Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανακριτής άφησε ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς να συνεχίσουν την δράση του απλά επειδή αποζημίωσαν κάποια θύματα τους

 


Ωραία δικαιοσύνη για να τρέμει ο κόσμος, με τέτοιους δικαστές που λειτουργούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Ανακριτής, άφησε ελεύθερους σκληρούς Ρομά κακοποιούς επειδή θα αποζημιώσουν τα θύματα τους για όσες υποθέσεις τους ταυτοποίησε η αστυνομία.

Με λίγα λόγια το έγκλημα του ανακριτή είναι ότι άφησε ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς να συνεχίσουν την δράση τους, γιατί αυτό κάνουν αυτό ξέρουν, και εάν τους πιάσουν πάλι σε κάποια υπόθεση να αποζημιώσουν το θύμα τους ώστε να τους αφήσουν και πάλι ελεύθερους, ατιμώρητους για όλες τις άλλες υποθέσεις.

Αυτό σίγουρα δεν είναι δικαιοσύνη και πρέπει ο προιστάμενος αυτού του ανακριτή να τον ελέγξει γιατί μόνο για την δημόσια ασφάλεια δεν φροντίζει.

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη σκληρής συμμορίας Ρομά που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δηλώνει ότι «είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος», αναφορικά με τη δράση της σπείρας.

«Αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους… Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τη σκληρή συμμορία διαρρηκτών.

Τα μέλη συμμορίας έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Κηφισιά, με αστυνομικούς να τους εγκλωβίζουν, να πυροβολούν ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους και στο τέλος να τους περνούν χειροπέδες.

Οι σκληροί κακοποιοί πήγαν σε σπίτι στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα.

Κατά τη διαφυγή τους, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν για έλεγχο. Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς. Το όχημα των δραστών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικός, που κατέβηκε από τη μηχανή του, ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών. Τότε, ένας αστυνομικός πυροβόλησε μια ρόδα του οχήματος, ενώ οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 24-3-2024 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν οικία στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων

Κατά τη διαφυγή τους από την εν λόγω οικία, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και ομάδα ΖΗΤΑ) να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην εμπρόσθια ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείποντας το όχημα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν οι ανωτέρω δράστες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνεια του, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο και για τη σύλληψη άλλων μελών, συνεχίζεται.



Η γνωστή τακτική ΣΥΡΙΖΑ είπα ξείπα και άσε τα κορόιδα να ψάχνουν - Ο Παππάς λέει τώρα δεν υπήρξε προσυνεννόηση

 


Προσπάθεια να μαζέψει την χθεσινή ομολογία του περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο καταδικασμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

Η χθεσινή ομολογία του περί «προσυνεννόησης» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δηλαδή όλα στημένα για να αποφύγουμε τον πάτο, προκάλεσαν πολιτικό σάλο, με το ΠΑΣΟΚ να δικαιολογείται ότι πρόκειται για «φαντασιώσεις». 

Σήμερα ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς ανταπέδωσε τον όρο στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως «δεν υπήρξαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα».

Ο φαιδρός Παππάς χωρίς ίχνος ντροπής είπε τώρα «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Φαντασιώσεις είναι τα σενάρια συνωμοσίας που διακινεί η Νέα Δημοκρατία ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με ταπεινά ελατήρια ή εντολές συμφερόντων».

Στη συνέχεια, ο καταδικασμένος βουλευτής Παππάς επιμένοντας στη χθεσινή τοποθέτησή του, επεσήμανε πως «δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα».

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Λοιπόν, αυτό προσπαθεί να το δηλητηριάσει η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε».

«Θα ήταν ευχής έργον, να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς, διότι, να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν είχαμε τη διαρροή δεδομένων προσωπικών των εκλογέων», πρόσθεσε με τις γνωστές παπάτζες ο Ν. Παππάς.

«Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας», τόνισε ο κ. Παππάς μιλώντας και στο ΟΡΕΝ. «Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;», είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.





Καραγκιόζηδες ζώα κυνηγούσαν λύκο στο δρόμο και γέλαγαν

 


Ένα εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ζώα είναι πολλές φορές οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Στο βίντεο αυτό που ανέβηκε από ζώα στο Tik Tok και μετά την κατακραυγή όσων το είδαν κατέβηκε για να κρυφτούν τα ζώα που το ανέβασαν, δείχνει ένα αυτοκίνητο να έχει εντοπίσει κάποιον λύκο και να τον κυνηγάει με μεγάλη ταχύτητα. 

Το δε ζώο τρέχει πανικόβλητο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα επικίνδυνα ζώα.

Στο βίντεο επίσης ακούγονται ξεκαρδιστικά γέλια απο τα ζώα που τον κυνηγούσαν και ένα ζώο που λέει στον τρομαγμένο λύκο να κάνει πέρα. Επίσης αναφέρει ότι από τα σάλια που βλέπει στον λύκο καταλαβαίνει ότι το ζώο έχει κουραστεί και το ζώο χαίρεται για αυτό. 

Το ένα από τα ζώα και οδηγός του αυτοκινήτου μαρσάρει και πατάει συνέχεια κόρνα, τρομάζοντας περισσότερο το ζωντανό.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί πιθανά σε επαρχιακό, έρημο εκείνη τη στιγμή, δρόμο αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ούτε την ακριβή τοποθεσία ούτε ποιοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Το να συμμετέχει κανείς σε μια τέτοια ενέργεια και να την ανεβάζεις στα social media σαν κατόρθωμα είναι κάτι εντελώς απογοητευτικό και θλιβερό, και δείχνει ότι πολλές φορές τα επικίδυνα ζώα είναι οι άνθρωποι.

Το πώς κατέληξε όλη αυτή η καταδίωξη δεν είναι γνωστό. Πάντως γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί το αυτοκίνητο και τα ζώα επιβάτες του.



Η στιγμή που αστυνομικός πέφτει νεκρός από πυροβολισμό μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο


 

Τη στιγμή που ο 31χρονος αστυνομικός, Τζόναθαν Ντίλερ έπεσε νεκρός στη Νέα Υόρκη, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον 34χρονο Γκάι Ριβέρα, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο ακούγονται οι δύο πυροβολισμοί που έριξε ο 34χρονος με τη μια σφαίρα να καρφώνεται στο στομάχι του άτυχου αστυνομικού κάτω από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης.

Στο  βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να λέει «ωχ Θεέ μου» στους συναδέλφους του που έτρεξαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.


Η δολοφονία του αστυνομικού συνέβη στο Κουίνς, όταν ο Ντίλερ μαζί με έναν συνάδελφό του θέλησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν μέσα ο 34χρονος, επειδή είχε παρκάρει σε χώρο για λεωφορεία.

Ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού πυροβόλησε δύο φορές για να απαντήσει στα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 34χρονος δράστης στην πλάτη.

Ο αστυνομικός, ήταν πατέρας ενός παιδιού και είχε μόλις 3 χρόνια υπηρεσίας στο NYPD, κατέληξε στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε.

Ο 34χρονος δράστης, ο οποίος είχε 21 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, είχε βγει από τη φυλακή το 2021 έχοντας εκτίσει πέντε χρόνια ποινής για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.






Είχαμε ξεχάσει τα καραγκιοζιλίκια Ραγκούση : Βεβαίως και μια επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία, είναι δύσκολο νομίζετε;

 



Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια είναι ασταμάτητα και διαγωνίζονται με πάθος ποιος θα ξεφτιλιστεί περισσότερο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ραγκούσης που έχει παίξει επάξια το παιχνίδι της ξεφτίλας με τους συντρόφους του και μάλιστα έχει κερδίσει πολλές φορές.

Εάν δεν υπήρχε ο φαιδρός Νίκος Φαραντούρης μπορεί να κέρδιζε ο Ραγκούσης και αυτή την φορά αλλά, επειδή ο πρώτο είναι αμετανόητος η μόνη περίπτωση είναι να ανέβει βαθμούς στην κατάταξη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το φαιδρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, είπε «μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί να κάνει νοθεία, τι είναι δύσκολο νομίζετε;».

Η δήλωση Ραγκούση ήρθε μετά από ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν με παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον ίδιο να απαντά «θα υπάρξουν όπως υπήρξαν πάντα σε όλες τις εκλογές», και αντί να κάνει την διαφορά απο την γελοιότητα, πήγε αμέσως να καλύψει το νούμερο που έχουν για αρχηγό τους.

