Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Η αρχή του τέλους ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή στο 3% που ανήκει.

 


Οι χθεσινές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ εμπεριέχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και αυτό προέκυψε πριν καν κλείσουν οι κάλπες, αφού πήγαν να ψηφίσουν 270.000 πολίτες. 

Η αθρόα συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι έκφραση θετικής προτίμησης, είναι περισσότερο η έκφραση μιας προσδοκίας να αναδυθεί μια πολιτική εναλλακτική στο Κέντρο.

Αυτή η μεγάλη προσέλευση και η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου, χτυπάει καμπάνα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει έναν απαξιωμένο αρχηγό, και οι Έλληνες τον χαρακτηρίζουν ψεύτη και πολιτικό απατεώνα.

Tο αποτέλεσμα είναι ένα σήμα κινδύνου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Όχι τόσο επειδή κινδυνεύει να βρεθεί αντίπαλος με κάποιον νεότερό του, και ικανότερο του, και σοβαρότερο του, αλλά επειδή δεν κατάφερε ο ίδιος να ανανεώσει το κόμμα του, στελεχικά και προγραμματικά.

Η δεύτερη Κυριακή θα βγάλει και τον τελικό αρχηγό του κινήματος, όπου μετά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να μαζεύει τον κόσμο που έκανε το λάθος να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο μέλημα του νέου αρχηγού του κινήματος, είναι να σταθεί απέναντι σε ένα απαξιωμένο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φανεί η διαφορά κάτι που δεν είναι δύσκολο ( εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που είναι βέβαιο, ακόμα και εάν εκλεγεί και ο Γιώργος Παπανδρέου ), και μετά να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του.

Η μεγάλη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ισοδυναμεί με ένα «καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας φωτιά στα μπατζάκια τους. Η ανανέωση στο ΚΙΝΑΛ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη, μόνο κακό θα κάνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο έχει για αρχηγό, έναν παρακμιακό ψεύτη πολιτικό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου