας»! Συκοφαντικά δημοσιεύματα

 



Τη δική τους αποστομωτική απάντηση στους γνωστούς ψεύτες της αντιπολίτευσης που θέλουν να τρομοκρατήσουν διαδίδοντας fake news, δίνουν γιατροί της Παθολογικής – κλινικής Covid του νοσοκομείου Κιλκίς για ακραίες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες.

Η επιστολή των γιατρών έχει ως εξής:

«Εν μέσω πανδημίας, όλο το βάρος της αντιμετώπισης των ασθενών από COVID-19 έχει πέσει εξ’ αρχής στους ώμους των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής. Αν και υπάρχουν ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, με την προσθήκη 2 Πνευμονολόγων, 3 Γενικών Ιατρών και με τη βοήθεια ειδικευομένων του Νοσοκομείου μας, κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης, καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες, τις γενικές εφημερίες, εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και υπερένταση των προσπαθειών μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση.

Δυστυχώς, όμως, υπέπεσαν στην αντίληψή μας κάποια δημοσιεύματα για δήθεν έλλειψη οξυγόνου και ελλιπή αναπνευστική υποστήριξη στους ασθενείς μας. Ως θεράποντες ιατροί, μοναδικοί αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την φροντίδα των ασθενών αυτών, θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Ουδέποτε υπήρξε στο Νοσοκομείο μας υπολειπόμενη χορήγηση οξυγόνου σε ασθενή. Οι ανάγκες σε οξυγόνο είναι τεράστιες την τρέχουσα χρονική περίοδο και κατά περίπτωση μπορεί να κριθεί από τους θεράποντες ιατρούς υποβοηθητικά επιπλέον οξυγόνο που χορηγείται από φιάλες, σε συνδυασμό πάντα με τις επιτοίχιες παροχές. Είναι μια προσωρινή κατάσταση που αντιμετωπίζεται επαρκώς. Άλλωστε, ως θεράποντες ιατροί, ποτέ δεν θα ρισκάραμε τη ζωή των ασθενών μας, αν δεν τους χορηγούνταν επαρκώς οξυγόνο.

Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες είναι απολύτως αναληθή και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν φόβο, ανασφάλεια και ανησυχία προς τους πολίτες του Κιλκίς και ταυτόχρονα έλλειψη εμπιστοσύνης στο Νοσοκομείο μας. Αν αυτό επεδίωκαν όσοι διέδωσαν αυτά τα ψεύδη, πέτυχαν το σκοπό τους. Όταν όμως διασπείρει κανείς ψευδείς ειδήσεις πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευθύνες και θα αποδοθούν αρμοδίως.

Τα δημοσιεύματα αυτά αδικούν την καθημερινή μας προσπάθεια και αντί για επιβράβευση του αγώνα που δίνουμε, εισπράττουμε την αμφισβήτηση, την αγωνία κι ενίοτε τη χλεύη των κατοίκων του Κιλκίς.

Η δημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν ασθενείς, πέραν του ότι προσβάλλουν το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των ίδιων των ασθενών, προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο, ότι αφορούν ΜΕΘ, ενώ απεικονίζουν κλίνες απλής νοσηλείας ασθενών με COVID, καθώς το Νοσοκομείο μας ποτέ δεν είχε ΜΕΘ. Ακόμα και αυτό δείχνει πόσο δόλια και κακόβουλα είναι τα δημοσιεύματα που μόνο σκοπό έχουν την πρόκληση αλγεινών και εσφαλμένων εντυπώσεων.

Με αυτές τις ενέργειες, αυτοί που τα διακινούν, προσβάλλουν το έργο μας, την επιστημοσύνη μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Ο αγώνας μας απέναντι στον κοινό εχθρό είναι άνισος, όμως τον δίνουμε ενωμένοι, με τη στήριξη της Διοίκησης στις αιτήσεις μας για υλικά και έμψυχο δυναμικό και τη συμπαράσταση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου από κάθε τομέα. Απέναντί μας βρίσκονται κάποιοι με άγνωστα σ’ εμάς κίνητρα, των οποίων τη συμπεριφορά δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τη λογική και από την άλλη πλευρά εμφανίζονται διάφοροι που, αντί να βοηθήσουν, υπονομεύουν τον αγώνα μας αλλά και το Νοσοκομείο εν γένει. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια είναι απολύτως καταδικαστέα σε μία χρονική στιγμή που απαιτείται σύμπνοια και ομοψυχία. Γιατί η ιστορία θα μας κρίνει στο τέλος όλους, και τους κρίνοντες και τους κρινόμενους.

Σ’ αυτή τη μάχη είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων. Όλοι μας και πιο πολύ εμείς, ως άμεσα εμπλεκόμενοι, ρισκάρουμε την προσωπική μας υγεία, την υγεία των οικογενειών μας, τη ζωή μας, εκτελώντας το καθήκον μας. Η συμπαράσταση και η βοήθεια ΟΛΩΝ είναι επιβεβλημένη».

