Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ο βρώμικος ρόλος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρουλάκη στην Θράκη

 


Διαβάζουμε στο komotinipress.gr, ότι η περίοδος της ηρεμίας για την Θράκη φαίνεται ότι μάλλον θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα. 

Η ψήφιση του νέου νόμου για την αναδιοργάνωση των Μουφτειών και η θέσπιση της διαδικασίας ανάδειξης Μουφτή από Συμβουλευτική Επιτροπή μελών της μειονότητας, ενόχλησε σφοδρά την Τουρκία, η οποία σκληραίνει την στάση της και κλιμακώνει την αντίδραση της. Ο απροσδόκητος θάνατος του παραμουφτή Ξάνθης συντόμευσε τις εξελίξεις και διαπιστώνουμε πώς σύντομα στην περιοχή θα έχουμε γεγονότα που αξίζουν την προσοχή όλων μας.

Πληροφορούμαστε ότι οι παρατρεχάμενοι του Τουρκικού Προξενείου προετοιμάζουν διαδικασίες εκλογής νέου παραμουφτή στην θέση του αποβιώσαντα για να προλάβουν την εφαρμογή του νέου νόμου και να συντηρήσουν την ίδια παρακρατική δομή ως αντίβαρο στο νέο Μουφτή που θα οριστεί σύμφωνα με τον νέο νόμο. Καλούνται υποψήφιοι να συμμετάσχουν σε μια παράνομη διαδικασία και οργανώνονται αυθαίρετες και παράνομες εκλογές στα τεμένη εντός του Σεπτεμβρίου όπου θα επιχειρηθεί σε μια προαποφασισμένη διαδικασία να «εκλεγεί» νέος μουφτής δια ανατάσεως της χειρός, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Τουρκίας.

Πέραν της «εκλογής» μουφτή ανακινήθηκε το ζήτημα των εκλογών στις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας και στα Βακούφια. Ο σχετικός Ν.3647/2008, που ρυθμίζει την λειτουργία τους όπως είναι γνωστό, εφαρμόζεται κατά ένα μέρος του αλλά δεν εφαρμόζεται ως προς την διαδικασία ανάδειξης της διοίκησης των ΔΕΜΠ και των Βακουφικών Επιτροπών. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε μια σοβαρή προσπάθεια να γίνει ένα βήμα προς μια θετική κατεύθυνση. Ως προς τις Βακουφικές Επιτροπές, ο ν.3647/2008 ορίζει ότι η διοίκησή τους προκύπτει από εκλογές αλλά δεν υφίσταται ούτε εξουσιοδοτική διάταξη ούτε περιγραφή της εκλογικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να μην είναι αντικειμενικά δυνατή η εφαρμογή του νόμου και έκτοτε οι διοικήσεις διορίζονται από το ελληνικό κράτος με μια προσωρινή ρύθμιση που διαρκεί 15 χρόνια. Η διαδικασία δεν προχώρησε κυρίως λόγω του ότι δεν υφίστανται εκλογικοί κατάλογοι και δεν είναι αποσαφηνισμένο ακόμη ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι θα εγγραφούν σε τέτοιους εκλογικούς καταλόγους. Για να αντιληφθούμε την σημασία αυτής της διαδικασίας αρκεί να πούμε ότι οι Βακουφικές Επιτροπές και οι Πρόεδροί τους που θα εκλεγούν με διαδικασία ψηφοφορίας, έχουν κύρος και σημασία μέσα στην κοινωνία, τουλάχιστον όσο ένας βουλευτής.

Παρατηρούμε λοιπόν τις τελευταίες μέρες να ξεκινούν διαδικασίες παράνομων εκλογών για τις βακουφικές επιτροπές με προτροπή του Τουρκικού Προξενείου, τις οποίες σιγοντάρει αν όχι στηρίζει ανοιχτά, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν, ενώ ανάλογη στάση είχε επιδείξει στο παρελθόν και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ. Το μείζον ζήτημα είναι ποιος ενθαρρύνει τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να συμμετέχει σε μια προφανώς παράνομη διαδικασία και από πού αντλεί ένα τέτοιο θράσος να δημιουργεί πιθανές εστίες αναταραχής στην περιοχή και να ενθαρρύνει Ελληνες πολίτες να επιδείξουν ανυπακοή και απείθεια στους νόμους του κράτους.