«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη: εάν δεν ήταν καθιερωμένο στη χώρα μας κάθε φορά που πηγαίνει σε εθνικές εκλογές να διορίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, αυτή η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης έτσι ώστε και αν δεν τον είχαμε καθιερώσει θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αποτόλμησε να οργανώσει κύκλωμα υποκλοπών, από μια κυβέρνηση που δεν έχω αμφιβολία ότι είναι εμπλεκόμενη στην αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το επίπεδο. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι καθοριστικός για όταν γίνουν εκλογές και θα έχουμε παρουσία διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ όπως γίνεται σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ» συνέχισε το σκεπτικό του ο Γιάννης Ραγκούσης, ξεχνώντας ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε κατά ομολογία των συντρόφων του, απο το Μαξίμου τους πάντες και έβαζε μάλιστα να τους ακούνε, όπως έκανε και με την Κωνσταντοπούλου.

Όταν, δε, ερωτήθηκε «έχει δυνατότητα κάποια κυβέρνηση να κάνει νοθεία;» απάντησε «η κυβέρνηση αν αποφασίσει, μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί, τι είναι δύσκολο νομίζετε; Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ευτυχώς μετά το ‘74 δεν υπήρξε επίορκη κυβέρνηση».



ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης νομίζουν ότι με την τραγωδία των Τεμπών θα κρύψουν τα οικονομικά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

 


Είναι βέβαιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους γιατί έχει μείνει πίσω το θέμα των εταιριών και των περίεργων οικονομικών του αρχηγού τους.

Είναι επίσης σίγουρο ότι με το να σηκωθεί η τραγωδία των Τεμπών, έχει βρεθεί χρόνος για να κρύψει ο Κασσελάκης και οι άνθρωποι του, ότι μπορεί να κρυφτεί ώστε να μην αποκαλυφθούν τα πάντα.

Σήμερα τελειώνει η τυμβωρυχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το έγκλημα θα αφεθεί στην δικαιοσύνη, και είναι ώρα να ανοίξει και πάλι τα θέμα των οικονομικών του Στέφανου Κασσελάκη και της οικογένεια του.

Η επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και την Ελλάδα και οι σκιές που υπάρχουν πρέπει να αποκαλυφθούν και να ερευνηθούν.

Το «Πρώτο Θέμα» είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων «σε λαβύρινθο παραπέμπουν διαχρονικά οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη, ξεκινώντας από τις offshore στον Παναμά και στο Μπελίζ του πατέρα Θόδωρου και φτάνοντας στις LLC του γιου Στέφανου, στον φημισμένο ως «νόμιμο φορολογικό παράδεισο» του Ντέλαγουερ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ουσιαστικά παραδεχθεί ότι παραβίασε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή -είτε στη διοίκηση είτε στο κεφάλαιο- σε εταιρεία του εξωτερικού, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει πρόστιμο, και αφού παρουσίασε διάφορες εκδοχές για τις εταιρείες συμφερόντων του στις ΗΠΑ και αλλού, ανέφερε τελικά ότι τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μεταβίβαση των συμμετοχών του».

Η ΝΔ είχε τονίσει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε 17.03, επικαλούμενη τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά», ότι «προστίθενται νέα σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του».

» 1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;


» 2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;


» 3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;


» 4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;


» 5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;




Τρομοκράτησε τους πολίτες η Τζάκρη λέγοντας : Ο Κασσελάκης είναι έτοιμος για πρωθυπουργός


 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ίχνος σοβαρότητα, φιλότιμου και ήθους, απόδειξη ότι σε κάθε ευκαιρία τρομοκρατούν με δηλώσεις τους πολίτες.

Η Θοδώρα Τζάκρη που μπορείς εύκολα μετά την δήλωση της να κατηγορηθεί για τρομοκρατικές δηλώσεις, τρόμαξε τους πολίτες όταν είπε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, με μόλις λίγους μήνες στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, θυμάστε που ήρθε διακοπές και τον έκαναν πρόεδρο, είναι έτοιμος για πρωθυπουργός.

