Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Στήριξη στον τουριστικό κλάδο από την Ε.Ε.

 


Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ευρωπαϊκό τουρισμό η φετινή εξαιτίας της πανδημίας, αλλά ίσως να μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία για αναδιοργάνωση και ενδυνάμωσή του. Σε σχετικό άρθρο του το Euronews αναφέρει τα σοβαρά ερωτήματα που απασχόλησαν τον κλάδο, αλλά και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχουν να του προσφέρουν στήριξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να διασφαλίσει τη ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των μικρομεσαίων μονάδων, δίνοντας ευελιξία στην παροχή κρατικής βοήθειας, αλλά και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Ειδικότερα, παρέχεται άμεση ρευστότητα σε πληγείσες επιχειρήσεις, η οποία τελεί υπό κοινή διαχείριση με τα κράτη-μέλη.  

Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, δίδεται κεφάλαιο 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση 100.000 μικρών επιχειρήσεων. Οι θέσεις εργασίας υποστηρίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος SURE, που συνδράμει τα κράτη-μέλη να καλύψουν το κόστος των εθνικών προγραμμάτων μερικής απασχόλησης και των αντίστοιχων μέτρων, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν θέσεις εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών απασχόλησης, κοινωνικών εταίρων και εταιρειών για τη διευκόλυνση της επανακατάρτισης, ειδικότερα όσων εντάσσονται σε καθεστώς εποχικής εργασίας.

Στη Λυών, η Αν Προστ εδώ και 20 χρόνια οργανώνει εξειδικευμένες ξεναγήσεις στο παλιό τμήμα της πόλης και σε σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Μέχρι πριν από την πανδημία τα πήγαινε περίφημα. Ωστόσο, ο ιός έθεσε μείζονα ερωτήματα βιωσιμότητας και η Αν Προστ κλήθηκε να λάβει επώδυνες αποφάσεις. Και εξομολογείται στο Euronews: «Δυστυχώς, έπρεπε να απολύσω τους συμβασιούχους που απασχολούσα. Στη συνέχεια, έπρεπε να καθησυχάσω τους πελάτες που με είχαν ήδη πληρώσει, ότι θα τους επιστρέψω τα χρήματα ή θα τα βάλω στην άκρη για την επόμενη δουλειά που θα κάνουμε. Μετά έπρεπε να επικοινωνήσω με όλους για να τους πω ότι είμαι ακόμη εδώ, τώρα που τελείωσε η δύσκολη περίοδος. Οτι μπορώ να τους προσφέρω νέες, ακόμη καλύτερες υπηρεσίες». 

Μετά την πανδημία το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας της προσαρμόστηκε, οι επισκέπτες καθησυχάζονταν ότι είναι ασφαλείς στους εξωτερικούς χώρους και οδηγούνταν σε σημεία όπου δεν υπήρχε συνωστισμός. «Έχουμε οργανώσει ολιγομελείς ομάδας, ακόμη και αν αυτό μεταφράζεται σε πολλές τέτοιες ομάδες», προσθέτει η κ. Προστ. «Έχω ολόκληρη ομάδα ξεναγών. Οπότε προσαρμοζόμαστε. Ολα έχουν να κάνουν με την προσαρμογή και την ηρεμία του κόσμου».

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο η παροχή τουριστικών υπηρεσιών στις χώρες-μέλη εμφάνισε δραματική πτώση της τάξης του 75%. Πάντως, ειδήμονες και αναλυτές της τουριστικής βιομηχανίας σχολιάζουν θετικά τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ενδυνάμωση του κλάδου στη δυσχερέστατη αυτή συγκυρία, ενώ επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία της για κοινά κριτήρια, όταν κάποιο κράτος-μέλος θέλει να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς. 

«Για να ταξιδέψουν οι πολίτες ξανά, είναι αναγκαίο οι ευρωπαϊκές χώρες να συντονίσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Να έχουν κοινά κριτήρια καθορισμού των επικίνδυνων περιοχών βάσει επιστημονικών αποδείξεων και να διαμορφώνουν πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή τεστ στα ταξίδια», επισημαίνει ο Εμανουέλ Μινιέ, γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Travel Tech. «Υστερα από αυτή την κρίση, ο κόσμος θα θέλει να γνωρίζει περισσότερα. Θα θέλει να ξέρει ποιο είναι το καλύτερο πακέτο που μπορεί να πάρει, αλλά και αν η επιλογή του είναι πιο βιώσιμη. Αρα οι υπεύθυνοι ταξιδιών πρέπει να ακολουθούν πολιτικές με μεγαλύτερη διαφάνεια», προσθέτει. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τσίπρας και Γεννηματά ούτε κατάλαβαν τι έγινε στην σύνοδο κορυφής και γελοιοποιούνται με δηλώσεις

 


«Ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θλιβερή εξαίρεση, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου» αναφέρει ο κ. Πέτσας και προσθέτει για τις δηλώσεις Τσίπρα: «καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι δυσκολεύεται να καταλάβει τι γίνεται γύρω του και είναι κολλημένος στο 2015 που εξαπατούσε ασύστολα και τον άκουγαν, αλλά η Φώφη Γεννηματά γιατί;;;;;;

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο facebook δείχνοντας ότι δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί στην σύνοδο κορυφής : 

Για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδεια χέρια. Όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν.

Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις.

Το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα; Και μάλιστα τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά την αναχώρηση Πομπέο από την Ελλάδα.

Όσο δε γνωρίζουμε τί ακριβώς συμφώνησε, υπέγραψε και υπογράφει στο Βερολίνο, θα τα αποδίδουμε όλα αυτά στην απλή σύμπτωση.

app-facebook
Alexis Tsipras
21 ώρες πριν

Για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδεια χέρια. Όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν.

Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις.

Το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα; Και μάλιστα τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέ

Näytä lisää


Στην συνέχεια εμφανίστηκε και η Γεννηματά, που αντί να κάνει την διαφορά να κάνει κριτική ουσιαστική, αποτίμησε αρνητικά την απόφαση της συνόδου κορυφής χωρίς να έχει ενημερωθεί πλήρως για το αποτέλεσμα.

Αρνητικά για τη χώρα αποτιμά η Φώφη Γεννηματά την απόφαση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής για την τουρκική επιθετικότητα, ασκώντας από τη Βουλή σφοδρότατη κριτική στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έδωσε πολλά και πήρε ένα ευχολόγιο» και επικρίνοντας ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ένωση για υποχώρηση στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και την αρχή της αλληλεγγύης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πολλά και πήρε ευχολόγια»

«Δυστυχώς η Ελλάδα βγήκε χαμένη από τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι ωραιοποιήσεις», σημείωσε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κρίνοντας ακατανόητη την ικανοποίηση που εκφράζει ο Πρωθυπουργός, και καταλογίζοντάς του την ευθύνη για τα αποτελέσματα της Συνόδου, μιλώντας για ανικανότητα διαχείρισης των εθνικών θεμάτων. «Έδωσε πολλά και πήρε υποσχέσεις. Ένα ευχολόγιο. Υποσχέσεις που έχουν ξαναδοθεί, αλλά είδαμε όλοι ότι δεν απέτρεψαν την Τουρκία από την επιθετικότητά της απέναντι στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ε.Ε έκανε βήματα πίσω. Υποχώρησε από την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου αλλά και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη.  Ανέχθηκε τις μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ούτε θάρρος ούτε συνέπεια έδειξαν Δεν τόλμησαν να πουν ούτε καν τη λέξη κυρώσεις», σημείωσε.



Ποινή φυλάκισης 20 ετών στον 60χρονο που βίαζε τον 10χρονο ανιψιό του

 


Ο 60χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 60χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 10χρονου ανιψιού του, σε χωριό του Ηρακλείου.

Ο 60χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών με εκτιτέα τα 15 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέα έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, αναφέροντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι όσα κατέθεσε το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είναι αληθή.

Ο κατηγορούμενος πάντως επέμεινε στην αθωότητά του.

Στο άκουσμα της απόφασης, υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ιατροδικαστικώς δεν προέκυψαν ευρήματα που να συνηγορούν υπέρ του βιασμού και καταδικάζει τις πράξεις αυτές που τις χαρακτηρίζει ότι πιο απεχθές.

Ωστόσο ζητούμενο είναι, όπως υποστηρίζεται, ποιος αποδεδειγμένα τις έκανε αυτές τις πράξεις, καθώς πιστεύουν ότι σε δεύτερο βαθμό θα φανεί η αλήθεια.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο συνήγορος Γιώργος Στειακάκης δήλωσε στο Cretalive: «Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών και επέβαλε την ανώτερη ποινή κάθειρξης των 15 ετών για κάθε πράξη, με εκτιτέα ποινή τα 15 έτη, όπως προβλέπεται στο νόμο. Νομικά είναι μεν δικαίωση, όμως οι πληγές που άνοιξαν οι πράξεις του κατηγορούμενου δεν θα επουλωθούν δυστυχώς ποτέ».


Πηγή : protothema.gr



Με παρέμβαση Μητσοτάκη, «κόπηκε» ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή με δυνατότητα που της παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση για την Ελένη Ζαρούλια και έκανε άμεσα παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της στη Βουλή.

Η δυνατότητα πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή δόθηκε με απόφαση που ελήφθη το 1997. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κόβοντας δήθεν προνόμια κατάργησε τη δυνατότητα αυτή. Μόνο που το ίδιο έτος ανέστειλε στην εφαρμογή της κατάργησης για μια θητεία. Και το 2019, εκλογικό έτος, την ανέστειλε για μια ακόμη θητεία. Εγκλωβίζοντας την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού και την παρέμβαση του, ο κ. Τασούλας δήλωνε ότι μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή από το δικαστήριο (την ερχόμενη Τετάρτη) θα δρομολογηθεί η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς και μέχρι τότε δεν πρόκειται να επικυρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια, ούτε να αναλάβει καθήκοντα μετακλητού στη Βουλή.

Η δήλωση του Κ. Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής: «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Ο Μιχαλολιάκος έκανε χρήση της δυνατότητας που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση του Νίκου Βούτση να αναστείλει για μια ακόμη θητεία της Βουλής την κατάργηση της δυνατότητας να έχουν μετακλητούς οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά πως οι προθεσμίες σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος είναι συγκεκριμένες και ήδη είχαν εκπνεύσει, καθώς και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άρνησης από την πλευρά του τωρινού Προέδρου της Βουλής.

Με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας τεράστιες ευθύνες προσπάθησε να ρίξει το μπαλάκι στην σημερινή κυβέρνηση για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ειδικά μετά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Αυτή η προσπάθεια διορισμού της Ζαρούλια στην βουλή, είναι ένα απο τα γραμμάτια που προσπαθεί να εξοφλήσει στην Χρυσή Αυγή για την στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της στην βουλή.

Υπενθυμίζουμε τους ψήφους της Χρυσής Αυγής το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα και σε διπλές εκλογές μέσω της απλής αναλογικής.

Η Χρυσή Αυγή στήριξε αποφάσεις και προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί η Βασιλική Θάνου πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τασούλα

Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής.

Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη.

Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control».




Ο Τραμπ με κορωνοϊό στο νοσοκομείο

 


Ο Ντόναλντ Τράμπ νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, η μεταφορά του κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους. 

Η μεταφορά του έγινε με το Marine One, με τον ίδιο να επιβιβάζεται μόνος στο ελικόπτερο και εν συνεχεία να αποβιβάζεται επίσης μόνος για να εισέλθει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός Πρόεδρος λαμβάνει την πειραματική θεραπεία της Regeneron.