Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Εύσημα Ντόναχιου στον Μητσοτάκη για την ελληνική οικονομία

 


Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ασχολείται με στημένα σώου, και fake news, ο Μητσοτάκης κάνει σοβαρή δουλειά στην χώρα και παίρνει τα εύσημα απο τον πρόεδρο του Eurogroup.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική» που διοργανώνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Donohoe έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια με παράλληλη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

«Σας ευχαριστώ πολύ που βρήκατε τον χρόνο να έρθετε να μιλήσουμε για ό,τι έχουμε πετύχει μαζί τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ πραγματικά για το συνέδριο αργότερα, ώστε να υπογραμμίσω την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί», τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συνοψίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει και να εντοπίσουμε επίσης τις προκλήσεις για την επόμενη περίοδο, γιατί φυσικά η δουλειά μας δεν σταματάει ποτέ», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σταθερές οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό, και αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και τις προοπτικές της στη σκιά των κρίσεων που δημιούργησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Donohoe ότι η σταθερή άσκηση βιώσιμων δημοσιονομικών πολιτικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ανανεωμένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης στο ενωσιακό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας εντός του 2023.

Συζητήθηκε ακόμα η τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια στο διεθνές σύστημα και ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεται το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τέλος, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η πρόοδος των εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και την εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών συνιστούν επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς, την ανοικτή στρατηγική αυτονομία της, καθώς και τη διττή μετάβαση, πράσινη και ψηφιακή.



Fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη 12χρονη στον Κολωνό

 


Το παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά αναλυτικά σε όσα ψευδώς και χυδαία ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη», κάνοντας λόγο για αθλιότητα και εργαλειοποίηση ακόμα και τέτοιων ευαίσθητων υποθέσεων.

“Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τονίζεται:

“Με αφορμή την καταγγελόμενη επίθεση κατά της 12χρονης, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου επανέφερε τον ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 12χρονης κοπέλας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, κ. Απόστολο Λύτρα, κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνέντευξεών του τον Νοέμβριο του 2022 και αναπαρήχθησαν από πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, εκπομπές κτλ.

Σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, η Υφυπουργός, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο ερωτών Βουλευτής ζητούσε να μάθει τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία, την ψυχολογική στήριξη και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανήλικη.

Η κ.Δόμνα Μιχαηλίδου, ως όφειλε, απάντησε στη Βουλή, βάσει των εκθέσεων των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουδεμία νέα πληροφορία δεν έδωσε, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστές.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ήδη απαντηθεί εδώ και μήνες από την ίδια την Υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση επιμένει να επαναφέρει ψευδείς ειδήσεις εργαλειοποιώντας με κυνισμό ακόμα και τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και αδιαφορώντας σταθερά για την αλήθεια”.



Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός

 



Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου, έτσι ώστε να καλύπτει από το ξεκίνημά της την τουριστική περίοδο, η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, που αποφασίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση. Από τα 650 ευρώ που τον άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και σε 780 ευρώ από το Σάββατο. Σωρευτικά η αύξηση διαμορφώνεται στο 20%.

  • Αν συνυπολογιστούν τα δώρα και το επίδομα άδειας (το γεγονός δηλαδή ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο) ο κατώτατος μισθός σε δωδεκάμηνη βάση διαμορφώνεται στα 910 ευρώ, ή 152 ευρώ το μήνα περισσότερα σε σχέση με το 2019. Συνολικά οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα εισπράττουν τρεις επιπλέον καθαρούς μισθούς σε σχέση με το 2019.
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνεπάγεται αύξηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο διαμορφώνεται σε 479 ευρώ το μήνα, (από 399 ευρώ το 2019). Επίσης αναπροσαρμόζονται σειρά βοηθημάτων και επιδομάτων, μεταξύ των οποίων το βοήθημα ανεργίας για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, το βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας, ειδικά εποχικά βοηθήματα για μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμους, δασεργάτες κ.α., η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, οι ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, η παροχή διαθεσιμότητας, η αποζημίωση των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, η αποζημίωση για τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κ.α.


Εθνική επιταγή η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα  που έγινε στις Φέρες στον Έβρο ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε:

  • Η επέκταση του φράχτη θα γίνει και θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Αυτή η επένδυση δεν είναι φτηνή είναι όμως απαραίτητη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας. Θα εξακολουθούμε σε όλα τα επίπεδα να διεκδικούμε τη χρηματοδότησή της με ευρωπαϊκούς πόρους. Και πιστεύω ότι ο στόχος αυτός είναι  εφικτός. Όμως η κατασκευή του αποτρεπτικού εμποδίου αποτελεί μια εθνική επιταγή. Αποτελεί ένα λαμπρό  παράδειγμα του κράτους που θέλουμε με  κεντρικό σχεδιασμό από την  πολιτεία, με εξαιρετικό συντονισμό στρατού, αστυνομίας, συνοριοφυλάκων, λιμενικού, εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Με διαρκή  εκπαίδευση  σε σύγχρονα μέσα.
  • Η Ελλάδα ακολουθεί μια δίκαιη, αλλά αποτελεσματική πολιτική, η οποία θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας, σώζοντας ταυτόχρονα αθώους, χιλιάδες αθώους, κυρίως στο Αιγαίο από τις αδίστακτες συμμορίες των διακινητών. Είναι μία πολιτική που αποτυπώνεται  και στην κατασκευή τεχνητού εμποδίου  επιπλέον  35 ακόμα χιλιομέτρων. Τελικά ο φράχτης θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου. Ήταν και ο φράχτης ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε παραπάνω από 250.000, παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
  • Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά εθνική εξαίρεση. Τελικά επιδιώκει να συνεχίσει το έργο κατασκευής του φράχτη ή όχι; Ή μήπως επιδιώκει τελικά και αυτό το έργο το οποίο έχει κατασκευαστεί να το κατεδαφίσει;
  • Εμείς δεν είμαστε πατριώτες στα λόγια. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό, πιστεύουμε στην ανάγκη της χώρας να μπορέσει να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μία Ευρώπη η οποία αλλάζει και αυτήν την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, αυτή την ισχυρή Ελλάδα τη χτίζουμε βήμα - βήμα.
  • Είναι ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών να σταματήσει και να σταματήσει και από την γειτονική χώρα με την οποία έχουμε δυνατότητα να συνεργαστούμε -το έχουμε κάνει στο παρελθόν- και για να διαχειριστούμε αυτό το δύσκολο ζήτημα, το οποίο έχει και μία έντονη ανθρωπιστική διάσταση.
  • Θέλω να τονίσω ότι χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε. Δεν είμαστε όμως αφελείς. Είμαστε προσηνείς αλλά δεν είμαστε αφελείς. Και ελπίζουμε πραγματικά ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές  στις δύο χώρες να ξανά πιάσουμε το νήμα των διαφορών μας, πάντα όμως με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο. Χαιρόμαστε λοιπόν για αυτό το καλό κλίμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε.
  • Στους τομείς που έχουμε  ελλείψεις ως προς το εργατικό προσωπικό μπορούμε  να δρομολογήσουμε σχήματα διμερών συμφωνιών, όπου θα μπορούμε να υποδεχόμαστε κατοίκους, υπηκόους, άλλων χωρών για να εργάζονται στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί θα έρχονται νόμιμα, θα εργάζονται νόμιμα, θα μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους και όλο αυτό θα γίνεται νόμιμα και ελεγχόμενα και όχι ανεξέλεγκτα και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικής μας πολιτικής στο μεταναστευτικό από την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.


24 ερωτήσεις-απαντήσεις για το πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους και νέα ζευγάρια


 

Μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου το πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε 10.000 νέους  ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών που εντάσσεται στην στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης «Σπίτι μου».

  • Τα δάνεια αυτά  θα είναι άτοκα για τρίτεκνους και πολύτεκνους και όσους αποκτήσουν  τρίτο παιδί  κατά τη διάρκεια αποπληρωμής ή χαμηλότοκα, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του κανονικού επιτοκίου της αγοράς, για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
  • Οι δικαιούχοι  πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το ποσό που αντιστοιχεί για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου).
  • Τα επιλέξιμα ακίνητα είναι κατοικίες εμπορικής αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών, εντός οικιστικής περιοχής. Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα 30 έτη ενώ μπορεί να καλύπτει έως και το 90% της αξίας του ακινήτου. Επίσης   δεν επιτρέπεται να ζητηθεί εγγύηση τρίτου για τη χορήγηση του δανείου, το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα φακέλου για κάθε δυνητικό δανειολήπτη, ενώ το δάνειο απαλλάσσεται από την εισφορά του ν. 128/1975 η οποία σήμερα είναι 0,12%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

24 ερωτήσεις-απαντήσεις για το πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων

στεγαστικών δανείων σε νέους και νέα ζευγάρια

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια.



Γελάει ο κόσμος με την Ραλλία ΧρΗστίδου που έψαχνε αποφρακτική εταιρία για τα μέσα της

 


ΔΕν ήθελαν και πολύ στα social media δικαιολογημένα για να ξεφτιλίσουν αγανακτισμένοι για ακόμα μία φορά την πρώην αποτυχημένη τραγουδίστρια και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

Αφορμή ανάρτηση της με βίντεο της Ραλλίας Χρηστίδου, με το οποίο αντιτίθεται στον φράκτη στον Έβρο, με τη φράση, “έχουν φράξει τα μέσα μας” και γελάει ακόμα ο κόσμος μαζί της.

Το ύφος της τραγουδίστριας, στο μόνο που έπεισε είναι ότι χρειάζεται κάτι αποφρακτικό γιατί υποφέρει στα μέσα της και προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων.

Κάνοντας την επαναστάτρια σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ των μεταναστών, η πρώην τραγουδίστρια προκάλεσε με το video τους Έλληνες πολίτες

“Εχουν φράξει τα μέσα μας…”, γράφει η βουλευτής αγανακτισμένη που δεν αφήνει το Ελληνικό κράτος να μπούν ανεξέλεγκτα οι μετανάστες να γίνει η χώρα “ξέφραγο αμπέλι τη χώρα”, να μην έχει προτεραιότητα η προστασία της χώρας.

Οι αντιδράσεις :

 



Γονείς Ελένης Τοπαλούδης για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Αυτό που εισπράξαμε είναι ανθρωπιά»

 


Ως «μια ιδιαίτερα ανθρώπινη επίσκεψη με την πρέπουσα συμπεριφορά» περιέγραψαν στην ΕΡΤ οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι την Παρασκευή στο Διδυμότειχο τονίζοντας με έμφαση ότι αυτό που οι ίδιοι εισέπραξαν ήταν «ανθρωπιά»

Όπως δήλωσε  ο πατέρας της  αδικοχαμένης Ελένης αρχικά ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν ότι θα τους επισκεφθεί ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του. Και αυτό που στο τέλος  τους έκανε εντύπωση ήταν «η αγκαλιά και η ανθρωπιά τους» σημειώνοντας ότι «Έβλεπες στα μάτια τους την ανθρωπιά. Εμείς αυτό είδαμε αυτό εισπράξαμε». Όπως δήλωσε «Ο Πρωθυπουργός περίμενε να μπούμε κατευθείαν στα θέματα που μας απασχολούν και αυτό κάναμε με αφορμή το έγγραφο που είχαμε στείλει σε όλες τις αρχές του τόπου, ΠτΔ, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής αρχηγούς κομμάτων από τον Ιούλιο του 2022 και περιμέναμε μια απάντηση».

«Ο ίδιος » είπε «δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα που μας απασχολούν όλες τις οικογένειες των θυμάτων, που στηρίζονται σε δυο άξονες: 1ον αυτόν που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης (Ποινικός Κώδικας, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αλλά και η ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία των θυμάτων) και 2ο τον άξονα που αφορά την ενίσχυση και στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες και από τα δολοφονικά τροχαία δυστυχήματα ζητώντας μέριμνα για τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων».

«Μας υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί, δεν ξέρουμε πότε. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα περιμένουμε. Είμαστε εδώ σαν Ερινύες της κοινωνίας και θα περιμένουμε. Όλες οι οικογένειες των θυμάτων. Αν κάποιοι ξεχνάνε, εμείς θα είμαστε δω να τους το θυμίζουμε. Εμείς περιμένουμε, έχουμε υπομονή. Μας άκουσαν με προσοχή. Ίσως κάτι να σκίρτησε μέσα τους διότι μιλήσαμε μέσα από την ψυχή που μας έχει απομείνει», κατέληξαν.



ΝΔ: Τα 4 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την «ιδιωτικοποίηση του νερού»

 


Τέσσερις ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για την «ιδιωτικοποίηση του νερού» δίνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

1. «Η Κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό»

Πρόκειται για ανυπόστατο ψέμα. Η Κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο: με τον Νόμο 5037/2023 περιφρουρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και ενισχύει την εποπτεία και τις ασφαλιστικές δικλείδες ως προς την ποιότητα και την αποφυγή σπατάλης του δημόσιου αυτού αγαθού.

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή σε κάθε επίπεδο ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Για πρώτη φορά όμως στον νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση με το άρθρο 1 της αιτιολογικής έκθεσης και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου θωρακίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των παρόχων ύδατος.

2. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την ιδιωτικοποίηση του νερού»

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια απαράμιλλη ροπή στο ψέμα και την αβάσιμη προπαγάνδα. Ακόμα και μετά την κατηγορηματική διάψευση του Πρωθυπουργού, συνεχίζουν τον κατήφορο της λάσπης και των fake news.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε στις 24/3 στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.

Συγκεκριμένα, είπε: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Και πραγματικά αναρωτιέμαι, εάν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές, εν μέσω ενός απαράδεκτου περιβάλλοντος fake news. Η Κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό. Δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής πρέπει να σας πω απορρίπτω.

Κατά συνέπεια, μη ρωτάτε εμένα, διότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Ρωτήστε όλους αυτούς, οι οποίοι εξακολουθούν και αναπαράγουν αυτά τα fake news, στα οποία κατηγορηματικά μου δίνετε ευκαιρία και σήμερα, στο δικό μου το επίπεδο να διαψεύσω».

3. «Η κυβέρνηση Τσίπρα διασφάλισε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού»

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ν. 4389/2016 μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών κυριότητας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (Παράρτημα Δ’, άρθρο 197) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστή και ως Υπερταμείο. Ουσιαστικά, δηλαδή, έβαλε υποθήκη (και) το νερό για 99 χρόνια.

4. «Η ρύθμιση που έφερε η Κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα της ιδιωτικοποίησης»

Ο βασικός σκοπός που εξυπηρετεί η ρύθμιση που φέρνει η Κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και λογοδοσίας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε χαμηλές τιμές και το ότι η τιμολόγηση του νερού γίνεται σύμφωνα με τον νόμο ενώ η ποιότητά του πρέπει να καταμετράται συστηματικά και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Επιπλέον, σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπου η διαχείριση του νερού γίνεται από δημόσιους φορείς, υπάρχουν Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές. Η ρύθμιση της αγοράς δεν χρειάζεται μόνο για τη ρύθμιση του ανταγωνισμού μεταξύ ιδιωτών. Χρειαζόμαστε και δημιουργούμε ισχυρούς δημόσιους φορείς διαχείρισης ύδατος.

Η αντιπολίτευση εναντιώνεται σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο σύστημα διακυβέρνησης μέσω μιας Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία και τη διαχείριση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων. Ουσιαστικά, βρίσκεται για άλλη μια φορά απέναντι στο συμφέρον των πολιτών, αφού προωθούμε συνθήκες ίσης πρόσβασης, ασφάλειας εφοδιασμού και εξοικονόμησης ύδατος. Με λίγα λόγια, περισσότερο και καλύτερο νερό για τους πολίτες.

Ποιες παθογένειες διορθώνει η συγκεκριμένη ρύθμιση;

Τον μεγάλο κατακερματισμό των υπηρεσιών ύδατος σε πολλούς παρόχους (295 αυτή τη στιγμή).

Τον ανεπαρκή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των παρόχων υπηρεσιών ύδατος και των βασικών κέντρων κόστους.

Τα ανεπαρκή στοιχεία: Μόλις το 42% των οργανισμών υποβάλλει συστηματικά τα στοιχεία που υποχρεούται από τον νόμο στην πλατφόρμα του συστήματος.

Την ανομοιομορφία σε ό,τι αφορά στο ποσοστό ανάκτησης του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Το επίπεδο ανάκτησης του κόστους των παρόχων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, πλην ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ που είναι πιο οργανωμένες, κυμαίνεται από 21% έως 202%. Το 2019 το συνολικό ποσοστό απωλειών των παρόχων φτάνει έως και το 62%, και κατά μέσο όρο έχουμε απώλειες που φτάνουν το 35,6%, σε ό,τι αφορά το πόσιμο νερό. Υπάρχουν ΔΕΥΑ που δηλώνουν ότι έχουν 65% απώλειες στο νερό.

Την έλλειψη συστηματικής αποτύπωσης της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να προτεραιοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα.

Την έλλειψη κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος.



Απάτη Ραγκούση προσλάμβανε τα παιδιά του στη βίλα και έπαιρναν επίδομα ανεργίας

 


Διαστάσεις με νέες αποκαλύψεις παίρνει το θέμα Ραγκούση.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για Ραγκούση: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο

"Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Απογευματινή" για τον Γιάννη Ραγκούση. Η ΝΔ αναφερόμενη στο δημοσίευμα επισημαίνει ότι "αν μετά από όλα αυτά εξακολουθήσει να καλύπτει τον κ. Ραγκούση, θα αποδείξει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ποιο πραγματικά είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι έμαθε να πολιτεύεται στα κότερα, να κολυμπάει στις πολυτελείς πισίνες και να γεύεται το χαβιάρι με τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών".

Η  ΝΔ επισημαίνει ότι "μετά το σημερινό, άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από το πέπλο σιωπής που επέβαλε εδώ και μια εβδομάδα στα στελέχη του για την προκλητική συμπεριφορά του Τομεάρχη Διαφάνειας του κόμματός του".

"Ας βάλουμε τα πράγματα όμως σε μια σειρά" σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

"Ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε όταν σε όλο το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Ραγκούσης, ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα άτοκου δανεισμού για την κατασκευή πρώτης κατοικίας από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να κατασκευάσει ως δήθεν «κοινωνικά αδύναμος» βίλα 200τμ. με πισίνα, η οποία τελικά εξελίχτηκε με τον καιρό σε βίλα 450τμ. με πισίνα και γήπεδο τένις που ενοικιάζεται έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Δεν αντέδρασε όταν έμαθε ότι ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μόλις 7.000 ευρώ στη χρήση του 2018 και εν συνέχεια απολύτως τίποτα ως έσοδο από την ατομική του επιχείρηση στο πόθεν έσχες του, αποκρύπτοντας προφανώς εισοδήματα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση της βίλας που έφτιαξε με το δάνειο του ΟΕΚ, το οποίο αφού έλαβε το αποπλήρωσε με κούρεμα 40%.

Δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Ραγκούσης δεν αιτιολόγησε πού βρήκε τα χρήματα για να αποπερατώσει αυτήν την προκλητικής χλιδής έπαυλη, καθώς είναι προφανές ότι τα 120.000 ευρώ, που συνολικά λέει ότι πήρε με δάνεια, δεν αρκούν για την κατασκευή ενός τέτοιου ακινήτου σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Τότε δεν αντέδρασε. Τώρα όμως;".

Η ΝΔ αναρωτιέται ποια στάση θα κρατήσει ο κ.Τσίπρας μετά τα δημοσιεύματα και σημειώνει:

"Τί θα κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φέρουν τον κ. Ραγκούση να προσλαμβάνει πλασματικά δύο παιδιά του και να τα δηλώνει ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης του, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας;".

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Αυτό είναι τελικά το υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς που ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει; Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του. Ιδού λοιπόν η Ρόδος κ. Τσίπρα.

ΥΓ: 'Αραγε, το σημερινό παραλήρημα του κ. Ραγκούση που συνομολογεί όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, το συμμερίζεται ο κ. Τσίπρας;"



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Απογευματινή» σε σημερινό της δημοσίευμα, με τίτλο «Απάτη Ραγκούση», ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να έχει προσλάβει έως το 2022 με «εικονικές προσλήψεις τον γιο του και την κόρη του ως εποχικό προσωπικό στη βίλα, για να εισπράττουν την επιδότηση ανεργίας για εποχικούς και να φουσκώνουν τα έξοδα της ατομικής του επιχείρησης», όπως γράφει.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφα που σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρονται να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της για το όλο θέμα. Επίσης, η «Απογευματινή» θέτει το ερώτημα: «Θα συνεχίσει να είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;».

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως από την ίδια εφημερίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ σε εικονικές προσλήψεις, όπως υπηρεσιακά καταλογίζεται, των δύο εκ των τριών παιδιών του ως εποχικών υπαλλήλων στην επίμαχη βίλα, την οποία αξιοποιεί ως επιχείρηση (και ως γνωστόν εκμεταλλεύεται τουριστικά), για το χρονικό διάστημα 18-06-2022 έως και 17-10-2022, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες. Στη συνέχεια απέλυε τα παιδιά του για να παίρνουν επίδομα ανεργίας!

Η εφημερίδα παραθέτει και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι πριν από έναν χρόνο, με τη λήξη των συμβάσεων απασχόλησής τους, ο γιος και η κόρη Ραγκούση έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να τύχουν του επιδόματος εποχικών εργαζόμενων που προβλέπεται, και αυτή τη στιγμή επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.




Σύμφωνα με την «Απογευματινή», στη βάση της εικονικής αναγγελίας πρόσληψης στην οποία έχει προβεί ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία στις παρατηρήσεις της, η κόρη του επιδοτείται ως εποχική εργαζόμενη τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο από το Ταμείο Ανεργίας (συγκεκριμένα από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιουνίου 2023 – ημέρες 150) με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο 1.971 ευρώ και, αντίστοιχα, ο γιος του από τις 23 Νοεμβρίου 2022 έως τις 22 Μαΐου 2023 με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο πιστώσεων 2.461 ευρώ!

Συνολικά, δηλαδή, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα ενήλικα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισπράξει 4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, με βάση την πρόσληψή τους στην τουριστική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την οικογενειακή υπερπολυτελή βίλα στην Πάρο.

Μάλιστα, την ίδια πρακτική φέρεται να είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη σεζόν, καθώς φαίνεται ότι είχε δηλώσει και πάλι ως εργαζόμενους τα δύο από τα τρία παιδιά του. Χωρίς, όμως, να πιστοποιείται στην περίπτωση αυτή αν έλαβαν στη συνέχεια το προβλεπόμενο επίδομα εποχικών εργαζομένων.




Η στιγμή που η προτομή «βόμβα» εκρήγνυται δίπλα στον Τατάρσκι


 

Τις τελευταίες στιγμές του Ρώσου μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Κυριακή, καταγράφουν πλάνα από το εσωτερικό του καφέ όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Σημειώνεται η έκρηξη που σκότωσε τον ίδιο και τραυμάτισε δεκάδες άλλα άτομα.


Η προτομή περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, και μεταφέρθηκε στο καφέ από την Ντάρια Τρέποβα, μια νεαρή γυναίκα που συνελήφθη εχθές και κρατείται από τις Αρχές της Αγίας Πετρούπολης.



Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε εχθές ότι η Τρεπόβα συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του Τατάρσκι. Είχε προηγηθεί ταυτοποίηση της νεαρής από κάποια ρωσικά ηλεκτρονικά μμε.





Πονηρόβλακας; Σε στημένα στελέχη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Τσίπρας «Σε έκοψε η Κεραμέως»

 


Αναρωτιόμαστε εάν είναι θέμα βλακείας η απλά είναι πονηρόβλακας και δεν καταλαβαίνει ότι η αθλιότητα γυρνάει επάνω του.

Σε στημένα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πήγε να κάνει ακόμα ένα σώου ο Τσίπρας με αποτέλεσμα εκτός από το να αναδείξει για ακόμα μία φορά την βλακεία του, ξεφτιλίστηκε κιόλας.

Η φράση του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας «σε έκοψε η Κεραμέως» έγινε viral στο διαδίκτυο και πολλοί χρήστες των social media επέκριναν και τον νεαρό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούσε να περάσει στο πανεπιστήμιο σαν γνήσιος Συριζαίος, γράφοντας κάτω από τη βάση, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεφτιλίστηκε λόγω βλακείας για ακόμα μία φορά. Το χειρότερο είναι εκτός της βλακείας Τσίπρα , ότι αυτοί οι νεαροί με τους οποίους είχε διάλογο ο απατεώνας είναι στελέχη της νεολαίας του κόμματος του, τους πήραν χαμπάρι και τους ξεφτίλισαν όλους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο νεαρός που ήθελε να μπεί χωρίς να γράψει στο πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι δεν πέρασε στις Πανελλήνιες γιατί έγραψε κάτω από τη βάση εισαγωγής που εισήγαγε η κυβέρνηση. «Δεν κόπηκες, σ' έκοψε η Κεραμέως», ήταν η απάντηση του λαικιστή με μεγάλη δόση βλακείας Τσίπρας.

Η φράση «σε έκοψε η Κεραμέως» έγινε viral στο διαδίκτυο και πολλοί χρήστες των social media επέκριναν και τον νέο που φιλοδοξούσε να περάσει στο πανεπιστήμιο γράφοντας κάτω από τη βάση, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 





Δημοσκόπηση RASS: Στις 5,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

 


Προβάδισμα 5,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Η πανελλήνια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζει τη 

ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, 

τον ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, 

το ΠΑΣΟΚ 11,4%, 

το ΚΚΕ 6,8%, 

την Ελληνική Λύση 4,8% 

και το ΜέΡΑ25 4,4%.

Επίσης, το κόμμα «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη μπαίνει στη Βουλή καθώς λαμβάνει ποσοστό 3,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 11,8% ενώ τα άκυρα – λευκά στο 2,4%.

Στην παράσταση νίκης, ποιο κόμμα δηλαδή πιστεύουν οι πολίτες ότι θα έρθει πρώτο, το 63,5% λέει ΝΔ και μόλις 2% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. 

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 42,9%, ο Τσίπρας 26,5% που έρχεται τρίτος αφού ο κανένας έχει ποσοστό 28,8%.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :