Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μετρημένοι στα δάχτυλα "άντρες" θα άφηναν να βιάσουν γυναίκα ένας είναι ο Γιάννης Βασιλείου


 

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα "άντρες" που θα έβλεπαν να βιάζουν γυναίκα μπροστά τους και δεν θα έσπαγαν τα μούτρα στον βιαστή.

Ένας από αυτούς είναι και ο τραγουδιστής Γιάννης Βασιλείου, που μίλησε σε πρωινή εκπομπή στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, και σόκαρε όταν αποκάλυψε βιασμό που συνέβη μπροστά στα μάτια του, στα καμαρίνια νυχτερινού κέντρου και αδιαφόρησε.

«Πριν από πάρα πολλά χρόνια -δεν μπορώ να πω το όνομα του μαγαζιού γιατί θα καταλάβετε- σε ένα μαγαζί στην παραλία -το αφεντικό αυτό τώρα είναι συγχωρεμένος-, τελείωνε η σεζόν, εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Ανοίγω την πόρτα και μου λέει: “Τι κάνεις εδώ πέρα; Φύγε κι άφησέ μας”», είπε ο Γιάννης Βασιλείου και έφυγε χωρίς να ντρέπεται που άφησε την κοπέλα να κακοποιείται.

«Έφυγα, έπαθα πλάκα, τρελάθηκα. Τι να κάνω; θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν. Δεν έχω μετανιώσει, ειλικρινά όχι, γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα μπορούσα αλλά έμπαινα σε ξένο γήπεδο και θα γινόταν χαμός», πρόσθεσε για να δικαιολογήσει την αδιαφορία του.

Απλά ντροπή του!!!



Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ για την εμπλοκή του στην υπόθεση ναρκωτικών


 

Στην παραίτηση του ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επισημαίνει ότι παραιτείται για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Ευστρατίου, μετά την εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η παραίτηση του κατατέθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Το όνομα του 66χρονου δικαστικού ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία που διαμένει.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.



Ανάπτυξη 13,4% καταγράφηκε το γ' τρίμηνο του έτους

 



Σκεφτείτε με κυβέρνηση Μητσοτάκη, εάν δεν υπήρχε η πανδημία σε τι επίπεδα θα βρισκόταν η οικονομία στην Ελλάδα.

Ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 13,4% καταγράφηκε το γ' τρίμηνο εφέτος, σε ετήσια βάση, στην ελληνική οικονομία. 

Η άνοδος αυτή του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ, οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης (λόγω και του τουρισμού), των ιδιωτικών επενδύσεων και των εξαγωγών.

Σημειώνεται ότι μετά την αναθεώρηση από την ΕΛΣΤΑΤ των στοιχείων για τα δύο πρώτα τρίμηνα 2021, το ΑΕΠ μειώθηκε το α' τρίμηνο εφέτος κατά 1,9% και αυξήθηκε (μετά από την επί τα βελτίω αναθεώρηση) κατά 16,6% το β' τρίμηνο εφέτος.

Ειδικότερα, το γ' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020:

-Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 7,3% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 8,6% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης 5,7%).

-Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν κατά 18,1%.

-Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 48,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,2%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 84,6%).

-Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 21,7% (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 10,1% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 58,1%).

Σε σχέση με το β' τρίμηνο εφέτος, το ΑΕΠ σημείωσε άνοδο 2,7%, με τα βασικά μεγέθη να έχουν ως εξής:

-Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,9% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 1,1% και εκείνη της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε 0,1%).

-Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν κατά 3,9%.

-Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 12,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,4%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 29%).

-Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 7,3% (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,7%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 18,7%).

Επιβεβαιώνεται, επομένως, η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.




Καυγάδισαν και έπνιξε τη γυναίκα του


 

Ένας 40χρονος στην Λακωνία έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη γυναίκα του.

Το ζευγάρι καυγάδισε πριν ο 40χρονος άνδρας στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια τη σύζυγό του, τη μητέρα των δυο παιδιών του, τα οποία βρίσκονταν μέσα στο σπίτι την ώρα του φόνου! 

Δολοφόνος και θύμα ζούσαν στον Βλαχιώτη Λακωνίας, μαζί με τα δυο τους παιδιά, δυο αγόρια 8 και 10 ετών. Ποτέ το ζευγάρι με Αλβανική υπηκοότητα, δεν είχε απασχολήσει ούτε την τοπική κοινωνία ούτε και την αστυνομία. Ο 40χρονος ασχολούνταν με αγροτικές δουλειές. 

Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας έγινε το βράδυ της Κυριακής (05.12.2021). Ο 40χρονος έπνιξε με τα χέρια του την 36χρονη γυναίκα και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία για το έγκλημά του, παραδόθηκε και ομολόγησε. 

Ο δράστης, στην πρώτη τους κατάθεση στους αστυνομικούς, ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως η σύζυγός του είχε εραστή και πως του είπε “πάρε τα παιδιά και φύγε”. 

Το βράδυ της Κυριακής και ενώ είχαν βάλει τα παιδιά τους για ύπνο, ο 40χρονος και η 36χρονη ξάπλωσαν αλλά ξέσπασε ανάμεσά τους άλλος ένας καυγάς. 

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του τον έβρισε. “Είναι δυνατόν αυτή να βρίσει εμένα;” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Κι επειδή θεωρούσε ότι η 36χρονη ήθελε να τον αφήσει γιατί είχε εραστή, με τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, τη στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια! 

Αφού σκότωσε τη γυναίκα, έφυγε από το σπίτι και άρχισε να γυρνάει στην περιοχή. Ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ομολόγησε τη δολοφονία, δηλώνοντας μετανιωμένος. “Πρέπει να έχω σκοτώσει τη γυναίκα μου” είπε και τους έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του, όπου και τον συνέλαβαν. 



700 νέες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ το 2022

 


Οι προσλήψεις, που δρομολογούνται εντός του 2022 στον ΕΦΚΑ, αφορούν:

500 μόνιμων υπαλλήλων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου με τις οκτώ μεγάλες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

100 υπαλλήλων, με 14μηνη σύμβαση, φοροτεχνικών, οικονομολόγων, κλπ, που θα πέσουν στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων.

100 υπαλλήλων, με 12μηνη σύμβαση και δικαίωμα παράτασης ενός έτους από το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Οι επιλαχόντες του προγράμματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, μεταξύ 55-67 ετών. Πρόκειται να στελεχώσουν τα τμήματα απονομής συντάξεων και το τηλεφωνικό κέντρο 1555.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 700 νέες προσλήψεις έρχεται να προστεθεί και η ένταξη νέων διευθυντικών στελεχών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Τα νέα στελέχη θα έχουν τριετείς συμβάσεις, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ και ειδικό σύστημα πρόσθετων ανταμοιβών με βάση στόχους, ακολουθώντας τα διεθνή καλά πρότυπα της δημόσιας διοίκησης, ενώ θα επιλέγονται με διαφανείς διαδικασίες, μετά από δημόσια προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν και οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, «επιτρέποντάς τους πλέον τη δίκαιη ανταμοιβή της ποιοτικής εργασίας τους».

«Στόχος είναι η προσέλκυση των καλύτερων στελεχών της αγοράς που θα συμβάλλουν στην εξυγίανση του φορέα. Με τις παραπάνω ενέργειες, ο ΕΦΚΑ επιλύει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, μετά την αποχώρηση 472 υπαλλήλων, το 2020, άλλα ταυτόχρονα ικανοποιεί και το πάγιο αίτημα των εργαζομένων του για ενίσχυση των δομών του με ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες, που έχουν δημιουργηθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΕΦΚΑ, προσπαθώντας να επιτελέσει τον κοινωνικό ρόλο, που του έχει ανατεθεί, εξυπηρετεί 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, μεταξύ αυτών συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εργοδότες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» επισημαίνει ο φορέας.