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας

Καρανικόλας Ανέστης

Οι θεράποντες ιατροί της κλινικής COVID

Τσίτσιου Νίκη

Μπιτλή Αικατερίνη

Γιανδικίδης Σταύρος

Ζαραλή Όλγα

Τσάχαλης Θεόδωρος

Πασχώνη Ελένη



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικού τμήματος

 



Τρεις μολότοφ από τις οποίες έσκασε μόνο η μία στο οδόστρωμα μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού πέταξε ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και η επίθεση από τους κακοποιούς έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν λίγο μετά τις 20:30 τρεις μολότοφ από τις οποίες έσκασε μόνο η μία στο οδόστρωμα μπροστά από το Τμήμα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή φθορές.

Οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων.





Όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ που συνδράμουν Βόρεια Ελλάδα θα διπλασιαστεί ο μισθός τους

 



Ενημέρωση είχαμε εχθές από τον Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός μίλησε για πολυμελή ομάδα γιατρών των ΥΓΕΙΑ, Metropolitan και General, μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια.

Από τον όμιλο Ιασώ ανεβαίνουν εντατικολόγοι.

Με διάταξη που καταθέτει σήμερα στη Βουλή, όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραλάβουμε τα εμβόλια και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Δείτε το video :





Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο

 



Την αισιοδοξία του για την έξοδο από την υγειονομική κρίση ως την άνοιξη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών, Lee C. Bollinger. «Αναμένω ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται μεταπολεμικές περιόδους. Είναι ίσως κατάλληλη αναλογία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει η Covid, η Ελλάδα να είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση ενώ διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας τουλάχιστον έως την άνοιξη», ανέφερε.

«Το κλείσιμο της οικονομίας είναι επίπονο και είναι αναγκαία η παροχή στήριξης κυριολεκτικά μήνα με το μήνα. Διαθέτουμε τους πόρους για να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον ως την άνοιξη του 2021», τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στήριξε με επιτυχία αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μολονότι η Ελλάδα -όπως όλες οι χώρες- αύξησε τον δανεισμό της προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παγκόσμιας κρίσης, οι αγορές δεν ανησυχούν για την πορεία της χώρας και αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές περγαμηνές της κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την υποστήριξη με ρευστότητα για όσο καιρό είναι αυτό αναγκαίο», ανέφερε. «Υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή την κρίση» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στο ρόλο της Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Έχουμε αυξήσει την προστασία των συνόρων μας, διότι προτάσσουμε το προφανές επιχείρημα ότι ένα κράτος έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του. Και, στο τέλος της ημέρας, εμείς πρέπει να κρίνουμε σε ποιον επιτρέπεται να εισέλθει στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιος δεν πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε διαπιστώσει σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά τον τελευταίο χρόνο, ειδικά στο Αιγαίο, όπου η πτώση πλησιάζει το 90%.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα διάσταση, η οποία πιστεύω είναι κρίσιμη: Ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ο γείτονάς μας, η Τουρκία, χρησιμοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια. Ουσιαστικά αυτοί οι άνθρωποι ενθαρρύνονται συστηματικά να φύγουν από την Τουρκία, τους σπρώχνουν στην Ελλάδα είτε μέσω της χερσαίας είτε μέσω της θαλάσσιας οδού, μολονότι είναι ασφαλείς στην Τουρκία.

Η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα γι’ αυτούς, δεν έχουν τίποτα να φοβούνται στην Τουρκία, η οποία μάλιστα έχει αναλάβει την ευθύνη έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξει και να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξουδετερώσει τους διακινητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και διακινούν παράνομα ανθρώπους στο Αιγαίο. Φοβάμαι ότι η Τουρκία έχει κάνει πολύ λίγα. Τουναντίον, συστηματικά ενθαρρύνει αυτούς τους ανθρώπους να διασχίσουν τα νερά έως την Ελλάδα.

Άρα, έχουμε υιοθετήσει μία ξεκάθαρη στάση: Λέμε «δεν θα μπείτε». Σε περίπτωση που κάποιος φτάσει στην Ελλάδα θα περάσει τις διαδικασίες και εάν δικαιούνται άσυλο θα τους χορηγηθεί. Αλλά πρέπει να είναι πλήρως κατανοητό ότι όσοι αναχωρούν από την Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν διατρέχουν κίνδυνο. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται χρόνια στην Τουρκία, αλλά στην πραγματικότητα ενθαρρύνονται συστηματικά από την Τουρκία, να φύγουν.

Η Τουρκία στην ουσία είναι ο σπόνσορας του δικτύου διακινητών στο Αιγαίο, όχι άμεσα αλλά έμμεσα, μέσω του ότι δεν επιτρέπει στην Ακτοφυλακή της να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να κάνει περισυλλογή ενώ ακόμα βρίσκονται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και να τους επιστρέφει στην Τουρκία.

Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Τυχαίνει να βρισκόμαστε στα εξωτερικά σύνορα (της ΕΕ) αλλά είναι εξαιρετικά άδικο για την Ελλάδα να αντιμετωπίζει αυτό το επίπονο πρόβλημα μόνη της.

Χρειαζόμαστε κοινή πολιτική για τις επιστροφές. Τι κάνουμε όταν μία αίτηση απορρίπτεται; Και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη. Ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη αλληλεγγύη για τον καταμερισμό των ανθρώπων στους οποίους χορηγείται άσυλο στην ΕΕ».

«Πάντοτε θα είμαστε ανοιχτοί προς όσους διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Καμμία ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μόνη της. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό να βλέπουμε, σε κάποιες περιπτώσεις, ευρωπαϊκές χώρες να λένε ότι αυτό το πρόβλημα δεν τις αφορά, απλώς επειδή δεν βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, να εγείρουν έναν εσωτερικό φράχτη και να λένε σε χώρες όπως η Ελλάδα “ασχολήσου εσύ, δεν υπάρχει αλληλεγγύη από εμάς».

Αισιοδοξία για μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας για τρεις λόγους

Πέραν της αναπόφευκτα σκοτεινής όψης του ιού, είμαι αρκετά αισιόδοξος για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας. Τα πηγαίναμε αρκετά καλά πριν μας χτυπήσει η πανδημία του Covid. Όπως αναφέρατε, είμαστε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση προσανατολισμένη σε μεταρρυθμίσεις, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο το 2019 με μια ξεκάθαρη εντολή να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στη χώρα και να την οδηγήσει σε ένα δρόμο που θα διασφαλίσει πως είμαστε μια χώρα ανταγωνιστική στους τομείς που μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ήδη είχαμε εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε την χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις: να μειώσουμε το βάρος της φορολογίας, να κάνουμε το κράτος πιο «ψηφιακό», να προωθήσουμε έναν πράσινο μετασχηματισμό. Δεν σταμάτησε η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια του Covid. Και αυτή ήταν πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς. Πώς αντιμετωπίζεις πολλαπλές κρίσεις, ενώ διασφαλίζεις πως παραμένεις πιστός στην μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ατζέντα μεταρρυθμίσεων.

Περιμένω όντως μια ισχυρή ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία του Covid. Πιστεύουμε σε μια ανάκαμψη -κατ’ αναλογία- όπως αυτή που παρατηρείται σε μεταπολεμικές περιόδους. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως όταν θα έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρόκληση του Covid, η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση. Και υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους είμαι αισιόδοξος.

Πρώτον, οι διεθνείς κεφαλαιαγορές πιστεύουν πια σε εμάς, στο αφήγημα της χώρας μας. Η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Η καμπύλη απόδοσης είναι στα χαμηλότερα επίπεδα που υπήρξε ποτέ, με επιτόκια που ήταν αδιανόητα πριν έναν χρόνο. Προφανώς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διοχετεύει ρευστότητα στο σύστημα, αλλά θεωρώ επίσης πως πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης στα μεταρρυθμιστικά προσόντα αυτής της χώρας. Η Moody’s μας αναβάθμισε εν μέσω της κρίσης. Δεν μας κράτησε στο ίδιο επίπεδο. Μας αναβάθμισε. Υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή την κρίση.

Οι κεφαλαιαγορές είναι η μια διάσταση. Η εσωτερική πολιτική είναι επίσης σημαντική. Αναλάβαμε την εξουσία, με την επικράτησή μας εις βάρος μιας λαϊκίστικης κυβέρνησης. Όταν οι λαϊκιστές αναλαμβάνουν την εξουσία, συνήθως είναι εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα που τους κληροδοτούνται. Το εκκρεμές πηγαίνει πίσω. Αλλά σήμερα- αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις- είμαστε πιο ισχυροί και από όταν αναλάβαμε, με την ηχηρή αυτή νίκη πριν από 17 μήνες. Το πολιτικό τοπίο λοιπόν είναι ευνοϊκό.

Και εκτός από αυτά, έχουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μας εξασφαλίζει σημαντική δύναμη πυρός. Όπως γνωρίζετε και πιθανότατα όπως γνωρίζουν και όσοι μας παρακολουθούν, αυτόν τον Ιούλιο, η Ε.Ε. έκανε ένα βήμα δίχως προηγούμενο με την θέσπιση του Πακέτου Ανάκαμψης, με την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF). Ουσιαστικά ο δανεισμός γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε υπερεθνικό επίπεδο, 750 δισεκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν μέσω επιχορηγήσεων στα κράτη μέλη. Διαθέτουμε λοιπόν και την οικονομική δύναμη πυρός για να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς. Είμαι αισιόδοξος. Είναι υποχρέωση μου να αντιμετωπίσω ταυτόχρονα ένα θέμα το οποίο είναι επείγον -ένα είναι το επείγον θέμα- η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτό που είναι σημαντικό μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μόλις εξέλθουμε από αυτή την κρίση και πιστεύω πως αυτό θα συμβεί. Θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση μέχρι την άνοιξη του 2021. Και αναμένω ισχυρή ανάκαμψη, και ανάκτηση του χαμένου εδάφους το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο, για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η διασκέδαση σε προχωρημένη ώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχωρισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο.

Ίσως σε κάποιο σημείο θα έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις εστιατόρια, με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, σίγουρα μπορείς να εξετάσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου όμως κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρούμε το εμβόλιο.

Το καλό είναι ότι -όπως σας είπα- έχουμε τα χρήματα, τη ρευστότητα, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ επίπονης περιόδου».