Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΗΠΑ: Τελικά ήταν μια απλή χιονισμένη ημέρα




Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της χιονοθύελλας που έπληξε τη Νέα Υόρκη και η οποία είχε χαρακτηριστεί «ιστορική» λόγω του αναμενόμενου μεγέθους της.

«Πρέπει να διορθώσουμε αυτές τις αβεβαιότητες, έτσι ώστε οι αρχές να μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο και να αποφασίσουν αν θα δράσουν ή όχι», δήλωσε ο Λούι Ουτσελίνι, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS).



Είπε, επίσης, ότι εκτός από τη Νέα Υόρκη, σημαντικές ποσότητες χιονιού έπεσαν σε τμήματα του Κονέκτικατ (58 cm), στο ανατολικό Λόνγκ Άιλαντ βόρεια της Νέας Υόρκης (70 cm) και στη Μασαχουσέτη (81 cm).

Η πρόγνωση του καιρού χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο, αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.



Ένας άλλος μετεωρολόγος επίσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από τον καιρό. «Ειλικρινά συγγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες» έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφκσι μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ.



«Η καταιγίδα δεν ήταν τόσο κακή όσο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι» παραδέχτηκε και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, βολές κατά των μετεωρολόγων έριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για να δικαιολογηθεί για τα πολύ αυστηρά μέτρα έκτατης ανάγκης που πάρθηκαν. «Η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αποφάσεις για την ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες που είχα έπρεπε να λάβω αυτά τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.





Βόμβα – Κουρουμπλής: Να επέμβει τώρα εισαγγελέας για 23 δισ. – Μέγα Σκάνδαλο!



Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του ΓΓ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.

«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια. Η δήλωση του κ. Γ. Σούρλα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονόςότι ο κ. Σούρλας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Σάββατο 20.9.2014), ανέφερε α) ότι έχει δεχθεί απειλές, β) ότι αισθάνεται αβοήθητος και γ) ότι έχει διαπιστώσει απροθυμία του κ. Στουρνάρα να απαντήσει σε αίτημα του ιδίου και για το λόγο αυτό προέβη στην έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου.

Κατόπιν των ως άνω κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:

• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.

• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.

• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.

• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθούν οι απειλές που δέχθηκε ο κ. Γ. Σούρλας καθώς και η απροθυμία του κ. Ι. Στουρνάρα να συμβάλει στο υποβληθέν προς αυτόν αίτημα».


Πηγή : tribune.gr


Κραχ με πτώση 9,24% στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη - Σφυροκόπημα σε ΔΕΗ-ΟΛΠ






Κώτσης Βασίλης

Στις 711,13 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο 10,62% η απόδοση τους 10ετούς

Οι μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΛΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη που ανακοίνωσε το πάγωμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ και της πώλησης του ΑΔΜΗΕ αλλά και του αναπληρωτή υπουργού ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα για αναστολή των διαδικασιών πώλησης του 67% του ΟΛΠ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 711,13  μονάδες σημειώνοντας πτώση 9,24%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 199,40 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,13135 δολάρια.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 8,9% με συναλλαγές 500.000 τεμαχίων, απώλειες που έρχονται να προστεθούν στο χθεσινό -12%, όταν και επισημοποιήθηκε η τοποθέτηση του «κρατιστή» υπουργού στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Η μετοχή του ΟΛΠ υποχωρεί κατά 9,64% % στα 9,75 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός του ΟΛΠ βρίσκεται στη φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους πέντε μνηστήρες που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (Cosco,  APM Terminals, International Container Terminals Services, Utilico και Ports America).

Σχετικά με τη ΔΕΗ, η διακοπή των διαδικασιών για πώληση της θυγατρικής ΑΔΜΗΕ θα στερήσει από τα ταμεία της επιχείρησης περίπου 1 δις. ευρώ.  Επίσης, οι δηλώσεις για πάγωμα συγκρότησης  και πώλησης της μικρής ΔΕΗ φέρνει σε ευθεία σύγκρουση την ελληνική κυβέρνηση με την κομισιόν αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση αλλά κοινοτική, καθώς μέσω της μικρής ΔΕΗ θα αποκτούσαν πρόσβαση σε φθηνές μορφές ενέργειας (λιγνίτες, υδροηλεκτρικά) των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κατά 4,45% αφού συνεχίζεται το σφυροκόπημα των τραπεζών (Εurobank -14%, Εθνική -11,61%, Πειραιώς -11,51% και Alpha -10%).

Στο επίπεδο του 10% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

H απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου πέρασε το 10% και βρίσκεται στο 10,31% (αποδόσεις χρεωκοπίας τις χαρακτηρίζουν οι αναλυτές) ,όταν το αντίστοιχο ομόλογο της Πορτογαλίας έχει απόδοση 2,32%.

Στα ύψη εκτινάχθηκαν σήμερα Τετάρτη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από δηλώσεις των νέων υπουργών που δείχνουν πως οι μέχρι σήμερα πολιτικές στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μισθολογική πολιτική του δημοσίου, αλλά και στο ασφαλιστικό και στις δαπάνες υγείας εγκαταλείπονται.


Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε επίπεδο του 10% (μέσα σε 48 ώρες αυξήθηκε κατά 2% περίπου) με τη διαφορά απόδοσης έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στις 1.020 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 15,4%, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο12,6%, η απόδοση του  15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,1% και η απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 8,5%.


Αναλυτικά τα διεθνή Χρηματιστήρια

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται ανοδικά κατά 0,22%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 0,46%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε στις 17.795,73 μονάδες, με άνοδο 0,15%.



Πηγή : tovima.gr


Νέα έκδοση Suzuki Swift GL+





Έρχεται με πιο πλούσιο εξοπλισμό

Επιμέλεια Νίκος Τσαλδάρης


Το Suzuki Swift έχει εκτιμηθεί από το ελληνικό κοινό, καθώς συνδυάζει σε ένα πακέτο, το στιλ με την υψηλή πρακτικότητα και τη δυναμική οδική συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας επιδόσεις αλλά και οικονομία, κάτω από την ομπρέλα μιας μάρκας που ξεχωρίζει για την αξιοπιστία της!

Τώρα η Suzuki ενισχύει ακόμα περισσότερο τα «+» της αγοράς ενός Swift, χάρη στη νέα, ακόμα πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση GL+.

Στον ήδη πλούσιο για την κατηγορία εξοπλισμό του Swift, που αποτελείται από Air Condition, 7 αερόσακους, ΕSP με TCS, ράδιο-CD με χειριστήρια στο τιμόνι και βέβαια όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, προστίθεται μια σειρά ακόμα από αξεσουάρ:

Έτσι, στη νέα έκδοση Swift GL+ προσφέρονται επιπλέον:

- Ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 185/55 R16
- Σύστημα Cruise Control
- Εμπρός προβολείς ομίχλης
- Φώτα ημέρας LED!

Όλα αυτά, σε ελκυστική τιμή, που διαμορφώνεται στα 11.050 ευρώ για την πεντάθυρη έκδοση με κινητήρα βενζίνης και στα 12.940 ευρώ για την πεντάθυρη έκδοση με κινητήρα πετρελαίου, πάντα μετά το όφελος διπλής απόσυρσης, που προσφέρει δωρεάν η Suzuki!


Πηγή : newsbeast.gr


Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση με ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές


Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Όπως είπε, «η πρώτη αριστερή - όπως θέλουν να την αποκαλούν-  κυβέρνηση της χώρας έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και  αντιευρωπαϊστές».

«Υπουργοί της δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά κομματικά στελέχη μας προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει μόνος του στην Ευρώπη «συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ», καθώς θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα.

Εξάλλου, θεώρησε χρέος του να δώσει ορισμένες συμβουλές στη νέα κυβέρνηση, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Στο υπουργείο Αμύνης να μην παίζουν με τα σπίρτα. Στο υπουργείο Παιδείας να μην πολιτευθούν ως επικεφαλής φοιτητικών παρατάξεων. Στο υπουργείο Ανάπτυξης να θυμηθούν ότι οι αντιλήψεις ξεχειλωμένου κρατισμού δεν είναι πια αριστερά», είπε.
«Στη Δημόσια Διοίκηση το πρωτεύον είναι πώς θα υπηρετήσουμε αυτόν που τον πληρώνει, τον ελληνικό λαό δηλαδή και όχι τις συντεχνίες που έχουν ερείσματα στους κομματικούς μηχανισμούς και τέλος στις διαπραγματεύσεις να θυμούνται πάντα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία ενώ κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση για επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος στην Παιδεία και το Δημόσιο.
Παράλληλα, τόνισε ότι επείγει να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς και να καταργηθεί «το διαβόητο άρθρο 86, περί ευθύνης υπουργών ή το άρθρο 63 περί ασυλίας στους βουλευτές».

«Να συμφωνήσουμε και να αλλάξουμε τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο. Να καταργηθεί ή τέλος πάντων να εκλογικευθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα», συνέχισε.
Η κριτική του κ. Θεοδωράκη στράφηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο λάθος του «που δεν παρέδωσε την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία».

Χρέωσε όμως και στον Αλέξη Τσίπρα ένα λάθος και συγκεκριμένα το ότι «δεν συνεννοήθηκε με κανέναν για το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου της Βουλής, μιας Βουλής που όπως είπε την θέλει αναβαθμισμένη και παραγωγική».


Πηγή : naftemporiki.gr



Ν. Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη να είναι στο πλευρό των αδυνάτων



Ο απερχόμενος υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε καταρχάς τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία. Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση και έφτασε σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διατηρήθηκε η χώρα στην ευρωζώνη.

Ακόμα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου και τα εκκρεμή νομοθετήματα, ενώ τόνισε ότι το έργο του υπουργείου υλοποιήθηκε παρά τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του. Το μόνο που καταφέραμε, πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, ήταν να μην μπει το προσωπικό του υπουργείου σε καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στα δικαστήρια. Ο κ. Αθανασίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου υπουργού, για το καλό της χώρας.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχαστεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα, τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά και τώρα είναι πολύ βαρύτερο το έργο του, με συνθήκες κρίσης».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και ναι μεν να έχει το χαρακτηριστικό της αυστηρότητας, αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια. «Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχτούν οι αδύνατοι» είπε.


Πηγή : kathimerini.gr


Χάρτης για να κάψεις το λίπος




Ο θησαυρός δεν βρίσκεται κάπου χαμένος αλλά κάτω από τη μπάκα σου

Ολοι γνωρίζουμε ότι το πολύ λίπος είναι κακό, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Χρησιμοποίησε αυτόν τον οδηγό, για να κατανοήσεις το λίπος σε όλες τις μορφές του.
Για αρχή, ας παραδεχτούμε κάτι: το λίπος μας κάνει καλό. «Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ζωή» αναφέρει ο Jimmy Bell, καθηγητής βιοχημείας στο Imperial College London, ο οποίος σχεδίασε αυτόν τον οδηγό. «Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη το λίπος για να λειτουργήσει σωστά». Επίσης, όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο, το λίπος δρα έξυπνα. Πρόκειται για ένα ενεργό μεταβολικό όργανο, όπως ο εγκέφαλος και το ανοσοποιητικό σου σύστημα, το οποίο επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα. «Το λίπος στέλνει πάνω από 400 σήματα στο σώμα, τα περισσότερα από τα οποία δεν αντιλαμβανόμαστε» αναφέρει ο Bell. «Αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία της καρδιάς, το συκώτι, την όρεξη, τη διάθεση και τη γονιμότητα».
Πάντως, το λίπος (ή, αλλιώς, λιπώδης ιστός) δεν σχηματίζεται στο σώμα σου πάντα με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν διαφορετικά είδη λίπους, κάποια ωφέλιμα και κάποια εξαιρετικά βλαβερά. Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature, πάνω από το 1/3 των παχύσαρκων που συμμετείχαν ήταν μεταβολικά υγιείς. Αντίστοιχα, οι λεπτοί που είχαν υψηλό ποσοστό σπλαγχνικού λίπους, το οποίο συγκεντρώνεται γύρω από τα ζωτικά όργανά σου, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, να δεις από πολύ κοντά τις αποθήκες λίπους που δημιουργούνται στο ανθρώπινο σώμα. Στη συνέχεια, βάλε τη σωματική άσκηση στο πρόγραμμα, για να μειώσεις το ρίσκο καρδιακών παθήσεων, Αλτσχάιμερ και υπογονιμότητας. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου και δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις μεγαλύτερο τζιν.  
Καλή Καρδιά
Πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν τις επιπλέον θερμίδες που λαμβάνουν ως λίπος στην περιοχή του στήθους και γύρω από την καρδιά. «Αυτό είναι επιβλαβές. Βέβαια, υπάρχουν και μελέτες, που έχουν αποδείξει ότι το λίπος μπορεί να αποθηκευτεί και στα καρδιακά κύτταρα» λέει ο Bell. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών.
Πάρε Ανάσα
Μπορεί το λίπος να μην αποθηκεύεται στους πνεύμονές σου, αλλά σίγουρα τους επηρεάζει. «Ο περιττός λιπώδης ιστός στην περιοχή του στήθους συμπιέζει τους πνεύμονές σου. Μάλιστα, στην περίπτωση που έχει συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή του λαιμού, οι αεραγωγοί στενεύουν και δεν μπορείς να αναπνεύσεις καλά» λέει ο Stephen Spiro, πνευμονολόγος. «Αν ροχαλίζεις έντονα, νυστάζεις όταν οδηγείς ή αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος, δες το γιατρό σου» προσθέτει. 
Να σου Λίπουν
Καταναλώνοντας τροφές με υδρογονωμένα λιπαρά οξέα (όπως ζωικά λίπη, αρτοσκευάσματα και πατατάκια) αυξάνεις τον αριθμό των σφαιριδίων του λίπους που κυκλοφορούν στο αίμα σου (χοληστερόλη και τριγλυκερίδια). Μπορεί, λοιπόν, να είναι απαραίτητα για το σώμα, αλλά όταν συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό, προσκολλώνται στα τοιχώματα των αρτηριών σου. Κάπως έτσι δημιουργείται μια ουσία, η οποία ονομάζεται αρτηριακή πλάκα. Αυτή επιβραδύνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά σου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την εκδήλωση καρδιακού νοσήματος. 
Πήγαινε για (το) Καφέ
Στο ανθρώπινο σώμα κυριαρχεί το λευκό λίπος, το οποίο αποθηκεύει ενέργεια. Υπάρχει, όμως, και μια μικρή ποσότητα καφέ λίπους, που βρίσκεται είτε γύρω από τις κλείδες σου είτε στην πλάτη και προωθεί την καύση θερμίδων. «Είναι θερμογόνο, δηλαδή παράγει θερμότητα» λέει ο Bell. Αυτό το ωφέλιμο λίπος προστατεύει τα νεογέννητα μωρά από το κρύο, αλλά τώρα οι ερευνητές θεωρούν ότι μπορεί να γίνει το όπλο, που θα βγάλει την παχυσαρκία από το παιχνίδι. Κάνοντας προπόνηση σε χαμηλή θερμοκρασία ενεργοποιείς το καφέ λίπος, που με τη σειρά του χρησιμοποιεί ως καύσιμο την ενέργεια που έχει αποθηκεύσει το λευκό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες την ημέρα. 
Σπάσε το Διαβήτη
Οταν το λίπος συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς, στη συνέχεια περνάει στο συκώτι, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. «Μην ξεχνάς ότι το λίπος γύρω από το συκώτι συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2» λέει ο Bell. Αυτό προκαλεί αυξημένη παραγωγή γλυκόζης από το όργανο. Το λίπος στέλνει παρόμοια σήματα με αυτά που προκαλούνται από μια μόλυνση ή τραυματισμό. «Σύντομα θα μπεις σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς θα αισθάνεσαι κουρασμένος. Ετσι δεν θα μπορείς να γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση». 
Ο Δολοφόνος Μέσα σου
Αυτό το λίπος σχετίζεται με αυξημένο ρίσκο για διαβήτη, καρδιακές ασθένειες και Αλτσχάιμερ. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να είσαι υπέρβαρος για να το έχεις. Το σπλαγχνικό λίπος περιβάλλει τα όργανα της κοιλιακής χώρας και στέλνει σήματα στο μεταβολισμό σου, που αυξάνουν το λίπος στο αίμα και το συκώτι σου. «Σε περιόδους που τρως παραπάνω από το κανονικό, αυτό συσσωρεύεται γρήγορα» αναφέρει ο Eric Ravussin, καθηγητής φυσιολογίας. Επίσης, μελέτη από τη Δανία ανέφερε πως, όταν οι άνθρωποι έπιναν ένα λίτρο αναψυκτικό τύπου κόλα την ημέρα, παρουσίασαν 23% περισσότερο σπλαγχνικό λίπος κι αύξηση στο ηπατικό λίπος που άγγιξε το 139% σε σχέση με εκείνους που έπιναν το αντίστοιχο light.           
Πάρ’ το Χαλαρά
Το υποδόριο λίπος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν επηρεάζει την υγεία σου. Συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ στους άντρες μαζεύεται κυρίως γύρω από την κοιλιά. Δυστυχώς, αυτό είναι το λίπος που φεύγει πιο δύσκολα από πάνω σου. Βέβαια, αν δεν κουβαλάς μεγάλα αποθέματά, ώστε να σε εμποδίζουν στις κινήσεις σου, δεν διατρέχεις κάποιον σοβαρό κίνδυνο. 
Φόρεσε Μπεζ
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine αναφέρει ότι η συχνή αεροβική άσκηση μπορεί να δώσει στο λευκό λίπος κάποια χαρακτηριστικά από το αντίστοιχο καφέ. Με λίγα λόγια, καίγεται από μόνο του. Οταν κάνεις γυμναστική, οι μύες σου στέλνουν σήμα στα λιπώδη κύτταρά σου, που τα κάνει να παράγουν θερμότητα. «Γι’ αυτό και η σωματική άσκηση είναι καλύτερη από τη δίαιτα, στην περίπτωση που θέλεις να μειώσεις το σωματικό σου λίπος», ο Bell. 
Χοντρό Κρεβάτι
Το περιττό λίπος μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά σου όργανα. Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine βρήκε πως, όταν υπέρβαροι άντρες έχασαν 5-10% από το σωματικό λίπος τους, αυξήθηκε η σεξουαλική τους όρεξη και βελτιώθηκε η στύση τους. 

Πηγή : menshealth.gr


Spiegel: Ο Τσίπρας δεν πήγε τυχαία στο Σκοπευτήριο -Στο προσκήνιο ξανά οι πολεμικές αποζημιώσεις




Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επανέρχεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση, «ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει μεγαλύτερη αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί στη χώρα του. Πράγματι οι Έλληνες δεν έχουν λάβει σχεδόν καθόλου χρήματα συγκριτικά με άλλα θύματα των εθνικοσοσιαλιστών και η νομική βάση είναι κάθε άλλο παρά σαφής».

Το δημοσίευμα επισημαίνει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου κατέθεσε λουλούδια προς τιμήν των 200 εκτελεσθέντων αντιστασιακών την 1η Μαΐου του 1944. «Ο Τσίπρας φέρνει έτσι ενώπιον της παγκόσμιας κοινής γνώμης ένα θέμα που παίζει στην πατρίδα του πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι στη Γερμανία. (…) Πρόκειται τόσο για εκτελεσθέντες αντιστασιακούς, όπως αυτοί της Καισαριανής, όσο και για σφαγές άμαχου πληθυσμού, όπως στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα. Πρόκειται και για ένα αναγκαστικό δάνειο, το οποίο πήρε η ναζιστική Γερμανία από την Τράπεζα της Ελλάδος έως το τέλος του πολέμου, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ».

Το Spiegel Online επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Έλληνες σαφώς έχουν λόγο να αισθάνονται ότι υπέστησαν άδικη μεταχείριση συγκριτικά με άλλα θύματα του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος και βρίσκουν υποστηρικτές και στη Γερμανία. Ο μικρός σύλλογος "AK Distomo" στο Αμβούργο δραστηριοποιείται από το 2001 υπέρ της αποζημίωσης Ελλήνων θυμάτων των Ναζί. Το γερμανικό κοινό έχει ανάγκη εξηγήσεων, λέει ο (σ.σ.: Γερμανός) δικηγόρος Μάρτιν Κλίνγκνερ. "Οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έλαβαν ποτέ χρηματική αποζημίωση", επισημαίνει ο ίδιος. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν δικαιούνται αποζημίωση μεμονωμένα πρόσωπα αλλά μόνο κράτη», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι για την ίδια δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων.

 Πηγή:  iefimerida.gr 


Σοκ στη Συρία: Νέος αποκεφαλισμός από τα κτήνη τους Ισλαμιστές σε άνδρα που ικέτευε για βοήθεια



Νέα βιαιότητα από τους άθλιους δολοφόνους τζιχαντιστές του ISIS στην πόλη Al-Shadadi της Συρίας, όπου αποκεφάλισαν με ξίφος έναν άνδρα, για προσβολή του Αλλάχ.

Η κτηνωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του σιωπηλού πλήθους, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.

Ο άνδρας αντιστεκόταν για αρκετά λεπτά, προτού οι τέσσερις δολοφόνοι εγκληματίες τον καθηλώσουν στο έδαφος. Πριν το τραγικό του τέλος φώναξε: "Δεν σας συγχωρώ, δεν είμαι εγώ αυτός που το έκανε".

Οι δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους μάλιστα, λίγο πριν, πόζαραν στις κάμερες, ενώ τραβούσαν όσα συνέβαιναν με κινητά και κάμερες.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρία, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, φώναζαν στο πλήθος "Ο θεός είναι μεγάλος", τέτοιο θεό όμως που οδηγεί άθλιους στον φόνο κανένας στον κόσμο δεν τον θέλει εκτός από τους δολοφόνους του ISIS και αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον Αλλάχ είναι ένας θεός κατασκεύασμα δικό τους για να ασυδοτούν και να δολοφονούν αθώους πολίτες.






Με ένα μπουκέτο τουλίπες υποδέχθηκε ο Μεϊμαράκης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου




Με ένα μπουκέτο άσπρες και κόκκινες τουλίπες υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης την προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη θέση αυτή, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η διάδοχός του προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού –οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη για να την ενημερώσει ατύπως- με μισή ώρα καθυστέρηση συνοδευόμενη από τον στενό συνεργάτη της, Ανδ. Γκουγκουλή.

Η υποδοχή πάντως που της επιφύλαξε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ιδιαιτέρως θερμή, αφού την περίμενε στην είσοδο του γραφείου του και ενώπιον των δημοσιογράφων της προσέφερε την εντυπωσιακή ανθοδέσμη και την φίλησε.

Ο κ. Μεϊμαράκης και η κ. Κωνσταντοπούλου συμφώνησαν να έχουν και νέα συνάντηση αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη, συμμετείχαν κοινοβουλευτικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για τα κοινοβουλευτικά ζητήματα που εκκρεμούν, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με τον κ. Μεϊμαράκη να διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της κ. Κωνσταντοπούλου που θα είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και αναβάθμισης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Newsroom ΔΟΛ


Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης βυθίζουν το χρηματιστήριο! Πάνω από 8% η πτώση!



- Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, επαναπρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, δωρεάν ρεύμα και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων
- Με το “καλημέρα” ξεκίνησαν οι δηλώσεις για αυξήσεις μισθών
- Σε 300.000 νοικοκυριά το δωρεάν ρεύμα - Τέλος τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές 
- Επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν ως 700 ευρώ/μήνα
- Γυρίζουν πίσω στις θέσεις τους οι απολυμένοι μέσω διαθεσιμότητας
- Με υπουργική απόφαση προσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών
- Επιστρέφουν οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων και οι Σχολικοί Φύλακες - Καταργείται η "Τράπεζα Θεμάτων"
- Παγώνει η πώληση του ΟΛΠ και οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και αεροδρομίων
- Σταματούν οι κατασχέσεις σπιτιών, λέει η Νάντια Βαλαβάνη

Ο βομβαρδισμός εξαγγελιών από τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά κάθε άλλο παρά με ενθουσιασμό δεν τις υποδέχθηκαν οι αγορές.

Το χρηματιστήριο βουλιάζει με τον γενικό δείκτη να έχει πέσει στο -8%. Τον χορό της πτώσης σέρνουν οι τραπεζικές μετοχές. Οι ζημιές για το Δημόσιο υπολογίζονται σε 16 δισ ευρώ!

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών έχει ξεπεράσει το 20%.


Οι εξαγγελίες που βούλιαξαν την αγορά

Οι παλιοί ίσως να θυμηθούν το διαβόητο “Τσοβόλα δώσ' τα όλα”, όμως αυτή τη φορά τα “θα” δεν είναι προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά και οι υπουργοί πριν καν “ζεστάνουν” την καρέκλα τους στο υπουργείο με μια χιονοστιβάδα δηλώσεων έβαλαν μπροστά την πλήρη κατάργηση δεσμεύσεων και μνημονιακών νόμων.

Αν και από τα χείλη όλως ακούστηκαν φράσεις όπως: “μέσα στις επόμενες ημέρες”, “σε λίγο καιρό” ή αόριστα “άμεσα”, στο σύνολό τους οι υπουργοί έδειξαν πρόθεση πραγματικού ξηλώματος του μνημονίου αφού σε όλα τα επίπεδα υποσχέθηκαν ανάκληση των αποφάσεων για μειώσεις μισθών, απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις.

Το σύνολο των εργαζομένων αφορά η εξαγγελία του νέου υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη που αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον νόμο για την επιστράτευση και βεβαίως όσα σχετίζονται με την προστασία σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ”.
Ο κ. Στρατούλης μάλιστα λίγο αργότερα έκανε λόγο και για πληρωμή 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη ως 700 ευρώ, όπως άλλωστε προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο χώρο του Δημοσίου ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έριξε τη βόμβα από χθες αναφερόμενος σε αποκατάσταση των υπαλλήλων που απολύθηκαν μέσω της διαθεσιμότητας, λέγοντας μάλιστα ότι η επαναπρόσληψη αυτών των 10.000 ατόμων είναι κοστολογημένη. Ο νέος υπουργός μίλησε μάλιστα και για αλλαγές σε ότι αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο για την αποκατάσταση των αδικιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης που μίλησε για αποκατάσταση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, αλλά και των Σχολικών Φυλάκων που βρέθηκαν εκτός Δημοσίου.

Σε ότι αφορά στους Ενστόλους κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο Π. Καμμένος μόιλησε για άμεση αποκατάσταση των μισθών, ενώ ανάλογη αναφορά έκανε και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος είναι έτοιμη και η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα προσληφθούν εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών οι 320 καθαρίστριες που απολύθηκαν.

Με λίγα λόγια στις άμεσες προτεραιότητες είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν. Σε ό,τι αφορά πάντως στους απολυμένους της ΕΡΤ δεν υπήρξε ξεκάθαρη δήλωση και εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό που αφορά επί της ουσίας περισσότερα 2.500 άτομα.

Αντιθέτως σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να διευκρινίσουν ο μεν κ. Δρίτσας ότι παγώνει η πώληση του ΟΛΠ, ο δε κ. Σπίρτζης εκείνη των 17 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και της ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ, όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης. Από τον τελευταίο μάλιστα μάθαμε ότι μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή ακόμη μια προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στο δωρεάν ρεύμα για 300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Ο κ. Σταθάκης κατά την παράδοση-παραλαβή ανακοίνωσε πως καταργείται το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αλλά και πολλών ιδιοκτητών, κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων.

Αυτά πρώτη ημέρα, λίγο μετά την ορκωμοσία ή λίγο πριν αναλάβουν και επίσημα καθήκοντα. Οι υπουργοί στην πλειοψηφία τους έσπευσαν να επαναλάβουν το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς την παραμικρή αλλαγή και το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον η τήρηση αυτού του προγράμματος και των υποσχέσεων. 

Στοίχημα που οι νέοι υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι δεν εξαρτάται ούτε στο παραμικρό από την τρόικα, αλλά από τη βούληση της κυβέρνησης και μόνο.

Από εκεί και πέρα, λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, άνοιξε το δρόμο στην επιστροφή των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους, των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και προανήγγειλε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. 

Όπως είπε ο κ. Κουράκης:
- Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»
- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου
- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου
- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες
- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους
- Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους
- Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν
- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία
- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες». 

Η δε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μέσω συνέντευξής της στην στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica πως «σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί». 

Η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης ήταν να αφαιρεθούν τα κάγκελα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. 
Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως θα αποδοθεί «ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών».


Πηγή : newsit.gr


«Ζεστοί» ήταν οι Μπακς!




Οι Μπακς με τον Αντετοκούνμπο να είναι εκ των κορυφαίων ήταν πιο… ζεστοί από τους Χιτ και έτσι επικράτησαν 109-102 στο Μαϊάμι. Εξαιρετικό παιχνίδι και νίκη για τους Μπουλς στην παράταση.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν μεγάλη νίκη 109-102 επί των Χιτ στο Μαϊάμι με τον Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί μία αρκετά καλή εμφάνιση.

Ο Έλληνας άσος ήταν ένας από τους παίκτες της ομάδας του Μιλγουόκι που ξεχώρισαν με τις εμφάνισή τους στο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα. Ο Γιάννης πέτυχε 13 πόντους με 4/6 δίποντα, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κόψιμο σε περίπου 40 λεπτά αγώνα.

Εκτός του Έλληνα διεθνούς άσου άλλοι έξι παίκτες των Μπακς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό είναι και μια απόδειξη της συνολικής εμφάνισης της ομάδας που στέφθηκε νικήτρια. Άλλο ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο για την νίκη είναι το γεγονός ότι οι… παγκίτες των Μπακς πέτυχαν σύνολο 54 πόντους.

Σημαντικό σημείο του αγώνα η δεύτερη περίοδος. Εκεί οι Μπακς έκαναν το… ξέσπασμά τους και με ένα σερί 19-5 πέρασαν μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους.

Αντίστοιχο ξέσπασμα και στην τελευταία περίοδο. Με σερί 15-4 ξέφυγαν με δώδεκα πόντους και έφτασαν στη νίκη.

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Μπουλς. Η ομάδα του Σικάγο ήταν η νικήτρια με 113-111 στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Ρόουζ. Αυτός έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ένα εύστοχο σουτ περίπου επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης.

Έτσι έβαλε τέλος και στο εκπληκτικό σερί των 19 σερί νικών που «έτρεχε» το Γκόλντεν Στέιτ.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Σικάγο Μπουλς 111-113 (107-107 κανονική διάρκεια)
(Τόμσον 30, Λι 24, Καρι 21 – Ρόουζ 30, Γκασόλ 18, Νοα 18)

Λος Άντζελες Λέικερς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 92-98
(Έλιγκτον 28, Κλάρκσον 18, Ντέιβις 14 – Γουολ 21, Μπέιλ 19, Πορτερ 12)

Ντάλας Μάβερικς – Μέμφις Γκρίζλις 90-109
(Πάρσονς 19, Έλις 19, Νοβίτσκι 11 – Ράντολφ 22, Γκασόλ 15, Λι 13, Καλαθης 13)

Ντιτρόιτ Πίστονς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 95-103
(Ογκαστιν 19, Μονρό 17, Τόλιβερ 16 – Ιρβινγκ 38, Τζέιμς 32, Μάριον 8)

Μαϊάμι Χιτ – Μιλγουόκι Μπακς 102-109
(Μπος 26, Τσάλμερς 21, Γουάιτσαϊντ 16 – Μίντλετον 17, Νάιτ 17, Μπέιλες 15)

Ιντιάνα Πέισερς – Τορόντο Ράπτορς 91-104
(Στάκι 22, Σ. Χιλ 15, Τζ. Χιλ 13 – ΝτεΡοζάν 24, Λόουρι 19, Γουίλιαμς 14)




Πηγή : sport-fm.gr


Αφαιρέθηκαν τα κάγκελα από τον Αγνωστο Στρατιώτη όπως είχε εξαγγείλει ο Γ. Πανούσης


Αφαιρέθηκαν τα κάγκελα στις αρχές του πλακόστρωτου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κάτι που είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Γ. Πανούσης είπε ότι θα πρότεινε να φύγουν τα κάγκελα, καθώς -όπως είπε- το μέτρο αυτό «δεν λύνει κανένα πρόβλημα ασφάλειας».

«Πρέπει να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τον λαό. Αν φοβόμαστε τον λαό να βάλουμε σε κάθε 10 μέτρα μια κλούβα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γ. Πανούση, στόχος πλέον είναι η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη.


Λαφαζάνης: Τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Τέλος στη διάσπαση και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην τελετή παραλαβής του υπουργείου.

Αναφερόμενος δε, στα θέματα των διεθνών ενεργειακών σχέσεων τόνισε: «δεν προτιθέμεθα να είμαστε δορυφόροι κανενός». Συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με την αντίδραση της κυβέρνησης χθες στην έκδοση ανακοίνωσης από την ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση χρέους δεν είναι στην ουσία κρίση χρέους, το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα, η πραγματική κρίση είναι η παραγωγική διάλυση και υποβάθμιση της χώρας».
«Με την κυβέρνησή μας, τελειώνουν η τρόικα και τα μνημόνια, όσοι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν ψηφιστεί, θα καταργηθούν σταδιακά, αλλά άμεσα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Πρόσθεσε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα θα είναι να τεθεί τέλος στη διάσπαση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ θα παραμείνει και θα ανασυγκροτηθεί ως δημόσια επιχείρηση, με πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο στο Δημόσιο που θα λειτουργεί με δημόσια χαρακτηριστικά, με αποκλειστικό γνώμονα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και παραγωγικά κριτήρια, όχι κερδοσκοπικά. Αποτελεί το όχημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, θέλουμε να επανεξετάσουμε όλες τις σχέσεις της ώστε να την απαλλάξουμε από κάθε ληστρική διασύνδεση με ιδιωτικά συμφέροντα» τόνισε ο υπουργός.
Διευκρίνισε ότι θα σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (βρίσκεται στο στάδιο υποβολής προσφορών), όπως και κάθε ιδιωτικοποίηση με ληστρικούς όρους. Για τα ΕΛΠΕ είπε ότι το ποσοστό του Δημοσίου που έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ θα επιστρέψει στο Δημόσιο, το οποίο θα ασκήσει όλα τα καθήκοντα που προβλέπονται από τη συμμετοχή του, ενώ ειδικότερα για τον ΔΕΣΦΑ και τους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας πάντως ότι θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων, καθώς και στην ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και σε προσιτές τιμές για να δουλέψει ανταγωνιστικά η οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.
Για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις είπε ότι το υπουργείο θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό, λαϊκό, δημόσιο συμφέρον, τονίζοντας με αφορμή και την ανακοίνωση της ΕΕ για τη Ρωσία ότι η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης. «Έχουμε προβλήματα, αλλά είμαστε ισότιμο μέλος και θέλουμε να έχουμε γνώμη» είπε. Για δε τις ανανεώσιμες πηγές, σημείωσε ότι θα στηριχθούν ιδιαίτερα οι μικροί παραγωγοί, ώστε να γίνει βιώσιμη η επένδυσή τους.
Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι στο ΥΠΕΚΑ έγινε μια κανονική και ουσιαστική τελετή παράδοσης, όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός, πέρα από τις διαφορές και κατέληξε: «Τα λόγια είναι εύκολα, ελπίζουμε και στην πράξη να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».
Ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα και εξέφρασε την ελπίδα ο νέος υπουργός να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Αναφέρθηκε δε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.


Πηγή ; ethnos.gr


Βαρουφάκης: Λιτός βίος με αξιοπρέπεια




Δεν θα υπάρξει μονομαχία με τους Ευρωπαίους, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών - Ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών - Επέκρινε τα αφηγήματα «φαρ ουέστ» των ξένων δημοσιογράφων - Διαβεβαίωσε ότι «το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια» και πρόσθεσε: Δεν θα έχει συνέχεια όμως η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Ανάπτυξη δεν σημαίνει περισσότερες Πόρσε Καγιέν στους στενούς ελληνικούς δρόμους ή περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά. Οταν δεν είχαν δάνεια και υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες», δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών.

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών από τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του για το θέμα του χρέους, αναγνώρισε όμως ότι το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα διάσωσης που έχει γίνει ποτέ.

Τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας πετάχτηκαν σε μια μαύρη τρύπα, υποστήριξε ο νέος υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης μέσω μείωσης των μισθών των πολιτών απέτυχε.

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα reboot της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών από τον Γκίκα Χαρδούβελη. Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες αλλά «θα διαπραγματευτούμε νέα συμφωνία - γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων της Ελλάδας και του νέου».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για ένα πανευρωπαϊκό new deal και πως κανέναν δεν συμφέρει η σύγκρουση Ελλάδας με ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι την Παρασκευή, όταν και θα συναντηθούν θα αποδομήσουν το κλίμα αποδόμησης της Ευρωζώνης εξηγώντας ότι και οι δυο τους θέλουν να αποδομήσουν τα αφηγήματα του ξένου τύπου τύπου φαρ ουέστ: «Δεν θα υπάρξει μονομαχία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και με εύσχημο τρόπο επέκρινε όσους δημοσιογράφους αρέσκονται σε ιστορίες φαρ ουέστ.

Τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις και πως οι απειλητικές υπόνοιες των Ευρωπαίων είναι αντίθετες στη διάθεση για συνεργασία.

«Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια. Δεν θα έχει όμως συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων ετών» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης αποστέλλοντας μήνυμα-απάντηση στους Ευρωπαίους που ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων και υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

«Η διαβούλευση με τους εταίρους δεν θα είναι εύκολη. Ποτέ δεν ήταν» εκτίμησε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως ξεκινά η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα κάποιων εκ των παρευρισκομένων στη συνέντευξη Τύπου με τον απερχόμενο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη.

Τώρα αρχίζουμε δουλειά. Θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ όταν θα κάνουμε δηλώσεις, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών.


Πηγή : protothema.gr


Αβραμόπουλος για Πρόεδρος μετά το «όχι» του Καραμανλή


Συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα προτείνουν τον Έλληνα Επίτροπο για να στριμώξουν τη Νέα Δημοκρατία και να αδειάσει η θέση στην Κομισιόν

Φουντώνει το παρασκήνιο ενόψει της ανακοίνωσης της επιλογής του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας που φαίνεται ότι έχουν κάνει οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι –παρά τις παραπλανητικές «μπλόφες» που κυκλοφορούν- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος του, υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχουν ήδη συμφωνήσει, από το πρωί της Δευτέρας όταν συναντήθηκαν για να κλείσουν τη συνεργασία τους, να προτείνουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα τον Έλληνα Επίτροπο στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, στοχεύει στη δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων στη Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας θα έχει μεγάλη δυσκολία να μην συμφωνήσει με την πρόταση για τον κ. Αβραμόπουλο, η οποία δείχνει συναινετική αφού αφορά σε ένα προβεβλημένο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης με σταθερά ψηλή προσωπική δημοφιλία.

Η υποψηφιότητα, άλλωστε, του νυν Επιτρόπου συζητείται από καιρό στα πολιτικά παρασκήνια, καθώς δεν είχαν περάσει απαρατήρητες οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις που είχε ανταλλάξει στις αρχές φθινοπώρου ο κ. Αβραμόπουλος με τον κ. Τσίπρα, όταν τον υποδέχθηκε στο υπουργείο Άμυνας για να τον ενημερώσει, δράττοντας την ευκαιρία να φιλοτεχνήσει το συναινετικό του προφίλ.

Όταν τον περασμένο μήνα ξεκίνησε η διαδικασία της προεδρικής εκλογής, το όνομα του κ. Αβραμόπουλου ακούστηκε με ένταση ως ένα από τα επικρατέστερα που εξέταζε η Κουμουνδούρου σε μια προσπάθεια αφενός για τον διεμβολισμό της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου για την εκκένωση της θέσης του Επιτρόπου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Κομισιόν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αβραμόπουλος κλήθηκε τότε στο Μαξίμου και συνομίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η διάψευση που έκανε τότε ο Επίτροπος περί του ενδιαφέροντος του να επανέλθει στην Αθήνα, δεν έπεισε σχεδόν κανένα από τους συνεργάτες του νυν Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η «μπλόφα» με Καραμανλή και η απόσυρση Δήμα

Στο «παρά πέντε», πάντως, της επίσημης ανακοίνωσης, άρχισαν να διακινούνται σενάρια για ενδεχόμενη πρόταση να είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάτι που απορρίπτεται από το περιβάλλον του τελευταίου, από το οποίο διαψεύδεται επίσης ότι υπήρξε άμεση ή έμμεση βολιδοσκόπηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης.

Πηγές, μάλιστα, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι τα σενάρια για τον κ. Καραμανλή είναι προσχηματικά και στοχεύουν στο να προλειάνουν το έδαφος για την προαποφασισμένη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος, κατά ορισμένες πληροφορίες έχει ενημερώσει κορυφαία στελέχη της ΝΔ ότι στην περίπτωση που του γίνει πρόταση θα την δεχθεί.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως υποστηρίζουν ότι το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζουν τον νυν Επίτροπο, με πιο πρόσφατη την επαινετική αναφορά του Γιάννη Μηλιού, ο οποίος, λόγω και του ότι δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές, θεωρείται ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για την κάλυψη της θέσης του κ. Αβραμόπουλου στην Κομισιόν. Ερωτηθείς σε ραδιοφωνική εκπομπή, αν το περίγραμμα του κ. Αβραμόπουλου ταιριάζει με αυτό που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μηλιός απάντησε: «Βεβαίως, είναι ένα συναινετικό προφίλ με υψηλό κύρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr, ο Σταύρος Δήμας που ήταν μοναδικός υποψήφιος στην πρώτη φάση της προεδρικής εκλογής που απέβη άκαρπη, δεν προτίθεται να επιμείνει στην υποψηφιότητα εφόσον ο κ. Τσίπρας προτείνει άλλο πρόσωπο.


Πηγή : protothema.gr



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΣΥΧΝΑ
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ .....ΠΟΛΙΤΙΚΗ....!!!
Με αυτά που έγιναν ,και τόσα άλλα αγαπημένοι μου
φτάσαμε στην Κυριακή των εκλογών !
Πάλι με ανάδρομο Ερμή βγάλαμε Κυβέρνηση !
Δε έχουν προσωπική αστρολόγο ..Τα κόμματα ;
Και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις με ανάδρομο Ερμή είχαν βγεί !
Ας είμαστε ....Αισιόδοξοι !
Την ημέρα των εκλογών τα κανάλια είχαν τις δόξες τους !
Αναλύσεις επί αναλύσεων !
Πόσοι ψήφισαν ; Τι σας είπαν ;
Το πολεμικό ρεπορτάζ συνεχίστηκε μέχρι τις 7μ.μ που είχαμε τα exit poll !
Πόσα ηρεμιστικά πήραν οι πολιτικοί το υποψιαζόμαστε !...
Ποιοι έκλαψαν το καταλάβαμε από το αποτέλεσμα !
Ας ελπίσουμε το κόμμα που κέρδισε στις εκλογές μην κάνει...κολοτούμπα  !
Όσα έταξε να τα πραγματοποιήσει προς όφελος του ελληνικού λαού !
Δεν έχουμε λοιπόν , παρά   να περιμένουμε !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Στα πλαίσια καλλιτεχνικής περιοδείας <<Αρπαχτής >> του Ν, Μακρόπουλου
στην Αλβανία σε τοπικό κανάλι είπε διάφορα για την Ελλάδα !
Μεταξύ άλλων ότι <<Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες >> !
Να θυμίσω στο Ν. Μακρόπουλο ότι οι τεμπέληδες Έλληνες τον έκαναν φίρμα !
Τώρα πρέπει να βρίσκετε σε <<Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης >>
με όλα αυτά που είπε !
Γιατί Κύριε Ν. Μακρόπουλε θα πιάσει καμμιά <<Κρίση >> τους τεμπέληδες
Έλληνες  και θα σας ..μαυρίσουν !

Μαύρο έφαγε και η εκπομπή της Μ . Ηλιάκη και του Μ . Πουνέντη στο σκάι .
Εκεί που λέγαμε ότι σιγά, σιγά θ' ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης κόπηκε !
Ήταν βέβαια κόπια της εκπομπής << Δέστε τους >> !
Δεν τόλμησε σε κάτι άλλο η Μ . Ηλιάκη !
Από το ξεκίνημά της η εκπομπή είχε πολλά προβλήματα !
Έτσι το σκάι τους ,,έκοψε !

Μάλλον για μαύρο πάει και η εκπομπή της Τ. Στεφανίδου !
Όσο κι αν προσπαθεί , και  μοιράζει χρυσές λίρες , είναι
πολύ χαμηλά τα νούμερα τηλεθέασης !
Το παλεύει πάρα πολύ  !Της το αναγνωρίζουμε !
Ενώ η << ΘΕΑ >> Ε. Μενεγάκη κάνει 40αρια ...!
Η Τ. Στεφανίδου μόλις που χαϊδεύει τα 10αρια...!

<< Εθνική Ελλάδος >> Το καινούριο σίριαλ του Γ .Καπουτζίδη !
Από την πρεμιέρα μας έπεισε , ότι  αξίζει να το δεις !
Θίγει ζητήματα της καθημερινότητας του μέσου Έλληνα !
Η πινελιά του σεναριογράφου Γ. Καπουτζίδη είναι
χαρακτηριστική στους διαλόγους !
Όπως και στην επιλογή  των ηθοποιών, καταλαβαίνεις
πόσο εύστοχα και έξυπνα έχουν μοιρασθεί οι ρόλοι !
Τα νούμερα τηλεθέασης ήδη δείχνουν πόσο ψηλά
θα φτάσει  μία πολλά υποσχόμενη σειρά !

Το Tip της εβδομάδας !
Επιτέλους γραφτείτε στη σχολή χορού ,που τόσο
θέλατε και όλο το αναβάλατε !
Θα εκτονωθείτε με ευχάριστο τρόπο από την πίεση της εβδομάδας !
Δεν είναι ανάγκη να είστε ο Φρέντ Αστέρ για να διασκεδάσετε
και να γυμναστείτε !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη ! 


ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ : Γ. Πανούσης: Τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας δεν τα πιστεύω




Στην επόμενη ημέρα της ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Γιάννης Πανούσης είπε σήμερα το πρωί στις τηλεοπτικές εκπομπές του Αντέννα και του Mega ότι :
«Τα περί αφοπλισμού δεν τα πιστεύω. Είναι διαφορετικό πράγμα να ξέρει ένας αστυνομικός πότε βγάζει το όπλο, που το στρέφει και γιατί το κάνει. Είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση μιας τρομοκρατικής, αστυνομικής οργάνωσης. Αρα δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να συμφιλιώσουμε την αστυνομία με τον πολίτη δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας ότι το πρώτο μέλημα του θα είναι η καθημερινότητα.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν μπορεί στις πορείες να υπάρχουν 1000 διαδηλωτές και 2000 αστυνομικοί. Για τις φυλακές τύπου Γ είπε ότι θα τις καταργήσει, ενώ αναφορικά με την αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια δήλωσε ότι πρόκειται για ειδικό θέμα, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχουν στην Αθήνα περιοχές γκέτο με κλούβες ανά 100 μέτρα, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι. Αν υπάρξουν πληροφορίες ότι κάτι θα συμβεί στα Εξάρχεια προφανώς η αστυνομία θα παρέμβει είπε ωστόσο ο κ Πανούσης.

Το πρώτο βήμα που μετά από συζήτηση θα κάνει όπως είπε ο κ Πανούσης είναι να αφαιρέσει τα κάγκελα από τον άγνωστο στρατιώτη μπροστά στη βουλή, καθώς μία αριστερή κυβέρνηση δε μπορεί να φοβάται τον λαό. Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι οι σχέσεις του με την αστυνομία είναι καλές καθώς υπήρξε και καθηγητής τους ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ινστιτούτου αντεγκληματικής πολιτικής και εθνικού συμβουλίου αστυνόμευσης

.






Λιβύη: Ένας Αμερικανός πολίτης μεταξύ των νεκρών της επίθεσης στην Τρίπολη



Ένας Αμερικανός εργαζόμενος σε υπηρεσίες παροχής ασφάλειας, ένας Γάλλος υπήκοος, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας Νοτιοκορεάτης είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη της Λιβύης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε το θάνατο του Αμερικανού πολίτη. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο ενός πολίτη των ΗΠΑ στη Λιβύη. Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να δώσουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ταξίδευε με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Νωρίτερα δύο βαριά οπλισμένοι ένοπλοι κομάντο αυτοκτονίας εισέβαλαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Τρίπολη της Λιβύης σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων αλλοδαπών πριν αυτοκτονήσουν με μία χειροβομβίδα.

Με την σειρά της η Γαλλία «καταδικάζει την επίθεση σήμερα στο ξενοδοχείο Κορίνθια στην Τρίπολη, η οποία προκάλεσε το θάνατο εννέα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός Γάλλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως δήλωσε εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφάλειας στην Τρίπολη της Λιβύης εκτός του Γάλλου πολίτη μεταξύ των νεκρών είναι άλλοι τέσσερις ξένοι υπήκοοι. Ένας Αμερικανός, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας Νοτιοκορεάτης.

Καταδικάζει την επίθεση ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την «αποτρόπαια» επίθεση στο πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη όπου σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, απαιτώντας οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εννέα πολίτες, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι υπήκοοι, ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας Νοτιοκορεάτης σκοτώθηκαν στην επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους ενάντια σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Τρίπολη, σε ένα ακόμη αιματηρό παράδειγμα του χάους που επικρατεί στη Λιβύη.

Σε ομόφωνη δήλωσή τους, τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου «καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων για την «αποτρόπαια πράξη».

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης τους πολιτικούς και τις φατρίες στη Λιβύη να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ για να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία που «έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην ασφάλεια της χώρας».

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν επιδιώκει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη, η οποία έχει βυθιστεί στην αναρχία μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:capital.gr


Τσίπρας: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας




Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».
Τον πρωθυπουργό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου πλαισίωνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.
Ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης κάθισε ακριβώς απέναντι από τον πρωθυπουργό. Δίπλα στον κ. Βαρουφάκη ήταν ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης και ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.


Πηγή : ethnos.gr


Κουράκης: Καταργείται η «Τράπεζα Θεμάτων» - Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές




Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, όπως και οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν και οι καθηγητές των οποίων οι ειδικότητες καταργήθηκαν

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από τη φετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κουράκης:
- Καταργείται από φέτος η «Τράπεζα θεμάτων».
- Καταργούνται από φέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου.
- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει τη διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου.
- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται, έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες.
- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους.
- Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους.
- Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.
- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.
- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».

Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής-παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι.


Πηγή : protothema.gr


Ποτάμι: «Η χωρίς αρχές συμμαχία του Τσίπρα ανέδειξε ένα κακό κυβερνητικό σχήμα»



«Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία», σχολιάζει το κόμμα

«Οι χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ανέδειξε, όπως αναμενόταν, ένα κακό κυβερνητικό σχήμα» σχολιάζει το Ποτάμι για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αιχμές και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής.


«Οι καλές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ο κανόνας είναι ότι τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.

«Έκπληξη προκαλεί και το πρόσωπο που προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής. Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καβγάδων.

Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία».


Πηγή : protothema.gr


Νίκος Παρασκευόπουλος: υπέρ της πρόληψης και όχι της καταστολής





Παπαδάκου Γιάννα

«Καυτή πατάτα» για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης το σωφρονιστικό σύστημα

Άριστος γνώστης του σωφρονιστικού μας συστήματος, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, με νομικές γνώσεις και κινούμενος στην κατεύθυνση της πρόληψης και όχι της καταστολής, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που περνάει το κατώφλι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ήταν στα μέσα του 1993 όταν μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κουβελάκη άρχιζαν να υλοποιούν την αναμόρφωση στο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και τις αλλαγές του Ποινικού μας Κώδικα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, 66 χρόνων σήμερα και διδάκτορας Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, δεν μπόρεσε να δει ολοκληρωμένο το έργο της αναγέννησης των φυλακών. Μάλιστα, ενώ διετέλεσε στη στενή ομάδα του υπουργείου, η οποία αιφνιδιαστικά μπήκε στον Κορυδαλλό και βρήκαν όπλα, δεν είδε τελικά τον καταμερισμό ευθυνών στους ανθρώπους που μέσα από τον Κορυδαλλό μοίραζαν τα ναρκωτικά και γινόταν τζίρος εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα ως υπουργός ενός χώρου όπου η «καυτή πατάτα» είναι οι φυλακές ήρθε ίσως η ώρα να υλοποιήσει το όνειρο που έμεινε ημιτελές πριν από 22 ολόκληρα χρόνια. Γιατί τότε είδε 18 δικογραφίες για τον Κορυδαλλό να μπαίνουν στο αρχείο και από την άλλη πλευρά να αποκτούν μεγάλη δύναμη ακόμα και πάνω από τον υπουργό εξωθεσμικοί παράγοντες.

Η επιλογή του για επικεφαλής στον χώρο της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σηματοδοτεί και το μήνυμα της νέας κυβέρνησης, ότι δηλαδή υιοθετούνται οι απόψεις του καθηγητή, οι οποίες διατυπώθηκαν πολλές φορές μέσα από την αρθρογραφία του στον Τύπο, αλλά και στα πανεπιστημιακά έντυπα. Ότι, φέρ' ειπείν, η νομοθεσία για τα ναρκωτικά είναι ανεπαρκής και πρέπει να γίνουν γενναία βήματα στην κατεύθυνση του διαχωρισμού, ότι η βία μέσα στις φυλακές γεννάει την παρανομία και επομένως η αποσυμφόρηση των φυλακών αποτρέπει τη λειτουργία κυκλωμάτων, αλλά και την κυριαρχία των «νονών».

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου, κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και επί μια δεκαετία ήταν τακτικός αρθρογράφος της «Ελευθεροτυπίας». Επίσης ήταν μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τα ναρκωτικά, αλλά και μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε την ευρωπαϊκή οδηγία 65/46 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Ποτέ δεν έκανε πίσω σε σχέση με αυτά που πίστευε, είτε για το φαινόμενο της τρομοκρατίας, είτε για την αντιμετώπιση της διάδοσης των ναρκωτικών. Διετέλεσε μεσολαβητής σε εξεγέρσεις στον Κορυδαλλό το 1990, το 1996 στο Άγιο Στέφανο Πάτρας με πρόταση των ιδίων των κρατουμένων.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει το βιβλίο του για την τρομοκρατία. Για τη Χρυσή Αυγή είχε πρόσφατα πει μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή» ότι «οι αρμόδιες αρχές αστυνομικές και Δικαιοσύνης έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την ανοχή στις εγκληματικές πράξεις στην οργάνωση». Παράλληλα είχε πει ότι η θεωρία των δυο άκρων «καλλιέργησε την ανοχή στον φασισμό». Πάντως είχε αποδώσει την ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου στην οικονομική κρίση, αλλά είχε κάνει ανάλυση και για τις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.

Θεωρείται ανθρωπιστής και άνθρωπος ιδιαίτερης αξίας και ευγένειας με χαρακτηριστικό τη φράση που είχε καταγράψει σε κάποιο βιβλίο του: «Ο ανθρωπισμός είναι σαν τα κεριά των γενεθλίων που σβήνουν, αλλά μετά ξανανάβουν».


Πηγή : tovima.gr



Την απελευθέρωση oυκρανής πιλότου ζητεί από τον Πούτιν ο Ποροσένκο



Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με επιστολή του προς το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την απελευθέρωση της Ουκρανής πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο η οποία συνελήφθη από φιλορώσους αυτονομιστές τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε κρατείται σε φυλακές της Ρωσίας.

«Έστειλα επιστολή στον Πούτιν προχθές. Ένα από τα βασικά στοιχεία αυτής της επιστολής δεν ήταν μόνο η κατάπαυση του πυρός, ... αλλά και η απελευθέρωση της Νάντια Σαβτσένκο»δήλωσε ο Ποροσένκο στο πολωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVN Biznes i Swiat.

Η 33χρονη Σαβτσένκο συνελήφθη από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούνιο και στάλθηκε στη Ρωσία όπου νοσηλεύτηκε σε μια ψυχιατρική κλινική, προτού μεταφερθεί σε ρωσική φυλακή. Τη Δευτέρα ο δικηγόρος της είπε ότι είναι σε απεργία πείνας και μπορεί να πεθάνει υπό κράτηση.


Πηγή : tanea.gr


Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης προτείνει την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου



Ο Μητροπολίτης Αλεξανδούπολης Άνθιμος προτείνει την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και  μάλιστα νιώθει ενοχή όταν αναγκάζει βουλευτές να ορκίζονται παρά τη θέληση τους!

Ο Άνθιμος προτείνει να δίνεται πολιτικός όρκος στα δικαστήρια  αλλά και στην ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων.

«Νιώθω ενοχή όταν αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν», αναφέρει ο Μητροπολίτης, σε κείμενό του που δημοσιεύεται στο Thrakitoday, τονίζοντας πως ο θρησκευτικός όρκος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για όσους πιστεύουν ενώ για όσους δεν πιστεύουν είναι μια μεγάλη παρωδία.

Όπως είπε «όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία, την έκανε τελετή ορκωμοσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια αλλά και στον συγκροτούμενο δημόσιο τομέα. Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη, καθώς έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους.

Αντί του όρκου στο Ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας τα ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία.


Η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει SOS: Ο Σαμαράς την μετατρέπει σε ΠΟΛΑΝ



Απίστευτες ανακοινώσεις... μικρού κόμματος

Κάποιος πρέπει άμεσα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στη Συγγρού. Ο χειρισμός από προχτές της μεγάλης ήττας με 9 σχεδόν μονάδες, είναι τραγικός σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας τρικυμία εν κρανίω. Μετά την απίστευτη μικρότητα να μην παραδώσει ο Σαμαράς το Μέγαρο Μαξίμου, ακολούθησαν πολλές ανακοινώσεις , οι οποίες ήταν όλες επιπέδου Πολιτικής Άνοιξης. Βγήκε ανακοίνωση για την απρεπή συμπεριφορά του Σαμαρά να μην παραδώσει στον νέο πρωθυπουργό, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Βγήκε μεσαιωνική ανακοίνωση για την πολιτική ορκωμοσία, που είναι μακρυά από τις φιλελεύθερες ιδέες. Βγήκε ανακοίνωση μέχρι και για τρολάρισμα στο διαδίκτυο. 

Και όλα αυτά ΠΡΙΝ ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, δείχνοντας πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει όχι μόνο την αστικότητα του, αλλά και τα αυγά και τα πασχάλια. 

Σήμερα συνέχισε με δύο ακόμα ανακοινώσεις και ασχολήθηκε ακόμα και με την... Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ. Λειτουργεί πλέον σαν ένα μικρό , γεμάτο εμπάθειες κόμμα , εσωστρεφές χάνοντας τον στόχο που είναι οι ΠΛΑΤΙΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ. Και η Συγγρού δεν έχει πάρει χαμπάρι. 

Στη βάση του κόμματος υπάρχει ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει ολοταχώς στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ , την ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ και τελικά τον αφανισμός της. 

Κάποιος να σταματήσει την κατρακύλα.


Πηγή : parapolitika.gr


Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε




Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας και αυτό εξόργισε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο και έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Την πρώτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. του πρωθυπουργού τονίζει:

«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Η ίδια η κ. Μογκερίνι πριν πέντε ώρες μέσω του Twitter ανέφερε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσιπρα για να τον συγχαρεί και να συζητήσουν για το επόμενο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.

Η «ένοχη» δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα αφορούσε την Ουκρανία.

Σε αυτή καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις «τυφλές» βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

 Πηγή: iefimerida.gr 


Γ. Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!




Ξεκάθαρος και αποφασισμένος ότι θα ανακαλέσει όλες τις πράξεις διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων που δεν σχετίζονται με πειθαρχικά παραπτώματα εμφανίστηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
"Έχουμε δεσμευτεί ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν. Όχι απολύσεις που έχουν γίνει για πειθαρχικούς λόγους", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ο Γ. Κατρούγκαλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τις προηγούμενες συμφωνίες και επιθυμεί να συζητήσει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι με τους ελεγκτές, ενώ τόνισε:"Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούμε το σύνολο. Όχι τις λεπτομέρειες, όχι την εφαρμογή. Η τρόικα κοιτάζει την εφαρμογή ήδη συμφωνηθέντων πραγμάτων. Εμείς αμφισβητούμε τα συμφωνηθέντα, γι αυτό δεν θα μιλήσουμε με την τρόικα που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός θα θέσουμε το ζήτημα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι το σύστημα αξιολόγησης λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι τίμιο, δημοκρατικό και πρόσθεσε ότι θα δώσει εντολή ενός 15 ημερών να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.
Ως προς το θέμα του ενιαίου μισθολογίου ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα πρέπει να εξορθολογιστεί, να εξαλειφθούν οι ανισότητες και εκτίμησε ότι για αυτό δεν θα χρειαστεί χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου.
Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της ΕΡΤ δήλωσε αναρμόδιος, ωστόσο εκφράζοντας τη δική του θέση είπε:"Θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ γιατί είχε τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο εκεί και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί. Να μην επαναφέρουμε την πελατειακή ΕΡΤ".


Πηγή: Mega