Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τρισάγιο στο Ρέντη για τους άνδρες της ΔΙΑΣ Σκυλογιάννη και Ευαγγελινέλη




Οι συνάδελφοί τους δεν ξέχασαν τους δυο νεαρούς άνδρες της ΔΙΑΣ που δολοφονήθηκαν σε καταδίωξη στου Ρέντη.

Οι κόρνες των μοτοσυκλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήχησαν στο σημείο δολοφονίας των Γ Σκυλογάννη και Γ. Ευαγγελινέλη στου Ρέντη, ως μία ιδιαίτερη ένδειξη τιμής που προκάλεσε κλάματα και χειροκροτήματα, όσων παραβρέθηκαν στο τρισάγιο μνημόσυνο.

 Υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Το περιστατικό είχε συμβεί τη νύχτα της 1ης Μαρτίου 2011, όταν, έπειτα από ληστεία καταστήματος ψιλικών στο Μενίδι, οι δύο αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη, και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Μόλις πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με Καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.


Πηγή : thetoc.gr


Συνεχίζει την άθλια συμπεριφορά κατά των Ελλήνων ο Σόιμπλε «Με ενδιαφέρει ελάχιστα τι λένε οι Έλληνες, αλλά μένω άφωνος μαζί τους»




Σόιμπλε: Αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα υποστούν τις συνέπειες

Ξαναχτυπά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με επικριτικές δηλώσεις του κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «τον ενδιαφέρει ελάχιστα τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους».

«Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί, και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες», προειδοποίησε.

«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα με αφήνει άφωνο, γιατί αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, κατά τη δική μου άποψη, δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά συμφέροντα», σημείωσε.

Πηγή: Newsbeast.gr 


Σχέδιο απόβασης Ισλαμικού Κράτους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία



Απόβαση σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε ακτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σχεδιάζουν να κάνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τις στρατιωτικές βάσεις που έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη.

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το think tank για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ιδρυμα Quilliam, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία μίνι «εισβολή» μικρών τρομοκρατικών ομάδων στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Το έγγραφο που παρουσίασε το Ιδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, εντός του οποίου αναγράφονται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Οπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο. Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ηπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης. Σύμφωνα με το εν λόγω δοκίμιο, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».

Παράλληλα, αφού ο εμπνευστής του κειμένου σημειώνει ότι κάθε μέρα «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί», εν συνεχεία τονίζει πως αν αυτό αξιοποιηθεί έστω και μερικώς και υπάρξει στρατηγική ανάπτυξη, «θα ξεσπούσε πανδαιμόνιο στη Νότια Ευρώπη». Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη, αφού το χωρίζουν κάτι λιγότερο από 200 μίλια θάλασσας από την πόλη Ντέρνα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Να σημειώσουμε πως μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το CNN φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι οι ακραίοι ισλαμιστές του ICIS επωφελούνται από το πολιτικό χάος στη Λιβύη για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους στη Δύση. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνιζε χαρακτηριστικά πως οι τζιχαντιστές απέχουν 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πιο κοντινό σημείο την Κρήτη. Να σημειώσουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες που παρακολουθούν το θέμα θεωρούν ότι η πρόσφατη εκτέλεση των 21 κοπτών χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Λιβύη είχε ως στόχο να στείλει ταυτόχρονα ένα μήνυμα επερχόμενης εισβολής προς την Ευρώπη, αφού η τοποθεσία που επιλέχτηκε για να θανατωθούν ήταν, σκόπιμα, μια παραλία στις ακτές της Μεσογείου.

Επιθέσεις σε πλοία

Ενα επιπλέον και ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι όμως και η αναφορά που γίνεται στο εν λόγω δοκίμιο για επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού που ανήκουν σε ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες. «Πιθανόν να κλείσουν και ναυτιλιακές εταιρείες, λόγω του ότι πλοία και δεξαμενόπλοια των σταυροφόρων θα αποτελούν στόχο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που αποκάλυψε το Ιδρυμα Quilliam.

Πρόκειται για μία αναφορά που σχετίζεται άμεσα με τα ελληνικά συμφέροντα, δεδομένου ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι από τους μεγαλύτερους του κόσμου και οπωσδήποτε ο μεγαλύτερος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που διατυπώνεται ανάλογη απειλή προς τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, δεδομένου ότι κατά καιρούς και σε διάφορα ναυτιλιακά φόρουμ έχουν εκφραστεί ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάληψη πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού και ειδικά τάνκερ, προκειμένου εν συνεχεία να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση τρομοκρατικών ενεργειών σε μεγάλα λιμάνια της Δύσης.


Πηγή protothema.gr




Σε συναγερμό η διπλωματία βρώμικα παιχνίδια πολέμου παίζει η Άγκυρα παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο



Σε πορεία  ραγδαίας επιδείνωσης κινούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αποκλειστική ευθύνη της Άγκυρας, η οποία χθες εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύει από αύριο 2 Μαρτίου μέχρι το τέλος του χρόνου, μια τεράστια έκταση, που αρχίζει από την Σκύρο και καταλήγει στην Λήμνο,  «κόβοντας» το Αιγαίο στα δύο παραβιάζοντας κατάφωρα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Ο σχεδιασμός αφορά την χρήση των συγκεκριμένων περιοχών ως πεδίο βολής, αλλά πρόκειται για πρωτοφανή περιστατικό ακόμη και για την γνωστή τουρκική προκλητικότητα, καθώς όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, πρόκειται να καθολική αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Στην Αθήνα δημιουργήθηκαν συνθήκες διπλωματικού συναγερμού και αποφασίστηκε  από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να ακολουθηθεί μια εντελώς διαφορετική τακτική σε σχέση με το παρελθόν. Δηλαδή η Αθήνα μέσω συντονισμένης κίνησης και αφού  ενεργοποίησε το Σαββατοκύριακο τις αναγκαίες διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας στο εξωτερικό, προέβη σε εντονότατα διαβήματα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ICAO και τον ΟΗΕ , επισημαίνοντας ότι η Τουρκία:

1. Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ

2. Συνήθως η Τουρκία  δέσμευε περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα, τώρα όμως  ο χρονικός ορίζοντας, μέχρι τις 31-12- 2015 είναι πρωτοφανής.

3. Η χάραξη του πεδίου βολής αποκόπτει το βόρειο από το νότιο Αιγαίο

4. Η χάραξη επηρεάζει καθοριστικά τους αεροδιαδρόμους g-33  και  N -130 δημιουργώντας προβλήματα ή και κινδύνους στις αερομεταφορές.

5. Η καταληκτική γραμμή χάραξης, δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, αλλά και από εθνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά κυρίως  συμπεριλαμβάνει έδαφος της Λήμνου. Πρακτικά αυτό σημαίνει απειλή πολέμου, γιατί αν δεν πρόκειται περί αβλεψίας των Τούρκων η απειλή είναι ιδιαζόντως μεγάλη. Γιατί θεωρητικά τμήμα  του εδάφους, νοτιοανατολικά της Λήμνου , μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής, για τα τουρκικά αεροσκάφη.

6. Παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου και σήμερα Κυριακή, η ελληνική κυβέρνηση αντί να απαντήσει στην Άγκυρα και να απορρίψει το αίτημά της, κατήγγειλε ήδη την Τουρκία,  με διαβήματα και επιστολές προς τον ΟΗΕ, τον ICAO και το ΝΑΤΟ . Αργά απόψε επιδόθηκε η απορριπτική απάντηση και στην Άγκυρα και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται λίγα μόνο 24ωρα από την παρέμβαση της Αγκυρας στο ιταλικό πλοίο Explora να ζητήσει την άδειά της προκειμένου να εκτελέσει έργο πόντισης οπτικών ινών νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και της αύξησης της δραστηριότητας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η Αθήνα αναμένει τις τοποθετήσεις ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του ΝΑΤΟ  στο παρελθόν με την στάση του έχει ενοχλήσει την Αθήνα καθώς τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου. 