Άρχισαν από το ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω υποκινούμενα επεισόδια για την δολοφονία Γρηγοράκου

 


Σίγουρα δεν γίνονται μόνα τους τα επεισόδια.

Εδώ και ημέρες ακροαριστεροί κακοποιοί πλησιάζουν σχολεία για να υποκινήσουν επεισόδια αμαυρώνοντας την ημέρα μνήμης του Γρηγορόπουλου.

Ένταση επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας (6/12) στο ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, η ένταση έγινε με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Θηβών διεξάγεται με δυσκολία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, ομάδα 100 ατόμων, απέκλεισε την οδό Θηβών στο ρεύμα προς Αιγάλεω, απέναντι από πολυκατάστημα. 

Έχουν κλείσει τα 3 ρεύματα κυκλοφορίας με κάδους απορριμμάτων.



Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 14 ετών – Πρόστιμο 600€ σε όσους δεν συμμορφώνονται

 


Πρόστιμο ύψους έως και 600 ευρώ ανά τρεις μήνες θα επιβάλλεται σε όσους δεν εμβολιάζονται κατά της Covid-19 από την 1η Φεβρουαρίου 2022, προβλέπει σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η αυστριακή κυβέρνηση.

Εξαιρέσεις –σύμφωνα την αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF– θα προβλέπονται για τους κάτω των 14 ετών, εγκύους, αναρρώσαντες από την Covid-19 έως και έξι μήνες μετά το θετικό τεστ και για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Το πρόστιμο θα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 3.600 ευρώ ανά δόση εμβολίου που θα προγραμματίζεται από τις αρμόδιες αρχές και δεν θα πραγματοποιείται.

Από την 15η Φεβρουαρίου όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Αυστρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν πρόσκληση για εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και από την 15η Μαρτίου θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Μεταξύ 1ης και της 2ης δόσης θα επιτρέπεται διάστημα 14-42 ημερών, ενώ η 3η δόση θα πρέπει να χορηγείται 120-270 ημέρες μετά τη 2η. Με τον ίδιο κανόνα, από σήμερα καθίστανται άκυρα 28.423 πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Αυστρία, καθώς η διάρκεια ισχύος τους είχε αρχικά οριστεί στις 360 ημέρες, ενώ τώρα μειώνεται στις 270.

Η Αυστρία βρίσκεται από τα μέσα Νοεμβρίου σε καθολικό lockdown, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως την Κυριακή 12η Δεκεμβρίου.

Τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας λειτουργούν αυτή τη στιγμή μόνο για εμβολιασμένους και ιαθέντες, αλλά δεν μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο ή να επισκεφθεί εστιατόριο.

Στο τέλος της εβδομάδας, ομοσπονδία και κρατίδια θα πρέπει να συμφωνήσουν για την άρση των περιορισμών και τα μέτρα που θα τους ακολουθήσουν· σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ακόμη και μετά το τέλος του lockdown, δεν αναμένεται να λειτουργήσουν εξίσου όλοι οι τομείς της δημόσιας ζωής.

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκλειδώσουν τα πάντα σε μια νύχτα», προειδοποίησε ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ (Πράσινοι).

Ήδη, το κρατίδιο της Άνω Αυστρίας έχει ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει τη διάρκεια του lockdown τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, ενώ ο πρωθυπουργός της Στυρίας Χέρμαν Σουτσενχόφερ δήλωσε στην Kleine Zeitung ότι μπορεί να εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες για το λιανικό εμπόριο κι εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της εστίασης.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί, παραμένει ωστόσο υψηλός. Την Κυριακή καταγράφηκαν 5.192 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3.029 ασθενείς με την Covid-19, οι 651 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πυρά εξ αριστερών από Φίλη κατά Τσίπρα, Πολάκη


 

Με το Κίνημα Αλλαγής να αλλάζει σελίδα, ο διχασμός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει ακόμα περισσότερο. Μετά από μια φαινομενική περίοδο ηρεμίας, το δίλημμα «Κέντρο ή Αριστερά» προκαλεί και πάλι κραδασμούς στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να μετακινείται αμήχανα πότε προς τον αριστερό λαϊκισμό και την ακραία ρητορική και πότε προς την πιο ήπια ρητορική της Κεντροαριστεράς, προσπαθώντας να μιλήσει ταυτόχρονα με πολλά ακροατήρια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρνει να συνομιλήσει με τους ανθρώπους του Κέντρου και την ίδια στιγμή να δυσαρεστεί τους ανθρώπους της Αριστεράς. Ο δρόμος για το συνέδριο θα είναι διχαστικός, γεμάτος ένταση και όχι ενωτικός και το δίλημμα αυτό θα είναι κυρίως το πεδίο όπου θα δοθεί η μάχη «προεδρικών» – «Ομπρέλας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Φίλης αρθρογράφησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μάχη θα είναι σκληρή, βάζοντας ένα σαφές ιδεολογικό πλαίσιο, κόντρα στις επιλογές της ηγεσίας.

Η ανάγνωση του κ. Φίλη είναι ότι το επόμενο διάστημα, όταν τελειώσει ο συμβιβασμός λόγω πανδημίας, θα κυριαρχήσουν πολιτικά ο δεξιός και ο αριστερός ριζοσπαστισμός και όχι «οι συμβιβασμοί παραδοσιακού τύπου και οι κεντρώες λύσεις».

«Οπου αριστερές δυνάμεις, όπως στην Ιταλία και αλλού, επιχείρησαν κεντρώες προσαρμογές, βαπτισμένες “ρεαλιστικές” για να “αρέσουν” στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, αποκόπηκαν από το κοινό τους, έχασαν εκλογικά, απέτυχαν, εξαφανίστηκαν, και ως μόνο μετρήσιμο αποτέλεσμα έστειλαν λαϊκό κόσμο προς τα Δεξιά», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και ασκεί έντονη κριτική κατά του κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «ενώ τα διεθνή και τα εγχώρια παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά, βλέπουμε σπέρματα αυτής της αντίληψης και στα δικά μας “χωράφια”».

Εξειδικεύοντας, ενδιαφέρον προκαλεί η ευθεία επίθεση που εξαπολύει -χωρίς να τους κατονομάζει- στο δίδυμο Τσίπρα – Πολάκη για την πανδημία, κάνοντας λόγο για «υπόκλιση σε ανορθολογισμούς απέναντι στην πανδημία και τα εμβόλια», ενώ κατακεραυνώνει βασικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα γράφοντας για «αντιλήψεις “πατριωτικές”, που φλερτάρουν με άξονες και αντιάξονες στην περιοχή, φλερτ με όσους εισηγούνται πολιτικές υπερεξοπλισμών και στρατιωτικής ισχύος τύπου Ισραήλ, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο προσφυγικό, συνέχεια επιλογών και δεσμεύσεων της μνημονιακής περιόδου, όπως στη φορολογία, στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στο τραπεζικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο Ελληνικό, στη Fraport».

Ο κ. Φίλης γράφει ότι αυτές οι προσαρμογές που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «θολώνουν τη φυσιογνωμία του, εμποδίζουν τη διεύρυνση στον πραγματικό κόσμο, τις λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις και τη νεολαία και εντέλει αυτές είναι που τον εμποδίζουν να επωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης».

Ειδικότερα για την πρόθεση του κ. Τσίπρα να συντηρεί το σενάριο της συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι «ακόμα κι αν κάποιοι βλέπουν τη συγκυρία “εκλογίστικα”, ας έχουν υπόψη ότι το Κέντρο, εξαιτίας της κοινωνικής πόλωσης και της κατάρρευσης των μεσαίων στρωμάτων, συνιστά πλέον έναν τόπο κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά άγονο», ενώ υποστηρίζει ανοικτά ότι η είσοδος στελεχών από άλλους χώρους, η προσπάθεια να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Κέντρο είναι ο τρόπος για να ενισχύσει ο κ. Τσίπρας το ρόλο του, «ως μόνου εξισορροπητικού παράγοντα, με αναπόφευκτη την υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Η αρχή του τέλους ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή στο 3% που ανήκει.

 


Οι χθεσινές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ εμπεριέχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και αυτό προέκυψε πριν καν κλείσουν οι κάλπες, αφού πήγαν να ψηφίσουν 270.000 πολίτες. 

Η αθρόα συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι έκφραση θετικής προτίμησης, είναι περισσότερο η έκφραση μιας προσδοκίας να αναδυθεί μια πολιτική εναλλακτική στο Κέντρο.

Αυτή η μεγάλη προσέλευση και η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου, χτυπάει καμπάνα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει έναν απαξιωμένο αρχηγό, και οι Έλληνες τον χαρακτηρίζουν ψεύτη και πολιτικό απατεώνα.

Tο αποτέλεσμα είναι ένα σήμα κινδύνου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Όχι τόσο επειδή κινδυνεύει να βρεθεί αντίπαλος με κάποιον νεότερό του, και ικανότερο του, και σοβαρότερο του, αλλά επειδή δεν κατάφερε ο ίδιος να ανανεώσει το κόμμα του, στελεχικά και προγραμματικά.

Η δεύτερη Κυριακή θα βγάλει και τον τελικό αρχηγό του κινήματος, όπου μετά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να μαζεύει τον κόσμο που έκανε το λάθος να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο μέλημα του νέου αρχηγού του κινήματος, είναι να σταθεί απέναντι σε ένα απαξιωμένο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φανεί η διαφορά κάτι που δεν είναι δύσκολο ( εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που είναι βέβαιο, ακόμα και εάν εκλεγεί και ο Γιώργος Παπανδρέου ), και μετά να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του.

Η μεγάλη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ισοδυναμεί με ένα «καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας φωτιά στα μπατζάκια τους. Η ανανέωση στο ΚΙΝΑΛ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη, μόνο κακό θα κάνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο έχει για αρχηγό, έναν παρακμιακό ψεύτη πολιτικό.



Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Στέφαν Γέλοβατς

 


Θλίψη σκόρπισε χθες η είδηση του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ αλλά το ελληνικό και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο μπασκεμπολίστας δεν τα κατάφερε, έπειτα από το εγκεφαλικό που υπέστη στις 14 Νοεμβρίου, κι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 32 ετών, έχοντας διακομιστεί στη Σερβία, την πατρίδα του.

Ο Σέρβος σέντερ της ΑΕΚ, παραμονή του «τελικού» με τη Ρίγα για το BCL, ενώ έκανε το ατομικό του πρόγραμμα με ποδήλατο και κάποια βάρη στο γυμναστήριο του κλειστού της ΑΕΚ, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί στις 30 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια, έχασε τις αισθήσεις του.

Ο αθλητής κατέρρευσε στο γυμναστήριο του κλειστού των Άνω Λιοσίων μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Γιώργο Χήνα, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τον Στέφαν στο Metropolitan.

Η διάγνωση των γιατρών εγκεφαλικό επεισόδιο, είπαν και συνέστησαν υπομονή περίπου 48 ώρες για να διαπιστωθεί πώς θα εξελιχθεί η υγεία του. Ωστόσο παρά τις επεμβάσεις που έγιναν, τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο και τις δύο προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ο Γέλοβατς ήταν εγκεφαλικά νεκρός και μόνο ένα θαύμα θα άλλαζε την κατάσταση.

«Ξέρω ότι μπορείς να με ακούσεις και γι’ αυτό θέλω να με ακούσεις προσεκτικά: Μη φοβάσαι, εδώ είναι η αδερφή σου. Ζω για την ημέρα που θα γελάσεις ξανά δυνατά από καρδιάς, όπως μόνο εσύ μπορείς, αγάπη μου», έγραφε στο Instagram η αδελφή του ελπίζοντας για το θαύμα το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη.



Λακόπουλος: «Έργο αδράνειας Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ -Αφανής ηττημένος»

 


Ένα αιχμηρό κείμενο, με τίτλο «Έργο αδράνειας Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ -Αφανής ηττημένος» δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, ο οποίος αποτελούσε έναν εκ των συνομιλητών του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια και υπέρ του οποίου αρθρογραφούσε τακτικά.

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι η μεγάλη συμμετοχή πολιτών (270 000 ψηφοφόροι) «είναι έργο Τσίπρα. Αυτός την προκάλεσε και σ’ αυτόν απευθύνεται» και διερωτάται αν «πρόκειται για προειδοποίηση ή για οριστικό αποχωρισμό; Όσοι ενίσχυσαν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα για να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει ως τώρα;»

Ο δημοσιογράφος, που μέχρι πρότινος φερόταν ως τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι «μόνο όποιος δεν ήθελε δεν το έβλεπε το τελευταίο διάστημα: ένα μέρος των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια αγανακτούσε με τη συμπεριφορά ορισμένων κομματικών στελεχών του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «ιδίως τα πιο σκληρά στοιχεία από κάθε φράξια της Κουμουνδούρου τους έφραζαν το δρόμο προς την οργάνωση -ή τους περιθωριοποιούσαν εντός των οργανώσεων. Όταν οι «Σκουρλέτηδες» δεν τους υπέβαλαν σε τεστ ιδεολογικής καθαρότητας. Ήταν το δεύτερο κύμα αρνητικής συμπεριφοράς, απέναντι σε αυτούς που τους έκαναν κυβέρνηση το 2015. Είχε προηγηθεί η περίοδος που κυβερνούσε ο Τσίπρας όταν η αποκοπή των πρώην ΠΑΣΟΚ, από τον κρατικό μηχανισμό και τις άλλες πλευρές της εξουσίας ήταν ενοχλητική. Ωστόσο την ξεπέρασαν και έδωσαν ξανά την ψήφο τους -στον Τσίπρα προσωπικά- το 2019 ελπίζοντας στον μετασχηματισμό κόμματος, σε μεγάλο φορέα Αριστερας -Κεντροαριστεράς. Τον είχαν ήδη αναγορεύσει σε επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης. Φευ! Είδαν ξανά πρώτο στο προσκήνιο, τον Σκουρλέτη του Βούτση, τον Παππά, τη Δούρου, τον Παπαδημούλη, τον Πολάκη, τα παλιά γκρουπούσκουλα».

Ο κ. Λακόπουλος συνεχίζει γράφοντας πως «Ολοφάνερα αυτό το κόμμα δεν προτίθεται να αλλάξει. Θέλει τη διεύρυνση για να βρίσκει νεροκουβαλητές. Να φέρνουν τον κόσμο και αυτοί να παίρνουν τα αξιώματα. Με την ικανοποίηση του… δευτέρου κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν καταδίκασε αυτές τις συμπεριφορές. Δεν επέβαλε στην πράξη τη διεύρυνση στη βάση και δεν οργάνωσε την μετεξέλιξη. Ήταν το κρίσιμο σημείο. Γιατί όσοι από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασπάσθηκαν το καταστατικό και τις παρακμιακές ιδέες του. Θεώρησαν ότι συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικης παράταξης, υπό τον Τσίπρα αυτή τη φορά. Και όσο δεν έβλεπαν να συμβαίνει, τόσο μεγάλωνε η απογοήτευση. Αναζητούσαν λοιπόν μια ευκαιρία για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια τους. Έτσι είδαν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Ως εκτόνωση για όσα υπέστησαν από τους Συριζαίους του 3%». Επιπλέον όπως λέει έμπειρο στέλεχος «πολλοί από το παλιό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στις αρχαιρεσίες του ΚΙΝΑΛ για να ξεπλυθούν από τα μνημόνια ή γιατί αισθάνονται ριγμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ». Η συμμετοχή τους στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ είναι έργο Τσίπρα. Αυτός την προκάλεσε και σ’ αυτόν απευθύνεται».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως «ακόμη και όταν προκηρύχθηκαν αυτές οι εκλογές, δεν έδειξε [ο Τσίπρας] να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ένας πολιτικός ηγέτης που θέλει να κατοχυρώσει το χώρο του από ανίερες υπονομεύσεις, θα πυροβολούσε την Κληρονομική Δημοκρατία που ενισχύεται -μετά τον Μητσοτάκη και τη Φώφη και τον Παπανδρέου για δεύτερη φορά. Αντίθετα φάνηκε να αποδέχεται την αναρρίχηση ενός ακόμη κληρονόμου, ως εν δυνάμει… συμμάχου του. Ότι τάχα ο άνθρωπος που χαντάκωσε τη χώρα με το Μνημόνιο θα μπορούσε να γίνει ποτέ εταίρος του. Κάποιοι του έστησαν παγίδα με το σύνθημα «να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ» και αυτός έπεσε μέσα. Δυο φορές. Πρώτα με την εγκατάλειψη της μετεξέλιξης. Τώρα με… ουδετερότητα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ενώ όλοι οι υποψήφιοι του ήταν εναντίον του Τσίπρα- πλην Καστανίδη. Η οξυδέρκειά του τον εγκατέλειψε και οσονούπω θα τον εγκαταλείψει και το αστέρι του. Σε καθε περίπτωση, όποιος και αν κερδίσει στο ΚΙΝΑΛ, ο ιδιος ειναι ο αφανής «ηττημένος» – και ας κράτησε αποστάσεις. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι ολοφάνερο: πρόκειται για προειδοποίηση ή για οριστικό αποχωρισμό; Όσοι ενίσχυσαν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα για να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει ως τώρα; Είναι στο χέρι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στο επόμενο διάστημα να αποκαταστήσει τα πράγματα, ανακτώντας την εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών που δεν αντέχουν άλλο να υποστηρίζουν ένα κόμμα που δίνει χώρο στους επιβαρυμένους, τους αλαφροΐσκιωτους και τους οπισθοδρομικούς», αναφέρει μεταξύ άλλων.


iefimerida



Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς και τις μολότοφ κακούργημα


 

«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα, σήμερα , ανήμερα της ' επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάνω από 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι θα είναι σε επιφυλακή. ( Στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια).

Την ίδια ώρα, υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για τοποθέτηση παρατηρητών σε ταράτσες.

Ελικόπτερα και Drones θα μεταδίδουν εικόνες από αέρος στις επίγειες δυνάμεις ενώ σε καθεστώς περιφρούρησης θα είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα υπό τον κίνδυνο να γίνουν ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει φόβος για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και μεμονωμένες περιπολίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρίψη μολότοφ έχει γίνει κακούργημα και οι ακροαριστεροί κακοποιοί θα το σκεφτούν πολύ για να τις ρίξουν.



Self tests για όλους τους ενήλικες από σήμερα Δευτέρα 6/12


Από σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου».





ΚΙΝΑΛ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 37,03% -Παπανδρέου στη δεύτερη θέση

 


Με ενσωματωμένο το 90,50% των ψήφων (το 90,61% των εκλογικών κέντρων - 242.500 ψήφοι) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,03% (89.159).

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,79% (66.920) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507).

Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,26% (7.840), Χάρης Καστανίδης με 2,98% (7.185), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97% (7.161).

Το ενδιαφέρον φαίνεται ότι εστιάζεται στην στρατηγική των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο, για τον οποίο ωστόσο δεν πήραν θέση ούτε ο Α. Λοβέρδος, ούτε ο Π. Χρηστίδης στις δηλώσεις τους.