Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Όπως είπε, «η πρώτη αριστερή - όπως θέλουν να την αποκαλούν- κυβέρνηση της χώρας έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές».
«Υπουργοί της δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά κομματικά στελέχη μας προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Ποταμιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει μόνος του στην Ευρώπη «συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ», καθώς θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα.
Εξάλλου, θεώρησε χρέος του να δώσει ορισμένες συμβουλές στη νέα κυβέρνηση, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Στο υπουργείο Αμύνης να μην παίζουν με τα σπίρτα. Στο υπουργείο Παιδείας να μην πολιτευθούν ως επικεφαλής φοιτητικών παρατάξεων. Στο υπουργείο Ανάπτυξης να θυμηθούν ότι οι αντιλήψεις ξεχειλωμένου κρατισμού δεν είναι πια αριστερά», είπε.
«Στη Δημόσια Διοίκηση το πρωτεύον είναι πώς θα υπηρετήσουμε αυτόν που τον πληρώνει, τον ελληνικό λαό δηλαδή και όχι τις συντεχνίες που έχουν ερείσματα στους κομματικούς μηχανισμούς και τέλος στις διαπραγματεύσεις να θυμούνται πάντα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία ενώ κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση για επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος στην Παιδεία και το Δημόσιο.
Παράλληλα, τόνισε ότι επείγει να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς και να καταργηθεί «το διαβόητο άρθρο 86, περί ευθύνης υπουργών ή το άρθρο 63 περί ασυλίας στους βουλευτές».
«Να συμφωνήσουμε και να αλλάξουμε τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο. Να καταργηθεί ή τέλος πάντων να εκλογικευθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα», συνέχισε.
Η κριτική του κ. Θεοδωράκη στράφηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο λάθος του «που δεν παρέδωσε την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία».
Χρέωσε όμως και στον Αλέξη Τσίπρα ένα λάθος και συγκεκριμένα το ότι «δεν συνεννοήθηκε με κανέναν για το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου της Βουλής, μιας Βουλής που όπως είπε την θέλει αναβαθμισμένη και παραγωγική».
Πηγή : naftemporiki.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου