Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτη εγκληματική ανευθυνότητα από μερίδα μητροπολιτών

 



Εκείνο που ανησυχεί τους περισσότερους σοβαρούς Μητροπολίτες στην περίπτωση που κάποιοι δεν εφαρμόσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και οι ναοί γίνουν εστία διασποράς της νόσου, τότε η εκκλησία θα έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα που δύσκολα θα επουλωθεί. Άλλωστε δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα όσα έγιναν στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και την έκρηξη της μετάδοσης του Κορονοϊού προκάλεσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην βόρεια Ελλάδα.

Είναι απίστευτη η εγκληματική ανευθυνότητα ορισμένων μητροπολιτών που δεν μπορούν να αναλογιστούν την σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνουν ανεπάρκεια συνείδησης. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει να βρίσκονται σε κάθε εκκλησία μόνο 9 πιστοί και 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς την ημέρα των Χριστουγέννων και τον Θεοφανίων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας και οι πολίτες αναρωτιούνται εάν όλοι όσοι αντιδρούν έχουν μυαλό;;;

Είναι αλήθεια ότι εγκληματικά ανεύθυνοι ιεράρχες ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να μην δεχθεί τα περιοριστικά μέτρα και να υπάρξει αντίδραση από την ΔΙΣ. Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός με επιστολή του προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας σημειώνει. "Ενώ επιτρέπεται να βγαίνει ο καθένας μας για περπάτημα, για γυμναστική, για να παίξει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να πάει στην λαϊκή αγορά, να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό να πάει στην Εκκλησία να προσκυνήσει, να εκκλησιασθεί και να κοινωνήσει".

Ανεύθυνοι Μητροπολίτες δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την απόφαση της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας και ζητούν την κυβέρνηση να την ανακαλέσει. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος υποστήριξε πως δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα. "Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι χειρίζονται τα θέματα χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα ή θέλουν να μην τη βλέπουν. Δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα της πολιτείας".

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος επίσης ανεύθυνος δηλώνει "Δεν πρέπει να δεχτούμε την άλωση των ναών μας, χριστιανοί, από την Κερκόπορτα! απευθύνει ύστατη έκκληση και παράκληση προς τους αρμοδίους, ώστε να ανακαλέσουν την αψυχολόγητη αυτή απόφαση, επισημαίνοντας πως τα όρια στένεψαν επικίνδυνα. Κλήρος και λαός αισθάνονται "προδομένοι".

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας που είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δήλωσε χωρίς ίχνος υπεύθυνότητας και σοβαρότητας σε όσα λέει πως η εκκλησία στοχοποιείται. "Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία". Ενάντια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Σερρών."Αρνούμεθα να δεχθούμε τη λογική αυτού του κόσμου ότι η Εκκλησία είναι ένα κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το Κράτος και το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο". Στο ίδιος κλίμα και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος "Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ανεκτό από τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς. Δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς την Εκκλησία. Τα Χριστούγεννα είναι μια εκκλησιαστική γιορτή".




Rafale: Το πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό εκτόξευσε νέο «πυρηνικό» πύραυλο

 



Η Γαλλία συνεχίζει ακάθεκτη στην αναβάθμιση των αεροπορικών της δυνάμεων, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων, για να εξοπλίσει το στόλο των πανίσχυρων μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Dassault Rafale.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες επιτυχημένη εκτόξευση από ένα μαχητικό  Rafale, ενός νέο εξελιγμένου πυραύλου που είναι κατάλληλος για να φέρει πυρηνικές κεφαλές, καθιστώντας το γαλλικό αεροσκάφος ακόμα πιο καταστροφικό στο μέλλον.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, στις 9 Δεκεμβρίου ένα μαχητικό Rafale εκτόξευσε τον αναβαθμισμένο πύραυλο cruise ASMPA, ο οποίος προορίζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές. Η δοκιμαστική αυτή εκτόξευση έγινε στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου πυραύλου ASMPA και ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πάρει το «πράσινο φως» για να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των δυνάμεων της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και και στις Αεροναυτικές Πυρηνικές δυνάμεις του γαλλικού Ναυτικού.

Ο πύραυλος αέρος – επιφανείας μεσαίας εμβέλειας με την ονομασία ASMP-A (Air-Sol Moyenne Portee-Amélioré),είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή της υφιστάμενης πλατφόρμας των υπερηχητικών πυραύλων ASMP. Συγκεκριμένα, ο πύραυλος έχει μήκος 5,38 μέτρα, ζυγίζει 860 κιλά και έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιόμετρα, με ταχύτητες έως και Mach 3, ενώ ακόμα θα μπορεί να φέρει και πυρηνική θερμοπυρηνική κεφαλή.


Πηγή: Defence Post / Φωτογραφία αρχείου

onalert.gr



Aποκρυπτογράφησαν μήνυμα του «Zodiac Κiller» μετά από 51 χρόνια

 



Μια ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με την κρυπτογραφία μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει ένα από τα κωδικοποιημένα μηνύματα που είχε στείλει πριν από 51 χρόνια ο μυστηριώδης «Zodiac Killer», ο οποίος κατατρομοκρατούσε τη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος ήταν.

Το συγκεκριμένο μήνυμα είχε σταλεί τον Νοέμβριο του 1969 στην εφημερίδα San Francisco Chronicle από τον φερόμενο ως δολοφόνο κατά συρροή. Ο κώδικάς του, αποτελούμενος από μια σειρά γραμμάτων και αινιγματικών συμβόλων σε μορφή πίνακα, αποτελούσε γρίφο που οι αρχές και ακόμα και οι πιο δυνατοί ερασιτέχνες λύτες δεν είχαν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν έκτοτε.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την υπόθεση του «Zodiac Killer» και οι διωκτικές αρχές έτρεφαν την ελπίδα ότι το κωδικοποιημένο αυτό μήνυμα θα περιείχε το όνομα ή έστω κάποιο άλλο στοιχείο που θα οδηγούσε στην ταυτότητα του κακοποιού, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί πως διέπραξε τουλάχιστον πέντε δολοφονίες από το 1968 ως το 1969, αλλά ανέλαβε την ευθύνη για συνολικά 37, ενώ ενέπνευσε άλλους δολοφόνους κατά συρροή.

Όμως, σύμφωνα με την τριάδα των ερευνητών που έσπασε τον κώδικα, δεν πρόκειται παρά για μερικές φράσεις στις οποίες ο δολοφόνος καυχιέται, αψηφά τις αρχές και μοιάζει να παραληρεί, χωρίς να αποκαλύπτει ποιος είναι.

«Ελπίζω ότι διασκεδάζετε πολύ προσπαθώντας να με πιάσετε (…). Δεν φοβάμαι τον θάλαμο αερίου, διότι θα με στείλει στον παράδεισο συντομότερα (…) τώρα έχω αρκετούς σκλάβους που δουλεύουν για μένα», αναφέρει το μήνυμα.

Χρειάστηκαν ατέλειωτες σειρές κώδικα προγραμματισμού και χρόνια δουλειάς προτού ο Ντέιβιντ Όραντσακ, αμερικανός σχεδιαστής ιστοτόπων, 46 χρονών, να μπορέσει να σπάσει το κρυπτογράφημα, πάνω στο οποίο άρχισε να δουλεύει το 2006.


#Breaking - Our statement regarding the #Zodiac cipher:
Εικόνα

Τον βοήθησαν ο Σαμ Μπλέικ, αυστραλός μαθηματικός, και ο Γιαρλ Βαν Άικε, βέλγος προγραμματιστής, εξήγησε ο Όραντσακ στην Κρόνικλ, η οποία έλαβε επιβεβαίωση ότι η ανακάλυψη της τριάδας ευσταθεί από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), που χειρίζεται την έρευνα για τον Ζόντιακ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αποκρυπτογραφείται μήνυμα που είχε στείλει σε καλιφορνέζικη εφημερίδα ο δολοφόνος. Το πρώτο έσπασαν ένας δάσκαλος κι η σύζυγός του το 1969: «Μου αρέσει να σκοτώνω γιατί είναι τόσο διασκεδαστικό», ανέφερε, κάνοντας και σε αυτό λόγο για τους «σκλάβους» που θα μάζευε για να τον υπηρετούν.

Αλλά ο κώδικας που είχε χρησιμοποιηθεί σε εκείνο, το πρώτο μήνυμα, ήταν πολύ πιο απλός από το «κρυπτογράφημα 340», το οποίο βαπτίστηκε έτσι επειδή περιέχει 340 χαρακτήρες (17 στήλες, 20 γραμμές).

«Στην κοινότητα αυτών που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν (τα μηνύματα που είχε στείλει) ο Ζόντιακ, θεωρούσαμε όλοι ότι υπήρχε άλλο ένα βήμα, αφού βρεις ποιο γράμμα αντιστοιχεί σε ποιο σύμβολο — πράγματι, ίσχυε αυτό», εξήγησε ο Όραντσακ.

Το κρυπτογράφημα 340 διαβάζεται διαγώνια, ξεκινώντας από τον πρώτο χαρακτήρα στην πρώτη γραμμή αριστερά, κατεβαίνοντας κάθε φορά μια σειρά και παίρνοντας τον χαρακτήρα που βρίσκεται δύο θέσεις δεξιά, όπως κινείται ο αξιωματικός στο σκάκι. Πρέπει να επιστρέψεις στην πρώτη σειρά όταν φθάσεις στο τέλος αυτής της διαγωνίου και να συνεχίσεις, με τον ίδιο τρόπο, εξήγησε ο ίδιος σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

Σύμφωνα με τον Όραντσακ, αυτό το σύστημα κωδικοποίησης το έβρισκε κανείς σε εγχειρίδιο κρυπτογραφίας του αμερικανικού στρατού που είχε συνταχθεί τη δεκαετία του 1950.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Η ιστορία του κοριτσιού που στα 14 έπεσε θύμα απαγωγής από έναν παιδόφιλο που γνώρισε στο ίντερνετ

 


Όταν οι γονείς της ανακάλυψαν φωτογραφίες του στον υπολογιστή της ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά ήταν ήδη αργά.

Κristin Helms, από την πόλη Orange County της Καλιφόρνια, ήταν μόλις 14 χρονών όταν ένας 27χρονος άντρας από το Τέξας, ο Kiley Ryan Bowers, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στη ζωή της μέσω της σελίδας της στο MySpace. Όταν οι γονείς του έφηβου  κοριτσιού, Danielle και Robin Helms, ανακάλυψαν φωτογραφίες τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της κόρης τους, αμέσως έκλεισαν τον λογαριασμό της στο MySpace, της έκοψαν τη σύνδεση στο διαδίκτυο και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ήταν όμως αργά. Ο Bowers είχε καταφέρει να παγιδέψει τη μικρή Kristin στα δίκτυα και τότε άρχισε ο αληθινός εφιάλτης.

Αρκετά χρόνια πριν, το 2009, οι γονείς της Kirstin εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ με σκοπό να μιλήσουν για την τραγική ιστορία της κόρης τους και να παρακινήσουν άλλα παιδιά να είναι πολύ πιο προσεκτικά όταν έρχονται σε επαφή με αγνώστους στο διαδίκτυο.

Όπως είχε περιγράψει η ίδια η Όπρα στην εισαγωγή της εκπομπής της η Κristin ήταν μία πολύ καλή μαθήτρια, πρώτη στα αθλήματα και τις σχολικές εργασίες και η μητέρα της, Danielle, ήταν ιδιαίτερα περήφανη. Υπερπροστατευτική, ήξερε άνα πάσα ώρα και στιγμή που είναι το παιδί της και την φρόντιζε με πολύ αγάπη και στοργή. Μία μέρα η Kristin ζήτησε από τους γονείς της έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκείνοι συμφώνησαν με δύο όρους. Να μην ανοίξει λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια και να μη συνομιλεί με αγνώστους.

Αν και η Κristin αρχικά συμφώνησε να μη χρησιμοποιήσει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο καιρό αργότερα ο αδελφός της ανακάλυψε πως είχε λογαριασμό στο MySpace και ενημέρωσε τους γονείς τους. «Τότε πήραμε τον υπολογιστή της για περίπου 5μιση μήνες» , εξομολογείται η Danielle στην κάμερα. Αυτό που δεν γνώριζε, ωστόσο, ήταν ότι η έφηβη κόρη της είχε ήδη εμπλακεί διαδικτυακά με έναν 27χρονο άντρα, τον Kiley Ryan Bowers. 

«Ήταν μόλις δύο ημέρες πριν τα γενέθλια της, ήταν 4 Ιουνίου του 2006, όταν την άκουσα να κλαίει με λυγμούς στο δωμάτιο της. Έτρεξα κοντά της και την ρώτησα τι έχει και τότε εκείνη είπε "Μαμά, πρέπει να σου μιλήσω. Με χρησιμοποιήσε, με χρησιμοποιήσε". Τότε τη ρώτησα ποιος τη χρησιμοποίησε και μου μίλησε για έναν 27χρονο άντρα από το Τέξας ο οποίος την προσέγγισε ηλεκτρονικά, της είπε ότι είναι όμορφη, της είπε ότι την αγαπάει και τελικά την παρέσυρε στο δωμάτιο ενός μικρού Motel όπου τη βίασε».

Η Kristin συνάντησε τον Bowers στο ξενοδοχείο μία νύχτα, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, αφού οι γονείς της είχαν πέσει για ύπνο. Εκεί ο άντρας της επιτέθηκε σεξουαλικά και τελικά τη βίασε. «Το μόνο που αισθανόμουν ήταν ότι δεν προστάτεψα το παιδί μου. Μόνο αυτό σκεφτόμουν», είπε η Danielle. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Παρόλο που η Kristin συνάντησε τον βιαστή της μόνο μία φορά εκείνος είχε καταφέρει να κλέψει το μυαλό και την καρδιά της διαδικτυακά, λέγοντας της όλα εκείνα που ήθελε να ακούσει. «Μου είπε "Μαμά, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν να εμπλακώ τόσο πολύ συναισθηματικά».  

Αρχικά το 14χρονο κορίτσι συμφώνησε να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία, λέγοντας στη μητέρα της ότι σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. Παράλα αυτά λίγο καιρό μετά άρχισε να παρουσιάζει σημάδια κλινικής κατάθλιψης τόσο εξαιτίας τους τραυματικού γεγονότος της σεξουαλικής κακοποίησης την οποία υπέστη, όσο και εξαιτίας του συναισθηματικού πόνου που ένιωθε. Όπως είπε η Danielle η κόρη της βίωσε βαθιά ερωτική απογοήτευση γιατί αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Bowers στο ξενοδοχείο εκείνος έγινε πολύ σκληρός και βίαιος μαζί της στο διαδίκτυο. 

«Η κλινική κατάθλιψη είναι μία πολύ σοβαρή νόσος που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στον θάνατο και η Kristin απλά δεν μπορούσε να το διαχειριστεί όλο αυτό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έπρεπε να τον αντιμετωπίσει ξανά στο δικαστήριο δεν άντεξε και πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει».

Μία Κυριακή η οικογένεια της Kristin έλειπε από το σπίτι και όταν επέστρεψαν δεν τη βρήκαν εκεί. Η Danielle έψαξε στον κήπο όταν άκουσε τον σύζυγό της να ουρλιάζει από το πάνω πάτωμα. «Ούρλιαζε και ούρλιαζε και ούρλιαζε όπως δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου να ουρλιάζει. Μου φώναζε να πάρω την αστυνομία και το έκανα αμέσως. Τότε τον είδα να κατεβάζει την κόρη μας από το σκοινί με το οποίο είχε κρεμαστεί».

«Εκείνη την περίοδο η Kristin έπαιρνε αντικαταθληπτικά τα οποία της ανέβαζαν αρκετά τη διάθεση. Την προηγούμενη ημέρα είδαμε μαζί μία ταινία και με πήρε μία μεγάλη αγκαλιά. Το επόμενο πρωί ήταν πολύ χαρούμενη, ήρθε στο κρεβάτι μου και είπε "Γεια σου, μαμά, τι κάνεις;". Αλλά εγώ βιαζόμουν και της είπα ότι πρέπει να φύγω και ότι θα την δω μόλις επιστρέψω. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα που έφυγα και δεν έμεινα στο σπίτι για να μιλήσω μαζί της», εξομολογήθηκε το 2009 η Danielle. «Παρόλα αυτά έδειχνε πραγματικά καλά. Απ΄όσο γνωρίζουμε οι άνθρωποι που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη και σκέφτονται να αφαιρέσουν τη ζωή τους περνούν από φάση μεγάλης χαράς και ευφορίας από τη στιγμή που παίρνουν την οριστική απόφαση να αυτοκτονήσουν», προσθέτει.

Ο Kiley Ryan Bowers τιμωρήθηκε με ποινή  μόλις 9 ετών για το γεγονός ότι παρενόχλησε ερωτικά ένα ανήλικο κορίτσι μέσω διαδικτύου, διέσχισε τη μισή αμερικανική ήπειρο για να τη συναντήσει και τελικά να τη βιάσει. Κάτι το οποίο η Danielle θεωρεί βαθιά άδικο: «Εκείνος σκότωσε το παιδί μου. Εκείνος της προκάλεψε την κατάθλιψη που πήρε τη ζωή της».


Πηγή



Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία δύο Έλληνες - Έβγαζαν φωτογραφίες πολεμικών πλοίων για τους Τούρκους

 



Μία περίεργη υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με τον εντοπισμό δύο Ελλήνων υπηκόων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου-Καστελόριζου και ο άλλος υπάλληλος σε Προξενείο της Ρόδου.

Σε ενακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει: "Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων  για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ,, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο συγκεκριμένος εργαζόμενος σε πλοίο της γραμμής, έβγαζε φωτογραφίες τα πολεμικά πλοία και τα έστελνε σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο!

Oι δύο άντρες παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από μυστικούς αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και πράκτορες της ΕΥΠ, καθώς φέρονται να διοχέτευαν πληροφορίες που θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 του ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε κατασκοπεία.

Επίσης κατηγορούνται για παράβαση νομού που αφορά σε μέτρα ασφάλειας οχυρών θέσεων.

"Έσπασε" και ομολόγησε ο 35χρονος

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το protothema.gr ο  ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο προξενείο της Ρόδου, είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο μάγειρα Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη, ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και του είχε αναθέσει να φωτογραφίζει τη διάταξη των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς αλλά και των στρατοπέδων.

Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς παραμένει άγνωστο από ποιους είχε στρατολογηθεί και για ποιο λόγο ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα ο οποίος είναι και αυτός Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.


Πηγή