Σπείρα διακίνησε 30 κιλά ηρωίνης στην Ελλάδα




Ο 36χρονος αρχηγός χρησιμοποιούσε ως βαποράκι την 16χρονη κόρη του

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ήταν τα κέρδη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις, σε δύο καταυλισμούς Ρομά, στον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι, σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ, την ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, η σπείρα τον τελευταίο μήνα είχε διακινήσει στην Ελλάδα περίπου 30 κιλά ηρωίνης, η ελάχιστη τιμή της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν άλλα 19 κιλά, ελάχιστης αξίας πάνω από 250.000.

Συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων ένας Αλβανός, ηλικίας 36 ετών, που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, και εννέα ρομά (τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες ενήλικες και δύο κορίτσια ανήλικα, 16 και 15 ετών).

Ο 36χρονος Αλβανός είχε μυήσει στο εμπόριο θανάτου την 15χρονη κόρη του, την 32χρονη σύζυγο του, ενώ χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκι» και τη 16χρονη, για να ξεγελούν τις αρχές.

Όπως είπε ο κ. Στάθης, ο αλλοδαπός έφερνε ηρωίνη υψηλής καθαρότητας στη χώρα μας, τη νόθευε μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε εργαστήριο που είχαν εγκαταστήσει στο Ασπρόπυργο και αποθήκευαν τις συσκευασίες σε σπίτι στο Ζεφύρι, το οποίο ήταν πραγματικό φρούριο, με θωρακισμένες πόρτες, συναγερμούς, κάμερες ασφαλείας, κ.λ.π. Από εκεί την παραλάμβαναν τα άλλα μέλη της σπείρας για να την προωθήσουν στην αγορά.

Εκτός από την ηρωίνη, κατασχέθηκαν ακόμα, 12 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 773 γραμμαρίων, περίπου τρία κιλά κατεργασμένου χασίς (σοκολάτα), 4,5 κιλά άγνωστης ναρκωτικά χάπια, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, μία κυνηγετική καραμπίνα, σφαίρες, 2.260 ευρώ, σημειώσεις για την «επιχείρηση» και πέντε ΙΧ αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


Πηγή : newsbeast.gr


Η στιγμή της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ σε video ντοκουμέντο


Βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο μαρτυρά τη στιγμή της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ έχει δει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί σοκ με τη στυγερότητα του εγκλήματος.

Ο Μπορίς Νεμτσόφ δολοφονήθηκε την Παρασκευή το βράδυ κοντά στο Κρεμλίνο, όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο. 





Αυστηρές συστάσεις Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα



Αυστηρές συστάσεις στους βουλευτές του κόμματος έκανε σήμερα στη δευτερολογία του προς την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις αντιδράσεις για τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος με αφορμή τις αντιδράσεις για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός σε αναφορά του είχε προτρέψει τους βουλευτές να μην χρησιμοποιούν βουλευτικά αυτοκίνητα. Εκφράστηκαν διαμαρτυρίες σε μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και σήμερα επανήλθε στο θέμα.

"Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα την προηγούμενη εβδομάδα όταν έμαθα ότι σε μια συνεδρίαση της ΚΟ που έγινε προκειμένου να συζητηθούν τεχνικά ζητήματα, υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι ανέδειξαν ότι είναι αδιανόητο και λαϊκισμός λέει, διότι είμαστε φτωχοί βουλευτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουμε 6.000 ευρώ αλλά να δίνουμε 300 – 400 από αυτά για το αυτοκίνητο. Προσέξτε σύντροφοι, δεν μπορεί όταν είναι στην πλάτη μας κάτι να το θεωρούμε λαϊκισμό, και όταν αφορά την κοινωνία να είναι λαϊκή πολιτική" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και σ' ένα φόβο που είχαν εκφράσει δημοσίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη διεύρυνση προσυνεδριακά, τον κίνδυνο της πασοκοποίησης, για να υποστηρίξει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα κριθεί από το δείγμα γραφής των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στο πεδίο του συμβολισμού που είναι σημαντικά.


Πηγή : ethnos.gr


Οι Γερμανοί αστυνομικοί τα βάζουν με τον Πανούση -Για την κατάργηση του Σέγκεν



Οξεία η αντίδραση του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών στις δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση περί μονομερούς κατάργησης του Σένγκεν αν οι εταίροι δεν στηρίξουν την Ελλάδα στο ζήτημα των μεταναστών.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, αντιδράσεις σε αυστηρό τόνο προκαλούν στη Γερμανία οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, ο οποίος είχε προτείνει ως ύστατη λύση ακόμη και τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της. Όπως αναφέρει σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, η ελληνική κυβέρνηση «στήνει ένα σκηνικό απειλών» σε σχέση με το ζήτημα των μεταναστών, ώστε να αποσπάσει μεγαλύτερη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της.

Την εξέταση της αποπομπής της Αθήνας από το Σένγκεν και την άμεση επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ σε περίπτωση που εφαρμοστεί η προειδοποίηση του Γιάννη Πανούση, ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών Ράινερ Βεντ. Όπως δήλωσε ο κ. Βεντ, «η πολιτική ομάδα ερασιτεχνών στην ηγεσία της Ελλάδας φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο της ως κυβέρνησης ενός σοβαρού κράτους, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη». Αφορμή της δήλωσης του κ. Βεντ είναι η «απειλή» του κ. Πανούση να ακυρώσει τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ώστε να «διαχυθούν στην Ευρώπη».

Όπως σχολίασε καυστικά ο Ράινερ Βεντ, το να απειλεί κανείς χρησιμοποιώντας τους μετανάστες φανερώνει μία αντίληψη, «η οποία δεν έχει θέση στην κοινότητα αξιών της ΕΕ, έτσι μιλούν πραγματικά μόνο πολιτικοί εξτρεμιστές».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι ο κ. Πανούσης αναδεικνύει ένα πρόβλημα που δεν σχετίζεται μόνο με την Ελλάδα. Το ζήτημα είναι σύμφωνα με τον ίδιο η «ανικανότητα και απροθυμία» ορισμένων γειτονικών κρατών της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων και τη διασφάλιση μιας διαδικασίας παροχής ασύλου που θα διέπεται από το πνεύμα του κράτους δικαίου.

Δριμεία κριτική με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση άσκησε και ο Γιοχάνες Κάρς, υπεύθυνος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος επί δημοσιονομικών ζητημάτων, προειδοποιώντας μέσω twitter την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση.

Τέλος, κριτική στις δηλώσεις Πανούση άσκησε και η ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο άσκησης απειλών, δήλωσε ο διευθυντής της Pro Asyl Γκύντερ Μπούρκαρτ. Παράλληλα, όμως, κάλεσε τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πανούση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, το αίτημα των Αθηνών απευθύνεται στις Βρυξέλλες και όχι στη γερμανική κυβέρνηση.



Πηγή: iefimerida.gr


«Αντάρτικο» από την «ομάδα Λαφαζάνη» κατά της συμφωνίας στο Eurogroup



Απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.
To γεγονός ότι υπήρξαν τόσα πολλά μέλη που καταψήφισαν τη συμφωνία δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα που ενδεχομένως θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Αναλυτικά η τροπολογία αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup.

Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση, και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά τις συμφωνίες στο Eurogroup, πρέπει να κινηθεί στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών του δεσμεύσεων και των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να στηριχτούμε στους εργατικούς -λαϊκούς αγώνες, συμβάλλοντας στην αναζωογόνησή τους, και τη συνεχή διεύρυνση της λαϊκής στήριξης για να αποκρούσουμε κάθε μορφής εκβιασμούς από τη σκοπιά ενός εναλλακτικού, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τη μέχρι τέλους προώθηση των ριζοσπαστικών μας εξαγγελιών.

Βασικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η ανάγκη, οι αποφάσεις για την πορεία μας -και ιδιαίτερα οι πιο κρίσιμες- να λαμβάνονται μετά από συζήτηση στα συλλογικά θεσμικά όργανα του κόμματος, τα οποία πρέπει, όπως και συνολικά το κόμμα και οι οργανώσεις του, να αναβαθμιστούν και να παίξουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας».

«Διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στα λαϊκά στρώματα»

Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα».

«Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει «κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β' Πειραιά, στη Β' Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη να αποκτήσει το κόμμα και μια «ραχοκοκαλιά» έξω από τα αστικά κέντρα και «να δούμε συγκροτημένα πια, τη δυνατότητα να φτιάξουμε οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλο χωριό» ζητώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο λειτουργικός, ένα κόμμα ανοιχτό στο διάλογο και την κριτική.
Τρεις οι υποψήφιοι για τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Γραμματεία

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέου γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας θα διεκδικήσουν τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας, τον οποιο πρότεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Καλύβης από την Αριστερή Πλατφόρμα και ο Στέλιος Ελληνιάδης.


Πηγή : imerisia.gr


Πρωτοφανείς επιθέσεις από τους Πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στον Τσίπρα – Ραχόϊ προς Τσίπρα: Σοβαρέψου!



Διαστάσεις σοβαρού διπλωματικού επεισοδίου έχουν πάρει οι χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε Ισπανία και Πορτογαλία καταγγέλλοντας πως στη Σύνοδο Κορυφής δημιούργησαν μπλόκ αδιαφορώντας εαν θα σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις.

O επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ζήτησε σήμερα από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός ,κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός του, καλώντας την Αθήνα να επιδείξει «σοβαρότητα».

«Χθες το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς αποφάσισε ότι το φταίξιμο για τα προβλήματα της Ελλάδας πέφτει στις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας» είπε ενώπιον στελεχών του κόμματός του στην Ανδαλουσία. «Το να αναζητά κανείς έναν εχθρό στο εξωτερικό είναι μια "διέξοδος" που έχουμε ήδη παρακολουθήσει πολλές φορές στην ιστορία. Αυτό δε λύνει τα προβλήματα, αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τα επιδεινώνει. Η μόνη λύση είναι να επιδεικνύεται σοβαρότητα» ανέφερε ο κ. Ραχόι.

Τόσο η κυβέρνηση της Ισπανίας όσο και της Πορτογαλίας εξέφρασαν τη δυσφορία τους επίσημα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κοέλιου «εξέφρασε την αμηχανία του» μπροστά στις «αβάσιμες» -όπως τις χαρακτήρισε- κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μία «επιστολή που εστάλη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς διά της διπλωματικής οδού» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των εκπροσώπων τύπου του.

«Σε αυτό το άκρως ευαίσθητο θέμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του μεσάζοντα και όχι να διχάζει» υπογράμμισε, από την πλευρά της, μια πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν πιστεύω ότι η Κομισιόν θα προβεί σε μια δημόσια καταδίκη» των δηλώσεων του κυρίου Τσίπρα «ακόμα κι αν αυτό δεν σημαίνει ότι τις εγκρίνει» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Πρακτική άσκηση με προοπτική πρόσληψης για 600 πτυχιούχους...



Δύο νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης με προοπτική απασχόλησης σε επιχειρήσεις του... ιδιωτικού τομέα σχεδιάζει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι δύο δράσεις δίνουν «ανάσα» σε 600 πτυχιούχους, ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης.


Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α' κύκλου, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης» και βασίζεται στο ήδη υλοποιούμενο με επιτυχία πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αυτό το οποίο έχει προταθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και έχει τύχει θετικής αντιμετώπισης, αφορά τη χορήγηση 300 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α' κύκλου στην Ελλάδα, με παράλληλη διετή πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια στην επαγγελματική απασχόληση των υποτρόφων σε αυτές. Ειδικότερα, το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση οι υπότροφοι παρακολουθούν το μεταπτυχιακό τους με παράλληλη άσκηση για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχείρηση και στη δεύτερη φάση η επιχείρηση αναλαμβάνει να προσλάβει τον υπότροφο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης για τα επόμενα δύο έτη.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σχεδιάζει να προβεί στην καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων σε επιστημονικό δυναμικό, με την ανακοίνωση σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Επιπλέον, το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έχει καταγράψει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας σε τομείς αιχμής προκειμένου να επιχειρήσει να συνδυάσει τις ανάγκες των φοιτητών τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη μείωση της ανεργίας και της μετανάστευσης, κυρίως του νέου επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας (το γνωστό και ως φαινόμενο brain drain) και δη των υποτρόφων του ΙΚΥ.

Το πρόγραμμα, πιθανώς, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, ενώ θα έχει ως στόχο την απασχόληση ανέργων πρώην υποτρόφων του ΙΚΥ σε επιχειρήσεις - εταιρείες - οργανισμούς.

Το πρόγραμμα προβλέπει χορήγηση 300 θέσεων πρακτικής άσκησης, πρώην υποτρόφων του ΙΚΥ, σε επιχειρήσεις/εταιρείες οι οποίες θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, διάρκειας 12 έως 24 μηνών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, που έχουν ήδη αξιολογηθεί με κριτήρια αριστείας και τους έχει χορηγηθεί υποτροφία για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών α' ή και β' κύκλου εσωτερικού ή εξωτερικού.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αυτό από πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, καθώς και το είδος των επιχειρήσεων στις οποίες θα ήθελαν να απασχοληθούν βάσει του γνωστικού τους αντικειμένου, το ΙΚΥ προχώρησε στη διενέργεια έρευνας με τη χρήση ερωτηματολογίου. Από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ, οι οποίοι είναι άνεργοι, καθώς και το είδος των επιχειρήσεων στις οποίες θα επιθυμούσαν να αξιοποιηθούν ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Παράλληλα, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του ιδρύματος, ήδη, μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη δράση.


Πηγή : tromaktiko


Το μυστήριο με τον γυμνό που πηδά από παράθυρο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ video



Ανάρπαστο έχει γίνει το βίντεο στο διαδίκτυο -Εκπρόσωπος του παλατιού αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από βίντεο στο διαδίκτυο με έναν γυμνό άνδρα ο οποίος απεικονίζεται να κρεμιέται από ένα σεντόνι έξω από παράθυρο των βρετανικών ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Οι εικόνες θυμίζουν κάποιον που... πιάστηκε στα «πράσα» και βιάζεται να φύγει για να μην γίνει αντιληπτός.

 Όπως φαίνεται στις εικόνες του βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube ένας ολόγυμνος άνδρας κρατιέται από ένα αυτοσχέδιο «σχοινί» από σεντόνια, και προσπαθεί να κατέβει από το παράθυρο της βασιλικής κατοικίας.

Η προσπάθεια του ωστόσο αποτυγχάνει και ο άνδρας κάνει βουτιά στο κενό από ύψος αρκετών μέτρων, χωρίς να γνωρίζουμε την τύχη του. Ερωτικό σκάνδαλο ή φάρσα;

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για αληθινό περιστατικό και το ερώτημα είναι τι ακριβώς συνέβη και ποια είναι η ταυτότητα του άνδρα η οποία παραμένει άγνωστη.

Την ίδια ώρα το Βρετανικό Παλάτι αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος, σε ερώτηση δημοσιογράφων.

«Φανταζόμαστε όλους όσοι εργάζονται στο παλάτι ως εκλεπτυσμένους ανθρώπους, με καλούς τρόπους, υπευθυνότητα και άψογη συμπεριφορά. Αν όμως αυτό το βίντεο είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται εκεί μέσα», γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.





Πηγή : protothema.gr


Τα «σιωπηλά» σημάδια καρδιακού προβλήματος



Χάρη στην καλύτερη γνώση και ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την πρόοδο στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακή νόσο συγκριτικά με το παρελθόν.

Ωστόσο, οι φραγμένες αρτηρίες εξακολουθούν να είναι η Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο. Τα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι προφανή ή και "σιωπηλά".
Μερικές φορές το σώμα προσφέρει πιο "λεπτεπίλεπτες" ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας.

Τα παρακάτω είναι μια λίστα με "αθώα" συμπτώματα που μπορεί να αξίζει τον κόπο να τα αναφέρετε στον προσωπικό σας γιατρό. Αν έχετε κάποια από αυτά δεν υπάρχει λόγος άμεσης ανησυχίας, αφού τα περισσότερα είναι κοινά με άλλες, δευτερεύουσες ασθένειες.

Να θυμάστε ότι μόνο ο γιατρός σας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει την σωστή διάγνωση.
Δείτε μερικά από τα "σιωπηλά" σημάδια καρδιακού προβλήματος:

Νιώθετε υπερβολική κόπωση

Αυτό δεν είναι αφορά μόνο την πιθανή έλλειψη ύπνου. Πρόκειται για ανεξήγητη, υπερβολική κόπωση. Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν έχετε γρίπη και φανταστείτε πώς είναι να νιώθετε διαρκώς έτσι. Μία από τις αιτίες μπορεί να είναι ότι η καρδιά σας εργάζεται σκληρά, λόγω έλλειψης οξυγόνου στο αίμα. Χρειάζεται δηλαδή να στέλνει περισσότερο αίμα στα όργανα και τους μυς για να πάρουν εκείνα το απαραίτητο οξυγόνο.

Πρήζονται τα πέλματά σας

Το πρήξιμο (οίδημα) στα πέλματα μπορεί να οφείλεται στην ορθοστασία, στην εγκυμοσύνη ή στην φλεβίτιδα. Αλλά μπορεί να είναι και σημάδι χρόνιου προβλήματος στην καρδιά, η οποία δεν αντλεί το αίμα σωστά ελέω δυσλειτουργίας στις βαλβίδες (δεν κλείνουν επαρκώς). Τα προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν οίδημα στα πέλματα συνήθως συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα, όπως δύσπνοια και κόπωση. Αν παρατηρήσατε πρόσφατα ότι τα πόδια σας πρήζονται, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Υπερβολικός πόνος όταν περπατάτε

Αν οι μυς του ισχίου και του ποδιού σας παθαίνουν συχνά κράμπες όταν ανεβαίνετε τα σκαλιά, ή περπατάτε για αρκετή ώρα με τα πόδια, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της περιφερικής αρτηριακής νόσου. Πρόκειται για μία πάθηση που χαρακτηρίζεται από την συσσώρευση λιπαρών πλακών στις αρτηρίες των ποδιών και που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Εάν έχετε αυτή την πάθηση υπάρχει μια πιθανότητα 50% να πάσχετε επίσης και από μερική απόφραξη σε μία ή περισσότερες από τις αρτηρίες της καρδιάς.

Ζαλίζεστε συχνά ή/και έχετε λιποθυμικές τάσεις

Αυτό είναι ακόμα ένα από εκείνα τα συμπτώματα που μπορούν να μην σχετίζονται καθόλου με την καρδιά. Αν στο γυμναστήριο, νιώθετε ότι πρέπει να σταματήσετε το περπάτημα, το τρέξιμο, την ποδηλασία ή το ελλειπτικό stepping, επειδή αισθάνεστε ζάλη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε απλή αφυδάτωση ή επειδή "σηκωθήκατε πολύ γρήγορα". Αλλά αν σας συμβαίνει σε τακτική βάση, τότε μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε αν το πρόβλημα οφείλεται από μερικώς φραγμένες αρτηρίες που μειώνουν την αρτηριακή πίεση ή από ελαττωματικές βαλβίδες που αδυνατούν να διατηρήσουν την πίεση του αίματος.

Έχετε συχνές ημικρανίες

Τις περισσότερες φορές ένας πονοκέφαλος είναι απλά ένας πονοκέφαλος. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η ημικρανία μπορεί να είναι σημάδι καρδιακού προβλήματος. Ημικρανίες έχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού, αλλά αυτό το ποσοστό εκτοξεύεται στο 40% μεταξύ ατόμων που έχουν καρδιαγγειακή νόσο. Δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς επιστημονικά αυτό το φαινόμενο, αλλά πολλές έρευνες το έχουν επιβεβαιώσει. Μια θεωρία είναι ότι οι ημικρανίες θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα διαταραχής του αυτόνομου νευρικού συστήματος.


Πηγή: onmed.gr


Στον αέρα οι δηλώσεις για φόρο εισοδήματος του 2015


Άλλος ένας «πονοκέφαλος» για το οικονομικό επιτελείο η, τουλάχιστον, δίμηνη καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αντιλαμβάνεται ότι η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2015 βρίσκεται αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά στον «αέρα».

Ενώ, βάσει νόμου, το ηλεκτρονικό σύστημα του Taxis θα έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου, προς το παρόν δεν έχουν εκδοθεί ούτε καν τα νέα έντυπα η τροποποίηση των οποίων είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι έχουν επέλθει σειρά αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία.

Κι όχι μόνον αυτό: στα λογιστικά γραφεία των επιχειρήσεων, δεν έχει σταλεί ακόμη η εγκύκλιος που θα ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο θα αποσταλούν φέτος τα στοιχεία για τα εισοδήματα των μισθωτών στις εφορίες προκειμένου να γίνει η αυτόματη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχουν ακόμη ενημερώσει τις φορολογικές αρχές για τις αποδοχές των συνταξιούχων ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η αποστολή των στοιχείων των τόκων καταθέσεων από τις τράπεζες.

Με δεδομένο ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το νέο έντυπο, αλλά και από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η αποστολή των στοιχείων για τα εισοδήματα των μισθωτών θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προκειμένου να συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών στοιχεία για 8,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, το ρεαλιστικό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα ανοίξει μετά το Πάσχα όταν το 2014 –χρονιά κατά την οποία και πάλι καταλήξαμε να δίνουμε παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων- το σύστημα είχε ανοίξει από τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει ότι τα λογιστικά γραφεία θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου εξήντα ημέρες για την υποβολή τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων. Το …έργο των παρατάσεων είναι εξαιρετικά πιθανό να το δούμε και φέτος κάτι που σημαίνει ότι εκατομμύρια φορολογούμενοι να καταλήξουν να φτάσουν στο γκισέ της εφορίας για να πληρώσουν τέλη Αυγούστου ή ακόμη και Σεπτέμβριο.

Η φετινή χρονιά, έχει δύο ιδιομορφίες σε σχέση με την περυσινή που λειτουργούν και οι δύο εις βάρος των εσόδων:

1. Οι επιχειρήσεις, ενώ υπέβαλαν δηλώσεις Απρίλιο, τώρα και αυτές θα κάνουν δηλώσεις τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι θα λείψουν από τον φετινό προϋπολογισμό τα έσοδα που πέρυσι εισπράχτηκαν Μάιο και Ιούνιο.

2.Οι συνταξιούχοι, έχουν προκαταβάλει ένα μεγάλο μέρος από τον φόρο που τους αναλογεί καθώς από τον Αύγουστο του 2014 και μετά γίνεται παρακράτηση επί του αθροίσματος των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά όπως γινόταν πριν τον Αύγουστο του 2014. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του φόρου, έχει ήδη παρακρατηθεί από πέρυσι.



Πηγή : thetoc.gr


Εκκρεμούν 28.000 αιτήσεις για εφάπαξ...


Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ψάχνε να βρεί τα απαραίτητα κονδύλια και να καταβάλλει τα εφάπαξ...


Επί τάπητος μπαίνει εκ νέου ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων.

Ωστόσο είναι σε εκκρεμότητα 28.000 αιτήσεις και αν δεν βρεθεί λύση θα εκτιναχτεί εκ νέου ο χρόνος αναμονής στα δύο χρόνια.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχωρεί στην επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού που είχε αποφασιστεί πέρυσι, αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.
Ουσιαστικά καλείται να προχωρήσει σε "λίφτινγκ" στη διάταξη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χορήγησης εφάπαξ-ασανσέρ που θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο (ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα και το κύμα φυγής).

Στόχος είναι να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να περιοριστούν οι μειώσεις στο βοήθημα, που μπορεί να έφταναν ακόμη και στο 20%. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μια σειρά παρεμβάσεων έχουν ήδη οδηγήσει στο "ψαλίδισμα" του βοηθήματος κατά 38% (πλέον κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 29.000 ευρώ).

Σε αυτή την φάση το Ταμείο ουσιαστικά δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξέταση των αιτήσεων όσων βγήκαν στη σύνταξη από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά (και οι οποίες θα έπρεπε να υπολογιστούν με το νέο σύστημα).

Το θέμα με τον τρόπο υπολογισμού είναι σε εκκρεμότητα εδώ και μήνες, ενώ δεν έχει καθοριστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας καθώς εκκρεμεί η επανεξέταση του θέματος.


Πηγή : tromaktiko


Παγωμένα κύματα on camera η φύση δίνει τα ρέστα της!


.jdnphotography.com

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες και video με τα παγωμένα κύματα στα παράλια του νησιού Nantucket της Μασαχουσέτης.






"Εξι φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα σε 30 μήνες, 250 σε 40 έτη"




Του Παναγιώτη Στάθη

Την υπερνομοθέτηση εκ μέρους της πολιτείας, οι αριθμοί της οποία είναι συντριπτικοί, κατέδειξε ως μια από τις βασικές αιτίες για το αργοπορημένο και αναποτελεσματικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, η πρόεδρος της ένωσης διοικητικών δικαστηρίων Ειρήνη Γιανναδάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους των Δικαστών των διοικητικών δικαστηρίων, τα οποία άλλωστε σηκώνουν και το βάρος της εκκαθάρισης των φορολογικών – τελωνειακών υποθέσεων.

Εκεί όπου στοιβάζονται δις ευρώ από ανείσπρακτα πρόστιμα! Οι αριθμοί άλλωστε για την υπερνομοθέτηση εκ μέρους του Κράτους είναι ενδεικτικοί:

"Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί:

-έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα.

-17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις.

- Για αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!"

Κι όλα αυτά όταν σύμφωνα με την κ. Γιανναδάκη όταν στις ΗΠΑ έχουν ψηφιστεί 10 νόμοι τα τελευταία .... 250 χρόνια όταν στην Ελλάδα από το 1975 μέχρι σήμερα, δηλαδή μόνο σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις :

«Βεβαίως, άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Αλλά πώς να γνωρίζεις έναν νόμο του οποίου το κείμενο έχει υποστεί αλλεπάλληλες αντικαταστάσεις, συμπληρώσεις, τροποποιήσεις, σε παραγράφους, εδάφια περιπτώσεις, υποπεριπτώσεις, εξαιρέσεις αλλά και με την επιφύλαξη άλλων διατάξεων όπως και αυτές έχουν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί», είπε η δικαστής και συμπλήρωσε:

«Σ΄ αυτό το πλαίσιο μπαίνουν και οι υπάλληλοι της Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι αδυνατούν να ενημερωθούν να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν το νόμο, αλλά και οι εγγενείς αδυναμίες του συνόλου του δημόσιου διοικητικού μηχανισμού, στις οποίες συγκαταλέγονται η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η απαράδεκτη συμπεριφορά, η άρνηση ή η βραδύτητα λήψης έγκαιρων και ορθών αποφάσεων».

Στοκ απόψεων 

Υπό αυτό το πρίσμα είναι χαρακτηριστικό ότι «στα Διοικητικά πρωτοδικεία, μέχρι την 31-12-2014 οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 356.498 από τις οποίες οι φορολογικές, που φαίνεται να έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι 67.678.

Στο πρωτοδικείο της Αθήνας λόγω της μνημονιακής υποχρέωσης για τον κατά προτίμηση προσδιορισμό των φορολογικών υποθέσεων, μεγάλος αριθμός υποθέσεων με άλλα αντικείμενα εκκρεμούν από το 2009.

Στα εφετεία την ίδια ημερομηνία οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 47.593 από τις οποίες οι 13.382 είναι φορολογικές».

Ταυτόχρονα η πρόσβαση στη δικαιοσύνη έχει γίνει πιο δυσχερής αφού τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας, γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Όλα αυτά βέβαια αντανακλώνται στον δικαζόμενο πολίτη.

Όπως είπε μάλιστα «η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό φαίνεται τόσο από τα χρήματα του προϋπολογισμού που προορίζονται για αυτή όσο και από τα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια.

Γι΄ αυτό άλλωστε «όσον αφορά την ποιότητα του συστήματος δικαιοσύνης σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από το 0 έως το 4 η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ε.Ε. με επίδοση 1,5 και η Κύπρος προτελευταία με επίδοση 2».

Ο νυν και ο πρώην 

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των δικαστών, ενώ η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωμσταντοπουλου ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της δηλώνοντας ότι "οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών.

Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του, πως θα κάνει διάλογο με όλους ακόμη και τους κουκουλοφόρους.

"Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που κρατάνε καλάσνικωφ. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε". Ο κ. Αθανασίου δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι τα αιτήματα των δικαστών όσον αφορά τα μισθολογικά τους ήταν δίκαια και πως η κυβέρνηση προσπάθησε να τα ικανοποιήσει ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την επιστροφή των αναδρομικών των δικαστών.


Πηγή : capital.gr


Νέα σύλληψη : Συνελήφθη και μία 36χρονη για την υπόθεση Ξηρού




Συνελήφθη από τις Αρχές 36χρονη γυναίκα η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού.

Η 36χρονη κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και εκτιμάται ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Χριστόδουλο Ξηρό, την καταζητούμενη συνεργάτιδά του Αγγελική και ένα ακόμα άτομο.

Η συλληφθείσα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

Το Σάββατο, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ένας 32χρονος και ένας 39χρονος, τα οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη αντίστοιχα.


Πηγή : tanea.gr


Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγείας και με ΣΥΡΙΖΑ : Δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση νοσοκομείων




Για το Μάρτιο εγκρίθηκαν 43,3 εκατ. ευρώ έναντι των 99,7 ευρώ του Ιανουαρίου

Περίπου το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών των νοσοκομείων περικόπτεται από το Μάρτιο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ως μέρος των «αιματηρών οικονομιών» σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα από το υπουργείο Υγείας, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 οι συνολικές πιστώσεις για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων είχαν ανέλθει σε 99,74 εκατ. ευρώ, για τον Μάρτιο του 2015 εγκρίθηκε η εκταμίευση συνολικού ποσού 43,353 εκατ. ευρώ.

Στον αντίστοιχο προϋπολογισμό, σύμφωνα με το Βήμα, προβλέπεται η εκταμίευση περίπου 87,727 εκατ. ευρώ.

Ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός των κρατικών δαπανών, οι οποίες θεωρείται ότι θα ισχύσουν και σε άλλα υπουργεία, σχετίζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τον στόχο επιμηκυνθεί η περίοδος που το κράτος θα μπορεί να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες χωρίς δανεισμό. Ταυτόχρονα, αναφέρεται, καταβάλλεται προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθούν στο ΔΝΤ.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων διαμηνύουν ήδη στο υπουργείο Υγείας πως αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες με τόσο χαμηλές πιστώσεις: «Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ούτε στις βασικές προμήθειες, ούτε και να πληρώσουμε εφημερίες» αναφέρουν, σύμφωνα με το Βήμα.


Πηγή



Αυτός είναι ο στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού



Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας είχε την κωδική ονομασία «Ιάσονας» - Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτι που διέμενε - Ακόμα ένα άτομο στα χέρια των Αρχών – Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν - Βρέθηκε το κλεμμένο mitsubishi που θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος, σύμφωνα με την αστυνομία της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη σήμερα το πρωί, καθώς δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA τακτοποιήθηκαν σε βόμβες και γιάφκες της οργάνωσης.

Παράλληλα στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας δεύτερος άνδρας 32 ετών που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην  μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα τα υλικά προέρχονταν από τα έμπιστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.



Ο «Ιάσονας», άνεργος και χωρίς ποινικό μητρώο θεωρούνταν από τα μεγάλα κεφάλια της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς DNA του βρέθηκε:

Α. Στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μέσα σε φάκελο που εστάλη στον πρόεδρο εφετών Αθηνών, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος ανεφλέγη την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 στην οικία του

Β. Σε βόμβα που τοποθετήθηκε το βράδυ τις 23ης Μαρτίου 2014 στην κεντρική είσοδο της εφορίας Κορυδαλλού, ο οποίος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία

Γ. Σε εκρηκτικό δέμα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας στις 30 Απρίλιου 2014

Δ. Σε πειστήρια που κατασχέθηκαν στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού, τόσο στο Λουτράκι όσο και στην Ανάβυσσο.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σκληρό μέλος που κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του αντιστάθηκε, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και σε σπίτι που διέμενε.

Οι αστυνομικοί από το απόγευμα του Σαββάτου ερευνούν πιθαμή προς πιθαμή το σπίτι που διέμενε ο 39χρονος στην οδό Κύκνων στο Γαλάτσι.

Παράλληλα άνδρες της αστυνομίας ερευνούν το σπίτι που διέμενε, μαζί με τους δικούς του, ο δεύτερος συλληφθέντας στην οδό Κερασιάς στον Άγιο Δημήτριο.


Βρέθηκε το κλεμμένο mitsubishi που θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν από δεκαπέντε ημέρες εντοπίστηκε στην Ανάβυσσο, ένα φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας mitsubishi για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Νοέμβριο και η άδεια κυκλοφορίας του οποίου βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.



Το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου οχήματος και το οποίο δεν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο φορτηγό, θα μετατρέπονταν σε βόμβα τεράστιας ισχύος με το οποίο θα ανατινάζονταν ο μαντρότοιχος των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν και άλλοι ποινικοί.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής 'έφθασα σε αυτούς, αφού κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς και να διαβάσουν τις επιστολές που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων και η Αγγελική Σπυροπούλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο όπου και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.


Πηγή : protothema.gr
  


Εσύ μπορείς να βρεις ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα της εικόνας; Κάτι «Λέει»



Δες προσεκτικά την εικόνα!!

Το βρήκες;

Εάν όχι δες παρακάτω!







Πηγή : tsekouratoi


Το φάντασμα της σκάλας που φωτογραφήθηκε κατά λάθος στο Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς. Η «Λέσχη των φαντασμάτων» έμεινε μια νύχτα στο μουσείο για να το διερευνήσει



Την Κυριακή 19 του Ιουνίου 1966 ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τον Καναδά τράβηξε μια… περίεργη φωτογραφία, όταν πήγαν διακοπές στην Αγγλία και επισκέφθηκαν το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στο Γκρήνουιτς. Φτάνοντας στο τμήμα Queen’s House του μουσείου, ο αιδεσιμότατος Ρεβ Χάρντυ μαγεύτηκε από τη  κομψή σπειροειδή σκάλα – γνωστή ως η «Tulip Staircase» και τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Όταν τις εμφάνισε, μια αέρινη γυναικεία μορφή στη λαβή της σκάλας του έκοψε την ανάσα. Η φωτογραφία αυτή θεωρείται μια από τις πιο ευκρινείς απεικονίσεις φαντασμάτων, ενώ δεν αποτελεί το μοναδικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο τμήμα του μουσείου είναι στοιχειωμένο....



Η ιστορία της φωτογραφίας 

Γύρω στις 17:00 το απόγευμα ο Ρεβ Χάρντυ τραβούσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου και αφού εμφάνισε τα φιλμ παρατήρησε μια αέρινη μορφή να ακουμπά στο κιγκλίδωμα της σκάλας. Η γυναίκα του που ήταν μαζί του, είπε πως εκείνη την στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία στεκόταν δίπλα του και δεν υπήρχε τίποτα στην σκάλα. Επίσης, το ζευγάρι επεσήμανε ότι στη σκάλα δεν μπορούσε να ανέβει κανείς, καθώς είχε ένα σχοινί στην αρχή της και μια ταμπέλα που έγραφε «Απαγορεύεται η είσοδος»....

Τα αρνητικά της φωτογραφίας στάλθηκαν για εξέταση σε ειδικούς της Kodak αλλά δεν βρέθηκε καμία ένδειξη αλλοίωσης ή επεξεργασίας από ανθρώπινο χέρι. Όπως ανέφεραν, ο Χάρντυ χρησιμοποίησε μια κάμερα χειρός την οποία στήριξε σε κάποιο περβάζι και εκτιμήθηκε ότι η λήψη δεν κράτησε πάνω από ένα δευτερόλεπτο. Το 1967 ο Χάρντι επέστρεψε στο παλάτι και προσπάθησε να αναδημιουργήσει την φωτογραφία με τη βοήθεια του φωτογράφου Μπράιαν Τρέμαν....

Η «Λέσχη Φαντασμάτων» 

Η φωτογραφία πυροδότησε το ενδιαφέρον της «Λέσχης Φαντασμάτων», οι οποίοι είχαν πεισθεί ότι «η φωτογραφία αυτή είναι γνήσια και ως εκ τούτου, θα τους ενδιέφερε να ερευνήσουν περεταίρω την περιοχή της σκάλας»....


Επτά μέλη της «Λέσχης Φαντασμάτων» πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου 24 Ιουνίου του 1967 στο μουσείο. Σκοπός τους ήταν να δουν το φάντασμα, να το μαγνητοσκοπήσουν ή να το ηχογραφήσουν για να έχουν κάποια πειστικά στοιχεία. Όλοι φόρεσαν παπούτσια με μαλακή σόλα για να μην κάνουν θόρυβο, συγχρόνισαν τα ρολόγια τους και έφεραν μαζί τους ένα φακό, ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι, για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όπως είπαν, έπρεπε να καταγράψουν τα πάντα, «… Κάθε μυρωδιά , οσμή ή άρωμα … κάθε θόρυβο,… κάθε αίσθηση παρουσίας, ή κάποιο άγγιγμα… ή κάτι ασυνήθιστο – σημειώνοντας δίπλα το χρόνο»....

Ένας από τους συμμετέχοντες έγραφε στις παρατηρήσεις του: «22.54 Χτυπά κουδούνι 23.12 Φωτεινή πέτρα 23.15 Μυρωδιά του υγρού υγρής πέτρας στην σκάλα 23.22½ Ένα χτύπημα κουδουνιού….» Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε δημοσιευμένα άρθρα, η γραφή έγινε δυσανάγνωστη και απότομα σταμάτησαν οι παρατηρήσεις. Ωστόσο, οι παρατηρήσεις αυτές θεωρήθηκαν ανεπαρκείς και το μυστήριο της σκάλας παρέμεινε άλυτο....

Οι μαρτυρίες 

Ωστόσο, παράξενες και ανεξήγητες σκιώδεις φιγούρες και βήματα έχουν δει και έχουν ακούσει και άλλοι επισκέπτες του μουσείου, καθώς και το προσωπικό. Επίσης λέγεται ότι κάποιοι είχαν δει μια χλωμή γυναίκα που σκούπιζε το αίμα από το κάτω μέρος της σκάλας. Εικάζεται ότι ήταν το αίμα μιας υπηρέτριας που πριν από 300 χρόνια κάποιος την έσπρωξε από το ψηλότερο σκαλί και πέθανε. Επίσης, έχει ειπωθεί ότι κάποιοι τουρίστες έχουν τσιμπηθεί από αόρατα δάχτυλα, ότι έχουν ακούσει πόρτες να ανοιγοκλείνουν και παιδικές φωνές να τραγουδούν....

Η πιο πρόσφατη μαρτυρία έγινε τον Μάιο του 2002 από τον Τόνυ Άντερσον, που εργαζόταν ως βοηθός στην γκαλερί του μουσείου ο οποίος συγκεκριμένα είπε: «Εγώ και δύο συνάδελφοί του μιλούσαμε, όταν κάτι τράβηξε την προσοχή μου. Μια πόρτα έκλεισε και είδα μια γυναίκα, ντυμένη με ένα λευκό-γκρι χρώμα, ντεμοντέ, κάτι σαν φόρεμα κρινολίνο. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν η κοπέλα που κάνει τις διαλέξεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά μόλις την είδα να περνάει μέσα από τον τοίχο, σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ανατρίχιασα και ένιωσα ένα κρύο ρεύμα να με διαπερνά. Πήγαμε προς το δωμάτιο της βασίλισσας και κάτι διήλθε μέσα στο δωμάτιο και πέρασε από τον τοίχο. Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι μου αισθάνθηκαν ένα κρύο ρεύμα»....


Πηγή : mixanitouxronou.gr





"Βολές" Χαρδούβελη: Γελάνε όλοι με τον όρο "θεσμοί" - Όταν υπογράφεις την παράταση έχεις υπογράψει και το μνημόνιο



Για την εποχή διακυβέρνησης Σαμαρά και τα δικά του πεπραγμένα ως υπουργός Οικονομικών μίλησε στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή mega Σαββατοκύριακο ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη, με... αρκετή δόση ειρωνείας σχετικά με την... μετονομασία της τρόικας.

"Γίνονταν διαπραγματεύσεις, αλλά όχι υπό το φως της δημοσιότητας. Και φωνάζαμε και μας φωνάζανε, αλλά δεν τα βγάλαμε προς τα έξω", δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Email Χαρδούβελη vs email Βαρουφάκη

Συγκεκριμένα, για τα δύο... "καυτά" emails, το δικό του και του κυρίου Βαρουφάκη, ο Γκίκας Χαρδούβελής τόνισε: "Δεν μπορούν να συγκριθούν, γιατί το email Βαρουφάκη είναι το ξεκίνημα, ενώ το email Χαρδούβελη ήταν το τέλος. Ήμασταν στην έξοδο και τώρα ξεκινάμε από την αρχή. Από την στιγμή που υπογράφεις την παράταση, υπογράφεις και το μνημόνιο. Ο λόγος που γίνεται όλη αυτή η φασαρία για το τι εμπεριέχει το μνημόνιο, είναι γιατί οι δανειστές θέλουν η Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι θα τηρήσει το μνημόνιο".

Για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και για τα δύσκολα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως "το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως οι δανειστές μας έλεγαν ότι με τον υπάρχοντα προϋπολιογισμό, είχαμε ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης των 2,6 δισ και προσπαθούσαμε να τους πούμε πως κάνουν λάθος. Γι' αυτό το 2,6 ζητούσαν μέτρα. Η κυβέρνηση ξεκινάει ήδη με μία απώλεια 2 δις, ξεκινάει λέγοντας πως θα αυξήσει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κάτι που θα κοστίσει ακόμη 2 δισ., λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη 2,6 δισ...".

"Πιστεύω ότι οι δανειστές θα μειώσουν τις απαιτήσεις τους για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά εγώ πιστεύω πως και στο... μηδέν να πάνε τις απαιτήσεις τους, η πτώση της οικονομίας θα φέρει προβλήματα", τόνισε ακόμη ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Το παρασκήνιο και το... παζάρι με τους μήνες

Σχετικά με την παράταση που δόθηκε στην χώρα, ο Γκίκας Χαρδούβελης αποκάλυψε το παρασκήνιο των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης: "Η επιλογή μας ήταν οι τρεις μήνες. Γιατί ήξερα ότι οι ανάγκες μας ήταν μεγάλες μέχρι τον Μάρτιο. Ήταν 7,2 δισ που έλειπαν από την οικονομία", είπε αρχικά ο Γκίκας Χαρδούβελης.

"Τον Δεκέμβριο τους είπα: κύριοι, ξεμένουμε και όλοι πάγωσαν. Μία χώρα όμως (σε αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι ανέφεραν την Φινλαδνία) δεν ήθελε τους τρεις μήνες γιατί συνέπιπταν με την προεκλογική τους περίοδο και πρότειναν έναν μήνα. Αν μας έδιναν έξι μήνες δεν θα έκλεινε η αξιολόγηση. Και οι αξιολογητές θα έλεγαν κάντε και κάτι παραπάνω... Έγινε πηγαδάκι με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είπε θα σας δώσω έξι εβδομάδες. Τότε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπήκε και είπε πάρτε δύο μήνες....", κατέληξε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

"Η Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, επειδή δεν έχει αξιοπιστία. Υπάρχει τεχνητή έλλειψη ρευστότητας. Εμείς ως Έλληνες θα έχουμε ξεφορτωθεί τους θεσμούς, θα έχουμε σκίσει το μνημόνιο όταν βρούμε μία εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Τώρα κανείς δεν θέλει να μας δώσει λεφτά. Αυτό το έχουν κάνει κι άλλες χώρες που ήταν σε μνημόνιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία", συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας για να βγούμε από τα μνημόνια.

Περί ΦΠΑ και... "θεσμών"

"Τώρα είναι πολύ εύκολο για την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Πριν την Προεδρική εκλογή ήταν δύσκολο. Εγώ επικροτώ την στροφή προς την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να κριτικάρω, θέλω η χώρα μου να πάει μπροστά. Μας πίεζαν για ενιαίο ΦΠΑ, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες", είπε ακόμη ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Όταν ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στους θεσμούς (όπως ονομάζεται πλέον η τρόικα), το έκανε με αρκετή δόση ειρωνείας. Οι δημοσιογράφοι στάθηκαν στην ειρωνεία αυτή, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να μην το κρύβει και να περνά στην αντεπίθεση, λέγοντας πως "όλοι γελάνε με τον όρο θεσμοί" και τονίζοντας πως στην πραγματικότητα δεν αλλάζει κάτι εκτός από το όνομα...

"Ελπίζω ότι η λογική θα πρυτανεύσει κι ελπίζω και η αντιπολίτευση να πει ναι σε νομοσχέδια που είναι υπέρ της χώρας. Δεν πρέπει να πάμε σε λογική άσπρου - μαύρου. Τα προβλήματα είναι έντονα και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη στη χώρα, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο τέλος της συνέντευξής του.


Πηγή : newsit.gr


Ολυμπιονίκης της πάλης αρχηγός συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους υπό την απειλή πυρωμένου σίδερου



Το 2002, του αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα και λίγο έλειψε να απελαθεί από τη χώρα. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση της ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, περί ου ο λόγος, ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας των ληστών που λήστευαν τα θύματά τους απειλώντας τα με πυρωμένο σίδερο.

Η κυριακάτικη Real News, αποκάλυψε την ταυτότητα του επικεφαλής της εν λόγω σπείρας, της οποίας τα 11 μέλη, όλα γεωργιανής καταγωγής, συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ).

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κουταΐσι, ο Ξανθόπουλος ήρθε στην Ελλάδα το 1993 κι εγκαταστάθηκε μαζί με άλλους παλαιστές στους Αγίους Αναργύρους. Αμεσα, άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Αγωνιζόταν στα 97κ. και κατετάγη 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999, του 2002, αλλά και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Το 2001 στέφθηκε Μεσογειονίκης, ενώ στην ίδια διοργάνωση του 2005 ήταν τρίτος. Μάλιστα, μετά την 5η θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2001 καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης και τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την ελληνική υπηκοότητα. Επειτα από ενέργειες της ομοσπονδίας πάλης την απέκτησε και πάλι.

Ο Ξανθόπουλος είχε ως συνεργούς αποκλειστικά άτομα γεωργιανής καταγωγής και η σπείρα δρούσε με τη μέθοδο των οικιακών βοηθών και των αποκλειστικών νοσοκόμων, σπέρνοντας τον τρόμο σε ανήμπορους ηλικιωμένους στην Αττική. Εντόπιζαν συμπατριώτισσές τους οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες σε στέκια Γεωργιανών στην Αττική. Αυτές τους παρείχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους.


Πηγήfilathlos.gr


Η Γελοιογραφία της ημέρας




vavanta.blogspot.com


Μητσοτάκης κατά Βαρουφάκη: «Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι εκδότης περιοδικού μόδας»



Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στη Real News. Εκτιμά ότι η συμφωνία με τους εταίρους «είναι νομικά στον αέρα» αφού δεν πέρασε από τη Βουλή, ενώ για τη διαπραγμάτευση τονίζει ότι «η σκληρότητα της κυβέρνησης εξαντλήθηκε στη μετονομασία της τρόικας σε "θεσμούς"».

Ιδιαίτερα επικριτικός είναι απέναντι στον Υπουργό Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, δηλώνοντας πως δεν είναι σοβαρή εικόνα να μιλάει για δημιουργική ασάφεια: «Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι εκδότης περιοδικού μόδας, αλλά υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι παρτίδα μπιρίμπας σε συνοικιακό καφενείο».

Ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ.

«Το ερώτημα δεν είναι με ποιον αρχηγό θα πάμε στις επόμενες εκλοφές αλλά με ποια ιδεολογική φυσιογνωμία, με ποια οργανωτική υποδομή και με ποιο πολιτικό προσωπικό, είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας επίσης πως στη ΝΔ, «πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το σπίτι μας». Ερωτηθείς αν θα βάλει υποψηφιότητα για διαδοχή, περιορίστηκε να πει: «Θα μου κάνετε το ερώτημα αυτό εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα» λέει σε σχετικό ερώτημα.


Πηγή : huffingtonpost.gr



Ποτάμι: «Oχι άλλοι φόροι»



Διαφωνεί το Ποτάμι με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι εφ' όσον χρειαστεί ίσως να επιβληθούν έκτακτοι φόροι στα υψηλά εισοδήματα.

«'Oχι άλλοι φόροι. Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα επιβάλλουν έκτακτο φόρο- αν χρειαστεί- είναι άλλο ένα δείγμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργασμένες λύσεις και πάει να αντιγράψει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας και τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και η σπατάλη, και όχι να αυξηθούν και άλλο οι φόροι.

«Προεκλογικά όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι με έκτακτες εισφορές και ξαφνικούς νέους φόρους δε χτίζεις ανταγωνιστική οικονομία. Και τώρα μετεκλογικά - αντί να κάνουμε τα λόγια πράξεις - κάθε μέρα ακούμε και για μια νέα εισφορά. Χτες είπαν ότι θα αυξήσουν το ανταποδοτικό τέλος για μια "νέα μεγάλη ΕΡΤ", σήμερα είχαμε τις "υποσχέσεις" για έκτακτους φόρους. Αύριο τι θα ακούσουμε;», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού

Πηγή : ethnos.gr


Πρόβλημα και στο υπουργείο Παιδείας για την κυβέρνηση



Μυρίζει «μπαρούτι» και στο υπουργείο Παιδείας, όπου συνυπάρχουν οι κ. Μπαλτάς (υπουργός) και Κουράκης (αναπληρωτής), ένα δίδυμο που φαίνεται πως έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε θέματα του αντικειμένου, με τις διαφωνίες να έχουν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια, με αφορμή το θέμα του ΑΣΕΠ…

Το πρόβλημα ανέκυψε από τις δηλώσεις Κουράκη περί κατάργησης των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», είχε αναφέρει, «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Παρά τη χρήση του πληθυντικού («θεωρούμε»…), είτε θεωρώντας ότι όλοι συμφωνούν μαζί του είτε από απλή επιπολαιότητα, το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να «αδειάσει» τον αναπληρωτή υπουργό, διαψεύδοντας τα σενάρια για τον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Δεν έκανα δήλωση κατάργησης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών αναφέρει ο υπουργός Παιδείας – Τι θα περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο για την τις δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

“Ουδέποτε έκανα οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί κατάργησης που ΑΣΕΠ και σχετικές δηλώσεις που αποδίδονται στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

Ο κ.Κουράκης, πάντως, ζήτησε από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμών και ένα σύστημα επιλογής στελεχών και τις αρμοδιότητες τους στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συμμετοχής και τω όρων διαβούλευσης σχετικά με όλα τα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από το υπουργείο Παιδείας, και με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του με την ΟΛΜΕ και αντιπροσωπεία καθηγητών σε διαθεσιμότητα, έγινε εξάλλου γνωστό τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα, ώστε να “αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στην εκπαίδευση την τρέχουσα χρονιά”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,

– Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων.

– Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στην Α’ και Β’ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

– Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος “εννέα και πέντε δέκατα” (9,5).

– Αναστέλλονται οι σημερινές νομοθετικές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει πλατιά διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης του διδακτικού έργου και των τρόπων λειτουργίας των διδακτικών μονάδων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δουλειάς όλων και όχι της τιμωρίας.

– Επανασυστήνονται οι τομείς και ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ ώστε να διευκολυνθεί η επαναφορά στα σχολεία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να προσληφθούν 500 εκπαιδευτικοί για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε ΕΠΑΛ και να καλυφθούν τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία.

– Επαναφορά όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με την ίδια ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους εκπαιδευτικούς που ήδη τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις να επιστρέψουν σε εκπαιδευτικές θέσεις.

Παράλληλα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αναφορικά με αιτήματα που έχουν οικονομικό κόστος, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει άμεση δέσμευση. “Τα αιτήματα θα εξετάζονται όσο οι οικονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέπουν” επισημαίνεται σχετικά.

Τέλος, δόθηκαν κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για αναστολή των ρυθμίσεων που αφορούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών

με πληροφορίες από ΑΠΕ και mignatiou.com/



 Πηγή


Ο δήμιος «τζιχάντι Τζον» στις επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου το 2005




Εμπλοκή στις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο είχε ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο δήμιος «τζιχάντι Τζον» του Ισλάμικού Κράτους, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Observer.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η βρετανική εφημερίδα, ο Εμουάζι φέρεται πως συμμετείχε στη δεύτερη σειρά εκρήξεων στο μετρό του Λονδίνου, στις 21 Ιουλίου του 2005, κατά τις οποίες όμως δεν υπήρξαν νεκροί.

Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει συγκεκριμένα ότι ο δήμιος Τζον ανήκε από τότε σε τρομοκρατική οργάνωση, ηγετικό στέλεχος της οποίας είχε την ημέρα των επιθέσεων τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χουσεΐν Οσμάν, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε σε ισόβια κατηγορούμενος για βομβιστική επίθεση στον σταθμό Σέφερντ Μπους.

Οι βρετανικές υπηρεσίες Ασφαλείας γνώριζαν επίσης ότι συνεργάτες της 12μελούς τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε σπείρει το 2005 τον πανικό στο Δυτικό Λονδίνο συμμετείχε μαζί με τους τέσσερις δράστες της επίθεσης της 21ης Ιουλίου σε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στην Κάμπρια, στη Βορειοδυτική Αγγλία, έναν χρόνο πριν από τις επιθέσεις.

Οι αποκαλύψεις εγείρουν σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με το πώς ο Εμουάζι κατάφερε να διαφύγει του ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας και να φύγει από τη χώρα το 2013 με πλαστά έγγραφα για να ενταχθεί έναν χρόνο μετά στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνει ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο.


Πηγή : tovima.gr


Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε εξομολογηθεί ότι φοβόταν για την ζωή του


Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του χθες στη Μόσχα ο επικριτής του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ είχε εξομολογηθεί σε μια ρωσική εφημερίδα χαμηλής κυκλοφορίας τους φόβους του και την ανησυχία της οικογένειάς του σχετικά με την ασφάλειά του.

«Ξέρετε, ναι… λίγο» είχε απαντήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης στο δημοσιογράφο της εφημερίδας Sobessednik όταν εκείνος τον ρώτησε εάν φοβόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να διαπράξει μια επίθεση εναντίον του. «Εντούτοις δεν τον φοβάμαι και τόσο. Εάν φοβόμουν πολύ, δεν θα ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος της αντιπολίτευσης και δεν θα έκανα ό,τι κάνω» είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου σε αυτήν την εφημερίδα.

Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, που προκάλεσε το μένος πολλών καταγγέλλοντας τη «ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» είχε περιγράψει ότι συζητούσε συχνά για την πολιτική κατάσταση στην χώρα του με τη μητέρα του, την 87χρονη Ντίνα Άιντμαν, στην οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε τα συλλυπητήριά του σήμερα. «Είναι κατηγορηματικά αντίθετη με ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Εκτιμά ότι πρόκειται για μία καταστροφή και έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη. Όμως αυτό που την ανησυχεί περισσότερο από την Ουκρανία, είναι ο Πούτιν» είχε επισημάνει εκείνη την περίοδο ο Νεμτσόφ. «Κάθε φορά που τη ρωτάω, εκείνη μωρολογεί: «πότε θα σταματήσεις να κατηγορείς τον Πούτιν; Θα σε σκοτώσει!»» είχε συνεχίσει ο ίδιος. «Εκείνη φοβάται πραγματικά ότι θα με δολοφονήσουν πολύ σύντομα εξαιτίας των πολιτικών μου θέσεων».

Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε δεχθεί πολυάριθμες απειλές σε διάστημα πολλών ετών. «Ελπίζω ωστόσο ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει και ότι ο Πούτιν δεν θα σας σκοτώσει» είχε πει αστειευόμενος ο δημοσιογράφος της Sobessednik. «Θεού θέλοντος. Το ελπίζω κι εγώ» του είχε απαντήσει ο Μπόρις Νεμτσόφ.


Πηγή : ikypros.com


Βαρουφάκης: Πρέπει να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Γερμανία




Ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, όπως είπε.

«Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος», είπε ο υπουργός Οικονομικών στο δίκτυο ABC της Αυστραλίας. «Είναι προϋπόθεση από την μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας», εξήγησε.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ακόμη ότι «Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».

Μιλώντας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.


Πηγή : imerisia.gr