Η συνολική στάση του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής διότι ο συγκεκριμένος βουλευτής πρόσφατα συνυπέγραψε με άλλους 16 «προξενικούς» [εδώ] και μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, απειλητικό κείμενο στοχοποίησης ενός θρακιώτη δημοσιογράφου. Η ανοχή του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον συγκεκριμένο βουλευτή του, τελεί σε πλήρη αναντιστοιχία με την αδιάφορη στάση του κόμματος απέναντι στις ευθείες απειλές κατά της ζωής του που δέχτηκε ο έτερος βουλευτής του στη Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος όταν καταφέρθηκε κατά του Τούρκου Προξένου για την προσπάθεια ανάμιξης του στα εσωτερικά της χώρας μας, στοχοποιήθηκε από «σφουγκοκωλάριους» του Προξενείου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ άφησε εκτεθιμένο τον βουλευτή Ροδόπης, δείχνοντας σαφώς μια στάση αδιάφορη, ενδεικτική της πρόθεσης του να θέσει εν αμφιβόλω την συμμετοχή του συγκεκριμένου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Μάλιστα δημοσιεύματα φέρουν το ΚΙΝΑΛ να συνομιλεί με άλλον υποψήφιο στην Ροδόπη, εκλεκτό του Τουρκικού Προξενείου και της εκεί παραμουφτείας.

Το «φλέρτ» του ΚΙΝΑΛ με τους εκλεκτούς του Τουρκικού προξενείου σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης που συναγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θεωρεί μέχρι σήμερα, προνομιακό χώρο την μειονότητα, αφού οι υποψήφιοι του στηρίζονται ανοιχτά από κάθε παράνομη δομή που υποδόρια λειτουργεί στην Θράκη και ελέγχεται από το Προξενείο στην Κομοτηνή.

Το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ στην μειονότητα εξακολουθεί να κοιμάται τον διαχρονικό ύπνο του. Χωρίς ρίζες, χωρίς πρόσωπα, αποτέλεσμα της χρόνιας απαξίωσης των ψηφοδελτίων του υπέρ χριστιανών υποψηφίων, είναι απόν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες, παρά το ότι η κυβερνητική δράση είναι ουσιαστική και σημαντική και θα έπρεπε ήδη να δρέπει καρπούς. Φαίνεται ότι το Τουρκικό Προξενείο προσανατολίζεται να στηρίξει τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης εκδηλώνοντας την δυσαρέσκεια του για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά σε πλήρη αντιστοιχία με τον Τούρκο Πρόεδρο, εκλέγοντας δικούς του εξαρτημένους υποψήφιους, για να μπορεί στην συνέχεια να επιβάλλει την άποψη του και να εκδηλώσει την αντίδραση του, ακόμη και ανεξαρτοποιώντας τους βουλευτές που θα εκλεγούν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Είναι πραγματικά όμως θλιβερή η στάση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που προφανώς αποτελεί γραμμή του νέου αρχηγού του και η ανοχή που επιδεικνύει σε πρακτικές που φέρουν έντονα «φιλοπροξενική» προσέγγιση.

Είναι δε συνολικά απογοητευτική η στάση αυτή απέναντι σε όλο τον κόσμο που άλλα προσδοκούσε και προσέβλεπε σε μια στάση συνετή και πατριωτική χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, χωρίς ενδοτισμούς και υποχωρήσεις, που προσιδιάζουν περισσότερο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως και να έχει, ο κάθε πολιτικός με την στάση του σηματοδοτεί και το προφίλ του, γίνεται διακριτός και προβλέψιμος, ενώ οι επιλογές του καθενός κρίνουν και την αποδοχή του από την κοινωνία. Εμείς οι Θρακιώτες έχουμε πλέον και την εμπειρία και την ωριμότητα να αντιληφθούμε τα «παιχνίδια» που κάποιοι πάνε να παίξουν στην πλάτη μας και το πραγματικό ή υποκριτικό ενδιαφέρον όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους.


(πηγή: Via Diplomacy)

Στέργιος Γιαλάογλου



«Μαϊμού» η ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα με τα 20.000 ευρώ


 


«Μαϊμού» αποδείχθηκε η ληστεία που καταγγέλθηκε από ταχυδρομικό διανομέα στο Διακοπτό στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το δήθεν "θύμα" ταχυδρομικός διανομέας, ήταν αυτός που σκηνοθέτησε τη ληστεία και πήρε τις 20.000 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης ομολόγησε σήμερα την πράξη του, ενώ υπέδειξε και το σημείο που είχε κρύψει τα χρήματα. Σημειώνεται πως αυτά βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε σακούλα, σε χόρτα στην περιοχή της Μαμουσιάς Αιγιαλείας, ενώ είχε χρησιμοποιήσει μόλις το ποσό των 120 ευρώ.

Πρόκειται για 45χρονο άνδρα, συμβασιούχο, και πατέρα δύο παιδιών, που φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του, του επιτέθηκαν δύο δράστες με κράνη που επέβαιναν σε μηχανή, και με την απειλή όπλου του απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης αλλά και της υπεξαίρεσης.



Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός

 


Τη ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες η κυβέρνηση. Πρόκειται για τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία είχε προκηρύξει στα τέλη του 2019 και αφορούσε τα έγγραφα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ματαίωση του διαγωνισμού έρχεται ως συνέπεια της απόφασης να παραταθεί η ισχύς των διαβατηρίων από τα πέντε στα δέκα έτη. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται σχετικά ότι «καταγράφεται ουσιώδης αλλαγή, τόσο των οικονομικών, όσο και των τεχνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας (…) Η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά τουλάχιστον 56,5 εκατ. ευρώ, με αυτονόητη τη σημαντική οικονομική ωφέλεια υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».

Παράγοντας της αγοράς εξήγησε ότι η αμοιβή του αναδόχου ήταν συνάρτηση του όγκου των παραγόμενων εγγράφων και επομένως ο διπλασιασμός της περιόδου ισχύος των διαβατηρίων θα μείωνε σημαντικά τα έσοδά του. Στέλεχος του υπουργείου σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Αρχηγείου της Αστυνομίας και με τη σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η ίδια πηγή, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της «Κ», σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν νέες διαδικασίες (πιθανόν νέος διαγωνισμός), ούτως ώστε έως το 2026, όταν και εκπνέει η προθεσμία της Ε.Ε., η Ελλάδα να έχει αντικαταστήσει τις παλιές ταυτότητες με νέες.

Ο ματαιωθείς διαγωνισμός, εξάλλου, αφορούσε την έκδοση όχι μόνο των αστυνομικών ταυτοτήτων, που θεωρούνται από τις πιο παλιές και εύκολο να πλαστογραφηθούν στην Ευρώπη, αλλά και των διαβατηρίων. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι δέκα ημέρες μετά τις εκλογές του 2019, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση είχε ματαιώσει τον διαγωνισμό για το ίδιο έργο, που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγάλει στον «αέρα» νέο στα τέλη του ίδιου χρόνου, μεταβάλλοντας τις τεχνικές προδιαγραφές του. Είχαν, μάλιστα, υπάρξει δημοσιεύματα στον αντιπολιτευόμενο Τύπο που συνέδεαν την εξέλιξη αυτή με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αυτός είναι ο δράστης που πυροβόλησε στην πλατεία Βάθης

 



Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τον δράστη για τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη, που έπεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (02.09.2022), εξασφάλισε το newsit.gr.

Ο δράστης φορούσε άσπρη μπλούζα, παντελόνι, άσπρα παπούτσια και είχε μία τσάντα. Ήταν πεζός, πυροβόλησε τα δύο θύματα, κουρδικής καταγωγής, και τρέχοντας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr





Αφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απάτη που έστησε στον Έβρο προς όφελος της Τουρκίας

 



Δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απάτη που έστησε μαζί πληρωμένους δημοσιογράφους, ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά ΜΜΕ και την Ευρωπαϊκή Αριστερά για να δημιουργήσουν επεισόδιο προς όφελος της Τουρκίας, και για να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να συνεχίζει η μπίζνα.

Την ανθελληνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργών του αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως στην χώρα μας το 2022 βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, επισημαίνοντας πως τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στο περιστατικό του Έβρου, επισημαίνοντας ότι στην λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, τέσσερα παιδιά. Συνέχισε δε λέγοντας πως «από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».



Πρεμιέρα με νίκη 89-85 επί της Κροατίας

 


Η Εθνική μας είχε νικηφόρα πρεμιέρα, νικώντας την Κροατία με 89-85, με τον Γιάννη να «γράφει» 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κοψίματα.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση που πραγματοποίησε και ο Ντόρσεϊ.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και με καθαρό μυαλό να χτίσει μια διαφορά, που πλησίασε τους 20 πόντους.

Ο Γιάννης, με δύο καθοριστικά μπλοκ στα τελευταία λεπτά, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη, κι άλλο ένα «γκολ-φάουλ», έφερε στο φινάλε τα χαμόγελα στη «γαλανόλευκη», ενώ ο εξαιρετικός Ντόρσεϊ, πετυχαίνοντας 27 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική, βοηθώντας τα μέγιστα για την πρώτη μας νίκη στο Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα εξελίχθηκαν ως εξής:

30-46

16-24

62-70

85-89


Σήμερα η Εθνική μας αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Ιταλία, στο Μιλάνο.




Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για 5 έργα προϋπολογισμού 1,2 δισ.

 


Στην προκήρυξη των διαγωνισμών ΣΔΙΤ για πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δις. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για δύο έργα φραγμάτων, δύο οδικά έργα καθώς και την ανάδειξη Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά, πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

«Λειτουργία/Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Προϋπολογισμός του έργου είναι 292 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του ΣΔΙΤ είναι συνολικά 12 χρόνια.

«Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας». Το έργο με προϋπολογισμό 358.8 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την αναβάθμιση τριών τμημάτων του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (ειδικότερα στο κομμάτι Αξιού ποταμού – Έδεσσα) καθώς και την λειτουργία και συντήρηση.

«Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200,4 εκατ. ευρώ, ενώ με τον αναβαθμισμένο οδικό άξονα, ο χρόνος διαδρομής αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά 30 περίπου λεπτά για τα επιβατικά και κατά 45 περίπου λεπτά για τα βαρέα οχήματα.

«Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 185,5 εκατ. ευρώ.

«Έργα αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού ΠΕ Χανίων Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 215,4 εκατ. ευρώ.

Τα πέντε αυτά έργα πρόκειται να αναζωογονήσουν τις τοπικές οικονομίες, να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια. Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 4 δισ. ευρώ.



Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων για κάλυψη νευραλγικών θέσεων στο επιτελικό κράτος




Στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα εκπαιδευτούν μετά από μια απαιτητική και καινοτόμα διαδικασία επιλογής, προκειμένου να καλύψουν, μέσω τριών νέων ειδικοτήτων, νευραλγικές θέσεις του επιτελικού κράτους.

Πρόκειται για το ειδικό πρόγραμμα πιστοποίησης με τίτλο «Εκπαίδευση Δημοσίων Υπαλλήλων για την ένταξη στον Κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών», που παρουσίασαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) και άλλα στελέχη του δημόσιου τομέα, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, να προετοιμαστούν κατάλληλα για να διεκδικήσουν προκαθορισμένες θέσεις του νέου κλάδου «ΠΕ Επιτελικών Στελεχών» στην προεδρία της κυβέρνησης και στα υπουργεία.

Οι νέες ειδικότητες είναι αυτές των Νομοτεχνών, των Αναλυτών Δημόσιων Πολιτικών και των Αναλυτών Ψηφιακής Πολιτικής, με πρόσθετες οικονομικές απολαβές.

Οι νομοτέχνες θα συνδράμουν στην κατάρτιση άρτιων από νομοτεχνικής πλευράς κειμένων κανονιστικού χαρακτήρα (νόμοι, διατάγματα, εγκύκλιοι κ.λπ.).

Οι αναλυτές δημοσίων πολιτικών θα εκπαιδευτούν μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων, χρήσιμων για εμπεριστατωμένες και αιτιολογημένες δημόσιες πολιτικές.

Οι αναλυτές ψηφιακής πολιτικής θα είναι εξειδικευμένοι στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ψηφιακή καινοτομία.

Κατά την πρώτη εφαρμογή, θα καλυφθούν συνολικά 350 θέσεις εκ των 175 να απευθύνονται σε υπαλλήλους - αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, 140 σε υπαλλήλους που υπηρετούν στους φορείς της γενικής κυβέρνησης και 35 από φοιτητές της ΕΣΔΔΑ. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται τετραετής προϋπηρεσία σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι εξετάσεις για εισαγωγή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα εξ αποστάσεως με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, που διασφαλίζουν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Τα σύγχρονα αυτά τεχνολογικά εργαλεία είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ακόμα και την ύπαρξη κινητού τηλεφώνου στο χώρο όπου ο κάθε υποψήφιος θα κληθεί να απαντήσει online σε 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το β' δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα έχει τρίμηνη διάρκεια κατά την οποία θα διδάξουν Έλληνες ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους. Ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 και οι έχοντες το σχετικό πιστοποιητικό αναμένεται να στελεχώσουν τις συγκεκριμένες θέσεις τον επόμενο μήνα.



Περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ

 



Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά  με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ, 32% περισσότερα παιδιά από το 2019. Μάλιστα -όπως επισήμανε χθες η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα vouchers έχουν διπλασιαστεί οι δικαιούχοι στα ΚΔΑΠΑμΕΑ γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία της Κυβέρνησης στα άτομα με αναπηρία. Συνολικά για το πρόγραμμα ο  προϋπολογισμός φτάνει τα 333 εκατ. ευρώ από τα 270 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη φετινή περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν voucher 111.000 παιδιά από 84.000 που έλαβαν το 2019 (αύξηση 32%). Στα ΚΔΑΠΑμεΑ voucher λαμβάνουν όλα τα παιδιά με αναπηρία ανεξαρτήτως του εισοδήματος της οικογένειάς τους. Έτσι φέτος εντάσσονται 8.700, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 ήταν 4.500, αύξηση που αγγίζει το 50%. Στα ΚΔΑΠ, τα παιδιά φτάνουν τις 60.000 και είναι όσα και πέρσι. Συνολικά στο  φετινό πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ  δίνονται 180.000 voucher, έναντι 155.000 voucher που δόθηκαν το 2019 (συνολική αύξηση πάνω από 16%).

Σημειώνεται ότι φέτος εφαρμόστηκαν αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών σε σχέση με το 2019. Ενδεικτικά:

Μια οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019 έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 27.000 ευρώ.

Μια οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 36.000 ευρώ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019 έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 30.000 ευρώ.




Χαμηλό 12ετίας η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο


 

Βασικός στόχος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικά της Κυβέρνησης υπήρξε -και παραμένει- η μείωση της ανεργίας. Και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα.

Ήδη -όπως ανακοίνωσε χθες η Eurostat- η ανεργία τον Ιούλιο περιορίστηκε στο 11,4% που αποτελεί χαμηλό 12ετίας και είναι  σχεδόν 6 μονάδες πιο κάτω από το 17,3%, που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνεργοι συμπολίτες μας μειώθηκαν κατά 300.000.

Η μείωση της ανεργίας δεν έγινε τυχαία, αλλά υπήρξε αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου, μεταρρυθμίσεων, κινήτρων και προγραμμάτων για νέες προσλήψεις. Συνέβαλαν, μεταξύ άλλων:

Οι χαμηλότεροι φόροι και οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που ενθάρρυναν τις επενδύσεις.

Η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι ρυθμοί των οποίων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την περίοδο πριν το 2019. 

Ο εργασιακός νόμος  που ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι δαπανήθηκαν πάνω από 10 δισ. για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων από τις συνέπειες της πανδημίας και άλλα 2,7 δισ. για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» που -μετά την τροποποίησή του- προβλέπει επιδότηση  3.600 ευρώ στους εργαζόμενους  και τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για κάθε νέα θέση εξαρτημένης εργασίας που δημιουργείται για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία.

Το πρόγραμμα των 150.000 νέων θέσεων εργασίας με το οποίο επιδοτείται από τον κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη για χρονικό διάστημα έξι μηνών.



Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες Πέμπτη περιοδεία στις Σέρρες και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά.

Η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται.

Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων. Η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το «έργο» κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά.

Περνάμε δύσκολους καιρούς, εν μέσω μιας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε Κυβέρνηση η οποία να χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία. Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος.



Παραλήρημα από Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ

 



Συνεχίζει τις εμπρηστικές προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στοχεύοντας το ΝΑΤΟ και το αγαπημένο του γιουσουφάκι Γενικό Γραμματέα που δεν είναι λίγοι όσοι χαρακτηρίζουν τον ρόλο του υπέρ της Τουρκίας περίεργο.

Ο καθεστωτικός ηγέτης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνηθίζει να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά κάτι που δεν ισχύει φυσικά: “Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν. Και συνέχισε: “Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ”.



Εργαζόμενοι σε Μητσοτάκη: Σώσατε 600 οικογένειες - Για τα Ναυπηγεία δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ

 


Τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας, λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του νόμου που ανοίγει την πόρτα της εξυγίανσης στην εταιρεία, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νόμο που δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία αναγνώρισαν το σχέδιο της κυβέρνησης και απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, τού είπαν ότι «σώσατε 600 οικογένειες».

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων: Μας χαρίσατε το μέλλον και τις ζωές μας

«Απαλλαχτήκαμε από το χθες και τα δεινά πριν δύο μέρες. Εσείς μας χαρίσατε το μέλλον και τις ζωές μας. Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε όρεξη και πάθος να φτιάξουμε το Ναυπηγείο μας από την αρχή. Να επισκευάζουμε εκατοντάδες πλοία το χρόνο που ο νέος ιδιοκτήτης θα μας φέρνει. Να χτίσουμε τα νέα πλοία του Ελληνικού Ναυτικού στην ώρα τους, στον προϋπολογισμό που θα συμφωνήσουμε, στην αξεπέραστη ποιότητα και τεχνογνωσία που έχουμε ως εργαζόμενοι. Να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν ξανά. Να χτίσουμε πλοία άλλων χωρών, να αναδειχθούμε ως ναυπηγικός και τεχνολογικός κόμβος, με κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος της πατρίδας μας. Σας ευχαριστούμε για όλα. Μας πιστέψατε, αυτό για εμάς τα λέει όλα. Κάνατε πράξη την δέσμευσή σας», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Παπανικολάου.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το βομβαρδισμένο τοπίο που υπήρχε, πλέον είναι ένα ζωντανό ναυπηγείο, με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας και 200 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις, αλλά και προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες συνεργασίες, τόσο με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας, όσο και με ξένα ναυπηγεία.

Πλέον, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν κρίσιμο πυλώνα για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.

«Είναι πράγματι σήμερα μία πολύ σημαντική, μία σπουδαία στιγμή για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνος και θέλω να ξεκινήσω, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσει να ψηφιστεί αυτός ο πολύ σημαντικός νόμος, έτσι ώστε σήμερα το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνος, το μέλλον όλων των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, το μέλλον όσων θα βρουν δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνος να είναι πολύ πιο αισιόδοξο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, οι οποίοι του απάντησαν χαρακτηριστικά «600 οικογένειες σώσατε».

«Είμαστε σήμερα εδώ, πολιτεία, επενδυτής και εργαζόμενοι, να γιορτάσουμε μια σπουδαία μέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνος. Αυτό το οποίο πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε πίσω όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε εδώ, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να δω να γίνεται στη Σύρο. Όπου πριν από τέσσερα χρόνια το Ναυπηγείο είχε την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, σήμερα όμως, αν το επισκεφθείτε, είναι ένα ζωντανό Ναυπηγείο, με πλοία τα οποία περιμένουν να επισκευαστούν, με ικανοποιημένους εργαζόμενους και κυρίως ικανοποιημένους πελάτες. Γιατί κάποιοι στέλνουν τα πλοία τους στη Σύρο για επισκευή και είναι αδιανόητο, ήταν πάντα αδιανόητο για μένα, πως είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει και εδώ στην Ελευσίνα», πρόσθεσε ο κ. Πρωθυπουργός.

«Θα έρθουν πολλοί καινούργιοι πελάτες, μην έχετε καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ξένα ναυπηγεία. Και ναι βεβαίως, υπάρχουν και προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δρομολογούνται και τα οποία θέλουμε, τα πλοία αυτά να μπορούν να χτιστούν στην Ελλάδα, όπως χτίστηκαν άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία το Ναυτικό μας σήμερα είναι εξαιρετικά υπερήφανο. Κι εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω με τους Ναυάρχους μας και μας λένε «να αυτό το πλοίο χτίστηκε στην Ελλάδα», τα αρματαγωγά μας παραδείγματος χάρη και είναι τόσο αξιόπλοα, που αποτελούν και σήμερα σημείο θαυμασμού από άλλα πολεμικά ναυτικά. Το ίδιο θα μπορέσουμε, φίλες και φίλοι, να ξανακάνουμε και εδώ στην Ελευσίνα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση θα είμαστε κοντά σε αυτήν την συνεχιζόμενη προσπάθεια. Σας θέλω κι εσάς κοντά στο Ναυπηγείο. Γιατί ξέρω ότι πρώτα και πάνω απ΄ όλα αγαπάτε τη δουλειά σας και ξέρω ότι εδώ δεν είναι μόνο ένας μισθός, αλλά και μία αξιοπρέπεια, μία αίσθηση ότι συμμετέχετε σε μία μεγάλη προσπάθεια η οποία είναι ταυτισμένη με εσάς, ταυτισμένη με τη ζωή σας, ταυτισμένη με αυτόν τον τόπο, ταυτισμένη με την προκοπή των οικογένειών σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κρίσιμος πυλώνας για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, με 2.000 θέσεις εργασίας

Η αναβίωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, μέσω της επανεκκίνησης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα ενισχύει σημαντικά τόσο την Οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς περιλαμβάνει:


▪ Άμεση επένδυση 170 εκατ. Δολαρίων.

▪ Διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (600).

▪ Οφειλές & αποζημιώσεις ύψους 41 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους.

▪ Δημιουργία 1.400 νέων θέσεων εργασίας μέσα σε 3 χρόνια. Με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στους 2.000.

▪ Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) κατά τα επόμενα 25 έτη.

▪ Ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την Ελληνική Βιομηχανία.

Με βάση τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ο αμοιβαία επωφελής χαρακτήρας της Συμφωνίας και η αδιαμφισβήτητη ώθηση που θα δώσει στην απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται βιώσιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Κατά την επίσκεψή του, ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε την ΤΠΚ 7- Πυραυλάκατο «Βλαχάκος» η οποία κατασκευάζεται στα Ναυπηγεία και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του πλοίου. Επισκέφθηκε, επίσης, τις νέες κλίνες και τις εγκαταστάσεις για την προκατασκευή τομών.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και οι βουλευτές της ΝΔ Β’ Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας. Παρών ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.



Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ υπό την σκέπη της Τουρκίας και του Ερνρτογάν

 


Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου, δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν και του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ λειτουργούν πονηρά υπέρ της Τουρκίας και τίθεται θέμα Εθνικής Ασφάλειας.




Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες.



Ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη και κάθε Νίκο Ανδρουλάκη που ίσως είναι κίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας μας.



Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ σε συνάντηση του για την εκλογή ψευδομουφτή

 



Εάν δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν, και η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Θράκης και του ψευδομουφτή, δείχνει ότι υπάρχει θέμα Εθνικής Ασφάλειας και με τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νέο περιστατικό προκλητικής στάσης μουσουλμάνου βουλευτή, αυτή τη φορά του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου έγραψε στο twitter :

Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: «[…] Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης […]». Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις.



Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε καταγγείλει την ανάρτηση του επίσης μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες.

Η Χ. Τρικούπη αντέδρασε και ο βουλευτής έσπευσε να ανασκευάσει πλήρως με νέα δήλωσή του όσα είχε πει, και φυσικά δεν είναι αρκετό αυτό, έπρεπε να έχει διαγραφεί.