Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Πόσο ανήθικη αυτή η Ακριβοπούλου! Πρώτο βιολί στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ



Μετά την αθλιότητα της ΕΡΤ να μην μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων αλλά την παροχολογία από το μπαρ το ναυάγιο τον Αλέξη Τσίπρα, κτύπησε και το πρώτο βιολί στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, Ακριβοπούλου.

Η Δεύτερη Ματιά,του φερέφωνου του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ  η δήθεν «ενημερωτική» εκπομπή της Ακριβοπούλου ξεκίνησε με ένα... μουσικό βίντεο. Επρόκειτο για το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Ο Έλληνας», σε ερμηνεία της Άννας Παναγιωτοπούλου, «ντυμένο» με πλάνα από διανομές τροφίμων, διαδηλώσεις ή και πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια διάθεση ειρωνική για όσα έγιναν και για όσα οι συντελεστές της εκπομπής και η ΕΡΤ πιστεύουν πως πρόκειται να γίνουν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ήττα του Αλέξη Τσίπρα.

Το κακό βίντεο Συριζαίικο video  διάρκειας τεσσάρων λεπτών, που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός για να ενισχύσει την προπαγάνδα του τελειωμένου Τσίπρα, επιμελήθηκε ιδιαίτερα η εκπομπή του φερέφωνου, αφού εκτός από την προσεκτική επιλογή των πλάνων αρχείου, έγινε και ειδικός υποτιτλισμός, όπου κρίθηκε απαραίτητο για την ιδανικότερη εξυπηρέτηση της προπαγάνδας, ενώ η αρχή και το τέλος επενδύθηκαν με σκηνές από ταινία κινουμένων σχεδίων κι ένα φορτωμένο κουρασμένο και υπομονετικό γαϊδουράκι.

Και το άθλιο φερέφωνο Ακριβοπούλου μόλις τελείωσε το video είπε : «μια ελεγεία, αν θέλετε, σε αυτό που ζήσαμε και ένα κλείσιμο του ματιού ίσως, σε αυτό που λέμε "ατομική ευθύνη" και του καθένα»! 

Δεν φτάνει που βλέπουν την εκπομπή της άντε 100 σε όλη την Ελλάδα πρέπει να πληρώνουμε και την αθλιότητα της Ακριβοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ.




Μπακογιάννη: Η ΝΔ δε θα καταργήσει το 6% σε φάρμακα, βιβλία και ενέργεια



Η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, εφόσον γίνει κυβέρνηση να διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή έξι τοις εκατό (6%) στα φάρμακα, τα βιβλία και την ενέργεια δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών -υποψήφια βουλευτής Χανίων στις ερχόμενες εθνικές εκλογές- Ντόρα Μπακογιάννη.


«Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δε θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%», διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ο ελληνικός λαός το ξέρει- έχει μελετήσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς για να μην υποσχεθεί το παραμικρό που δεν μπορεί να υλοποιήσει αύριο».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία επισήμανε: «Το στοίχημα των εκλογών είναι να υπάρξει αύριο μια σταθερή κυβέρνηση, κατά προτίμηση αυτοδύναμη, με ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρόγραμμα, που να μπορεί να υλοποιήσει -αυτό είναι το σοβαρότερο- έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει οριστικώς από την κρίση, η οποία την ταλανίζει. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και […] όλες οι αντιδράσεις του χρηματιστηρίου, των αγορών προεξοφλούν μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ και βλέπετε άμεσα το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται».

«Πάνω σε αυτό», συνέχισε η τομεάρχης της ΝΔ, «καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν τη ΝΔ σε αυτή την προσπάθεια και θέλω να ελπίζω ότι θα βρούμε την ανταπόκριση με τη θετική ψήφο και όχι μόνο με την αρνητική». «Χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και ένας πρωθυπουργός αποφασισμένος να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, χρειάζεται ένας πρωθυπουργός αποφασισμένος να πατάξει την γραφειοκρατία, η οποία χρειάζεται τουλάχιστον έναν χρόνο να μαζέψει κανείς χιλιάδες χαρτιά, για να μπορέσει να προχωρήσει μια επιχείρηση. Είναι ένα σύνθετο θέμα η ανάπτυξη, αλλά το ότι οι αγορές αντέδρασαν όπως αντέδρασαν σήμερα στα αποτελέσματα των εκλογών, δηλαδή από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα σημαίνει ακριβώς ότι η οικονομία δείχνει να εμπιστεύεται τη ΝΔ που έρχεται, δε δικαιολογείται αλλιώς τόσα λεφτά να επενδυθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα», εξήγησε. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος της ΝΔ είπε ότι «τα δύο πρώτα χρόνια θα φανεί αισθητά η διαφορά, η οικονομία θα κινηθεί, η δε πρώτη αλλαγή της ψυχολογίας θα υπάρξει άμεσα».

Κληθείσα να σχολιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε: «Αυτό το οποίο είδαμε χθες ήταν έναν Τσίπρα από τα παλιά, υποσχέσεις πολλές […] Χθες υποσχέθηκε αυτό που διά της ψήφου τους κατήργησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή: Τη μείωση του φόρου, οτιδήποτε απευθυνόταν στη μεσαία τάξη -που είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- το οποίο λειτουργούσε πιο ελαφρυντικά για τη μεσαία τάξη, δηλαδή τα τρία μέρα που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε ψηφίσει, τα ξε-ψήφισε προχθές. Λες κι υπάρχει ένα ταξικό μίσος έναντι των μεσαίων -όχι των πλουσίων- δηλαδή όλων αυτών που έχουν ένα ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ».

Σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους στόχους της ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας η κ. Μπακογιάννη είπε: «Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να φέρει την ανάπτυξη για την οποία γίνεται τόσο συζήτηση όλον αυτόν τον καιρό, γιατί δυστυχώς η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Μας είπε χθες ο κ. Τσίπρας ότι θα φέρει 500.000 θέσεις εργασίας. Πώς θα τις φέρει όταν αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ανάπτυξη είναι 1,3% αντί για 2,6%, που ήταν ο στόχος; Πώς θα φέρει τις 500.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας όταν 15.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας θα είχαν δημιουργηθεί στο Ελληνικό και το Ελληνικό ακόμη δεν έχει μπει ούτε μια μπουλντόζα;»

Ερωτηθείσα, εξάλλου, σχετικά με τον σχεδιασμό της ΝΔ για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα και αν υπάρχει πρόθεση διατήρησης των 15.000 προγραμματισμένων προσλήψεων στην Παιδεία, η κ. Μπακογιάννη διαβεβαίωσε πως «θα παραμείνουν οι προσλήψεις σε τομείς όπου πραγματικά χρειάζονται».

«Δε θα γίνουν προσλήψεις απλώς και μόνο γιατί δημιουργούμε έναν καινούριο οργανισμό και μέσα βάζουμε ανθρώπους συμβασιούχους για να μπορέσουμε να κάνουμε ρουσφέτια. Δε δικαιολογείται η μισθολογική επέκταση του κράτους», τόνισε διερωτώμενη: «Σήμερα είναι 1,6 δισ. παραπάνω το κόστος του κράτους. Πιστεύετε σοβαρά ότι το 1,6 δισ. το ένοιωσε ο πολίτης σε καλύτερες υπηρεσίες;». Όπως διευκρίνισε, πολλοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν θα κλείσουν, ενώ για το προσωπικό που τους στελεχώνει εξήγησε: «Εάν είναι συμβασιούχοι και λήξει η σύμβασή τους θα λήξει η σύμβασή τους. Εάν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αποσπασμένοι θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, θα προσφέρουν εκεί που τους χρειάζεται το ελληνικό κράτος ή εκεί που υπηρετούσαν πριν. Δε θα υπάρξουν νέοι οργανισμοί, νέα διοικητικά συμβούλια, νέες αμοιβές για ημετέρους, όλα αυτά τα οποία οδήγησαν στη διόγκωση του κράτους και όλα αυτά τα οποία σε τελική ανάλυση τα πληρώνει ο ελληνικός λαός από τους φόρους του, καθώς 1,6 δισεκατομμύρια είναι πολλά λεφτά». Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την ανάγκη να νομοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων, μετατάξεων κ.λπ. έξι μήνες πριν τις εκλογές. «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εάν υπήρχε αυτή η διάταξη, ούτε τώρα θα μπορούσαν να γίνουν αυτά που γίνανε στη Βουλή των Ελλήνων πριν από μια εβδομάδα, ούτε τώρα θα μπορούσε η κ. Χριστοδουλοπούλου με τις άκρες της να κανονίσει τα θέματα της κόρης, διότι θα ίσχυε το εξάμηνο. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΠΑ σε Τουρκία για την Κυπριακή ΑΟΖ: Έχουμε 10 πλοία και 130 αεροπλάνα στην περιοχή



Μήνυμα πως οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να προστατέψουν τα συμφέροντά τους στην Κυπριακή ΑΟΖ έστειλε προς την Τουρκία ο αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πάλμερ ανέφερε πως η ανεύρεση των υδρογονανθράκων στην περιοχή, αυξάνει την σημασία της ανατολικής Μεσογείου για τις ΗΠΑ.

Τόνισε σε αυτό το σημείο πως στην περιοχή βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά πλοία, 130 πολεμικά αεροπλάνα και περίπου 9000 Αμερικανοί στρατιώτες, στέλνοντας… σαφές μήνυμα προς όποιον θέλει να κάνει «τσαλιμάκια».

Οι ΗΠΑ όμως, ανέφερε, δεν θέλουν βάση στην Κύπρο, όπως η Γαλλία. «Εμείς βλέπουμε την περιοχή μια περιοχή με αυξανόμενη σημασία για τα ενεργειακά. Θεωρούμε ότι οι ενεργειακοί πόροι της περιοχής μπορούν να προσφέρουν ποικιλία στην εισαγωγή ενέργειας, στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επιπλέον ως ΗΠΑ μας ενδιαφέρουν και άλλα ζητήματα στην περιοχή, όπως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, ενάντια στα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός και το μεταναστευτικό».

Ο Μάθιου Πάλμερ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, είναι στρατηγικός εταίρος για τις ΗΠΑ και θέλουν να εμβαθύνουν και να δυναμώσουν αυτή τη σχέση.

Σημείωσε όμως ότι στην περιοχή φίλοι και εταίροι είναι και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν τακτικές επαφές με το ψευδοκράτος ενώ η Τουρκία εδώ και δεκάδες χρόνια είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. «Προσδίδουμε αξία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι σημαντική και επωφελής. Το ίδιο και η Τουρκία. Εργαζόμαστε από κοντά για τον αγώνα ενάντια στο ΡΚΚ, ιδιαίτερα στο Ιράκ. Εργαζόμαστε μαζί και για την επίτευξη σταθερότητας στην Συρία και για ένα καλύτερο μέλλον για τον συριακό λαό».

«Να υπάρχει διαμοιρασμός των υδρογονανθράκων»

Η λύση στην Κύπρο όπως είπε είναι ακόμα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ,  λέγοντας ότι η χώρα του στηρίζει την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ωστόσο η απόφαση για την συζήτηση ενός νέου μοντέλου ανήκει στους δύο ηγέτες.

Ανάφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους. Μαζί με αυτό υπερασπιζόμαστε ότι στο πλαίσιο μιας λύσης θα πρέπει να υπάρχει ένας ακριβοδίκαιος διαμοιρασμός των υδρογονανθράκων. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τις προσπάθειες λύσης.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για μια διαδικασία που θα πάρει χρόνια. Απέχουμε χρόνια από το να αποδώσουν σε χρήματα οι υδρογονάνθρακες. Γι’ αυτό υπάρχει μπροστά μας χρόνος για διαπραγματεύσεις. Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι οι υδρογονάνθρακες θα προτρέψουν τις πλευρές για μια λύση».


πηγή: cyprustimes.com


Γεώργιος Βουκελάτος! Έφυγε από την ζωή ένας από τους τελευταίους τίμιους ποιοτικούς πολιτικούς


Κύριος Γεώργιος Βουκελάτος…

Ένα  όνομα με μεγάλη ιστορία για τη Νέα Δημοκρατία. Δύσκολα βρίσκεις πλέον ονόματα συνυφασμένα με την ίδρυση ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος που δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις ανθρώπους με τέτοιες πορείες ζωής. 

Ένας πραγματικός κύριος που η μόρφωσή του, η ελληνική του κουλτούρα και η αγάπη του για το ελληνικό στοιχείο τον έκαναν να ξεχωρίζει. 

Αξιοζήλευτες οι γνώσεις του περί ιστορίας και νομικού δικαίου. 



Δεν ήταν πολιτικός από επάγγελμα ,αλλά από αγάπη για την πολιτική συνέχεια της χώρας μας καθώς και ως ιδεολογία του. Για χρόνια υπήρξε σύμβουλος και αδερφικός φίλος του μεγάλου ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί στην οικεία του και να αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων που τόσο αγαπούσε. 

Και ναι, η Νέα Δημοκρατία ήταν όραμα για εκείνον που εκτιμούσε τόσο τη πολιτική και την αξία του βελτιώνομαι και δεν παραμένω στάσιμος ,μα εξελίσσομαι δημιουργώντας. Ανήκε στις ιδιαίτερες προσωπικότητες που εργάστηκαν στη ζωή τους σκληρά ώστε να  αφήσουν φεύγοντας κληρονομιά σε άλλους εξίσου ικανούς για τη συνέχεια του οράματος τους, χωρίς να έχει ζήλο να φανεί στην πρώτη γραμμή για το φαίνεσθαι…


Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι αν άραγε θα γεννηθούν άλλες προσωπικότητες τόσο άξιες ή τελικά όσοι ¨φεύγουν¨, μαζί τους χάνουμε κι εμείς όλες οι νεώτερες γενιές την ποιότητα του πορεύομαι κατέχοντας ένα λαμπρό πνεύμα; Αν τελικά χάνουμε στη πορεία το όραμα αντί του κέρδους;

Πολλά τα αναπάντητα που το παρόν και κυρίως το κοντινό μέλλον θα μας δείξει.

Καλό σας ταξίδι κύριε Βουκελάτε και σας ευχαριστούμε που υπήρξατε άλλος ένας Έλληνας με αξίες. Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας μας χάριν των ανθρώπων σαν εσάς.


Έλενα Οικονόμου


Νέος Ποινικός Κώδικας το νέο έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ κατά της ασφάλειας των πολιτών




Κανένας από την επικίνδυνη και άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την Ένωση Εισαγγελέων  για τις αλλαγές έγκλημα στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκαν.

Οι αστυνομικοί, εκφράζουν τους σοβαρούς φόβους τους για αύξηση της εγκληματικότητας, που μπορούν να επιφέρουν αυτές οι αλλαγές με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία από 1ης Ιουλίου.

Το πόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από το ότι χρειάστηκε έως και παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για να αλλάξει γνώμη  στις αλλαγές που επιθυμούσε να περάσει για το έγκλημα του βιασμού.

Λόγω της αναδρομικότητας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποφυλακιστούν μαζικά επαγγελματίες διαρρήκτες κατά εκατοντάδες έως και χιλιάδες, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου και να κινδυνέψουν σπίτια περιουσίες και ανθρώπινες ζωές με τις ευχές ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά αδικήματα θα αντιμετωπίζονται πλέον ως πλημμελήματα και όχι κακουργήματα, ακόμα και επαγγελματίες διαρρήκτες που αυτό είναι το «επάγγελμά» τους και χρειάστηκαν ακόμα και πολυετείς προσπάθειες για να τους βγάλουν από την κοινωνία οι διωκτικές Αρχές, θα βρεθούν μαζικά ξανά στους δρόμους και θα ρημάξουν περιουσίες με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς τι η βιαστική ψηφοφορία σε βάρος της ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών;

Γιατί στην περίπτωση των ανθρωποκτονιών από πρόθεση, πλέον «σπάνε» τα ισόβια και το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, που αν συμπεριλάβει κανείς την καλή διαγωγή στην Φυλακή. 

Στην περίπτωση των ανθρωποκτονιών από αμέλεια κατά συρροή οι ποινές κατεβαίνουν με τον νόμο έγκλημα κάτω των 8 ετών, εύκολα μπορεί κανείς να κάνει συνειρμούς για τους κατηγορούμενους της καταστροφής στο Μάτι και πόσο στα μαλακά θα πέσουν με αυτές τις αλλαγές.

Με λίγα λόγια για να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους, ευνοούν το σύνολο των κακοποιών σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.




Νέοι απλήρωτοι φόροι τον Απρίλιο - Ένας στους δύο χρωστάει στην εφορία - Κατασχέσεις για 1,2 εκατ. Έλληνες



Νέους απλήρωτους φόρους άφησαν  οι φορολογούμενοι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δεν εξόφλησαν το ποσό των 228 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά σε κάθε είδους φορολογική υποχρέωση.

Ειδικότερα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτουν τα εξής:

- οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο στα 104,31 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση μόλις τριών εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο

- οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουλίου σε 2,901 δισ. ευρώ έναντι 2,636 που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Παρουσίασαν δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 265 εκατομμυρίων ευρώ

- οι καθαρά φορολογικές νέες οφειλές διαμορφώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε 2,734 δισ. ευρώ έναντι 2,506 που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 228 εκατ. ευρώ. Στους φόρους που έμειναν απλήρωτοι περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο φορολογικά πρόστιμα και ΦΠΑ

- οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2018 διαμορφώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε 76,56 δισ. ευρώ έναντι 76,74 που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Πρόκειται για μια μείωση της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ η οποία κατά κύριο λόγο προέρχεται από διαγραφές οφειλών που ήταν βεβαιωμένες σε πτωχευμένους οφειλέτες

- το συνολικό ποσό που εισέπραξε η φορολογική διοίκηση από παλαιό και νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων ανήλθε στα 1,646 δισ. ευρώ. Πρόκειται για φορολογικά έσοδα τα οποία έχουν προκύψει κατά κύριο λόγο από ρυθμίσεις και κατασχέσεις

- ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχονται σε 3,91 εκατομμύρια.

- σε 1.205.540 οφειλέτες του δημοσίου έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Μάλιστα ο αριθμός των φορολογούμενων που βρίσκονται υπό καθεστώς κατασχέσεων αυξήθηκε τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο κατά 9.005. Με άλλα λόγια κάθε εργάσιμη ημέρα του Απριλίου η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 400 φορολογούμενους. Η κυριότερη μορφή κατάσχεσης είναι η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Γενικευμένη έρευνα για τους χειρισμούς εισαγγελέων στην υπόθεση Novartis


Γενικευμένη έρευνα, μετά από μήνες, για όσα συνέβησαν με την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτριο Δασούλα, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι χειρισμοί των εισαγγελικών λειτουργών που ενεπλάκησαν στις έρευνες κατά δέκα πολιτικών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει στοιχεία σε βάρος τους για πολιτικό χρήμα.

Η γενικευμένη έρευνα ξεκίνησε με εντολή της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και αφορά στις σοβαρές καταγγελίες, που είδαν και το φώς της δημοσιότητας, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που επόπτευε τους εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος του και προειλημμένες αποφάσεις για δίωξη πολιτικών.

Η αναφορά Αγγελή, που αφορούσε τα όσα έγιναν, ή δεν έγιναν, στο γνωστό ταξίδι στη Βιέννη, είχε τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόριο Πεπόνη, αλλά τώρα τα πάντα ερευνώνται με βάση το σύνολο των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή.

Παράλληλα καταγγελίες κατά Αγγελή έχει διατυπώσει και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που έχει τη βασική ευθύνη των χειρισμών για τη Novartis, οι οποίες επίσης ερευνώνται πλέον υπό το φως των νέων δεδομένων.

Αίσθηση προκαλεί πως οι καταγγελίες αυτές είχαν γίνει καιρό, αλλά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μόλις τώρα κινήθηκε για διερεύνηση του συνόλου των καταγγελλομένων.

Με βάση τις καταγγελίες Αγγελή, είχαν προαποφασιστεί, χωρίς στοιχεία, διώξεις κατά πολιτικών, ενώ, όπως αναφέρει ο ίδιος, υπήρξαν μεθοδεύσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών εξωδικαστικής φύσεως.

Σημειωτέον ότι και η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, είχε παραιτηθεί, πριν αναλάβει η Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας γραπτώς και δημόσια εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Για την υπόθεση της Novartis, που είχε αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κυβερνητικής ατζέντας για τα σκάνδαλα, είχαν εμπλακεί από προστατευόμενους μάρτυρες, δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί με τη βαριά και ατιμωτική κατηγορία για δωροδοκία, χωρίς να υπάρξουν από τις έρευνες στοιχεία με αποτέλεσμα για κάποιους από αυτούς η υπόθεση να έχει μπει ήδη στο αρχείο.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η απόλυτη ξεφτίλα της καθεστωτικής ΕΡΤ και μετά έχει το θράσος να ζητάει συγνώμη



H ΕΡΤ μετέδωσε προκλητικά τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα αντί για δελτίο και τώρα ζητάει συγγνώμη, ενώ έχει γίνει όργανο για ακόμα μία φορά της προπαγάνδας Τσίπρα.

Λυπάται κατόπιν εορτής η ΕΡΤ, για την προκλητική προβολή μόνο της κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των άλλων ειδήσεων της ημέρας.

Παρακάτω η απόλυτη ξεφτίλα της καθεστωτικής ΕΡΤ:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».


Πόσες μ@@@κίες να αντέξουμε; Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργήσαμε αστικό παράδεισο



Δεν έχει όρια η ξεφτίλα των Συριζαίων και δεν ντρέπονται για αυτά που λένε. Εάν ντρεπόντουσαν φυσικά και δεν θα τα έλεγαν, αλλά δυστυχώς τα λένε γιατί τα πιστεύουν.

 Για τη δημιουργία ενός «αστικού παραδείσου» στο Πεδίον του Άρεως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο αντρόπιαστος νέο ακροαριστερό φρούτο Δημήτρης Σακελλάρης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όλοι οι δείκτες υψηλής εγκληματικότητας έχουν μειωθεί.

Αυτόν τον προκλητικό ισχυρισμό διατύπωσε το καραγκιοζιλίκι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συζήτηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Σάκη Ιωαννίδη, σε εκπομπή του Open TV. 




Επιτέλους τέλος για την μεγαλύτερη ξεφτίλα κυβέρνηση που πέρασε από την Ελλάδα



Σήμερα θυροκολλείται το «τέλος» της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα.

Η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η παραίτηση της κυβέρνησης ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει επισήμως ευτυχώς η προεκλογική περίοδος για την αλλαγή κυβέρνησης.

Το επίσημο έγγραφο αναμένεται να παραληφθεί και θυροκολληθεί από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου το απόγευμα σήμερα γύρω στις 6, και εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών 7η Ιουλίου θα αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.





Απόπειρα ληστείας σε περίπτερο στο Σύνταγμα με δύο τραυματίες



Δύο Ιρακινοί αποπειράθηκαν να ληστέψουν αδιαφορώντας για τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος, τον υπάλληλο που βρισκόταν εντός του περιπτέρου επί της Βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Από το περιστατικό φέρεται να τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν ήταν πελάτης του περιπτέρου ή διερχόμενος πολίτης.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι δύο Ιρακινοί κακοποιοί διέφυγαν,  αλλά συνελήφθησαν αργότερα, μετά την αναγνώρισή τους από τα θύματά τους.


Αυτοί είναι οι αλλοδαποί που είχαν ρημάξει τα σπίτια ποδοσφαιριστών



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια προάστια και η οποία εξαρθρώθηκε την 2-6-2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ.) GJERGJI (ον.) BARDHOK του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 27-5-1985 στην Αλβανία


(επ.) GIERGJI (ον.) ALGIDA του LEFTER και της SANIJE που γεννήθηκε στις 27-6-1984 στην Αλβανία


και τους μη συλληφθέντες :

(επ.) GJERGJI (ον.) ALBERT του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 30-12-1983 στην Αλβανία


(επ.) GJERGJI (ον.) ANTON του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 8-6-1988 στην Αλβανία


( επ .) GJERGJI ( ον .) NIKOLIN του MARK και της BARDHE που γεννήθηκε στις 6-7-1990 στην Αλβανία


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 6-12-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να διαπιστωθούν και εξιχνιασθούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων κλοπών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ν.Δ.: Ο Τσίπρας όσα νέα ψέματα κι αν πει κι όσα σχέδια κι αν υποσχεθεί, δεν πείθει πια κανέναν.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στην προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας και 4-5 υπουργοί του επιχείρησαν σήμερα, σε πανελλήνια μετάδοση, να πείσουν τους Έλληνες ότι εδώ και 4,5 χρόνια ζούσαν σε μια άλλη χώρα. Δυστυχώς για τους ίδιους, οι Έλληνες ήταν εδώ αυτά τα χρόνια και στις 26 Μαΐου επέβαλαν με την ψήφο τους τις πρόωρες εθνικές εκλογές. 

Ο κ. Τσίπρας είναι πια και επισήμως ένας απερχόμενος πρωθυπουργός. Όσα νέα ψέματα κι αν πει κι όσα σχέδια κι αν υποσχεθεί, δεν πείθει πια κανέναν. 

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».


Άρχισαν τα ψέματα για μειώσεις ΕΝΦΙΑ, αύξηση μισθών και μείωση φορολογίας



Εξήγγειλε μέτρα που ακύρωσε την Παρασκευή

Θέατρο, παρά προεκλογική πολιτική εκδήλωση θύμιζε η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να εξαπατήσει τους πολίτες με παροχολογία.


Δεν έβαλαν μυαλό οι Συριζαίοι και επειδή είναι στυγνοί απατεώνες λίγη ώρα μετά την συνάντηση του Τσίπρα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και το τέλος της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία της Ελλάδας άρχισαν να τάζουν όπως το 2014.

Αυτή τη φορά ο λαοπλάνος Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε λόγο για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά για μείωση, αλλά το τερμάτισε τάζοντας 500.000 «νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας» για την επόμενη τετραετία, μέσα σε ένα πλαίσιο όπου «δεν θα υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία».   

Ο απατεώνας λαοπλάνος Αλέξης Τσίπρας  υποσχέθηκε προεκλογικά 12 «βασικούς στόχους», όπως τους χαρακτήρισε οι οποίοι είναι:  
 -500.000 νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας 
-ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία 
-Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και το 2021 
-Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία 
-Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 
-Πράσινη ανάπτυξη 
-32% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και 32,5% εξοικονόμηση μέχρι το 2030 
-Διπλασιασμός 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 -Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% -Μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20% -Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ. 
-Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο 
-Πολιτικός γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια 
  
Παράλληλα, στους άξονες που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να αυξήσει τη συσπείρωσή του μετά τις δύο συνεχόμενες εκλογές ήττες σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές είναι:  
-Μείωση για το 2020 του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά και μείωση κατά 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες 
-Μείωση του φόρου εισοδήματος των μόνιμων κατοίκων των νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης για τις ορεινές περιοχές της χώρας -Μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11% -Μείωση του φόρου των συνεταιρισμένων αγροτών 
-Αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150% -Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της συνέχισης της διασταύρωσης φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων.   
Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται πως μέσα στην επόμενη διετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 7,5% το 2020, και ακόμα 7,5% το 2021 ενώ παράλληλα ανακοίνωσε 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών στο 6% και στο 5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα. 

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε ένα «ισορροπημένο πακέτο με μέτρα που επηρεάζουν παραγωγή και κατανάλωση» ανάμεσα στα οποία θα είναι και η μείωση ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά για το 2020 και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες, η μείωση φόρου εισοδήματος μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και η μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης για ορεινές περιοχές.   Παράλληλα υποσχέθηκε μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11% και μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών καθώς και αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150%. 

Ο Χαρίτσης είπε ότι στόχος έως το 2025 είναι ο διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων καθώς και η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ, με χρηματοδοτήσεις 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Έκανε λόγο για δρομολόγηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων σε χωροταξία, δικαιοσύνη και χρηματοδότηση και ολοκλήρωση έως το 2021 του Εθνικού Κτηματολογίου και της μεταρρύθμισης «Δίκη Χωρίς Χαρτί».   
Η Αχτσιόγλου έταξε 500.000 νέες θέσεις εργασίας με έμφαση σε νέους και γυναίκες «Η εργασία βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας και είναι ίσως το σημείο στο οποίο αναδεικνύονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τόσο σε επίπεδο πεπραγμένων όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων», σημείωσε η Έφη Αχτσιόσγλου, λέγοντας πως στο τέλος της τετραετίας στόχος είναι να έχουν κερδηθεί όλες οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση, υποσχόμενη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.    Παράλληλα δεσμεύθηκε για αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα, με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων.