Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Πάνω από 63 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης και αποχιονισμού στο παράπλευρο οδικό δίκτυο


 

Αποφάσεις για έργα αποχιονισμού και αλατοδιανομής στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας, ενόψει της χειμερινής περιόδου, υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με σκοπό την έγκαιρη λήψη μέτρων υπέρ της οδικής ασφάλειας και της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων. Ειδικότερα, οι πρώτες αποφάσεις αφορούν στη χρηματοδότηση έργων αποχιονισμού, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ:

  • Στο Παράπλευρο Οδικό Δίκτυο, οδικών τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού και της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ.
  • Στις παράπλευρες οδούς του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από πέρας διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως πέρας διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στον Οδικό Άξονα της παράκαμψης Βόλου από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λάρισας έως Ισόπεδο Κόμβο (Ι/Κ) Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. Ευρώ.
  • Στο τμήμα Φλώρινα – Νίκη του αυτοκινητόδρομου Α27 και στους κόμβους Α/Κ Φλώρινας, Α/Κ 13 Κλεινών – Άνω Καλλινίκης και Ι/Κ Νίκης, προϋπολογισμού 3 εκατ. Ευρώ.
  • Στα οδικά τμήματα Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν το πρώτο σκέλος υλοποίησης του προγράμματος έργων συντήρησης και αποχιονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού προϋπολογισμού 63,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).




Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

 


Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την αξία της ενίσχυσης για νοικοκυριά και αγρότες να ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kW σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • 100% του αυξημένου κόστους απορροφάται στατα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) καθώς  η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης.
  • Τέλος, για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε στα 15€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

 



Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για Έβρο και Πάρνηθα

 



Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λήψη άμεσων μέτρων στον Έβρο και στην Πάρνηθα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην κυβερνητική σύσκεψη που έγινε συζητήθηκαν τα άμεσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον Έβρο και την Πάρνηθα, η πορεία των μέτρων για τις προηγούμενες πυρκαγιές και γενικότερα το θέμα της πρόληψης και προστασίας των δασών μας.

  • Η δασική υπηρεσία κηρύσσει άμεσα, με διοικητικές πράξεις, τις περιοχές αυτές αναδασωτέες. Λαμβάνουμε φροντίδα για την άγρια πανίδα, να έχουν δηλαδή τα ζώα που επιβίωσαν ζωοτροφές και νερό για το διάστημα των επόμενων μηνών.
  • Και -το πιο σημαντικό- ξεκινούν οι διαδικασίες και εδώ, όπως και για τις προηγούμενες πυρκαγιές, για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις λεκάνες απορροής που έχουν επηρεαστεί. Κορμοφράγματα δηλαδή και άλλα τεχνικά έργα, που έχουν απόλυτη προτεραιότητα.
  • Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα έχει ο καθαρισμός των ρεμάτων στις περιοχές αυτές, με ευθύνη των Περιφερειών.
  • Για τους πληγέντες στις περιοχές αυτές ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη το κυβερνητικό κλιμάκιο όπου πήγε εκεί τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές τις περιπτώσεις».

Επισημαίνεται πως για την υλοποίηση των τεχνικών έργων που αναφέρονται πιο πάνω αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του νέου θεσμού των «αναδόχων αποκατάστασης» ενώ θα αξιοποιηθούν και οι δασικοί συνεταιρισμοί.




Κασσελάκης μαμά καθηγήτρια του Penn όπου σπούδασε και ο ίδιος - Μπαμπάς πρώην Casco χρώματα για πλοία που έχασε την εταιρία

 


Κανένας δεν έχει καταλάβει ακόμα εάν ο Κασσελάκης είναι απλά ένα ψώνιο, η ένας να είχαμε να λέγαμε και όποιος τσιμπήσει, γιατί για σοβαρός δεν δείχνει με τόσα ερωτηματικά να πλανώνται μετά το βίντεο του για την υποψηφιότητα.

Κάτι για παραδικαστικά κυκλώματα, κάτι για δάνεια με προσωπική εγγύηση για να γελάει ο κόσμος, θόλωσε το κλίμα για τον ίδιο.

Η καταστροφή της οικογενειακής περιουσίας από το παραδικαστικό κύκλωμα, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, όπως και το ότι πήγε μόνος στις ΗΠΑ γιατί δεν πήγε μόνος και δείχνει ότι άρχισε τα ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι πήγε μαζί με την μητέρα του, οδοντίατρο, που άρχισε να συνεργάζεται ως διδάσκουσα με τον Πανεπιστήμιο του Penn όπου σπούδασε και ο ίδιος, άρα δεν πήγε μόνος και κατατρεγμένος. 

Η μητέρα από το 2006 διδάσκει στο τμήμα Οδοντιατρικής του αμερικανικού πανεπιστημίου και ονομάζεται Ευαγγελία Κασσελάκη, με ειδίκευση στην προσθετική και επανορθωτική χειρουργική. Επίσης εμφανιζόταν ως γραμματέας στο ΔΣ της εταιρείας C.Penn Coating USA Inc, όπου πρόεδρος ήταν ο σύζυγός της και πατέρας του Στέφανου, Θεόδωρος Κασσελάκης. 

Ο πατέρας του έπεσε θύμα παραδικαστικού κυκλώματος όπως είπε. 

Πριν φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ΗΠΑ ο Θεόδωρος Κασσελάκης και πατέρας του, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CASCO ΑΒΕΕ, εταιρεία που ασχολείτο με τον εφοδιασμό χρωμάτων και υλικών για τον επιχρωματισμό πλοίων, άρα ο χώρος της ναυτιλίας ήταν γνωστός και οικείος στην οικογένεια και στον Στέφανο αφού πουλούσαν χρώματα για την συντήρηση των πλοίων. 

Η CASCO είναι μια γιγαντιαία εταιρεία χρωμάτων με έδρα την Οσάκα της Ιαπωνίας και ο Κασσελάκης είχε κατορθώσει να πάρει την αντιπροσωπεία για την Ελλάδα, η εταιρεία όμως έμπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες μετά από καταγγελίες εναντίον της, και λύθηκε η σχέση με την ιαπωνική εταιρεία οπότε σταμάτησε τη δράση της και έκλεισε τα γραφεία της.

Πολλά τα ερωτηματικά, όπως και το περίφημο δάνειο με προσωπική εγγύηση τι;;;;;;;

Περιμένουμε απαντήσεις. 


Με πληροφορίες από το διαδύκτιο



Αισχροκέρδεια - Κλοπή στην τιμή της αμόλυβδης στα 2,30€ σε πρατήριο στο κέντρο της Αθήνας - 2€ το πατρέλαιο

 


Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεπεράσει το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο, και εδώ διαπράττεται έγκλημα χωρίς να τιμωρείται κανένας με τις ευχές του κράτους

Όπως φαίνεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε βενζινάδικο στην περιοχή του Μεταξουργείου, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε στα 2,30 ευρώ το λίτρο, η απλή και 2,60 η ενισχυμένη.

Το πετρέλαιο έφτασε τα 2 ευρώ, και ο κόσμος αναρωτιέται γιατί αφήνει το κράτος αυτή την ασυδοσία; Αυτή την κλεψιά στους καταναλωτές;

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σε αρκετά πρατήρια το πετρέλαιο φτάνει τα 2 ευρώ ενώ και η απλή αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως διαπιστώνεται από το ρεπορτάζ, κάποια βενζινάδικα πωλούν την απλή αμόλυβδη 2.299 ευρώ το λίτρο. 

Οι οδηγοί που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, διαπιστώνουν ότι και στην πρωτεύουσα οι τιμές των υγρών καυσίμων είναι πλέον πανάκριβες, δίχως να υπάρχει κάποια εξήγηση επ αυτού.



Σταύρωσαν κοράκι και το κρέμασαν σε κοινή θέα - Συνελήφθη το κτήνος και δράστης


 

Κάθε μέρα και ένα περιστατικό κτηνωδίας από διαταραγμένα ζώα που αποκαλούνται άνθρωποι.

Μια κτηνωδία σε βάρος ζώων εκτυλίχθηκε στην Πάρο με κτήνη που αποκαλούνται άνθρωποι να σταυρώνουν και να κρεμούν σε κοινή θέα ένα κοράκι σε περιοχή της Πούντας. 

Ο Σωτήρης Τζαφάς, που δημοσίευσε πρώτος τη φωτογραφία κάνοντας λόγο για κακοποίηση ζώου, έγραψε στο Facebook για το σταυρωμένο κοράκι που απαθανάτισε στο νησί, πως «αυτή είναι η τουριστική Πάρος. Βγάλτε συμπεράσματα. Κρίμα που υπάρχουν Παριανοί, σε τόσο χαμηλό επίπεδο ακόμα και που τους ανέχονται. Οι υπόλοιποι, να δυσφημούν τον τόπο τους. Ντροπή. Στην Πούντα της Πάρου σταύρωσαν ένα κοράκι και το άφησαν σε δημόσια θέα κι εγώ κάθε μέρα ντρέπομαι όλο και πιο πολύ για το είδος μας» έγραψε ο Πέτρος Κατσάκος που αναδημοσίευσε τη φωτογραφία. Όπως αναφέρουν χρήστες των social media υπάρχουν Παριανοί που σταυρώνουν κοράκια και τα αφήνουν εκτεθειμένα, ώστε να διώχνουν άλλα πτηνά από τα χωράφια τους.



Μετά από ενημέρωση της Αστυνομίας από τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, βρέθηκε ο δράστης της απάνθρωπης και φρικτής πράξης και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.



Ακροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ πλην Πολάκη κατά Κασσελάκη - Επίθεση Φίλη - Μπαλτά


 

Την υποψηφιότητα Κασσελάκη, στηρίζει σθεναρά ο ακροαριστερός τραμπούκος και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει κανένας γιατί ένας ακροαριστερός φασίστας λάτρης του Βελουχιώτη στηρίζει Κασσελάκη.

Ο Πολάκης στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη στα social, «πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Στέφανου Κασελακη στα Χανιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά επειδή είναι στιγματισμένος ακροαριστερός απείχε από την παρθενική ομιλία του κ. Κασσελάκη ως υποψήφιος Πρόεδρος λόγω δήθεν «ιατρικών υποχρεώσεων».

Ο ακροαριστερός πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης είναι αντίθετος με την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του instagram και από Μεσσίες, είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κυρίου Κασσελάκη. Όπως είπε ο ακροαριστερός πρώην βουλευτής του κόμματος, «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες». «Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

«Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εννοεί ότι τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη, ο ακροαριστερός Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

«Η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του» σημειώνει ειρωνικά σε άρθρο του στην «Αυγή» ο ακροαριστερός Αριστείδης Μπαλτάς, αναφερόμενος στον πέμπτο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο κόμμα. Τόσο ώστε να μην διστάζει να προσφερθεί ολόκληρο σε οποιονδήποτε επιθυμήσει να το πάρει από το χέρι (να αναλάβει την αρχηγία του) σχεδόν υπό μηδαμινές προϋποθέσεις. Αρκούν λίγες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του που θα υιοθετήσουν μια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να κατατεθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ανωριμότητα ορφανού; Όχι, βέβαια. Απλώς απέραντη δημοκρατική ευαισθησία», τονίζει ακόμη ο κ. Μπαλτάς, ενώ αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, περιγράφει πως «κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ», σημειώνει ο κ. Μπαλτάς, εγκαλώντας εν κατακλείδι τον κ. Κασσελάκη πως διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό» σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».



Ο εφοπλιστής Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο - Η «σκοτεινή» υπόθεση του εμπλέκεται ο Καραγιώργης με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος καταγγέλει πως χθες βράδυ έπεσε θύμα επίθεσης συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. 

Η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του Γ. Παπαχρήστου, σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Όπως καταγγέλεται από τον Σύμβουλο Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον κ. Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε. 

Ο εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου.

Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του. Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεων του.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύον «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

O Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.  Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Καραγιώργη, είχε εμπλακεί πριν από ενάμιση χρόνο, σε μια σκοτεινή υπόθεση, που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας είχε επιχειρήσει να στήσει το δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Hellasnet, προκειμένου να στηρίξει πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Απρίλιο του 2022, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ, διευθυντή του εν λόγω δικτύου, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, δρούσε για λογαριασμό του έμπιστου ολιγάρχη του Πούτιν Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει ακόμη ότι “ο Μαλοφέγιεφ συνωμότησε επίσης με τον Χάνικ και άλλους για να μεταφέρει παράνομα μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Μαλοφέγιεφ σε μια τράπεζα των ΗΠΑ σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση των κυρώσεων που εμποδίζουν τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Μαλοφέγιεφ”.