Η τρομοκρατική δήλωση της Τζάκρη :





Επιμονή στην φαιδρότητα ο Φαραντούρης : «Μπορεί να κάνει λάθος ο Άρειος Πάγος»


 


Αμετανόητος και προκλητικός για ακόμα μία φορά ο συριζαίος Νίκος Φαραντούρης και υποψήφιος για την ευρωβουλή.

Σε εμφάνιση του στον ΣΚΑΙ, ρωτήθηκε για τις φαιδρές δηλώσεις του για την ευρωπαία εισαγγελέα, και τον Άρειο Πάγο, όπου και επέμεινε στην φαιδρότητα δείχνοντας ότι τελικά κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει την στοιχειώδη σοβαρότητα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου μήπως θέλει να λειάνει κάτι σχετικά με τις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση, ο κ. Φαραντούρης απάντησε προκλητικά: Πώς σας ήρθε αυτό; Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι τον άδειασαν από το κόμμα του, ο κ. Φαραντούρης είπε και πάλι προκλητικά αδιαφορώντας για τους συντρόφους του: Απεναντίας. Δεν νιώθω αδειασμένος. Νιώθω ενισχυμένος στο κόμμα μου και στην κοινωνία και προσέθεσε:

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε. Όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα, δεν δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις;».

Κληθείς να απαντήσει γιατί είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη-μέλη και διερωτήθηκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Είμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή δεν είμαστε;

Περαιτέρω σημείωσε όταν οι δικαστικοί λειτουργοί πέφτουν πάνω σε σκάνδαλα, προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους, βεβαίως δημιουργούν πολιτικές εξελίξεις και παραιτήσεις. Για παράδειγμα, ανέφερε πως στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκια.

Μάλιστα, απηύθυνε και το ερώτημα στους δημοσιογράφους θέλοντας να τίξει και πάλι την ευθύνη στην ελληνική δικαιοσύνη : Σας περνάει από το μυαλό ότι ενδεχομένως ο Άρειος Πάγος κάνει λάθος;

Κληθείς να αποσαφηνίσει τη δήλωση του πως είναι ευχής έργον η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, ο ο κ. Φαραντούρης προσέθεσε: Αν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα.



Οδηγός λεωφορείου και επιβάτες στην Θεσσαλονίκη παγίδεψαν τσαντάκια και τον παρέδωσαν στην Aστυνομία

 


Επίδοξο πορτοφολά εγκλώβισαν μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη επιβάτες και ο οδηγός και τον παρέδωσαν στην Aστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου, στο λεωφορείο της γραμμής 10 του ΟΑΣΘ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, δράστης ήταν γυναίκα η οποία έγινε αντιληπτή από επιβάτες, οι οποίοι ειδοποίησαν τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά και να κλείσει τις πόρτες.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα έκλεψε χρήματα από μία γυναίκα. Τότε ζήτησαν από τον οδηγό του λεωφορείου να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, όπου και την συνέλαβε.

Θεσσαλονίκη: Η ανάρτηση του ΟΑΣΘ για την απόπειρα κλοπής

app-facebook
ΟΑΣΘ Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
15 ώρες πριν

‼️ Το λεωφορείο… έμεινε, λόγω κλέφτη!
📌Μποτιλιάρισμα επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος της Μάρκου Μπότσαρη, λόγω ακινητοποιημένου λεωφορείου του ΟΑΣΘ.
👉Όχι, το αστικό δεν παρουσίασε βλάβη. Απλώς, μέσα σε αυτό, επιβάτες εντόπισαν πορτοφολά.
✔️Ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 10 που εκτελεί το δρομολόγιο Χαριλάου – Ν.Σ. Σταθμός επέδειξε άψογα αντανακλαστικά, έκλεισε τις πόρτες εγκλωβίζοντας τον κλέφτη, ειδοποίησε την αστυνομία και περιμένει την άμεση δράση.
📍 Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια δεν καταγράφονται πάντα λόγω βλαβών. Υπάρχουν, δυστυχώς, και οι πορτοφολάδες, που πιάνονται όμως στη φάκα από τους οδηγούς μας!



Συνελήφθη 30χρονος που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ

 


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 24-3-2024 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 30χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οδηγών ταξί, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος αναζητούνταν στα πλαίσιά του αυτοφώρου για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, να κινείται πεζός στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας σε παρακείμενο δρόμο, απωθώντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 30χρονος ενεργώντας είτε από κοινού με έτερο συνεργό είτε κατά μόνας, επιβιβάζονταν κυρίως βραδινές ώρες σε ταξί, ως επιβάτης και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, με την απειλή μαχαιριού ή απειλής χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσε από τους οδηγούς, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών οδηγών ταξί και κλοπή από περίπτερο από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη 4 μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία

 


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 24-3-2024 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν οικία στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων

Κατά τη διαφυγή τους από την εν λόγω οικία, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και ομάδα ΖΗΤΑ) να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην εμπρόσθια ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείποντας το όχημα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν οι ανωτέρω δράστες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνεια του, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο και για τη σύλληψη άλλων μελών, συνεχίζεται.



Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη

 



Πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν για το 2023.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία αναφέρονται α. στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Real GDP per capita) και β΄. στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (GDP per capita in PPS).

Σε ότι αφορά το πρώτο μέγεθος (πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ), αυτό λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό και για το 2023 εμφανίζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια αύξησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επίδοση 2,5% (από 18690 ευρώ το 2022 σε 19150 ευρώ το 2023 σε σταθερές τιμές 2010). Την ίδια χρονιά, το κατά κεφαλήν πραγματικό εισόδημα στη Ευρωπαϊκή Ένωση έμεινε στάσιμο (κατ’ ακρίβεια σημείωση οριακή μείωση).

Συνολικά, την περίοδο 2019-2023 το πραγματικό κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα αυξάνεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου (2,1% έναντι 1%), την δε περίοδο που ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας (2021-2023) η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη (5,9% μέση αύξηση στην Ελλάδα έναντι 3,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

Σε όρους συνολικής (σωρευτικής) αύξησης, την περίοδο 2019-2023 το πραγματικό ελληνικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 9,9%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (4,8%). Σε ότι δε αφορά τα τελευταία τρία χρόνια (20211-2023), που ακολούθησαν την χρονιά που ξέσπασε η πανδημία (2020), η σωρευτική αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Ελλάδα βρίσκεται στο εντυπωσιακό 18,6% (τρίτη υψηλότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση), ποσοστό και πάλι υπερδιπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (9,4%).

«Η διαφορά των θετικών επιδόσεων της χώρας μας την τελευταία πενταετία βρίσκονται σε απόλυτη αντιδιαστολή με τις εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2015-2018, η Ελλάδα ήταν προτελευταία στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, με μέση ετήσια αύξηση 0,9%, έναντι υπερδιπλάσιου ποσοστού (1,9%) του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σε ότι δε αφορά την σωρευτική αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος την περίοδο 2015-2018, αυτή ήταν και πάλι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη των 27 με ποσοστό 3,6%, έναντι υπερδιπλάσιας αύξησης του ευρωπαϊκού μέσου όρου της τάξης του 8,6%. Σε ό,τι αφορά τέλος το κατά κεφαλήνν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέλαβε (στο τέλος του 2014) στο 72 % της ΕΕ και το παρέδωσε το 2019 χαμηλότερο, στο 66 %. Από το 2019 ως το 2023 το κατά κεφαλήνν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης αυξήθηκε στο 67 % παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Επί ΝΔ το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της ΕΕ»

«Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Επί διακυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, επί ΣΥΡΙΖΑ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Και βεβαίως, επί Νέας Δημοκρατίας το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια (εν μέσω πανδημίας, διεθνούς ενεργειακής κρίσης και χαμηλής ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης) με μέση ετήσια αύξηση υπερδιπλάσια από τα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα οποία ήταν χρόνια μεγάλης ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Με λίγα λόγια, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια αύξησης πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος σε δύσκολους καιρούς, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουραγός της Ευρώπης σε χρόνια εύκολα», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά τις μεγάλες διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση απασχόλησης κατά περίπου 367 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας από τον Ιούνιο του 2019 ως τον Δεκέμβριο του 2023, και στην πραγματική αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 6,1%, με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, της φορολογίας εισοδήματος και της φορολογίας περιουσίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αποτελεί λοιπόν πραγματικά θράσος, αυτοί που με την ανερμάτιστη πολιτική τους έπαιξαν την τύχη της χώρας στα ζάρια, αυτοί που καθήλωσαν την απασχόληση και τα εισοδήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αυτοί που καταρράκωσαν το διεθνές κύρος της χώρας, πεπραγμένα για τα οποία αποδοκιμάστηκαν ηχηρά σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να εγκαλούν την κυβέρνηση της προόδου, της ανάπτυξης και της διεθνούς αξιοπιστίας για “θλιβερή πραγματικότητα”», σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

«Και επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν διαβάζουν τους αριθμούς και μιλάνε για «ρεκόρ φορολογικών εσόδων, λόγω της πληθωριστικής αύξησης των φόρων κατανάλωσης», τους πληροφορούμε ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα το 2023 αυξήθηκαν κατά 11,6% (από 55,2 δις σε 61,6 δις το 2023), σε ότι δε αφορά τους φόρους κατανάλωσης, τα μεν έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,2% τα δε έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 0,5%. Την ίδια χρονιά, ο πληθωρισμός ΔΤΚ στην Ελλάδα ήταν 3,5%. Επομένως όποιος θέλει ας κάνει τους υπολογισμούς του! Και κυρίως να κάνουν τους υπολογισμούς τους εκείνοι που με την ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι με την μείωση φόρων της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, το κράτος εισπράττει περισσότερα έσοδα και σε ονομαστικούς και σε πραγματικούς όρους. Αυτό αποτελεί τον ορισμό της αυξημένης οικονομικής ανάπτυξης, οπότε τους ευχαριστούμε για την έμμεση πλην όμως σαφή παραδοχή της επιτυχημένης οικονομικής μας πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση.



Κομμουνιστές και ακροαριστεροί με το έτσι θέλω δεν ήθελαν συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στην Λάρισσα

 


Οι εποχές που η αριστερά έκανε ότι θέλει, και αντιδρούσε όπως τώρα σε ότι δεν της αρέσει λες και η χώρα είναι τσιφλίκι της έχει τελειώσει.

Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την Τέταρτη στην συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ σε αίθουσα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, επειδή δεν άρεσε σε κομμουνιστές και ακροαριστερούς.





Έξω από το κτίριο, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, συγκεντρώθηκε ολιγομελή ομάδα διαμαρτυρόμενων Λαρισαίων, μεταξύ αυτών και στελέχη του ΚΚΕ, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με τη διεξαγωγή της συναυλίας, λες και η Λάρισσα είναι τσιφλίκι τους.

Ορισμένοι μάλιστα κρατούσαν και σημαίες της Παλαιστίνης.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση και, ενώ στην αρχή η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ξαφνικά κάποια φαιδρά άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο, καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους κρατήσουν εκτός του κτιρίου.

Από την αστυνομία έγινε και ρίψη καπνογόνων.

Ύστερα από ώρα και αφού οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του κτιρίου, τα πνεύματα ηρέμισαν, κάνοντας ξεφτίλα την αριστερά και την χώρα.




Φωτογραφίες και βίντεο: Κώστας Τσιάρας/onlarissa.gr



Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: Μυθεύματα όσα είπατε για τον μηχανοδηγό - Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του

 



Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε ιδιαίτερα σε όσα είπε χθες η κα Κωνσταντοπούλου ότι εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων και ειδικά στις αναφορές της ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν εθελοντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι επικοινώνησε μαζί του ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη και τον εξουσιοδότησε να πει στην αίθουσα ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και συκοφαντικά.

Πρέπει να πάρετε τον λόγο και να ζητήσετε συγγνώμη είπε με έμφαση ο υπουργός Υγείας. «Αυτά που είπατε είναι προσβολή της μνήμης ενός νεκρού. Πρέπει επιτέλους να σέβεστε τους νεκρούς» πρόσθεσε επίσης στην παρέμβασή του. 

Η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δενθα πέσει στο επίπεδο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρω στο τηλέφωνο τον πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού για να του πω ποιος τον έβαλε στη μοιραία αμαξοστοιχία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας. 

«Ουδέποτε επιβεβαιώσα ότι ο Σπύρος Βούλγαρης ήταν εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη. Ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού το αρνείται. Εφόσον λέτε ότι τον σέβεστε πάρτε τον τηλέφωνο, ζητήστε συγγνώμη και σταματήστε την χυδαιότητα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.



Ζωή Κωνσταντοπούλου από τα παλιά έκανε μπάχαλο την βουλή φτάνοντας όλους στα όρια τους

 


Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, έβγαλε την πραγματική Ζωή απο μέσα της, φτάνοντας, μάλιστα τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Θανάση Μπούρα να αναφωνεί, σε μια από τις πολλές της παρεμβάσεις, «μας σπάσατε τα νεύρα»...

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ακόμη σφοδρότερα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ προκάλεσε την αντίδραση ομιλητών με παρεμβάσεις και διακοπές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολίασε την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφωνώντας «αθώος», «άξιος». 

Ο κ. Βορίδης επιστρέφοντας το γάντι στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία νωρίτερα υποστήριξε ότι τα χέρια των κυβερνητικών μελών είναι βουτηγμένα στο αίμα, αποκάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου «επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας».

«Σας έχω εξηγήσει ότι είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα για εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον βλέπατε θα τον κρίνατε ένοχο -κρίμα που δεν έχουμε θανατική ποινή- και θα τον βάζατε ισόβια, όποιος και αν ήταν» είπε ο υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω ακούσει ή συνομιλήσει σε κοινοβούλιο ή αλλού. Σε κοινοβούλια όλου του κόσμου που να μετέρχεται τέτοια επιχειρήματα. Να μας μιλάτε για τα θύματα μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Επιτομή της χυδαιότητας άνευ προηγούμενου. Οι συνάδελφοι μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας».

Σφοδρή αντιπαράθεση και έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της πλειοψηφίας προκάλεσε η αναφορά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι τα χέρια της κυβέρνησης είναι βαμμένα με το αίμα των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε μάλιστα προσωπικά στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα. “Μην γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος” είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Λίγο αργότερα, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Θανάσης Μπούρας τής είπε: «μας σπάσατε τα νεύρα...» 

Καυγάς Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:


Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου.


Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;


Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: τι είπατε;


Α. Γεωργιάδης: κυρία εθνική εισαγγελεύς


Θ. Μπούρας: συνεχίστε σας παρακαλώ


Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε


Θ. Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα


Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των 3 κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.


Δεν θέλετε να μιλάει όποιος αποτελεί κίνδυνο. Σε εμένα δεν μπορείτε να πείτε όσα λέτε σε άλλα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι σφίγγει ο κλοιός . Όπως το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.

Αργότερα πάντως, ακολούθησε δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ.Γεωργιάδη, όταν εκείνος της είπε ότι είχε την εξουσιοδότηση από τον πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών να μεταφέρει ότι όσα είχε πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για εκείνον ήταν μυθεύματα. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε υποστηρίξει ότι ο μηχανοδηγός ήταν εθελοντής στο γραφείο του πρωθυπουργού. 



Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

 


«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε την ομιλία του: 





Νίκος Ρωμανός: Τι περιμένει ο Κασσελάκης για να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Φαραντούρη;

 



Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη  για την κάλυψη που του παρέχει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ρωμανός: «Εμείς, οφείλουμε να επιμείνουμε στο αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σχεδόν 24 ώρες μετά τις απαράδεκτες, υπονομευτικές και προσβλητικές δηλώσεις Φαραντούρη για τους θεσμούς, για τη Δημοκρατία μας και για τον Άρειο Πάγο, έχουν συμβεί τα εξής:

1. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

2. Ο ίδιος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αφού χαρακτήρισε πρωθυπουργικό κονκλάβιο όσους αντέδρασαν στις αδιανόητες δηλώσεις του.

3. ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας.

Εμείς, ωστόσο, οφείλουμε να επιμείνουμε στο αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;


ΥΓ: Που κρύφτηκαν οι «ευαίσθητοι» σε ζητήματα κράτους δικαίου ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο για τις δηλώσεις του συντρόφου τους;




Γιώργος Φλωρίδης: Για τα μπάζα όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα


 

Ο Φλωρίδης δεν μασάει τα λόγια του ποτέ, και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης απάντησε από το βήμα σε όσους από την αντιπολίτευση επιμένουν στο αφήγημα περί μπαζώματος του σημείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

«Πόση σπέκουλα για τα μπαζώματα. Για φαντάσου. Εκεί δίπλα βρέθηκαν φορτηγά με χώματα, όταν έγινε το δυστύχημα έπρεπε μηχάνημα να ανοίξει δρόμους. Έχει γκρεμούς εκεί. Όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα» είπε στην ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση εγκαλείται από ετερόκλητες δυνάμεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν σύννεφο να μην φανεί η αλήθεια, μετέρχονται μεθόδους για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια», πρόσθεσε. 

Ο υπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι χρειάστηκε ένα νεύμα από εξωθεσμικούς παράγοντες για να προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης. Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, είχε την ευκαιρία να καταθέσει πρόταση ποινικής δίωξης κατά υπουργών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, περιγράφοντας αδικήματα ή να καταθέσει τότε πρόταση μομφής. Όμως όπως είπε, «δεν περιμένατε ούτε να περάσει μια μέρα μετά από κυριακάτικο δημοσίευμα για να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι».

Σχολίασε όσα είπαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης, λέγοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει σχέση με τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία που ξεκινάει από το 1974 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η άποψη ότι χρειαζόμαστε ελεύθερες εκλογές δεν είναι ξεκάρφωτη μόνο από τον αρχηγό της. Την ακολούθησε και ο κ. Φαραντούρης που κάλεσε σε επέμβαση ξένων δυνάμεων, καλώντας την Ευρωπαία εισαγγελέα να ρίξει την κυβέρνηση». 

Ο Γιώργος Φλωρίδης μίλησε και για τις ενέργειες του υπουργείου για το δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης, όπως μας κατηγορείτε, ανταποκρίθηκε τον Ιούλιο του ‘23 στο αίτημα των ανακριτών και έφερε καταπείγουσα διάταξη για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες». 

«Προχωράμε στην κατασκευή του χώρου για να διεξαχθεί η δίκη, μαζί με τον περιφερειάρχη Κουρέτα και θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαΐου. Θα έχει θέσεις 100 δικηγόρων και για δημοσιογράφους, ώστε να μην ζήσουμε την τραγωδία που ζήσαμε με το Μάτι, που δεν βρίσκατε αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη» συμπλήρωσε



Ο Ν. Παππάς αποκάλυψε το βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένταση

 


Ανήμποροι στην αντιπολίτευση να παράγουν πολιτικό λόγο και να παρουσιάσουν σχέδια για την χώρα, επιδίδονται σε λάσπη, ένταση, χυδαιότητα και φαιδρότητα.

Στο κανάλι ACTION o καταδικσμένος 13-0 Νίκος Παππάς ομολόγησε ότι υπήρχε σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένταση : «Υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του Βήματος»

Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πριν το δημοσίευμα του «Βήματος», προχώρησε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Action24.

Ο Νίκος Παπαθανάσης ρώτησε τον Νίκο Παππά για τον λόγο που «όλη αυτή η συζήτηση δεν έγινε πριν από έναν χρόνο και γίνεται τώρα» και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα.

«Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς για να συνεχίσει αναφερόμενος στην προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του «Βήματος: «Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί».

Ο κ. Παππάς μαρτύρησε ή του ξέφυγε πριν λίγο ότι υπήρχε προσυνεννόηση , άρα προετοιμαζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης στη Βουλή κατά την ομιλία του στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ζήτησε «να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πρωτοφανή τυμβωρυχία». «Δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε, αλλά σήμερα δεν έχει προηγούμενο», είπε.

«Έγινα κι εγώ πατέρας μέσα σε αυτό το χρόνο. Κι ασχέτως της ιδιότητας της πολιτικής, της κυβερνητικής, είναι πάρα πολύ άσχημο να κουνάτε το δάχτυλο σε έναν εκπρόσωπο άλλου κόμματος, είναι πολύ βαρύ να λέτε ότι συγκαλύπτει. Κάθε πατέρας πονάει το ίδιο, κυρίως βέβαια αυτοί που χάνουν τα παιδιά τους», κατέληξε.