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή υπόθεση, που παραμένει ακόμη υπό έρευνα, είναι ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό τί απέγινε.


Πηγή



Ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για υποψήφιο ένα παίκτη ριάλιτι που τον κράζουν στα social


 

Ένα παίκτη ριάλιτι που άλλοι τον γνωρίζουν, άλλοι όχι, ανακοίνωσε για υποψήφιο στον συνδυασμό του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το όνομα του παίκτη ριάλιτι είναι Σάκης Κατσούλης και συμμετείχε σε ένα από τα ριάλιτι Survivor.

Ο Παίκτης ριάλιτι είχε στηρίξει την προσπάθεια και του Γιώργου Πατούλη πριν εκείνος αποσυρθεί από την κούρσα της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα δεν έλειψε και το κράξιμο στα social από fun του παίκτη ριάλιτι που δεν τους άρεσε αυτή η κίνηση.








Ένοπλοι λήστεψαν δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ για ένοπλη ληστεία!

 


Ένα απίστευτο συμβάν με πρωταγωνιστές ένα δημοσιογραφικό συνεργείο και μία συμμορία αδίστακτων ληστών καταγράφηκε στο, Σικάγο των ΗΠΑ.

Το ειδησεογραφικό συνεργείο του δικτύου Univision ληστεύτηκε στο Wicker Park του Σικάγο νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28 Αυγούστου), εν μέσω ενός πρόσφατου μεγάλου κύματος επιθέσεων στην πόλη.

Γύρω στις 04:30 τοπική ώρα χθες (28/8), ένας δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ ετοιμάζονταν για μια ζωντανή λήψη στο τετράγωνο 1200 της North Milwaukee Avenue, ένα μαύρο SUV και ένα γκρι σεντάν βρέθηκαν δίπλα τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες που «φορούσαν μάσκες του σκι και επεδείκνυαν πυροβόλα όπλα» βγήκαν από τα οχήματά τους και πήραν πολλά αντικείμενα από το ειδησεογραφικό συνεργείο, πριν τραπούν σε φυγή.

Ο αντιπρόεδρος ειδήσεων της Univision Chicago, Luis Godinez, επιβεβαίωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι του δικτύου που έπεσαν θύματα της ληστείας ήταν ασφαλείς και δεν τραυματίστηκαν.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, με ντετέκτιβ της Περιοχής 5 να ερευνούν το περιστατικό.

Ο ρεπόρτερ που λήστεψαν μιλούσε ανώνυμα στο Block Club, λέγοντας ότι είναι «απόλυτη ειρωνεία» ότι η ειδησεογραφική ομάδα κάλυπτε το γεγονός μίας ένοπλης ληστείας, όταν της επιτέθηκαν πιθανότατα οι ίδιοι οι δράστες.

«Ως δημοσιογράφοι, δεν θέλετε ποτέ να γίνετε εσείς η ιστορία, σωστά; Κάνετε ρεπορτάζ για μία ιστορία, αλλά ποτέ δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε εσείς η ιστορία. Δεν είναι ο λόγος που το κάνουμε αυτό», είπε.

«Έτσι, υποθέτω ότι είναι άλλη μια υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις ιστορίες και να συνεχίσουμε να πιέζουμε τις τοπικές αρχές για να προσπαθούν να αποτρέψουν περισσότερα τέτοια γεγονότα», προσέθεσε.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι το μόνο αξιόλογο πράγμα που κλάπηκε ήταν η βιντεοκάμερα του πληρώματος, οπότε σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο φωτογράφος συγκλονίστηκαν από την επίθεση, αλλά πλέον έχουν συνέλθει.



Πολλά τα ερωτηματικά για τον νέο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη; Ένας νέος Τσίπρας ξημερώνει;

 



Με απίστευτη έπαρση που αντί να τον ψηλώσει τον κόντυνε, ο Στέφανος Κασσελάκης μας είπε πράγματα που χρειάζονται διερεύνηση, για να μην την πατήσει ο κόσμος με άλλο ένα Αλέξη Τσίπρα που έλεγε τα απίστευτα ψέματα και εξαπατούσε εύκολα χωρίς ίχνος ηθικής.

Ο Κασσελάκης, πλάι στο σύντροφό του Tyler, δηλώνει με έπαρση που δεν του πρέπει, ότι ο ίδιος ξέρει καλύτερα αγγλικά και οικονομικά από τον Μητσοτάκη, και καλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσουν και να τους ξανακάνει εξουσία.

Μας είπε ότι μεγάλωσε από πλούσια οικογένεια στην Εκάλη, αλλά οι γονείς του έμπλεξαν στο παραδικαστικό και χρεοκόπησαν; Περισσότερες πληροφορίες για αυτό κ. Κασσελάκη, ποια η εμπλοκή της οικογένειας σας με το παραδικαστικό;

Αυτό το ξαφνικά βρέθηκε με υποτροφία του διαχειριστή της περιουσίας του Νιάρχου σε πανάκριβο σχολείο της Αμερικής και από εκεί κατευθείαν στην πιο διαπλεκόμενη και ισχυρή τράπεζα του κόσμου Goldman Sachs, δεν είναι εύκολο να συμβεί, και εδώ χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες;

Με δάνειο που πήρε (!!!) και μάλιστα με προσωπική εγγύηση αγόρασε καράβια κι έτσι γνώρισε και την καλή πλευρά του Κεφαλαίου, και καλό θα ήταν να πει στον κόσμο πώς παίρνεις εκατομμύρια ευρώ δάνειο με προσωπική εγγύηση;

Με αυτά λοιπόν τα ερωτηματικά που είναι ουσιαστικά για το ποιος είναι ο Κασσελάκης, καλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσουν και να τους ξανακάνει εξουσία.

Μια διαδρομή από το Μαρούσι μέχρι την Νέα Υόρκη και την «σύγχρονη Αριστερά» καλύπτει σε 4:21 λεπτά η δήλωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Με λένε Στέφανο και έμαθα τι θα πει Κεφάλαιο στην Goldman Sachs». Μετά πήρε ένα δάνειο με προσωπική εγγύηση, όπως είπε, και αγόρασε καράβια (!) οπότε είδε... και την καλή πλευρά του κεφαλαίου.

Προσοχή γιατί δεν χρειάζεται η πολιτική ζωή της χώρας άλλο ένα νούμερο να ηγηθεί κόμματος!!



Διάλογοι του εκβιαστή αστυνομικού - «Πρόσεξε γιατί αλλιώς ξέρεις...»

 


Ο 53χρονος αστυνομικός, ονόματι Ν. Ξ., ο οποίος υπηρετούσε ως προϊστάμενος του Α' Σταθμού Τροχαίας του ΒΟΑΚ, φέρεται σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν τα στελέχη του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., να πήγαινε σε δημοπρασίες καταστημάτων και να εκβίαζε επιχειρηματίες που ήθελαν να νοικιάσουν καντίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΛ.ΑΣ., 20 Αυγούστου, ένας άνδρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο Ν. Ξ. προβαίνει στον εκβιασμό καταστηματαρχών της περιοχής.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στον τρόπο δράσης του, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, κάθε χρόνο, ο αστυνομικός εμφανίζεται στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων και, επιδεικνύοντας μια βαλίτσα με λεφτά, απαιτεί από τους συμμετέχοντες χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της δημοπρασίας, που αφορά στην ενοικίαση άδειων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Φαίνεται πως είναι κάτι που έκανε εδώ και αρκετό καιρό καθώς, πέρα από την τηλεφωνική καταγγελία, για τον εν λόγω αστυνομικό, στα μέσα του περασμένου Μαΐου, είχε περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω ταχυδρομείου και έγγραφη καταγγελία με το ίδιο περιεχόμενο.

Ο καταγγέλων ανέφερε ότι ο Ν. Ξ. είχε ήδη λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα στην περιοχή των Χανίων, ενώ όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, προέβαινε στον εκβιασμό και στη λήψη χρημάτων και από άλλα καταστήματα της περιοχής.

Ο αστυνομικός προέβαινε και στη διαγραφή τροχονομικών παραβάσεων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως αξιωματικός της τροχαίας, λαμβάνοντας για τον σκοπό αυτό χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την έρευνα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού. Ο λόγος για έναν δικηγόρο, ονόματι Γ.Γ., ένα ζευγάρι που είχε καντίνα στα Χανιά, καθώς και μία ασφαλιστική πράκτορα.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η τηλεφωνική επικοινωνία του αστυνομικού με τον δικηγόρο Γ. Γ., στο πλαίσιο της οποίας ελέχθησαν ενδεικτικά τα παρακάτω: 

«Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο.... Κύριε Ν. μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω» με τον αστυνομικό να του επισημαίνει: «Γ. πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις» και τον δικηγόρο να του απαντά: «Κύριε Ν. έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.... Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά... Κύριε Ν. είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει κύριε Ν. παραπάνω από τα διπλά από αυτά... Όχι όχι δεν λέω μόνο για την Μ. σας λέω και για τα παραπάνω από τα 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για τη Μ. κύριε Ν. Ε σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σκεφτείτε την απελπισία του».

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δικηγόρος είχε ήδη δώσει στον αστυνομικό περισσότερα από 120.000 ευρώ. Η... «συνεργασία» τους ξεκίνησε την Άνοιξη του 2020 όταν, στο πλαίσιο μίας υπόθεσης, ο δικηγόρος του ζήτησε να τον προστατέψει ως αστυνομικός γιατί φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα.

Ο αστυνομικός, ενώ αρχικά τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πλέον κάνενα πρόβλημα, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τον ψυχολογικά αδύναμο χαρακτήρα του, άρχισε να απαιτεί χρήματα, βρίζοντας και απειλώντας τον, προκειμένου δήθεν να του εξασφαλίσει την προστασία του.

Θύμα του και ζευγάρι που διατηρούσε καντίνα στου Αγίους Αποστόλους Χανίων.

Το ζευγάρι είχε υποκύψει στις πιέσεις του αστυνομικού ο οποίος, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοπρασίας, φέρεται να τους είχε αναφέρει: «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα». Ειδικότερα, ο αστυνομικός φέρεται να εμφανίστηκε στη δημοπρασία και να απαίτησε 30.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να μην συμμετάσχει σε αυτή, όπως και έγινε.

Το ζευγάρι, πριν την προσέγγισή τους από τους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν καταβάλει στον αστυνομικό περίπου 16.600 ευρώ, ενώ υπολείπονταν 7.900 ευρώ, σύμφωνα με την αρχική απαίτησή του.

Τα χρήματα αυτά ήταν και αυτά που τον πρόδωσαν. Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι επικοινώνησε με τον αστυνομικό και συμφώνησαν να του αφήσουν τα 7.900 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και, μετά από λίγο, παρελήφθησαν από τον γιο του αστυνομικού, επίσης αστυνομικό (ειδικός φρουρός).

Μετά την παραλαβή των χρημάτων, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο σπίτι του Ν. Ξ. ο οποίος, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να βρίζει και να απειλεί, φτάνοντας στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό λέγοντας του: «Θα έρθω στο σπίτι του μαλάκα και θα σε γαμ. και σενα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Παράλληλα, απευθύνθηκε υποτιμητικά και στη δικαστική λειτουργό που βρισκόταν στον χώρο λέγοντας την: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι...», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο γιος του αναμένεται το πρωί της Τέταρτης (30/8) να απολογηθούν στις δικαστικές αρχές Χανίων.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, αλλά και την επιβολή καθεστώτος διαθεσιμότητας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον 29χρονο γιο του, καθώς οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται.



Aνεπιθύμητος στην Ελλάδα o Χασάν Κιουτσούκ συμμετείχε στο βρώμικο παιχνίδι ψήφων ΣΥΡΙΖΑ - Προξενείου


 

Υπενθυμίζουμε ότι o Χασάν Κιουτσούκ αποτελεί βραχίονα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και είχε προσπαθήσει να χειραγωγήσει την ψήφο των μουσουλμάνων προς τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει ξεκάθαρα «Τέλος τα παιχνίδια στη Θράκη», και είχε στηλιτεύσει τη στάση του Προξενείου και την ανάμιξή του στην πολιτική σκηνή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει ξεφύγει» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχθεί στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

15Αύγουστου, οι ελληνικές Αρχές στους Κήπους Εβρου αρνήθηκαν και πολύ σωστά γιατί κρίθηκε επικίνδυνος,  την είσοδο στον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής» Θράκης, Χασάν Κιουτσούκ, με την επεξήγηση ότι είναι ανεπιθύμητος! 

Η απαγόρευση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου 2026! Ο σύλλογος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο πρόεδρός του είναι υπήκοος Τουρκίας και γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις του κάτι που κρίνεται πολύ επικίνδυνο για την χώρα και του απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η Ελλάδα χαρακτήρισε ανεπιθύμητο τον Χασάν Κιουτσούκ διότι είχε εμπλοκή στις διπλές εθνικές εκλογές καθοδηγώντας -για λογαριασμό του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής- την ψήφο της μειονότητας. Το Προξενείο γνωρίζει ότι ως διπλωματική Αρχή δεν μπορεί ευθέως να ανακατεύεται στις ελληνικές υποθέσεις, για αυτό χρησιμοποιεί φορείς-«πιόνια», τα οποία ελέγχει απόλυτα και αποτελούν το σύνδεσμό της με τη μειονότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, συστήθηκε η άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας “Δυτικής” Θράκης», αποτελούμενη από τους ψευτομουφτήδες, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής» Θράκης και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων Δυτικής» Θράκης. Οι επικεφαλής των παραπάνω φορέων μιλούν και πράττουν για λογαριασμό του Προξενείου και ξεκαθαρίζουν πως αν κάποιος μουσουλμάνος της Θράκης δεν δηλώσει υποταγή, τότε δεν πρόκειται να κάνει καριέρα.

Στις εθνικές εκλογές, ο 56χρονος Χασάν Κιουτσούκ είχε πάθει παροξυσμό. Oπως δημοσίευσε στις 20/6 και ο «Ε.Τ.», είχε καλέσει τη μειονότητα να πάει… κόντρα στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Με ανακοίνωση που έφερε τον τίτλο: «Ούτε πράσινο ούτε μπλε, κόκκινο με πείσμα» -κείμενο βγαλμένο από τα συρτάρια του πιο βαθέος τουρκικού μηχανισμού της Αγκυρας με γλώσσα επιεικώς πεζοδρομίου- προσπάθησε να χειραγωγήσει τη μειονοτική ψήφο, ενώ, μεταξύ άλλων, επιτέθηκε, συκοφάντησε και στοχοποίησε τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν (ο οποίος… τόλμησε να σηκώσει ανάστημα στο Προξενείο), χαρακτηρίζοντας φασίστες όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική στους παρακρατικούς μηχανισμούς της Τουρκίας στη Θράκη! Είχε προηγηθεί (18/5) άλλη ανακοίνωση με την οποία έδινε γραμμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προειδοποιώντας και εκφοβίζοντας ανερυθρίαστα τη μειονότητα, καλώντας τα μέλη της «να δείχνουν σεβασμό και να μη μιλούν άσχημα (!) στους εκπροσώπους της μητέρας πατρίδας που έρχονται στη “Δυτική” Θράκη για να παρατηρήσουν επιτόπου την κατάσταση της μειονότητας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «βουλευτής πρέπει να εκλεγεί μόνο αυτός που αποφασίζει από κοινού με τη Συμβουλευτική Επιτροπή»! Σε ανακοίνωση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ανέφερε ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει σε Τούρκο»!

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Μετά το «χαστούκι» της απαγόρευσης εισόδου, ο 56χρονος Τούρκος εργολάβος δημοσίων έργων κάλεσε τα ΜΜΕ της χώρας του έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου έστησε γραφικό μονόπρακτο απαιτώντας μία «συγγνώμη» (!) από την Ελλάδα και ζητώντας από τους υπαλλήλους να πάρουν πίσω το «έγγραφο της ντροπής»! Οταν οι υπάλληλοι του Προξενείου δεν του άνοιξαν καν την πόρτα, έγινε ακόμη περισσότερο… Τούρκος και με υπέρμετρο «εγώ» εξίσωσε τον εαυτό του με την… Παναγία Σουμελά (!), λέγοντας ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα την ίδια μέρα που η Τουρκία επέτρεψε τη χρήση του ιστορικού μοναστηριού! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απείλησε την Ελλάδα ότι αν δεν εγκαταλείψει τέτοιου είδους πρακτικές, η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16 Αυγούστου ο βουλευτής Νικομήδειας με το κόμμα IYI, Λουτφού Τουρκάν, κατέθεσε επερώτηση στο Τουρκικό Κοινοβούλιο για την απαγόρευση εισόδου και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σχετικά με το θέμα.



Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο